Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 13 15:24

MOTERŲ I LYGOJE – REKORDINIS DALYVIŲ SKAIČIUS
http://lff.lt/news/2794/moteru-i-lygoje ... -skaicius/" onclick="window.open(this.href);return false;

LMFA Pirmoje lygoje šiemet debiutuos 4 naujokės, o iš viso pirmenybėse žais 15 komandų. Pirmajame etape jos kovos Pietų, Rytų ir Vakarų regionuose dėl patekimo į varžybų ketvirtfinalį.

2017 m. LMFA Pirmos lygos dalyvių sąrašas (*debiutas):

Pietų regionas: Alytaus SRC-MFK, Kauno SM „Tauras“, Vilkaviškio FK „Šešupė“, Vilniaus FM-FK „Amber“, Vilniaus MFA „Žalgiris-2“.
Rytų regionas: Jonavos KKSC-„Eos-Aušra“, Nemenčinės MFK, Panevėžio FA-FK „Panevėžys“, Ukmergės „SC-Keliai“, Visagino SC-Ignalinos MN*.
Vakarų regionas: Gargždų FK „Banga B“*, Kėdainių FK „Nevėžis“*, Klaipėdos FM-FK „Atlantas“, Mažeikių MFA „Triumfas“*, Tauragės MFK.


Penkiolikos komandų pirmenybės startuos balandžio 21 dieną, nugalėtojų titulą gins alytiškės. Po penkias komandas žais Pietų, Rytų, Vakarų regionuose dviejų ratų sistema (10 turų). 1–2 vietas regionuose užėmusios komandos bei dvi stipriausios 3-ias vietas užėmusios komandos pateks į varžybų ketvirtfinalį, o į jį nepatekusios komandos žais dėl 9–15 vietų paguodos etape.
Komandų užimtos vietos regionuose nulems ketvirtfinalių bei paguodos etapo poras. Kertvirtfinalyje (spalio 13 d.) komandos susirungs dėl patekimo į pusfinalius (spalio 20 d.). Mažasis ir didysis finalai numatyti spalio 27 d. Pirmenybių nugalėtoja pelnys kelialapį į Lietuvos moterų A lygą.

Varžybų naujienas rasite „Moterys už futbolą“ profilyje „Facebook“ svetainėje, tvarkaraštis ir rezultatai publikuojami LFF.lt svetainėje. Varžybų nuostatai su schema.

Pirmo turo anonsas:
Balandžio 21 d. (penktadienis)
17:00 val. Klaipėdos FM-FK „Atlantas“ – Mažeikių „Triumfas“, Klaipėdos dirbt. dangos stadionas
17:00 val. Panevėžio FA-„Panevėžys“ – Nemenčinės MFK, Panevėžio FA stadionas
17:00 val. Ukmergės „SC-Keliai“ – Visagino SC-Ignalinos MN, Ukmergės m. stadionas
18:30 val. Vilniaus „Žalgiris-2“ – Kauno „Tauras“, Fanų stadionas
Balandžio 22 d. (šeštadienis)
15:00 val. Vilniaus FM-FK „Amber“ – Vilkaviškio FK „Šešupė“, Fabijoniškių mok. stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 20 13:21

LMFA I LYGOS APŽVALGA: PIETŲ REGIONAS
http://lff.lt/news/3813/lmfa-i-lygos-ap ... -regionas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pradedame pirmenybių pažintį nuo Pietų regiono, kuriame susirungs Alytaus, Kauno, Vilkaviškio ir Vilniaus atstovės. Komandų kapitonės atskleidė apie pasiruošimą penktadienį prasidėsiančioms futbolo dvikovoms bei kodėl merginas pritraukė futbolas?

Šiemet Lietuvos moterų futbolo asociacijos Pirmoje lygoje žais rekordinis komandų skaičius. Po 5 komandas savo kelią pradės nuo Pietų, Rytų ir Vakarų regiono grupių, siekdamos patekti į ketvirtfinalį. Šiam tikslui pasiekti, komandos regione turi užimti 1–2 vietą; taip pat į pajėgiausių aštuonetą galės pretenduoti dvi 3 vietą užėmusios ekipos.

