The Miz

21 turas:

2013 Lie 05 14:34

21 turas - 2013-07-06 19:00
Banga - : - Dainava

21 turas - 2013-07-07 18:00
Šiauliai - : - Žalgiris

21 turas - 2013-07-07 20:00
Ekranas - : - Kruoja

...

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 09:05

„Kruoja“ pirmą kartą istorijoje įveikė Panevėžio „Ekraną“!
http://fkkruoja.lt/index.php/pradinis/n ... zio-ekrana" onclick="window.open(this.href);return false;

Pakruojo „Kruoja“ sekmadienį Panevėžio Aukštaitijos stadione pasiekė neeilinę pergalę. Pirmą kartą per visą klubo gyvavimo istoriją „Kruoja“ nugalėjo Panevėžio „Ekraną“ – 3:1. Įdomu tai, jog pergalė buvo pasiektą varžovų tvirtovėje, o vienu metu pranašumas buvo triuškinamas 3:0!

Prieš susitikimą „Kruojos“ treneriams teko spręsti nemažai rebusų – dėl traumų ir kitų priežasčių ekipai negalėjo padėti: Gediminas Paulauskas, Deivydas Lunskis, Alfredas Skroblas ir Žantemiras Soblirovas. Taip pat didelis klaustukas buvo ties Nerijaus Astrausko dalyvavimu mače, kuris vis dar nėra pilnai atsigavęs dėl traumos.

Kryžiažodį Aidas Dambrauskas ir Erikas Grigjanas išsprendė taip, jog vidurio gynyboje su Donatu Strockiu kartu žaidė traumą išsigydęs Davydas Arlauskis, taip pat nuo pirmųjų minučių į aikštę žengė Andrius Lipskis ir Nerijus Astrauskas.

Rungtynės prasidėjo be žvalgybos ir jau antrąją minutę pasižymėti galėjo Ričardas Beniušis, tačiau suklaidinęs vieną gynėją smūgiavo šalia virpsto. „Ekranas“ taip pat nesnaudė ir sukūrė keletą pusprogių, o 17-ąją minutę turėjo tobulą progą, kai po Dovydo Norvilo smūgio „Kruoją“ išgelbėjo Maris Eltermanis.

„Ekranas“ ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau itin dideliu aštrumu priekyje nepasižymėjo, kai tuo tarpu „Kruojos“ kontraišpuoliai buvo gana pavojingi. Kai jau atrodė, jog pirmasis kėlinys baigsis be įvarčių, 42-ąją minutę po Aleksandro Tiškevičiaus perdavimo iš krašto kamuolio nepagavo Tadas Kauneckas, kuo iš karto pasinaudojo patyręs Ričardas Beniušis, išvesdamas svečius į priekį 1:0.

Po pertraukos „Ekranui“ teko atlikti du keitimus, nes kietai prieš Rytį Pilotą ir Marko Vučetičių sužaidus R.Beniušiui pastarieji nebuvo pajėgūs dvikovos tęsti.

„Ekranas“ antrąjį kėlinį pradėjos užsivedęs ir motyvuotas, tačiau drausminga „Kruojos“ gynyba ir greitas perėjimas iš gynybos į puolimą davė savo – 59-ąją minutę smūgiu galva iš arti R.Beniušis padvigubino pranašumą jau iki 2:0.

Po šio įvarčio šeimininkai nesugebėjo atsigauti – panevėžiečiai vis dažniau ėmė klysti elementariose situacijose, o „Kruoja“ ne kartą galėjo padidinti pranašumą. Kartą keturiese prieš du atsidūrus svečiams Andrius Šidlauskas smūgiavo virš vartų, aistruoliai išvydo ir kitų pavojingų progų, kol galop Pakruojo klubas pasiekė savo ir 87-ąją minutę po tobulo Nerijaus Mačiulio perdavimo vienas prieš vartininką išbėgęs Andrius Lipskis šanso nepraleido – 3:0!

