Respublik
Pranešimai: 8674
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

2024m Supertaurė

2024 Sau 24 20:10

Vasario 25 d. 18:15

LFF TOPsport-Supertaurė: istorija, tvarkaraštis ir komandos
https://www.topsport.lt/blog/lff-topspo ... -komandos/

Lietuvos futbolo federacijos TOPsport-Supertaurė atidarys dar vieną šalies futbolo sezoną. Dvi geriausios praėjusių metų komandos kovos dėl pirmojo titulo savaitei likus iki A lygos starto.

Šį kartą Supertaurė bus kiek neįprasta – joje kovos A lygos čempionas Panevėžys, tačiau jų varžovais taps dar A lygoje nedebiutavusi, Vilnius rajono „TransINVEST“ komanda, kuri rungtyniaudama Pirmoje lygoje sugebėjo iškovoti LFF taurę.

LFF TOPsport-Supertaurė: „Panevėžys“

„Panevėžio“ klubas A lygos sezoną pasitiko, kaip 2022-ųjų bronzos medalių laimėtojai. Vos per tašką atsilikę nuo Kauno „Žalgirio“, panevėžiečiai pademonstravo savo potencialą ir galimybes, o 2023-aisiais visa tai pavertė realybe. Vos vieną pralaimėjimą per 36 turus patyręs „Panevėžio“ klubas surinko 87 taškus ir su 26 pergalėmis užtikrintai iškovojo titulą. Vilniaus „Žalgiris“, finišavęs antroje vietoje, nuo čempionų atsiliko 12 taškų.

Panevėžiečius į priekį vedė Nikaragvos puolėjas Ariagneris Smithas, kuris sugebėjo įmušti 14 įvarčių per sezoną. Tiek pat rezultatyvių perdavimų sugebėjo atlikti kitas komandos legionierius Jeffrey Sarpongas. Nyderlandų kilmės futbolininkas lyderiavo visoje A lygoje pagal šį rodiklį. Be didesnių staigmenų, „Panevėžio“ vartininkas Vytautas Černiauskas daugiausiai kartų išlaikė „sausus“ vartus – net 24 per 36 mačus. Štai antroje vietoje likęs Lukas Paukštė tai padarė 13 kartų.

Panevėžiečiai paskelbė puikią naujieną klubo aistruoliams, kad J. Sarpongas komandoje lieka dar ketvirtam sezonui. Komanda taip pat išsaugojo ir Ernestą Veliulį, Federico Palaciosą, V. Černiauską bei Marką Banetą, tačiau komandą paliko Pijus Širvys, Romanas Mirošnykas, Artemas Ščedras bei Wilde‘as-Donaldas Guerrier. Visgi, komanda pasipildė ir skambiomis pavardėmis: krašto saugu Mindaugu Grigaravičiumi, Lietuvos rinktinės saugu Danieliu Romanovskiu, taip pat rinktinės vidurio gynėju Roku Lekiatu, vartų sargu Tomu Švedkausku bei Ignu Vencku.

Kovoms UEFA Čempionų lygos atrankai besiruošiantys panevėžiečiai sau kelia aukščiausius tikslus, o LFF TOPsport-Supertaurė – pirmasis jų šio sezono tikslas.

LFF TOPsport-Supertaurė: Vilniaus raj. „TransINVEST“

Aukščiausius sau tikslus iškėlusi Vilniaus raj. „TransINVEST“ Pirmoje lygoje sau daug lygių nesutiko. 22 pergalės per 30 rungtynių ir 14 taškų persvarą lentelės viršuje garantavo vilniečiams titulą antrame Lietuvos divizione ir pakilimąį A lygą.

Visgi, diždiausias „TransINVEST“ darbas buvo nudirbtas ne Pirmoje lygoje, o LFF taurėje. Vilniaus rajono ekipa savo kelią LFF taurėje peradėjo nuo atrojo raundo. Jame „TransINVEST“ susitiko su kita Pirmos lygos ekipa – Kėdainių „Nevėžiu“ ir ten šventė itin lengvą pergalę – 5:1. Trečiajame etape „TransINVEST“ nsuišypsojo burtai, kur jiems teko susitikti su „Navigatorių“ ekipa, žaidžiančia ketvitame Lietuvos divizione. Čia vilniečiai iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę 3:0. Ketvirtfinalyje, kuriame buvo likusios dvi Pirmos lygos komandos ir šešios A lygos, „TransINVEST“ teko Gargždų „Bangos“ išbandymas ir pirmąjį aukščiausiojo diviziono testą vilniečiai išlaikė po pratęsimo – 2:1. Pusfinalyje „TransINVEST“ susidūrė su dar viena A lygos komanda – „Džiugu“ ir čia pergalę šventė minimaliu skirtumu – 1:0.

