Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

2019 m. Supertaurė

2018 Gru 29 16:39

LFF SUPERTAURĖS RUNGTYNIŲ VIETĄ IŠRINKS AISTRUOLIAI
https://lff.lt/news/5548/lff-supertaure ... struoliai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo gerbėjai jau gali ruoštis inauguracinėms sezono rungtynėms ir turės galimybę internete išrinkti LFF Supertaurės dvikovos vietą.

LFF Supertaurės dvikova tradiciškai vyksta tarp praėjusio sezono Lietuvos A lygos čempionų ir LFF taurės nugalėtojų. Tokiais 2018 m. sezone atitinkamai tapo Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ klubai.

2019 metais geriausios Lietuvos futbolo komandos atidarys naują sezoną vasario 24 d. Futbolo fanai turės unikalią galimybę išrinkti rungtynių vietą – Vilniaus „Sportimos“ arba Marijampolės „Arvi“ futbolo maniežą. Balsavimas interneto naujienų portale DELFI.lt prasidės sausio 2 d. ir vyks tris dienas.

„LFF Supertaurės rungtynės yra vienas svarbiausių renginių, kuris yra tramplinas į ilgą sezoną. Norime pradėti metus aukšta nata, o pirmasis žingsnis bus atiduoti šių rungtynių vietos išrinkimą į Lietuvos futbolo gerbėjų rankas. Žiemos metu komfortabiliausias sąlygas gali pasiūlyti uždaros Marijampolės ir Vilniaus arenos, tad balsavime bus galima rinktis iš dviejų variantų. Mūsų tikslas – pakelti ateinantį Supertaurės renginį į aukštesnį lygį, norime apjungti klubus, žaidėjus ir fanus bei surengti šventę, kuri jos dalyviams pasiūlys turiningą ir nepamirštamą veiklą. Daugiau informacijos apie tai paskelbsime vėliau“, – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

LFF Supertaurės rungtynės organizuojamos nuo 1996 metų. Daugiausiai pergalių (6) savo sąskaitoje turi „Žalgirio“ klubas, o vasarį nugalėtojų titulą gins „Sūduva“, pernai 5:0 sutriuškinusi Kauno „Stumbrą“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2019 m. Supertaurė

2019 Vas 05 09:52

Kelionė į Supertaurės rungtynes - komfortabiliau!
https://lff.lt/news/5652/kelione-i-supe ... rtabiliau/" onclick="window.open(this.href);return false;

Artėjant vasario 24 dieną vyksiančiai „Betsafe LFF Supertaurės“ dvikovai Marijampolėje, Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir jos rėmėjas „Ollex“ kviečia futbolo aistruolius pasinaudoti galimybe keliauti iš Vilniaus į Marijampolę ir stebėti rungtynes už geresnę kainą.

Į pasiūlymą yra įtraukta kelionė pirmyn-atgal (Vilnius-Marijampolė-Vilnius) autobusu bei rungtynių „Sūduva“ – „Žalgiris“ bilietas. Pasiūlymo kaina – 10 eur. (+ 50 ct. administracinis Tiketos mokestis).

„Norime suteikti futbolo gerbėjams patogias sąlygas stebėti sezono premjeros rungtynes ir kviečiame pasinaudoti puikiu pasiūlymu – įsigyti bilietą į rungtynes, kuris leis komfortabiliai autobusu nuvykti tiesiai iki arenos, o iš jos po dvikovos grįžti atgal į Vilnių. Aistruoliai spės sudalyvauti tiek aktyvacijose prieš rungtynes, tiek po jų ramiai stebėti apdovanojimų ceremoniją ir po jos pabendrauti su savo favoritais“, - sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kelionės paketą galima įsigyti Tiketa.lt svetainėje bei Tiketa bilietų platinimo kasose. Nusipirkus kelionės pasiūlymą, kviečiame registruotis (nurodant vardą ir pavardę) el. paštu [email protected]. Įprasto bilieto į rungtynes kaina – 5 eurai.

