Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 metai

2021 Rgp 07 14:48

Banga B po pirmo kėlinio pirmauja prieš Jonavą svečiuose.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Rgp 12 18:02

Perėjimų langas Pirmoje lygoje: pastiprintos sudėtys ir nauji veidai
Paskelbta: 2021-08-11
https://1lyga.lt/perejimu-langas-pastip ... ji-veidai/

Birželio 20 – liepos 19 atsidaręs perėjimų langas Pirmos lygos klubams suteikė galimybę pastiprinti savo sudėtis, tačiau tuo pasinaudojo ne visi. Šįkart pristatome aktualiausius 2021 metų sezono perėjimų lango akcentus.

Kazlų Rūdos „Šilas“. Nuo antros sezono pusės saugų grandį papildė 31 metų ukrainietis Kyrylo Silich. Legionieriui tai ne pirmasis sezonas Lietuvoje, Pirmoje lygoje 2017 metų kovą jis prisijungė prie DFK „Dainavos“, o tų pačių metų vasarą papildė A lygoje rungtyniavusį FK „Jonavos“ klubą. Prieš tai futbolininkas žaidė Ukrainos, Latvijos, Estijos ir Farerų salų komandose. Pastaruoju metu saugas rungtyniavo Maldyvų „United Victory“ ekipoje.

Kretingos „Minija“.
Komandą pertraukos metu papildė vidurio gynėjas iš Italijos Pape Serigne Lo. 22 metų amžiaus žaidėjas futbolo pagrindų mokėsi gimtinėje, kur baigė „Brečos“ akademiją. Praėjusį sezoną Pape rungtyniavo Kroatijos 2 futbolo lygoje, kurioje atstovavo NK „Kurilovec“ klubą. Tvirtai sudėtas futbolininkas Pirmoje lygoje debiutuotavo prieš Vilniaus „Riterių B“ ekipą ir žaidė visas 90 minučių.

Taip pat prie komandos prisijungė ir du vidurio saugai. 23 metų amžiaus klaipėdietis David Kirzneris prieš keletą metų rungtyniavo Vilniaus „Vyčio“ ekipoje, paskutinė jo stotelė buvo Slovakijos 1 lygos ekipa. Pastarąjį sezoną Davidas buvo priverstas praleisti bę futbolo, nes gydėsi sunkią kelio traumą.

22 metų amžiaus Prancūzijos ir Burkina Faso pilietybes turintis Said Bance, beveik visą savo futbolininko karjerą praleido Prancūzijoje. Paskutinė šio atraminio saugo stotelė buvo Sakartvele, kur jis atstovavo šios šalies 1 lygos klubą „Tbilisi city“.

Kiek anksčiau, birželį taip pat komandą papildė puolėjas iš Nigerijos Prince Odoh Ogochukwu. 21 metų amžiaus žaidėjas, kurį komandos draugai vadina tiesiog „Princu“ futbolo pradmenis įgavo gimtinėje, kur ir praleido visą savo karjerą, o Lietuva yra jo pirmoji stotelė Europoje.

Plungės „Babrungas“. Šį sezoną FK Babrungas komandos gretose taip pat užbaigs centro gynėjas Shuto Asano. 20 metų japonas sezono pradžioje buvo FK „Sūduvos“ ir FK „Ekrano“ klubų peržiūrose, anksčiau žaidęs Latvijoje bei Vokietijos 5 lygoje.

Taip pat Plungės „Babrungo“ ekipoje galima bus išvysti 23-jų puolėją iš Brazilijos – Kaique Renan Oliveira da SIlva.

Be to prie komandos prisijungė ir 28-ių Tomas Salamanvičius. A lygoje anksčiau rungtyniavęs saugas vilkėjo FK „Banga“, FK „Ekranas“, FK „Kruoja“, FK „Jonava“ ir FK „Panevėžys“ marškinėlius. Praėjusį sezoną žaidėjas patyrė traumą, o šiais metais bando sugrįžti į didįjį futbolą.

