Puslapis 11

2018 m. Baltijos taurės turnyras:

Parašytas: 2018 Geg 30 10:43
Makenzis
BALTIJOS TAURĖJE – DRAMATIŠKOS U-21 RINKTINĖS LYGIOSIOS
https://lff.lt/news/4977/baltijos-taure ... lygiosios/" onclick="window.open(this.href);return false;

Antradienio vakarą startavo 2018 m. Baltijos taurės U-21 rinktinių varžybos. Lietuvos jaunimo rinktinė po ilgos pertraukos įmušė įvartį, tačiau trapios persvaros lietuviams išlaikyti nepavyko – Pernu mieste jie sužaidė lygiosiomis 1:1 su Estijos komanda.

Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė atakuojantį futbolą, o pirmąją rimtesnę progą įmušti turėjo estai. 7 minutę varžovų puolėjas Frankas Liivakas baudos aikštelės centre ruošėsi atlikti pavojingą smūgį, tačiau paskutinę sekundę kamuolį iš po kojų išmušė Ričardas Šveikauskas.

11 minutę galimybę įmušti turėjo lietuviai. Standartinėje situacijoje Rimvydas Sadauskas puikiai atsidengė baudos aikštelėje, bet kiek per stipriai smūgiavo galva virš vartų.

Vėliau Edvinas Baniulis pabėgo vienas į priekį kontratakoje ir išplėšė kamuolį iš po varžovo kojų bei atsidūrė baudos aikštelėje prieš vartininką, bet arbitras puolėjui užfiksavo pražangą.

Vėliau oponentams pavyko įgyti kamuolio kontrolę ir daugiau lankytis prie mūsų vartų, bet tai nesutrukdė gynyboje toliau sėkmingai darbuotis Lietuvos gynėjams ir vartininkui Titas Krapikas.

Gale kėlinio Carito Falcho auklėtiniai pabandė surasti galimybių atakoje, kelis pavojingus prasiveržimus atliko Danielis Romanovskis, bet rezultatas pasibaigus kėliniui buvo lygus 0:0.

Po pertraukos lietuviai bandė paspausti varžovus, tačiau šie taip pat atsakė agresyviu ir atakuojančiu žaidimu. 55 minutę T. Krapikui du kartus iš eilės teko atremti du labai pavojingus estų smūgius iš arti.

Vėliau žaidime toliau vyravo apylygis žaidimas, bet galų gale lietuviai pirmieji pralaužė ledus ir pelnė įvartį. 74 minutę mūsų komanda turėjo standartinę situaciją, po kurios Ernestas Mickevičius pakėlė aukštą kamuolį iš kairiojo krašto į baudos aikštelę, o ten buvęs R. Sadauskas smeigė tikslų smūgį galva į kairįjį kampą. Tai buvo pirmasis Lietuvos jaunimo rinktinės įvartis nuo praeitų metų birželio.

Visgi džiaugsmas trūko neilgai, nes jau po kelių minučių Estija išprovokavo vienuolikos metrų baudinį, kai teisėjas baudos aikštelėje įžvelgė neleistiną žaidimą ranka. Herolas Riibergas realizavo progą smūgiu į kampą.

Rungtynės baigėsi rezultatu 1:1, tačiau lietuviai išsaugojo galimybes kovoti dėl Baltijos taurės. Birželio 4 dieną C. Falcho vadovaujama komanda Gargžduose priims Latvijos rinktinę. Į šias rungtynes futbolo gerbėjai galės patekti nemokamai.

Rungtynių statistika:

Estija – Lietuva 1:1 (0:0)
Pernu miesto stadionas

Įvarčiai: 74 min. R. Sadauskas (0:1), 79 min. H. Riiberg (1:1, 11 m baudinys)

Lietuvos startinė sudėtis: Titas Krapikas, Aldas Korsakas, Rimvydas Sadauskas, Ričardas Šveikauskas, Aleksandr Levšin, Domantas Šimkus, Domantas Putrius, Svajūnas Čyžas, Eligijus Jankauskas, Daniel Romanovskij, Edvinas Baniulis.