Vasario 24 dieną specialus „Ollex“ autobusas, vežantis į rungtynes Marijampolėje išvyks 12 valandą nuo „Panorama“ viešbučio (Sodų g. 14). Iš Marijampolės „Arvi“ maniežo aikštelės autobusas po rungtynių atgal į Vilnių pajudės 17:45 val.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Supertaurė

2019 Vas 25 10:26

„SŪDUVA“ APGYNĖ „BETSAFE LFF SUPERTAURĖS“ TROFĖJŲ
https://lff.lt/news/5698/suduva-apgyne- ... s-trofeju/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį „Arvi“ manieže pakilo 2019 m. Lietuvos futbolo sezono uždanga. „Betsafe LFF Supertaurės“ dvikovoje Marijampolės „Sūduvos“ klubas įrodė savo pranašumą prieš Vilniaus „Žalgirio“ komandą 2:0.

Suvalkijos ekipa Supertaurės aukso medalius iškovoja jau antrus metus iš eilės, o iš viso tai jiems jau trečiasis toks trofėjus klubo istorijoje. „Žalgiriui“ patyrė pirmą pralaimėjimą Supertaurės varžybų istorijoje.

Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė aktyviai ir bandė perimti iniciatyvą bei kamuolio kontrolę, tačiau ryškesnės persvaros nei vienai ekipai įgauti nepavyko.

11 minutę „Sūduva“ išprovokavo varžovų pražangą dešiniajame krašte. Labai pavojingą perdavimą į baudos aikštelę atliko Gratas Sirgėdas, tačiau priešais vartus atsidūrusiam M. Topčagičiui nepavyko įveikti vartininko.

„Žalgiris“ taip pat lankėsi oponentų aikštės pusėje. 16 minutę Saulius Mikoliūnas prie baudos aikštelės prieigų atliko pavojingą šūvį, bet kamuolys praskriejo kiek virš skersinio.

Tačiau „Sūduva“ buvo ta komanda, kuriai pavyko išsiveržti į priekį. 29 minutę po Vaido Slavicko pakelto kampinio, M. Topčagičius vartininko aikštelėje sėkmingai atsitvėrė nuo varžovo ir aukštai pakelta koja įmušė kamuolį į kairįjį vartų kampą.

Po įmušto įvarčio marijampoliečiai įgijo dar didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, o „Žalgirio“ bandymai perdavimais iš kraštų surasti komandos draugus baigdavosi sėkmingu „Sūduvos“ gynėjų darbu neutralizuojant pavojų.

Vladimiro Čeburino auklėtiniai toliau sėkmingai kėlė pavojų standartinėse situacijose. 42 minutę po įžaisto kampinio, M. Topčagičius pavojingai smūgiavo į kairįjį vartų kampą, bet „žalgiriečiai“ blokavo smūgį ir išsigelbėjo nuo potencialiai antro įvarčio į savus vartus.

Po pertraukos „Žalgiris“ iš karto siekė aktyviu spaudimu pralaužti varžovų vartus, bet tiek Liviu Antalio, tiek Tomislavo Kišo bandymai nepasiekė tikslo.

52 minutę „Sūduva“ pelnė antrą įvartį. Po Ovidjaus Verbicko perdavimo iš dešiniojo krašto, baudos aikštelėje Tosaintas Rickettsas praktiškai nieko netrukdomas galva nuginklavo vilniečių vartininką Laurentiu Branescu.

70 minutę „Žalgiris“ turėjo progą sušvelninti rezultatą baudos smūgiu. Prie kamuolio stojęs T. Kišas galingu šūviu sudrebino vartų konstrukciją ir privertė atsidusti gausiai susirinkusius aistruolius. Po kelių minučių kroatas smūgiu į kairįjį kampą privertė paplušėti savo tėvynainį kitoje barikadų pusėje Ivaną Kardumą.