Alytaus SRC-MFK
Pravardė: #Baltosios Rožės, apranga – raudona-geltona
Namų aikštė: Alytaus „Dainavos“ mokyklos stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5, gegužės 19, rugsėjo 15, rugsėjo 29 dienomis
Domantė Grėbliūnaitė: „Šiemet komanda lavino fizinius sugebėjimus: greitį, ištvermę, vikrumą, tobulino techniškumą, kamuolio kontrolę. Ruošėmės rimtai, nes mūsų pagrindinis tikslas – apginti nugalėtojų titulą, išsilaikyti 1 vietoje; nenuleisti rankų, net jei ir nesiseka, kovoti iki galo. Šį sezoną stengsimės propaguoti gražų ir technišką futbolą.
Merginos futbolu susižavėjo dar būdamos mažos – jos eidavo į lauką žaisti futbolą su kiemo draugais. Vienos susižavėjo pažiūrėjusios futbolo varžybas per televizorių ir taip įsitraukė į šį sportą, kitas paskatino šeimos nariai, giminės lankyti futbolą“.

Kauno SM „Tauras“
Pravardė: #Pumos, apranga – mėlyna
Namų aikštė: Neries krantinės stadionas
Namų rungtynės: gegužės 15 (NFA stadione), gegužės 26, rugpjūčio 30, rugsėjo 22 dienomis
Eva Jakaitė: „Komanda yra gana gerai pasiruošusi naujam sezonui. Visos žaidėjos sunkiai treniruojasi dėl bendro tikslo – užimti kuo aukštesnę vietą. Kadangi komandoje atsirado nemažai naujokių, gali buti sunku susižaisti, bet mes tikrai nežadame nusileisti kitoms komandoms. Šiame sezone parodysime, kad pats laikas kaunietėms tapti I lygos nugalėtojomis.
Dauguma žaidėjų pradėjo žaisti futbolą, nes joms apie jį papasakojo šeimos nariai arba draugai; bet labai daug žaidėjų supažindino su futbolu mūsų trenere I. Siliūnienė. Ji dažnai daro visokius renginius, po kurių nemažai mergaičių susidomi futbolu ir ateina į mūsų komandą.

Vilkaviškio FK „Šešupė“
Pravardė: #Erelės, apranga – geltona-mėlyna
Namų aikštė: Vilkaviškio miesto stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5 (NFA stadione), gegužės 26, rugpjūčio 30, rugsėjo 15 dienomis
Dovilė Dockaitė: „Mūsų komanda, kaip ir kitos, nori laimėti. Pasiruošimą vertinu normaliai, kaip ir kiekvienais metais pastoviai treniruojamės, dalyvaujam futbolo turnyruose, vyksta kontrolinės rungtynės. Bandom propaguoti atakuojantį futbolą, bet mums to neleidžia kitos komandos, nes mūsų komanda labai jauna ir daugiau tenka gintis, nei pulti.
Aš nuo pat mažens žaidžiu kieme futbolą su brolio draugais. Vieną dieną pas mane į klasę atėjo 2 treneriai ir pasiūlė lankyti futbolo treniruotes. Kitą dieną aš nuėjau su draugėm pabandyti treniruotis ir man patiko. Mano dabartinės komandos narės pamate skelbimą, kuriame buvo kvietimas lankyti futbolo treniruotes“.

Vilniaus FM – FC „Amber“
Pravardė: #Liepsnos, apranga – mėlyna
Namų aikštė: Fabijoniškių mokyklos stadionas
Namų rungtynės: balandžio 22, gegužės 19, rugsėjo 8, rugsėjo 29 dienomis.
Greta Guižauskaitė (FC „Amber“): „Labai ilgo ir produktyvaus pasiruošimo, pripažinsiu, neturėjome, tačiau esu tikra, kad prasidėjus lygai, įsibėgėsime ir mes. Mūsų svarbiausias tikslas šiais metais yra stabiliai atsistoti ant kojų, įsitvirtinti, kad kitame sezone jau galėtume žaisti savarankiškai. Na, ir kodėl gi nepasigrūmus dėl čempionių titulo? Visuomet stengiamės žaisti atakuojantį, tačiau ramų futbolą, komandinis žaidimas – mūsų stiprioji pusė.
Turbūt dažniausia priežastis, kodėl merginos ateina į futbolą, yra jų draugai ir draugės. Asmeniškai mane futbolas nuviliojo nuo lengvosios atletikos, kurioje buvau daugiau nei 5 metus. Dauguma VFM merginų futbolą pradėjo žaisti atėjusios į V. Sirokomlės mokyklą, pastarojoje dirba trenerė R. Dubinskienė, kuri ir pakviečia mergaites į futbolo treniruotes. Žinoma, jei tik būtų daugiau tokių trenerių, mergaičių žaidžiančių futbolą skaičius išaugtų trigubai. FC „Amber“ didžioji dalis merginų jau yra žaidusios futbolą kitose komandose, tačiau visas mūsų klubo personalas nuolat aktyviai kviečia prisijungti dar futbolo neišbandžiusias merginas prie mūsų“.

