karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 09 13:02

Jeigu nesupyksit sukursiu naują temą, nes po to labai sunku atrasti bendrame sraute tuos duomenis.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 09 13:03

1-ojo turo rinktinėje ryškiausi buvo saugai
alyga.lt 2022-03-09 12:05

„Optibet A lygos“ 1-ajame ture aiškiai išreikštiems puolėjams ne itin sekėsi, tad simbolinėje vienuolikėje vietas išsikovojo nemažai solidžius pasirodymus surengusių saugų.

Rafaelis Broetto („Panevėžys“): Vartininkas iš Brazilijos po labai netrumpos pertraukos vėl sužaidė oficialias rungtynes ir tą padarė labai solidžiai. Klaidų neatlikęs R. Broetto puikiai atrėmė 2 pavojingus Vilniaus „Riterių“ žaidėjų smūgius, taip išlaikydamas vartus „sausus“.

Pijus Širvys („Panevėžys“): Praėjusiame sezone atsarginiu žaidėju įprastai buvęs krašto gynėjas, panašu, kad šiemet vaidins kitokią rolę. „Panevėžio“ atstovas laimėjo 76 proc. dvikovų, sugrąžino komandai 10 kamuolių bei sukūrė puikią situaciją Nasko Milevui, kuria puolėjas nepasinaudojo.

Justinas Januševskis (Marijampolės „Sūduva“): Vidurio gynėjas naujoje komandoje „Optibet A lygoje“ debiutavo išties solidžiai. J. Januševskio kraityje – vos 2 prarasti kamuoliai, 89 proc. laimėtų dvikovų ir svarbus epizodas pirmame kėlinyje, kai buvo neleista kamuoliui įskrieti į tuščius vartus.

Rokas Lekiatas (FA „Šiauliai“): Po beveik septynerių metų į „Optibet A lygą“ sugrįžęs šiaulietis 1-ajame ture gavo pajėgius varžovus, tačiau su savo užduotimis susitvarkė sėkmingai. R. Lekiatas laimėjo 83 proc. dvikovų bei sugrąžino komandai 8 kamuolius.

Marko Pejičius („Kauno Žalgiris“): Kairiojo krašto gynėjas buvo pastebimas atakuojant Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos vartus, o taip pat laimėjo 80 proc. dvikovų. Aktyus jungimasis į atakas kartą buvo vainikuotas rezultatyviu perdavimu ir Grato Sirgėdo pelnytu įvarčiu.

Vilius Armanavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Kauno rajono komandos kapitonas mače su „Kauno Žalgiriu“ iki 91-osios minutės buvo atlikęs net 6 smūgius. Vis dėlto septintasis bandymas buvo lemtingas – kovingai žaidusio saugo pelnytas įvartis išplėšė istorinę klubo pergalę derbyje.

Nicolasas Gorobsovas (Vilniaus „Žalgiris“): Suprantama, kad dabartinė „Jonavos“ sudėtis nėra tas lakmuso popierėlis, parodantis žaidėjo kokybę, tačiau eilinį kartą neleido suabejoti, ko yra vertas. N. Gorobsovas komandai sugrąžino 11 kamuolių ir meistriškai išpildė tolimą baudos smūgį.

Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“): Tai – dar vienas žaidėjas, kurio sugrįžimo į rikiuotę laukė daugelis futbolo aistruolių. Saugas jau pirmose šio sezono rungtynėse vos neįsuko kamuolio į vartus nuo kampinio gairelės, o antrame kėlinyje puikiai išpildė komandos draugo sukurtą situaciją.

Francis Kyeremeh (Vilniaus „Žalgiris“): Legionierius iš Ganos 1-ajame ture buvo nesulaikomas „Jonavos“ gynėjams. F. Kyeremeh pasižymėjo dviem įvarčiais bei rezultatyviu perdavimu – pirmasis taiklus smūgis buvo techniškai sudėtingas, bet jį pavyko išpildyti nepriekaištingai.

Simonas Urbys (Marijampolės „Sūduva“): 1-ajame ture kairiajame atakos krašte žaidę futbolininkai pernelyg neišsiskyrė, tiesa, antrame kėlinyje po Kule Mbombo traumos dar daugiau funkcijų puolime gavęs S. Urbys pasirodė neblogai. Gargždiškis išprovokavo grubią šiauliečių vartininko klaidą, sukūrė gerą galimybę Markui Benetai, o mačo pabaigoje atliko nelengvą smūgį, bet kamuolys atsimušė į skersinį.

Ignas Kružikas (Kauno rajono „Hegelmann“): Įžanginis pirmenybių turas aiškiai išreikštiems puolėjams nebuvo pats sėkmingiausias – vienintelis atidaręs šio sezono įvarčių sąskaitą buvo būtent I. Kružikas. Širvintiškis atliko 4 smūgius į vartus, iš kurių vienas leido antrame kėlinyje išlyginti rezultatą.

https://www.alyga.lt/naujiena/1-ojo-tur ... augai/7541

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 09 13:57

kai A lygoje nėra tikrų puolėjų, tada reikia kažką įtraukinėti į savaitės fainulkų sąrašą. :roll:

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 17 10:29

Turo rinktinėje – ne vienas puikiai pasirodęs patyręs žaidėjas

„Optibet A lygos“ 2-ojo turo simboliniame vienuoliktuke atsidūrė ne vienas labai patyręs futbolininkas.

Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“): Iš Utenos kilęs vartininkas labai prisidėjo prie to, kad Vilniaus „Žalgiris“ prarastų pirmuosius taškus šiame sezone. L. Paukštė puikiai rungtyniavo antrame kėlinyje, atrėmė keletą labai pavojingų varžovų smūgių ir vis dar išlieka šiame sezone nepraleidęs įvarčio.

Valdemaras Borovskis (Vilniaus „Riteriai“): 37-erių dešiniojo krašto gynėjas ir šiemet kol kas yra išsikovojęs vietą sostinės klubo starto vienuoliktuke. Rungtynėse su Telšių „Džiugu“ V. Borovskis žaidė užtikrintai, prisidėjo prie pirmosios „Riterių“ pergalės ir atliko 2 „raktinius“ perdavimus.

Rimvydas Sadauskas (FA „Šiauliai“): Vidurio gynėjas praėjusį sekmadienį surengė labai solidų pasirodymą – blokavo ne vieną smūgį bei laimėjo didžiąją dalį dvikovų prieš varžovus. Pirmame kėlinyje atliko precizišką tolimą perdavimą Ernestui Pilypui, tačiau pastarasis gera situacija nepasinaudojo.

Algis Jankauskas (FA „Šiauliai“): 39-erių veteranas akistatoje su čempionais žaidė nepriekaištingai. Trijų vidurio gynėjų išsidėstyme A. Jankausko žaidimo suvokimas leido nuslopinti ne vieną „Žalgirio“ išpuolį. Vilnietis perdavimus atliko 96 proc. tikslumu ir laimėjo 88 proc. dvikovų.

Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“): Turo rinktinėje atsidūrė dar vienas patyręs žaidėjas, tai – 34 metų A. Živanovičius. Serbas susidūrime su Gargždų „Banga“ po pakelto kampinio pelnė įvartį galva bei dar sykį su komanda išlaikė vartus „sausus“.

Mitaras Čukovičius („Panevėžys“): Kairiojo krašto gynėjas jau nuo pat sezono pradžios drausmingu ir užtikrintu žaidimu demonstruoja, kad į jį ne be reikalo dedamos nemažos viltys. Juodkalnietis prieš „Kauno Žalgirį“ laimėjo 74 proc. dvikovų bei gynyboje sužaidė puikiai.

Matas Ramanauskas (Vilniaus „Riteriai“): Vidurio saugas sužaidė vieną iš savo geriausių mačų „Optibet A lygoje“. Telšiuose M. Ramanauskas įmušė savo pirmą įvartį Lietuvos čempionate ir taip pat uždirbo baudinį, kurio nerealizavo komandos draugas Artūras Dolžnikovas.

Olivier Rommensas (Marijampolės „Sūduva“): Šiemet legionierius iš Belgijos Marijampolės komandoje turėtų griežti vienu iš pirmųjų smuikų. Dvikovoje su Gargždų „Banga“ O. Rommensas sėkmingai rungtyniavo aikštės viduryje, atliko rezultatyvų perdavimą bei pelnė pirmą sezono įvartį.

Rokas Stanulevičius („Panevėžys“): Iki 49-osios minutės praėjusios savaitės rungtynės Panevėžyje klostėsi lygiai, bet tada savo žodį tarė Rokas Stanulevičius. Biržietis pelnė pergalingą įvartį, iš viso atliko 5 smūgius ir išsiskyrė 90 proc. perdavimų tikslumu.

Augustinas Klimavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Jonavoje pirmą kartą dvikovą starto vienuoliktuke pradėjęs puolėjas neužtruko su įvarčiu – būtent jo taiklus smūgis iš arti ir atidarė „Hegelmann“ ekipos sąskaitą. A. Klimavičius buvo pastebimas atakuojant ir savo fizine jėga oponentams kėlė daug rūpesčių.

Lazaras Sajčičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Legionierius iš Serbijos 2-ajame ture tarp visų „Optibet A lygos“ žaidėjų išsiskyrė naudingumu. L. Sajčičius pats pelnė 2 įvarčius bei atliko 3 „raktinius“ perdavimus, taip prisidėdamas prie Kauno rajono klubo antrosios pergalės.

https://www.alyga.lt/naujiena/turo-rink ... dejas/7554

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 19 13:59

Turo rinktinėje – jau antrasis „Panevėžio“ vartininko pasirodymas
alyga.lt 2022-03-19 00:48

„Optibet A lygos“ 3-iojo turo simbolinėje rinktinėje savo vietą vėl atrado puikiai rungtyniavęs „Panevėžio“ vartininkas Rafaelis Broetto.

