karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 19 14:15

Turo rinktinėje išsiskiria „Panevėžio“ trejetas

„Optibet A lygos“ 8-ojo turo rinktinėje ryškiausiai išsiskiria triuškinamą pergalę iškovoję „Panevėžio“ atstovai.

Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“): Pirmame rate vartų sargas iš Utenos žaidžia tiesiog puikiai – įvarčio nepraleido jau šeštame mače. Rungtynių su „Kauno Žalgiriu“ antrame kėlinyje L. Paukštė bent tris kartus įspūdingai gelbėjo komandą, padėdamas iškovoti reikalingas lygiąsias.

Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“): Užsitęsusioje akistatoje Telšiuose sostinės klubo veteranas išsiskyrė geru žaidimu. Nors sykį kampinio metu kamuolio sėkmingai išmušti nepavyko, S. Mikoliūnas pasižymėjo rezultatyviu perdavimu bei pelnytu įvarčiu.

Samuelis Odeoyibo (Kauno rajono „Hegelmann“): Šiame sezone vidurio gynėjas iš Nigerijos yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų „Optibet A lygoje“. Mače prieš Marijampolės „Sūduvą“ S. Odeoyibo laimėjo didžiąją dalį dvikovų ir taip pat išsiskirdavo greičio lenktynėse.

Akselis Kalermo (Vilniaus „Riteriai“): Šiemet suomis yra tvirtas „Riterių“ starto sudėties žaidėjas ir treneriui už tai atsidėkoja geru žaidimu. A. Kalermo laimėjo beveik visas oro dvikovas ir pergalingo įvarčio metu atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę.

Mitaras Čukovičius („Panevėžys“): Aktyviai rungtyniaujantis kairiojo krašto gynėjas vieną iš savo dažnų prisijungimų į ataką baigė įvarčiu. Stabiliai ir sėkmingai žaidžiantis juodkalnietis visose septyneriose rungtynėse žaidė be keitimo.

Dmytro Bilonogas (Vilniaus „Riteriai“): Šiame sezone ukrainietis yra sužaidęs vos 100 minučių, tačiau vieną kartą nulėmė mačo likimą. Būtent D. Bilonogo taiklus smūgis išplėšė pergalę mače prieš Gargždų „Bangą“, kuri leido pernelyg neatitolti nuo pirmojo trejeto.

Yukiyoshi Karashima (Kauno rajono „Hegelmann“): Vidurio saugas iš Japonijos balandžio mėnesį žiba bene ryškiausiai visoje lygoje. Y. Karashima puikiu tolimu smūgiu pelnė įvartį į „Sūduvos“ vartus ir pasižymėjo antrame mače iš eilės.

Wandersonas Melo („Panevėžys“): Nuo 3-iojo turo į „Optibet A lygos“ kovas įsitraukęs brazilas neužtruko išsikovoti svarbią vietą „Panevėžio“ starto sudėtyje. W. Melo savo šansu puikiai pasinaudojo standartinės padėties metu, pralauždamas gana solidžiai veikusią „Jonavos“ gynybą.

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris“): 34-erių saugas rezultatyviai pradėjo sezoną ir geru žaidimu išsiskyrė mače Telšiuose. Akistatoje su „Džiugu“ M. Kuklys įmušė jau trečią įvartį šiemet ir yra vienas tarp penkių rezultatyviausių sezono žaidėjų.

Elivelto („Panevėžys“): Pastarosiose rungtynėse brazilas aktyvų žaidimą pagaliau įprasmino rezultatyviais veiksmais. Elivelto atliko rezultatyvų perdavimą M. Čukovičiui, o kiek vėliau uždirbo baudinį, kurį pats ir realizavo.

Ivo Brazas (Telšių „Džiugas“): Vienas iš penkių rezultatyviausių turnyro žaidėjų maloniai stebina, nepaisant to, kad kartais yra metamas į kovą po keitimo. Susidūrime prieš čempioną portugalas išsiskyrė rezultatyviu perdavimu bei įvarčiu, kurį pasiekė dėka savo kovingumo.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... jetas/7611

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 19 14:16

Čia klaidai turbūt, turėtų ne 8, o 7 turo būti rinktinė.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 20 14:22

Turo rinktinėje – septynių komandų žaidėjai

„Optibet A lygos“ 8-ojo turo rinktinėje tris vietas išsikovojo Gargždų „Bangos“ atstovai.

Vincentas Šarkauskas (Telšių „Džiugas“): Po poros prastesnių rungtynių iš Klaipėdos kilęs vartininkas atsitiesė kol kas viename iš svarbiausių sezono mačų. Dvikovoje svečiuose prieš „Jonavą“ V. Šarkauskas atrėmė 9 varžovų smūgius ir džiaugėsi svarbiu laimėjimu.

Pijus Širvys („Panevėžys“): Panevėžiečiai Šiauliuose iškovojo užtikrintą pergalę ir varžovams neleido sukurti itin aštrių epizodų prie savo vartų. Prie to prisidėjo sėkmingai dešiniajame krašte žaidęs P. Širvys, kuris laimėjo visas 6 dvikovas gynyboje ir išprovokavo 2 pražangas.

Renanas Paulino (Gargždų „Banga“): Vidurio gynėjui Mauricio Pinto užsidirbus ketvirtą geltoną kortelę, strategui Davidui Afonso teko kamšyti susidariusią spragą. Įprastai atraminiu saugu žaidžiantis R. Paulino su šiuo iššūkiu susitvarkė puikiai – perdavimus atliko 97 proc. taiklumu ir išmušdamas kamuolį nuo vartų linijos išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“): Serbas pastarosiose rungtynėse buvo komandos buvo komandos kapitonu ir nuostabiai dirigavo gynybiniams veiksmams. A. Živanovičius perėmė net 16 kamuolių, visus 26 perdavimus atliko tiksliai, laimėjo visas 7 oro dvikovas bei 83 proc. dvikovų ant žemės.

Valdas Antužis (Gargždų „Banga“): Kairiajame krašte žaidęs gargždiškis sudėtingose rungtynėse taip pat žaidė šaltakraujiškai. V. Antužis akistatoje su „Kauno Žalgiriu“ perdavimus atliko 96 proc. taiklumu bei gynyboje laimėjo 63 proc. dvikovų.

Ariagneris Smithas („Panevėžys“): Nikaragvos rinktinės žaidėjas dar kartą priminė apie save – dvikovoje Šiauliuose atliko net 7 smūgius į vartus, iš kurių 3 skriejo į vartų plotą. Antrąjį įvartį šiame sezone įmušęs A. Smithas taip pat išprovokavo 4 varžovų pražangas.

Nicolasas Gorobsovas (Vilniaus „Žalgiris“): Lietuvos futbolo flagmanų susidūrime legionierius iš Argentinos išlaikė sau įprastą aukštą lygį. N. Gorobsovas puikiai slopino oponentų išpuolius ir laimėjo net 86 proc. dvikovų, be to, vidurio saugas išsiskyrė perdavimų taiklumu – 91 proc.