Vilniaus MFA „Žalgiris B“
Pravardė: #Vilkės, apranga – žalia-juoda
Namų aikštė: Panerio stadionas
Namų rungtynės: balandžio 22 (Fanų stadione), gegužės 19, rugsėjo 8, rugsėjo 29 dienomis.
Gabija Gedgaudaitė: „Komandos pasiruošimą vertinu gan gerai, kadangi turėjome rungtynių „Ateitis Cup“ turnyre, taip pat keletas iš mūsų merginų atstovauja Lietuvos merginų U-16 rinktinei, kurios buvo išvykusios į Slovėniją ir tenai taip pat ruošėsi, o kitos merginos sunkiai dirba ir deda visas pastangas treniruočių procese. Kkeliame sau aukščiausius rezultatus – iškovoti 1-ąją vietą.
„Dažniausiai pasitaikanti merginų įsitraukimo į futbolą istorija yra tokia, kad futbolą pradeda žaisti kieme su berniukais. Taip ir aš pati pradėjau žaisti“

Kalbino Robertas Každanas/LFF.lt

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 20 15:50

Tos pravardės tai kažkokios pritemptos, nieko bendro nei su pavadinimu, nei su dar kažkuom. Turbūt pačios susigalvojo. Kauno SM „Tauras“ tai iš vis „karvės“ turėtų būti, o čia - pumos..

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 20 16:06

Pravardės ne į temą, o gražiausia dalis, kad pavadinimus kaitaliojo dešimt kartų. Pradžioje buvo Všį Kauno "Kauno Žalgiris", Moterų rinktinė ir kiti variantai. :roll:
Iki šiol turnyrinė lentelė su dviem Alytaus SRC: http://lff.lt/varzybos/moteru/moteru-i-lyga-pietu-zona/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mutis
Pranešimai: 1021
Užsiregistravo: 2016 Kov 03 10:06

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 20 18:55

Tos pravardės tai kažkokios pritemptos, nieko bendro nei su pavadinimu, nei su dar kažkuom. Turbūt pačios susigalvojo. Kauno SM „Tauras“ tai iš vis „karvės“ turėtų būti, o čia - pumos..
Kaip biski su zemes ukiu turintis patirties atsakingai pareiskiu: tos panelikes geriausiu atveju "telycios", o ne "karves" :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 21 12:30

LMFA I LYGOS APŽVALGA: RYTŲ REGIONAS
http://lff.lt/news/3818/lmfa-i-lygos-ap ... -regionas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tęsiame pažintį su pirmenybių dalyvėmis. Jonavos, Nemenčinės, Panevėžio, Ukmergės ir Visagino atstovės pradės savo žygį nuo Rytų regiono grupės. Komandų kapitonės atskleidė apie pasiruošimą penktadienį prasidėsiančioms futbolo dvikovoms bei kodėl merginas pritraukė futbolas
Šiemet Lietuvos moterų pirmenybėse žais rekordinis komandų skaičius. Po 5 komandas iš pradžių rungsis Pietų, Rytų ir Vakarų regiono grupėse, siekdamos patekti į ketvirtfinalį. Šiam tikslui pasiekti, komandos regione turi užimti 1–2 vietą, taip pat į pajėgiausių aštuonetą galės pretenduoti dvi 3 vietą užėmusios ekipos.

