Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2018 Spa 27 21:49

Oficialu: Lietuvoje – pasaulio čempionatas!
https://lff.lt/news/5412/oficialu-lietu ... mpionatas/" onclick="window.open(this.href);return false;

2020 m. FIFA salės futbolo (futsalo) čempionatas vyks Lietuvoje. Taip nusprendė 37 narių FIFA Taryba, susirinkusi penktadienį Kigalio (Ruanda) konvencijų centre.

„Esame laimingi. Tai milžiniška garbė ir didžiulė atsakomybė visai šaliai. Turime visą infrastruktūrą, tačiau laukia labai didelis darbas”, - sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius, pastaruosius metus aktyviai siekęs palaikymo Lietuvos paraiškai.

Rengti čempionatą pretendavo keturios valstybės: Lietuva, Iranas, Japonija ir Naujoji Zelandija. Lietuva buvo vienintelė Europos, kuri FIFA Taryboje turi daugiausia narių, atstovė, o pastarąjį kartą salės futbolo pasaulio čempionatas Senajame žemyne vyko prieš 22 metus – 1996-aisiais Ispanijoje.

Čempionatas vyks 2020 m. rugsėjo 12 – spalio 4 dienomis.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kandidatūrą organizuoti turnyrą pateikė 2016 metais. FIFA sprendimas turėjo paaiškėti dar praėjusiais metais, bet galutinis svarstymas buvo atidėtas iki 2018 metų spalio 26 d.

„UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas ne kartą pareiškė palaikymą mūsų siekiui organizuoti turnyrą. Toks palaikymas neatėjo iš niekur – susitikimuose su prezidentu detaliai supažindinome su mūsų tikslais, galimybėmis ir resursais rengti varžybas. Be to, UEFA vadovai jau įsitikino mūsų turima patirtimi“, – prieš FIFA Tarybos posėdį sakė T. Danilevičius.

Lietuva buvo puikiai įvertinta rengiant 2013 m. Europos U-19 vaikinų čempionato finalinį etapą ir 2018 m. WU-17 merginų čempionato finalinį etapą. Šįmet Lietuvai buvo patikėta surengti Europos salė futbolo čempionato (UEFA Futsal Euro) preliminarios atrankos varžybas Vilniuje ir Europos moterų futsalo čempionato atrankos varžybas Prienuose, taip pat UEFA salės futbolo Čempionų lygos atranką ir finalinį turnyrą.

Šis sprendimas reiškia, kad Lietuva taip pat dalyvaus čempionate, nes varžybų šeimininkai automatiškai gauna vieną vietą tarp 24 finalinio turnyro dalyvių. Likę 23 dalyviai paaiškės per atranką. UEFA narėms pasaulio čempionate viso skiriamos 7 vietos.

Finalinio turnyro dalyviai bus suskirstyti į šešias grupes. Geriausios dvi grupės komandos ir keturios geriausios trečias vietas užėmusios ekipos pateks į 16 rinktinių atkrintamąsias varžybas.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2018 Lap 11 23:48

Futsalo žvaigždes į Lietuvą atvežti sugalvojęs E. Eimontas: už kitus esame visa galva aukštesni
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/9/ ... A.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

Po to, kai spalio pabaigoje Kenijos sostinėje Kigalyje posėdžiavusi FIFA Taryba nusprendė suteikti Lietuvai teisę rengti 2020 metų salės futbolo (futsalo) čempionatą, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje šalia nacionalinę rinktinę globojančio to paties vardo stadiono aidėjo džiaugsmo šūksniai. Džiaugėsi, tik jau ne Lietuvos futbolo namuose, ir vienas iš šios idėjų autorių, buvęs LFF vadovas 42-erių Edvinas Eimontas. Pasak jo, idėja surengti šį čempionatą Lietuvoje gimė po patirtos nesėkmės bandant surengti visai kitą turnyrą.

