Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

2021 VRFS III Lyga

2021 Kov 23 11:29

VRFS Valdybos posėdyje patvirtintas III lygos varžybų formatas

Trečiadienį Asociacijos "Vilniaus regiono futbolo sąjunga" (VRFS) Valdybos posėdyje buvo priimtas sprendimas dėl naujo VRFS III lygos pirmenybių formato. Kadangi pernai II lygos Pietų zonos varžybose dalyvavusi FK Tera pareiškė norą šiais metais rungtyniauti VRFS III lygos pirmenybėse, o pagal varžybų nuostatus III lygoje žaidžia 12 komandų, Valdyba nusprendė pakeisti pirmenybių formatą į 14 komandų čempionatą.

Tad šiais metais III lygoje žais FK Tera, pirmas 10 vietų III lygos čempionate 2020 metais užėmusios komandos ir iš Sekmadienio futbolo lygos A diviziono pakilusios Širvintos-VGTU-Vilkai bei FK TEC komandos. Paskutinė III lygos pirmenybių dalyvė paaiškės kitą savaitę. Pagal varžybų nuostatų raidę pirmumo teisė žaisti III lygos pirmenybėse priklauso pernai SFL A divizione 5 vietą užėmusiai FK Salininkai ekipai, jai atsisakius galimybę pasilikti pirmenybėse turėtų pernai 11-oje pozicijoje III lygoje finišavusi FK Lentvaris komanda. Toliau eilėje - FC Top Kickers, Kalvelių Ave.Ko, Futbolo Broliai, Geležinis Vilkas ir FGBK Aktas.

Primename, kad Lietuvos futbolo federacija artimiausiu metu ketina priimti sprendimą, jog LFF taurės turnyre dalyvausiančios III lygos komandos būtų pripažintos Aukšto sportinio meistriškumo varžybų dalyvėmis ir galėtų oficialiai treniruotis bei rungtyniauti.

Savo ruožtu, VRFS Valdyba nusprendė suformuoti specialią darbo grupę, įgaliotą parengti ir pateikti Sveikatos apsaugos ministerijai prašymą sušvelninti visoms oficialioms mėgėjų futbolo varžyboms taikomus COVID-19 suvaržymus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 VRFS III Lyga

2021 Kov 23 11:32

Taip pat informuojame, kad Asociacija VRFS jau gavo Kaišiadorys-Baltai komandos prašymą žaisti SFL IV lygos pirmenybėse. Vadovaujantis VRFS nuostatais teisė pasilikti III lygoje atitenka FC Vova komandai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 VRFS III Lyga

2021 Geg 06 12:43

VRFS gavo leidimą pradėti III lygos pirmenybes
http://vilniausfutbolas.lt/naujiena/VRF ... nybes/5367

Vilniaus regiono futbolo sąjunga sulaukė palankių naujienų – III lygos komandos gali ruoštis sugrįžimui į stadionus.

Penktadienį Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas suteikė III lygai aukšto meistriškumo varžybų statusą.

Tai reškia, kad neliko kliūčių III lygos komandoms pradėti 2021 metų sezoną jau nuo gegužės mėnesio.

VRFS informuoja, kad kitą savaitę bus surengtas III lygos klubų vadovų susirinkimas. Jame bus nuspręsta busimo sezono pirmenybių pradžios data, varžybų formatas ir kiti organizaciniai pirmenybių klausimai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2021 VRFS III Lyga

2021 Geg 18 07:29

VRFS III lygoje patvirtintos 14 komandų, sezonas startuoja paskutinį gegužės savaitgalį
http://www.vilniausfutbolas.lt/naujiena ... tgali/5373

Įvyko Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) komandų ir Valdybos narių susirinkimai, po kurių priimti sprendimai dėl 2021 metų III lygos sezono organizavimo.

Nuspręsta, kad šiemet VRFS III lygoje rungtyniaus 14 komandų. Prie pernai joje žaidusių „A komandos-Margirio“, „Navigatorių“, FKS „Ukmergės“, „Granito“, „Elektrėnų Versmės“, „Medžių“, „VJFK Trakų“, „Ozo“, AFK, „FC Vovos“ prisijungia „Salininkai“, „Širvintos-VGTU Vilkai“, TEC ir „Tera“.

Sezonas prasidės paskutinį gegužės savaitgalį – 29-30 dienomis, o finišuos spalio 24 dieną.

Pirmenybės vyks pusantro rato sistema. Komandoms sužaidus pirmą ratą (po 13 rungtynių), jos skils į dvi grupes ir toliau vieno rato principu kovos dėl 1-8 bei 9-14 vietų. Artimiausiu metu bus parengtas pirmenybių tvarkaraščio projektas.

Šiemet pirmą kartą VRFS komandos kovos ir dėl prizų fondo, kurio vertė 1,5 tkst. eurų. Lygos čempionams atiteks 700 eurų, vicečempionams 500 eurų, trečiosios vietos laimėtojams – 300 eurų.

VRFS Valdybos posėdyje buvo patvirtinti varžybų nuostatai. Nuo šiol III lygos žaidėjai bus registruojami ne tik vilniausfutbolas.lt, bet ir „Comet“ sistemoje.

Didėja nuobauda nedrausmingoms komandoms – už 5 geltonas korteles vienų rungtynių metu bus baudžiama ne 20 eurų, o 30 eurų pinigine bauda.

Taip pat nuspręsta, kad už šiurkščius drausminius pažeidimus ilgesniam laikui diskvalifikuoti III lygos komandų nariai sankcijas galėtų susimažinti užsiimdami naudinga socialine veikla, pavyzdžiui, neatlygintinai prisidėdami prie vaikų ar jaunių varžybų organizavimo, teisėjavimo jose ir t.t.

Trečiadienį į VRFS taip pat buvo priimti trys nauji asociacijos nariai:
– VšĮ A. Narbekovo futbolo akademija
– VšĮ Merginų futbolo akademija Bitės
– VšĮ Ateities perlai
Labai tikiuosi, kad ilgainiui VRFS pasiliks ir atskirą vilniausfutbolas.lt informavimo sistemą šalia comet'o, kad ji nebus numarinta. Ten turima patogi tūkstančių žaidėjų informacija yra vienas didžiausių susikurtų aktyvų.

Grįžti į