bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2022 metų Supertaurė

2022 Vas 07 17:16

OPTIBET LFF SUPERTAURĖS AKISTATA – VASARIO 26 DIENĄ VILNIUJE
2022-02-07
https://lff.lt/news/13144/optibet-lff-s ... -vilniuje/

Lietuviškojo futbolo sezono uždanga bus pakelta vasario 26 dieną Vilniuje – būtent tą dieną bus varžomasi dėl Optibet LFF supertaurės trofėjaus. Rungtynės, kuriose susitiks Vilniaus „Žalgiris“ bei Marijampolės „Sūduva“, bus žaidžiamos vasario 26 dieną (šeštadienį), 17.30 val. Vilniaus „Sportimos“ manieže. Dėl šio trofėjaus įprastai kaunasi Optibet A lygos nugalėtojai ir Hegelmann LFF taurės laimėtojai, tačiau pernai abu šiuos trofėjus iškovojo Vilniaus „Žalgiris“, tad jų konkurentais „Sūduva“ tapo iškovojusi antrą vietą praėjusių metų čempionate.

„Rungtynės dėl Optibet LFF supertaurės pastaraisiais metais buvo tikrai atkaklios ir įdomios, tad tikimės, kad ir šiemet Vilniaus ir Marijampolės klubai sirgaliams suteiks puikių emocijų prieš čempionato startą“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šiais metais Optibet LFF supertaurė pasitinkama su šūkiu „Atostogos baigėsi“. Šūkis skelbia naujo sezono pradžią ir kviečia sirgalius sugrįžti į stadionus bei sudalyvauti akistatoje dėl pirmojo sezono trofėjaus. Žalgiriečiai per savo istoriją Supertaurę yra iškovoję 7 kartus, tuo tarpu Marijampolės ekipai tai padaryti pavyko tris sykius. Praėjusiais metais pirmą sezono trofėjų iškovojo „Panevėžio“ klubas, po baudinių serijos nugalėjęs „Žalgirį“.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 16 17:21

Optibet LFF supertaurė: istorija, rekordininkai ir užsienio treneriai
https://lff.lt/news/13185/optibet-lff-s ... treneriai/

Prieš laukiančias rungtynes dėl trofėjaus kviečiame dar sykį prisiminti svarbiausius rungtynių dėl šio trofėjaus istorinius faktus.

LFF supertaurės istorija Lietuvoje skaičiuojama nuo 1995-ųjų – tada šį trofėjų laimėjo Kauno „Inkaro“ futbolininkai. Tiesa, laimėjo jį be kovos – tame sezone Kauno klubas laimėjo ir čempionatą, ir taurę, tad šis trofėjus jiems atiteko nežaidus.

Jau po metų dėl titulo teko rungtis su Šiaulių „Kareda“ ir tada stipresni buvo būtent šiauliečiai – jie laimėjo rungtynes 2:1 ir iškovojo pirmąjį Supertaurės trofėjų savo istorijoje.

Vėliau dėl Supertaurės buvo kovojama beveik kiekvienais metais, išskyrus kelias išimtis – dėl titulo nebuvo žaista ir jis jokiai komandai neatiteko 1997, 1999, 2000, 2001, 2007, 2008 ir 2012 metų sezonuose.

Keitėsi ir varžybų vykdymo tvarka – anksčiau, jei lygą ir čempionatą laimėdavo viena ir ta pati komanda, Supertaurės trofėjus jai buvo įteikiamas be kovos. Tokiu būdu Supertaurės laimėtojais du kartus (2002 ir 2004 metais) tapo FBK „Kaunas“, du sykius laimėjo Panevėžio „Ekranas“ (2010 ir 2011 metais), taip pat dukart be kovos titulą į savo kolekciją pridėjo Vilniaus „Žalgiris“ (2014 ir 2015 metais) bei vieną – jau minėtas Kauno „Inkaras“ (1995m.). Vėliau, pakeitus nuostatus, dėl Supertaurės buvo žaidžiama net ir tuo atveju, jei abu pagrindinius sezono titulus laimi ta pati komanda – tokiu atveju A lygos čempionai žaisdavo su antrą vietą čempionate užėmusia komanda.

