Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 29 08:29

koks skirtumas jei eilinį kartą rašai nors esi neteisus.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 29 23:36

Pristatytos laikinosios rungtynių organizavimo taisyklės
https://alyga.lt/naujiena/pristatytos-l ... ykles/6564

Lietuvos futbolo A lyga, remdamasi Lietuvos Respublikos (LR) Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) bei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Varžybų ir licencijavimo departamento rekomendacijomis, pakoregavo rungtynių organizavimo taisykles.

Informuojame, jog mačo dalyvių sąrašą lygai su kiekvieno asmens funkcijomis rungtynėse turi pateikti namų komanda.

Nuo birželio 1 dienos papildomai leidžiama tribūnose sėdėti žiūrovams laikantis Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų ir neviršijant bendro leistino renginio dalyvių skaičiaus.

Bet kokios ceremonijos, įprastai vykdomos prieš rungtynes, turi būti sutrumpintos arba nevykdomos (nuotraukos, rankų paspaudimai ir t.t.).

Be atsarginių žaidėjų techninėje zonoje gali būti tik komandos techninis personalas – visiems ten esantiems asmenims rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes.

Žiniasklaidos atstovų dėmesiui – išankstinė registracija į rungtynes yra būtina, kreipiantis į namų komandos atstovą.

Registruojantis reikia nurodyti, ar bus reikalinga elektra ir darbo stalas. Galutinį sprendimą dėl žiniasklaidos atstovų kiekio rungtynėse ir jų susodinimo, remiantis kiekvieno stadiono infrastruktūra bei laikantis saugumo reikalavimų, priima bei už procesą atsako namų komanda.

Interviu mix-zonoje draudžiami, o spaudos konferencija leidžiama tik nuotoliniu būdu – vaizdo skambučiais. Atviroje erdvėje yra galimi momentiniai interviu, kurie lyjant gali būti vykdomi po stogu.

„Reaguodami į paskutinius SAM ir Vyriausybės nurodymus, siekiame, kad atnaujintos A lygos rungtynės atitiktų visus saugumo kriterijus. Buvo suformuota LFF ir A lygos asociacijos darbo grupė, kuri, analizuodama sporto situaciją Lietuvoje bei užsienyje, pateikė laikinąsias rungtynių organizavimo taisykles.

Žinoma, viruso grėsmė vis dar labai reali, todėl aktyviai bendrausime su komandų atstovais, norėdami sužinoti futbolininkų bei personalo sveikatos būklę. Atsiradus pirmiems COVID-19 atvejams, kartu su A lyga atitinkamai spręsime tiek žaidėjų arba komandos izoliavimą bei A lygos tvarkaraščio pokyčius“, – teigė LFF Varžybų ir licencijavimo departamento vadovas Maksimas Bechterevas.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 29 23:37

2-ojo turo anonsas: Vilniaus derbis ir ko tikėtis iš „Sūduvos“?
https://alyga.lt/naujiena/2-ojo-turo-an ... duvos/6565

Po beveik trijų mėnesių pertraukos į šalies stadionus sugrįš Lietuvos futbolo A lygos kovos.

Vilniaus „Žalgiris“ – Vilniaus „Riteriai“. Gegužės 30 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas.

Praėjusiais metais tik vieną sostinės derbį iš penkių laimėjęs „Žalgiris“, norėdamas susigrąžinti čempiono sostą, šiemet demonstruoti panašios statistikos teisės neturės.

Žalgiriečiai su trenksmu pradėjo A lygos sezoną, kai įžanginėje dvikovoje sutriuškino „Panevėžį“, prie kurio kapituliacijos prisidėjo net keturi skirtingi įvarčius pelnę „Žalgirio“ futbolininkai. Ypač puikiai Lietuvos čempionate debiutavo Richlordas Enninas, kartą pasižymėjęs bei atlikęs du rezultatyvius perdavimus. Norint pakovoti dėl teigiamo rezultato, „Riteriams“ bus būtina neutralizuoti kraštuose žaidžiantį R. Ennino ir Liviu Antalio duetą – tada ne tiek daug galvos skausmo kels Davidas Ngogas. „Žalgirio“ sezono startas buvo labai solidus, tad šį kartą būtent Aliaksejaus Bagos kariauna yra laikytina mačo favorite.

Savo ruožtu kita barikadų pusė nykiai pradėjo sezoną ir pralaimėjimas „Kauno Žalgiriui“ leido įžvelgti ne vieną taisytiną dalyką. „Riteriams“ akivaizdžiai trūko vidurio saugų indėlio atakose, o kraštai su puolėju Michaelu Thuique'u taip pat nepateisino lūkesčių. Daug klaustukų kėlė ir vidurio gynėjų poros žaidimas. Mindaugas Čepas gali pasidžiaugti tuo, kad į rikiuotę grįžo tose rungtynėse traumas patyrę futbolininkai bei svarbus saugas Lajo Traore. „Žalgiris“ pasipildė Francisu Kyeremeh, „Riteriai“ – prieš tai „Vilniaus Vytyje“ spindėjusiu Cyrille'u Tchayi Tchamba. Abu šie žaidėjai gali pasirodyti ir artimiausiame derbyje.

