bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Sau 31 12:51

Paaiškėjo U-21 rinktinės varžovai
2013.01.31, 11:51
http://penalty.lt/paaiskejo-u-21-rinktines-varzovai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį UEFA būstinėje Nione buvo ištraukti 2015 metų Europos jaunimo (U-21) čempionato atrankos varžybų burtai. Lietuvos rinktinė pateko į 1 atrankos grupę ir kovos su Anglijos, Velso, Suomijos, Moldovos bei San Marino komandomis. Atrankos varžybos prasidės šiemet ir truks iki kitų metų rudens. Į atkrintamąsias varžybas pateks 10 grupių nugalėtojai ir 4 geriausiai pasirodžiusios antrosios komandos. Šios 14 ekipų bus suskirstytos į poras ir kovos dėl 7 kelialapių į Europos pirmenybes. Čempionato šeimininkai čekai užsitikrinę šią teisę kaip šeimininkai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Sau 31 12:52

Paaiškėjo U-21 rinktinės varžovai 2013-2015 metų atrankos ciklui
http://www.lff.lt/lt/article/paaiskejo_ ... kos_ciklui" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė 2013-2015 m. UEFA U-21 čempionato atrankos varžybose susitiks su Anglijos, Velso, Suomijos, Moldovos ir San Marino komandomis. Tai paaiškėjo ketvirtadienį UEFA būstinėje Nijone (Šveicarija) ištraukus burtus. Burtų traukime 52 šalys buvo suskirstytos į dešimt grupių - aštuonias po penkias ekipas ir dvi po šešias. Lietuviams burtai lėmė didesnę grupė. Iš pirmojo krepšelio mūsiškiams teko viena aukščiausiai reitinguojamų Anglijos rinktinė. Su šia ekipa mūsiškiai susitiko ir 2009-11 metų U-21 čempionato atrankos varžybose (0:0 namuose ir 0:3 išvykoje). Iš antrojo krepšelio teko dar vienas varžovas Jungtinės Karalystės - Velsas, o iš trečiojo - Suomijos komanda, su kuria Lietuvos U-21 rinktinė žaidė ir praėjusiame atrankos cikle (4:3 išvykoje ir 1:3 namuose).

„Burtai mums neblogi, grupėje daug apylygių komandų. Išsiskiria tik Anglijos rinktinė, tačiau ir su ja galima kovoti, ką įrodėme prieš kelis metus namie sužaisdami lygiosiomis. Velso jaunimo rinktinių būna stipresnių, būna silpnesnių, priklauso nuo amžiaus grupės. Su Suomijos bendraamžiais jau žaidėme rudenį Baltijos taurėje ir tada tik paskutinėmis minutėmis nusileidome 0:1", - vertino U-21 rinktinės treneris Mindaugas Neoras. Pirmą kartą Lietuvos U-21 rinktinės varžovais oficialiame atrankos turnyre bus Moldovos futbolininkai, o po aštuonerių metų pertraukos - mažojo San Marino ekipa. "Moldovą nugalėjome „Sandraugos" turnyre, tačiau rungtynės nelygu rungtynėmis. Nemanau, kad bus lengvų rungtynių, net ir San Marine. Nesame tokie galingi, ir jei neįvertinsime varžovo, galime nudegti. Žaisti futbolą šiais laikais moka visi", - teigė M.Neoras.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos jaunimą žais San Marino atstovais birželio 6-ąją. Šiemet lietuvių taip pat laukia išvykos į San Mariną, dvejos rungtynės su Suomija ir dvejos Jungtinėje Karalystėje su Velsu ir Anglija. "Atrankos turnyro pradžia mums palanki. Jei pavyks sėkmingai startuoti, toliau žaisime su pakilesnėmis emocijomis ir didesne motyvacija. Jei pavyks surinkti visus žaidėjus, išvengsime traumų ir lydės sėkmė, manau galime pagerinti ankstesnių metų rezultatus", - kalbėjo M.Neoras.