Jonavos KKSC-„Eos-Aušra“
Pravardė: #Gulbės, apranga – žydra-juoda
Namų aikštė: Jonavos Neries stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5, gegužės 19, rugsėjo 15, rugsėjo 29 dienomis
Deimantė Griesiūtė: „Praeitą mėnesį tik baigėme žaisti futsalą, o kai kurios mūsų komandos žaidėjos pabaigė tik praeitą savaitę, tad tiek žaidėjos, tiek trenerė stengėsi kuo aktyviau ruoštis lauko futbolui. Buvo gan nelengva, tačiau labai džiugu, kad visos labai stengėsi ir neslopino savo motyvacijos treniruotėms. Nepaisant stadiono būklės ir tai, kad ne visos komandos žaidėjos treniruojasi kartu – nes mūsų net 7 žaidėjos treniruojasi Vilniaus futbolo akademijoje kartu su Lietuvos merginų U17 rinktine – galiu drąsiai teigti, kad esame pasiruošusios šiam sezonui. Bandysime parodyti savo geriausią žaidimą, žaisti gražų bei sąžiningą futbolą ir, žinoma, sieksime pergalių bei stengsimės parodyti geresnius rezultatus negu praeitą sezoną.
Tikriausiai dauguma mūsų komandos žaidėjų įsitraukė į futbolą, nes mūsų trenerė iki šiol visas labai aktyviai kviečia prisijungti ir išmėginti savo jėgas. Manau, kad mūsų komandos trenerė ir yra mūsų daugumos futbolo treniruočių pradininkė“.

Nemenčinės MFK
Pravardė: #Angelai, apranga – balta-mėlyna
Namų aikštė: Nemenčinės miesto stadionas
Namų rungtynės: gegužės 12, gegužės 26, rugpjūčio 30, rugsėjo 22 dienomis.
Karolina Smirnova: „Komanda neturėjo daug kontrolinių varžybų. Būsime viena iš jaunesniųjų komandų, dalyvaujančių I lygos varžybose. Neseniai komandą papildė nauja žaidėja iš rajono, dėl to reikės jai išmokti naujų judesių ir priprasti prie komandos žaidimo. Varžybų metu tai pat papuolėme į vieną stipriausių futbolo komandų grupę, kur žais, pavyzdžiui, Jonavos komanda, kuri dalyvavo praėjusių metų A lygos čempionate“.

Panevėžio FA-FK „Panevėžys“
Pravardė: #Braškės, apranga – raudona
Namų aikštė: Panevėžio futbolo akademijos stadionas.
Namų rungtynės: balandžio 21, gegužės 19, rugsėjo 8, rugsėjo 22 dienomis
Laura Nuobaraitė: „Esame nusiteikusios laimėti, komanda pakankamai jauna, dėl to norime įgyti dar daugiau patirties I lygoje ir tai – tikrai puiki galimybė. Turime kur tobulėti, bet esame pakankamai pasiruošusios siekti kuo geresnių rezultatų.
Mūsų žaidėjos ambicingos bei perspektyvios. Manau, kad jos visos stengsis parodyti, ką moka geriausiai. Panevėžyje tikrai propaguojamas futbolas, todėl ir mums, merginoms, buvo nesunku įsitraukti žaisti futbolą“.

Ukmergės „SC-Keliai“
Pravardė: #Futbolo Širdys, apranga – žalsva-juoda
Namų aikštė: Ukmergės miesto stadionas
Namų rungtynės: balandžio 21 (Šventupės stadione), gegužės 19, rugsėjo 8, rugsėjo 29 dienomis.
Emilija Kaselytė: „Komandos pasiruošimą vertinu gerai; kad ir atskirai treniruojamės, žinau, jog visos patobulėjusios, pilnos jėgų ir naujų iššūkių. Merginos žaisti I lygoje pasiruošusios, tikimės žaisti protingai, kaip ir praeitą sezoną. Naujų strategijų neįtraukiame į bendrą reikalą; propaguosim ankstesnį žaidimo stilių – atakas per kraštus – bei tikimės gerų rezultatų“.

Visagino SC-Ignalinos MN
Pravardė: #Gervės, apranga – žydra
Namų aikštė: Visagino dirbtinės dangos stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5, gegužės 26, rugpjūčio 30, rugsėjo 15 dienomis.
Evelina Visockytė: „Komandos pagrindas yra jaunos ir perspektyvios 14–16 metų žaidėjos, kurios iš šių pirmenybių gaus daug patirties. Visagino merginų komanda gyvuoja jau keletą metų, tačiau žaidėjos kasmet keičiasi ir nuolat laukiam naujų veidų. Pagrindinis komandos tikslas – pasisemti patirties didžiajame futbole ir siekti asmeninio tobulėjimo.
Dauguma merginų nuo mažų dienų kiemuose spardė kamuolį su draugais, paaugusios nusprendė lankyti ir futbolo treniruotes. Pati asmeniškai lankau futbolą, nes broliai jį žaidžia, o ir pati nuolat domiuosi Lietuvos futbolu. Iš Ignalinos turėsime kol kas tik vieną žaidėją, kuri tikimės padės tiek gynyboje, tiek puolime“.