Nors Egidijus Varnas jau po minutės sušvelnino atsilikimą, „Ekranui“ tai nepadėjo – „Kruoja“ per likusį laiką tiesiog privalėjo įmušti ketvirtąjį įvartį. Kartą iš paskutinio gynėjo kamuolį pavogęs Lukas Kochanauskas atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau sugebėjo nesukontroliuoti kamuolio.

Panevėžiečiai kovojo iki pabaigos, vis tik „Kruoja“ drausmingai gynėsi ir pasiekė savo. Įdomu, jog po trečiojo įvarčio žiūrovai masiškai palikinėjo Aukštaitijos stadioną, o pavojingesnes „Kruojos“ atakas dalis jų palydėdavo plojimais.

„Kruojos“ gretose šioje dvikovoje puikiai sužaidė vartininkas Maris Eltermanis, kuris savo šaltakraujiškumu ir nuostabia reakcija ne kartą gelbėjo komandą. Gynyboje puikiai tvarkėsi D.Arlauskis ir Donatas Strockis, kraštuose tiesiog pavyzdingai darbavosi tiek Valdas Pocevičius, tiek ir Giedrius Slavickas.

Labai geras rungtynes sužaidė Ričardas Beniušis, atkovojęs begalę aukštų kamuolių ir įmušęs du įvarčius. Aikštės viduryje žaidimui puikiai dirigavo A. Tiškevičius, N.Mačiulis ir A. Lipskis, nors ne visada viskas pavyko, bet kovingumu krašte žiūrovus sužavėjo Modestas Atmanavičius.

Kiek sunkiau sekėsi N.Astrauskui, kuris įpusėjus kėliniui vis tik suprato, jog nėra pilnai pasveikęs ir vietą aikštėje užleido A.Šidlauskui. Ekipoje šioje dvikovoje debiutavo ir naujokas iš Mali Yamadou Keita, tačiau jam debiutinės rungtynės klostėsi gana sudėtingai.

Įdomu, jog „Kruoja“ prieš Panevėžio „Ekraną“ laimėjo pirmą kartą per visą istoriją. Iki šiol geriausias rezultatas buvo lygiosios.

Po šio mačo turnyro lentelėje „Kruoja“ pakilo į ketvirtąją vietą, tašku aplenkusi Marijampolės „Sūduvą“. Tiesa, suvalkiečių šio turo rungtynės – perkeltos, tad jie turi dvikovą atsargoje.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2013 kartus.

...

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 09:07

„Ekranas“ 1:3 (0:1) „Kruoja“

Įvarčiai: R.Beniušis 43’, 59’; A.Lipskis 87’ – E.Varnas 89’

„Kruoja“: M.Eltermanis, V.Pocevičius, D.Strockis, D.Arlauskis, G.Slavickas, A.Tiškevič, A.Lipskis, N.Mačiulis, N.Astrauskas (25’ A.Šidlauskas), M.Atmanavičius (74’ Y.Keita), R.Beniušis (90‘ L.Kochanauskas).


Santrauka: http://futbolo.tv/rungtynes/790/ekranas-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://futbolo.tv/rungtynes/790/ekranas-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://futbolo.tv/rungtynes/790/ekranas-kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 09:31

2013-07-07 18:00
Šiauliai 2 : 4 Žalgiris


Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/789/siauliai-zalgiris" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/789/siauliai-zalgiris" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/789/siauliai-zalgiris" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 09:41

2013-07-06 19:00
Banga 2 : 1 Dainava

Goles:
[0 - 1] 35` Renaldas Stankevičius
[1 - 1] 64` Tomas Salamanavičius
[2 - 1] 80` Rokas Borusas


Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/971/banga-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/971/banga-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/971/banga-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 13:13

"SMScredit.lt lygoje" - paskutinis skambutis prieš atostogas
alyga.lt

Trejos rungtynės. Tiek liko sužaisti "SMScredit.lt A lygoje" prieš vasaros atostogas, kurios truks iki rugpjūčio pradžios. Komandos, kurios nežaidžia Europoje, po šio savaitgalio keliauja ilsėtis.

Gargždų "Banga" - Alytaus "Dainava". Liepos 6 dieną 19 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 0:3, 4:1.

