Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Sau 26 15:29

Lietuvos U-21 rinktinė sužinojo varžovus Europos čempionato atrankoje
http://lff.lt/news/1535/atrankos-kovose ... kaimynais/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų, gimusių 1996 m. ir jaunesnių) rinktinė atrankoje į 2019 metų Europos U-21 čempionatą žais su Danija, Lenkija, Suomija, Gruzija ir Farerų salomis.

Ketvirtadienio ryte UEFA būstinėje Šveicarijoje ištraukti atrankos turnyro burtai suskirstė 54 komandas į 9 grupes. Lietuvos komandai, kuri pateko į penktąjį pagal pajėgumą krepšelį, teko 3 atrankos grupė su keliais gerai pažįstamais varžovais.

Iš stipriausiųjų krepšelio į grupę pateko Daniijos komanda. Su šia ekipa lietuviai žaidė 2007 metais. Tuomet vienoje atrankos grupėje buvo ir Suomijos ekipa. Su pastarąją teko žaisti ir 2011-2012 bei 2013-2014 m. atrankos varžybose.

Pirmą kartą oficialiose atrankos varžybose U-21 rinktinė išbandys jėgas su Lenkija. Tiesa, su šiuo kaimynų lietuviai žaidė kontrolines rungtynes 2013 ir 2014 metais. Su Gruzija Lietuvos komanda kontrolinėje dvikovoje susitiko 2009 m. Tik su Farerų salų atstovais šioje amžiaus grupėje žaisti neteko.

Danijos ir Lenkijos U-21 rinktinės šią vasarą dalyvaus būtent Lenkijoej vyksiančio čempionato finalinėse varžybose.

2019 m. Europos U-21 čempionato atranka startuoja kovo mėnesį ir tęsis iki 2018-jų rudens. Finalinis čempionato etapas metais bus surengtas 2019 metų vasarą Italijoje ir San Marine.

Preliminarus rungtynių tvarkaraštis:

2017 m.

Birželio 8 d. (ketvirtadienis)
Lietuva – Farerų salos

Rugsėjo 5 d. (antradienis)
Danija – Lietuva

Spalio 10 d. (antradienis)
Lietuva - Lenkija

Lapkričio 14 d. (antradienis)
Gruzija – Lietuva

2018 m.

Kovo 23 d. (penktadienis)
Lietuva – Suomija

Kovo 27 d. (antradienis)
Lenkija – Lietuva

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)
Lietuva – Gruzija

Rugsėjo 11 d. (antradienis)
Lietuva – Danija

Spalio 12 d. (penktadienis)
Farerų salos – Lietuva

Spalio 16 d.
Suomija - Lietuva

Kitos atrankos grupės:

1 grupė: Čekija, Kroatija, Graikija, Moldova, Baltarusija, San Marinas.
2 grupė: Ispanija, Slovakija, Islandija, Albanija, Estija, Šiaurės Airija.
4 grupė: Anglija, Olandija, Ukraina, Škotija, Latvija, Andora.
5 grupė: Vokietija, Izraelis, Norvegija, Airija, Azerbaidžanas, Kosovas.
6 grupė: Švedija, Belgija, Turkija, Vengrija, Kipras, Malta.
7 grupė: Serbija, Austrija, Rusija, Makedonija, Armėnija, Gibraltaras.
8 grupė: Portugalija, Šveicarija, Rumunija, Velsas, Bosnija ir Hercegovina, Lichtenšteinas.
9 grupė: Prancūzija, Slovėnija, Juodkalnija, Bulgarija, Kazachstanas, Liuksemburgas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Bir 09 10:14

2017 m. birželio 8 d. (ketvirtadienis),
Telšių m. stadionas

Lietuva 3 : 0 Farerų salos

ATRANKOS CIKLĄ PRADĖJO TRIUŠKINAMA PERGALE
http://lff.lt/news/3942/atrankos-cikla- ... a-pergale/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos U-21 (1996 m. ir jaunesnių žaidėjų) rinktinė ketvirtadienį įspūdingai pradėjo atrankos į 2019 metų Europos čempionato 5 grupės varžybas. Pirmose tarptautinėse rungtynėse Telšiuose Carito Falcho auklėtiniai 3:0 (1:0) patiesė Farerų salų komandą.