Lazaras Sajčičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Serbas dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“ iš viso atliko 4 smūgius į vartus – vienas iš jų virto įvarčiu, o kitas privertė vartininką demonstruoti meistriškumą. L. Sajčičius kol kas neblogai pateisina į jį dedamas viltis ir yra pasižymėjęs tris kartus.

Pijus Srėbalius (Gargždų „Banga“): Kiek mažiau nei pusvalandį pastarajame ture sužaidęs gargždiškis pelnė antrą savo įvartį „Optibet A lygoje“ ir jis taip pat buvo labai gražus. P. Srėbalius meistriškai užbaigė ataką bei pralaužė „Kauno Žalgirio“ gynybą, padėdamas iškovoti pergalę.

Jorge Eduardo (Telšių „Džiugas“): Atkarpomis efektingai rungtyniaujantis brazilas vis dažniau rezultatyviais veiksmais prisideda prie komandos rezultatų. Dvikovoje Jonavoje būtent J. Eduardo taiklus smūgis išplėšė „Džiugui“ pirmą sezono pergalę, taip pat buvo atlikti 2 „raktiniai“ perdavimai.

Gytis Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“): Įsibėgėjantis G. Paulauskas jau šiemet pelnė tiek pat įvarčių, kiek ir praėjusiame sezone. Anksčiau puolėjas dažniausiai bausdavo silpnesnes komandas, o dabar tampa rimtu faktoriumi ir tiesioginių konkurentų dvikovose – mače su „Hegelmann“ ekipa įmuštas gražus bei galingais reidais sukurta daug rūpesčių varžovų gynėjams.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... dejai/7618

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Geg 03 14:55

Turo rinktinėje – dar kartą L. Paukštė
alyga.lt 2022-04-27 16:48

„Optibet A lygos“ 9-ojo turo simbolinėje rinktinėje išsiskiria Vilniaus „Riterių“ bei Marijampolės „Sūduvos“ atstovai.

Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“): Čempionato debiutantų vartininkas net septintą kartą šiame sezone nepraleido įvarčio – dvikovoje su Telšių „Džiugu“ L. Paukštė atrėmė 4 varžovų smūgius. Vartų sargas į simbolinę rinktinę pateko net ketvirtą kartą ir tai yra geriausias rezultatas tarp visų žaidėjų.

Valdemaras Borovskis (Vilniaus „Riteriai“): Pirmojo kėlinio viduryje sostinės klubui teko atlikti priverstinį keitimą. Vietoje traumą patyrusio Mindaugo Grigaravičiaus į kovą buvo mestas V. Borovskis, kuris perdavimus atliko 94 proc. taiklumu – vienas iš perdavimų buvo rezultatyvus.

Nicolas Taravelis (Marijampolės „Sūduva“): Pastaruoju metu legionierius iš Prancūzijos demonstruoja gerą žaidimą ir sužaidė ne pirmą solidų mačą iš eilės. Dvikovoje su „Jonava“ N. Taravelis laimėjo 72 proc. dvikovų ant žemės ir visas 7 dvikovas „antrame“ aukšte bei perėmė 8 kamuolius.

Aleksandras Levšinas (Vilniaus „Riteriai“): Visaginietis įgauna vis daugiau patirties žaisdamas trijų vidurio gynėjų schemoje ir vėl rungtyniavo nepriekaištingai. Tris rezultatyvius perdavimus atlikęs A. Levšinas atliko 2 smūgius į vartus ir laimėjo 74 proc. dvikovų.

Hugo Figueredo (Kauno rajono „Hegelmann“): Kairiojo krašto gynėjas iš Brazilijos praėjusią savaitę pelnė savo pirmą įvartį „Optibet A lygoje“ ir tai leido džiaugtis prasmingomis lygiosiomis su Vilniaus „Žalgiriu“. Iš viso tame mače H. Figueredo atliko 3 smūgius į vartų plotą.

Dmytro Bilonogas (Vilniaus „Riteriai“): Daugiau laiko pasireikšti gavęs ukrainietis vėl nulėmė dvikovos likimą, išplėšdamas „Riteriams“ dar 3 taškus. Antrame kėlinyje D. Bilonogas sulaukė puikaus V. Borovskio perdavimo iš krašto bei pelnė puikų įvartį galva.

Ibrahimas Olaosebikanas (Kauno rajono „Hegelmann“): Epizodiškai šiemet rungtyniaujantis saugas iš Nigerijos per pirmąjį ratą buvo sužaidęs vos 57 minutes, tačiau jo finiše išsiskyrė. Būtent I. Olaosebikanas standartinės padėties metu dvikovoje su „Žalgiriu“ smūgiu galva nukreipė kamuolį į vartus.

Wandersonas Melo („Panevėžys“): Nuo 5-ojo turo brazilas įsitvirtino komandos starto sudėtyje ir per tą laiką sužaidė beveik visas įmanomas minutes. W. Melo pelnė antrą įvartį šiame sezone bei atliko net 97 taiklius perdavimus iš 105.

Saidas Hamuličius (Marijampolės „Sūduva“): Aktyvumu išsiskiriantis krašto saugas pastarosiose rungtynėse pagaliau pralaužė ledus. „Sūduvos“ naujokas atliko 5 sėkmingus driblingus bei 3 smūgius į vartų plotą, iš kurių vienas virto pirmuoju įvarčiu šiemet.

Kule Mbombo (Marijampolės „Sūduva“): Futbolininkas iš Kongo Demokratinės Respublikos nutraukė nerezultatyvių komandos rungtynių atkarpą ir sudėtingame mače su „Jonava“ pelnė įvartį, kuris nuo sūduviečų nuėmė dalį spaudimo. K. Mbombo sąskaitoje – 2 įvarčiai bei rezultatyvus perdavimas.

Josipas Tadičius (Vilniaus „Žalgiris“): Po ilgesnės pertraukos „Optibet A lygoje“ rungtyniavęs kroatas atrodė išties išsiilgęs futbolo. Patyręs puolėjas J. Tadičius puolime laimėjo 12 dvikovų iš 20 ir pelnė pirmą įvartį šiame sezone.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... ukste/7631

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Geg 03 14:56

Turo rinktinėje – penkių ekipų žaidėjai
alyga.lt 2022-05-01 14:09

„Optibet A lygos“ 10-ojo turo simbolinėje rinktinėje išsiskiria penkių komandų atstovai.

Kornelijus Smilingis (Gargždų „Banga“): Pagrindiniu Gargždų ekipos vartininku tapęs K. Smilingis Telšiuose išlaikė „sausus“ vartus bei prisidėjo prie pasiektų lygiųjų. Vartų sargas atrėmė 4 oponentų smūgius, o ypač išsiskyrė, kai išgelbėjo komandą po Jorge Eduardo smūgio.