Žvelgiant į sėkmingiausias visų laikų Supertaurės komandas, tai sąrašo viršuje yra „Žalgiris“, titulą iškovojęs 7 sykius. 4 titulus savo sąskaitoje turi Panevėžio „Ekranas“, po 3 kartus triumfavo FBK „Kaunas“ ir Marijampolės „Sūduva“, po vieną pergalę Supertaurėje iškovojo Kauno „Inkaras“, Šiaulių „Kareda“ ir FK „Panevėžys“.

Yra du klubai, kurie praeityje yra rungtyniavę dvikovoje dėl LFF supertaurės, tačiau jos neiškovojo. Vilniaus „Riteriai“ (tuometiniai „Trakai“) mačą dėl titulo pralaimėjo 2016 ir 2017 metais, o Kauno „Stumbras“ galimybę trofėjų iškovoti turėjo 2018-aisiais.

Tuo tarpu vieninteliai du futbolininkai, Supertaurės rungtynėse įmušę du įvarčius, yra Mindaugas Grigalevičius, kurio du jo tikslūs smūgiai 2003-aisiais padėjo Vilniaus „Žalgiriui“ nugalėti FBK „Kauną“ bei Tomislavas Kišas, kuris praėjusių metų rungtynėse dėl titulo pasižymėjo dubliu, tačiau neišgelbėjo Vilniaus „Žalgirio“ nuo pralaimėjimo „Panevėžiui“.

Įdomu tai, kad šių metų Supertaurės rungtynės bus jau penktosios iš eilės, kai nė vienai iš žaidžiančių trenerių nevadovauja treneris iš Lietuvos. 2018-aisiais Marijampolės „Sūduva“ su Vladimiru Čeburinu žaidė prieš Mariano Barreto treniruojamą Kauno „Stumbrą“, po metų to paties trenerio vedami marijampoliečiai žaidė prieš Vilniaus „Žalgirį“ su Mareku Zubu,  užpernai „Sūduvai“ vadovavo Heimo Pfeifenbergeris, bet trofėjų iš „Sūduvos“ perėmė žalgiriečiai, treniruojami Aliaksejaus Bagos. Pernai į kovą dėl Supertaurės grįžo „Žalgirio“ vairą perėmęs V. Čeburinas, „Panevėžio“ ekipoje sutikęs Joao Martinsą, o šiemet kitoje barikadų pusėje nuo kazacho bus „Sūduvą“ treniruojantis ispanas Victoras Basadre.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 23 12:47

O super taurėje galioja ta trijų lietuvių taisyklė?

Kalinauskas
Pranešimai: 3256
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 23 13:27

O super taurėje galioja ta trijų lietuvių taisyklė?
Niekas nežino:-) O Taurėje?

šiaip
Pranešimai: 3827
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 23 13:51

Tai kaži, ar varžybų nuostatai šiam sezonui jau yra patvirtinti. Iš kur čia žinosi :)

Kalinauskas
Pranešimai: 3256
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 23 14:53

Pasirodo galioj 3 lietuvių taisyklė

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 23 15:10

A lygos kapitonų prognozė: „Žalgiris“ – Supertaurės favoritas, tačiau nenurašoma ir „Sūduva“
https://lff.lt/news/13223/a-lygos-kapit ... ir-suduva/

„Žalgiris“ Optibet LFF supertaurę iškovojęs yra septynis, o „Sūduva“ – tris kartus. Tarpusavyje ekipos dėl šio trofėjaus kovėsi du kartus ir abi komandos iškovojo po vieną pergalę.

LFF.lt susisiekė su būsimo Optibet A lygos sezono komandų kapitonais, kurie pateikė savo prognozes ir įžvalgas apie tai, kas gali būti rungtynių favoritais bei iškovoti pirmąjį sezono trofėjų.