Sezono įvykiai rodo, kad prognozuoti šių komandų tarpusavio rungtynių baigtį - keblus reikalas. Abi iki šiol vykusios dvikovos baigėsi triuškinamais rezultatais, tačiau sykį laimėjo Dzūkijos, o kitą - pajūrio komanda.

Vertinant žaidėjų judėjimą vasarą, sudėties stabilumą galima vertinti kaip "Bangos" kozirį. Alytuje kol kas daugiau kraujo nuteka nei yra įpumpuojama į komandos venas: "Dainava" atsisveikino su vartininku Aurimu Dubicku, saugais Modestu Atmanavičiumi, Claude'u Maka, puolėjais Luku Baranausku, Soumaila Keita, o juos kol kas pakeitė tik saugas Lukas Sendžikas.

Gargždiškiams teks verstis be diskvalifikuoto gruzino Važos Bedoidzės, bet šis futbolininkas šiemet nėra kertinis akmuo, lemiantis "Bangos" sėkmę. Kadangi rungtynės vyks Valstybės dieną, o 21 valandą startuos jau tradicinė akcija, kai kiekvienas lietuvis, kad ir kur jis būtų, gieda "Tautišką giesmę", "Banga" ragina žiūrovus likti stadione ir po rungtynių kartu sugiedoti nacionalinį himną. Tad jei ketini būti stadione, pasikartok Vinco Kudirkos sukurtą tekstą ir dar kartą pajusk tautos vienybę.

"Šiauliai" - Vilniaus "Žalgiris". Liepos 7 dieną 18 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate - 0:1, 1:1.

Žais komandos, esančios priešinguose sėkmės poliuose. "Žalgirio" futbolininkai "SMScredit.lt A lygoje" iškovojo jau septynias pergales iš eilės, "Šiauliai" per penkias pastarąsias dvikovas nepelnė nė taško.

Šiauliečiams ir vėl teks verstis su jaunimu, kuris apšaudomas nuo tada, kai komandą paliko penki pagrindiniai futbolininkai. Kiti svarbūs žaidėjai - vartininkas Paulius Pocius, legionieriai iš Kroatijos Filipas Žderičius ir Niko Tokičius - vis dar tramuoti.

Bet Saulės miesto komanda "Žalgiriui" šį sezoną yra vienas neparankiausių varžovų - antrajame čempionato rate tik šiauliečiams pavyko atimti taškų iš lyderio, o LFF taurės turnyro finale "Žalgiris" palaužė "Šiaulius" po dramatiškos 11 metrų baudinių serijos.

Dar vienas vilties šiaudas Tomo Kančelskio treniruojamai komandai - sostinės futbolininkų treneris Marekas Zubas gali spręsti savas užduotis prieš kelionę į Airiją ir atsakomąsias Europos lygos atrankos rungtynes su Dublino "St.Patrick's". Šiauliuose Vilniaus komandos lyderių jėgos gali būti tausojamos. Kitaip - į aikštę "Žalgiris" gali leisti ir eksperimentinę sudėtį.

Panevėžio "Ekranas" - Pakruojo "Kruoja". Liepos 7 dieną 20 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Iki šiol čempionate - 6:2, 1:0.

Praėjusiame "SMScredit.lt A lygos" pirmenybių ture "Ekranas" nerungtyniavo, bet laiko veltui neleido. Panevėžiečiai sužaidė Daugpilyje sužaidė kontrolines rungtynes su Latvijos čempione "Daugava". Dvikova baigėsi be įvarčių.

Sekmadienį šalies čempionų komandoje turėtų debiutuoti du naujokai iš Serbijos - saugas Marko Vučetičius ir puolėjas Dejanas Djeničius. Abiem komandoms, žaidžiant "SMScredit.lt A lygos" rungtynes, mintyje tenka laikyti žodį "Europa", bet varžovų situacija šiek tiek skirtinga.

