šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Lie 21 16:07

Mano pamąstymas būtų, kad visos Žalgirio rungtynės suplanuotos sekmadieniais, kas antras turbūt galėtų ir žaisti nenukelinėdami. Tai vis tiek jeigu bet kuris LT klubas patenka dabar į grupes, A Lyga prailgėtų iki Gruodžio pirmo trečdalio, paskutinės Euro grupės rungtynės Grudžio 9d., tai tas likusias ir taures daugmaž dar būtų vietos sumėtyti ir kažką prakilnoti metų pabaigai.
Kadangi A lyga yra 10 klubų, tai nemanau, kad kas nors pritartų sezono pratęsimui į gruodžio mėnesį. Ar čia Žalgiris iš savo uždirbtų pinigų apmokės ir kitų klubų išlaidas pratęstiems sezonams? :)
O tai susitarimas bet kuriai komandai patekus į Europą, pertvarkyti tvarkaraštį ir sezoną užbaigti sulig Europos grupių pabaiga kažkur pranyko per paskutinius dvejus metus?
o tai jis buvo kur nors pasirašytas ar kažkas tradiciškai papliauškė ir viskas tuo užsibaigė?

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Lie 22 20:32

neįsivaizduoju tokių pratęsimų į gruodį. kaip Šiaip gerai pasakė, koks pointas kitoms A lygos komandoms? Jokio, vien minusai.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Rgs 11 16:08

Pradedu abejoti, kad sulauksime lapkričio 24 d. Gal reikėjo daryti du ratus su 12 ekipų? LFF taurės finalą sužaisti per Jonines; čempionatą baigti, kad ir dabar. islandai niekada nesivargina, o futbolas pas juos yra. Gi pas mus nulis futbolo, o čempionatas be pabaigos. Teks skaičiuoti procentines pergalių vertes ir taip auksus dalintis. :roll: Uždarys viską, jeigu ligonines uždaro, tai ir be futbolo sezono normalios pabaigos paliks. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Rgs 14 00:16

Klubai spręs dėl žiūrovų skaičiaus stadionuose
https://alyga.lt/naujiena/klubai-spres- ... nuose/7288

Siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją, nuo rugsėjo 13 dienos yra įvedami ribojimai lankantis sporto renginiuose atvirose erdvėse.

„Optibet A lygos“ klubai, kaip rungtynių šeimininkai, pagal savo poreikius galės nuspręsti ir individualiai prisiimti atsakomybę, ar vykdyti rungtynes stadionuose su ne daugiau nei 500 asmenų nereikalaujant galimybių paso, ar priimti sirgalius su galimybių pasais neribojant žiūrovų skaičiaus tribūnose.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 11 20:25

OPTIBET 2021 M. A LYGOS SEZONO APŽVALGA

https://youtu.be/G8hecR5oqa8


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 14 14:37

SIMBOLINĖ OPTIBET A LYGOS SEZONO RINKTINĖ

https://youtu.be/4xq4wCPRxug


Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 14 14:46

Du riteriai? daugoka.
jei jau norima paįvairinti sudėtį tai aš būčiau Karašimą įkėlęs vietoje Pavlovskio.
bet tada būtų jau per daug hegelmanų.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 14 14:55

Videmontą į centrą įkėlė kažkodėl :) šiaip jo Pavlovskio labai abejotina patekimas ir įdomiai atrodo, kai ketvirta komanda nei vieno žaidėjo, o penkta,šešta po du...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 17:15

šiandiena dar viena simbolinė 11likė paskelbta.

nesuprantu, kieno buvo vakarykštė? :roll:

Išrinkta simbolinė 2021 metų sezono rinktinė
https://alyga.lt/naujiena/isrinkta-simb ... ktine/7431

Pasibaigus 2021 metų sezonui, „Optibet A lyga“ išrinko simbolinę vienuolikę ir trenerį.

Deividas Mikelionis („Kauno Žalgiris“): Šiame sezone netrūko puikių vartininkų pasirodymų, kurie taip pat, kaip ir įvarčiai, turėtų išlikti futbolo sirgalių atmintyje. Į simbolinę vienuolikę nemenka dalis puikių vartų sargų negalėjo pretenduoti dėl mažo sužaisto rungtynių skaičiaus – tam įprastai turėjo įtakos lygiavertė konkurencija klubuose.