Jau ketvirtą minutę Eligijus Jankauskas turėjo galimybę pelnyti įvartį, kai sulaukė gero perdavimo pažeme į priekį, bet oponentų gynėjai sugebėjo neutralizuoti pavojų prieš jam atliekant smūgį. Vėliau pirmą šūvį į vartų plotą atliko Danielis Romanovskis, bet jo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką, kuris neturėjo daug vargo sugaunant kamuolį.
27 minutę į Farerų salų vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Edvinas Baniulis pasiekė kamuolį baudos aikštelėje, o varžovų vartininkas jį nugriovė. Prie vienuolikos metrų žymos stojęs Danielis Romanovskis smūgiu į kairįjį kampą nuginklavo vartų sargą.
Po šešių minučių lietuviai susikūrė dar vieną puikią progą. Giedrius Matulevičius sulaukė nepriekaištingo perdavimo priešais vartininką, bet šis blokavo smūgį ir apsaugojo nuo beveik šimtaprocentinio įvarčio.
43 minutę pirmą rimtesnį išbandymą turėjo Lietuvos vartininkas Edvinas Gertmonas, kai atmušė rikošetu atsimušusį Teito Jacobseno smūgį. Lietuvis blokavo, o vėliau ir saugiai sugraibė kamuolį.
Po pertraukos Lietuva užspaudė varžovų vartus ir kėlė pavojų pavojingais perdavimais į baudos aikštelę, bet Farerų salų futbolininkams šypsojosi fortūna. Visgi vėliau lietuvių atakų banga nuslūgo, o patys svečiai aktyviau pradėjo ieškoti galimybių prie Lietuvos vartų.
63 minutę rinktinėje debiutavo naujokas Paulius Ditkevičius, kuris pakeitė Justą Lasicką.
Vėliau lietuvius nuo galimo praleisto įvarčio išgelbėjo Sigitas Olberkis, kuri ištaisė komandos draugo klaidą ir išmušė kamuolį paskutinę akimirką iš po varžovo kojų.
Visgi Lietuvai vėliau pavyko atgauti iniciatyvą. 80 minutę mūsų komanda padvigubino persvarą įspūdingu būdu. Prie kairiojo baudos aikštelės krašto į Farerų salų vartus buvo skirtas baudos smūgis, o prie kamuolio stojęs Klaidas Janonis sužaidė puikiai ir užsuko kamuolį į artimąjį viršutinį kampą.
Po penkių minučių lietuviai pradėjo triuškinti oponentus. Edvinas Baniulis baudos aikštelėje smūgiu per save pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kampą.
Rungtynėse daugiau reikšmingų įvykių neįvyko, o Lietuva šventė komfortabilią pergalę 3:0.

Rungtynių statistika:
Lietuva U21 – Farerų salos U21 3:0 (1:0)
Telšiai, centrinis miesto stadionas, 1890 žiūrovai
Teisėjas – Keith Kennedy (Šiaurės Airija)
Įvarčiai: 28 min. Daniel Romanovskij (1:0, 11 m), 80 min. Klaidas Janonis (2:0), 85 min. Edvinas Baniulis (3:0)
Lietuva: Edvinas Gertmonas, Audrius Laučys (46 min. Aldas Korsakas), Rimvydas Sadauskas, Sigitas Olberkis, Dominykas Barauskas, Justas Lasickas (63 min. Paulius Ditkevičius), Danielis Romanovskis (83 min. Linas Mėgelaitis), Klaidas Janonis, Eligijus Jankauskas, Giedrius Matulevičius, Edvinas Baniulis.
Atsargoje: Titas Krapikas, Domantas Antanavičius, Martynas Medelinskas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Bir 09 10:18

Lietuva U21 - Farerų salos U21 (santrauka)
https://www.youtube.com/watch?v=wWxoRhX7zl0" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo U21 rinktinė puikia pergale pradėjo Europos čempionato atranką. Sėkmingai puolime žaidę lietuviai 3:0 nugalėjo Farerų salų rinktinę. Įvarčius pelnė Daniel Romanovskij, Klaidas Janonis ir Edvinas Baniulis.