"Kruoja" jau kitą ketvirtadienį žais atsakomąsias Europos lygos atrankos rungtynes Minske su "Dinamo", o "Ekranas" UEFA čempionų lygos atrankos varžybose startuos tik liepos 16-ąją.

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 13:15

"Banga" antrajame kėlinyje palaužė "Dainavą"
alyga.lt inf.

Mindaugo Čepo auklėtiniai savo aikštėje antrajame kėlinyje palaužė Alytaus „Dainavą" ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės „SMScredit.lt A lygoje". Įveikę varžovus 2:1 (0:1), gargždiškiai iki trijų taškų sumažino atsilikimą iki penktoje vietoje įsikūrusios ir vieneriomis rungtynėmis mažiau su-žaidusios Pakruojo „Kruojos".

Sužaidus vos 40 sekundžių, Aurelijus Staponka perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį Gajų Kulbį, tačiau be priežiūros paliktas puolėjas įsigudrino nepataikyti į vartus. Po dviejų minučių jau pats A.Staponka pasinaudojo Vaidoto Rutkausko klaida, iššoko vienas prieš vartininką kairiajame krašte, tačiau laiku jį pasitiko „Dainavos" debiutantas Vitalijs Artjomenko ir sutrukdė gargždiškiui pataikyti į vartus.

Po trečios „Dainavos" gynėjų klaidos 6-ąją minutę visiškai laisvas Mikas Kura sulaukė perdavimo ant baudos aikštelės linijos tiesiai prieš vartus, bet stiprų jo smūgį į kampinį nukreipė V.Artjomenko.

Atlaikę aikštės šeimininkų pirmąsias atakas, alytiškiai pamažu perėmė iniciatyvą ir patys ėmė ieškoti kelių link „Bangos" vartų. 10-ąją minutę Deividas Padaigis tolimu smūgiu patikrino Rimanto Bogužo budrumą. Po trijų minučių jam teko pademonstruoti savo meistriškumą ir akrobatiniu šuoliu atremti pavojingai galva Kęstučio Balčiūno smūgiuotą kamuolį. Kėlinio viduryje „Dainavos" puolėjas turėjo dar vieną progą įvarčiui, bet po Luko Sendžiko perdavimo iš dešiniojo krašto smūgiavo stipriai ir į vartus nepataikė.

Svečiai 32-ąją minutę surengė greitą ataką po Tamazio Čargeišvilio klaidos aikštės viduryje, tačiau Renaldas Stankevičius vietoje perdavimo pasirinko smūgį iš tolį ir į vartus nepataikė. „Dainavos" saugas puikiai išnaudojo dar vieną savo progą 36-ąją minutę, kai, sulaukęs perdavimo iš aikštės gilumos, gynėjų apsuptyje nestipriu ir labai tiksliu smūgiu į apatinį tolimą vartų kampą išvedė Alytaus komandą į priekį.

Po pertraukos iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, įsikūrusiems „Dainavos" aikštės pusėje. Pavojingai į vartus smūgiavo M.Kura, visai šalia vartų kamuolys praskriejo po A.Staponkos tolimo smūgio.

Standartinės padėtys kėlė daugiausiai nemalonumų Alytaus komandai. Po pertraukos aikštėje pasirodęs „Bangos" kapitonas Aleksandras Ivanauskas privertė už galvų griebtis visus stadione susirinkusius žiūrovus, kai galingu smūgiu galva po kampinio sudrebino vartų skersinį 58-ąją dvikovos minutę.

64-ąją minutę A.Staponka pasinaudojo tuo, kad alytiškiai laukė nuošalės, ir antrą kartą rungtynėse iššoko vienas prieš V.Artjomenko, tačiau smūgiavo stipriai ir virš vartų. „Dainavos" gynyba subyrėjo po minutės. Tomas Salamanavičius buvo paliktas be priežiūros vartininko aikštelėje. Saugas sulaukė tikslaus Manto Gudausko perdavimo iš kairiojo krašto ir smūgiu galva nepaliko jokių šansų svečių vartų sargui.