Gargždų „Banga“ – „Panevėžys“. Gegužės 30 dieną 17 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

Po ilgokos pertraukos šalies čempionato kovos tęsis Gargžduose, kur šį šeštadienį du klubai grumsis dėl pirmųjų sezono taškų.

Pastarąjį kartą 2014 metais A lygoje žaidę gargždiškiai viršijo lūkesčius ir dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“ pademonstravo solidų žaidimą. Gerą įspūdį paliko vartininkas Ignas Driomovas, o Robertas Vėževičius, Renato Matosas bei Julius Kasparavčius įrodė, kad oponentams gali kelti daug problemų kontratakose. Ištikimiausi „Bangos“ sirgaliai šiose rungtynėse dar negalės patekti į stadioną ir tai įprastoje situacijoje nesuteiktų tokio namų stadiono pranašumo. Vis dėlto Gargždų ekipa daug nuostolių neturi ir jai šeštadienį negalės padėti tik Skirmantas Rakauskas.

Didžiausiu 1-ojo turo nusivylimu tapęs „Panevėžys“ turi galimybę reabilituotis ir tą darys kiek pasikeitusia sudėtimi. Dėl dvikovoje su „Žalgiriu“ gautos raudonos kortelės susitikime Gargžduose negalės rungtyniauti Justinas Januševskis, tad jo vietą turėtų užimti Vytas Gašpuitis. Į rikiuotę grįžo traumą patyręs vartininkas Rafaelis Broetto, kuriam strategas Aleksandras Kurtijanas turėtų suteikti galimybę žaisti su „Banga“ nuo pirmojo švilpuko. Tačiau ar tai nutiks su keliais kitais 1-ajame ture prastai pasirodžiusiais futbolininkais – sunku pasakyti. Beveik trijų mėnesių pertrauka turėjo padėti išsigydyti traumą puolėjui Jorge Eliasui, su kuriuo siejamos nemenkos viltys.

Marijampolės „Sūduva“ – „Kauno Žalgiris“. Birželio 1 dieną 18 val. Marijampolė, „Hikvision“ arena.

Priverstinės pertraukos metu strategą Heimo Pfeifenbergerį pakeitusi „Sūduva“ pasipildė net keturiais futbolininkais, siekdama užlopyti susidariusias spragas.

Naujasis vyr. treneris Saulius Širmelis, latviai – Valerijus Šabala ir Glebas Kluškinas bei du jauni lietuviai – Vakaris Kalėda ir Renatas Banevičius – visas šis penketas prie „Sūduvos“ prisijungė tik gegužės mėnesio pabaigoje. Toks papildymas šalies čempionams buvo būtinas, kadangi, išvykus beveik visiems legionieriams, atsivėrė daug spragų, kurias birželio 1-ąją tektų lopyti kur kas mažiau patyrusiais žaidėjais. Nuspėti „Sūduvos“ sudėtį artimiausiam mačui sunku: turėtume ant žaliosios vejos pamatyti Ivaną Kardumą, Aleksandrą Živanovičių, Giedrių Matulevičių, Povilą Leimoną, Eligijų Jankauską, Algį Jankauską, o kuriuos likusius žaidėjus pasirinks S. Širmelis – ar neseniai į Lietuvą grįžusius legionierius, ar naujokus, nuspėti labai sunku.

Kauniečiai priverstinę pertrauką praleido be didesnių sukrėtimų ir šiame sezone sieks nutraukti net penkių iš eilės pralaimėjimų „Sūduvai“ seriją. 1-ajame ture Roko Garasto treniruojami vyrai žaidė itin drausmingai, be to, „Kauno Žalgiris“ galės pasigirti turintis daugiau ginklų, kadangi prieš čempionato startą prisijungęs Simonas Paulius bus geriau pasiruošęs, kaip ir svarbus praėjusio sezono žaidėjas Martynas Dapkus. Taip pat starto sudėtyje galime pamatyti vieną iš komandos lyderių – Jurijų Bušmaną. „Sūduvai“ jau nebūtų staigmena puikus 18-mečio Emmanuelio Davido žaidimas – legionierius iš Nigerijos čempionato starte įrodė, jog gali būti didelė grėsmė.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 30 12:06

Paaiškėjo Vilniaus „Žalgirio“ ir „Riterių“ COVID-19 testų rezultatai
https://lff.lt/news/10838/paaiskejo-vil ... ezultatai/

Šeštadienį COVID-19 testavimų rezultatus gavusi labaratorija leido futbolo bendruomenei lengviau atsikvėpti. Sostinės klubų rezultatai – neigiami.

