Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

2023m II Lyga

2022 Gru 19 23:40

Prašymus dalyvauti LFF II lygos licencijavimo procese pateikė 18 komandų – 11 klubų ir 7 dublerinės/dukterinės A ir I lygos klubų ekipos:
  • Utenos „Utenis“;
  • „Šilutė“;
  • Joniškio „Saned“;
  • Kauno „Fortūna“;
  • Vilniaus „Viltis“;
  • Vilniaus „Ateitis“
  • Klaipėdos FM;
  • Kybartų „Sveikata“;
  • Tauragės „Tauras“;
    ↑ Panevėžio raj. „Dembava“;
    ↑ Vilniaus „Geležinis vilkas“;
    ↑ FKS „Ukmergė“
  • Kauno raj. „Hegelmann“ B;
  • Telšių „Džiugas“ B;
  • Alytaus „Dainava“ B;
    ↑ Kėdainių „Nevėžis“ B;
    ↓ Gargždų „Banga“ B;
  • Vilniaus „Žalgiris“ C;
    „Kauno Žalgiris“ C.
Licencijavimo komiteto posėdis dėl LFF I, II ir moterų A lygos licencijų suteikimo yra numatytas 2023 m. vasario 17 dieną.
↑ Iš III lygų, ↓ – iš I lygos.

Buvusios komandos:
TransINVEST – I Lygai
Kauno Žalgiris B – I Lygai
Sūduva B – I Lygai
Jonava B – nėra
Radviliškis – nėra

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2023m II Lyga

2022 Gru 21 13:50

Papildė dar sąrašą Prienų „Nemunas“;

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2023m II Lyga

2023 Vas 17 23:25

II lygos licencijas gavo 14 klubų ir komandų:

Kybartų „Sveikata“; Joniškio „Saned“; „Šilutė“; Vilniaus „Viltis“ Kauno VJFM „Fortūna“; Klaipėdos FM; Tauragės „Tauras“; „Ukmergė“; Panevėžio r. „Dembava“; Kauno r. „Hegelmann Litauen“ B; Telšių „Džiugas“ B; Alytaus „Dainava“ B; Gargždų „Banga“ B, Vilniaus „Žalgiris“ C;

II lygos licencijos nebuvo išduotos 2 klubams: FK „Prienai“ (nustatytais terminais nepateikė reikalingos licencijavimo dokumentacijos) ir FK „Utenis“ (neįgyvendinti finansiniai kriterijai)

Prašymus dalyvauti LFF II lygos licencijavimo procese pateikę FM „Ateitis“, VFA „Geležinis vilkas“ ir FK „Kauno Žalgiris“ C vėliau informavo, jog LFF II lygos licencijos nesieks.

https://www.lff.lt/licencijavimo-komite ... sdavimo-3/

cikonio
Pranešimai: 114
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: 2023m II Lyga

2023 Vas 18 14:25

O tai „Utenis“, po beveik dešimtmečio futbolo vystymo pagal pasaulyje pirmaujančias metodikas, ar bent vaikų komandas registruoja Lietuvos čempionatuose? Aš tai pernai ar tai vieną, ar dvi komandas lietuvosfutbolas.lt radau... :?:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2023m II Lyga

2023 Kov 28 17:12

LFF II lyga – prie starto linijos. Komandų apžvalga (I dalis)
22 kovo, 2023
https://www.lff.lt/lff-ii-lyga-prie-sta ... a-i-dalis/

Paskutinę kovo dieną „Žalgiris“ C – „Dainava“ B komandų rungtynėmis startuos 2023 metų LFF II lygos sezonas. Šiemet jame varžysis 16 komandų, kurios žais dviejų ratų sistema. Lyginant su praėjusiais metais, lygoje neliko laipteliu aukščiau žengusių Vilniaus rajono „TransINVEST“ ir „Kauno Žalgirio“ B ekipų, taip pat Utenos „Utenio“, „Jonavos“ B, Vilniaus „Ateities“ ir FSK „Radviliškio“. Jų vietas užims Mažeikių „Atmosfera“, FKS „Ukmergė“, Panevėžio rajono „Dembava“ ir Gargždų „Banga“ B.

Jūsų dėmesiui, komandų pristatymas. Pirma dalis.

