...

2015 metai:

2014 Spa 18 09:42

Klubai kviečiami registruotis 2015 m. licencijavimo sezonui
http://www.lff.lt/lt/article/klubai_kvi ... mo_sezonui" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacija kviečia klubus registruotis iki 2014 m. lapkričio 15 d. registruotis 2015 m. UEFA, A bei I lygos licencijavimo sezonui.

Tarp naujovių 2015 metų licencijavimo sezone bus įvesti nauji reikalavimai, kuriais siekiama didinti trenerių kvalifikaciją, klubų finansinį stabilumą. Personalo srityje numatytas reikalavimas, jog komandai vadovautų UEFA "PRO" licenciją turintis ar šios licencijos kursus lankantis treneris. Teisinėje srityje - kad klubas turėtų bent tris dalininkus (dalyvius).

Tarp kitų licencijavimo sezono tikslų - aktyvesnis klubų turimų pradelstų įsipareigojimų žaidėjams ir darbuotojams stebėjimas, klubų veiksmų ugdant klubinį jaunimą skatinimas, sąlygų žiniasklaidos darbuotojams (A lygos stadionuose) ir žaidėjams (I bei II lygos stadionuose) gerinimas.

A lygos licencijų siekiantys klubai paskutinę - finansinę - dokumentaciją turės pateikti iki sausio vidurio. Galutiniai sprendimai dėl licencijų suteikimo 2015 m. sezonui numatomi vasario 6 d.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: 2015 metai:

2014 Spa 18 16:55

"Tarp naujovių 2015 metų licencijavimo sezone bus įvesti nauji reikalavimai, kuriais siekiama didinti trenerių kvalifikaciją, klubų finansinį stabilumą. Personalo srityje numatytas reikalavimas, jog komandai vadovautų UEFA "PRO" licenciją turintis ar šios licencijos kursus lankantis treneris."
Dėkui Dievui, visiškai sutinku dėl PRO licenzijos, Ragini tikriausiai pasiliks A-lygoje, šiaip taip susiklijuosime ir bus treneriai, o ne kažkokie Rumunijos-Italijos apsišaukėliai ar neaiškūs rusų treneriai, kurie apskritai neaišku ar kažką yra kada nors treniravę.Aš visomis keturiomis už.Šnekant apie klubų licenzijavimą, tai periodą teks nukelti iki Vasario mėnesio, nes jugi euras Lietuvoje bus, neišku kas išgyvens, kas žlugs, čia reiks dar gerai galvelę pasukti.

...

Re: 2015 metai:

2014 Lap 12 14:25

kažin, kiek čia norinčių bus licencijuotis??? rekordo kokio sulauksime gal???

A lygos 10,, ar ma-iau??? plius 3 I-os lygos.. :roll:

...

Re: 2015 metai:

2014 Lap 14 18:18

rytoj paskutinė diena registruotis.. :P tuoj prasidės įdomiausia dalis, ir pasvarstyti galėsime, kurie vertesni A lygos, o kurios iš jos reikia išboginti...

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2015 metai:

2014 Lap 14 19:11

užsiregistruos manau visi kas tik gali, o kas sugebės sutvarkyti popierius ir gaus licencijas - jau kitas klausimas :)

...

Re: 2015 metai:

2014 Lap 15 09:27

užsiregistruos manau visi kas tik gali, o kas sugebės sutvarkyti popierius ir gaus licencijas - jau kitas klausimas :)
Joo, visi klubai su ambicijomis reginsis, o LFF kontora išbrokuos dalį, o kiti dokumentų laiku nepateiks, minusų gaus už vėlavimus ir nepateikimus..
bet jau pirmadienį bus aiškesni kontūrai ir klubų pretenzijos..

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2015 metai:

2014 Lap 15 11:35

A lygoje tikrai dalyvaus Žalgiris, Sūduva , Trakai ir Stumbras . Visi kiti gali bet kada užsilenkti.

...