Iki susitikimo pabaigos „Sūduva“ sėkmingai sulaikė atkaklius „Žalgirio“ bandymus sušvelninti rezultatą ir triumfavo dvikovoje 2:0.

Rungtynių statistika:

„Sūduva“ – „Žalgiris“ 2:0 (1:0)
„Arvi“ maniežas, Marijampolė, 2250 žiūrovų
Teisėjas – Gediminas Mažeika

Įvarčiai: 29 min. M. Topčagič (1:0), 52 min. T. Ricketts (2:0).

Įspėjimai: 17 min. G. Sirgėdas („Sūduva“), 30 min. S. Kerla („Sūduva“), 33 min. M. Topčagič („Sūduva“), 68 min. M. Tomič („Žalgiris“)

„Žalgirio“ sudėtis: Laurentiu Barnescu, Donovan Slijngard, Rolandas Baravykas (86 min. Domantas Šimkus), Mevlan Adili, Marko Tomič, Modestas Vorobjovas, Victor Perez, Liviu Antal (54 min. Vicente Morer), Simonas Urbys (41 min. Timur Pukhov (75 min. Venelin Filipov)), Saulius Mikoliūnas (90+3 min. Osvaldas Čipkus), Tomislav Kiš.

„Sūduvos“ sudėtis: Ivan Kardum, Semir Kerla, Vaidas Slavickas, Algis Jankauskas, Andro Švrljuga, Aleksandar Živanovič, Ovidijus Verbickas, Mihret Topčagič (72 min. Sandro Gotal), Giedrius Matulevičius (78 min. Povilas Leimonas), Gratas Sirgėdas (83 min Paulius Golubickas), Tosaint Ricketts (89 min. Eligijus Jankauskas).

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Supertaurė

2019 Vas 25 10:27

T. RICKETTSAS: „IŠNAUDOJOME SAVO STIPRIAUSIĄ PUSĘ - STANDARTINES SITUACIJAS“
https://lff.lt/news/5699/t-rickettsas-i ... ituacijas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ klubas sekmadienį „Betsafe LFF Supertaurės“ dvikovoje palaužė Vilniaus „Žalgirio“ klubą 2:0 ir iškovojo pirmąjį sezono trofėjų, o naudingiausiu rungtynių žaidėju išrinktas Tosaintas Rickettsas džiaugėsi puikiu debiutu.

Puolėjui iš Kanados tai buvo pirmosios oficialios rungtynės vilkint Lietuvos čempionų aprangą. Kojas apšilo jis daugiau nei sėkmingai ir 52 minutę pelnė antrąjį komandos įvartį, kai „uždarė“ Ovidijaus Verbicko perdavimą tiksliu smūgiu galva.

„Jaučiuosi puikiai. Man buvo svarbu atvykti čia ir sėkmingai startuoti. Smagu, kad iškovojome taurę, įmušėme ir pademonstravome gerą žaidimą. Mes laikėmės savo taktikos ir sistemos bei visi žinojome, ką turime padaryti. Standartinės situacijos yra stiprioji mūsų dalis ir tai išnaudojome“, – teigė T. Rickettsas.

Puolėjas po dvikovos sulaukė eilės „Sūduvos“ gerbėjų prašymų nusifotografuoti ir liko sužavėtas beveik visiškai užpildytu Marijampolės maniežu: „Nežinau, kaip būna įprastai, bet buvo nuostabu matyti beveik pilną areną, todėl buvo labai svarbu padovanoti fanams taurę. Rungtynės su „Žalgiriu“ nebuvo lengvos, bet fanams norėjome parodyti, ką nuveikėme per visą pasirengimą sezonui ir smagu, kad laimėjome“.