O didžiajame LFF taurės finale „TransInvest“ susidūrė su „Šiaulių“ ekipa. Pirmąjį rungtynių įvartį mušė A lygos atstovai, kai 41-ąją minutę išsiveržė į priekį po Jankausko tikslaus smūgio. Visgi, 54-ąją minutę Kawachi rezultatą lygino, o 80-ąją pergalingą įvartį įmušė Zingertas, po kurio S. Dariaus ir S. Girėno stadione taurė į viršų kėlė būtent Vilniaus raj. „TransINVEST“.

Komanda taip pat turėjo nemažai pasikeitimų sudėtyje ir prieš sezoną pratęsė sutartis su krašto gynėju Deividu Malžinsku, puolėju Henrique Devensu, Povilu Kiselevskiu, Linu Pilibaičiu, Kajumi Bička, vartininkais Serhii Melashenko ir Ernestu Černiavskiju, gynėju Erlandu Juška ir Yoichi Kawachi. Tuo tarpu komandą papildė vartininkas Simone Moschin, kairiojo krašto gynėjas Aleksandras Levšinas ir prie trenerių štabo prisijungęs Gytis Jakubaitis.

Vis dar laukiantis naujienų dėl dalyvavimo UEFA Konferencijų lygoje, „TransINVEST“ yra pasiruošę pateikti dar vieną didelę staigmeną ir pasiimti dar vieną titulą į savo šviežiai pastatytas naujojo klubo lentynas.

LFF TOPsport-Supertaurės tvarkaraštis

LFF Supertaurės finalas tarp „Panevėžio“ ir „TransINVEST“ vyks Vilniujem „Sportima“ stadione. Dėl atšiaurios temperatūros buvo nuspręsta, kad žaisti lauke – dar būtų per šalta, o Dariaus ir Girėno stadiono veja dar nebus atsigavusi po žiemos. Finalas vyks vasario 25 dieną, sekmadienį, likus savaitei iki TOPsport A lygos starto.

LFF TOPsport-Supertaurės istorija

Nuo 1995-ųjų pradėta rengti LFF Supertaurė neįvyko keturis kartus, o septynis kartus atiteko be kovos, kai komanda laimėjo tiek čempionatą, tiek LFF taurę. Tiesa, tokio atvejo nebuvo nuo 2015-ųjų.

LFF TOPsport-Supertaurėje daugiausiai kartų yra triumfavusi Vilniaus „Žalgirio“ ekipa, kuri taurę į viršų kėlė aštuonis kartus. Panevėžio „Ekranas“ ir Marijampolės „Sūduva“ triumfavo po keturis kartus, FBK Kaunas tris kartus, o Kauno „Inkaras-Grifas“, Šiaulių „Kareda“ ir šių metų finalininkė „Panevėžio“ ekipa – po kartą.

Panevėžys triumfavo pirmą kartą 2021-aisiais, o tuomet finale palaužė kitą Vilniaus ekipą – „Žalgirį“, kai pergalę šventė po 11 metrų baudinių serijos.

Tai bus pirmas finalas per paskutinius šešerius metus, kai jame nežais Vilniaus „Žalgiris“.

Įdomu tai, kad per visą LFF TOPsport-Supertaurės istoriją buvo prireikę tik keturių 11 metrų baudinių serijų ir net trys iš jų įvyko per pastaruosius trejus metus, kai taurę laimėjo „Panevėžys“, Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

Kalinauskas
Pranešimai: 3272
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: 2024m Supertaurė

2024 Vas 26 12:52

Na kokie įspūdžiai?
Kol kas panašu, kad Transinvest turės problemų su įvarčių mušimu, bet neturės bėdų kai grįš prakirstgalviai su vartų saugumu.
Panevėžys tik rungtynių pabaigoje įjungė savo pajėgumą.

kompaktas
Pranešimai: 383
Užsiregistravo: 2018 Rgp 20 09:23
Palaikoma komanda:

Re: 2024m Supertaurė

2024 Vas 26 13:14

Na kokie įspūdžiai?
Kol kas panašu, kad Transinvest turės problemų su įvarčių mušimu, bet neturės bėdų kai grįš prakirstgalviai su vartų saugumu.
Panevėžys tik rungtynių pabaigoje įjungė savo pajėgumą.
Pagaliau turim gera playeri ziurint per interneta..

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2024m Supertaurė

2024 Vas 26 13:20

jau laukiu, kada baigsis futbolas maniežuose :)

o šiaip Transinvest panašiai ir tikėjausi, kur komanda kaip ir sukomplekuota, bet be ryškių žaidėjų.
Sarpongas MOM

Grįžti į