Linas Pilibaitis („Kauno Žalgiris“). „Sezono pradžia visada būna įdomi, išimtis nebus ir šie metai, bet favoritu laikau „Žalgirį“. Jie išlaikė beveik visą branduolį, pasistiprino, o „Sūduva“ neteko daug svarbių žaidėjų, stipriai atsinaujino. Viską sudėjus, „Žalgiris“ turi geresnius šansus“.

Tautvydas Eliošius („Panevėžys“). „Manau, kad šių rungtynių stiprus favoritas yra „Žalgiris“. Jie išlaikė didžiąją dalį branduolio, turi patyrusius žaidėjus, kurie ne kartą yra žaidę ir laimėję finalus ar panašaus tipo rungtynes. Taip pat turi trenerį, kuris žino, kaip laimėti trofėjus. „Sūduva“ tarpsezoniu yra praradusi kelis kertinius komandos žaidėjus ir pasiruošimo metu neblizga. Turi nemažai naujokų, tai tikriausiai trūksta ir laiko susižaisti. Taip pat keli svarbūs žaidėjai buvo traumuoti, klausimas, ar spės pasveikti ir įgauti sportinę formą. Manau, kad „Žalgiris“ laimės 2:0“.

Vilius Armanavičius (Kauno raj. „Hegelmann“). „Supertaurės rungtynės yra labai sunkiai prognozuojamos, nes tai yra pirmos rimtos sezono rungtynės. Pasiruošimo cikle žaisti teko prieš abi komandas, tačiau pasiruošimo ciklas yra visai kas kita, nes komandos išsibando naujas taktikas, žaidėjus, tad vertinti tikrai yra sunku. Visgi „Žalgiris“ persiviliojo vieną „Sūduvos“ lyderių (Nicolasą Gorobsovą – red.), tai „Sūduvai“ yra didelis praradimas ir manau, kad „Žalgiris“ šiose rungtynėse bus pajėgesnė komanda ir pasieks pergalę“.

Dominykas Barauskas (Vilniaus „Riteriai“). „Sunku prognozuoti šio finalo rezultatą, kadangi tai bus pirmos sezono rungtynės. Abi komandos keitėsi, reikia laiko susižaidimui. Šiai dienai, manyčiau, favoritai yra „Žalgiris“, bet, kaip ir sakiau, tai bus pirmos oficialios rungtynės po atostogų, gali būti ir broko, todėl nenustebčiau, jei abi komandos žaistų atsargiai ir sulauktume 11 metrų baudinių serijos“.

Robertas Vėževičius (Gargždų „Banga“). „Dvikovos favoritais laikyčiau „Žalgirį“, jei reiktų įvertinti procentais, tai būtų 60 prieš 40. Pagrindiniu faktoriumi į pergalę įvardinčiau išlaikytą branduolį ir pasipildymą neblogais legionieriais. Ko negalėčiau pasakyti apie „Sūduvą“ – atsisveikinta su savo lyderiais, o į jų vietas paimta nemažai jaunimo. Aišku, pirmos oficialios rungtynės visada būna nervingos ir kuri komanda greičiau susitvarko su tuo jauduliu, ta dažniausiai ir laimi, o tai – dar vienas pliusas, kodėl galvoju, kad „Žalgiris“ turėtų laimėti, nes turi daug žaidėjų, kurie yra labiau patyrę ir užgrūdinti tokių kovų. Laukiame gražių rungtynių“.

Davydas Arlauskis (Telšių „Džiugas“). „Mano spėjamas rezultatas yra 3:1 „Žalgirio“ naudai. Rungtynės tikrai turėtų būti įdomios, kadangi viskas priklausys nuo to, kas yra geresnės fizinės formos šitoje stadijoje, komandos komplektacijos dar vyksta abejose komandose, gal kiek daugiau susikomplektavę, mano požiūriu, Vilniaus „Žalgiris“. Tai manau, kad šiose rungtynėse tikrai turėtų dominuoti „Žalgiris“, be abejo, jiems 12 žaidėju namų arenoje bus ir žiūrovai. Kiek teko matyti kontrolinių rungtynių iš abiejų komandų, vaizdas susidarė „Žalgirio“ naudai, nes šiai dienai, manau, tai yra labiau sukomplektuota sudėtis nei „Sudūvos“. Bet „Sudūva“ gali nustebinti, nes tai yra rungtynės dėl taurės ir jie tikrai norės irodyti, kad gali jas laimėti. Manau, kad laimės ta komanda, kuri yra labiau susižaidusi“.

