The Miz

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 04 18:06

Anglijos U-21 rinktinė su treneriu Garethu Southgate'u priešakyje jau atvyko į Kauną ir šiandien vakare surengs treniruotę S.Dariaus ir S.Girėno stadione prieš rytojaus dvikovą.

The Miz

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 04 18:25

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė tikisi atsirevanšuoti anglams

Penktadienį, rugsėjo 5-osios vakarą, Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinės namie laukia neeilinis išbandymas – dvikova su futbolo tėvynės Anglijos jaunosiomis žvaigždėmis. „ Mus į priekį veda noras, begalinis noras atsirevanšuoti“, – sakė lietuvių treneris, olimpinis čempionas Arminas Narbekovas.

Sieks užbaigti ciklą pakilia gaida

Lietuvos U-21 rinktinė nuo pirmadienio stovyklavo ir treniravosi Kaune. Šiandien komanda S. Dariaus ir S. Girėno stadione surengs paskutinę treniruotę prieš rytojaus dvikovą. Pasak A. Narbekovo, pasiruošimas dvikovai vyko sklandžiai.

„Visi žaidėjai, kurie atvažiavo, yra sveiki ir pakiliomis nuotaikomis laukia dvikovos su anglais, – kalbėjo komandą treniruojantis A. Narbekovas. – Norime įrodyti, jog nesame prastesni ir mūsų ankstesni rezultatai neatspindi mūsų pajėgumo. Tikimės likusiose dviejose rungtynėse parodyti tą ką mokame.“

Treneris apgailestavo, jog per paskutines dvejas šio atrankos ciklo rungtynes rinktinei negalės padėti jos lyderiai, užsienio klubuose rungtyniaujantys futbolininkai.

„Norėtume matyti ir Simoną Stankevičių, kuris pakviestas į nacionalinę rinktinę. Vis dar traumuotas ir Deimantas Petravičius, o Vykintas Slivka prieš pat stovyklą pranešė, kad neatvyks. Aurimas Vilkaitis dėl asmeninių priežasčių pasiprašė išleidžiamas iš rinktinės. Yra problemų, bet bandysime suktis iš padėties“, – sakė U-21 rinktinės vyr. treneris.

Puiki galimybė pasitikrinti jėgas

Italų grandui „Roma“ klubui priklausantis, tačiau neseniai Portugalijos antros lygos „S.C. Olhanense“ komandai paskolintas vartininkas Tomas Švedkauskas sakė, kad atstovauti rinktinei tokiose rungtynėse yra didžiulė garbė ir atsakomybė.

„Tuo labiau, kai reikės žaisti prieš tokią rinktinę kaip anglų. Tokia dvikova yra tikras malonumas, puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas. Šių rungtynių laukiu su nekantrumu. Degu noru išeiti į aikštę ir esu pasiruošęs pateisinti trenerio viltis, jei tik jis man suteiks šansą. Atiduočiau visas jėgas, kad tik apginti Lietuvos rinktinės vartus“ , – kalbėjo T. Švedkauskas.

Į priekį veda noras revanšui

Prieš kelerius metus Lietuvos U-21 rinktinė namuose nenusileido Anglijai (0:0). Paklaustas ar įmanoma pakartoti panašų rezultatą, A. Narbekovas teigė, jog laukia nelengva užduotis.

„Anglai turi nuostabią komandą, kurių žaidėjai jau rungtyniauja didžiųjų „Premier“ lygos klubų pagrindinėse sudėtyse. Tai būsimos anglų žvaigždės, – sakė rinktinės strategas. Mūsų rinktinės futbolininkai privalo kovoti iki pat paskutinio teisėjo švilpuko, tik tada galėsime nudžiuginti savo sirgalius. Mus į priekį veda noras, begalinis noras atsirevanšuoti“, – sakė A.Narbekovas.