Re: 2015 metai:

2014 Lap 15 11:38

A lygoje tikrai dalyvaus Žalgiris, Sūduva , Trakai ir Stumbras . Visi kiti gali bet kada užsilenkti.
kitų ir nebereikia, nafig juos.. turim gi visokių MOSTIŠKIŲ, ir kitokių klubų, kurių pavadinimai per sunkūs, ir turėsim padorią A lygą..

Ė.. FK UTENIS nemarusis gi dar yra.. 5 bus, dar kokius leisgyvius ŠIAULIUS paims ir TAURA visada nori, bet niekada negali..

...

Re: 2015 metai:

2014 Lap 19 16:18

Prie A lygos slenksčio - 14 klubų
link: http://www.lff.lt/lt/article/a_ir_i_lyg" onclick="window.open(this.href);return false; ... _26_klubai

A lygos licencijų sieks visi dešimt šių metų „SMSCredit.lt A lygos“ dalyvių:

Vilniaus „Žalgiris", Pakruojo „Kruoja", „Trakai", Klaipėdos „Atlantas", Marijampolės „Sūduva", Panevėžio „Ekranas", „Klaipėdos granitas", „Šiauliai", Gargždų „Banga" ir Alytaus „Dainava“..

bei net keturios I lygos komandos – Kauno „Stumbras", MRU, Utenos „Utenis“ ir Kauno „Spyris".

- Teks dabar plesti A lyg1 iki 14 klubu..

...

Re: 2015 metai:

2014 Lap 19 16:44

- kai yra 14 kandidatų, tai gal į a lygą 10 pavyks surinkti.. :roll:

visokius "pelėsius'. mandarinus ir grybus išmetus į laužą, rasis trys vakancijos.. :roll:
o SPYRIS su A lygos licencija ir vėl I-oje lygoje bus :D

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: 2015 metai:

2014 Lap 19 21:30

Tas tiesa, galima mesti 3 be jokio gailesčio, yra kas pakeis.Bet geriau nerizikuoti ir šalinti 2 klubus, man tokia mintis kirba, kad Ekranas išsispręs savo finansines problemas ir toliau gyvuos.Galima padaryti kokį tramplyną brazilams.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2015 metai:

2014 Lap 19 22:38

Reikia tikėtis, kad šiemet bus pirmas sezonas, kuomet dėl A lygos dalyvių viskas aišku jau dabar. Dainava iškrenta, Stumbras patenka. Banga su Ekranu blogaiusiu atveju su kokiu taškų minusu pradės A lygą, bet nesitrauks. Plėsti iki dvylikos klubų beprasmiška, nes turėtų palikti ir Dainavą, o dvylikta komanda būtų kažkoks studentų klubas. Keturiolika irgi nesąmonė, tuomet nesigautų nei du, nei trys ratai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2015 metai:

2014 Lap 30 15:27

Na ką, prasideda gandų, spekuliacijų ir laukimo laikotarpis :)

FK Žalgiris manau bandys stiprintis, nes jiems labai knieti žaisti Europoje :) Galim sulaukti neblogų papildymų iš užsienyje žaidusių lietuvių. X faktorius - Vilniaus savivaldybės rinkimai ir su tuo susijjusi parama. Vis dėlto manau kad bet kuri valdžia norės pasipiarinti ir savivaldybės parama Žalgiriui nenukentės.

Kruoja spėju bus panašaus pajėgumo kaip šiemet. Nors klubas turėjo finansinių bėdų sezono gale, manau laimėjus sidabrą ir iškovojus teisę žaisti Eurotaurių atrankose paslaptingieji investuotojai niekur nepabėgs. Kol kas :)

Atlantas sezono pabaigą sužaidė puikiai, iškovojo bronzą ir galimybę žaisti Europoje, o tai suteikia optimizmo žiūrint į ateinantį sezoną. Spėju kad klubas nekeis kurso, toliau bandys "auginti talentus". Keista, bet su Sarsanijos ryšiais ir sugebėjimais Atlantui kol as nepavyksta iškišti auklėtinių į užsienio klubus. Gal šią žiemą ledai pajudės? Nes kol kas investuotojai iš Rytų neturėtų būti labai patenkinti.