Panevėžio rajono „Dembava“ (debiutantai)

Gražiomis pergalėmis futsal bei paplūdimio futbolo turnyruose galintis pasigirti „Dembavos“ klubas respublikiniu mastu žengia ir į didįjį futbolą. Pasipildę puikiai žinomais Domantu Nebilevičiumi, Donatu Petrausku, Jonu Lebedevu bei legionieriais iš Japonijos, Ugandos ir Nigerijos, lygos naujokai pasistengs nebūti pastumdėliais. „Norėtume būti kažkur per vidurį, tačiau kaip bus – parodys ateitis. Esame naujai jaunų žaidėjų pagrindu sulipdyta komanda, kurios tikslas – pritraukti Dembavos vaikus į futbolą“, – sakė klubo vadovas Saulius Dambrauskas. „Dembavą“ treniruos futbolo specialistas iš Pasvalio Šarūnas Kazlauskas.

„Šilutė“ (2022 m. – 3 vieta)

Net ir nekėlusi didelių tikslų, „Šilutė“ praėjusiais metais užkopė ant trečiojo turnyro lentelės laiptelio bei gavo teisę žaisti pereinamąsias rungtynes su trečia nuo galo Optibet Pirmos lygos komanda „Riteriais“ B. Toje serijoje vilniečiai buvo geresni, tad pamario miesto komanda savo laimę II lygoje bandys dar kartą. „Kaip ir pernai, taip ir šiemet milžiniškų tikslų nekeliame. Vis tik, pagal sudėtį, galvoju, kad turėtume būti pirmajame penketuke“, – sakė klubo vadovas Romualdas Taršauskas.

Po praėjusių metų sezono ekipą paliko ilgametis treneris Svajūnas Česnulis, kurį keis žaidžiantysis treneris Gvidas Juška. Keturiasdešimtmetis pernai buvo vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų, tad ir šiemet bandys pademonstruoti savo sugebėjimus. Gvidas nebus vienintelis Juška „Šilutėje“, nes į komandą iš „Neptūno“ atvyko Simas ir Paulius Juškos. Kiti papildymai – Ernestas Grudys, Rokas Rusys bei kiti. Tarp didžiausių netekčių reikia išskirti Giedriaus Ratkaus, Arvydo Miklovio bei Tado Vitkausko išvykimą.

Pernai klubo prioritetu buvo infrastruktūra. Kadangi nepavyko atlikti visų darbų, šis prioritetas lieka ir būsimam sezonui. Klubas sezoną pradės ant dirbtinės dangos, o jo eigoje persikels ant natūralios dangos aikštės.

Joniškio „Saned (2022 m. – 5 vieta)

Pernai stiprią sudėtį surinkę Joniškio „Saned“ atstovai tikėjosi iškovoti prizinę vietą bei 2023-uosius pasitikti Optibet Pirmoje lygoje. Kad tai nebuvo tuščios ambicijos, parodo faktas, jog klubas šiemet pretendavo į Pirmos lygos licenciją. Tiesa, vėliau tokių ketinimų atsisakė, bet noro žengti į antrąjį pagal stiprumą šalies divizioną – jokiu būdu ne.

Naujajame sezone prie pernykščių super veteranų Ričardo Beniušio, Audriaus Raškaus, Dariaus Isodos ir kitų prisijungė „Sūduvos“ talismanas Povilas Leimonas, Matas Daškus, jau anksčiau mūsų šalyje žaidęs legionierius iš Ukrainos, taip pat kartvelas bei du uzbekai. „Pernai mums trūko rotacijos, šiemet tai nepasikartos. Vėl keliame tikslą iškovoti kelialapį į Optibet Pirmą lygą“, – sakė Edmundas Bernotas. Vienintelė netektis – Marius Šluta. Jis liko Mažeikiuose, toliau treniruos „Atmosferą“ ir viename iš turų susikaus su savo buvusia komanda.

Vilniaus „Viltis“ (2022 m. – 8 vieta)

Pernai su šūkiu „Dabar arba niekada“ sezoną pasitikę Vilniaus „Vilties“ atstovai šiemet su pareiškimais yra gerokai atsargesni ir planuoja žiūrėti ne į turnyro lentelę, o į būsimą varžovą. Kaip seksis tai padaryti – pamatysime. „Pernai prisikalbėjome, neįvertinę tokio monstro kaip „TransINVEST“. Šiemet apie vietas nekalbame – kalbame apie tai, kaip laimėti šios savaitės rungtynes“, – sakė ekipos vadovas ir treneris Mindaugas Bielinskas.

Komanda pasipildė devyniais naujokais, iš kurių nemaža dalis turi ir Pimos lygos patirties. Taip pat labai svarbu, kad ekipoje liko praėjusio sezono pabaigoje prisijungęs buvęs nacionalinės rinktinės futbolininkas Simonas Stankevičius. „Neženkliai, bet sustiprėjome“, – pasikeitimus reziumavo M. Bielinskas.