„Federacija sudarė visas sąlygas klubams atlikti testus prieš čempionato atnaujinimą. Vis dėlto, šia galimybe pasinaudojo tik du klubai – Vilniaus „Žalgiris“ ir „Riteriai“, kiti klubai nematė prasmės atlikti testų. Tai yra klubų vidinis reikalas ir jeigu komanda nusprendė, jog testų atlikti nenori, federacija jų neprivers.

Džiaugiamės, kad testų rezultatai buvo neigiami ir Vilniaus derbis vis tik įvyks, tikime, kad tiek žaidėjai, tiek žiniasklaidos atstovai šiandien mėgausis pirmomis atnaujinto čempionato rungtynėmis.

Kitą savaitę kalbėsime su moterų A lygos ir Pirmos lygos komandomis dėl minėtų lygos klubų testavimų.

Lietuvos futbolo čempionatų atnaujinimas neleidžia mums kurti iliuzijų, kad virusas jau pilnai įveiktas. Anaiptol, šiuo metu turime būti maksimaliai budrūs ir atsakingi. Norime, kad Lietuvos futbolo bendruomenė galėtų mėgautis populiariausiu sportu pasaulyje nebijodama už savo ir savo artimųjų sveikatą.“, - teigė E. Stankevičius.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 30 12:20

Dar kartą prie starto linijos: 10 A lygos žaidėjų, kuriuos stebėti reikės įdėmiau, nei įprasta
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... ei-iprasta

Jau šį šeštadienį po ilgos pertraukos į Lietuvos stadionus vėl grįžta futbolas – per tris dienas bus sužaistos trejos antrojo turo rungtynės. Tikintis, kad daugiau tokių nenumatytų pertraukų nebebus, šansą parodyti save turės ir nemažai pajėgių šalies klubuose rungtyniaujančių futbolininkų.

A lyga neretai yra platforma jauniems žaidėjams parodyti savo lygį ir atkreipti pajėgesnių komandų dėmesį, taip pat čia neretai užsuka ir anksčiau pajėgiausiose Europos lygose žaidę užsieniečiai.

Portalas LRT.lt pristato dešimt A lygos žaidėjų, kurie šiame sezone turėtų būti stebimi labiau, nei įprasta. Čia yra ir jaunų futbolininkų, kuriems tai gali būti lūžio sezonas prieš perkeliant savo talentus į aukštesnį lygį, ir praeityje aukščiausiame lygyje žaidęs puolėjas, ir jau seniau A lygoje užsirekomendavusių žaidėjų, kurie turėtų vesti savo komandas į priekį.

Taip pat verta paminėti, jog šiame sąraše – ir vienas buvęs pasaulio jaunimo čempionas. Žaidėjai bus pristatyti pagal abėcėlę.

Jurijus Bušmanas (gynėjas, 30 metų, „Kauno Žalgiris“)

Ukrainietis Kauno komandoje leidžia jau antrą sezoną, o pirmajame jis pasižymėjo kaip tikras standartinių situacijų specialistas – didžioji dalis baudos smūgių iš pusiau dešiniojo atakos krašto būdavo paliekami būtent jam, o patyręs futbolininkas ne kartą vertė juos įvarčiais. Praėjusiame sezone žaidėjas, būdamas gynėju, sugebėjo pelnyti keturis įvarčius ir atlikti dešimt rezultatyvių perdavimų.

Šiemet jau geriau susipažinęs su A lyga ir geriau pažįstantis savo komandos draugus J. Bušmanas gali būti dar pavojingesnis ne tik atakuodamas, tačiau ir stabdydamas varžovų atakas. Tą jis jau pademonstravo ir sezono starte – pirmame sezono mūšyje dar prieš karantiną ukrainietis įrodė, kad jam daug laiko nereikia: pasirodęs tik rungtynių su „Riteriais“ pabaigoje jis meistriškai atliko baudos smūgį ir atsidarė savo tikslių smūgių sąskaitą.

Jaunam ir ambicingam kauniečių projektui toks žaidėjas bus reikalingas ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

Donatas Kazlauskas (puolėjas, 26 metai, Vilniaus „Riteriai“)

Praėjęs sezonas buvusiam Klaipėdos „Atlanto“ atstovui pagal skaičius buvo sėkmingiausias karjeroje – jam su „Riterių“ marškinėliais pavyko įmušti 12 įvarčių. Tokį pat skaičių jis buvo pasiekęs ir dar dviejuose sezonuose, tačiau pernai jis sugebėjo dar ir penkis kartus asistuoti komandos draugams, o tai – absoliučiai geriausias futbolininko karjeros Lietuvoje rezultatas.