Kalbino Robertas Každanas/LFF.lt

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 21 12:33

Tos pravardės tai kažkokios pritemptos, nieko bendro nei su pavadinimu, nei su dar kažkuom. Turbūt pačios susigalvojo. Kauno SM „Tauras“ tai iš vis „karvės“ turėtų būti, o čia - pumos..
Kaip biski su zemes ukiu turintis patirties atsakingai pareiskiu: tos panelikes geriausiu atveju "telycios", o ne "karves" :)
Ūkininkų dėmesiui :!: Užvežė panevėžietiškų "braškių" :!:

p.s. Jeigu jūsų dukras ir moteris kažkas vadintų telyčiomis ir karvėmis, tai būtų galima tikėtis neadekvačių reakcijų.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 22 00:56

Jeigu jūsų dukras ir moteris kažkas vadintų telyčiomis ir karvėmis, tai būtų galima tikėtis neadekvačių reakcijų.
- Sutinku. Bet tie pavadinimai turi ateiti su laiku, o ne kad pati pasivadinau ir - yra..

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 22 11:09

LMFA I LYGOS APŽVALGA: VAKARŲ REGIONAS
http://lff.lt/news/3823/lmfa-i-lygos-ap ... -regionas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tęsiame pažintį su pirmenybių dalyvėmis. Vakarų regione rungsis Gargždų, Kėdainių, Klaipėdos, Mažeikių ir Tauragės futbolininkės. Komandų kapitonės atskleidė apie pasiruošimą penktadienį prasidėsiančioms futbolo dvikovoms bei kodėl merginas pritraukė futbolas.

Šiemet Lietuvos moterų pirmenybėse žais rekordinis komandų skaičius. Po 5 komandas savo kelią pradės nuo Pietų, Rytų ir Vakarų regiono grupių, siekdamos patekti į ketvirtfinalį. Šiam tikslui pasiekti, komandos regione turi užimti 1–2 vietą, taip pat į pajėgiausių aštuonetą galės pretenduoti dvi 3 vietą užėmusios ekipos.

Gargždų FK „Banga B“
Pravardė: #Tigrės, apranga – oranžinė-mėlyna
Namų aikštė: Gargždų Minijos progimnazijos stadionas
Namų rungtynės: gegužės 19, birželio 2, rugsėjo 8, rugsėjo 29 dienomis.
Vitalija Žatkina: „Esame debiutuojanti komanda I lygoje, tačiau, manau, esame tikrai gerai pasiruošusios. Turėjome nemažai kontrolinių rungtynių bei turnyrų, todėl keliame meistriškumą ir patirtį. Visos žaidėjos siekia kuo geresnių rezultatų – kovoti dėl aukščiausių vietų. Mūsų komanda propaguoja atakuojantį futbolą su patikima gynyba.
Visos į futbolą įsitraukėme prasidėjus Lietuvos mokyklų žaidynėms, nes mūsų mokykla labai domisi futbolu. Taip ir susidarė būrys mūsų iš kurio ir „gavosi“ jauna komanda“.

Kėdainių FK „Nevėžis“
Pravardė:#Nevėžiukės, apranga – raudona
Namų aikštė: Kėdainių miesto stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5, gegužės 26, rugpjūčio 30, rugsėjo 15 dienomis.
Aurelija Gulbinaitė: „Pirmais metais dalyvaujame, tad mums čia labai didelis iššūkis ir pasiruošimas, tam daug dirbame ir stengiamės. Mūsų komanda nėra labai didelė, tad mūsų pagrindinis tikslas išlikti vieningom. O vieningumas būtų išreikštas draugiškumu, sąžiningumu ir, kad pirmosios mūsų I lygos varžybos būtų įsimintos, bet kokiu džiaugsmu ar liūdesiu.
Mūsų komandos merginas įtraukė žaisti jų noras sportuoti, paskatintom „Nevėžio“ visų komandų žaidėjų išreikštomis emocijomis ir jų darbu bei, tuo pačiu, jų palaikymu – kad futbolą gali žaisti ne tik vaikinai, bet merginos, mylinčios šią sporto šaką.
Be galo skatina mus žaisti ir mūsų treneris. Jis taip pat iš mūsų tikisi labai daug, geraširdiškai padeda šiuo atveju ir veda link didelio tikslo, kuris įvardijamas: „Kuo sunkesnė pergalė, tuo didesnis laimėjimo džiaugsmas“. Šie trenerio žodžiai mus ir skatina. Sunkesnėje pergalėje visada būsim laimingos. Tikimės tikrai čia nelengvų pergalių; kad ir kokios jos būtų, svarbiausia pabandyti ir sužinoti, ko mūsų komanda reikalauja, įskaitant mūsų jėgas ir emocijas“.