Išlyginusi įvartį, „Banga" tęsė varžovų vartų šturmą. M.Dudos smūgį po kampinio 78-ąją minutę sugebėjo atremti V.Artjomenko, tačiau, praėjus dviems minutėms, „Dainavos" vartininkas buvo bejėgis. Rokas Borusas geru perdavimu nuo kampinio gairelės ir stipriu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 13:16

Gargždų „Banga" - Alytaus „Dainava" 2:1 (0:1).

„Banga": R.Bogužas, R.Borusas, M.Gudauskas, M.Dūda, T.Salamanavičius (91 min. R.Uselis), M.Kura, Ž.Banys, T.Čargeišvilis (83 min. I.Gerkenašvilis), A.Butkus, A.Staponka, G.Kulbis (46 min. A.Ivanauskas).

„Dainava": V.Artjomenko, D.Padaigis, V.Rutkauskas, N.Kavaliauskas, D.Gunevičius, M.Biržinis (86 min. P.Gavėnas), M.Strauka (57 min. D.Grižas), D.Cibulskas, R.Stankevičius (69 min. A.Juchno), L.Sendžikas, K.Balčiūnas.

Įvarčiai: T.Salamanavičius (65), R.Borusas (80); R.Stankevičius (36).

Geltonos kortelės: R.Borusas (9); D.Gunevičius (44), M.Biržinis (53).

Rungtynių teisėjai: D.Petraška, D.Bisigirskas, A.Šeškus.

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 13:16

"Žalgiris" ne be vargo svečiuose įveikė "Šiaulius"
http://www.lff.lt/lt/article/zalgiris_n ... e_siaulius" onclick="window.open(this.href);return false;

Dukart rezultatą išlyginę „Šiauliai" nesugebėjo pateikti nedidelės sensacijos „SMScredit.lt A lygos" XXI ture. Šiauliečiai savo aikštėje 2:4 (1:2) nusileido čempionato lyderei Vilniaus „Žalgirio" komandai. Po pergalės vilniečiai turnyro lentelėje nuo antroje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto" atitrūko jau 9 taškais.

Nuo pirmųjų minučių žaidimas vyko šeimininkų vartų kryptimi. Andrius Velička sulaukė gero perdavimo iš aikštės gilumos ir pirmuoju lietimu stipriai smūgiavo į vartus, priversdamas Edgarą Jonaitį šuoliu nukreipti kamuolį į kampinį 8-ąją minutę.

Po dviejų minučių vilniečiai dar kartą užklupo „Šiaulių" gynybos liniją nepasiruošusią, kai Algis Jankauskas po perdavimo laisvas įkirto į baudos aikštelę kairiajame krašte, tačiau iš aštraus kampo smūgiuoti stipriai nesugebėjo.

Trečioji grubi šiauliečių klaida baigėsi įvarčiu. Aukštai pakilusi „Šiaulių" gynėjų linija tikėjosi, kad vienam prieš vartus iššokusiam Pavelui Komolovui bus užfiksuota nuošalė, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo ir legionierius šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, sužaidus trečdalį kėlinio.

Po įmušo įvarčio sostinės klubas sumažino savo spaudimą, tačiau ir toliau rengė pavojingus išpuolius. „Šiauliams" nesisekė susitvarkyti su vilniečių perdavimais iš aikštės gilumos. Po eilinio tokio perdavimo 28-ąją minutę Ramūnas Radavičius atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau smūgiavo labai nevykusiai - tiesiai į E. Jonaitį.

Dar po minutės Mantas Kuklys pademonstravo puikų solinį reidą į baudos aikštelę ir joje griuvo, tikėdamasis pražangos, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo. Dar viena „Žalgirio" ataka baigėsi Ryčio Leliūgos smūgiu galva į skersinį.

Už neišnaudotas progas žalgiriečiai buvo nubausti 33-ąją minutę. Rokas Gedminas gavo perdavimą baudos aikštelėje, gražiai suklaidino du gynėjus ir stipriu smūgiu į artimą vartų kampą nepaliko jokių šansų Armantui Vitkauskui. Tai buvo pirmasis šiauliečių smūgis į vartus.