Tačiau žaidėjo augimą atspindi ne tik skaičiai – po nesėkmingo etapo Lenkijoje D. Kazlauskas pamažu lipo iš žaidybinės duobės, atgavo pasitikėjimą ir sužibėjo gražiausiomis savo spalvomis. Praėjusiais metais jis ne kartą aikštėje pasirodė su Lietuvos rinktinės marškinėliais ir vaizdo negadino – priešingai, net sugebėjo pelnyti įvartį į Serbijos vartus, o jau po mažiau nei 24 valandų grįžti į A lygą ir tiksliu smūgiu nubausti ir Marijampolės „Sūduvą“.

D. Kazlauskas neabejotinai bus vienas svarbiausių „Riterių“ trenerio Mindaugo Čepo karių ir, jei sezonas bus sėkmingas, kretingiškis gali dar kartą išbandyti laimę užsienyje, tik šįkart – jau kaip visiškai susiformavęs ir geriausias savo puses žinantis futbolininkas.

Semiras Kerla (gynėjas, 32 metai, Marijampolės „Sūduva“)

Penkis kartus (dukart – su Vilniaus „Žalgiriu“ ir tris – su „Sūduva“) šalies čempionu tapęs bosnis kertine marijampoliečių gynybos detale turėtų būti ir šiais metais.

Nors žaidėjas jau įkopęs į ketvirtą dešimtį, tačiau kokybinio kritimo jo pasirodymuose kol kas nematyti – tai liudija ir faktas, kad jis buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje žaidusiu futbolininku. S. Kerla buvo vienas svarbiausių žaidėjų Vladimiro Čeburino treniruojamoje komandoje, su Heimo Pfeifenbergeriu jo santykiai, anot pranešimų, patys šilčiausi nebuvo.

Naujasis „Sūduvos“ strategas Saulius Širmelis pastarajame karjeros etape Švedijoje neretai naudojo penkių gynėjų liniją, kuri didžiajai daliai komandos futbolininkų yra puikiai pažįstama, tad ir čia S. Kerla turėtų būti viena pagrindinių gynybos ašių, taip pat keldamas varžovams pavojų ir prie jų vartų standartinių padėčių metu.

Davidas N’Gogas (puolėjas, 30 metų, Vilniaus „Žalgiris“)

Neabejotinai garsiausias praėjusio tarpsezonio perėjimas į Lietuvos klubą – praeityje PSG ir „Liverpool“ marškinėlius vilkėjęs prancūzas. 2008–2014-aisiais metais Anglijoje vietą turėjęs žaidėjas vėliau pradėjo keliones ir atstovavo įvairiausių šalių komandoms – karjeros keliai žaidėją buvo nuvedę į Prancūziją, Graikiją, Škotiją ir Vengriją, o šią žiemą jis atvertė naują karjeros lapą ir atvyko į Lietuvą. Atvyko turėdamas rimtą užduotį – pakeisti rezultatyviausią praėjusio sezono lygos žaidėją, į Pietų Korėją patraukusį Tomislavą Kišą.

Nors LFF supertaurės rungtynėse D. N’Gogas atrodė ganėtinai blankiai, savo įvarčių sąskaitą Lietuvoje jis atsidarė jau pirmajame A lygos ture, tiksliu smūgiu prisidėdamas prie triuškinamos pergalės 4:0 prieš „Panevėžį“. Iš galingo stoto puolėjo vilniečių sirgaliai neabejotinai tikėsis įvarčių ir, jei tos viltys pasiteisins, sostinės komanda vėl galės puoselėti ambicijas nukarūnuoti pastaraisiais metais šalyje dominuojančią „Sūduvą“.

Renanas Oliveira (saugas, 30 metų, Marijampolės „Sūduva“)

Brazilas į Lietuvą atvyko tik įsibėgėjus praėjusiam sezonui ir buvo abejojančiųjų greita jo adaptacija Suvalkijos komandoje. Tačiau gana greitai dėl komandos draugų traumų ar diskvalifikacijų jis gavo galimybę debiutuoti ir Europos lygos varžybose, ten pasirodė kaip vienas kūrybingiausių ekipos futbolininkų.

Aikštės viduryje rungtyniaujantis saugas, net ir pasibaigus europinei kelionei, puikiai realizavo save ir A lygos pirmenybėse bei LFF taurėje, kur vos per 13 rungtynių spėjo pasižymėti septyniais įvarčiais ir trimis rezultatyviais perdavimais. Tokie rodikliai gėdos nedarytų ir pajėgiam puolėjui, o prie saugo pavardės šie skaičiai atrodo dar įspūdingiau.