Užmačios – prieš 8 metus

Idėjos surengti pasaulio futsalo čempionatą Lietuvoje užuomazgų LFF koridoriuose reikėtų ieškoti dar 2010 metų pabaigoje. Tuomet Minske vykusiame UEFA vykdomojo komiteto posėdyje buvo nuspręsta leisti lietuviams surengti Europos U-19 čempionatą. Iš Baltarusijos džiugią žinią išgirdusi LFF pasiraitojo rankoves ir įrodė, kad Lietuvoje galima suorganizuoti aukšto lygio futbolo renginį. 2013 metų vasarą ryškiausias Europos jaunąsias žvaigždes ir nemažai žiūrovų sutraukęs turnyras uždėjo riebų pliusą svarbiausių futbolo organizacijų grafose.

„Prieš organizuodami jį nusistatėme jo tikslus – buvo galvojama populiarinti futbolą ir panašiai. Galiausiai išgryninome vienintelį tikslą, kuris buvo kiekybinis – surinkti ne mažiau 50 tūkst. žiūrovų, ką mes ir padarėme. Visos veiklos buvo skirtos tam tikslui – jei tam netarnavo, jos nedarydavome“, – prisiminimais dalinosi tuo metu LFF generaliniu direktoriumi jau buvęs E. Eimontas.

Išsisklaidžius džiaugsmui dėl pavykusio renginio jo galvoje sukirbėjo mintis, kad būtent visuomenės susidomėjimo sulaukiantys renginiai galėtų būti kelias pakeliant varganą Lietuvos futbolo lygį. Nes juk per sporto šakos populiarumą atsirastų daugiau jaunimo, konkurencija išaugintų stipresnę futbolininkų kartą, kuri priverstų pasitempti ir trenerius bei taip pagerintų ir taip sustiprėjusį vaikų ugdymą. Užburtas ratas. Tačiau svajas tiek apie pagrindinį Senojo žemyno futbolo turnyrą, tiek apie U-21 rinktines galintį sukviesti čempionatą gniuždė infrastruktūros neturėjimas, tad buvo atsigręžta į salės futbolą. Mintims apie galimybę sukviesti geriausias šios sporto šakos komandas į mūsų šalį pozityviai nuteikė ir specialiai 2011 metų Europos krepšinio čempionatui Lietuvoje išdygusios arenos.

„Kai turi vieną aiškų tikslą, tau labai lengva jo siekti. Strategijos klausimas buvo labai aiškus – pačių renginių tikslas nebuvo tiesiog „turėti renginį“. Renginių kiekis padeda populiarinti futbolą, o futsale mačiau didžiulį potencialą. (...) Infrastruktūrą turime, žmonės futsalą mėgsta ir supranta taisykles, taip pat konkurencija yra mažesnė, dėl to klausimas buvo, ar „norime tarptautinių renginių“, – LRT.lt teigė pašnekovas.

Neįtiko prezidentei

Tiesa, pirmasis blynas prisvilo. Noras surengti Europos salės futbolo čempionatą baigėsi nesėkme. Tačiau tai nesustabdė.

„Visų pirma sudalyvavome Europoje ir mums nepasisekė. Tada pasakėme sau: „O kodėl Europoje? Surenkime pasaulio, juk niekada neturėjome FIFA renginio Lietuvoje“, – atviravo E. Eimontas.

Tai buvo tik idėja, kurią norint paversti kūnu reikėjo įdėti labai daug darbo. Iki kol 2016 metais buvo pateiktas pasiūlymas surengti šį turnyrą, buvo išmaišyta ir pusė pasaulio.

„Atrodo, kad pasiūlymo parašymas yra juokų darbas. Tačiau mūsų žmonės skrido ir į 2016 metais Kolumbijoje vykusį čempionatą pažiūrėti, kokio lygio yra tas čempionatas. Supratome, kad už kitus mes esame visa galva aukštesni – turime pakankamai arenų ir viešbučių, potencialiai organizuoti mokame“, – apie tuometę situaciją pasakojo E. Eimontas.