Vidurio saugų grandį taip pat pastiprino ir 24-ių vidurio saugas iš Latvijos – Emils Janis Petersons.

Klaipėdos „Neptūnas“. Birželio menesį uostamiesčio komandą papildė net 4 futbolininkai. Gynybos grandį sustiprino perspektyvus 21-erių metų klaipėdietis Ainis Vilavičius. Gynėjas sezoną pradėjo Kretingos „Minijos“ komandoje, kur buvo bene svarbiausias gynybos ramstis ir kartu ėjo komandos kapitono pareigas. Sezonui įsibėgėjus, Ainis parodė iniciatyvą prisijungti prie mėlynai baltų ekipos, o komandos vadovas Tadas Vaitkus su džiaugsmu uždegė žalią šviesą žaidėjo prisijungimui. Ainis užaugo „Atlanto“ jaunimo sistemoje, o „Minija“ tapo pirmuoju jo profesionaliu klubu. Žaisdamas Kretingoje, Ainis buvo išrinktas geriausiu Kretingos rajono 2020 metų futbolininku.

Gynybos grandyje prie komandos taip pat prisijungė dar vienas Kretingoje sezoną pradėjęs žaidėjas – Simonas Juška. Patyręs 27-metis savo ankstesnę karjerą praleido Klaipėdos „Atlante“, „Šilutėje“, „Palangoje“ bei Vilniaus „Granite“.

Kūrybingas, atakuojantis saugas Neilas Urba yra vos 21-erių metų, bet jau spėjo pakeliauti po tokius klubus kaip Gargždų „Banga“ ar Klaipėdos „Atlantas“. Sezoną rezultatyviai pradėjęs Kretingoje, Neilas tikisi įvarčius taip pat sėkmingai mušti ir gindamas „Neptūno“ garbę.

Puolimo grandį komandoje sustiprino puolėjas iš baltarusijos – Maksim Lukashevich. Praeityje puolėjas rungtyniavo „Šilutėje“, „Palangoje“, Klaipėdos „Korale“ bei dar du sezonus gynė Tauragės „Tauro“ spalvas. Geriausiai jam sekėsi „Palangoje“, kuomet per 38 rungtynes jis pelnė net 25 įvarčius, o komanda laimėjo kelialapį į A lygą. Spindėjo ir „Šilutėje“, kuomet 1 lygoje, per 26 mačus Lukashevich pelnė 21 įvartį, o net 5 iš jų atseikėjo per vieną mačą – Tauragės „Taurui“.

Mažeikių „Atmosfera“.
Birželį klubas pasirašė sutartį su puolėju iš Nigerijos – Agunwa Nnamdi Gideon. 20-metis futbolininkas didžiąją savo karjeros dalį praleido gimtojoje šalyje. 2018 metais puolėjas buvo išvykęs rungtyniauti į Ukrainą, kur atstovavo Charkivo „Helios“ jaunimo komandai, tačiau ten ilgai neužsibuvo ir vėliau sugrįžo rungtyniauti į Nigeriją.

Prie komandos taip pat prisijungė ir 3 lietuviai. Vartuose galima bus išvysti klubo auklėtinį, 21-erių Edvardą Bogadelščikovą. Gynėjų gretas papildė 23-erių gynėjas Aivaras Rakašius, o saugų grandyje bus galima stebėti po traumos grįžusį 23-jų Dalių Keršį. Futbolininkas praėjusiame sezone vilkint „Atmosferos“ aprangą Pirmoje lygoje sužaidė 13 rungtynių, per kurias pasižymėjo 2 įvarčiais.

