bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2025-ųjų Europos čempionato atranka

2023 Vas 02 14:25

Vaikinų U21 rinktinė sužinojo varžovus Europos čempionato atrankoje
2 vasario, 2023
https://www.lff.lt/vaikinu-u21-rinktine ... atrankoje/

Ketvirtadienio rytą buvo ištraukti 2025-ųjų Europos vaikinų iki 21 metų čempionato atrankos burtai, kuriuose savo varžovus sužinojo ir Lietuvos rinktinė. Prieš burtus Tomo Ražanausko treniruojama rinktinė pateko į penktą burtų krepšelį, jame taip pat buvo ir Kosovas, Juodkalnija, Moldova, Farerų Salos, Kipras, Kazachstanas, Azerbaidžanas ir Latvija. Tai reiškė, jog atrankoje su šiomis komandomis lietuviai tikrai nesusitiks. Ištraukus burtus paaiškėjo, kad lietuvaičiai pateko į I grupę, kurioje jos varžovais bus Danijos, Čekijos, Islandijos ir Velso rinktinės.

Šešiolikos komandų pagrindiniame turnyre namų teisėmis vietą jau turi Slovakijos komanda. Taip pat tiesiai į pagrindinį turnyrą pateks visi devyni grupių laimėtojai bei trys geriausios antras vietas užėmusios komandos (neskaitant rezultatų prieš šeštą vietą grupėje užėmusias ekipas). Likusios šešios antras vietas užėmusios ekipos bus paskirstytos į tris atkrintamųjų poras. Jų laimėtojai, įrodę savo pranašumą per dvejas rungtynes, taip pat pateks į pagrindinį turnyro etapą. Atrankos varžybos startuos šių metų kovą ir baigsis kitų metų spalį, atkrintamosios numatytos kitų metų lapkritį.
Pilni 2025-ųjų Europos vaikinų U21 čempionato atrankos burtai:
A grupė: Italija, Airija, Norvegija, Turkija, Latvija, San Marinas.
B grupė: Ispanija, Belgija, Škotija, Vengrija, Kazachstanas, Malta.
C grupė: Nyderlandai, Švedija, Sakartvelas, Šiaurės Makedonija, Moldova, Gibraltaras.
D grupė: Vokietija, Lenkija, Izraelis, Bulgarija, Kosovas, Estija.
E grupė: Rumunija, Šveicarija, Suomija, Albanija, Juodkalnija, Armėnija.
F grupė: Anglija, Ukraina, Serbija, Šiaurės Airija, Azerbaidžanas, Liuksemburgas.
G grupė: Portugalija, Kroatija, Graikija, Baltarusija, Farerų Salos, Andora.
H grupė: Prancūzija, Austrija, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina, Kipras.
I grupė: Danija, Čekija, Islandija, Velsas, Lietuva.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2025-ųjų Europos čempionato atranka

2024 Kov 20 10:01

Jaunimo rinktinės laukia išvykos į Velsą ir Daniją
https://www.lff.lt/patvirtinta-vaikinu- ... dvikovoms/

Lietuvos vaikinų jaunimo (iki 21 metų) rinktinė pratęs savo pasirodymus 2025-ųjų Europos čempionato atrankos turnyre. Tomo Ražanausko treniruojami lietuviai kovą sužais dvejas rungtynes, tiesa, šįkart abu susitikimus žais išvykose.

Per pirmuosius tris žaistus mačus lietuviai taškų dar negavo ir yra paskutiniai - penkti, tuo tarpu per ketverias žaistas rungtynes danai ir Velso futbolininkai yra surinkę po 8 taškus ir pirmauja grupėje.

Kovo 22 d., penktadienį, lietuviai išvykoje susirungs su Velso futbolininkais. Dvikova „Rodney Parade“ stadione startuos 20 val. Lietuvos laiku. Pirmąsias tarpusavio rungtynes rudenį lietuviai Jonavoje po atkaklios kovos pralaimėjo 2:3.

Iškart po to T.Ražanausko auklėtiniai keliaus į Daniją ir kovo 26 d. ten susitiks su vietos vaikinų rinktine. Dvikova „Vejle“ stadione prasidės 19 val. Lietuvos laiku. Pirmąją šių komandų dvikovą Jonavoje danai laimėjo 2:1.

Lietuvos rinktinės sudėtyje šiame lange bus ir patirties vyrų rinktinėje jau įgavę Matijus Remeikis bei Faustas Steponavičius, taip pat – nemažai A lygoje reguliariai žaidžiančių futbolininkų.

Rinktinės kandidatai

Vartininkai: Rimvydas Kiriejevas („Espanyol B“, Ispanija), Julius Virvilas („Dolomiti“, Italija).

Gynėjai: Džiugas Aleksa (Telšių „Džiugas“), Žygimantas Baltrūnas, Motiejus Burba (abu - Marijampolės „Sūduva“), Kristupas Keršys („Šiauliai“), Domas Slendzoka (Jonavos „Be1“), Nojus Stankevičius (Viniaus „Riteriai“), Natanas Žebrauskas (Gargždų „Banga“).

Saugai: Ernestas Burdziliauskas („Sūduva“), Titas Buzas (Kauno r. „Hegelmann“), Deividas Dovydaitis, Gabrielius Micevičius, Karolis Žebrauskas (visi - „Šiauliai“), Emilis Gasiūnas („Džiugas“), Gustas Jarusevičius (Vilniaus r. „TransINVEST“), Matijus Remeikis („Panevėžys“), Faustas Steponavičius („Botev“, Bulgarija), Domantas Šluta („Be1“), Dovydas Žala („Fløya“, Norvegija).

Puolėjas - Nojus Lukšys („Panevėžys“).

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 2025-ųjų Europos čempionato atranka

2024 Kov 20 16:32

Pasirodo islandai tiesiogiai transliuoja net rungtynes iš svečių (senos):
https://www.youtube.com/watch?v=

Grįžti į