Rafaelis Broetto („Panevėžys“): Vartininkas iš Brazilijos ir toliau nėra praleidęs nė vieno įvarčio, o pastarosiose rungtynėse surengė geriausią pasirodymą šiemet. R. Broetto pirmame kėlinyje atrėmė varžovo baudinį, o po pertraukos apsigynė dar nuo kelių pavojingų smūgių.

Ernestas Pilypas (FA „Šiauliai“): Pastarąjį kartą 2016 metais Lietuvos čempionate rungtyniavęs dešiniojo krašto gynėjas sėkmingai sugrįžo į „Optibet A lygą“. Naudingai prieš „Jonavą“ rungtyniavęs šiaulietis laimėjo 77 proc. dvikovų ir svariai prisidėjo prie išsaugotų „sausų“ vartų.

Joshua Akpudje („Panevėžys“): Fiziškai tvirtai sudėtas vidurio gynėjas dvikovoje su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa blokavo ne vieną oponentų smūgį ir laimėjo didžiąją dalį dvikovų baudos aikštelėje. Jei ne puikus nigeriečio žaidimas „antrame aukšte“, vargu, ar panevėžiečiai būtų atsilaikę nepraleidę įvarčio.

Plamenas Dimovas (Vilniaus „Riteriai“): Legionierius iš Bulgarijos labai solidžiai debiutavo sostinės ekipoje. Dar ne optimalios sportinės formos P. Dimovas, pasinaudodamas savo patirtimi, užtikrintai žaidė prieš Marijampolės „Sūduvą“ ir laimėjo net 86 proc. dvikovų.

Aleksandras Levšinas (Vilniaus „Riteriai“): Jeigu šio visaginiečio nekamuos traumos, A. Levšinas gali tapti vienu iš geriausių kairiųjų krašto gynėjų „Optibet A lygoje“. „Riterių“ atstovas atliko rezultatyvų perdavimą bei gražiu reidu įtvirtino antrą iš eilės komandos pergalę.

Benas Anisas („Kauno Žalgiris“): Ne itin atsiskleidęs Gargždų „Bangoje“, mažeikiškis Kauno ekipoje rungtyniauja starto sudėtyje ir pastarajame susitikime pasirodė sėkmingai. B. Anisas pelnė savo pirmą įvartį su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais Lietuvos čempionate, o taip pat pasižymėjo 4 smūgiais bei 3 „raktiniais“ perdavimais.

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris“): Į starto sudėtį sugrįžęs 34-erių vidurio saugas netruko atidaryti įvarčių sąskaitos šiame sezone. Pasinaudojęs varžovo klaida, M. Kuklys nukreipė kamuolį į Gargždų „Bangos“ vartus ir taip pat atliko 2 „raktinius“ perdavimus.

Danielis Romanovskis (FA „Šiauliai“): Tarpsezoniu prie Saulės miesto ekipos prisijungęs vilnietis pelnė įvartį jau su penktos komandos marškinėliais, kuriai atstovauja. Be taiklaus smūgio akistatoje su „Jonava“, vidurio saugas kontratakos metu atliko rezultatyvų perdavimą.

Ernestas Veliulis („Panevėžys“): Panevėžiečiams Kaune mačas klostėsi labai sunkiai – nemažą laiko dalį teko atkakliai gintis, o rungtynių negalėjusį tęsti lyderį Elivelto pakeitė E. Veliulis. Vis tik būtent laiku į baudos aikštelę įkirtęs saugas ir tapo pergalingo įvarčio autoriumi.

Michaelas Thuique („Kauno Žalgiris“): Labai naudingai praėjusiame sezone rungtyniavęs brazilas trečiose šių metų rungtynėse išsiskyrė įvarčiu. Tai toli gražu nebuvo pats efektingiausias M. Thuique pasirodymas, tačiau ir 3-iajame ture puolėjai kalnų nenuvertė.

Artūras Dolžnikovas (Vilniaus „Riteriai“): Veržliai rungtyniavęs „Riterių“ futbolininkas individualiu meistriškumu susikūrė sau progą bei pelnė gražų įvartį, be to, sukūrė puikią progą naudingai žaidusiam, tačiau taikliu smūgiu taip ir nepasižymėjusiam Gyčiui Paulauskui. Jei A. Dolžnikovo nekamuos traumos, tai gali būti vienas ryškiausių šio sezono „Optibet A lygos“ žaidėjų.

https://www.alyga.lt/naujiena/turo-rink ... dymas/7561

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 19 14:00

Jeigu nieko nepraleidau, tai vienintelis Broeto per tris turus sugebėjo antrą kartą patekti į rinktinę, sakyčiau anomalija šiokia tokia...

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 24 13:12

Turo rinktinėje – šešių komandų atstovai

Į „Optibet A lygos“ 4-ojo turo simbolinę rinktinę pateko šešių komandų futbolininkai.

Tomas Švedkauskas (Marijampolės „Sūduva“): Marijampolietis pastarosiose rungtynėse buvo ne kartą priverstas demonstruoti savo klasę sudėtingose situacijose. Atremdamas 5 varžovų smūgius, T. Švedkauskas labai prisidėjo prie to, jog dvikovoje prieš „Kauno Žalgirį“ nebūtų anksčiau praleistas pirmasis įvartis.

Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“): Sėkmingai su savo užduotimis gynyboje susitvarkęs veteranas buvo pastebimas ir atakuojant. Dvikovos pabaigoje S. Mikoliūną atliko rezultatyvų perdavimą Franciui Kyeremeh, kuris įtvirtino komandos pergalę sostinės derbyje.

Shermaras Martina („Kauno Žalgiris“): Kiurasao rinktinės gynėjas ketvirtose savo žaistose rungtynėse atidarė įvarčių sąskaitą „Optibet A lygoje“ bei išplėšė komandai lygiąsias Marijampolėje. Be to, vidurio gynėju žaidęs Sh. Martina lamėjo net 87 proc. dvikovų.

Samuelis Odeoyibo (Kauno rajono „Hegelmann“): Vidurio gynėjas pirmą sykį yra renkamas į turo rinktinę, tačiau ne kartą buvo labai arti to. Stabiliai gerą žaidimą demonstruojantis S. Odeoyibo mače su FA „Šiauliai“ ekipa perėmė 12 kamuolių bei laimėjo 81 proc. dvikovų.

Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“): Į Lietuvos rinktinę išvykęs vilnietis Marijampolėje buvo išties aktyvus. „Kauno Žalgirio“ krašto gynėjas atliko nuostabų perdavimą į baudos aikštelę, kurio įvarčiu nepavertė Benas Anisas, taip pat E. Vaitkūnas perėmė 11 kamuolių.

Karolis Žebrauskas (Gargždų „Banga“): 19-metis saugas šiemet komandoje vaidina svarbesnę rolę negu praėjusiais metais. Dvikovos su „Jonava“ antrame kėlinyje K. Žebrauskas atliko du rezultatyvius perdavimus bei tiek pat smūgių į vartų plotą.

Francis Kyeremeh (Vilniaus „Žalgiris“): Legionierius iš Ganos ir toliau demonstruoja solidžią formą bei muša efektingus įvarčius. F. Kyeremeh atliko dar vieną puikų tolimą smūgį, padėjo žalgiriečiams įveikti Vilniaus „Riterius“ bei pirmauja rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje.

Marko Miličkovičius (Vilniaus „Žalgiris“): Šį kartą kairiajame atakos krašte susitikimą pradėjęs juodkalnietis pasižymėjo vienu iš esminių savo ginklų – efektingu tolimu smūgiu. M. Miličkovičius pelnė efektingą įvartį ir taip pat atliko dar tris smūgius į vartus.

Ariagneris Smithas („Panevėžys“): Nikaragvos rinktinės atstovas pelnė pergalingą įvartį Telšiuose ir padėjo panevėžiečiams laimėti trečią kartą iš eilės. A. Smithas į oponentų vartus smūgiavo net 6 kartus bei išsiskyrė 96 proc. perdavimų tikslumu.

Darius Zubauskas (Gargždų „Banga“): Gargždų ekipos puolėjas du kartus nubaudė „Jonavą“ už klaidas ir labai prisidėjo prie pirmosios iškovotos pergalės. Gargždiškis puolime laimėjo net 12 dvikovų iš 17 ir sieks perimti rezultatyvausio žaidėjo estafetę iš buvusio lyderio Simono Urbio.

Salifas Cisse (Kauno rajono „Hegelmann“): „Superkeitimu“ tampantis prancūzas 1-ajame ture atliko esminį rezultatyvų perdavimą, o pastarosiose rungtynėse įmušė gražų pergalingą įvartį. Po puikaus S. Cisse situacijos išpildymo Kauno rajono klubas laimėjo trečią kartą ir yra įsitaisęs pirmame trejete.

https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... tovai/7571

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 24 13:13

Keyremeh prisijungė prie Broeto tarp tų, kurie du kartus jau pateko...

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 24 18:40

Tu vedi statistiką, ar kaip? :roll:

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Kov 29 10:47

Kviečiame atiduoti balsą už kovo mėnesio geriausiuosius
https://alyga.lt/naujiena/kvieciame-ati ... osius/7574

„Optibet A lyga“ ir 2022 metų sezone kviečia futbolo aistruolius įsitraukti į geriausio kovo mėnesio žaidėjo, trenerio bei jaunojo futbolininko rinkimus.

Už savo favoritus iki ketvirtadienio pabaigos galėsite balsuoti tv3.lt portale esančioje apklausoje. Atiduoti balsą už vieną nominantą kiekvienoje iš trijų kategorijų galima po kartą per dieną.

40 proc. balsavimo rezultatų sudarys sirgalių balsai, o po 30 proc. – žurnalistų bei ekspertų įvertinimai.