Klaipėdos FM-FK „Atlantas“
Pravardė: #Atlantietės, #Undinės, apranga – geltona-mėlyna
Namų aikštė: Klaipėdos miesto dirbtinės dangos stadionas
Namų rungtynės: balandžio 21, gegužės 12, rugsėjo 8, rugsėjo 29 dienomis.
Vera Demidova: „Didžiausią dėmenį skyrėme elementariems dalykams, tokiems kaip: ilgi tikslūs perdavimai, aukštų kamuolių stabdymas bei mušimas į vartus. Kadangi esame labai jauna komanda, daug dėmesio skyrėme fiziniam pasirengimui. Lūkesčiai dideli, tačiau puikiai suprantame, kad mums dar trūksta patirties, tačiau laikui einant tikimės jos įgauti ir sugebėti pasipriešinti stipriausioms ekipoms.
Startuojame po „Atlanto“ vėliava ir norime parodyti „Atlanto“ vadovui, kad ne be reikalo pasitiki mumis, mus remia ir palaiko. Tikimės patekti tarp 10 geriausių I lygos komandų.
Šiaip dažniausiai būna, kad merginos pamato kaip berniukai ar vyrai žaidžia futbolą ir taip pat nori pabandyti . Kai ką jis įtraukia, o kai ką – ne“.

Mažeikių MFA „Triumfas“
Pravardė: #Kibirkštys, apranga – raudona
Namų aikštė: Mažeikių centrinis miesto stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5, gegužės 26, rugpjūčio 30, rugsėjo 22 dienomis.
Karolina Kurapatkina: „Komandai pasiruošti trukdė užsitęsusios salės futbolo pirmenybės, kai kurių žaidėjų sergamumas bei draugiškų rungtynių stoka. Nepaisant šių sunkumų, komanda nusiteikusi pirmai dvikovai maksimaliai. Mūsų komanda jauna ir ambicinga, sieksime patekti tarp 8 stipriausiųjų. Kovosime dėl kiekvieno įvarčio, kiekvieno taško.
Propaguojame komandinį gynybinio futbolo žaidimą, paremtą greitomis kontratakomis. Dėl techninio meistriškumo stokos dar negalime pademonstruoti techniško, kombinacinio žaidimo, bet visa tai kompensuojame kovingumu, komandine dvasia.
Dalis merginų į futbolą įsitraukė norėdamos išbandyti kažką naujo, neįprasto. O tuo tarpu, kitas merginas įtraukė futbolą žaidžiantys artimieji“.

Tauragės MFK
Pravardė: #Lūšys, apranga – juoda
Namų aikštė: Tauragės dirbtinės dangos stadionas
Namų rungtynės: gegužės 5, gegužės 19, rugsėjo 15, rugsėjo 29 dienomis.
Evelina Petrauskaitė: „Šiais metais komanda pilnai sukomplektuota, tik kelios merginos dar gydosi traumas, bet tikimės, kad iki varžybų jos bus pasiruošusios startuoti. Šiais metais komanda kelia sau aukštus tikslus, lipti ant prizininkių pakilos.
Kai kurios merginos į futbolą ateina išbandyti save, galbūt kažką pasiekti daugiau ir futbolas joms tampa neatsiejama gyvenimo dalis. Kitos ateina su draugėmis ar klasiokėmis smagiai praleisti laiką, pasisemti gerų emocijų, susirasti naujų draugių ir tai joms tampa kaip hobis“.