Įvarčiai: 28 min. Daniel Romanovskij (1:0, 11 m), 80 min. Klaidas Janonis (2:0), 85 min. Edvinas Baniulis (3:0)


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Bir 09 10:20

C. FALCHAS: „ŽAIDĖJAI NUSIPELNĖ DAUG PAGYRŲ“
http://lff.lt/news/3943/c-falchas-zaide ... ug-pagyru/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Caritas Falchas apie geresnį būdą pradėti savo vadovavimo erą oficialiose varžybose turbūt negalėjo pagalvoti – jo auklėtiniai 3:0 sutriuškino Farerų salų komandą Europos čempionato atrankos rungtynėse Telšiuose.

Šiais metais jaunimo rinktinės vairą perėmęs danas kovo mėnesį susipažino su komanda draugiškose rungtynėse, o šiandien vadovavo sėkmingam lietuvių pasirodymui. Įvarčius mūsų ekipai pelnė Danielis Romanovskis, Edvinas Baniulis, kuris taip pat uždirbo pirmą įvartį bei galingą smūgį atlikęs Klaidas Janonis.
„Pasakiau savo žaidėjams, kad jiems reikia pergalės. Labai svarbu pradėti atrankos ciklą pergale. Tai atneš pasitikėjimo savimi prieš rungtynes su Danija rugsėjį. Taip pat turiu pripažinti, kad nesitikėjau tokio palaikymo iš žiūrovų, kurie iš pradžių buvo šiek tiek vangūs, bet vėliau rungtynių metu visi tapo dvyliktuoju žaidėju. Todėl turiu pagirti juos visus, vaikus, namų šeimininkes, kad ir kas būtų tribūnose, mes tai jautėme aikštėje“, – sakė C.Falchas.
„Mūsų žaidimo planas buvo būti kompaktiškiems, palaikyti kamuolį ir neleisti varžovams turėti kontrolės, suduoti smūgius kontratakose bei priversti juos daugiau bėgioti be kamuolio. Manau, kad tai visai gerai suveikė, įmušėme tris įvarčius ir tai nėra blogai. Mačą pradėjome kiek nervingai, bet taktiškai jūs galėjote matyti mūsų žaidimo struktūrą, tai ką mes norėjome padaryti. Buvo džiugu matyti, kad išlaikėme žaidimo koncepciją per visas rungtynes ir tai, kad žaidėjai išpildė mano prašymus ir rungtynių metu. Jie nusipelnė daug pagyrų.“
Rinktinėje šiose rungtynėse debiutavo Italijoje žaidžiantis Paulius Ditkevičius. C. Falchas pripažino, kad futbolininkui dar stinga laiko įsisavinti taktinius elementus, bet pagyrė jo individualų žaidimą ir agresyvumą kaunantis dėl kamuolio. Specialistas taip pat išskyrė gerai pasirodžius futbolininkus.
„Žinoma, kad tai buvo visos komandos darbas. Bet, manau, kad Eligijus Jankauskas buvo tas, kuris buvo geriausiai matomas aikštėje. Kiekvieną kartą, kai jis buvo su kamuoliu, minia tikėjosi kažko, o varžovai buvo nervingi. Aldas (Korsakas) po pertraukos įnešė šviežių vėjų į mūsų žaidimą dešiniajame krašte., Dominykas (Barauskas) taip pat sukėlė problemų varžovams savo krašte. Edvinas (Baniulis), kaip puolėjas, dažnai darbuojasi vienas, tad tai yra sunkus darbas ir tai padarė gerai. Jis ne tik kūrė progas sau, bet ir komandos draugams“, – dėstė treneris.
Tuo tarpu E. Jankauskas dėkojo po rungtynių neslėpė džiaugsmo iškovojus pirmą pergalę ir pabrėžė, kad kitoks rezultatas komandos visiškai netenkintų: „Tikrai šioms rungtynėms ruošėmės atidžiai ir norėjome pradėti atrankos ciklą pergale. Tiesiog norėjome laimėti, nes jeigu pralaimėtume, tai būtų tragedija. Iškovojome pergalę rezultatu 3-0, tuo esame patenkinti ir žiūrime toliau“.
„Treneris prašė rungtynių pradžioje nespausti varžovų, nes galime palikti erdvių, kuriomis varžovai galėjo pasinaudoti, taip pat norėjome kontroliuoti žaidimą, nes esame stipresni už juos. Iš tiesų, su nauju treneriu mūsų žaidimo stilius visai kitoks. Šiais laikais tu turi žaisti futbolą, nes spardydamas kamuolį į priekį, tu nelaimėsi. Treneriai mums bando tą įskiepti“, – sakė saugas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Bir 09 10:21

