Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

2021 metai

2020 Lap 12 19:18

Kvietimas klubams registruotis 2021 m. klubų licencijavimo sezonui
https://lff.lt/news/11602/kvietimas-klu ... o-sezonui/

Lietuvos futbolo federacija kviečia klubus registruotis naujo sezono UEFA, A, I ir moterų A lygos klubų licencijavimo procesui.

Tą klubai gali padaryti siųsdami nustatytos formos prašymą LFF Licencijavimo skyriui elektroninio pašto adresu [email protected]

LFF I lygos ir moterų A lygos licencijos sieksiantys klubai kviečiami registruotis iki 2020 m. gruodžio 15 d.

LFF futbolo klubų licencijavimo taisyklės privalomai taikomos visiems futbolo klubams, turintiems teisę ir pareiškusiems norą žaisti LFF organizuojamose A lygos, I lygos ir moterų A lygos varžybose ir Lietuvos futbolo klubams, turintiems teisę ir pareiškusiems norą dalyvauti UEFA organizuojamose futbolo klubų varžybose.

Kvietimas klubams registruotis licencijavimo procesui
Prašymo licencijuotis forma
2021 m. futbolo klubų licencijavimo taisyklės

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 metai

2020 Lap 12 19:52

Numatomos sprendimų priėmimo datos
I Lyga
Licencijavimo komitetas – 2021.02.18;
Apeliacinis licencijavimo komitetas – 2021.02.25

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 metai

2020 Lap 30 22:28

Pagerbę geriausius jau galvoja ir apie kitą sezoną
https://www.diena.lt/naujienos/sportas/ ... ona-999010

Nors dėl koronaviruso pandemijos apribojimų LFF pirmosios lygos uždarymo šventės surengti nepavyko, lygos laureatai pamiršti neliko. Lygos direktorius Petras Aleksonis įteikė asmeninius apdovanojimus geriausiems žaidėjams, klubų treneriams bei vadovams.

Antrąją vietą lygoje užėmęs Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas sulaukė iškart kelių įvertinimų. Klubo direktorius Dainius Šumauskas atsiėmė prizą už geriausią vadybą. Jis pažymėjo esąs dėkingas už asmeninį, jog pasiekti aukščiausią rezultatą sutrukdė ir pandemija, nes komanda turėjo solidų pasiruošimą sezonui: „Turėjome ir legionierių, teko jų atsiprašyti, vėliau jie negrįžo. Tai kainavo tam tikrų finansinių išteklių. Vasarą buvo daug traumų, kortelių. Sezonas buvo įdomus ir sudėtingas. Bet dar labiau sutvirtėjome. Rezultatu esame patenkinti.“

Geriausiu lygos saugu išrinktas „Hegelmann Litauen“ narys Vilius Armanavičius. Jis nežymiai aplenkė komandos draugą Alexą Kyeremeh. Veteranas Ignas Dedura išrinktas geriausiu gynėju. Jis teigė prieš sezoną netgi neplanavęs daug žaisti, labiau užimti trenerio pareigas. Kėdainių „Nevėžio“ lyderis Evaldas Kugys atsiėmė ne vieną prizą – pirmą kartą surengtuose rinkimuose jis išrinktas geriausiu lygos žaidėju ir geriausiu puolėju. Su 16 įvarčių jis taip pat tapo rezultatyviausiu lygoje. Geriausiu lygos vartininku išrinktas Serhijus Melašenko, kuris pasibaigus sezonui išvyko namo į Ukrainą. O geriausio lygos trenerio prizas atiteko „Nevėžio“ vairininkui Vitalijui Stankevičiui. Laureatams lygos rėmėjo „Hummel“ įsteigtus prizus įteikė naujasis pirmosios lygos direktorius P.Aleksonis.