Galima neabejoti, jog, po sezono į Kroatiją išvykus Pauliui Golubickui, būtent R. Oliveira turėtų tapti vienu pagrindinių komandos kūrėjų ir sudaryti solidų tandemą su komandos atakų lyderiais Mihretu Topčagičiumi ir Josipu Tadičiumi.

Gratas Sirgėdas (saugas, 25 metai, „Kauno Žalgiris“)

Prisiminti praėjusius metus futbolininkas noru turbūt netrykš. Po solidaus sezono Kaune kairiakojis saugas sulaukė kvietimo prisijungti prie Marijampolės „Sūduvos“. Sezono pradžia buvo nemažai žadanti ir atrodė, kad G. Sirgėdas gali išsikovoti savo vietą po saule ir čempionų komandoje, tačiau vėliau žaidėją užklupo sveikatos problemos ir galimybę pakilti į kitą lygį vėl teko atidėti. Per visą sezoną futbolininkas aikštėje pasirodė vos penkis kartus ir tapo aišku, jog „Sūduvai“ jo paslaugų daugiau neprireiks.

Čia žaidėjui gelbėjimo šiaudą ištiesė tas pats „Kauno Žalgiris“, vėl suteikęs futbolininkui galimybę atsigauti ir iš naujo įrodyti savo pajėgumą. Futbolininkas šansą čiupo nesižvalgydamas atgal – gerą formą tarpsezonio metu pasiekęs G. Sirgėdas solidų žaidimą perkėlė ir į oficialias rungtynes ir jau sezono starte dar kartą priminė, jog, kai yra sveikas, jis, be jokios abejonės, gali būti vadinamas vienu talentingiausių ir kūrybingiausių šalies futbolininkų.

Į „Riterių“ vartus jis vieną įvartį pelnė pats, dar vieną sukūrė komandos draugui ir ženkliai prisidėjo prie 3:0 iškovotos pergalės. Jei žaidėjas sugebės išlikti sveikas didžiąją sezono dalį, Lietuvos futbolo sirgaliai dar ne kartą galės žavėtis efektingais panevėžiečio viražais ir kūryba mūsų šalies stadionuose.

Stevenas Thicot (gynėjas, 33 metai, „Kauno Žalgiris“)

Teksto pradžioje buvo išskirtas ir vienas lygoje žaisiantis pasaulio jaunimo čempionas – tai yra būtent naujasis kauniečių pirkinys. Pasaulio čempionų taurę į viršų jis kėlė dar 2004-aisiais jo tėvynėje Prancūzijoje vykusiame pasaulio U-17 jaunimo čempionate. Tais metais finale prancūzai 2:1 nugalėjo bendraamžius iš Ispanijos ir kėlė aukštyn čempionų taurę. Verta paminėti, jog S. Thicot komandos draugais tame čempionate buvo dabar puikiai visiems žinomos futbolo žvaigždės – Samiras Nasri, Hatemas Ben Arfa ir vienas iš dabartinių Madrido komandos „Real“ veidų Karimas Benzema.

Per savo karjerą S. Thicot savo jėgas yra išbandęs ne viename čempionate – jis savo laimę bandė įvairiose valstybėse, pradedant Škotija ar Rumunija, baigiant kiek labiau egzotiškomis stotelėmis, tokiomis, kaip JAV ar Malaizija.

Futbolininko kelias neišvengiamai artėja prie pabaigos, tačiau ganėtinai jaunam Kauno komandos kolektyvui toks žmogus turėtų būti rimta paspirtis ginant savo vartų saugumą. Įvairiausios patirties sukaupęs prancūzas turėtų būti vienu iš komandos ramsčių, jis tai pademonstravo ir kovoje prieš „Riterius“ solidžiu žaidimu padėdamas savo komandai išlaikyti vartus „sausus“. Galima neabejoti, jog žaidėjas svarbus bus komandai siekiant ir sėkmės Europos lygos atrankos varžybose.

Michaelas Thuique`as (27 metai, puolėjas, Vilniaus „Riteriai“)

Brazilas į Lietuvą atvyko su viena aiškia, bet nebūtinai lengvai įveikiama užduotimi – sėkmingai pakeisti praėjusiame sezone komandos atakų lyderiu buvusį Teremą Moffi.

Įdomu tai, kad snaiperiui tai jau ne pirmas jo karjeros etapas Lietuvoje – dar 2018-ųjų sezone jis buvo prisijungęs prie „Jonavos“ klubo ir bandė gelbėti jį nuo iškritimo. Jis tada spėjo sužaisti 8 rungtynes, per jas pelnė du įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Nors komanda ir neišliko aukščiausioje lygoje, brazilų puolėjas įrodė, kad mušti įvarčius jis gali. Dabar Vilniuje jis aplink save turės daugiau aukštesnio pajėgumo žaidėjų, o jei pavyks atrasti solidžius žaidybinius ryšius su partneriu Donatu Kazlausku – vargo turės ne vienos komandos gynėjai.