Geriausiu kovo mėnesio žaidėju pretenduoja tapti:

Francis Kyeremeh (Vilniaus „Žalgiris“): 4 rungtynės, 3 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas

Rafael Broetto („Panevėžys“): 4 rungtynės, 0 praleistų įvarčių, 4 „sausi“ vartai

Vilius Armanavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): 4 rungtynės, 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai

Aleksandras Levšinas (Vilniaus „Riteriai“): 4 rungtynės, 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas

Darius Zubauskas (Gargždų „Banga“): 3 rungtynės, 3 įvarčiai

Geriausiu kovo mėnesio treneriu pretenduoja tapti:


Vladimiras Čeburinas (Vilniaus „Žalgiris“)

Valdas Urbonas („Panevėžys“)

Andrius Skerla (Kauno rajono „Hegelmann“)

Geriausiu kovo mėnesio jaunuoju žaidėju pretenduoja tapti (sužaistų rungtynių metu nebuvo vyresnis negu 21 metų):

Augustinas Klimavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): 3 rungtynės, 1 įvartis

Artūras Dolžnikovas (Vilniaus „Riteriai“): 4 rungtynės, 1 įvartis

Karolis Žebrauskas (Gargždų „Banga“): 4 rungtynės, 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai

Matas Ramanauskas (Vilniaus „Riteriai“): 4 rungtynės, 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas

Darius Zubauskas (Gargždų „Banga“): 3 rungtynės, 3 įvarčiai

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 07 10:39

Turo rinktinėje išsiskiria „Riterių“ atakuojantys žaidėjai
https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... dejai/7590

„Optibet A lygos“ 5-ojo turo rinktinėje naudingumu išsiskyrė Vilniaus „Riterių“ trejetas, pasižymėjęs labai naudingu žaidimu.

Vincentas Šarkauskas (Telšių „Džiugas“): Po prasto mačo Gargžduose 22-ejų vartininkas sužaidė labai solidžias rungtynes. Dvikovoje su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa V. Šarkauskas atrėmė net 10 varžovų smūgių ir labai svariai prisidėjo prie pasiektų lygiųjų.

Ernestas Stočkūnas (Gargždų „Banga“): Praėjusio sekmadienio sudėtingose rungtynėse nukraujavusiems gargždiškiams teko labai daug darbo gynyboje ir su tuo komandos kapitonas E. Stočkūnas susitvarkė – laimėjo 60 proc. dvikovų. 23 metų alytiškis sėkmingai pasidarbavo savo gynybos krašte ir atkarpomis aktyviai jungėsi į atakas.

Mauricio Pinto (Gargždų „Banga“): Vidurio gynėjų grandyje Gargždų ekipa neturi daug pasirinkimo, tad ligos kamuojamas ir treniruotę praleidęs brazilas pasiaukojo bei žengė į aikštę. Pasirodymas buvo labai geras: M. Pinto sąskaitoje – 90 proc. atliktų taiklių perdavimų bei 78 proc. laimėtų dvikovų.

Linas Klimavičius („Panevėžys“): Svarbiose rungtynėse prieš vicečempioną Aukštaitijos sostinės klubo vidurio gynėjai dar sykį sužaidė labai sėkmingai. Joshua Akpudje atliko rezultatyvų perdavimą, o Lietuvos rinktinės gynėjas pelnė užtikrintą įvartį smūgiu iš arti. Panevėžietis laimėjo 63 proc. dvikovų.

Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“): Žalgirietis pastaruoju metu demonstruoja puikią formą – dvikovoje su Vilniaus „Žalgiriu“ taip pat išsiskyrė labai solidžiu žaidimu. E. Vaitkūnas sėkmingai tvarkėsi su užduotimis gynyboje ir antrame kėlinyje pelnė puikų įvartį, kuris išlygino rezultatą.

Mohamedas Bahlouli („Kauno Žalgiris“): Legionierius iš Prancūzijos žaidė kiek daugiau nei pusvalandį, tačiau per tą laiką buvo pastebimiausias mačo žaidėjas. M. Bahlouli pelnė pirmąjį savo įvartį bei technišku ir efektingu žaidimu aštrino Kauno klubo atakas. Kai šis žaidėjas bus optimalios sportinės formos, varžovams bus dar sunkiau.

Vilius Armanavičius (Kauno rajono „Hegelmann“): Kovingasis kaunietis rungtynėse su Telšių „Džiugu“ dalyvavo net 37 dvikovose – įspūdingas kovingumo pavyzdys. V. Armanavičius pelnė išlyginamąjį įvartį, sukirto kamuolį į virpstą ir paskutinę mačo minutę vos dar kartą nepasižymėjo.

Felipe Brisola (Vilniaus „Riteriai“): Nors dvikova prieš „Jonavą“ nėra geriausias brazilo potencialo indikatorius, tačiau „Riterių“ atstovas prieš autsaiderius žaidė itin užtikrintai. Pelnytas įvartis, 4 „raktiniai“ perdavimai, puikus aikštės matymas – tuo F. Brisola išsiskyrė pastarosiose rungtynėse.

Ulysse Diallo („Panevėžys“): Čempionato lyderių gretose svarbiu metu atsirado dar vienas žaidėjas, išplėšęs pergalę. Po keitimo į kovą mestas legionierius iš Malio laiku atsidūrė tinkamoje vietoje ir šaltakraujiškai pelnė savo pirmą įvartį „Optibet A lygoje“.