Lietuvos jaunimo U21 rinktinė puikia pergale pradėjo Europos čempionato atranką.

Lietuva U21 - Farerų salos U21 (komentarai)
https://www.youtube.com/watch?v=-kHZx3o_2d8" onclick="window.open(this.href);return false;


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 05 10:39

U-21 RINKTINĖS LAUKIA IŠŠŪKIS DANIJOJE
http://lff.lt/news/4173/u-21-rinktines- ... -danijoje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo U-21 (iki 21 metų – gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė jau šiandien vakare Olborge surems ginklus su Danijos komanda.

Lietuviai kartu pluša jau nuo praeitos savaitės pradžios ir taip pat turėjo draugiškas rungtynes su Kauno „Stumbro“ klubu, kurį nugalėjo 2:1 (įvarčius pelnė Manfredas Ruzgis ir Matas Vareika). Su komanda dėl traumos į Daniją neišvyko gynėjas Rimvydas Sadauskas, o rinktinės gretas papildė saugas Karolis Uzėla.
Carito Falcho auklėtiniai pirmajame Europos čempionato atrankos mače 3:0 sutriuškino Farerų salų rinktinę, šiandien nori pratęsti gerą startą.
Pasak saugo Danielio Romanovskio, laukia daug stipresnis varžovas nei pirmose rungtynėse, tačiau lietuviai bandys rasti silpnų vietų varžovų komandoje.
„Visada laukiu rinktinės stovyklos, nes esame kaip vienas kumštis ir suprantame vienas kitą tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Analizavome danus labai daug ir išsamiai, kiekviena treniruotė buvo akcentuota į Danijos rinktinės žaidimą ir kaip mes žaisime prieš juos. Visos komandos turi silpnąsias puses ir mes stengsimės jomis pasinaudoti, - kalbėjo D. Romanovskis - Jų komanda yra aukšto pajėgumo, visi žaidėjai žaidžia gerame lygyje ir jie labai užtikrintai laimėjo prieš Farerų salas. Kad pasiektume gerą rezultatą, mums reikės laikytis plano ir atiduoti visas savo jėgas, o gal netgi ir daugiau. Tada iš ten galėsime išsivežti tris taškus.“
Saugas sakė besidžiaugiantis darbu su C. Falchu, kuris su rinktine dirba nuo vasario mėnesio: „Nuo pat pirmos stovyklos supratome, ko jis iš mūsų nori ir stengiamės jo mintis paversti realybe. Pradžia buvo sunki, bet vėliau užtikrintai laimėjome prieš latvius ir atrankos ciklą pradėjome įtikinama pergale prieš fareriečius. Visi vienas kitu pasitikime ir pasitikime treneriu. Pas jį grįžti visada norisi greičiau bei dirbti vėl ir vėl“.
Į U-21 rinktinės stovyklą po ilgo laiko tarpo sugrįžo Manfredas Ruzgis, kuris gydėsi sudėtingą traumą. Dabar jis dega noru parodyti įrodyti savo galimybes ir žaisti su danais.
„Po traumos atsigavau ir esu pilnai pasiruošęs. Laukiu šių rungtynių ir noriu visiems parodyti, ką aš sugebu, – sakė „Koln“ klubui priklausantis puolėjas - Nuo praėjusiokarto, kai buvau čia, pasikeitė treneris ir atvyko naujų žaidėjų. Su nauju treneriu tikrai malonu dirbti, jis žino, kaip reikia taktiškai pasiruošti prieš varžovus ir paaiškina, jeigu turime klausimų, arba ne taip sužaidžiame. Turėjome treniruočių stovyklą Lietuvoje, kurioje skyrėme daug dėmesio taktiniams dalykams ir bandėme gvildenti planą, kaip smogti danams“.
M. Ruzgis tikina, kad atvykęs į rinktinę įsitikino tuo, ką matė ankstesnėse Lietuvos komandos rungtynėse vadovaujant C. Falchui: „Rinktinė kiekviename mače padarė žingsnius į priekį ir tai jaučiasi treniruotėse. Ciklą pradėjome pergale prieš Farerų salas, turėjome geras rungtynes ir tai geras ženklas mums“.