Grupių etapo varžybas mūsiškiai užbaigs trejomis rungtynėmis namuose. Grupės favoritai Anglijos futbolininkai Lietuvoje viešės kitų metų rugsėjį. Dėl septynių vietų finaliniame čempionato etape Čekijoje galės kautis dešimt grupių etapo pirmųjų komandų ir keturios geriausios antrosios vietos.
UEFA U-21 čempionato atrankos 1 grupė:
Anglija
Velsas
Suomija
Moldova
Lietuva
San Marinas

Lietuvos U-21 rinktinės preliminarus rungtynių tvarkaraštis:

2013 m. birželio 6 d.
Lietuva-San Marinas

Birželio 11 d.
Suomija-Lietuva

Rugpjūčio 14 d.
San Marinas-Lietuva

Rugsėjo 5 d.
Lietuva-Suomija

Spalio 11 d.
Velsas-Lietuva

Spalio 14/15 d.
Anglija-Lietuva

Lapkričio 19 d.
Moldova-Lietuva

2014 m. birželio 5 d.
Lietuva-Moldova

2014 m. rugsėjo 3 d.
Lietuva-Anglija

2014 m. rugsėjo 9 d.
Lietuva-Velsas

The Miz

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Kov 25 14:56

Turnyrą mūsiškiai pradės birželio 6 dieną rungtynėmis namuose su San Marino rinktine. Gal nykštukus sugebės nugalėti...

The Miz

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 06 17:09

Lietuva U-21 - San Marinas U-21

Futbolo.TV tiesioginė transliacija
http://www.sportozona.lt/" onclick="window.open(this.href);return false;

8 minute LT imusa ir pirmauja 1-0.

The Miz

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 06 17:20

13 minute SM atsako ivarciul. ir lygu. Po kampinio vartininkas prasileido auksta kamuoli.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 07 13:04

A.Narbekovas: "Svarbu rezultatas"
http://www.lff.lt/lt/article/anarbekova ... rezultatas" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Arminas Narbekovas ir komandos žaidėjai po pergalės prieš San Mariną teigė, kad nepavyko pademonstruoti savo žaidimo, tačiau svarbiausia iškovoti trys taškai.

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Arminas Narbekovas:

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo sunkios. Žinojome, kad bus tanki varžovų gynyba, tačiau nepavyko pademonstruoti tokio greito futbolo, kokio siekėme. Buvo mažai erdvės. Galbūt korekcijų įnešė lietus.
Pavyko įmušti greitą įvartį, tačiau po kelių klaidų iš eilės leidome išlyginti rezultatą ir tas varžovus tenkino. Ankstesnis įvartis būtų palengvinęs rungtynes.
Pirmajame kėlinyje mažai žaidėm per kraštus. Neprimetėme varžovams tempo, įsitraukėme į jų primestą žaidimą ir tas buvo blogai. Kai kurie žaidėjai buvo šiek tiek pavargę.
Laimei, kad viskas baigėsi gerai. Kaip sakoma, sunkus gimdymas, bet vaikas sveikas. Svarbiausia trys taškai. Ši pergalė svarbi psichologiškai. Suomijoje turėsime problemų, nes kai kurie vaikinai negalės vykti dėl egzaminų. Bus nelengva."

San Marino U-21 rinktinės treneris Pier Angelo Manzaroli:
„Rungtynės buvo tikrai sunkios, sveikinu lietuvius su pelnyta pergale. Sužaidėme geras rungtynes, mūsų komanda jauna.
Nors sutikome techniškesnį varžovą, žaidėme be baimės. Esame patenkinti savo ekipa ir stengsimės dar tobulėti ta kryptimi. Pabaigoje mums jau trūko jėgų."

Lietuvos U-21 rinktinės puolėjas Lukas Spalvis:
„Buvo sunkios rungtynės. Varžovai susiglaudė gynyboje, buvo mažai erdvės. Per daug įsivėlėme į San Marino primestą žaidimą. Per pertrauką treneris sakė, kad reikia žaisti greičiau, keisti žaidimą.
Antrajame kėlinyje pradėjome daugiau žaisti per kraštus ir pavyko, atradome plotų. Gavau gerą perdavimą, liko tik įmušti. Tačiau toks mano darbas.
Pabaigoje varžovai nebesugebėjo spausti, nes buvo pavargę. Manau, kad pradėti pergale ciklą svarbu psichologiškai. Nėra taip lengva įveikti San Mariną, kaip daugelis galvoja."