Du pagrindiniai pretendentai – Deividas Mikelionis ir Ignas Plūkas – sužaidė puikius sezonus. Anot „InStat“ statistikos, „Kauno Žalgirio“ vartininkas atrėmė 81 proc. varžovų smūgių ir pagal šį rodiklį šiemet neturėjo sau lygių visoje lygoje tarp tų, kurie sužaidė bent dvejas rungtynes. Savo ruožtu I. Plūko sąskaitoje – 76 proc. atremtų smūgių.

D. Mikelionis įvarčio nepraleido 11-oje mačų (vidutiniškai 1 per rungtynes), I. Plūkas – 10-yje dvikovų (vidutiniškai 1,06 per rungtynes). Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipos vartininkas atliko daugiau tikslių perdavimų – 1341 (89 proc.) prieš 721 (88 proc.), tačiau didžioji dalis statistinių komponentų yra „Kauno Žalgirio“ vartininko pusėje. Žalgirietis dar labiau kilstelėjo savo žaidimo kartelę į viršų ir labai prisidėjo prie iškovotos bronzos.



Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“): Realu, kad dešiniojo krašto gynėjo vieta simbolinėje rinktinėje priklausytų Sauliui Mikoliūnui, deja, veteranas patyrė traumą, dėl kurios nežaidė beveik tris mėnesius. Išskirti taip pat galima ne vieną susitikimą šioje pozicijoje sužaidusį Klaudijų Upstą – „Hegelmann Litauen“ klubo atstovas atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

E. Vaitkūnas sužaidė dar vieną gerą sezoną. 33-ejų vilnietis per 32 mačus atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir kiekviename susitikime laimėjo vidutiniškai po 59 proc. dvikovų. Du įsimintinus gynybinius epizodus „Kauno Žalgirio“ gynėjas atliko paskutinėje tarpusavio akistatoje su „Hegelmann Litauen“ futbolininkais. Jei ne pasiaukojantis žaidimas, kova dėl vietų ketverte galėjo būti dar atkaklesnė.



Nemanja Ljubisavljevičius (Vilniaus „Žalgiris“): Vienareikšmiškai – geriausias vidurio gynėjas šiame sezone. Nors serbas nėra itin mėgstamas dėl įpročio provokuoti varžovus, tačiau įprastai su savo gynybinėmis užduotimis N. Ljubisavljevičius šiemet susitvarkė nepriekaištingai. Per 29-erias rungtynes „Žalgirio“ vidurio gynėjas įmušė 1 įvartį – tai įvyko rungtynėse su Gargždų „Banga“.

Serbas šiame sezone tarp visų futbolininkų laimėjo daugiausiai dvikovų (71 proc.) ir užsidirbo 6 geltonas korteles, kas jo pozicijos žaidėjui nėra itin daug. Kol kovingasis N. Ljubisavljevičius cementuos „Žalgirio“ gynybą, nė vienam varžovui kovoti prieš jį nebus lengva.



Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“): Galbūt tuo bus sunku patikėti, bet serbas ir toliau išlieka vieninteliu po peržiūros pasiliktu „Sūduvos“ futbolininku per ilgus metus. Už parodytą pasitikėjimą A. Živanovičius sužaidė jau penktą sezoną, kuris taip pat buvo sėkmingas – 34 mačai, 2 įvarčiai bei 1 rezultatyvus perdavimas.

Nepaisant to, kad „Sūduva“ su vyr. treneriu Victoru Basadre pasižymėjo ilgesne kamuolio kontrole negu įprastai, A. Živanovičius perėmė net 247 kamuolius, pasiekdamas trečią rezultatą lygoje, be to, serbas laimėjo 69 proc. dvikovų. Taip pat sūduvietis visoje lygoje atliko daugiausiai tikslių perdavimų (2545), pasižymėdamas 94 proc. perdavimų taiklumu. Šaukštu deguto medaus statinėje tapo blankus pasirodymas rezultatu 2:3 pralaimėtose rungtynėse prieš šalies čempionus, tiesa, tada vidurio gynėjų duete nebuvo įprasto partnerio Semiro Kerlos.