„Norėjome surengti gražią šventę ir buvome jai pasirengę, tačiau karantinas įvedė savų korekcijų. Vis dėlto būtų buvę neteisinga lygos laureatus palikti be dėmesio. Tad nusprendėme pirmą sykį lygos istorijoje išrinkti kiekvienos nominacijos geriausiuosius ir juos pagerbti atskirai, - pasakojo P.Aleksonis. - Kažkam gal atrodo, kad tai yra smulkmena, bet pagal klubų atstovų reakcijas matėme, kad jiems dėmesio tikrai nėra per daug. Šias tradicijas tęsime ir ateityje“.

Pasak P.Aleksonio, per žiemą ir lygos, ir klubų vadovų laukia nemaži darbai. Pirmiausia, iki gruodžio vidurio ekipos turi apsispręsti, kurioje lygoje jos startuos. Priminsime, jog kelialapius į A lygą iškovojo net keturi geriausi klubai: „Nevėžis“, „Hegelmann Litauen“, „Jonava“ ir Telšių „Džiugas“.

„Kai paaiškės, kurie klubai ryšis eiti aukštyn, mes formuosime pirmosios lygos sudėtį. Manau, kad dalis komandų ateis pagal sportinį principą, o dalis – komerciniu pagrindu. Tačiau visą tai dar spręsime su klubų vadovais, kai jie aiškiau žinos savo galimybes dėl kitų metų“, - pabrėžė P.Aleksonis.

Lygos vadovas patvirtino, jog iš žemesniuose divizionuose buvusių ekipų į pirmąją lygą pretenduoja Klaipėdos „Neptūnas“, taip pat dar keli klubai iš antrosios lygos.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 metai

2020 Gru 11 00:24

FK „Atmosfera“ pateikė prašymą registruotis I lygos licencijavimui
http://www.fkatmosfera.eu/fk-atmosfera- ... cijavimui/

Futbolo klubas „Atmosfera“ LFF licencijavimo skyriui pateikė prašymą registruotis LFF I-os lygos 2021 metų sezonui. Licencijavimo procesas prasidės 2021 m. sausio mėnesį. Sprendimas dėl licencijos suteikimo bus priimtas 2021 m. vasario 18 dieną.

Primename, kad FK „Atmosfera“ rungtyniauti I-oje lygoje pradėjo 2019 m. Pirmąjį sezoną komanda I-oje lygoje užėmė 14 vietą, o 2020 metų sezone užimta – 12 vieta.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 16:21

FUTBOLO AKADEMIJOS SIEKIS – LFF PIRMA LYGA
https://be1.lt/futbolo-akademija/2020/1 ... irma-lyga/

2020 gruodžio 13 dieną, BE1 nacionalinė futbolo akademija, Lietuvos futbolo federacijai, pateikė prašymą pradėti licencijavimo procesą dėl dalyvavimo LFF Pirmos lygos pirmenybėse. „Futbolo akademijoje jau turime kartą, kuri išaugo jaunimo futbolą, laikas žengti į Pirmą lygą.“– aiškindamas šį žingsnį, teigia BE1 NFA vadovas Andrius Markevičius.
BE1 nacionalinės futbolo akademijos treneriai įsitikinę – dauguma žaidėjų pasiruošę žengti į vyrų futbolą. Tai atspindi ir rezultatai viso U-19 ir U-16 čempionato metu. U-19 čempionate pasiektos devynios pergalės iš devynių, sudėtyje žaidžiant 14-16 metų futbolininkams. „Tikimės, jog tiek LFF, tiek „LFF Pirmos lygos“ valdyba supranta jaunųjų futbolininkų poreikį turėti kuo konkurencingesnę aplinką reikalingą jaunųjų talentų tobulėjimui ir prašymas bus sutiktas pozityviai.“ – teigia BE1 NFA vadovas.