Tomašas Vestenicky (Vilniaus „Riteriai“): Antras solidžią žaidimo užsienyje dosjė turintis šios simbolinės rinktinės puolimo atstovas pasižymėjo 4 „raktiniais“ perdavimais. Pirmą kartą nuo pirmųjų minučių startavęs slovakas mače su „Jonava“ pelnė įvartį bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Gytis Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“): Šiam kovingam puolėjui taiklių smūgių „Optibet A lygoje“ reikėjo kaip oro. Nors įvarčių buvo galima pelnyti ir daugiau, tačiau G. Paulauskas pasižymėjo dubliu ir 4 „raktiniais“ perdavimais. Iš viso „Riterių“ žaidėjas atliko 5 smūgius į vartus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 10 11:05

Turo rinktinėje – puikiai besigynę šiauliečiai
https://alyga.lt/naujiena/turo-rinktine ... eciai/7597

„Optibet A lygos“ simbolinėje 6-ojo turo rinktinėje išsiskiria puikiai gynyboje pasidarbavę FA „Šiauliai“ atstovai.

Lukas Paukštė (FA „Šiauliai“): Vartininkas iš Utenos šią savaitę žaidė prieš komandą, kuriai priklauso. Saulės miesto ekipai paskolintas L. Paukštė sužaidė labai sėkmingas rungtynes, užtikrintai susitvarkydamas tiek su 3 smūgiais į vartų plotą, tiek su kitomis situacijomis savo baudos aikštelėje.

Ernestas Pilypas (FA „Šiauliai“): Dešiniojo krašto gynėjas, kaip ir kiti šiauliečių gynėjai, dar kartą pasirodė itin solidžiai. Po ilgos pertraukos į „Optibet A lygą“ sugrįžęs E. Pilypas perėmė 10 kamuolių, laimėjo 67 proc. dvikovų bei atliko 2 smūgius į vartus.

Lukas Ankudinovas (Telšių „Džiugas“): Tauragiškis dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“ vilkėjo kapitono raištį ir galbūt tai jį įkvėpė puikiam pasirodymui. L. Ankudinovas smūgiu galva išvedė „Džiugą“ į priekį, perėmė 11 kamuolių ir laimėjo 68 proc. dvikovų.

Rimvydas Sadauskas (FA „Šiauliai“): Kaunietis taip pat antrą sykį atsidūrė „Optibet A lygos“ simbolinėje turo rinktinėje. FA „Šiauliai“ komandos garbę ginantis vidurio gynėjas laimėjo 88 proc. dvikovų, perėmė 9 kamuolius bei išprovokavo 2 pražangas.

Edwardas Sarpongas (Telšių „Džiugas“): Kairiojo krašto gynėjas iš Ganos ir toliau Telšių klube žaidžia be keitimo. E. Sarpongas akistatoje prieš „Sūduvą“ sėkmingai darbavosi gynyboje ir standartinės padėties metu atliko rezultatyvų perdavimą L. Ankudinovui.

Jevgenas Protasovas (Marijampolės „Sūduva“): Legionierius iš Ukrainos rungtynėse su Telšių „Džiugu“ praleido kiek mažiau nei pusvalandį, tačiau tapo pagrindiniu dvikovos herojumi. Ketvirtą pridėto laiko minutę J. Protasovas efektingu tolimu šūviu išplėšė „Sūduvai“ svarbias lygiąsias.

Yukiyoshi Karashima (Kauno rajono „Hegelmann“): Mėlynai baltų vidurio saugas vėl puikiu stiliumi priminė apie save. Y. Karashima atliko puikų tolimą baudos smūgį bei pirmasis suskubo prie 10 atšokusių kamuolių. Tai buvo pirmasis japono įvartis šiemet.

Thompsonas Gavi (Kauno rajono „Hegelmann“): Pirmuoju taikliu smūgiu šiame „Optibet A lygos“ sezone džiaugėsi ir kitas Kauno rajono klubo atstovas. Th. Gavi susidūrime su Gargždų „Banga“ padvigubino rezultatą, o perdavimus atliko 90 proc. taiklumu.

Elivelto („Panevėžys“): Ne vieną sezoną Lietuvoje rungtyniaujantis brazilas mače prieš čempioną atliko 7 sėkmingus driblingus bei išprovokavo 4 pražangas. Vis tik gana nebūdingai sau Elivelto atliko labai daug darbo gynyboje ir prisidėjo prie iškovoto taško Vilniuje.

Michaelas Thuique („Kauno Žalgiris“): Antrą sezoną Kauno ekipoje žaidžiantis M. Thuique sužaidė sau gana įprastas rungtynes. Brazilas vėl puikiai skirstė kamuolius – atliko rezultatyvų perdavimą ir, antrajam kėliniui artėjant į pabaigą, pats įvarčiu įtvirtino žalgiriečių laimėjimą.