Lietuvos U-21 rinktinė su Danija susitiks šį vakarą Olborgo stadione, 19 valandą. Rungtynes tiesiogiai transliuos DBU TV internetu. Transliacija mokama.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 05 12:53

JAUNIMAS SIEKS NUPLAUTI RINKTINĖS MUNDURĄ
http://www.fkzalgiris.lt/naujienos/n684 ... ndura.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2017/09/05 11:15:00

Lietuvos jaunimo U-21 rinktinė sieks palepinti šalies futbolo sirgalius sėkmingu žaidimu ir priversti bent kažkiek pamiršti nesėkmingus pastaruosius du nacionalinės rinktinės pasirodymus. Trečiosios atrankos grupės kovas užtikrinta pergale prieš Farerų salas pradėję lietuviai šiandien, rugsėjo 5-ąją dieną, stos į kovą su tą patį varžovą taip pat rezultatu 3:0 įveikusiais danais. Anot žalgiriečio Danielio Romanovskio, šiame cikle jau pelniusio vieną įvartį, komanda varžovus yra gerai išanalizavusi, pasitinkinti savimi ir sieks iš šios išvykos grįžti su taškais.

„Apie būsimus varžovus žinau pakankamai daug, nes turėjome labai daug susirinkimų, paremtų Danijos žaidimo analize ir žinome, kaip žaisime pries varžovą. Be abejonės, laukia labai sunkios rungtynės, bet mes atvykome į Daniją, kad atimtume iš jų taškus ir stengsimės tai padaryti. Kiekvienom rungtynėm mes ruošiamės atskirai. Nugalėjome Farerų salas ir dabar turime tris taškus iš trijų galimų, tad atvažiavome čia su gera nuotaika ir be jokio jaudulio, esame pasiruošę sukurti sensaciją. Galime pažadėti, kad padarysime viską, jog galėtume grįžti į Lietuvą su taškais“, – dalino įspūdžiais 21-erių metų saugas.

Keturis mačus šį sezoną FK „Žalgiryje“ sužaidusiam D.Romanovskiui tiek ramus ir švarus Olborgo miestas, tiek jaukus stadionas paliko labai gerą įspūdį, visgi, ant žaliosios vejos nepamatysime visų pagrindinių Lietuvos jaunimo rinktinės futbolininkų. Būtent Kauno „Stumbro“ vidurio gynėją Rimvydą Sadauską pakeitė pirmą kartą į rinktinę iškviestas 17-metis žalgirietis Karolis Uzėla.