Karolis Uzėla (20 metų, gynėjas ir saugas, Vilniaus „Žalgiris“)

Būtent K. Uzėlos kilimas aukštyn turėtų labiausiai džiuginti Vilniaus klubo sirgalius. Pakilęs vienu laipteliu po kito K. Uzėla dar 2017-aisiais sulaukė pirmųjų šansų pagrindinėje komandoje A lygoje, o 2018–2019-ųjų sezoną praleido Italijoje, ten pasisėmė naudingos patirties ir iš arti susipažino su aukšto lygio futbolu.

Grįžęs iš Italijos K. Uzėla tuometinio trenerio Joao Martinso buvo matomas iš pažiūros kiek neįprastoje jam krašto gynėjo pozicijoje, tačiau su naujomis užduotimis susitvarkė ir tapo svarbiu komandos futbolininku. Žaidėjas su metais tik dar labiau bręsta, atrodo visiškai apsipratęs žaisti vyrų futbole ir, sulaukęs dabartinio trenerio Aleksejaus Bagos pasitikėjimo, šiemet gali žengti dar vieną didelį žingsnį ir priekį.

Kas ten žino – galbūt sėkmingas žaidimas Vilniuje galėtų reikšti ir pirmą Valdo Urbono pakvietimą į vyrų rinktinę.

Matas Vareika (20 metų, saugas ir puolėjas, Vilniaus „Žalgiris“)

Dar vienas „Žalgirio“ jaunasis talentas, kurio kelyje – šviesi ateitis. Žinoma, nemažą dalį sėkmės jis pats laiko savo rankose.

Nors pernai, kai M. Vareika papildė komandą, futbolo bendruomenė tai vertino kaip investiciją į ateitį ir teigė, kad krašto žaidėjui metus teks pasistažuoti su antra komanda žaidžiant Pirmojoje lygoje, tačiau viskas susiklostė kitaip. Praėjusiame sezone M. Vareika A lygoje sužaidė 23 rungtynes, per jas pasižymėjo 4 įvarčiais ir 3 rezultatyviais perdavimais, o komandos sirgalių simpatijas užkariavo antroje sezono dalyje dviem įvarčiais nukalęs pergalę prieš vienus pagrindinių komandos varžovų, „Riterius“.

Žvelgiant iš šono matomas pozityvus M. Vareikos įžūlumas – aikštėje jis nesižvalgo į vyresnius, kaunasi dėl kiekvieno kamuolio ir ko dar nepasiekia talentu ar meistriškumu, gali kompensuoti kova kiekviename aikštės centimetre. Šis sezonas žaidėjui, kaip ir K. Uzėlai, turėtų būti tas, kuriame jis taps dar svarbesniu rotacijos žaidėju ir sulauks dar daugiau pasitikėjimo.

Matas gyvena futbolu, mat dar visai neseniai tapo Baltijos futbolo eTaurės laimėtoju, tad atsidavimo ir noro jam netrūksta, o kaip tai pavyks perkelti į aikštę, parodys laikas ir šis sezonas.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 30 14:46

Paskutinį sykį priešrungtyninė apžvalga buvo turbūt tiktai Žalgiriui - Sūduvai žaidžiant, įdomiai atrodo šiandien padaryta. Visi pasiilgę futbolo.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 30 14:54

futbolo kol kas pasaulyje labai mažai, tai stengiasi atkreipti dėmesį. na ir gerai, taip ir reikia daryt :)

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 30 15:26

Krepšinio sezonai kai baigti, tai gal galima kažkiek daugiau lietuvių pasirinkti.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 31 09:37

gerai susižiūrėjo man rungtynės tarp Riterių ir Žalgirio. neblaškė tai, kad ekrane žiūrovų nebuvo matyti, kaip buvo kai bandžiau žiūrėti Bundeslygą.

Žalgiris kvailai prarado taškus, nes atrodė, kad gali sudaužyt varžovus taip kaip praeitą turą sudaužė Panevėžį, bet taip atrodo tik pirmas dvidešimt minučių. Po to jau rungtynės vyko pagal Riterių planą, išskyrus paskutines 10min.