Lietuvos U-21 rinktinės saugas Ovidijus Verbickas:
„Tikėjomės įmušti greitą įvartį ir įmušėme. Tačiau pritrūko koncentracijos ir praleidome. Po to varžovai susispaudė savo baudos aikštelėje ir buvo labai sunku. Bet parodėme charakterį ir nugalėjome.
Sunku žaisti prieš tokias komandas. Rungtynėse su Suomija turėsime daugiau erdvės atakoms. Ši pergalė duos pasitikėjimo. Sieksime laimėti ir prieš suomius, ir prieš anglus."


Lietuvos U-21 rinktinės gynėjas Darius Isoda:
„Kvietimo į rinktinę nesitikėjau. Iš pradžių buvo jaudulys, tačiau vėliau įsižaidžiau ir buvo gerai. Pirmajame kėlinyje gynėjams buvo šiek tiek darbo, antrajame - mažiau.
Nuo pat pirmų minučių turėjome spausti varžovus, bet savo planų neįgyvendinome. Prieš tokią komandą turėjome tvirčiau laimėti. Praleidome kvailą įvartį po standartinės padėties nesusikalbėjus gynėjams. Tas įvartis išbalansavo, toliau buvo sunku ir teko rimtai padirbėti."

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 07 13:05

Lietuva U-21 - San Marinas U-21 2:1 (1:1)
Marijampolės „Arvi" arena, 500 žiūrovų
Teisėjas - Sven Bindels (Liuksemburgas)
Įvarčiai: 8 min. Ovidijus Verbickas, 83 min. Lukas Spalvis (Lietuva U-21); 13 min. Juri Biordi (San Marinas U-21)
Įspėti: 22 min. Simonas Stankevičius, 41 min. Rytis Pilotas, 86 min. Dovydas Norvilas (Lietuva); 24 min. Luca Tosi (San Marinas)

Lietuva U-21: Lukas Lidakevičius, Rytis Pilotas, Darius Isoda, Edvinas Girdvainis, Markas Beneta, Martynas Dapkus (82 min. Dovydas Norvilas), Ovidijus Verbickas, Simonas Stankevičius, Donatas Kazlauskas (61 min. Arnas Ribokas), Ernestas Veliulis, Lukas Spalvis. Atsarginiai: Tomas Švedkauskas, Vilmantas Bagdanavičius, Justas Vilavičius, Tomas Snapkauskas, Tomas Salamanavičius.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 07 13:06

U-21 rinktinė atrankos ciklą pradėjo pergale
http://www.lff.lt/lt/article/u-21_rinkt ... jo_pergale" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė 2015 m. Europos čempionato atrankos varžybas pradėjo pergale. Pirmose naujo ciklo rungtynėse Marijampolėje lietuviai pelnė po įvartį rungtynių pradžioje bei pabaigoje ir palaužė San Marino pasipriešinimą.

Armino Narbekovo vadovaujamiems lietuviams ankstyvą įvartį pelnė Ovidijus Verbickas, o rezultatą baigiantis rungtynėms persvėrė tikslus Luko Spalvio smūgis galva.

Persvara truko neilgai


Lietuviai rungtynes pradėjo itin pavojingomis atakomis. Jau pirmosiomis minutėmis labai arti tikslo pasiekti įvartį buvo Lukas Spalvis. Po kartą pavojingai smūgiavo Donatas Kazlauskas ir Ovidijus Verbickas.

Būtent pastarasis rungtynių 8-ąją minutę gavęs tikslų perdavimą iš savo komandos draugo nepaliko jokių šanso San Marino rinktinės vartininkui ir išvedė Lietuvos U-21 rinktinę į priekį.

Po praleisto įvarčio svečiai nesiruošė kapituliuoti ir 13 minutę San Marino komandos pakeltas kampinis bei keli smūgiai galva baigėsi įvarčiu į mūsiškių vartus.

Išlyginę rezultatą San Marino futbolininkai iniciatyvą atidavė lietuviams, kurie bandė kurti progas prie svečių vartų. Tačiau varžovai kantriai ir užtikrintai gynėsi. 31 minutę įsiminė Ernesto Veliulio reidas dešiniuoju kraštu ir perdavimas po kurio sekė pavojingas L.Spalvio smūgis galva. Likusią pirmojo kėlinio dalį lietuviai rezgė atakas, tačiau jos dažniausiai baigdavosi nuošale.