Klaudijus Upstas (Kauno rajono „Hegelmann“): Dešiniuoju krašto gynėju šiemet visą laiką rungtyniaujantis K. Upstas atliko rezultatyvų perdavimą trečio įvarčio metu. Taip pat „Hegelmann“ ekipos atstovas išprovokavo 4 pražangas, perėmė 9 kamuolius bei laimėjo 73 proc. dvikovų.

Linas Klimavičius („Panevėžys“): Rungtynėse su Vilniaus „Riteriais“ panevėžietis spinduliavo ramybe ir labai užtikrintu žaidimu savo aikštės pusėje. L. Klimavičius laimėjo 71 proc. dvikovų, perėmė 9 kamuolius ir taip pat atliko smūgį į vartų plotą.

Goncalo Vieira (Gargždų „Banga“): Portugalas pastaruoju metu nerungtyniauja poroje su Mauricio Pinto ir tapo esmine „Bangos“ gynybos ašimi. G. Vieira Telšiuose perėmė 10 kamuolių, laimėjo 88 proc. dvikovų ant žemės bei visas 5 oro dvikovas.

Hugo Figueredo (Kauno rajono „Hegelmann“): Pirmuoju įvarčiu „Optibet A lygoje“ pasižymėjęs brazilas neužtruko pelnyti ir antrąjį. Derbyje su „Kauno Žalgiriu“ H. Figueredo standartinės padėties metu labai panašiu būdu įsuko kamuolį į vartus.

Francis Kyeremeh (Vilniaus „Žalgiris“): Legionierius iš Ganos aikštėje praleido apie pusvalandį, tačiau šį kartą spėjo išsiskirti labiausiai iš dešiniojo krašto saugų. Žalgirietis visus 19 perdavimų atliko taikliai, susikūrė sau progą ir pelnė įvartį bei prisidėjo prie „Žalgirio“ dominavimo Jonavoje.


Rokas Stanulevičius („Panevėžys“): Vidurio saugas dar sykį pademonstravo savo geriausią savybę atakuojant. Tolimas R. Stanulevičiaus šūvis virto įvarčiu, be to, dar 2 smūgiai skriejo į vartų plotą. Biržietis dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“ perdavimus atliko 88 proc. taiklumu.

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris“): Į rikiuotę grįžęs saugas akistatą Jonavoje pradėjo starto sudėtyje ir sužaidė puikų mačą. M. Kuklys pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą – taip pat ilgametis „Žalgirio“ atstovas išsiskyrė 4 „raktiniais“ perdavimais.

Elivelto („Panevėžys“): Brazilas rungtynėse su „Riteriais“ surengė labai naudingą pasirodymą. Elivelto kontrataką įprasmino pelnytu įvarčiu, o antrame kėlinyje rezultatyviai asistavo Ernestui Veliuliui. „Panevėžio“ lyderis išsiskyrė driblingų komponente – net 80 proc. jų buvo sėkmingi.

Kule Mbombo (Marijampolės „Sūduva“): Vis aukštesnę pavarą įjungiantis puolėjas pradeda priminti 2021 metų versiją. K. Mbombo laiku atsidurdavo tinkamose vietose ir atliko 5 smūgius į vartus – po vieno iš jų pavyko pralaužti šiauliečių gynybą ir džiaugtis svarbia pergale.

Nasko Milevas („Panevėžys“): Kaip ir puolėjas iš „Sūduvos“, taip ir „Panevėžio“ bulgaras balandžio mėnesį žaidžia naudingiau. N. Milevas išsiskyrė rezultatyviu perdavimu, 2 smūgiais į vartų plotą bei kantriu darbu gynyboje, kai varžovai perimdavo kamuolio kontrolę.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... dejai/7640

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Geg 05 09:51

Turo rinktinėje ryškiausi Vilniaus klubų atstovai
alyga.lt 2022-05-03 15:12

„Optibet A lyga“ paskelbė 11-ojo turo simbolinę rinktinę, kurioje nemažai Vilniaus komandų žaidėjų.

Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“): Sostinės klubui Šiauliuose teko nelengvas iššūkis ir su juo čempionai sėkmingai susitvarkė. E. Gertmonas dar kartą šiemet išlaikė „sausus“ vartus, atrėmė 2 varžovų smūgius ir sykį padėjo komandai apsiginti po grubios klaidos baudos aikštelėje.

Rokas Rasimavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Šiame sezone labai retai rungtyniaujantis dešiniojo krašto gynėjas sulaukė šanso praėjusią savaitę bei juo pasinaudojo puikiai. R. Rasimavičius laimėjo net 81 proc. dvikovų ir perėmė 6 kamuolius, labai užtikrintai sužaisdamas savo aikštės pusėje.

Dominykas Barauskas (Vilniaus „Riteriai“): Į starto sudėtį sugrįžęs vilnietis neužtruko su pirmuoju įvarčiu šiemet, nukreipdamas kamuolį į vartus po Roko Filipavičiaus perdavimo. D. Barauskas taip pat išsiskyrė laimėtomis dvikovomis (60 proc.) bei 7 perimtais kamuoliais.

Mantas Fridrikas (Kauno rajono „Hegelmann“): Praėjęs mačas su „Jonava“ patyrusiam vidurio gynėjui buvo išties įsimintinas – M. Fridrikas po septynerių metų pertraukos pasižymėjo Lietuvos čempionate. „Hegelmann“ ekipos atstovas visus 63 perdavimus atliko taikliai.

Xabi Auzmendi (Marijampolės „Sūduva“): Po traumos atsigaunantis ispanas yra tai, ko reikėjo sūduviečiams atakuojant. X. Auzmendi trečiame mače iš eilės atliko rezultatyvų perdavimą, o akistatoje Gargžduose laimėjo 71 proc. dvikovų gynyboje.

Ovidijus Verbickas (Vilniaus „Žalgiris“): Pastaruoju metu dešiniajame krašte rungtyniaujantis ukmergiškis nulėmė nugalėtojo likimą dvikovoje Šiauliuose – pelnė pergalingą įvartį. Žalgirietis iš viso atliko 6 smūgius į vartus bei pirmasis suskubo prie 10 atšokusių kamuolių.

Rokas Filipavičius (Vilniaus „Riteriai“): Gana nedažno šanso starto sudėtyje sulaukęs saugas sužaidė geriausias sezono rungtynes. Klaipėdietis akistatoje su Telšių „Džiugu“ išsiskyrė dviem rezultatyviais perdavimais ir iš 26 perdavimų taikliai atliko 25.

Nicolasas Gorobsovas (Vilniaus „Žalgiris“): Legionierius iš Argentinos sužaidė dar vieną solidų mačą, nepaisant to, kad sąlygos nebuvo pačios dėkingiausios. N. Gorobsovas atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 4 pražangas, atliko perdavimus 92 proc. taiklumu ir puolime laimėjo net 90 proc. dvikovų.