Rafaelis Floro („Panevėžys“): Dalį sezono portugalas žaidė dešiniajame krašte, tačiau traumą patyrus Hugo Figueredo sugrįžo į sau įprastą kairįjį kraštą. R. Floro sąskaitoje – 34 susitikimai, 4 įvarčiai bei 1 rezultatyvus perdavimas.

Legionierius iš Portugalijos įprastai išsiskirdavo atakose ir visus savo keturis įvarčius pelnė puikiais tolimais smūgiais. Tarp gynėjų R. Floro buvo nepralenkiamas pagal atliktus smūgius (50) ir smūgius į vartų plotą (18). Pavyzdžiui, pagrindinis buvusio „Panevėžio“ atstovo konkurentas iš Vilniaus „Žalgirio“ Joelis Bopesu 22 bandymais į vartų plotą pataikė vos 2 sykius. R. Floro po gero sezono Lietuvoje jau sukirto rankomis su Suomijos čempionato „Oulu“ klubu ir tai yra nemenka netektis Aukštaitijos sostinės komandai.



Nicolas Gorobsovas (Marijampolės „Sūduva“): Be jokios abejonės – vienas geriausių ir kvalifikuočiausių viso čempionato žaidėjų, kurio klase negalima abejoti. Per 32 mačus argentinietis įmušė 5 įvarčius, sėkmingai realizavęs tiek pat baudinių, ir išsiskyrė 8 rezultatyviais perdavimais. Taip pat galima prisiminti, kad įvarčių kraitis turėjo būti kiek didesnis, tačiau teisėjai klaidingai neužskaitė fantastiško tolimo smūgio, kai nuo skersinio atšokęs kamuolys kirto vartų liniją.

Žaisdamas vidurio saugo pozicijoje, N. Gorobsovas atliko net 2503 taiklius perdavimus, pasižymėdamas puikiu 92 proc. taiklumu. Be to, argentinietis liko 4-oje vietoje pagal suskubimus prie atšokusių po dvikovų kamuolių (246). Dar du rodikliai parodantys futbolininko klasę – net 79 proc. laimėtų dvikovų puolime ir 215 išmuštų kamuolių iš po varžovų kojų, kas yra akivaizdžiai geriausias rezultatas lygoje.



Yukiyoshi Karashima (Kauno rajono „Hegelmann Litauen“): Dideli komplimentai Kauno rajono ekipai už tokio legionieriaus iš Japonijos pasikvietimą, kuris praėjusiais metais dar žaidė antroje pagal pajėgumą Latvijos lygoje. Y. Karashima buvo ryškiai rezultatyviausias tarp ryškiausią vaidmenį komandose vaidinusių vidurio saugų – 35-erios rungtynės, 9 įvarčiai bei 2 rezultatyvūs perdavimai.

Kuo galima paaiškinti tokį gerą japono sezoną? Pirmiausia tuo, kad tai yra labai sumanus futbolininkas, puikiai suprantantis žaidimą ir realizuojantis turimus šansus. „InStat“ statistika pateikia tik 5,3 xG tikėtinų įvarčių reitingą, o Y. Karashima į varžovų vartus siuntė kamuolį net 9 kartus. Taip pat japonas atliko perdavimus 89 proc. taiklumu, jo pozicijos žaidėjui prarado nedaug – 152 kamuolius, pasidalino 3–5 poziciją pagal varžovams iš po kojų išmuštus kamuolius (153) ir buvo nepralenkiamas „Optibet A lygoje“ pagal suskubimą prie atšokusių kamuolių po dvikovų (307).

Taip pat reikia pažymėti, jog japonas yra didelė grėsmė ir už baudos aikštelės ribų – gerai atlieka smūgius tiek kaire, tiek dešine koja, kuo jau ne kartą įsitikino varžovų vartininkai. Išlaikytas Y. Karashima kitiems metams yra nemenka Kauno rajono klubo pergalė.



Saidas Hamuličius (Alytaus DFK „Dainava“): Kai dar nebuvo aišku, ar „Dainava“ žais „Optibet A lygoje“, tuometiniam komandos vyr. treneriui Fabio Mazzone bosnių kilmės futbolininkas iš Nyderlandų didelio įspūdžio nepaliko – buvo norima su juo atsisveikinti, visgi, klubo valdžia turėjo kitokią nuomonę ir nesuklydo.