Re: 2018 m. Baltijos taurės turnyras:

Parašytas: 2018 Geg 30 10:44
Makenzis
C. FALCHAS: „ĮMUŠTAS ĮVARTIS SUTEIKĖ KOMANDAI PASITIKĖJIMO”
https://lff.lt/news/4978/c-falchas-imus ... itikejimo/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Caritas Falchas po įtemptų lygiųjų su Estija išreiškė padėką savo žaidėjams už atsidavimą aikštėje ir tikino, jog komandai dar reikia tobulinti atitinkamus aspektus.

Rungtynės vyko taškas į tašką, bet susitikimui persiritus į antrąją pusę Rimvydas Sadauskas smūgiu galva nuginklavo vartininką. Lietuviai persvaros išlaikyti nesugebėjo, nes vos po kelių minučių svečiai išprovokavo vienuolikos metrų baudinį ir jį realizavo. Mačas baigėsi rezultatu 1:1.

C. Falchas padėkojo savo auklėtiniams už atsidavimą aikštėje: „Visų pirma, žaidėjai labai gerai padirbėjo. Fiziškai ir psichologiškai jie padarė viską, ką galėjo. Žaisti tokias rungtynes čia jiems nebuvo lengva. Norėčiau pagirti vaikinų pastangas, nes nemažai jų atvyko į stovyklą po intensyvaus krūvio, arba visai nežaidę”.

„Kalbant apie rungtynių eigą, manau, kad kontroliavome žaidimą mačo pradžioje. Buvome agresyvūs, pasitikėjome savimi žaidžiant su kamuoliu, atakavome. Rungtynių eigoje šiek tiek paleidome žaidimo gijas ir tuo metu Estija žaidė gerai. Tačiau pertraukos metu mes kalbėjome apie tai, kaip mums reikia susigrąžinti tai, ką turėjome mačo pradžioje. Išsiveržėme į priekį, bet praradome susitelkimą ir leidome persvarai išnykti”, - aiškino specialistas.

Paskutinį kartą Lietuvos komanda įvartį pelnė praeitų metų birželio rungtynėse su Farerų salų rinktine. Tuomet lietuviai startavo Europos čempionato atrankoje ir šiauriečiams įsūdė tris įvarčius. Po to sekė ilga įvarčių sausra, kuri buvo nutraukta šiame mače.

„Futbolas yra žaidžiamas dėl mušamų įvarčių ir buvo labai smagu pamatyti besidžiaugiančius žaidėjus. Taip pat galiu pastebėti, jog mes vis labiau troškome įmušti. Mums buvo nelengva atlikti kelis perdavimus, kad sukurtume galimybes, bet mes bandėme. Džiaugiuosi dėl įmušto įvarčio, nes tai vaikinams suteikė pasitikėjimo. Bet man patiko tai, jog žaidėjai liko nepatenkinti, jog netekome persvaros, jie norėjo pergalės. Visgi mes pasikalbėjome ir žaidėjai supranta, kad žaidimas svarbiausia. Žinoma, įvarčių mušimas yra svarbi to dalis ir mes iš šio mačo pasisemsime daugiau pasitikėjimo”, - tvirtino C. Falchas.

Pasak trenerio, komanda žino, ką reikia tobulinti ir tai atsispindėjo šiame mače: „Kartais tu nori primesti savo žaidimą ir mes galvojome, kad tai pavyks padaryti prieš Estiją, bet jie primetė agresyvų stilių, prieš kurį teko kovoti. Tačiau kartais mes labai lengvai suklysdavome po pirmo ar antro perdavimo ir tai leido varžovams turėti iniciatyvą. Turime daugiau dirbti ties tuo, kaip gavus kamuolį, jį kuo greičiau perkelti į atakas“.