Moussa Sangare („Kauno Žalgiris“): 20-metis saugas iš Dramblio Kaulo Kranto reabilitavosi po Gargžduose gautos apmaudžios raudonos kortelės. Mače su čempionato lyderiais M. Sangare pelnė įvartį ir atliko 60 proc. sėkmingų driblingų.

Saidas Hamuličius (Marijampolės „Sūduva“): Marijampolės klubo atstovas po truputį vis labiau įsibėgėja ir groja vienu iš pirmų smuikų „Sūduvoje“. S. Hamuličius atliko 3 smūgius į vartų plotą, iš kurių vienas virto įvarčiu, nulėmusiu pergalę Gargžduose.

Michaelas Thuique („Kauno Žalgiris“): Pirmą kartą šiemet „Optibet A lygos“ rungtynėse į kovą po keitimo mestas brazilas svarbiausiu metu tarė savo žodį. Dvikovai artėjant į pabaigą M. Thuique tiksliu smūgiu galva išplėšė savo komandai pergalę, pasižymėdamas ketvirtą sykį šiame sezone.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7648

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Geg 18 13:28

Turo rinktinėje – net devynių ekipų atstovai
alyga.lt 2022-05-09 13:50

„Optibet A lygos“ 12-ojo turo simbolinėje rinktinėje savo pozicijas išsikovojo net devynių komandų žaidėjai.

Armantas Vitkauskas (Vilniaus „Riteriai“): Pastarajame ture „Riterių“ vartų sargas sužaidė solidžias rungtynes gimtojoje Marijampolėje. A. Vitkauskas atrėmė tris varžovų smūgius, rungtyniavo užtikrintai ir praleido įvartį tik po baudinio, prisidėdamas prie pasiektų lygiųjų.

Markas Beneta (Marijampolės „Sūduva“): Dešiniojo krašto gynėjas surengė gerą pasirodymą pastarosiose rungtynėse su Vilniaus „Riteriais“. Tame mače M. Beneta laimėjo 78 proc. dvikovų, atliko visus 3 driblingus sėkmingai bei perėmė 7 kamuolius.

Nemanja Ljubisavljevičius (Vilniaus „Žalgiris“): Titulą ginantys čempionai dvikovoje prieš Gargždų „Bangą“ turėjo netikėtai daug vargo ir pergalingą įvartį pelnė net 8 pridėto laiko minutę. Tą padarė į priekį nuskubėjęs serbas, kuriam tai buvo pirmasis įvartis šiemet. Be to, žalgirietis laimėjo 88 proc. dvikovų.

Goncalo Vieira (Gargždų „Banga“): Legionierius iš Portugalijos pastaruoju metu demonstruoja labai solidų žaidimą ir svariai prisideda prie to, jog „Banga“ praleidžia gana nedaug įvarčių. G. Vieira nukreipė kamuolį į Vilniaus „Žalgirio“ vartus, laimėjo 78 proc. dvikovų bei perėmė net 12 kamuolių.

Petaras Mamičius (Vilniaus „Žalgiris“): Kroatas praėjusią savaitę džiaugėsi antruoju įvarčiu šiemet – tą padarė įsukdamas kamuolį į vartus nuo kampinio gairelės. „Žalgirio“ atstovas taip pat atliko 5 perdavimus į baudos aikštelę ir pirmasis suskubo prie 10 atšokusių kamuolių.

Rokas Stanulevičius („Panevėžys“): Vidurio saugas dar viename mače buvo labai svarbus komandos faktorius. Akistatoje su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa R. Stanulevičius taikliu smūgiu pelnė trečią sezono įvartį bei perėmė 8 kamuolius.

Deividas Dovydaitis (FA „Šiauliai“): 19-metis saugas praėjusią savaitę sužaidė savo ryškiausias rungtynes „Optibet A lygoje“. D. Dovydaitis Jonavoje pelnė savo pirmą įvartį Lietuvos čempionate, atliko rezultatyvų perdavimą ir išprovokavo 3 pražangas.

Periclesas (Telšių „Džiugas“): Futbolininkas iš Brazilijos puikiai išpildytu baudos smūgiu džiaugėsi pirmuoju įvarčiu šiemet bei pasižymėjo aktyvumu. Periclesas atakuojant dalyvavo net 21 dvikovoje, iš kurių laimėjo 13 ir net 8 driblingus atliko sėkmingai.

Lazaras Sajčičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Rezultatyviausias čempionato žaidėjas naudingai rungtyniavo ir akistatoje su „Panevėžiu“. Legionierius iš Serbijos pirmame kėlinyje pelnė įvartį, puolime laimėjo 57 proc. dvikovų bei 8 dvikovas iš 14 „antrame aukšte“.

Mohamedas Bahlouli („Kauno Žalgiris“): Išsiskiriančiu talentu Lietuvos pirmenybėse galintis pasigirti prancūzas vis dažniau pasižymi rezultatyviais veiksmais. Mače su Telšių „Džiugu“ „Kauno Žalgirio“ legionierius pelnė dublį ir išprovokavo 4 oponentų pražangas.

Justas Petravičius (FA „Šiauliai“): Pastarasis mačas įsimins Saulės miesto klubo puolėjui, kuris pelnė pirmuosius įvarčius „Optibet A lygoje“. Dubliu prie pergalės prisidėjęs J. Petravičius iš viso atliko 4 smūgius bei laimėjo 63 proc. dvikovų.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7655

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Geg 18 13:29

Geriausiu balandžio treneriu tapo A. Skerla
alyga.lt 2022-05-18 13:16
.
„Optibet A lygos“ pirmame trejete jau kurį laiką įsitvirtinusi ir nuo pat sezono pradžios gerą žaidimą demonstruojanti Kauno rajono „Hegelmann“ komanda praėjusį mėnesį gali vertinti puikiai.

Mėlynai balti sudėtingo tvarkaraščio metu nė karto nepralaimėjo ir demonstravo charakterį, tad komandos strategas Andrius Skerla, susumavus žurnalistų bei tv3.lt portale surengtos sirgalių apklausos balsus, tapo geriausiu balandžio treneriu.

Praėjusį mėnesį Kauno rajono ekipa 2:0 nugalėjo Garžgdų „Banga“, 1:0 įveikė Marijampolės „Sūduvą“, 3:1 palaužė „Kauno Žalgirį“ bei 4:0 sutriuškino „Jonavą“, savo ruožtu, lygiosiomis sužaista su Telšių „Džiugu“ (1:1), Vilniaus „Riteriais“ (1:1) ir Vilniaus „Žalgiriu“ (2:2).

„Hegelmann“ ekipa iš galimo 21 taško surinko 15 ir šiuo metu su 26 taškais rikiuojasi trečioje turnyro lentelės vietoje.

Lygos rėmėjo „Antėja“ prizo sulauksiantis A. Skerla plačiai papasakojo apie praėjusį sėkmingą mėnesį bei pasidžiaugė, jog komandoje rungtyniauja daug lygiaverčių žaidėjų.