Linas Pilibaitis („Kauno Žalgiris“): Šią savaitę 37-ąjį gimtadienį pažymėjęs veteranas pelnė pirmą įvartį šiame sezone. Antrojo kėlinio viduryje į kovą mestas L. Pilibaitis padėjo įveikti „Jonavą“ bei perdavimus atliko 87 proc. taiklumu.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 12 14:36

Geriausias kovo mėnesio jaunas žaidėjas – „Bangos“ puolėjas
alyga.lt 2022-04-12 11:19

„Optibet A lygoje“ trečią sezoną žaidžiantis puolėjas Darius Zubauskas šių metų pirmenybes pradėjo puikiai ir buvo išrinktas geriausiu kovo mėnesio jaunuoju žaidėju.

Gargždų „Bangos“ atstovas šio įvertinimo sulaukė susumavus žurnalistų ir tv3.lt portale surengtos apklausos sirgalių balsus – aistruolių indėlis balsavime šį kartą buvo labai reikšmingas.

D. Zubauskas dėl ligos praleido pirmąsias sezono rungtynes, tačiau per kitus tris kovo mėnesio mačus pelnė 3 įvarčius. Balandžio 11 dieną savo 22-ąjį gimtadienį pažymėjęs puolėjas pasižymėjo dubliu dvikovoje su „Jonava“, o mače su Telšių „Džiugu“ taikliai smūgiavo galva.

Per savo neilgą karjerą Lietuvos čempionate gargždiškis yra įmušęs 8 įvarčius ir šiuo metu su trimis taikliais smūgiais vis dar išlieka tarp dviejų rezultatyviausių turnyro žaidėjų.

D. Zubauskas pasidžiaugė sėkmingu kovo mėnesiu ir vyr. trenerio Davido Afonso rodomu pasitikėjimu.

„Savo žaidimą bei pasiektus rezultatus vertinu labai teigiamai. Įmušiau tris įvarčius, todėl šį sezoną pradėjau labai gerai bei tikiuosi, kad mano pasirodymai aikštėje vis gerės ir galėsiu padėti komandai mušdamas dar daugiau įvarčių. Liga didelės įtakos neturėjo, tik pirmąsias dienas buvo sunkiau treniruotis, iki kol organizmas priprato prie treniruočių ir rungtynių ritmo.

Komandoje atmosfera gera, puikiai sutariame ir sunkiai dirbame treniruotėse. Nežiūrint į tai, kad komandą paliko keli mums labai svarbūs žaidėjai, siekiame parodyti kuo geresnį žaidimą kiekvienose rungtynėse.

Šį sezoną gaunu labai daug pasitikėjimo iš trenerio, todėl mano vertė ir atsakomybė komandoje yra didelė. Kadangi neturime daug konkurencijos puolėjo pozicijoje, tai manęs neblaško sunkiai dirbti tiek treniruotėse, tiek rungtynėse.

Sezono tikslai – pasiekti kuo daugiau pergalių, mušti įvarčius ir stengtis kuo geriau žaisti kiekvienose rungtynėse“, – apibendrino „Bangos“ atakų lyderis.

„Optibet A lygos“ rėmėjo „Customprocard“ geriausio kovo mėnesio žaidėjo kortelė D. Zubauskui bus įteikta artimiausiose namų rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“, kurios įvyks jau šį penktadienį, balandžio 15 dieną.

https://alyga.lt/naujiena/geriausias-ko ... lejas/7604

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 13 16:07

Geriausio mėnesio trenerio laurus susižėrė „Panevėžio“ strategas
alyga.lt 2022-04-13 13:51

Šio sezono „Optibet A lygoje“ puikiai startavęs „Panevėžys“ vis dar nėra pralaimėjęs nė vieno mačo ir žygiuoja turnyro lentelės viršūnėje.

Panevėžiečiams teko sudėtingas tvarkaraštis ir žaidimas toli gražu ne optimalia sudėtimi, tačiau jie su tuo susitvarkė nepriekaištingai, o komandos vairininkas Valdas Urbonas, susumavus tv3.lt sirgalių apklausos balsus ir žurnalistų įvertinimus, buvo pripažintas geriausiu kovo mėnesio treneriu.

„Panevėžys“ pirmose praėjusio mėnesio rungtynėse sužaidė 0:0 su Vilniaus „Riteriais“ bei iškovojo tris minimalias pergales 1:0 – įveikė „Kauno Žalgirio“, Kauno rajono „Hegelmann“ ir Telšių „Džiugo“ ekipas. Per visus mačus Aukštaitijos sostinės ekipa nepraleido nė vieno įvarčio.

Šiuo metu su 17 taškų „Panevėžys“ rikiuojasi pirmas turnyro lentelėje ir turi puikius šansus pirmąjį čempionato ratą baigė viršūnėje.

Įvertinimo sulaukęs V. Urbonas laurus skyrė šauniai pasidarbavusiems komandos futbolininkams, kurie šiemet turi didelių ambicijų.

„Malonu sulaukti įvertinimo – akivaizdu, kad tai visos komandos nuopelnas. Daug kam tokia pradžia buvo netikėta. Man džiugu dėl žaidėjų, kad jie pilni noro, ambicijų ir motyvacijos siekti gerų rezultatų. Turint tokius žaidėjus ir pačiam malonu dirbti, tačiau reikia suprasti, kad tai yra tik pradžia, žinant, koks konkurencingas šiemet yra čempionatas.