Trakai turėtų stiprintis ir pasimokyti iš šio sezono klaidų. Spėju kad Trakų savininkas neprarado entuziazmo ir kitą sezoną norės atsigriebti. Be to, klubas greičiausiai debiutuos eurotaurių atrankose. Manau daugelis pagrindinių žaidėjų liks, taip pat sulauksim neblogų papildymų. Intriga: kas bus Trakų treneris?

Sūduva greičiausiai liks savo vežėse. Tai nežada nieko gero, nes kaip matom sūduviams jau sudėtinga konkuruoti su rimtesniais varžovais. Vis dėlto permainų klubo valdyme ir finansavime nenusimato. Klausimas: kas ryšis treniruoti Sūduvą?

Ekranas turi rimtų finansinių bėdų ir spėju kad jų neišspręs. Prognozuoju, kad Panevėžio klubo laukia bankrotas ir kitą sezoną jo nematysime nei A lygoje, nei I lygoje.

Šiauliai jau daugelį metų vegetuoja. Kita vertus Šiauliuose nuolat matome neblogo jaunimo, o Jarmalavičius išspaudžia maksimumą. Ko gero šitą vaizdelį matysim ir toliau, nes menkas finansavimas neleidžia tikėtis kažko daugiau.

Granitas nepaisant pusėtinų rezultatų susilaukia prieštaringų vertinimų. Panašu kad Klaipėdos klubą valdantys investuotojai iš Rytų prisideda prie sutartų rungtynių vėžio išplitimo Lietuvos futbole. Asmeniškai norėčiau, kad tokių abejotiną veiklą vykdančių klubų Lietuvoje neliktų.

Banga ir Dainava yra žlugusios komandos ir ateinančiam sezonui neprisikels.

Jeigu Dainava, Banga ir Ekranas iškris iš A lygos (tai labai tikėtina), juos pakeis Stumbras, MRU ir Utenis. Tai yra ambicingi klubai, turintys neblogą finansavimą ir užnugarį. Jeigu taip nutiks, A lygos konkurencingumas padidės, o Šiauliams reiks pasitempti norint nelikti paskutiniams.

...

Re: 2015 metai:

2014 Gru 01 14:09

Na ką, prasideda gandų, spekuliacijų ir laukimo laikotarpis :)
Nu, spekuliantai, kokios Jūsų įžvalgos ir pamąstymai??? 8-)

FK Žalgiris jau laikas dar šiek tiek ūgtelėti.. kad ir Europoje pasimaivyti galimėtų..

Atlantas čia pagrindinis klausimas kur bus Kostia, ar vis dar Klaipėdoje. Be jo gali būti sunku išlaikyti panašų lygį..

Trakai na, gal Jan`ui sukils ambicija dėl medalių? pirmas blynas kepė puikiai, bet gale sezono pasvilo.. gal dar žengs kelis žingsius į priekį ir sukovos dėl medalių. ambicijų daug, o kiek už jas pasiruošęs jan`as mokėti???

Sūduva - ramonas jau čia treneris bus, nes labai neblogai pasirodė, suvadovavo, o žaidėjai kažkokie be ugnelės.. nežinau, kam e esmė, teko matyti iš arti, tai depresuoti net.. pas psichologą juos vesti gal reikia???

Ekranas ate, ate.. 50 metų jubiliejų švenčiatys atrodo, po tokio šventimo bus komoje..

Šiauliai Na, šį sezoną buvo du nevykę klubai.. donorai, tai kažkiek padėjo kilstelėti turnyrinėje lentelėje.. prieš sezoną visai buvo nurašyti. kitais metais gal bus A lygoje, bet nieko gero nešviečia...

Granitas neįtikino, kad verti A lygos.. kartais savo žaidimu tiesiog šiurpino, neaišku, ką išdarinėja žaidėjai.. lažybų skandale sudalyvavo. atvirai išpažino kaltes..