„Balandžio mėnuo buvo sudėtingas visoms komandoms – žaidėme septynerias rungtynes, iš jų pavyko laimėti ketverias, trejos sužaistos lygiosiomis. Surinkome 15 taškų, manau, kad tai mums geras rezultatas. Manau, kad tai yra optimalus rezultatas, nes nesame pasiruošę laimėtas visas rungtynes.

Esu labai patenkintas ne tik pergalėmis, bet ir tomis rungtynėmis, kur pavyko atsitiesti geru stiliumi – su „Žalgiriu“ ir „Riteriais“. Sužaidėme stiprius kėlinius, tai tik parodo, kad komanda turi charakterį ir aš už ją džiaugiuosi, taip pat – už visą organizaciją. Iš balandžio išspaudėme tikrai daug.

Gerus rezultatus pavyko išlaikyti ir be traumą patyrusio Yukiyoshio Karashimos. Tai – svarbus žaidėjas mūsų komandai, su juo žaidžiame šiek tiek kitaip. Traumos būna visada – man patiko, kaip komanda į tai sureagavo, svarbu, kad jį pakeitę žaidėjai savo darbą atliko gana gerai.

Nesame priklausomi nuo vieno ar kito žaidėjo, o tai parodo komandos stiprybę ir susitelkimą siekiant rezultato. Mane tai džiugina – komandoje turime ne tik 11 pagrindo žaidėjų, turime 20 žaidėjų ir jie visada yra pasiruošę sužaisti taip, kaip aš reikalauju ir duoti komandai naudos“, – apibendrino antrą sezoną „Hegelmann“ klube dirbantis vilnietis.

Kovo mėnesį geriausiu „Optibet A lygos“ treneriu buvo pripažintas „Panevėžio“ vairininkas Valdas Urbonas.

Lygos rėmėjo „Customprocard“ kortelė A. Skerlai bus įteikta per artėjančias Lietuvos čempionato rungtynes su „Džiugu“, kurios įvyks gegužės 21 dieną, šeštadienį.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7655

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Geg 18 13:29

E. Gasiūnas – geriausias jaunas žaidėjas balandį
alyga.lt 2022-05-17 15:18

„Optibet A lygos“ debiutanto FA „Šiauliai“ klubo gynybiniai įtvirtinimai šiemet ne vienam varžovui yra virtę nepralaužiamu barjeru, o prie to svariai prisideda 18-metis Emilis Gasiūnas.

Tvirto sudėjimo vidurio saugas susižėrė geriausio jaunojo balandžio mėnesio žaidėjo apdovanojimą, kai buvo susumuoti žurnalistų bei tv3.lt portale surengtos apklausos sirgalių balsai.

Praėjusiais metais auksiniame šiauliečiams sezone „Optibet Pirmoje lygoje“ E. Gasiūnas žaidė nedaug, tačiau šiemet pasirodė 12-oje rungtynių. Balandį FA „Šiauliai“ atstovas sužaidė šešis mačus bei išsiskyrė puikiu darbu gynyboje.

Čempionato debiutantai pasižymi kompaktiška ir darnia gynyba – per 13 mačų praleisti vos 7 įvarčiai. Tai – antras rezultatas tarp klubų šiame sezone.

„Optibet A lygos“ rėmėjo sanatorijos „Gradiali“ prizo sulauksiantis E. Gasiūnas padėkojo Saulės miesto ekipos vyr. treneriui Mindaugui Čepui už parodytą pasitikėjimą.

„Tarpsezonio metu, kai treneris davė atostogų, dirbau ir labai stengiausi. Simonas Paulius buvo patyręs traumą ir gavau šansą, manau, kad juo pasinaudojau kontrolinėse rungtynėse. Pirmiausia, buvo sunku priprasti prie lygio, greičių, kamuolio valdymo. Varžovai stipresni fiziškai, reikėjo ir įvykdyti visus taktinius nurodymus.

Kalbant apie tvirtą sudėjimą, viskas dėl darbo salėje, dirbu daug su svoriais. Mano tikslas būtų kuo daugiau laiko praleisti aikštėje, iškovoti pergalių ir įmušti debiutinį įvartį, o su komanda užimti kuo aukštesnę poziciją, pasiekti daugiau pergalių.

Labai norėčiau padėkoti treneriui, kad davė šansą. Prieš sezoną nelabai tikėjausi, kad žaisiu, bet sunkiai dėl to dirbau ir treneris pamatė“, – pasakojo 18-metis.

Kovo mėnesio geriausiu jaunuoju žaidėju tapo Gargždų „Bangos“ puolėjas Darius Zubauskas.

„Optibet A lygos“ rėmėjo „Customprocard“ balandžio mėnesio geriausio jaunojo žaidėjo kortelė šiauliečiui bus įteikta artimiausiose namų rungtynėse su „Banga“, kurios įvyks jau šį sekmadienį, gegužės 22 dieną.

https://alyga.lt/naujiena/e-gasiunas-ge ... fUlx_WZlEc

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bir 14 13:03

Turo rinktinėje išsiskiria „Sūduvos“ bei „Žalgirio“ atstovai
alyga.lt 2022-05-19 19:15

„Optibet A lygos“ 13-ojo turo rinktinėje išsiskiria Marijampolės „Sūduvos“ bei Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.

Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“): Saulės miesto komanda dar sykį nepraleido įvarčio ir prie to vėl labiausiai prisidėjo L. Paukštė. Vartininkas atrėmė 7 varžovų smūgius ir į turo rinktinę buvo įtrauktas jau penktą kartą – tai geriausias rezultatas tarp visų šio sezono žaidėjų.

Joelis Bopesu (Vilniaus „Žalgiris“): Iki antrojo rato beveik nerungtyniavęs prancūzas sužaidė jau ne pirmą gerą mačą. Dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“ J. Bopesu perėmė 9 kamuolius ir laimėjo 73 proc. dvikovų, taip pat išsiskirdamas vienu „raktiniu“ perdavimu.

Mario Paveličius (Vilniaus „Žalgiris“): Dešiniajame krašte įprastai žaidžiantis austras vis labiau apsipranta vidurio gynėjo pozicijoje. M. Paveličiaus kraityje – 8 perimti kamuoliai, 62 proc. laimėtų dvikovų bei 93 proc. tikslių perdavimų, kurie buvo išpildyti sostinės derbyje.

Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“): Pagrindinis vicečempionų gynybos ramstis po poros prastesnių dvikovų pirmame rate vėl išsiskiria labai geru žaidimu. Rungtynėse prieš „Kauno Žalgirį“ A. Živanovičius vėl šauniai dirigavo gynybos linijai ir perėmė 10 kamuolių.

Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“): 36-erių gynėjas po beveik trejų metų pertraukos „Optibet A lygoje“ pasižymėjo įvarčiu – tuo marijampolietis išsiskyrė atlikdamas galingą šūvį kontratakos metu. Taip pat V. Slavickas laimėjo 86 proc. dvikovų.