„Sūduvos“ kapitono Algio Jankausko veide po finalinio švilpuko švietė plati šypsena. Veteranas pripažino, jog rungtynės buvo nelengvos: „„Emocijos – tik pačios geriausios. Žinojome, kad tai bus sunkios ir kovingos rungtynės, tam buvome nusiteikę. Tai nebuvo gražiausios rungtynės tiek iš mūsų, tiek iš „Žalgirio“ pusės, bet ne grožis buvo svarbiausia, o tai, kad išlaikytume Supertaurę“.

„Su visa pagarba „Stumbrui“, praėjusiais metais buvo tikrai lengvesnės rungtynės Supertaurėje, tą kartą laimėjome 5:0. Šiandien dvikova buvo sunki pareikalavo daug jėgų. Tačiau, svarbiausia, kad istorija skaičiuojama ne tik metais, bet ir trofėjais. Mes džiaugėmės, kad šiandien įsirašėme į istoriją dar vieną titulą“, – kalbėjo gynėjas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2019 m. Supertaurė

2019 Vas 25 10:28

V. ČEBURINAS: „BRAVO ŽAIDĖJAMS“
https://lff.lt/news/5700/v-ceburinas-bravo-zaidejams/" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ komandą į antrą iš eilės „Betsafe LFF Supertaurės“ trofėjų atvedęs vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas liko patenkintas savo auklėtinių pasirodymu prieš Vilniaus „Žalgirio“ klubą, bet pabrėžė, jog prieš akis – daug darbo.

„Arvi“ arenoje gausiai vietinių žiūrovų palaikomi marijampoliečiai „žalgiriečius“ nuginklavo dviem įvarčiais, kurie abu krito standartinėse situacijose – pirmąjį įmušė Mihretas Topčagičius, o po pertraukos pasižymėjo naujokas Toisantas Rickettsas.

V. Čeburino teigimu, žaidime buvo nemažai techninio broko, bet treneris liko patenkintas, kad jo žaidėjams pavyko išnaudoti oponentų klaidas: „Abi komandos pradėjo rungtynes atsargiai, vėliau atsirado aštrumas prie abiejų vartų, tačiau klaidų netrūko. Pavyko išnaudoti standartines progas ir tai džiugina. Turėjome dar kelias progas, kuriose galėjome įmušti, bet varžovai taip pat jų turėjo.

Kai „Žalgiris“ praleido pirmąjį įvartį, jie šiek tiek nuleido galvą ir suteikė mums daugiau galimybių. Po to krito antrasis įvartis, kurį įmušėme gražiai surengtoje atakoje. Dar yra aspektų, kuriuos galima taisyti, bet bravo žaidėjams.

Šiose svarbiose rungtynėse susitiko A lygose čempionai ir LFF taurės laimėtojai ir išsiaiškinome, kas stipriausias, bet tai suteikė daug informacijos, kokios komandos yra dabar, tai suteikia postūmį joms abiems. Pamatėme tiek savo, tiek varžovų silpnesnes ir stipresnes puses, kur reikia didesnės analizės ir judėti į priekį. Tai yra labai svarbu prieš naujo sezono pradžią“, - tvirtino V. Čeburinas.

Prie „Žalgirio“ vairo stojusiam treneriui Marekui Zubui tai nebuvo saldžiausios sugrįžimo rungtynės, bet jis neslėpė, jog iš šio pralaimėjimo bus galima daug pasimokyti: „Tai buvo puiki galimybė man ir komandai laimėti kažką sezono pradžioje. Šiuo metu dar buriame komandą ir, žinoma, „Sūduva“ buvo favoritė ir buvo geresnė komanda. Mums dar reikia laiko. Dabar man svarbu yra tai, kad po tokių oficialių rungtynių aš galiu daug daugiau pasakyti apie savo komandą ir žaidėjus“.

„Aš esu patenkintas, kaip mes kūrėme progas prie varžovų vartų. Kai kuriuose epizoduose mums pritrūko sėkmės. Galų gale, meistriškumas nulemia viską, o šiandien nepavyko išnaudoti savo įgūdžių“, - pridūrė M. Zubas.

Grįžti į