Kruoja licencijas susitvarko pirmijei, o paskui stebina, kad neišgali pamaitinti legionierių.. ima sibadrą, bet tai savaime nieko nereikškia..

FC Stumbras pamelžus Kauno miesto savivaldybę ir gavus iš "obščiagos' babkių gali gauti nebloga kapela, kuri A lygoje į vidutiniokus kabintųsi..

MRU su Tiumeno pinigėliais ir MRU resursais galima eiti į A lygą ir nieko nebijoti, gan neblogo lygio komanda galėtų būti..

Utenis kažkaip kukliai pradėjo pasirodymą, bet gali net patekti į A lygą. Ko galima tikėtis? nuo vadovybės priklausys, kaip bandys išbalansuoti.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: 2015 metai:

2014 Gru 02 12:49

TRUMPAI

Žalgiris išeis keli veteranai, prisijungt turėtų keletas jaunuolių iš Žalgiriečio, gal po traumų pasveiks visi legionieriai, tad tame desante užseniečių daug naujų enturėtų būti, gal koks sūnus palaidūnas grįš.
Kruoja kaip ir po kiekvieno sezono aišku, kad neaišku ar bus kitas. Jei išlaikys veteranus ir gerą jaunimą bei ir toliau atras egzotiškų legionierių, tai gali ir kitais metais kovoti dėl medalių
Atlantas Vengeras vis dar laukia talentų:-) Gal sulauks, aišku viskas priklausys nuo Sarsanijos, liks jis ar ne, nes gandų buvo visokių. Faktas, kad Atlantas bus A lygoje nes darbas su rėmėjais ir savivaldybe pajudėjo iš mirties taško.
Trakai Jei finansavimas nesumažės ir bus atrastas normalus vartininkas, tai Urbono vadovaujami gali pakilti aukščiau. Įrodė, kad gali rasti neblogų legionierių ir futbolo taisykles paskutiniuose turuose išmoko:-)
Sūduva Bangos komanda, arba komanda ant bangos. Iš vienos pusės nuo 12-o turo iki 36 pralošė tik 3 kartus. Kruojai, Kruojai, Kruojai. Komanda gali, gal sezono pradžioje atleidinėjo trenerį, gal dar ką darė, bet šiaip gali, jei ne keletas nesėkmių būtų aukščiau ir gal ent nusipelnė būti aukščiau. Sudėtis turėtų išlikti daug maž tokia pati ir kitais metais vis gi tikiuosi sidabras/bronza bus jų.
Šiauliai paleis kelis jaunus talentus ir paims dar jaunesnius, galbūt dar kokį super kroatą įsigįs, jei Niko kažkur išvažiuos
Ekranas Dambrausko netektis tarsi ir parodo, kad metas užsilenkti, bet keletą metų taip atrodo, nors visada sugeba atgimti, atrasti neblogų jaunuolių ir legionierių. Eluveito puikus pavyzdys.
Granitas Galimybė Poškui dar kartą įmušti, daugiau nieko. Vardų buvo daug, a naudos jokios. Komandos valymas įnešė gėrio į Lietuvos futbolą
Banga Nustebinusi po pirmo rato, stebino ir visą likusį sezoną. Gali būti, kad atgims vieitnių entuziastų dėka. Tokia nereikalinga
Dainava Lietuvos futbolo Džiaugsmas ir Skausmas. tik be džiaugsmo.


Kandidatai:
Stumbras susirinks visokius veteranus: Veličkas, Beniušius ir co- gali nustebinti
MRU su savo komanda, plius tais, kuriuos atlaisvins Žalgiris ir stabiliu finansavimu gali kelti galvos skausmą.
Utenis Jei fedeacija nepabūgs, gandų apie Žalgirio dukterinę-priims, gali susirinkti veteranus iš apskrities ir turėdama gerą finansavimą, gali pakovoti dėl 5-8 vietos
Spyris kas liks nuo Stumbro ir kovos su Granitu dėl paskutinės vietos

Grįžti į