Ariagneris Smithas („Panevėžys“): Nikaragavos rinktinės puolėjas antrą kartą iš eilės sužibėjo akistatoje su Telšių „Džiugu“, vėl pelnydamas pergalingą įvartį. Taip pat A. Smithas varžovų aikštės pusėje perėmė 5 kamuolius ir ne sykį pademonstruodavo itin techniškus momentus su kamuoliu.

Ovidijus Verbickas (Vilniaus „Žalgiris“): Žalgiriečiai didžiąją sostinės derbio dalį užtikrintai kontroliavo kamuolį ir prie to prisidėjo sėkmingas O. Verbicko žaidimas. Saugas perdavimus atliko 89 proc. taiklumu ir iš viso atliko 2 smūgius į vartus.

Vladyslavas Chameliukas („Jonava“): Legionierius iš Ukrainos tapo pirmuoju „Jonavos“ klubo atstovu, kuris pateko į simbolinę turo rinktinę. V. Chameliukas puikiai pasinaudojo varžovo klaida ir pasiuntė kamuolį į Gargždų „Bangos“ vartus, prisidėdamas prie pirmo iškovoto taško.

Xabi Auzmendi (Marijampolės „Sūduva“): Atakos smaigalyje kartu su Saidu Hamuličiumi rungtyniavęs ispanas kontratakų metu skirstė kamuolius tiesiog nepriekaištingai. X. Auzmendi per kėlinį atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir iš viso savo sąskaitoje jų turi jau penketą.

Mathiasas Oyewusi (Vilniaus „Žalgiris“): Futbolininkas iš Nigerijos sostinės derbyje džiaugėsi įvarčiu, kuris buvo pergalingas. M. Oyewusi išsiskyrė 2 smūgiais į vartų plotą, „raktiniu“ perdavimu bei aktyviu žaidimu priekyje, keldamas varžovams daug rūpesčių.

Saidas Hamuličius (Marijampolės „Sūduva“): Deja, prabėgus kiek daugiau negu valandai, S. Hamuličius patyrė traumą ir negalėjo tęsti mačo. Tiesa, prieš tai sūduvietis kontratakų metu pelnė dublį bei buvo itin arti trečio įvarčio, tačiau tada kamuolį varžovas ištraukė beveik nuo vartų linijos.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7671

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bir 14 13:03

Geriausias balandžio mėnesio žaidėjas – L. Klimavičius
alyga.lt 2022-05-19 13:24

„Optibet A lygos“ turnyro lentelės viršūnėje vis dar išsilaikantis „Panevėžys“ toliau demonstruoja puikią gynybą bei drausmingą žaidimą. Vienas pagrindinių gerų rezultatų kalvių yra vidurio gynėjas Linas Klimavičius.

Po ilgos pertraukos gimtajame mieste rungtyniaujantis 33-ejų vidurio gynėjas buvo pripažintas geriausiu balandžio mėnesio žaidėju – tai paaiškėjo susumavus žurnalistų bei tv3.lt portale surengtos apklausos sirgalių balsus.

Tokio įvertinimo šiemet sulaukė jau antras „Panevėžio“ žaidėjas, kadangi kovą tuo pasižymėjo vartų sargas Rafaelis Broetto. L. Klimavičius praėjusį mėnesį sužaidė septynis mačus ir jų metu pelnė įvartį bei negavo nė vienos geltonos kortelės.

Lietuvos rinktinės atstovas dėl traumos paskutinėse balandžio rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ pasiprašė keitimo – tada komanda pirmavo 1:0, tačiau patyrė pirmą nesėkmę, kai svečiuose nusiledo 1:2. Anot L. Klimavičiaus, trauma buvo nerimta.

„Pirmiausia, dėkoju už tokį įvertinimą, gynėjui – tikrai netikėta. Balandis komandai buvo tikrai geras, jam įtakos turėjo geras ir sėkmingas startas. Visada yra užtikrinčiau tęsti kitas rungtynes, kai pavyko pasiekti pergalę ir nepraleisti įvarčio.

Dėl to komanda jautėsi vis užtikrinčiau ir tai yra svarbus dalykas. Sezonas tęsiasi, viskas prieš akis. Visada malonu, kai komandai sekasi.

Psichologinis fonas žaidžiant gimtame mieste tikrai turi įtakos. Aš pats labai norėjau žaisti Panevėžyje. Kai esi laimingas toje komandoje, kurioje esi, kai viskas sekasi ir neturi traumų, ta motyvacija žaidžiant savo mieste yra dar didesnė. Tave mato šeima, draugai ir visi palaiko – tai turi įtakos. Juokauju, kad negaliu žaisti blogai matant saviems žmonėms. Tai tikrai motyvuoja – žaisti už savo miestą ir pasiekti kuo geresnį rezultatą.

Balandžio mėnesį patirta trauma jau pamiršta, nes ji nebuvo rimta. Gerai, kad pasikeičiau ir netęsiau rungtynių – užteko kelių dienų poilsio, kad vėl galėčiau žaisti.

Niekada nemėgau stebėti rungtynių ant atsarginių žaidėjų suolelio, juolab, su trauma. Sunku stebėti, kai niekuo negali prisidėti. Ta patirtis nėra maloni ir visada noriu jos išvengti“, – pasakojo vidurio gynėjas, kuriam atiteks lygos rėmėjo „7Pack“ prizas.

Prieš rinktinių pertrauką L. Klimavičius sužais dar vienerias rungtynes – tai bus „Optibet A lygos“ 14-ojo turo dvikova svečiuose su Marijampolės „Sūduva“.

https://alyga.lt/naujiena/geriausias-ba ... icius/7670

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bir 14 13:04

Turo rinktinėje – keturi „Kauno Žalgirio“ atstovai
alyga.lt 2022-06-03 20:15

„Optibet A lygos“ 14-ojo turo rinktinėje išsiskiria net keturi „Kauno Žalgirio“ žaidėjai.

Armantas Vitkauskas (Vilniaus „Riteriai“): Sostinės klubas turėjo daug vargo su „Jonava“, tačiau galiausiai šventė pergalę. Prie to labai prisidėjo jau aštuntą sykį „sausus“ vartus išsaugojęs A. Vitkauskas, kuris antrame kėlinyje sykį meistriškai išgelbėjo komandą.

Benas Anisas („Kauno Žalgiris“): Neįprastoje sau dešiniojo krašto gynėjo pozicijoje žaidęs mažeikiškis pergalingame mače prieš čempioną žaidė sėkmingai. B. Anisas atliko 2 „raktinius“ perdavimus, iš kurių vienas virto rezultatyviu bei 5 kartus išmušė kamuolius varžovams iš po kojų.

Plamenas Dimovas (Vilniaus „Riteriai“): Legionierius iš Bulgarijos pelnė pirmą savo šio sezono įvartį, kuris atnešė „Riteriams“ pergalę Jonavoje. Vilniaus ekipos vidurio gynėjas standartinės padėties metu atsiradusia galimybe pasinaudojo nepriekaištingai.