Kalbino Robertas Každanas/LFF.lt;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 22 11:14

Jeigu jūsų dukras ir moteris kažkas vadintų telyčiomis ir karvėmis, tai būtų galima tikėtis neadekvačių reakcijų.
- Sutinku. Bet tie pavadinimai turi ateiti su laiku, o ne kad pati pasivadinau ir - yra..
LSU-Žara pravardė "žarijos". :) Gražu, skamba ir pavadinimo tąsa gaunasi. O šiais metais jos tapo KŽ sistemos dalimi ir kažkodėl bando persikrikštyti "panteromis". Visiškai ne į temą. :P

O grįžtant prie karvių temos, tai teko girdėti, kad bronius su jomis griežtai elgiasi. Buferiu ir kapotu į šoną, kol karvutė užverčia nagines. :lol:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 22 11:30

Klaipėdos "FM-Atlantas" 1 : 3 Mažeikių "Triumfas"
http://lff.lt/matches/1024114/klaipedos ... umfas-1-3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas, Klaipėda
2017-04-21
Teisėjai: Kevinas Drungilas, Irmantas Žuta, Rokas Užkurelis

Įvarčiai:
[0-1] Simona Gelžinytė 7`
[0-2] Rimantė Jonušaitė 25'
[1-2] 34` Rugilė Lygnugarytė
[1-3] Rimantė Jonušaitė 90'

Klaipėdos "FM-Atlanto" merginos LMFA Pirmos lygos kovas pradėjo pralaimėjimu. Vakar namie 1:3 pralaimėjo Mažeikių "Triumfo" komandai.
Mažeikiškės pirmajame kėlinyje po Simonos Gelžinytės (7 min.) greito įvarčio ir Rimantės Jonušaitės (25 min.) taiklaus šūvio pirmavo 2:0.
34-ąją min. Rugilė Lygnugarytė gražiu smūgiu į devyniukę sušvelnino skirtumą.
Po pertraukos klaipėdietėms nepavyko papersilaužti ir pakeisti rungtynių eigos. Maža to, paskutinę minutę mažeikiškė Rimantė Jonušaitė pelnė trečiąjį įvartį.
Rungtynės baigėsi 3:1 varžovių iš Mažeikių pergale.

Praėjusiais metais niekur nežaidusioms uostamiesčio merginoms kol kas sunkiai sekasi darniai žaisti, fizinės kondicijos nėra idealios.
Kitose rungtynėse, galimai, pasižais ir trenerė Lina Kaselytė, nes mergaičiukėms trūksta ramiako, panikuoja dėl niekų, o paskui daro eilę klaidų, o varžovės nubaudžia.
Ištaisius technininį broką, susižaidus ir pasitreniravus galėtų gautis visai nebloga komandėlė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 22 11:51

Ukmergės SC-Keliai 29 : 0 Visagino SC - Ignalinos MN
http://lff.lt/matches/1023932/ukmerges- ... s-mn-29-0/" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžys 7 : 3 Nemenčinė
http://lff.lt/matches/1023933/pfa-fk-pa ... ncine-7-3/" onclick="window.open(this.href);return false;

Rytų zona:
1. Ukmergės SC-Keliai 1 +29 3
2. PFA - FK Panevėžys 1 +4 3
3. KKSC EOS-Aušra 0 0 0
4. MFK Nemenčinė 1 -4 0
5. Visagino SC - Ignalinos MN 1 -29 0

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 25 17:13

Kai išsiaiškinau dėl pravardžių, tai Robert Každan kiekvienam klubui nusiuntė po klausimyną, o merginos ilgai galvojo, ką ten įrašyti. :) Ilgiausiai galvojo MFK "Nevėžis". Undinėlės und-und-und :D

Keista, kad Nevėžio panos su raudonom aprangom. :shock:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Bal 26 12:06

Panevėžio Merginų Futbolas
17 val. · FB

Panevėžietės Lietuvos I lygoje startavo pergale!