Vilčių neišsklaidė ir tai, kad iššūkį mūsiškiams metė nebloga kompanija – rekordinis skaičius čempionato panorusių šalių – Kosta Rika, Kroatija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Kazachstanas, Japonija, Naujoji Zelandija ir Iranas. Būtent pastarosios trys šalys ir buvo paskutinės konkurentės kovoje dėl šio turnyro. Tačiau galėjo atsitikti ir taip, kad Lietuvos vardo net nebūtų buvę šioje kompanijoje – šios rinkimų fazės mūsiškiai galėjo ir nesulaukti.

„Didžiulis darbas buvo gauti sutikimo sutartis iš miestų, nes FIFA labai rimtai žiūri į tai. Dar svarbesnis ir sunkiausias darbas buvo gauti pritarimą iš prezidentės ir vyriausybės. Iš prezidentės, deja, negavome. Viliuosi, kad jos patarėjai tiesiog nesuprato to renginio svarbos. Bet su tuomečiu ministru Algirdu Butkevičiumi ir jo padėjėjais pavyko įtikinti FIFA ir gauti pritarimą šiam čempionatui. Buvo noras turėti renginį, kuris tarnautų viso futsalo supurtymui ir jo kokybės pagerinimui“, – prisiminimais dalijosi buvęs LFF prezidentas.

Specialus planas rinktinei

Kaip vieną iš turnyro pliusų E. Eimontas mini ir finansinę bei viešumo naudą, kuria valdžia, deja, ne visada yra suinteresuota.

„Renginys valstybei realiai nieko nekainuoja – mes viską turime: arenų statyti nereikia, oro uostų reorganizuoti nereikia. Futsalo mastas yra kiek kitoks nei futbolo renginių. Tu gauni renginį, kuris sutelkia viso pasaulio dėmesį. Kai organizavome 2013 metų U-19 čempionatą, gavome reklaminio laiko per „Eurosport“ pristatyti šalį. Jo vertė – 2 mln. eurų. Mes nuėjome į Užsienio reikalų ministeriją ir Turizmo departamentą, kalbėjome, kad yra reklaminis Lietuvos filmukas, klausėme, „ar galime jį paleisti?“. Jie, paprašyti prisidėti prie turnyro organizavimo 10 tūkst. eurų, atsakė, kad neranda lėšų, kad tai ne jų auditorija. Tai tokio supratimo trūksta“, – liūdnai konstatuoja kiek daugiau nei vienerius metus LFF vadovavęs pašnekovas.

Viso pasaulio akys būna nukreiptos ne tik į patį renginį, bet ir jį organizuojančios šalies komandą. Čia, panašu, dar reikės pasistengti. Kaip anksčiau LRT.lt yra sakęs Salės futbolo asociacijos direktorius Remigijus Daugėla, salės futbolo padėtis Lietuvoje nėra gera. E. Eimontas dėl tokios situacijos akmenį meta ir į federacijos daržą.

„Padaryti galima, tik reikia noro. Jei jo nėra, kai kaip dabar tvarkaraščius patvirtina likus trims dienoms iki nacionalinio čempionato pradžios ir tai tik po skandalo socialiniame tinkle „Facebook“, tai galvoji, kad kažkas negerai. Ne pirmus metus organizuojama, bet daromos tos pačios klaidos“, – kritikos negaili E. Eimontas.

Rinktinė – bendros situacijos atspindys. Tik menka dalis reprezentacinės šalies komandos narių, kuri pirmąkart šeimininkų teisėmis dalyvaus tokio lygio turnyre – profesionalai, o didelė dalis futsalo žaidėjų į sporto sales gainioti kamuolio ateina iš stadionų. Ir tik tada, kai pradeda spausti šaltukas. Tačiau paruošti rinktinę svarbiausiai jos dvikovai istorijoje, nors varžovai yra itin grėsmingi, o laikas vis tiksi, panašu, kad įgyvendinama misija.