Kiekvienas sprendimas leisti jauną žaidėją buvo pamatuotas, nes aš juos kiekvieną dieną matau treniruotėse. Jauni žaidėjai parodė, kad turi ambicijų ir reikiamą lygį. Rizika šiokia tokia egzistuoja, bet man džiugu, kad nė vienas iš jų neiškrito iš konteksto ir visi atsakingai bei gerai sužaidė gautas minutes. Dėl to man džiugu ir ateityje norėtųsi, kad jie užsitarnautų savo laiką aikštėje ir rodytų dar daugiau noro.

Ačiū labai visiems, kas balsavo ir palaikė. Stengsimės nenuvilti sirgalių ir ateityje“, – kalbėjo „Panevėžio“ vyr. treneris, kuriam atiteks lygos rėmėjo „Antėja“ prizas.

Artimiausią mačą čempionato lyderiai žais balandžio 16 dieną – 8-ojo turo susitikime svečiuose bus stojama į kovą su FA „Šiauliai“ futbolininkais.

https://alyga.lt/naujiena/geriausio-men ... OlVj8KawvY

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2022 m. sezono turo/rato/sezono geriausi

2022 Bal 14 14:51

„Panevėžio“ vartininkas – geriausias kovo mėnesio žaidėjas
https://alyga.lt/naujiena/panevezio-var ... dejas/7606

„Optibet A lygoje“ kovo mėnesį puikiai rungtyniavęs „Panevėžys“ nepraleido nė vieno įvarčio, o labiausiai prie to prisidėjo meistriškai vartų stačiakampį gynęs vartininkas Rafaelis Broetto.

31-erių brazilas sulaukė įvertinimo – tapo geriausiu kovo mėnesio Lietuvos čempionato žaidėju, kai buvo susumuoti žurnalistų ir tv3.lt portale surengtos apklausos sirgalių balsai.

R. Broetto išlaikė „sausus“ vartus per visas ketverias kovo rungtynes. Vartininkas iš Brazilijos atrėmė du labai pavojingus smūgius dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“, mače su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa apsigynė nuo baudinio ir kelis kartus puikiai gelbėjo komandą bei sėkmingai rungtyniavo prieš „Kauno Žalgirį“ ir Telšių „Džiugą“.

Ketvirtą sezoną „Panevėžyje“ ir penktą „Optibet A lygoje“ rungtyniaujantis R. Broetto įrodė, kad yra stiprus psichologiškai. 2020 ir 2021 metų sezono pirmuose Lietuvos čempionato mačuose vartininkas patirdavo traumas bei ilgam laikui iškrisdavo iš rikiuočių.

LFF taurėje ir Supertaurėje baudinių serijoje žibėjęs brazilas labai svariai prisidėjo prie šių iškovotų trofėjų ir yra laikomas šio futbolo komponento specialistu. R. Broetto išsamiai pasidalino savo mintimis apie sulauktą įvertinimą bei sugebėjimą atremti baudinius.

„Tikra tiesa, du sezonai buvo pažymėti labai nesėkmingu startu, tačiau niekada neleidau, kad tai mane liestų. Buvau visada susikoncentravęs ties savo atsistatymu ir noru žaisti vėl. 2021-aisiais patirta trauma buvo pati sunkiausia, kurią turėjau per karjerą. Atsistatymas buvo ilgas, tad išnaudojau tą laiką, jog psichologiškai pasiruoščiau žaisti vėl.

Noriu būti geriausiu, koks tik gali būti, kiekvieną dieną. Turiu vidinę kovą su savimi, kuri visada motyvuoja mane daryti geriausia, ką galiu, todėl tai man padeda rungtynėse.

Manau, kad turime puikią suburtų žaidėjų grupę. Žinome, kad tai yra vienintelis kelias pasiekti tikslus – padėti vienas kitam. Šis palaikymas tarp žaidėjų padaro skirtumą ir žinojimas, jog į kiekvieną žaidėją gali dėti viltis suteikia mums jėgų pabandyti įveikti visas rungtynių metu mums tenkančias situacijas.

Pirmiausia, dėkoju už tokį įvertinimą ir nuomonę. Apie tai, kad esu laikomas tarp geriausių baudinius atremiančių vartininkų, aš negirdėjau – malonu tą girdėti. Kalbant apie baudinius, tikiu savo intuicija.

Kai turiu galimybę, stebiu tai, kaip varžovai realizuoja baudinius. Įprastai baudinius pavyksta atremti dėka intuicijos ir pasiruošimo. Geriausias laikas sureaguoti į smūgį yra pats svarbiausias dalykas, o tai pasiekiama treniruojantis“, – pasakojo „Panevėžio“ vartininkas.

R. Broetto sulauks lygos rėmėjo „7Pack“ prizo, o „Panevėžys“ artimiausias čempionato rungtynes žais balandžio 16 dieną. 8-ojo turo dvikova su FA „Šiauliai“ komanda prasidės nuo 15 val.

Grįžti į