„Labai gaila, kad, likus dienai iki stovyklos, traumą patyrė mūsų gynybos lyderis Rimvydas Sadauskas, bet turime daug gerų gynėjų, kurie moka žaisti ir gintis. Aš pasitikiu kiekvienu iš jų, be to, gynėjai turės didelę pagalbą is Edvino Gertmono, kuris yra puikus vartininkas“, – pasakojo D.Romanovskis.

Primename, jog be D.Romanovskio ir K.Uzėlos į rinktinę yra pakviestas žalgirietis vartininkas Pijus Petkevičius bei du išnuomoti žaidėjai – Justas Lasickas ir Dominykas Barauskas. Danijos bei Lietuvos susitikimo pradžia – 19 val

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 05 12:53

rinktinė sieks palepinti šalies futbolo sirgalius sėkmingu žaidimu ir priversti bent kažkiek pamiršti nesėkmingus pastaruosius du nacionalinės rinktinės pasirodymus
- Kvepia dar vienu 0:3.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 05 13:20

kai į U-21 kviečiasi šešiolikinius, tai gali būti ir 5:0. Vienas Daniel Romanovskij nieko nepadarys be rimtų grajokų šalia. Padaro iš rinktinių vaikų darželį, kur su mamyčių protekcijomis visus sukiša, paskui stebisi, kad nėra rezultatų.

nusimato
Pranešimai: 72
Užsiregistravo: 2015 Bal 17 13:34
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 05 20:42

Bingo! jau dabar tiek :D bet pažiūrėjus statistiką, tai ten Alborge kažkoks porno vyksta :cry:
kai į U-21 kviečiasi šešiolikinius, tai gali būti ir 5:0.

Behemoth'c
Pranešimai: 813
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 05 22:42

munduro plovejai :lol: jokiu prosvaisciu musu futbole :(

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 06 00:31

munduro plovejai :lol: jokiu prosvaisciu musu futbole :(
- Kodėl? Yra prošvaistės Sūduvos ir Žalgirio pavidalu. Iš dalies ir Trakų, bet ten sunkesnė situacija. Tiesa, tos prošvaistės nelabai lietuviškos, greičiau legionieriškos, todėl rinktinėms tai nesvarbu..

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 06 08:08

ir kitą sezoną daugės tų legionierių, ypač vedančiuose komandose.

iš vienos pusės tai gerai, iš kitos pusės labai pavojinga, nes užsiciklinus tik ant legionierių galima pražiopsoti tikrai didelį potencialą turintį žaidėją. konkretus pvz yra Lasickas, kuris neaišku ar yra talentingas labai ar ne, bet kadangi algą mažesnę už Atajič gauna tai ir progų pasireikšti mažiau gaudavo.

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 06 08:33

Niko tikrai monitorina visus kažkiek perspektyvesnius jaunuolius, manau ir kitų klubų atstovai taip pat. Tik va esmė tame, kad Žalgiryje tu lygį jau turi rodyti iš karto ir laiko įsibėgėjimui duodama minimaliai. Todėl tenka ieškoti šansų per nuomas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Europos čempionato atranka

2017 Rgs 06 10:41

Bingo! jau dabar tiek :D bet pažiūrėjus statistiką, tai ten Alborge kažkoks porno vyksta :cry:
kai į U-21 kviečiasi šešiolikinius, tai gali būti ir 5:0.
Aš tai nežiūrėjau rungtynių. Nusprendžiau, kad jeigu kažkas nori tyčiotis iš savęs, tegul tai daro ne mano akivaizdoje. :evil:

---

DANIJOJE PATYRĖ SKAUDŲ PRALAIMĖJIMĄ
http://lff.lt/news/4176/danijoje-patyre ... laimejima/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo U-21 (iki 21 metų – gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė antradienį patyrė pirmąjį pralaimėjimą Europos čempionato atrankos 3 grupės varžybose. Lietuviai nusileido aukšto lygio futbolą pademonstravusiai Danijai.