„Sportinis rezultatas yra svarbus. (...) Nacionalinei rinktinei reikėtų atskiro plano, kaip suburti kuo geresnę komandą“, – teigia pašnekovas.

Padėtų ir futbolo lygiui

Tam, kad salės nacionalinė komanda pasipildytų pajėgiais žaidėjais, iš dalies buvo skirtas ir projektas „Skautingas užsienyje“. Jį kuruojantys žmonės turėtų ieškoti talentingų tiek futbolą, tiek futsalą žaidžiančių sportininkų. Šiuo projektu užsiėmė ir dabartinis LFF prezidentas Tomas Danilevičius. Tiesa, apčiuopiamų vaisių bent jau salės futbole nematyti. Tad lieka vidiniai resursai – Lietuvoje gyvenantis jaunimas. Būtent masinis jo pritraukimas ir yra tas kelias, kuris galėtų pakelti šios sporto šakos populiarumą šalyje. Tam šiek tiek padės ir Alytuje rengiamas Futsalo čempionų lygos Elitinis etapas, kuriame dalyvaus ir Kauno „Vytis“. Šio lapkričio 13–18 dienomis vyksiančio turnyro kovas tiesiogiai transliuos LRT. Tačiau tai tik mažas impulsas, o tam, kad nebūtų didžiulės gėdos po mažiau nei dvejų metų, reikia pradėti dirbti jau dabar.

„Didelė dalis masinio futbolo renginių yra susiję su futsalu. Dar daug visko gali padaryti iki 2020 metų čempionato. Vaikai iki 12-os metų žaidžia ant mažesnių aikščių ir įgyja technikos, aikštės matymo dalykų. Tačiau treneriai Lietuvoje teigia, kad futsalas gadina techniką, nors Pietų Amerikoje, kur yra šios sporto ištakos, kaip tik liepiama žaisti mažesniu, lengvesniu kamuoliu tam, kad būtų geresnė technika“, – tvirtina E. Eimontas.

Anot jo, tai yra toli gražu ne vienintelė bėda – problemų esama ne tik požiūryje į salės futbolą, bet ir ruošiant jaunuosius sportininkus.

„Blogai, kai vaikai rimtai pradeda treniruotis nuo 6 metų. Vaikai turėtų rimtai treniruotis nuo 12–13 metų, o iki tada turi išbandyti visas sporto šakas – vienu metu užsiimti bent jau trimis sporto šakomis. Tada bus gerai. Jis gali žaisti futsalą, vėliau eiti į tradicinį futbolą. Gal vaikas nenori eiti į tradicinį futbolą, gal jis nori žaisti mažose erdvėse. Galbūt tai ateitis“, – svarsto pašnekovas.

Apie kaip apie gerą galimybę jis kalba ne veltui, mat šios sporto šakos vystymuisi Lietuvoje yra šiltos sąlygos. Tuo pačiu, anot pašnekovo, bus galima pagerinti ir tradicinio futbolo situaciją:

„Daug kam nepatikdavo, kai sakydavau, kad nebėra kam žaisti futbolą, nes surinkti 11 prieš 11 yra sudėtinga, tai gal orientuojamės į futsalą, gal bus daugiau komandų ir žmonės galės žaisti. Reikia suprasti, kad vaiko vaikščiojimas tarp piramidžių – profesionalaus, mėgėjų, tradicinio, futsalo – turi būti horizontalus visuose amžiaus tarpsniuose. Tai nereiškia, kad pradėjai užsiimti viena sporto šaka ir jau viskas. Jei galimybės leidžia, gali laisvai pereiti iš futsalo į tradicinį futbolą ir atvirkščiai. Tai normalu pasaulyje ir taip turi būti Lietuvoje.“

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2018 Lap 22 12:32

LFF siekia dvigubai padidinti 2020 FIFA futsalo pasaulio čempionato miestų skaičių
Visą straipsnį galite rasti https://www.futbolas.lt/naujiena/404677 ... tu-skaiciu" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2018 Lap 23 10:30