„Dabar turėsime laiko atsigauti ir dirbti ties savo žaidimo konceptu, detalėmis ir skirti individualų laiką žaidėjams. Labai laukiu ateinančių dienų ir rungtynių su Latvija namuose. Tikiuosi, jog žiūrovai ateis ir palaikys vaikinus, nes jie to nusipelnė”, - samprotavo C. Falchas.

Re: 2018 m. baltijos taurės turnyras:

Parašytas: 2018 Geg 30 10:44
Makenzis
D. ROMANOVSKIS: „TIKĖJOMĖS TOKIOS KOVOS IR MALONU, KAD NENUSILEIDOME“
https://lff.lt/news/4979/d-romanovskis- ... sileidome/" onclick="window.open(this.href);return false;

Po įtemptų Baltijos taurės atidarymo rungtynių bei lygiųjų su Estija, Lietuvos U-21 rinktinės žaidėjai tikino, jog apmaudu buvo netekti persvaros, tačiau galima pasisemti daug teigiamų dalykų.

Lietuvių vicekapitonas Rimvydas Sadauskas išvedė lietuvius į priekį antrajam kėliniui persiritus į antrą dalį, bet oponentams pavyko greitai išlyginti rezultatą bei išplėšti lygiąsias 1:1. Tačiau mūsų komanda toliau turi visas galimybes varžytis dėl čempionų titulo.

Įvarčio autorius po mačo sakė: „Žinoma, smagu įmušti įvartį už rinktinę, ypač, kai treneris akcentuoja, jog reikia išnaudoti standartines situacijas – tai mūsų stiprioji pusė. Pirmąsias 15-20 minučių turėjome žaidimo kontrolę, vykdėme trenerio nurodytus planus. Viskas neblogai sekėsi, perėmėme daug kamuolių, vėliau galbūt pavargome ir atsirado kitos priežastys, kurios leido varžovams perimti iniciatyvą“.

„Prieš rungtynes su žaidėjais kalbėjome, kad žaidžiame už Lietuvą, o ne už savo klubus ir turime kovoti, kaip brolis už brolį. Buvome atsidavę ir ėjome į dvikovas, kaip į paskutinį mūšį. Manau, kad kitam mačui su latviais būsime 100 procentų pasiruošę ir pasirengę iškovoti pergalę“, – tvirtino R. Sadauskas.

Savo ruožtu po pertraukos į rinktinę sugrįžęs saugas Danielis Romanovskis kalbėjo, jog nors ir nepavyko visko įgyvendinti: „Rungtynėse vyravo agresyvus žaidimas – visi norėjo įrodyti, jog jie Baltijos regione yra geriausi. Tikėjomės tokios kovos ir malonu, kad jiems nenusileidome ir parodėme, kad esame geri žaidėjai. Nors ne viskas pavyko taip, kaip norėjome, bet visi kovojome, stengėmės ir matėsi mūsų ugnis aikštėje“.

„Paskutinį kartą įvartį pelnėme prieš Farerų salų komandą ir, manau, kad šiandien įmuštas įvartis bus svarbus psichologiškai ir gali įkvėpti mus iškovoti pergalę prieš latvius. Dabar viskas yra mūsų rankose“, – samprotavo rinktinės atakų dirigentas.

Lietuvos futbolininkai trečiadienįdar surengs treniruotę Parnu, o po pietų keliaus į pajūrį, kur ruošis birželio 4 dieną vyksiančiai dvikovai su Latvija. Įėjimas į mačą Gargžduose žiūrovams bus nemokamas.

Re: 2018 m. baltijos taurės turnyras:

Parašytas: 2018 Geg 30 11:37
karys
LFF tai informatyvūs, nesugeba net keitimų sudėties surašyti.

Re: 2018 m. Baltijos taurės turnyras:

Parašytas: 2018 Geg 30 14:19
Behemoth'c
Rungtynės vyko taškas į taška
cia irgi nebloga fraze :-) ypac kai pasibaige 1:1..