Jis teigė, jog daugeliui rinktinės žaidėjų – viskas dar priešakyje: „Šiame cikle daugiausiai rėmėmės gimusiais 1994 metais ir jaunesniais futbolininkais, nes taip jau susiklostė situacija, jog gimusių 1992 m. ir galinčių atstovauti rinktinei nėra daug. Tačiau žiūrint į priekį mes turime tikrai nemažai perspektyvaus jaunimo, todėl ateityje privalome kilti į viršų ir demonstruoti geresnius rezultatus.“

Anglijos jaunimo rinktinė į Kauną atskrenda šiandien užsakomoju skrydžiu ir vakare S.Dariaus ir S.Girėno stadione surengs vienintelę treniruotę prieš rungtynes. Rungtynės penktadienį prasidės nuo 19 valandos. Bilietus į dvikovą platina „Bilietai.lt“.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... z3CMRFoD56" onclick="window.open(this.href);return false;
Follow us: @15minlt on Twitter | 15min on Facebook

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 11:44

Anglų U-21 rinktinės vyr. treneriui Garethui Southgate'ui Lietuva paliko gerą įspūdį, o į rungtynes atėjusiems žiūrovams jis žada puikų reginį.



Anglai laukia dvikovos su lietuviais ir tikisi pasipriešinimo


- Kaip suprantu, treneriai turėjo visą mėnesį dirbti su žaidėjais psichologiškai ir įrodinėti, kad lietuviaičiai yra rimta jėga ir prieš juos teks kautis, o ne vaidinti žvaigždes.

Tikiuosi, kad angliukai gaus į skudurines ir vyks namo apsikvailinę.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 17:40

Anglai ką tik atvyko į stadioną ir nepasididžiavo pasisveikinti su visais jų laukiančiais jaunaisiais futbolininkais.

Paveikslėlis

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 18:25

Lietuva U-21

12. Tomas Švedkauskas
23. Rolandas Baravykas
8. Vilmantas Bagdanavičius
15. Justinas Januševskij
93. Edvinas Girdvainis
21. Tomas Birškys
77. Edgaras Baranauskas
74. Ovidijus Verbickas
20. Dovydas Norvilas
7. Ernestas Veliulis
21. Lukas Baranauskas
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2014 kartus.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 18:27

Anglija U-21

Jack Butland
Ben Gibson
Luke Garbutt
Michael Keane
Liam Moore
Tom Carroll
Tom Ince
Nathaniel Chalobah
James Ward-Prowse
Nathan Redmond
Saido Berahino

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 18:57

Snapkauską starte matau.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 19:48

Lietuviai nemokšiškai švaisto progas. Bus už tai nubausti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 05 22:23

Taip ir atsitiko. Šias rungtynes žiūrėti buvo sunku kaip ir bet kokias kitas, kai susitinkame su Futbolo Šalies ekipa. Anų meistriškumas - kaip iš kitos planetos. Mums belieka susispausti prie savo vartų ir įsitempus iki sveikatai pavojingos ribos, įsikandus priešininką dantimis, bandyti atsimušti - o gal pavyks sužaisti 0:0??? Jėga! Šaunus rezultatas - nepraleidom įvarčio! Mes (pasak Futbolo.tv ir LFF) - beveik didvyriai! Tiesa - ir neįmušėme. Bet kam tai įdomu?

Ai, bet ne šiandien. Vis tik praleidome.. Ir neįmušėme.. Ir vėl pralaimėjome..

Bet mes gi įpratę.. Gal rytoj bus kitaip?

(Nebus)

Keista, kokie kantrūs tie lietuviai..

------------------

Gerai, bandau įžvelgti ir teigiamų pusių. Trys ar keturi kampiniai per rungtynes su anglais mums yra vos ne kaip stebuklas. Ką jau kalbėt apie 2 smūgius į vartų plotą.. Progos, kurias dosnia ranka (koja) pirmą kėlinį lietuviams dalino anglų vartininkas ir gynėjai, buvo neatleistinai švaistomos. Bet kadangi mūsų žaidėjai pirmiausia mokomi kaip bet kokiu būdu apsiginti, o ne įmušti - ir liko progomis.. Per rungtynes su moldavais aš tokių dovanėlių iš priešininkų neatsimenu. Ai, ir rezai kitokie buvo. Matyt tada varžovai, skirtingai nei anglai šiandien, ne tik pailsėti į rungtynes susirinko..