Pirmoji dvikova prieš MFK Nemenčinė buvo itin rezultatyvi. Karile Liužinaite jau pirmą rungtynių minutę pelnė įvartį, o rungtynes pabaigė „hetriku“. Du įvarčius pelnė Marija Galkina, po vieną – Vismantė Čereškaitė ir Gabriele Vitovskyte (pen.). Taigi, pergalė 7:3. Kitas rungtynes žaisime Visagine gegužės 5-ąją.
K. Liužinaitė pasidalino mintimis: „Trenerio Juozo Aleksos iškelti tikslai buvo pasirodyti, kaip galime, geriausiai, išnaudoti visas jėgas.. Labiausiai man patikęs įvartis buvo pats pirmas, nes jis buvo labai greitas ir varžovės to nesitikėjo. Lūkesčiai ateinančioms rungtynėms būtų gera nuotaika, komandiškumas. Prieš stipresnes Jonavos ir Ukmergės komandas tikimės sužinoti savo silpnesnes vietas, kad galėtume jas patobulinti ir, žinoma, tikimės pergalių.
Susidomėjau futbolu būdama 7-8 metų. Tada sudomino futbolu mane brolis, jis taip pat žaidė už Panevežį ir buvo man pirmasis autoritetas. Kalbant apie Panevėžį, palaikau FK Panevėžys Oficialus komandą, o mėgstamiausios vietos – Senvagė ir Laisvės aikštė“. #Panevėžys #1lyga

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2017 m. Moterų I lyga:

2017 Geg 06 10:17

Moterų pirmoje lygoje dešimtmetės fenomenalus debiutas: įvartis + rezultatyvus perdavimas!
http://www.futbolas.lt/naujiena/400843/ ... perdavimas" onclick="window.open(this.href);return false;
2017.05.06 08:59

Šalies moterų pirmoje futbolo lygoje užfiksuotas unikalus rekordas – debiutines rungtynes pirmoje lygoje žaidusi dešimtmetė Žemyna Lekavičiūtė pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu. Būdama dešimties metų ir 262 dienų MFA „Žalgirio“ atstovė tapo jauniausia įvartį pelniusia lygos futbolininke. Be Žemynos, smaginosi ir visa „Žalgirio B“ ekipa, kuri 11:0 sutriuškino Vilkaviškio „Šešupės“ komandą bei iškovojo antrą pergalę iš eilės. MFA dominavimas prasidėjo pirmąją susitikimo minutę, kai buvo surengta pirmoji ataka bei uždirbtas pirmasis kampinis. Pirmojo įvarčio laukti taip pat ilgai nereikėjo – viena prieš varžovių vartininkę pabėgusi Erika Šupelytė pelnė pirmąjį iš savo keturių vakaro įvarčių. Kėlinio viduryje susidūrusi su varžove skausmingą čiurnos traumą patyrė Viktorija Čiapaitė. MFA „Žalgirio“ gydytojo Manto Ambraškos diagnozė – čiurnos raiščių patempimas. Kurį laiką MFA merginos žaidė dešimtyse, tačiau tai nei kiek nesumažino jų entuziazmo žaisti energingai bei mušti įvarčius. Iki pertraukos jų buvo sumušti penki. Po jos – dar šeši. Vieną iš įvarčių pelnė MFA vartininkė Dominyka Vaiginytė, kuri užtikrintai realizavo 11 metrų baudinį. Antrojo kėlinio kulminacija tapo Ž.Lekavičiūtės ir Gretos Jaroševičiūtės pasirodymas antrojo kėlinio viduryje. Tuo metu rezultatas buvo 9:0, o abi 2006 metais gimusios mergaitės komandai sukūrė dešimtąjį įvartį. Greta atliko rezultatyvų perdavimą, o Žemyna įvarčiu pažymėjo savo debiutą. Besibaigiant dvikovai buvo įmuštas ir vienuoliktas įvartis, prie kurio rezultatyviu perdavimu ir vėl prisidėjo Ž.Lekavičiūtė. „Mūsų tikslas – tapti lygos čempionais, tad mes turime laimėti visas rungtynes. Šią užduotį merginos įvykdė. Dar viena užduotis buvo išvengti traumų, o to padaryti nesigavo. Šiaip džiaugiuosi merginomis, jų noru, ryžtu ir pastangomis. Mes pergalės tikrai nusipelnėme“, - po rungtynių kalbėjo treneris Olegas Kricun. Įvarčius MFA „Žalgirio B“ komandai šį vakarą mušė: Erika Šupelytė 4, Ugnė Lazdauskaitė 2, Kornelija Kontrimavičiūtė, Gabija Gedgaudaitė, Dominyka Vaiginytė, Dorotėja Aidukaitė, Žemyna Lekavičiūtė.

Grįžti į