Klaipėdos FM (2022 metais – 7 vieta)

Nepaisant savo jauno amžiaus, Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai pernai į atlapus kibo žymiai didesnę patirtį turintiems varžovams. Mokyklos bėda ta, kad gabiausi vaikai buvo pastebėti „Neptūno“, kiti, baigę vidurines mokyklas, išvyko studijuoti. „Tai nėra vienintelės mūsų netektys. Kadangi pirmaujame Elitinėje U-18 lygoje, didelį dėmesį skirsime šiam turnyrui. Tai reiškia, kad mūsų talentingiausi 2006 metų auklėtiniai prisijungs tik nuo birželio. Kaip bekalbėtume, norime iškovoti kelialapį į jaunimo Čempionų lygą“, – sakė Klaipėdos FM direktorius Audrius Žuta. Nepaisant šių netekčių, klubas kelia tikslą prasibrauti į pirmąjį dešimtuką.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2023m II Lyga

2023 Kov 28 17:13

LFF II lyga – prie starto linijos. Komandų apžvalga (II dalis)
28 kovo, 2023
https://www.lff.lt/lff-ii-lyga-prie-sta ... -ii-dalis/

Paskutinę kovo dieną „Žalgiris“ C – „Dainava“ B komandų rungtynėmis startuos 2023 metų LFF II lygos sezonas. Šiemet jame varžysis 16 komandų, kurios žais dviejų ratų sistema. Lyginant su praėjusiais metais, lygoje neliko laipteliu aukščiau žengusių Vilniaus rajono „TransINVEST“ ir „Kauno Žalgirio“ B ekipų, taip pat Utenos „Utenio“, „Jonavos“ B, Vilniaus „Ateities“ ir FSK „Radviliškio“. Jų vietas užims Mažeikių „Atmosfera“, FKS „Ukmergė“, Panevėžio rajono „Dembava“ ir Gargždų „Banga“ B.

Jūsų dėmesiui – būsimų dalyvių pristatymas.

Kybartų „Sveikata“ (2022 metais – 14 vieta)

Nepaisant to, kad pernai seniausias Lietuvos klubas sezoną pasitiko kupinas aukštų tikslų, galutinėje rikiuotėje jis liko tik keturioliktas. Kaip bus šiemet? Klubo vadovas Nerijus Demenius tikslaus atsakymo neturi. „Nuotaikos įvairios. Lyg ir pasipildėme naujokais iš „Hegelmann B“ komandos, tačiau stadiono dar nesusitvarkėme. Miestelis mažas, tad lengva nėra. Žaidėjų trūkumas visada lydi mūsų komandą, nes tik randame geresnį, iškart jis kas nors perima. Kaip visada, kažkas gausis, bet, akivaizdu, kad į lyderius nepretenduojame“, – sakė N. Demenius. Vis tik Kybartuose ne viskas taip niūru. Klubas rado rėmėjus, su kuriais vedamos derybos ne tik tam, kad „Sveikata“ dalyvautų, o tam, kad kiltų aukštyn, galbūt – net į Pirmą lygą. Vis tik, tai ateities planai, o kol kas svarbiausia – išgyventi.

Tauragės „Tauras“ (2022 metais – 9 vieta)

Praėjusiais metais į Lietuvos futbolo padangę sugrįžęs „Tauro“ klubas debiutiniame sezone užėmė devintąją poziciją. Tuomet sunkiai pradėję metus, tauragiškiai sugebėjo pakilti iki pirmojo dešimtuko, bet jame pasipriešinti lyderiams nepavyko. Šiemet klubo tikslas nesikeičia: maksimalus – penketukas, minimalus – dešimtukas. Nesikeičia ir komandos branduolys, o pora prarastų žaidėjų pakeis iš užsienio sugrįžęs Arūnas Arcišauskas ir Egidijus Dusevičius, pernai atstovavęs Klaipėdos „Neptūnui“. „Dar laukiame galutinio sprendimo iš savivaldybės. Turime garantuotą palaikymą, bet dėl didžiulės infliacijos paprašėme šiek tiek daugiau. Galvoju, kad pernai savo žaidimu vaizdo negadinome, norėtume tokią tendenciją išlaikyti ir šiemet. Labai norėtųsi tikėti, kad jaunimas bus sustiprėjęs ir parodys brandesnį žaidimą“, – sakė ekipos treneris Darius Stažys.