„Natūralizuotų brazilų rinktinėje nematysime“, – kalbėdamas apie Lietuvos salės futbolo nacionalinę komandą šyptelėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.
Už pirmtakų palikimą dėkoję federacijos vadovai dar skaičiuos istorinio šanso kainą
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/u ... d=79660777" onclick="window.open(this.href);return false;

Svečias

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2018 Gru 16 23:16

Vilniaus futbolo atstovas apie padėtį LFF: kol tylu, tol visiems gerai
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 75494?c=24" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/9/ ... iems-gerai" onclick="window.open(this.href);return false;

Tačiau po gražiu fasadu slepiasi kur kas prastesnė padėtis – futsalo plėtrą bent jau Vilniuje visų pirma stabdo neturėjimas kur žaisti. Sekmadienį VDA komanda rungtyniavo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) sporto salėje, kuri ne tik kad netalpina daug žiūrovų, bet ir prašosi mažų mažiausiai kosmetinio remonto. Tačiau ir jos likimas dėl šio universiteto pertvarkos lieka neaiškus. Taip pat dar galima pridėti Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) salę. Štai rungtyniavimą „Alsos“ salėje rungtyniavimą apriboja žiemą itin atšąlanti guminė danga – salėje laikosi vos 5–6 laipsnių šiluma, o į „Tauro“ salę nėra įleidžiami futsalo žaidėjai – ši salė skirta rankiniui ir žolės rieduliui.

Postūmiu infrastruktūros srityje gali tapti ir tas pats pasaulio futsalo čempionatas, tačiau iki jo likus mažiau nei dvejiems metams jau reikia itin pasistengti. Didžiuliu klausimu lieka ir komandų treniruočių vietos.

„LFF paraiškoje dėl dalyvavimo organizuoti pasaulio čempionatą parašyta, kad Vilniuje negalima treniruotis tose pačiose arenose, kuriose ir vyks čempionatas. Tad buvo numatytos keturios salės – ši, VGTU, „Alsos“ bei „Tauro“ salės“, – tvirtina A. Žarnovskis.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2018 Gru 16 23:17

Kas čia per svečiavimasis? Atjungė, bet leido rašyti, įdomiai...

Svečias

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2019 Sau 13 14:48

Kas čia per svečiavimasis? Atjungė, bet leido rašyti, įdomiai...
Forumas tapo atviras :)

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2019 Geg 14 23:17

Treniruosis Kretingoje?
http://www.pajurionaujienos.com/?sid=18457&act=exp

Kretingos futbolo bendruomenę ir ne tik pasiekė dar viena gera žinia. Lietuvoje 2020 metais įvyks FIFA salės futbolo (futsalo) čempionatas. Lietuva buvo vienintelė Europos, kuri FIFA taryboje turi daugiausia narių, atstovė, o pastarąjį kartą salės futbolo pasaulio čempionatas Europoje įvyko 1996-aisiais Ispanijoje.

„Gavome galimybę organizuoti jį Lietuvoje, laimėjome konkursą. Pirminiame etape buvo trys miestai Vilnius, Kaunas ir Klaipėda. Dabar kalbame apie išplėtimą prijungiant ir Šiaulius bei Panevėžį, kur vyks varžybos“, – ateities planus įvardijo T. Danilevičius.

Vienas etapų įvyks Klaipėdoje, todėl pasvarstyta treniruotis leisti Kretingoje. „Kadangi čempionato vienas etapų vyks Klaipėdoje, tai su rajono meru diskutuojame, jeigu viskas gerai būtų su sporto kompleksu, su sale, kurią turite ir baigiate darbus, tai galėtumėme atvežti komandas treniruotis jūsų salėje ir tokiu būdu pamatyti pasaulines žvaigždes ir Kretingoje“, – pranešė LFF prezidentas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2019 Bir 20 18:34

biškį nerimo padavė :)