Lemiamas šturmas pavyko

Per pirmąsias antrojo kėlinio 15 minučių varžovų vartininko budrumą keletą kartų patikrino ypač aktyviai puolime rungtyniavę L.Spalvis ir S.Stankevičius. 56 minutę būtent po pastarojo smūgio galva kamuolys praskriejo šalia vartų. Vėliau sekė keturi kampiniai iš eilės, po kurių lietuviams nepavyko išpešti naudos.

Į lemiamas šturmą lietuviai kilo iki rungtynių pabaigos likus kiek mažiau nei 15 minučių. Laimę iš toli pabandė Simonas Stankevičius ir Martynas Dapkus.

83 minutę po eilinio Ernesto Veliulio reido ir perdavimo į baudos aikštelę, aukštai iššokęs galva kamuolį užtikrintai ir tiksliai smūgiavo L.Spalvis. Rungtynių pabaigoje varžovai net nebandė mesti didesnių pajėgų į priekį ir tarsi susitaikė su mūsiškių pranašumu.

Kitas rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė žais birželio 11 dieną, išvykoje, su Suomijos rinktine. Europos U-21 čempionato atrankos 1 grupėje taip pat rungtyniauja Anglijos Velso ir Moldovos komandos.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 11 12:50

įdomu suomiai filmuos grajų.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 11 19:07

rungtynės baigėsi 2-2. spalvis imušė du įvarčius

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 11 19:18

Visai geras startas

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 12 10:28

įdomu suomiai filmuos grajų.
Suomiai tai filmavo, bet į tą saitą įsilaužti nepavyko.. apsaugotas nuo lietuvių, tik Suomijos teritorijoje gaudo ryšį... :ugeek:
Kad rusai, karelai ir lietuviai nešnipinėtų suomių, tikriausiai.. :roll:
Kas turite pažinčių Suomijoje, gal koks draugas galėtų parpūsti iš f***masterio tas rungtynes. :roll:

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 12 10:30

rungtynės baigėsi 2-2. spalvis imušė du įvarčius
Lietuva U - 21 2 - 2 Suomija U - 21
Gaila, jog pergalė paleista paskutinę minutę... Na, bet ir lygiosios neblogai. :roll:

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 12 11:03

Suomija U-21 - Lietuva U-21 2:2 (1:0)
Oulu „Raatin" stadionas
Teisėjas - Zaza Pipia (Gruzija)
Įvarčiai: 14 min. Joel Pohjanpalo, 90 min. Patrick O'Shaughnessy (Suomija U-21); 53 ir 70 min. Lukas Spalvis (Lietuva U-21)
Įspėti: 45 min. Kalle Kauppi (Suomija U-21); 48 min. Arnas Ribokas, 72 min. Vilmantas Bagdanavičius, 90+3 min. Edvinas Girdvainis (Lietuva U-21)

Lietuva U-21: Tomas Švedkauskas, Aurimas Vilkaitis (46 min. Vilmantas Bagdanavičius), Edvinas Girdvainis, Rytis Pilotas, Markas Beneta, Dovydas Norvilas, Arnas Ribokas, Martynas Dapkus, Ovidijus Verbickas (69 min. Justas Vilavičius), Ernestas Veliulis, Lukas Spalvis (86 min. Simonas Stankevičius). Atsarginiai: Lukas Lidakevičius, Tomas Snapkauskas, Tomas Salamanavičius, Lukas Sendžikas.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2013 Bir 12 11:04

U-21 rinktinei Suomijoje pergalė išsprūdo paskutinėmis minutėmis
http://www.lff.lt/lt/article/u-21_rinkt ... _minutemis" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė atrankos į 2015 m. Europos čempionatą ciklą pradėjo iškovodama keturis taškus. Lietuviai buvo arti maksimalaus tikslo - šešių taškų - tačiau antradienį Suomijoje pergalė išsprūdo paskutinę minutę.