S. Hamuličius tapo didžiausia šio sezono „Optibet A lygos“ sensacija, per 36 dvikovas pelnęs 16 įvarčių bei atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus. Reikia pridurti ir tai, kad 2 rezultatyvūs perdavimai toli gražu neatspindi realios situacijos, kadangi komandos draugai įprastai nesėkmingai išpakuodavo kairiojo krašto saugo pasiųstas dovanėles. „Dainavos“ lyderis prarado daugiausiai kamuolių tarp visų žaidėjų, tačiau atliko daugiausiai sėkmingų driblingų.

„Dainavos“ sirgaliams dar tikrai ilgai įsimins įspūdingi S. Hamuličiaus reidai ir gražūs įvarčiai. Įdomu, kur pasisuks šio talentingo 21-erių metų futbolininko karjera.



Hugo Videmontas (Vilniaus „Žalgiris“): Šiemet čempionate tarp krašto saugų ryškiausiai spindėjo įprastai kairiajame krašte rungtyniaujantis S. Hamuličiaus ir prancūzo duetas. Tiesa, dainavietis žaidžia tik kairėje, o rezultatyviausiu „Optibet A lygos“ sezono žaidėju tapęs H. Videmontas įprastai keičiasi pusėmis kraštuose su Francisu Kyeremeh, nemažą dalį laiko praleisdamas ir dešiniajame krašte.

H. Videmontas su 17 įvarčių antrus metus iš eilės buvo nepralenkiamas snaiperių kategorijoje, maža to, atlikti 14 rezultatyvių perdavimų taip pat buvo geriausias rezultatas lygoje. „Žalgirio“ krašto saugas lygoje buvo nepralenkiamas pagal „raktinius“ perdavimus (71) bei smūgius į vartų plotą (60). Tai – pirmasis legionierius, kuriam dvejus metus iš eilės pavyko tapti rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Reikia pridurti ir dar vieną akcentą – būtent H. Videmontas tapo savotišku nelaimėliu, dažniausiai šiemet smūgiais sudrebinusiu vartų konstrukciją.



Nauris Petkevičius (Kauno rajono „Hegelmann Litauen“): Rezultatyviausiu šio sezono futbolininku iš Lietuvos tapo tas žaidėjas, iš kurio tokio pasiekimo nelaukė beveik niekas. 33 mačai, 16 įvarčių ir 5 rezultatyvūs perdavimai – toks N. Petkevičiaus sugrįžimas į šalies čempionatą po beveik ketverių metų pertraukos.

Po pirmo mačo Telšiuose ir nesportiško elgesio prieš varžovą N. Petkevičius sulaukė trejų rungtynių diskvalifikacijos, o iki gegužės 8 dienos buvo pelnęs vos 1 įvartį. Per 11 dvikovų seriją „Hegelmann Litauen“ komandos puolėjas įvartį įmušė net devyniuose susitikimuose. N. Petkevičius iš 7 baudinių realizavo 5 bei atliko 38 smūgius į vartų plotą.



Michaelas Thuique'as („Kauno Žalgiris“): Legionierius iš Brazilijos po blankaus sezono Vilniaus „Riteriuose“ vėl atsiskleidė ir labai prisidėjo prie to, jog kauniečiai po nelengvos kovos apgynė bronzinę poziciją. 28-erių puolėjas per 34 mačus įmušė 8 įvarčius ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

Brazilo reikšmė komandai buvo itin didelė – jis tiesiogiai prisidėjo beveik net prie 40 proc. „Kauno Žalgirio“ pelnytų įvarčių šiame sezone. Trečius metus Lietuvoje sužaidęs M. Thuique'as iš viso atliko 37 smūgius į vartų plotą ir 42 „raktinius“ perdavimus, pagal pastarąjį rodiklį užimdamas 4-ąją vietą.



Treneris Vladimiras Čeburinas (Vilniaus „Žalgiris“): Sostinės klubas šiemet sužaidė išskirtinį sezoną – visuose frontuose teko atlaikyti rekordinį net 50 rungtynių maratoną. Esminis tikslas buvo pasiektas – po atkaklios kovos apgintas „Optibet A lygos“ nugalėtojų titulas.