Aukšto lygio sąlygos futbolininkams
Nacionalinė futbolo akademija siekia užtikrinti tarptautinius standartus atitinkančią aplinką futbolininkų tobulėjimui. Su žaidėjais dirba „Sporting“, „Benfica“ ir kitose aukšto lygio akademijose patirties įgiję treneriai. Akademijos infrastruktūroje akademija turi fizinio pasirengimo salę, masažo kabinetą, poilsio kambarį, prieš keletą dienų įrengta virtuvė, kurioje maistas ruošiamas pagal specialiai sportininkams sudarytą dietą, žaidėjai gyvena naujai įrengtuose kambariuose. Taip pat, sportininkai nuolat bendrauja su sporto psichologe Aiste Žemaityte, dirbančią su ne vienu žymiu Lietuvos atletu. Traumų ar sužeidimų atveju, žaidėjų sveikata rūpinasi vienas žinomiausių Lietuvoje sporto gydytojų Gediminas Tankevičius.

Akademijoje kuriama infrastruktūra ir futbolininkų ugdymo planas prisidėjo prie to, jog net septyniolika BE1 narių atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos futbolo rinktinėms. Šiuo metu futbolininkai treniruojasi LFF Kauno treniruočių centre, kuriame žaidžia kitos LFF Pirmos Lygos komandos. Futbolo akademijoje dirba ne tik sporto specialistai, bet ir šeši administracijos darbuotojai. Visa tai užtikrina pilną pasirengimą startuoti LFF pirmoje lygoje žaidėjų pasirengimo, infrastruktūros ir žmogiškųjų išteklių atžvilgiu.

Tikslas – tobulėjimas ir konkurencinga aplinka
Pasaulinė pandemija neaplenkė ir futbolo akademijos. Buvo sujaukti planai dėl žaidėjų peržiūrų ir susitarimų su žinomų futbolo klubų akademijomis. Anot BE1 atstovų, vos tik pagerėjus sveikatos sektoriaus situacijai, planuojama tęsti žaidėjų pristatymą Europos klubams. Nepaisant tarptautinių ambicijų, NFA nori suteikti žaidėjams iššūkių ir Lietuvos futbole, kartu prisidedant prie jo kokybės auginimo. Pasak futbolo akademijos trenerių, viso sezono metu žaidėjai vadovavosi BE1 nacionalinės futbolo akademijos diegiama filosofija – kurti progas įvarčiams ir būti kuo efektyvesniems. „Rezultatai ir žaidėjų nusiteikimas rodo, jog žaidėjai yra nusipelnę krikšto vyrų futbole.“– sako Andrius Markevičius.

Tikslas dalyvaujant LFF Pirmoje lygoje apibrėžtas konkrečiai – suteikti kuo daugiau progų jaunimui atsiskleisti ir išsilaikyti lygoje. „Būtų naivu tikėtis tapti čempionais, tad mūsų tikslas yra pamatyti save vyrų futbolo kontekste. Žinoma, norime pergalių, esame jauni ir alkani, tad tikimės sulaukti teigiamo atsakymo. BE1 nacionalinė futbolo akademija auga ir rodo gerus rezultatus, tai yra geriausias įrodymas, jog esame konkurencinga jėga Lietuvos futbole.“ – tvirtina Andrius Markevičius.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 17:55

Ir vėl apsisuko istorijos ratas, gi buvo lygtais siekis LFF, kad nebūtų kažkokių ore kabančių akademijų, o visos būtų su klubais susietos ir tuo spręstu tą jaunimo integracija, bet ne vėl iš naujo kažkoks normaliose šalyse nesuprantamas darinys, ne tai klubas, ne tai akademija, ne tai privati, ne tai LFF koruojama

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 18:04

nemanau, kad jiems pavyks I lygoje sudalyvauti.
Normaliuose šalyse irgi yra visokių akademijų bet motininės komandos, kaip Lenkijoje Barcelos akademija. Tik neina į suaugusiųjų lygas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 18:06