------------------

P.S. Dar krito į akis vienas dalykas, į kurį anksčiau neatkreipdavau dėmesio - žaidėjų stotas (povyza, augumas, kompleksija, figūra). Anglai - išsitiesę, atsipalaidavę, ramūs atletai, o mūsiškiai - kažkokie paliegę ir sukumpę, tarsi visą vaikystę juos per kuprą būtų kažkas kumščiu daužęs. Kame reikalas?

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 06 09:49

Lietuvos jaunimo rinktinę nuskriaudė „Tottenham“ puolėjas

Penktadienį S. Dariaus ir S. Girėno stadione vykusiose atrankos į 2015 metų Europos U-21 čempionato I grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė 0:1 (0:0) nusileido lyderei Anglijos komandai.

Vienintelį įvartį 81 min. smūgiu galva pelnė Anglijos „Premier“ lygos klubo Londono „Tottenham Hotspur“ puolėjas Harry Kane.

Pirmojo rato dvikovoje Ipsviče anglai nepasigailėjo lietuvių net 5:0.

Paskutinę grupės mačą lietuviai žais antradienį, rugsėjo 9 d., Alytuje su Velso bendraamžiais, kurie penktadienį svečiuose sužaidė lygiosiomis 2:2 (0:1) su suomiais.

Lietuvių šansai pirmame kėlinyje

Dvikovos pradžioje iniciatyvą turėjo anglai, tačiau 13 min. Tomas Birškys pakėlė ant kojų į S. Dariaus ir S. Girėno stadioną susirinkusius žiūrovus, kuomet jo smūgis iš krašto praskriejo virš skersinio. Po minutės Tomas Švedkauskas buvo priverstas pademonstruoti savo sugebėjimus - jis gelbėjo lietuvius nuo rezultatyviausio anglo Saido Berahino smūgio.


Dar vėliau Dovydas Norvilas pamatė puikiai į priekį nubėgusį Luką Baranauską, tačiau prie kamuolio pirmesnis buvo Anglijos rinktinės kapitonas Jackas Butlandas.

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį anglai daugiau kontroliavo kamuolį, bet ypač pavojingų progų nesukūrė. Puolime pavojingesni buvo lietuviai. 31 minutę savo šansą turėjo Ernestas Veliulis, kurio pavojingą smūgį iš kairiojo krašto atrėmė anglų vartininkas.

38 min. anglai užmigo gynyboje, o tuo netruko pasinaudoti aktyviai rungtyniavęs Ovidijus Verbickas. Po jo perdavimo į baudos aikštelę puikios progos neišnaudojo L.Baranauskas.

Lemiamas smūgis – likus devynioms minutėms

Antrasis kėlinys prasidėjo pavojingomis svečių atakomis, o 54 minutę Tomas Snapkauskas buvo priverstas išspirti kamuolį nuo vartų linijos. Kiek vėliau savo sugebėjimus jau demonstravo svečių vartininkas. L. Baranausko smūgis iš toli buvo tikslus ir vartininkui prireikė nukreipti kamuolį į kampinį.

Puikią progą anglai turėjo 63 minutę, bet prie kamuolio nespėjo Saido Berahino, o kiek vėliau Nathanas Redmondas patikrino T. Švedkausko ginamų vartų skersinį. Dar po penkių minučių Thomas Ince‘as neįveikė puikiai rungtyniavusio Lietuvos rinktinės kapitono.

Ir visgi svečiai iš futbolo šalies įrodė savo autoritetą 81 minutę. Laiku aukščiau už lietuvius iššokęs Harry Kane galva tiksliai nukreipė kamuolį į šeimininkų vartus.

Mačo pabaigoje Arminas Narbekovas ryžosi stiprinti puolimą vietoj Edgaro Baranausko į aikštę išleisdamas rinktinės debiutantą puolėją Edvardą Tamulevičių, kurio smūgis per pridėtą laiką galėjo išgelbėti šeimininkus.

Lietuviai pagirtinai kovojo visų rungtynių metu, bet grupės lyderė Anglija įrodė savo pranašumą ir iš Kauno išsiveždama minimalią pergalę 1:0.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 06 09:50

Lietuva U-21 0 – 1 Anglija U-21
80' [0 – 1] Harry Kane
3500 žiūrovų.