FK „Jonava“.
Pirmos lygos lyderių gretas papildė puolėjas iš Rusijos Mikhail Gubanov. 25-erių žaidėjas atvyko iš 2 pagal pajėgumą Baltarusijos lygos, kurioje per 7 susitikimus pasižymėjo įvarčiu. Anksčiau futbolininkas rungtyniavo gimtojoje Rusijoje ir Armėnijoje. Taip pat FK „Jonavą“ papildė 19-metis saugas Egidijus Mickus, anksčiau rungtyniavęs FM „Ateitis“ gretose.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 10 15:26

Pirmoje lygoje komandoms liko sužaisti vos po 2-3 rungtynes. Kol kas užtikrintai pirmauja Jonava, surinkusi 65 taškus. Jonaviškiams liko dvejos rungtynės - namie su Panevėžiu B ir FA Šiauliais. Kas žino, gal paskutinėse rungtynėse spręsis lygos nugalėtojai :)

FA Šiauliai atsilikę 6 taškais (59 tšk.), bet ir sužaidę rungtynėmis mažiau nei Jonava. Šiauliečiams dar liko rungtynės su Minija (namie), Babrungu (namie) ir lyderiais Jonava (išvykoje).

Dėl trečios vietos kovoja Šilas, Žalgiris B ir Panevėžys B. Šilas ir Žalgiris B surinkę po 42 taškus ir abiems liko sužaisti po 2 rungtynes. Žalgiris B likusius mačus žais su Sūduva B (išvykoje) ir Neptūnu (namie). Šilas namie priims Atmosferą, o paskutiniame ture išvykoje žais su Kauno Žalgiriu B.

Panevėžys B turi 41 tašką, bet panevėžiečiams liko dar 3 rungtynės: namie su Babrungu, išvykoje su Jonava ir namie su Sūduva B.

Paskutiniai kol kas Kauno Žalgiris B (14 tšk.), priešpaskutinė - Sūduva B (17 tšk.). Kauniečiai paskutiniuose turuose išvykoje žais su Banga B ir namie su Šilu. Marijampoliečiai - namie su Žalgiriu B ir išvykoje su Panevėžiu B. Pagal varžybų nuostatus, paskutinė komanda kris į II lygą, o priešpaskutinė dar turės peržaisti su II lygos 4 komanda.
Paskutinį kartą redagavo 1 Anbo. Iš viso redaguota 2021 kartus.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 23 09:17

Šį sekmadienį išsispręs Pirmos lygos klausimai :) Visos paskutinio turo rungtynės turėtų prasidėti 17 valandą. Pagrindinis mačas vyks Jonavoje, kur susitiks lygos lyderiai. Jonava pirmauja 3 taškais, tad viskas jų kojose, bet Šiauliai pasistengs sugadinti šventę. Jei tiks bus galimybė pasistengsiu pažiūrėti šitas rungtynes.

Dėl 3 vietos vis dar yra intrigėlė, nors jeigu nenutiks didelių netikėtumų Šilas turėtų užtikrintai finišuoti su bronza. Šilas išvykoje žais su KŽ "bekais", kurie jau dėl nieko nebekovoja - yra paskutiniai ir nebeturi jokių šansų pakilti aukščiau. Tad šitose rungtynėse kaip ir logiška būtų tikėtis užtikrintos Šilo pergalės.

Vis dar neaišku dėl priešpaskutinės vietos - po lygiai taškų turi BFA ir Sūduva B. Vilniečiai išvykoje žais su Babrungu, o Sūduva B - su Panevėžio dubleriais. Ko gero pamatysim, kaip už Sūduvą B lakstys krūva pagrindo žaidėjų :D

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 24 08:24

Pirmos lygos "finalas" šiandien 17 val. bus transliuojamas jūtūbėje ;)

Pirma lyga 2021.26 turas: FK „Jonava“ - FA „Šiauliai“

https://youtu.be/pGe7xBRCjJY

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 24 18:54

Šiauliai 0:1 laimėjo Jonavoje, taigi dar bus peržaidimas dėl pirmos vietos. Įvartį įmušė legendarinis Algis Jankauskas :)

šiauliečių pergalė šiandien manau visai pelnyta, jie buvo aštresni ir turėjo daugiau momentų