Nieko sau norai - iškart įšokti į Pirmą lygą. Tegul išstato komandą kokioj III lygoj pirma, ir tada kyla aukštyn.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 18:18

nemanau, kad jiems pavyks I lygoje sudalyvauti.
Normaliuose šalyse irgi yra visokių akademijų bet motininės komandos, kaip Lenkijoje Barcelos akademija. Tik neina į suaugusiųjų lygas.
na aš turiu galvoje, nėra su federacijomis susijusių, nors koks čia jos santykis su lff realiai, kadangi pas mus visi padėję ant privalomo všį duomenų skelbimo, tai nelabai suprasi.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 20:02

Lietuvoje turint rezultatus U19 varžybose, ateidinėti į I Lygą jau tampa tradicija. Nematau čia nieko keisto, tuo labiau kai jie turi NFA stadiono naudos teises. Vis tiek bus dar vieni, kurie jaunus žaidėjus ugdys, tai ateina gerom sąlygom esant - FIFA paramai, LFF paramai už jaunimą.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 20:15

Pirma lyga nėra ir neturi tapti U19 pirmenybėmis. Taip pat komanda turi kažką parodyti bent jau II lygoje, kad ateitų į Pirmą lygą. Man tokie iššokimai kaip pilypų iš kanapių atrodo keisti ir nepagrįsti.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 21:47

Tampa prasta tradicija.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2021 metai

2020 Gru 14 21:52

Lietuvoje turint rezultatus U19 varžybose, ateidinėti į I Lygą jau tampa tradicija. Nematau čia nieko keisto, tuo labiau kai jie turi NFA stadiono naudos teises. Vis tiek bus dar vieni, kurie jaunus žaidėjus ugdys, tai ateina gerom sąlygom esant - FIFA paramai, LFF paramai už jaunimą.
Kad nors ką nors rimto būtų laimėję. Jie gi žaidė U-19 pirmoje lygoje. Ten, kur bežaidžia tik tie, kuriems neatsirado vietos jokioje rimtesnėje komandoje. Tikriausiai šiai dienai U-17 Elitinė yra už šią lygą stipresnė. O kam to nepakanka, tas drožia į II lygą, o ne iškart bando įsiprašyti į I lygą.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 16 16:43

https://lff.lt/news/11696/lff-i-lygos-l ... 7-komandu/

LFF I LYGOS LICENCIJŲ SIEKS 17 KOMANDŲ
Gruodžio 15 d. baigėsi prašymų teikimas dėl dalyvavimo 2021 m. LFF I lygos licencijavimo procese.

Buvo gauta 17 prašymų suteikti LFF I lygos licenciją. Paraiškas pateikė 11 klubų ir 6 A lygos klubų dublerinės komandos.

LFF licencijavimo komiteto posėdis dėl LFF I lygos licencijų išdavimo yra planuojamas 2021 m. vasario 18 d.

Prašymus dalyvauti licencijavimo procese pateikė šie klubai ir komandos:

- Vilniaus BFA;

- Mažeikių „Atmosfera“;

- Klaipėdos „Neptūnas“;

- „Panevėžio Ekranas“;

- Kretingos „Minija“;

- Garliavos „Garliava“;

- Plungės „Babrungas“;

- Kazlų Rūdos „Šilas“;

- „Vilniaus Vytis“;

- Kauno „Be1“;

- Klaipėdos „Atlantas“;

- Vilniaus „Riteriai“ B;

- Panevėžio „Panevėžys“ B;

- Vilniaus „Žalgiris“ B;

- Gargždų „Banga“ B;

- Marijampolės „Sūduva“ B;

- „Kauno Žalgiris“ B.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2021 metai

2020 Gru 16 16:47

Kam tiems Riterių dubleriams dar kartą tą pačią nesąmonę daryti, ar tos pačios Sūduvos dubleriams...Realiai, jeigu keturios dublerių komandos lieka, tai abu Ž, Panevėžys ir Banga turėtų būti.

Grįžti į