Permainingose rungtynėse suomiai pirmavo iki pertraukos, o lietuviai antrajame kėlinyje atsakė dviem 18-mečio Luko Spalvio įvarčiais. Tačiau baigiantis rungtynių laikui varžovams pavyko išlyginti rezultatą ir dvikova baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Vaikinai pademonstravo savo charakterį ir kovingumą. Aišku, apmaudu praleisti įvartį paskutinėmis minutėmis", - LFF.lt sakė U-21 rinktinės treneris Arminas Narbekovas.

Vijosi varžovus

Olimpinio čempiono A.Narbekovo vadovaujama rinktinė, kurios pagrindą sudaro Nacionalinės futbolo akademijios auklėtiniai, praėjusį ketvirtadienį namuose nugalėjo San Marino atstovus, o antradienį rungtyniavo Suomijoje. Komandos sudėtis išvykai pasikeitė - dėl brandos egzaminų išvykti negalėjo gynėjas Darius Isoda ir puolėjas Donatas Kazlauskas. Ekipos gretas Suomijoje papildė savaitgalį Italijos jaunimo čempionatą su Romos „Lazio" laimėjęs gynėjas Aurimas Vilkaitis.

Rungtynes šeimininkai Suomijos futbolininkai pradėjo susikaupę ir 13-ąją minutę vartininkui Tomui Švedkauskui teko traukti kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo. Šeimininkų gretose krisdamas galva tiksliai smūgiavo Joelis Pohjanpalo.

Po praleisto įvarčio žaidimas išsilygino, tačiau likusį kėlinio laiką komandoms sunkiai sekėsi kurti pavojingus išpuolius. 38 minutę šanso išlyginti rezultatą neišnaudojo L. Spalvis.

Du puolėjo įvarčiai ir suomių išsigelbėjimas

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo su netektimi - vietoje traumą patyrusio A. Vilkaičio į aikštę įžengė Vilmantas Bagdanavičius. Lietuviai suaktyvino žaidimą kraštais ir tai netrukus davė rezultatų.

53 minutę Ernesto Veliulio perdavimas iš aikštės krašto pasiekė aukštai iššokusį L. Spalvį, ir šis galva pasiuntė kamuolį į suomių vartus - 1:1.

Lietuvos futbolininkai toliau žaidė drąsiai ir agresyviai ir išsiveržė į priekį. 70 minutę surengtą pavyzdinę ataką vainikavo gražus L. Spalvio įvartis po smūgio kulnu.

Po praleisto antrojo įvarčio šeimininkai stengėsi visas savo atakas grįsti aukštais perdavimais į baudos aikštelę. Lietuviai gynėsi užtikrintai ir esant galimybei pavojingai kontratakuodavo.

Tačiau pačioje rungtynių pabaigoje fortūna atsisuko į suomių pusę - smūgiu iš baudos aikštelės krašto įmušė airių kilmės gynėjas Patrickas O'Shaughnessy.

Dėkojo už kovingumą

Po rungtynių Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Arminas Narbekovas pagyrė auklėtinius už kovingumą: "Prieš vykdami į Suomiją tikėjomės sunkių rungtynių. Dvikovos pradžia mums susiklostė nepalankiai, tačiau po pertraukos Lukas Spalvis pelnė du gražius įvarčius. Rungtynių pabaigoje kartais taip jau būna. Šiandien vaikinai pademonstravo savo charakterį ir kovingumą. Už tai trenerių kolektyvas jiems labai dėkingas."

Pasak A.Narbekovo, Lietuvos komandos žaidimo kokybė buvo pakankamai aukšta. „Tik kartais užbaigiant atakas pritrūkdavo aštrumo, - kalbėjo treneris - Apmaudu praleisti įvartį paskutinėmis minutėmis, tačiau toks jau tas futbolas. Suomiai taip pat norėjo laimėti ir dėjo visas pastangas."

Sužaidusi dvejas rungtynes Lietuvos U-21 rinktinė turi 4 taškus ir pirmauja Europos U-21 čempionato atrankos 1 grupėje. Mūsų komandos varžovais šioje grupėje taip bus Anglijos, Velso ir Moldovos rinktinės. Kitas rungtynes lietuviai žais rugpjūčio 14 dieną išvykoje su San Marino rinktine.

Grįžti į