Rokas Lekiatas (FA „Šiauliai“): Standartinės padėties metu pirmuoju karjeros įvarčiu taip pat džiaugėsi ir R. Lekiatas. Be to, vidurio gynėjas pirmasis suskubo net prie 15 atšokusių kamuolių bei atliko 112 taiklių perdavimų iš 124 (90 proc.).

Marko Pejičius („Kauno Žalgiris“): Prieš kiek daugiau nei mėnesį į rikiuotę sugrįžęs kroatas Vilniuje irgi rungtyniavo solidžiai. M. Pejičius puikiai išpildė jam sukurtą situaciją ir pelnė įvartį bei iš 51 perdavimo taikliai atliko 46 (90 proc.).

Vilius Armanavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): „Hegelmann“ klubo saugas tapo trečiuoju žaidėju, kuris šiemet Lietuvos čempionate yra pelnęs bent 5 įvarčius. Mače su Telšių „Džiugu“ V. Armanavičius iš tolimesnės distancijos smūgiavo sėkmingai ir puolime laimėjo 71 proc. dvikovų.

Olivier Rommensas (Marijampolės „Sūduva“): Kovingai aikštės viduryje žaidęs belgas svariai prisidėjo prie iškovotos pergalės prieš „Panevėžį“. O. Rommensas smūgiu galva pelnė įvartį, išprovokavo 4 pražangas bei iš 6 driblingų sėkmingai atliko 5.

Renanas Paulino (Gargždų „Banga“): Vienas iš Gargždų ekipos lyderių Šiauliuose žaidė išties pastebimai. Brazilas galingu tolimu smūgiu pasižymėjo puikiu įvarčiu, išprovokavo 2 pražangas bei laimėjo 80 proc. dvikovų gynyboje.

Moussa Sangare („Kauno Žalgiris“): Jaunas futbolininkas iš Dramblio Kaulo Kranto komandoje pradeda vaidinti vis svarbesnę rolę. M. Sangare akistatoje prieš Vilniaus „Žalgirį“ atliko 2 smūgius į vartų plotą, iš kurių vienas virto pergalingu įvarčiu.

Xabi Auzmendi (Marijampolės „Sūduva“): Vienas iš „Optibet A lygos“ rezultatyvių perdavimų kategorijos lyderių dvikovoje su „Panevėžiu“ išsiskyrė pergalę atnešusiu įvarčiu. X. Auzmendi taip pat išprovokavo 3 pražangas ir pasižymėjo 4 sėkmingais driblingais.

Michaelas Thuique („Kauno Žalgiris“): Rungtynėse su „Žalgiriu“ dar kartą išryškėjo puolėjo iš Brazilijos meistriškumas. Kovingai žaidęs M. Thuique pergalingu įvarčiu pasibaigusioje atakoje laimėjo dvikovą prieš du varžovus bei atliko puikų rezultatyvų perdavimą.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7684
Paskutinį kartą redagavo 1 karys. Iš viso redaguota 2022 kartus.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bir 16 09:03

Geriausias jaunasis gegužės mėnesio žaidėjas – S. Hamuličius
alyga.lt 2022-06-15 14:49

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet „Optibet A lygoje“ gana ryškiai spindi bosnių kilmės Nyderlandų futbolininko Saido Hamuličiaus žvaigždė.

21-erių Marijampolės „Sūduvos“ atstovas pastaruoju metu prapliupo įvarčiais ir, suskaičiavus žurnalistų bei tv3.lt portale surengtos apklausos sirgalių balsus, buvo išrinktas geriausiu jaunuoju gegužės mėnesio žaidėju.

S. Hamuličius praėjusį mėnesį sužaidė trejas rungtynes, per kurias pelnė 4 įvarčius. Sūduvietis pasižymėjo pergalingu smūgiu akistatoje su Gargždų „Banga“, realizavo savo paties uždirbtą baudinį susitikime su Vilniaus „Riteriais“ bei „Kauno Žalgiriui“ atseikėjo dublį.

Vis dėlto rezultatyviausias „Sūduvos“ žaidėjas susidūrime su „Kauno Žalgiriu“ patyrė traumą, tačiau jau po mažiau nei dviejų savaičių sugrįžo į rikiuotę, praleisdamas tik „Optibet A lygos“ rungtynes prieš „Panevėžį“. Šiemet Lietuvos čempionate S. Hamuličius per 10 dvikovų yra įmušęs 5 įvarčius.

Sanatorijos „Gradiali“ prizo sulauksiantis „Sūduvos“ atstovas pasidalino savo mintimis apie sezono startą ir sėkmingą gegužės mėnesį.

„Praėjęs perėjimų langas psichologiškai buvo sunkus, todėl šia prasme nebuvau gerai pasiruošęs pirmam savo šio sezono A lygos mėnesiui. Perėjimas į Bulgariją įvyko paskutinę minutę, turėjau kitų gerų pasiūlymų, bet „Dainava“ tapdavo problema pasiekiant susitarimą.

Psichologiškai pasiruošiau ir pradėjau dirbti – sugrįžau geresnis negu praėjusiame sezone ir tikiuosi šią vasarą žengti dar didesnį žingsnį.

Naujasis treneris pasitikėjo manimi ir suteikė komandoje svarbią rolę. Priėmiau šią atsakomybę ir su komandos pagalba atsidėkojau 5 įvarčiais, tad į gegužės mėnesį žvelgiu pozityviai ir ketinu tęsti ta pačia kryptimi.

Daug rūpinuosi savo kūnu ir su „Sūduvos“ medicinos personalo pagalba, patyrus traumą rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“, į rikiuotę grįžau greičiau negu daugelis tikėjosi. Trauma gali užklupti, tačiau svarbiausia yra tai, kaip rūpiniesi savo kūnu rengdamasis sugrįžimui“, – teigė S. Hamuličius.

Kovo mėnesio geriausiu jaunuoju žaidėju tapo „Bangos“ puolėjas Darius Zubauskas, o balandį – FA „Šiauliai“ saugas Emilis Gasiūnas.

„Optibet A lygos“ rėmėjo „Customprocard“ gegužės mėnesio geriausio jaunojo žaidėjo kortelė S. Hamuličiui bus įteikta artimiausiose namų rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“, kurios įvyks birželio 26 dieną.

https://alyga.lt/naujiena/geriausias-ja ... icius/7695

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bir 16 11:45

„Sūduvos“ strategas tapo geriausiu gegužės mėnesio treneriu
https://alyga.lt/naujiena/suduvos-strat ... -treneriu/

Prastai šių metų „Optibet A lygos“ sezoną pradėjusi Marijampolės „Sūduva“ laikui bėgant atsitiesė, sugrįžo į pirmą penketą ir sumažino deficitą nuo pirmaujančių ekipų.