Kauno „Fortūna“ (2022 metais – 10 vieta)

Po itin nesėkmingo 2021 metų sezono „Fortūna“ pernai žengė didelį žingsnį į priekį bei pateko į stipriausiųjų komandų dešimtuką. Didžiausias pasikeitimas, lyginant su 2022 metų sezonu – trenerio pozicija. Šiemet komandai vadovaus legendinis Igoris Pankratjevas, kuris į treniravimą sugrįžta po kelių metų pertraukos. Paskutinė jo treniruota komanda – taip pat LFF II lygoje žaidęs Vilniaus „Panerys“. Sudėtyje pasikeitimų nėra itin daug. Galima paminėti tik poros žaidėjų prisijungimą iš „Garliavos“.

„Tikslas – aštunta–dešimta vietos. Jei pavyktų tuose rėmuose finišuoti, būtų gerai. Jei būsime aukščiau… Na, bevalgant visada kyla apetitas. Vis tik, pagrindinis mūsų tikslas – auginti jaunimą. Pernai keli jauni žaidėjai debiutavo komandoje, šiemet jiems numatytas svarbesnis vaidmuo“, – sakė ekipos vadovas Audrius Jagintavičius.

FKS „Ukmergė“ (lygos debiutantai)

Ukmergės miestas turi puikiai Lietuvai žinomus futbolininkus Robertą Vėževičių, Ovidijų Verbicką ir brolius Tadą bei Tautvydą Eliošius. Bėda ta, kad daugelį metų respublikos lygmeniu miestas neturėjo komandos. Pagaliau, ties tuo „daugelį metų“ galima dėti brūkšnį. Krepšinis Ukmergėje suvalgydavo didelę dalį sportui skirtų pinigų, bet krepšinio komandos nebėra ir tuos pinigus pavyko pasiimti futbolui. „Pribrendome tam, kad išeitume iš trečios lygos. Pasirinkimas vienas – arba einame į priekį, arba leidžiamės į SFL, arba į veteranų lygą. Mano asmeninės ambicijos buvo kilti aukštyn, laukiau to šanso ir džiaugiuosi, kad sulaukiau“, – sakė komandos vadovas Benas Terekas.

Kontrolinėse priešsezoninėse rungtynėse ukmergiškiai 3:4 pralaimėjo „Vilčiai“, 3:2 nugalėjo „Fortūną“ ir 1:0 – „Žalgirį“ C. „Galvoju, kad galėsime kovoti su visomis komandomis. Nekeliame bendro tikslo visam sezonui, norime kiekvienose rungtynėse optimaliai susirinkti ir kas savaitę varžovui duoti kovą. Ilgalaikis tikslas – per 5-7 metus iškovoti teisę žaisti Pirmoje lygoje“, – sakė B. Terekas. Pažymėjęs, kad komandoje būsimame sezone žvaigždžių nebus, „Ukmergės“ vadovas prašė paminėti, kad ukmergiškiai (tokie, kaip minėti Tadas Eliošius ar Ovidijus Verbickas) visada yra laukiami.

Mažeikių Atmosfera (2022 metais iškrito iš Pirmos lygos)

Nepaisant to, kad praėjęs sezonas Pirmoje lygoje visiškai nesusiklostė ir komanda pagal sportinį principą turėjo žengti laiptelį atgal, visi „Atmosferoje“ tikėjosi, kad bus suteikta galimybė ir šiemet save bandyti antrajame pagal stiprumą šalies divizione. „Tikrai dėjome visas pastangas, kad žaistume Pirmoje lygoje. Nepavyko tai nepavyko, kiekvienos futbolo rungtynės yra šventė, tad esame pasiruošę ją švęsti II lygoje. Turiu omenyje tai, kad sezoną pasitinkame geromis nuotaikomis“, – sakė „Atmosferos“ vadovas Gediminas Kontenis.

Naujajame sezone komandai atstovaus iš „Babrungo“ atvykęs Shuto Asano, buvusio Telšių „Džiugo“ legionieriaus Yudai Koike brolis Akihiro, taip pat ir nemažą A lygos patirtį turintis Benas Anisas. „Kai paaiškėjo, kad nežaisime Pirmoje lygoje, jis sulaukė ne vienos atakos ir siūlymo prisijungti. Mums labai džiugu, kad jis nusprendė likti čia. Panikos jo veiksmuose nebuvo ir jis pasielgė vyriškai“, – naujoką gyrė G. Kontenis.

„Atmosferos“ tikslas – pirma vieta ir tiesiausiu keliu grįžimas į Pirmą lygą.