įdomu stebėti Kuklio žaidimą. Jis pastatytas dabar grynu kūrėju, todėl padaro nemažai rizikingų perdanvimų. Jo partneriai centre neatrodo, kad gali kažką sukurti, tai visas kruvys eina ant Manto. Gal geresnė jam pozicija būtų atsitraukusio kūrėjo, o aukščiau turėti dar vieną gebantį kurti žaidėją.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 31 12:13

komentatoriai lyg sakė, kad kai Riteriai mišė įvartį kamuolį prarado Kuklys, bet ištikro Uzėla užsimiegojo

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 31 12:31

Kas kamuolį prarado tai tikra nebepamenu, bet man atrodė toje situacijoje Kuklys paleido varžovą su kamuoliu akimirkai ir taip Trakai pasidarė progą. Gal tai turėta omeny ir blogai pasakė?..

Ai o kalbant apie žiūrėjimą, tai aš niekaip negalėjau vakar pakęsti Bangos maikučių spalvų kombinacijos... Nu jeigu tik nėra pritraukto vaizdo, tai praktiškai 6-7 žaidėjų numerių niekaip nesimato, dar plaukų spalvos/šukuosenos praktiškai identiškos turbūt pusė rudaplaukių vienuoliktuke... Galėtų kažkaip savanoriškai patvarkyti ar numerių spalvas ar padaryti ten apvadais kontrastą, kad ir per aukštai esančias kameras gerai matytųsi.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 31 12:58

Kas kamuolį prarado tai tikra nebepamenu, bet man atrodė toje situacijoje Kuklys paleido varžovą su kamuoliu akimirkai ir taip Trakai pasidarė progą. Gal tai turėta omeny ir blogai pasakė?..

Ai o kalbant apie žiūrėjimą, tai aš niekaip negalėjau vakar pakęsti Bangos maikučių spalvų kombinacijos... Nu jeigu tik nėra pritraukto vaizdo, tai praktiškai 6-7 žaidėjų numerių niekaip nesimato, dar plaukų spalvos/šukuosenos praktiškai identiškos turbūt pusė rudaplaukių vienuoliktuke... Galėtų kažkaip savanoriškai patvarkyti ar numerių spalvas ar padaryti ten apvadais kontrastą, kad ir per aukštai esančias kameras gerai matytųsi.
Tai nuotraukas pažiūrėjus nesimato, kokį dar ten kontrastą gali padaryti - mėlyni numeriai ant oranžinės maikės.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Geg 31 13:21

Apvadai ar juodi ar kokios kitos spalvos turbūt duotų efektą. Tiek gyvai, tiek nuotraukose viskas gražu, pritraukus irgi matosi, bet kaip filmuojama tai tiktai artimiausiame trečdalyje-pusėje aikštės.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2020m A lyga

2020 Bir 02 21:51

A lyga sugrįžo: ne visiems reikalingi tyrimai, „Sūduvos“ stratego anūko istorijos ir fanų išmonė
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... anu-ismone

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2020m A lyga

2020 Bir 05 23:05

3-iojo turo anonsas: „Kauno Žalgiris“ sieks nutraukti nemalonų pralaimėjimų šleifą
https://alyga.lt/naujiena/3-iojo-turo-a ... leifa/6576

Šeštadienį ir sekmadienį įvyks visos trejos Lietuvos futbolo A lygos 3-iojo turo rungtynės.

„Kauno Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 6 dieną 13 val. Kaunas, „Kauno Žalgirio“ FA stadionas.

Abi komandos praėjusiame ture vienodais rezultatais patyrė nesėkmes ir šiuo metu savo sąskaitoje turi po 3 taškus.

„Kauno Žalgiris“ iš Marijampolės grįžo nieko nepešęs ir nesukūręs kažko apčiuopiamo puolime. Strategas Rokas Garastas minėjo, jog komanda po priverstinės pertraukos buvo kiek išsimušusi iš vėžių, tačiau žaidimas gynyboje buvo gana neblogas – „Sūduva“ pergalingą įvartį pelnė tik standartinės padėties metu ir daug progų nesukūrė. Akivaizdu, kad kauniečių gynybinius įtvirtinimus pralaužti bus labai sunku, bet neretai mačai su „Žalgiriu“ klostosi itin prastai – patirti pralaimėjimai pastaruosiuose aštuoniuose A lygos mačuose. Artimiausiai dvikovai turėtų būti pasiruošęs Stevenas Thicot, tad R. Garastas gali atlikti rokiruotę pakeisdamas vieną iš trijų vidurio gynėjų.

Priešingai nei kauniečiai, „Žalgiris“ 2-ojo turo dvikovoje turėjo kur kas daugiau galimybių pasižymėti. Nepaisant nepelnyto įvarčio, vilniečiai atkarpomis būdavo labai aštrūs puolime, tačiau vyr. treneriui Aliaksejui Bagai reikės atlikti tam tikrus pokyčius. Panašu, kad starto vienuolikėje teks pakeisti Davidą Ngogą, taip pat, jei tik bus pasiruošęs, susitikimą turėtų pradėti Liviu Antalis. Modestas Vorobjovas irgi grįžo į rikiuotę bei savo atkarpą mače su „Riteriais“ sužaidė išties sėkmingai. Akivaizdu, kad, palyginus su praėjusiomis rungtynėmis, „Žalgirio“ gretose nuo akistatos pradžios galime pamatyti du arba tris kitus futbolininkus.