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 metai

2021 Spa 24 18:55

pahal tikimybių teorija tris kartus laimet ko reiks šiauliams bus sunku. apyligės komandos.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 24 18:59

Beje, Lietuvos Futbolas mane užblokavęs YT komentaruose (dar nuo žymiosios LFF konferencijos) :D Parašiau kad atblokuotų, bet nesureagavo :roll:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 24 19:48

Trečią vietą I lygoje užėmė Kazlų Rūdos "Šilas", išvykoje 4:1 įveikęs KŽ dublerius. Ketvirti liko "Panevėžio" dubleriai.

Sūduva B visgi liko priešpaskutinė, nes patys pralaimėjo Panevėžyje (1:0), o Vilniaus BFA laimėjo prieš Babrungą Plungėje (1:3). Skirtingai nei spėliojau, Sūduvos B sudėtyje pagrindo žaidėjų nesimatė. Taigi marijampoliečiai turės peržaisti su ketvirta II lygos komanda - kaip suprantu ja tapo FK Garliava.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 25 15:42

2021 metų LFF I lygos sezoną vainikuos papildomos rungtynės. Finišo tiesiojoje FA „Šiauliai“ ir FK „Jonava“ ekipoms surinkus vienodai taškų, "auksinės" rungtynės dėl nugalėtojų titulo bus sužaistos spalio 29-ąją (penktadienį) 18:30 Kėdainių miesto stadione.
https://lff.lt/news/12773/lff-i-lygos-a ... dainiuose/

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 29 08:36

Papildomos "auksinės" rugntynės dėl Pirmos lygos nugalėtojų vardo - jau šiandien 18:30 :)

Pirma lyga 2021 | Auksinės rungtynės: FA „Šiauliai“ - FK „Jonava“
https://youtu.be/JobSfur7Fxo

Paskutinį kartą redagavo 1 Anbo. Iš viso redaguota 2021 kartus.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 29 08:42

Pirmosios pereinamosios rungtynės dėl patekimo į 2022 m. Pirmą lygą tarp Garliavos ir Sūduvos B bus žaidžiamos spalio 31 dieną (sekmadienį) 13:00 Garliavoje. Atsakomosios rungtynės numatytos lapkričio 6 dieną (šeštadienį) 18:00 Marijampolėje.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2021 Spa 29 21:14

FA Šiauliai po baudinių serijos visgi laimėjo Pirmą lygą. Manau tai didina šansus, kad 9 vietą užėmusi komanda visgi liks A lygoje. Nes LFF labai jau akies neturi ant Jonavos, tik ir ieškos galimybės ją pramesti :roll:

Kalbant apie pačias rungtynes, šiauliečiai sužaidė geriau ir galėjo laimėti jau per pagrindinį laiką. Apskritai žiūrint paskutines 2 rungtynes susidarė įspūdis, kad Šiauliai yra geresnė komanda ir turi įdomesnių žaidėjų.
Paskutinį kartą redagavo 2 Anbo. Iš viso redaguota 2021 kartus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 metai

2021 Spa 29 21:37

Jonavos rungtynių nežiūrėjau, tai šiaip stebina kaip jie taip užtikrintai visą laik pirmavo lygoje, ir tik priešpaskutiniam ture iššvaistė pranašumą. Galėjo paskutinis turas nieko nelemti.

Kalinauskas
Pranešimai: 3256
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: 2021 metai

2021 Spa 29 21:40

Pirmosios pereinamosios rungtynės dėl patekimo į 2022 m. Pirmą lygą tarp Garliavos ir Sūduvos B bus žaidžiamos spalio 31 dieną (sekmadienį) 13:00 Garliavoje. Atsakomosios rungtynės numatytos lapkričio 6 dieną (šeštadienį) 18:00 Marijampolėje.
Garliava laimės, nes negalės žaisti už Sūduvą tie, kurie registruoti už A komandą

Grįžti į