Algis Jankauskas (FA „Šiauliai“). „Žinant, kad rungtynės vyks Vilniuje, tai „Žalgirio“ komanda turės bent jau namų sienų pranašumą. Manau, kad abi komandos trokšta pradėti naująjį sezoną su iškovotu trofėjumi. Kadangi pats esu žaidęs už abi komandas ir dar likę daug sentimentų, tai favorito neįvardinsiu. Tik palinkėsiu gražių rungtynių ir smagaus reginio sirgaliams“.

Martynas Matuzas („Jonava“). „Tai turbūt nieko nenustebinsiu, favoritais laikydamas „Žalgirį“. Bet labai norėčiau, kad pirmose oficialiose rungtynėse „Sūduva“ sužaistų kur kas geriau negu per draugiškas rungtynes ir išlaikytų intrigą iki pabaigos o gal net ir laimėtų. Bet norai norais, tačiau šiuo metu „Žalgiris“ – stipresnė komanda“.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Vas 23 15:15

Optibet LFF supertaurės rungtynėse – šansas laimėti kelionę į Lietuvos rinktinės rungtynes Turkijoje
https://lff.lt/news/13226/optibet-lff-s ... turkijoje/

Dvikova aikštėje tarp dviejų iš pajėgiausių šalies komandų žada nemažą intrigą, tačiau ir be jos žiūrovai sulauks nemažai pramogų ir prizų.

Prieš rungtynes „Sportima“ arenoje bus įrengta fanų zona, kurioje sirgaliai galės išbandyti save sukant „Laimės ratą“ ir varžantis dėl prizų, taip pat jaunųjų futbolo sirgalių lauks ir „Playmakers“ stendas, kuriame bus galima sužinoti viską apie šią iniciatyvą bei išmėginti savo tikslumą smūgiuojant į futbolo vartelius.

Pramogos sirgalių lauks ne tik greta aikštės, tačiau jau ir sėdint arenoje – sirgaliai turės galimybę laimėti generalinio LFF supertaurės rėmėjo Optibet prizų.

Visgi bene didžiausias galimas laimėti prizas – kelionė su Lietuvos vyrų rinktine į birželio mėnesio UEFA Tautų lygos rungtynes Turkijoje. Rungtynių pertraukos metu vienas laimingasis sirgalius bus pakviestas į aikštę, kur jam reikės įvykdyti vieną užduotį. Jei tai padaryti pavyks – sirgalius laimės kelionę su rinktine į Turkiją, o į paketo kainą bus įskaičiuotas skrydis pirmyn ir atgal, gyvenimas viešbutyje bei bilietas į birželio 14 dienos rungtynes Turkija – Lietuva.

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2022 metų Supertaurė

2022 Kov 02 13:15

Pagrindinis mačo laikas baigėsi lygiosiomis 0:0, o mačui nusikėlus į baudinių seriją, ten visą savo meistriškumą pademonstravo naujasis „Sūduvos“ vartininkas Tomas Švedkauskas. Jis atmušė tris žalgiriečių smūgius ir po mačo buvo pripažintas naudingiausiu mačo žaidėju.

Visą straipsnį galite rasti https://www.sportas.lt/naujiena/451276/ ... na-komanda

: Plunksagraužis, kad parašė: dviejuose sakiniuose tą patį žodį panaudojo net keturis kartus! Talentas, užsikertantis truputį ant vieno žodžio.

: Koks ten daužtas Mačo rašė tą nesamonę? :roll:

Grįžti į