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2023m II Lyga

2023 Kov 29 03:37

Pasipildę puikiai žinomais Domantu Nebilevičiumi, Donatu Petrausku, Jonu Lebedevu bei legionieriais iš Japonijos, Ugandos ir Nigerijos,
Aš ne Kalinauskas, tai žinau tik pirmus du (ex Pakruojo FC ir kažkokie Panevėžio klubeliai, kurių pavadinimų nežinau). Tie pirmi, typo, puikiai žinomi. O kas tasai super Džionis, tikrai nežinau, bet rašo, kad puikiai žinomas. :lol: Jaučiu, kad vienintelis forume, kuris tokios žvaigždės nežino. :roll:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2023m II Lyga

2023 Kov 29 16:07

Jaučiu, kad vienintelis forume, kuris tokios žvaigždės nežino
Sustabdo policininkas žmogeli viršijusį greitį. Prieina, prisistato, paprašo pateikti dokumetus. Žmogelis sako: gal nebauskit, ponas nejau manęs nepažįstat?
- Tavęs? Ne, nepažįstu
- Taigi aš Lebedevas, visi mane pažįsta
- Koks dar Lebedevas, aš tokių nepažįstu
Lebedevas ir sako: nori, įrodysiu, kad mane visi pažįsta?
Policininkas: gerai, a Karbauskį pažįsti?
Lebedevas: aišku, kad pažįstu. Nori - važiuojam, įrodysiu.
Policininkas susidomi ir nuvažiuoja pas Karbauskį. Akurat - Lebedevas su Karbauskiu sumušo rankom, įšovė po 50g. Policininkas žiūri apakęs ir sako Lebedevui: ne, nu čia sutapimas, negali taip būti. O Nausėdą pažįsti?
Lebedevas: tai aišku, kad pažįstu. Važiuojam, pamatysi.
Nuvažiuoja pas Nausėdą. Lebedevas pasisveikino, sumušo rankom, arbatos išgėrė, pašnekėjo. Policininkas žiūri apakęs. Ne nu - čia irgi sutapimas, negali taip būti. Lebedevas jam ir sako - nori, varom į Vatikaną pas popiežių - aš tau įrodysiu, kad mane pažįsta?
Policininkas: na gerai, važiuojam.
Nuvaro jei abu i Vatikaną.
Lebedevas: dabar taip - žiūrėk, einu pas popiežių, mes abu išesim į balkoną ir pamojuosim. Na gerai, sako policininkas. Po kiek laiko policininkas žiūri - akurat išeina Lebedevas kartu su popiežum, mojuoja. Pareina Lebedevas pas policininką - mato tas guli be plionkės ant žemės ir salėje Džeksonas stovi. Lebedevas Džeksono klausia: a girdi, kas tam policininkui buvo? Džeksonas ir sako: na nieko, priėjau ir paklausiau - kas tas su kepurėle šalia Lebedevo mojuoja?

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2023m II Lyga

2023 Kov 30 00:05

Džeksonas ir sako: na nieko, priėjau ir paklausiau - kas tas su kepurėle šalia Lebedevo mojuoja?
Vakar pasidarė smalsu, kas per įžymybė, tai pradėjau gūglinti, Visagalė gūglė tuoj rado Joną. Aš kaip įpratęs tuoj už transfermarkt, o ten nerodo jokių klubų, nei Juventus, nei kokio nors Dinamo ar makabio... nieko... Bet kai atsiverčiau LF, tai net trylikos puslapių išklotinę padavė, nuo U-14 kažokių vaikiškų lygų iki kažkokio ten univero.... Kaip supratau, tai Joniškio Sanedas karjeros viršūnė. Niu, bet jeigu jau pažįsta Karbauskį, Nausėdą ir Džeksoną, tai jau garantuotai ims Antrą lygą. :roll: Mažeikiai ant popieriaus rimtai atrodo, bet Dembava su savo įžymybėmis visus perspjauna, tik kuklinasi. Tuoj pakeis visokius falšyvus kineskopus Pirmoj lygoj. :roll: Beje, tam Jonui jau visi 21 metukai. O su popiežiumi balkone rūkė. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2023m II Lyga

2023 Rgs 10 19:31

Šiandien Klaipėdoje įvyko rungtynės tarp Klaipėdos FM ir FK Dembava. Tai klaipėdiečiai įkalė septynis įvarčius, dar penedlio nepataikė. Taigi`s, Pasvalio talentai pasirodė silpnai. Pasiekė anti-rekordą. Paprastai po tokių rungtynių būna daug negerų minčių. :roll:

Grįžti į