Rungtynių pradžia prieš vieną aukščiausiai reitinguojamų žemyno jaunimo komandų nežadėjo nieko gero. Danai primetė savo žaidimą ir keliais pavojingais perdavimais į baudos aikštelę išbandė vartininko Edvino Gertmono budrumą.
17 minutę E. Gertmonas atrėmė Joachimo Anderso galingą šūvį iš tolimos distancijos, o po kelių minučių Anglijos „Premier“ lygoje žaidžiantis saugas Philipas Bilingas susikūrė vietos smūgiui ir klastingai smūgiavo iš už baudos aikštelės prieigų, bet lietuvių vartininkas buvo vėl savo vietoje.
22 minutę į lietuvių vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys - arbitras įžvelgė Sigito Olberkio pražangą kovoje prieš varžovą baudos aikštelėje. Bet prie kamuolio stojęs Marcusas Ingvertsenas nesugebėjo realizuoti savo galimybės ir smūgiavo virš vartų.
28 minutę Danijai pavyko išsiveržti į priekį, kai Rasmusas Nissenas baudos aikštelės dešiniajame krašte gavo kamuolį ir galėjo netrukdomas smūgiuoti. Savo progos jis nepraleido ir atliko tikslų šūvį kairįjį kampą.
Nepraėjus minutei, danams pavyko vėl sukelti pavojų baudos aikštelėje ir jie dar kartą nuginklavo E. Gertmoną – šį kartą Robertas Skovas nepaliko vilčių lietuviui smūgiu iš arti.
Kėliniui einant į galą Daniją pelnė trečią įvartį – M. Ingvartsenas pataikė į virpstą, o prie kamuolio pirmasis suskubęs R. Nissenas pataisė komandos draugo smūgį sėkmingai.
Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė – Danija dominavo aikštėje, o Lietuvai sunkiai sekėsi sukurti pavojų prie oponentų vartų. 55 minutę danai pelnė ketvirtą įvartį, kai po perdavimo iš krašto R. Skovas prie artimojo virpsto vienu lietimu iš arti tiksliai smūgiavo į vartus.
Priešnuodžių šeimininkų gynybai C. Falcho vadovaujamai komandai rasti taip ir nepavyko. 80 minutę M. Ingvertsenas ištaisė savo klaidą vienuolikos metrų baudinio situacijoje ir kontratakoje pelnė įvartį iš baudos aikštelės vidurio.
87 minutę danai padėjo tašką rungtynėse. R. Nissenas gavo kamuolį dešiniajame krašte ir nesunkiai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.
Rungtynės baigėsi triuškinama Danijos pergale 6:0.
Kitose grupės rungtynėse Suomija 1:1 sužaidė su Farerų salomis, tad Lietuvos komanda su trimis taškais grupėje liko trečioje vietoje. Kitas rungtynes lietuviai žais spalio 10 dieną namuose prieš Lenkijos bendraamžius.

Rungtynių statistika:
Danija – Lietuva 6:0 (3:0)
Olborgo stadionas, 3039 žiūrovai
Teisėjas – Aleksei Matiunin
Įvarčiai: 29 min. R. Nissen (0:1), 30 min. R. Skov (0:2), 44 min. R. Nissen (0:3), 55 min. R. Skov (0:4), 80 min. M. Ingvartsen (0:5), 87 min. R. Nissen (0:6)
Įspėti: 23 min. S. Olberkis, 83 min. G. Matulevičius, 90 min. A. Korsakas.

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Aldas Korsaaks, Sigitas Olberkis, Martynas Medelinskas, Dominykas Barauskas, Justas Lasickas (57 min. Linas Megėlaitis), Giedrius Matulevičius, Klaidas Janonis (57 min. Eligijus Jankauskas), Domantas Šimkus, Daniel Romanovskij (87 min. Edvinas Baniulis), Manfredas Ruzgis.

Atsargoje: Titas Krapikas, Kipras Kažukolovas, Audrius Laučys, Paulius Ditkevičius.

Grįžti į