Lietuva: Tomas Švedkauskas, Tomas Snapkauskas, Ernestas Veliulis, Vilmantas Bagdanavičius, Ovidijus Verbickas (75 min. Martynas Dapkus), Justinas Januševskij, Tomas Birškys (79 min. Mindaugas Grigaravičius), Edgaras Baranauskas (84 min. Edvardas Tamulevičius), Lukas Baranauskas, Dovydas Norvilas, Rolandas Baravykas.


Anglija: Jack Butland, Benjamin Gibson (64 min. Harry Kane), Liam Moore, Nathaniel Chalobah, Luke Garbutt, Thomas Carroll, Nathan Redmond (79 min. Alex Pritchard), James Ward-Prowse, Saido Berahino, Michael Keane, Thomas Ince (79 min. William Hughes).


I grupės turnyro lentelė:
1. Anglija 9 8 1 0 28:2 25
2. Moldova 9 5 1 3 12:3 16
3. Suomija 9 3 4 2 12:10 13
4. Velsas 9 3 2 4 11:12 11
5. Lietuva 9 2 1 6 5:18 7
6. San Marinas 9 1 1 7 2:25 4


...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 06 09:57

P.S. Dar krito į akis vienas dalykas, į kurį anksčiau neatkreipdavau dėmesio - žaidėjų stotas (povyza, augumas, kompleksija, figūra). Anglai - išsitiesę, atsipalaidavę, ramūs atletai, o mūsiškiai - kažkokie paliegę ir sukumpę, tarsi visą vaikystę juos per kuprą būtų kažkas kumščiu daužęs. Kame reikalas?
Paveldėti dalykai - protėvius kazokų bizūnai vanojo per šonus, senelius ir tėvus gniuždė sovietų valdžia, o šitie jau patys depresuoti ir sukumpę.
Nemoka būti orūs nei prieš filmavimo kameras, nei žaisdami futbolą. o dar toks projektas "Lietuvos garbė" yra..
vienintelės, kurios riečia nosį, tai tuštutės, PYPT, kurios po kiekvieno pač*** apie tai per žiniasklaidą ištransliuoja lyg tai kam nors turėtų rūpėti.

----------------------
Latvijos televizijos kanalas „Degpunkta“ pranešė, kad 33-ejų metų buvęs Lietuvos krepšininkas Martynas Andriukaitis ketvirtadienį savo namuose Alderyje, netoli Rygos, nušovė žmoną Renatą, o paskui nusižudė pats.

http://www.delfi.lt/news/daily/crime/bu ... z3CW5hDi2R" onclick="window.open(this.href);return false;
-------------------------------------------
- Yra dar tikrų vyrų, kuriems ranka nesudreba... R.I.P.

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 06 10:04

Trenerių komentarai po rungtynių:

Lietuvos U-21 rinktinės vyr. treneris Arminas Narbekovas:
"Šiandien aikštėje matėsi, jog kovoja dvi skirtingos komandos. Anglai ilgą laiką kontroliavo žaidimą, o mes bandėme kurti kontratakas. Šiandien pamatėme, kuomet žaidėjai dega noru ir yra nusiteikimas, tai viskas įmanoma.
Šiame cikle mes turėjome daug skirtingų rungtynių ir jei būtume rungtyniavę taip, kaip žaidėme šiandien prieš anglus, galbūt būtume turėję kitokius rezultatus. Bet tam pasikartorius reikia įdėti daug pastangų, darbo ir tinkamai nusiteikti prieš kiekvieną dvikovą".

Anglijos U-21 rinktinės vyr. treneris Garethas Southgate'as:
„Tikėjomės sunkių rungtynių, nes žinojome, jog lietuviai tankiai ginsis ir žais kaip dauguma komandų šioje grupėje. Visgi mes buvome kantrūs visų rungtynių metu, sugebėjome nuvarginti varžovus iki pertraukos ir tikėjomės, jog jie paluž antrajame kėlinyje. Esu patenkintas savo komandos žaidimu, patenkintas kaip žaidė saugų linija“

...

Re: 2015 m. Europos čempionato atranka

2014 Rgs 06 13:58

Lietuva - Anglija U-21 2014 09 05
Atnaujinta prieš 20 min. ·

Paveiksluota S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras

FB foto: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 732&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į