Prieš sezoną buvo nemažai diskusijų, kaip specialistui iš Kazachstano pavyks prisitaikyti prie naujos komandos, kurios žaidimo braižas buvo kitoks negu anksčiau treniruotos Marijampolės „Sūduvos“. Nors pirmieji mėnesiai nebuvo rožėmis kloti, galiausiai V. Čeburinas prisitaikė – „Žalgiris“ vietiniame fronte žaidė rezultatyvų ir efektingą futbolą, kartais išnaudodamas specialisto akcentuojamas standartines padėtis.

Vienu metu situacija buvo itin sudėtinga: Vilniaus ekipai rudenį teko labai intensyvus tvarkaraštis, tačiau V. Čeburinas rado optimalią sudėtį, patikėdamas vartininku Tomislavu Duka ir dėl traumos kurį laiką nežaidusiu Mantu Kukliu. Reikia pripažinti, kad intensyvaus tvarkaraščio metu, kai buvo atliekamos tik menkos korekcijos sudėtyje, žalgiriečiai, net ir esant nepalankiam rezultatui, neatrodydavo pernelyg išsikvėpę, kas parodo gerą fizinį pasirengimą.

Įvertinus sezono perspektyvą, Josipo Tadičiaus ir Jakubo Sylvestro duetas atakos smaigalyje sužaidė geriausiu atveju patenkinamai, tačiau rudenį abu šie žaidėjai kartu sudėjus pelnė dviženklį skaičių įvarčių, tad nemažai kritikos sulaukusi selekcijos spraga, visgi, savo darbą iš dalies atliko. Kitas akcentas – pasitikėjimas trimis lietuviais futbolininkais aikštės viduryje, ko anksčiau „Žalgiryje“ nebūdavo. Į Turkijoje laimės ir vėl neradusio Ogenyi Onazi vietą naujokas nebuvo pasikviestas, o Milenas Gamakovas neatrodė geresnis už kitus.

Pratęsta sutartis su V. Čeburinu yra išties teigiamas ženklas kitam sezonui. Pagrindinis tikslas – laimėti čempionatą – buvo pasiektas, tad belieka palinkėti „Žalgiriui“ kitą sezoną pagaliau patekti į Europos turnyrų grupių etapą.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 17:22

Vajarykštė buvo lff, o dabartinė a lygos :)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 17:27

šita kažkokia korumpuota, ne sirgirdi Budraičio balso ir nei vieno Riterio neliko :lol:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 17:29

Šitas įdomesnis variantas :) Man tik nelabai suprantama, kokiu būdu Plūkas ar Mikelionis geresni už Žalgirio varatarius. Na bet tos simbolinės rinktinės ir yra tik simbolinės, jos neturi kažkokios didesnės reikšmės.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 17:30

Šitas įdomesnis variantas :) Man tik nelabai suprantama, kokiu būdu Plūkas ar Mikelionis geresni už Žalgirio varatarius. Na bet tos simbolinės rinktinės ir yra tik simbolinės, jos neturi kažkokios didesnės reikšmės.
Nu čia bent jau pasakė, kad dėl to, jog tipo nepakankamai rungtynių, šiaip Žalgirio vartininkamsctas ir sumaišė, kad per pusę žaidė :)

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 18:52

Šitas įdomesnis variantas :) Man tik nelabai suprantama, kokiu būdu Plūkas ar Mikelionis geresni už Žalgirio varatarius. Na bet tos simbolinės rinktinės ir yra tik simbolinės, jos neturi kažkokios didesnės reikšmės.
Nu čia bent jau pasakė, kad dėl to, jog tipo nepakankamai rungtynių, šiaip Žalgirio vartininkamsctas ir sumaišė, kad per pusę žaidė :)
pievos toks argumentas. Gertmonas sužaidė 2070 minučių. per akis, kad būtum įvertintas :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 m. čempionatas

2021 Gru 15 19:13

Nu kaip pievos Duka nukonkuravo Gertmona, tai geresnis, o sužaidė ne tiek ir daug, tokia ir logika. Šiaip dažnai silpnesnių komandų vartininkai įspūdingiau atrodo...aš obviousltly rinkčiau žalgirietį čia

Grįžti į