Unikalią progą temdo fiasko nuojautos: pasirengimas – karikatūra, apsijuoksime prieš pasaulį
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/u ... d=81508825

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2020 Bal 04 05:12

To agree that a decision concerning the FIFA Futsal World Cup Lithuania 2020 - scheduled for September 2020 - shall be made by the end of April 2020, and dates for a potential postponement shall already be considered.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2020 Rgs 21 14:54

Paveikslėlis
https://lff.lt/news/11382/debiutuoja-fi ... s-gandras/
Tokio dvimačio talismano dar neprisimenu. Krepšinio EČ taip nesusidirbo.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2020 Gru 10 19:58

Serbija iškovojo paskutinį Europos kelialapį į FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatą
https://lff.lt/news/11679/serbija-iskov ... empionata/

Serbijai pavyko įveikti Suomijos pasipriešinimą ir išplėšti paskutinį Europai skirtą kelialapį į 2021 m. FIFA Futsal Pasaulio čempionato finalinį etapą Lietuvoje.

Atrankos varžybų atkrintamajame etape serbai laimėjo pirmas rungtynes 1-0, o antrose sužaidė lygiosiomis 5-5. Rungtynių herojumi tapo tris įvarčius įmušęs Lazarevičius, po kartą pasižymėjo Prsičius ir Stojkovičius.

Serbia Pasaulio Futsal čempionate žais antrą kartą. Prieš aštuonerius metus jie Tailande pasiekė aštuntfinalį, kur nusileido Argentinai.

Čempionatas Lietuvoje startuos 2021 metų rugsėjo 12 d. ir finišuos spalio 3 d.

Į čempionatą jau pateko keturių žemynų rinktinės:
AFC: Atrankos varžybos dar neįvyko
CAF: Angola, Egiptas, Marokas
Concacaf: Atrankos varžybos dar neįvyko
CONMEBOL: Argentina, Brazilija, Paragvajus, Venesuela
OFC: Saliamono salos
UEFA: Čekija, Kazachstanas, Lietuva (šeimininkė), Portugalija, Rusija, Serbija, Ispanija.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2021 Sau 28 17:08

Pasaulio salės futbolo čempionė Argentina: ilgas žygis link viršūnės ir broliai iš pasaulio galo
https://lff.lt/news/11785/pasaulio-sale ... ulio-galo/

Salės futbolo magas Ricardinho: finalinis aktas – Lietuvoje?
https://lff.lt/news/11758/sales-futbolo ... lietuvoje/

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2021 Geg 12 21:40

Išleistas žaidimas mobiliesiems įrenginiams „FIFA Futsal WC 2021 Challenge“
https://lff.lt/news/12137/isleistas-zai ... challenge/

2021 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionato proga šiandien išleistas naujasis žaidimas, kurį žaisdami savo mobiliuosiuose telefonuose salės futbolo gerbėjai ir paprasti žaidėjai iš viso pasaulio gali patirti artėjančio čempionato džiaugsmą ir jaudulį.

„FIFA Futsal WC 2021 Challenge“ programėlė vienu metu leidžia patirti ir populiaraus futbolo žaidimo 5x5 formatu jaudulį, ir įtraukaus, įgūdžių reikalaujančio mobiliojo žaidimo žaidybiškumą.

„Android“ ir „iOS“ mobiliųjų telefonų naudotojai gali mėgautis Lietuvoje vyksiančio 2021 metų čempionato priimančiųjų miestų virtualiomis aikštelėmis, kuriose po kiek daugiau nei penkių mėnesių varžysis didžiausios salės futbolo žvaigždės, ir kai kuriomis kitomis neįprastomis vietomis – nuo plaukiojančios atogrąžų salos iki šaltkrėtį keliančios slidinėjimo trasos.