Balandį prie Marijampolės klubo vairo stojęs strategas iš Portugalijos Miguelis Moreira demonstruoja labai solidžius rezultatus ir susižėrė geriausio gegužės mėnesio trenerio laurus – tai paaiškėjo suskaičiavus žurnalistų ir tv3.lt portale surengtos sirgalių apklausos balsus.

Gegužę „Sūduva“ sužaidė ketverias rungtynes: svečiuose 1:0 buvo palaužta Gargždų „Banga“, su Vilniaus „Riteriais“ sužaista lygiosiomis 1:1, o rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ ir „Panevėžiu“ buvo pasiekti du laimėjimai – 3:0 bei 2:1.

Marijampolės komanda per 14 mačų surinko 23 taškus ir žengia 5-oje pozicijoje, nuo pirmaujančio „Panevėžio“ atsilikdama 7 taškais.

M. Moreira, kuriam atiteks lygos rėmėjo „Antėja“ prizas, pasidžiaugė ekipos pasirodymu gegužę, tačiau padebesiais neskraroja – buvo tik sumažintas deficitas nuo varžovų.

„Gegužės mėnuo mūsų klubui buvo pozityvus. Mūsų tikslas – visada kovoti siekiant laimėti kitas rungtynes ir praėjusį mėnesį mums keletą kartų tą pavyko padaryti. Tiesa, lyga yra tarsi maratonas, o tai, ką mes sugebėjome pasiekti – sumažinti taškų deficitą nuo mūsų konkurentų.

Manau, kad prisijungus man prie „Sūduvos“, pavyko kilstelėti į viršų žaidimo intensyvumą bei stabilumą gynyboje. Mano nuomone, šie dalykai yra patys svarbiausi tokioje specifinėje lygoje, kokia yra Lietuvoje.

Dauguma klubų perėjimų langų metu atlieka pokyčius sudėtyse, manau, mes irgi tą darysime. Deja, šiuo metu mums negali padėti Simonas Urbys ir Tomislavas Gomeltas, kurie vis dar gydosi traumas – jie būtų geriausi papildymai. Esame patenkinti tuo, kokią grupę žaidėjų turime, jie dirba labai gerai, su dideliu atsidavimu ir atsakomybe“, – apibendrino „Sūduvos“ vyr. treneris.

Kovo mėnesį geriausiu „Optibet A lygos“ treneriu buvo pripažintas „Panevėžio“ vairininkas Valdas Urbonas, balandį – Kauno rajono „Hegelmann“ ekipai vadovaujantis Andrius Skerla.

Lygos rėmėjo „Customprocard“ kortelė M. Moreirai bus įteikta birželio 26 dieną – tai bus 17-ojo turo rungtynės su Vilniaus „Žalgiriu“.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bir 22 10:28

Turo rinktinėje išsiskiria Vilniaus ir Gargždų komandų atstovai
alyga.lt 2022-06-22 08:58
.
„Optibet A lygos“ 15-ojo turo rinktinėje išsiskiria sėkmingai rungtyniavę Vilniaus „Žalgirio“ ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai.

Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“): Čempionai Panevėžyje žaidė išties sudėtingas rungtynes ir antrame kėlinyje turėjo nemažai darbo besigindami. Solidus E. Gertmono žaidimas standartinių padėčių metu ir atremti smūgiai leido išvengti „Panevėžio“ sugrįžimo į kovą.

Ernestas Stočkūnas (Gargždų „Banga“): Gargždiškiai 15-ajame ture pateikė netikėtumą bei išlaikė vartus „sausus“. Dešiniajame krašte žaidžiantis ir aktyviai į atakas besijungiantis E. Stočkūnas atliko 3 smūgius į vartus bei laimėjo 55 proc. dvikovų.

Nemanja Ljubisavljevičius (Vilniaus „Žalgiris“): Legionierius iš Serbijos eilinį kartą pasirodė užtikrintai. Mače su „Panevėžiu“ N. Ljubisavljevičius laimėjo visas 7 dvikovas „ant žemės“ ir visas 4 oro dvikovas, taip pat perimdamas 6 kamuolius.

Mauricio Pinto (Gargždų „Banga“): Į rikiuotę grįžes brazilas netruko sugrįžti į starto sudėtį ir puikiai pasirodė akistatoje prieš Kauno rajono „Hegelmann“ ekipą. M. Pinto išprovokavo 3 pražangas, laimėjo 79 proc. dvikovų ir perėmė 8 kamuolius

Petaras Mamičius (Vilniaus „Žalgiris“): Kairiajame gynybos krašte žaidžiančiam kroatui irgi teko nemažai pasidarbuoti prie savo vartų. Žalgiriečiui tas pavyko: P. Mamičius laimėjo 58 proc. dvikovų, perėmė net 11 kamuolių bei išsiskyrė smūgiu į vartų plotą.

Modestas Vainikaitis (Gargždų „Banga“): Epizodiškai šiame sezone rungtyniaujantis „Bangos“ futbolininkas tapo esminiu mačo herojumi. Po keitimo į kovą mestas M. Vainikaitis išradingu smūgiu kulnu ne tik pelnė savo pirmą įvartį Lietuvos čempionate, bet ir išplėšė pergalę.

Danielis Romanovskis (FA „Šiauliai“): Akivaizdu, kad šiemet Vilniaus „Riteriai“ saugui yra dėkingas varžovas – vilnietis po įvartį pelnė abiejuose frontuose. D. Romanovskis praėjusios savaitės susitikime išprovokavo net 6 pražangas bei laimėjo 67 proc. dvikovų.

Ivo Brazas (Telšių „Džiugas“): Rezultatyviausias Telšių komandos žaidėjas vėl priminė apie save. Portugalas susidūrime su Marijampolės „Sūduva“ pelnė įvartį, smūgiu galva sukirto kamuolį į skersinį, išprovokavo 3 pražangas bei atliko vieną „raktinį“ perdavimą.

Kule Mbombo (Marijampolės „Sūduva“): Gana retai dvikovose dalyvaujantis legionierius iš Kongo Demokratinės Respublikos Telšiuose pasiekė puolėjo tikslus. K. Mbombo pelnė įvartį pirmame kėlinyje, po pertraukos realizavo Saido Hamuličiaus uždirbtą baudinį ir tiksliai atliko 22 perdavimus iš 23.

Renanas Oliveira (Vilniaus „Žalgiris“): Vis labiau įsibėgėjantis puolėjas iš Brazilijos po dvikovos Panevėžyje tapo rezultatyviausiu „Žalgirio“ žaidėju. Aukštaitijos sostinės R. Oliveira sužaidė geriausią sezono mačą, pelnydamas dublį ir labai prisidėdamas prie svarbios čempionų pergalės.

Michaelas Thuique („Kauno Žalgiris“): Laikinosios sostinės komanda rungynių su „Jonava“ antrame kėlinyje įjungė aukštą pavarą puolime bei nepaliko šansų varžovams. M. Thuique iš viso atliko 5 smūgius į vartus, pelnė įvartį bei atliko dar vieną rezultatyvų perdavimą.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7709

Grįžti į