Atkreipiame sirgalių dėmesį, jog šio mačo transliacijos pradžia – 12.40 val.

„Panevėžys“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 6 dieną 17 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas.

Dabartiniai pirmenybių autsaideriai pirmą kartą šiame sezone žais namuose, tačiau palepinti sirgalius teigiamu rezultatu bus sudėtinga.

Tarpsezoniu gerokai pasikeitęs „Panevėžys“ kol kas nuvilia, tačiau praėjusiais metais Aleksandro Kurtijano kariaunai taip pat reikėjo laiko įsivažiuoti. Labai grubios klaidos savo aikštės pusėje ir nykus žaidimas puolime panevėžiečių šansus pateikti staigmeną akistatoje su čempionais verčia vertinti labai atsargiai. Galima pasidžiaugti tuo, jog aikštėje pasirodė sau įprastą fizinę formą dar tik atgaunantis puolėjas Jorge Eliasas, be to, rungtyniauti po diskvalifikacijos galės ir Justinas Januševskis. Per penkerias tarpusavio rungtynes A lygoje „Panevėžys“ iš marijampoliečių nė sykio neatėmė taškų, tad šį nemalonų puslapį bus norima užversti jau šį šeštadienį.

„Sūduva“ sugebėjo išlaviruoti pakankamai sudėtingoje situacijoje ir dvikovoje su įkąsti galinčiu oponentu išplėšė pergalę. Vis dėlto emocijų nesuvaldęs ir raudoną kortelę užsidirbęs jau pakeistas Mihretas Topčagičius praleis artimiausią mačą. Vietoje šio puolėjo rungtynes greičiausiai pradės Eligijus Jankauskas arba latvis Valerijus Šabala. Be to, anot čempionų vairininko Sauliaus Širmelio, aikštėje greičiausiai nepamatysime susižeidusio Glebo Kluškino, tačiau patyręs treneris galės verstis dviem svarbiais žaidėjais – Danieliu Offenbacheriu ir Thomasu Salamonu. Abu austrai šios savaitės pradžioje grįžo į Lietuvą ir dar labiau praplės „Sūduvos“ žaidėjų pasirinkimą.

Vilniaus „Riteriai“ – Gargždų „Banga“. Birželio 7 dieną 17 val. Vilnius, LFF stadionas.

Prieš sezono startą vykusiame kontroliniame mače „Riteriai“ iškovojo triuškinamą pergalę net 5:1, tiesa, sekmadienį tikėtis panašaus rezultato nėra prasmės.

Vilniečiai sugebėjo atsitiesti po sunkaus starto 1-ajame ture ir prie to prisidėjo Mindaugo Čepo atlikti pokyčiai starto sudėtyje. Į vidurio gynėjo poziciją buvo patrauktas Valentinas Jeriomenka, Aleksandras Levšinas, Dovydas Virkšas bei Justinas Marazas pradėjo susitikimą nuo pirmųjų minučių, o Donatas Kazlauskas žaidė atakos smaigalyje. Realu, kad panašų išsidėstymą, kuris Vilniaus derbyje atnešė pergalę, pamatysime ir sekmadienį. Vis dėlto „Riterių“ gynyba, nepaisant „sausų“ rungtynių, kaip reikiant braškėjo baudos aikštelėje, o dvikovoje su „Banga“ pirmiausia reiks sutelkti dėmesį į gargždiškių kontratakas.

Į čempionatą sugrįžęs Gargždų klubas įrodo, kad su jam klijuojama autsaiderio etikete taikstytis neketina. „Bangos“ atakuojanti linija dvikovoje su „Panevėžiu“ susikūrė labai daug gerų progų ir dviem įvarčiais tikrai galėjo neapsiriboti. Daug bėdų oponentams kelia Julius Kasparavičius, Robertas Vėževičius bei Shogo Yoshikawa, tačiau „Riteriai“ negali pamiršti ir Renato Matoso, kuriam kol kas pristinga sėkmingesnės realizacijos. Gali būti, kad „Riteriai“ dažniau atakuos per kairįjį kraštą, kadangi „Bangos“ gynybos dešinėje rungtyniaujantis 19-metis Valdas Antužis turi mažiau A lygos patirties. Visgi per tuos du mačus gynėjas nenuvylė ir nė sykio nebuvo pakeistas.

Grįžti į