Braukdami pirštu, žaidėjai gali atlikti suktus smūgius pro įvairias kliūtis ir vartininkus, kad pelnytų įvarčius ir laimėtų monetas, o prieš pereinant į kitą lygį galima pamatyti įdomių ir informatyvių faktų apie salės futbolą ir FIFA pasaulio salės futbolo čempionatą. Žaidėjai taip pat gali susikurti savo pseudoportretą (avatarą) ir savo unikalią išvaizdą pasirinkdami įvairias šukuosenas ir akį traukiančias aprangas – nuo akinamų dizainų iki pažįstamų nacionalinės rinktinės spalvų.

„Šio įdomaus naujojo žaidimo, kuris bandymų etape buvo populiarus tarp FIFA „Fan Movement“ bendruomenės narių, išleidimas palaiko mūsų strateginį tikslą pritaikyti technologijas, kad pagerėtų gerbėjų patirtis, – sakė FIFA rinkodaros direktorius Jean-François Pathy. – Nors salės futbolo gerbėjų iš viso pasaulio galimybės pastaruoju metu buvo ribotos, šis įdomus ir linksmas žaidimas suteiks jiems galimybę, nepriklausomai nuo to, kuriame pasaulio taške jie bebūtų, sužinoti daugiau apie salės futbolą ir išbandyti tai, ko bus galima tikėtis šiais metais.“

Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius taip pat džiaugėsi tokiu žingsniu.

„Lietuva skaičiuoja dienas iki tos dienos, kai galės pasveikinti geriausius salės futbolo žaidėjus FIFA renginyje, kuris mūsų šalyje bus surengtas pirmą kartą. Šis linksmas mobilusis žaidimas mūsų jauniems ir technologijas išmanantiems aistruoliams sužadins FIFA pasaulio salės futbolo čempionato, kuris žada būti fantastiškas, jaudulį ir laukimo jausmą“, – mintimis dalinosi E. Stankevičius.

Devintasis čempionatas, kuriame dėl šlovės varžysis 24 komandos, vyks nuo 2021 m. rugsėjo 12 d. iki spalio 3 d.

Mobiliajame žaidime yra pristatomi trys čempionato priimantieji miestai: Kaunas, Vilnius ir Klaipėda.

Žaidimą „FIFA Futsal WC 2021 Challenge“ galima atsisiųsti „Apple“ ir „Android“ programų parduotuvėse. Daugiau informacijos apie renginį rasite FIFA.com.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020 Futsal Pasaulio Čempionatas

2021 Geg 12 21:41

Paaiškėjo dar 4 komandos, kurios dalyvaus pasaulio salės futbolo čempionate Lietuvoje
https://lff.lt/news/12148/paaiskejo-dar ... lietuvoje/

Savaitgalį Gvatemaloje vyko Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros salų (CONCACAF) salės futbolo čempionatas, kuriame paaiškėjo dar keturios komandos, kurios rudenį atvyks į Lietuvą ir dalyvaus pasaulio salės futbolo čempionate.

Ši zona į pirmenybes deleguoja keturias komandas, o jomis tapo turnyro čempionais tapę Kosta Rikos salės futbolininkai, taip pat Gvatemala, Panama ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Finalinėse turnyro rungtynėse Kosta Rika 3:2 palaužė JAV ekipos pasipriešinimą.

Kosta Rikai ir Gvatemalai tai bus jau penktasis pasirodymas pasaulio čempionate, abi jos dalyvavo ir 2016-aisiais Kolumbijoje. Panamai tai bus trečiasis pasirodymas, o JAV – net šeštasis. Tiesa, paskutinį sykį pasaulio pirmenybėse JAV salės futbolininkai varžėsi dar 2008-aisiais.

Šiuo metu yra aiškios jau 22 iš 24 komandų, kurios rudenį varžysis Lietuvoje. Dar dvi ekipos paaiškės Azijos zonoje, kurioje dėl dviejų kelialapių atkrintamosiose varžybose susikaus Irako ir Tailando bei Vietnamo ir Libano ekipos. Rungtynės numatomos gegužės 20 ir 25 dienomis.

Grįžti į