38-ąją minutę stadione nuvilnijo atodūsis Manto Fridriko labai stipriam smūgiui sudrebinus svečių vartų skersinį. Aikštės šeimininkų gynėjui baudos aikštelėje nukrito kamuolys po baudos perdavimo, tačiau išvesti savo komandą į priekį pritrūko šiek tiek tikslumo ir sėkmės.

Dar po minutės į „Šiaulių" vartus krito antrasis įvartis. Jo kaltininku tapo jaunasis E.Jonaitis, nesugebėjęs išlaikyti kamuolio rankose po M.Kuklio nestipraus smūgio. Pirmajam prie vartininko atsidūrusiam R.Leliūgai beliko pataikyti į tuščius vartus.

Jau kitos „Žalgirio" atakos metu į aikštės šeimininkų vartus buvo skirtas 11 m. baudinys už Klimo Gusočenkos pražangą prieš R.Radavičių. Tačiau praleidęs apmaudų įvartį E.Jonaitis pademonstravo puikią reakciją ir atrėmė M.Kuklio smūgį.

Iškart po pertraukos M.Kuklys privalėjo pelnyti įvartį, tačiau, visiškai laisvas sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, vienu judesiu pasitaisė kamuolį ir suklaidino gynėją, bet įsigudrino nepataikyti į vartų stačiakampį iš 9 metrų.

49-ąją minutę „Šiauliai" išlygino rezultatą. Tomas Birškys nesunkiai suklaidino gynėją kairiajame krašte ir stipriai smūgiavo į tolimą kampą. Smūgį privalėjęs atremti A.Vitkauskas sužaidė labai neužtikrintai, nukreipdamas kamuolį į virpstą. Pirmasis prie jo atsidūręs R.Gedminas galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Žalgiriui" neprireikė nei 10 minučių ne tik trečiajį kartą išsiveržti į priekį, bet ir susikrauti dviejų įvarčių persvarą. M.Kuklys 54-ąją minutę įsiveržė į baudos aikštelę ir buvo nugriautas jį pasitikusio vartininko ir pats realizavo skirtą 11 m. baudinį. Dar po 4 minučių A.Velička gražiu smūgiu galva griūdamas „uždarė" perdavimą iš kairiojo krašto.

Sostinės komandos atakos tęsėsi iki rungtynių pabaigos, tačiau penktojo įvarčio svečiams įmušti nepavyko. Dukart smūgiuodamas labai pavojingai į vartus nepataikė A.Velička, kartą R.Leliūgos smūgį krisdamas kojomis atrėmė E.Jonaitis. Tikslo nepasiekė ir aktyviai į rungtynes įsijungusio Kamilio Bilinskio smūgiai.

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 13:17

Šiaulių „Šiauliai" - Vilniaus „Žalgiris" 2:4 (1:2).

„Šiauliai": E.Jonaitis, M.Fridrikas, D.Medžiaušis, M.Vorobjovas, T.Birškys (79 min. K.Kaušas), R.Gedminas, V.Gašpuitis, A.Vaskela, R.Lėščius, K.Gusočenko, L.Mušnikovas (83 min. A.Kazakevičius).

„Žalgiris": A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, A.Jankauskas, M.Kuklys (57 min. K.Bilinskis), P.Komolovas (64 min. E.Zagurskas), A.Velička, R.Leliūga, V.Šilėnas, R.Radavičius, P.Janušauskas, P.Krasnovskis (46 min. A.Švrljuga).

Įvarčiai: R.Gedminas (33, 49); P.Komolovas (15), R.Leliūga (39), M.Kuklys (55 iš 11 m. baudinio), A.Velička (58).

Geltonos kortelės: K.Gusočenko (34), E.Jonaitis (54); R.Leliūga (74), E.Zagurskas (79).

Rungtynių teisėjai: S.Slyva, D.Bisigirskas, V.Kazlauskas.

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 08 13:18

XXI turo statistika

2013 07 06

83. „Banga" (Gargždai) - „Dainava" (Alytus) 2:1 (0:1)
Teisėjas - D.Petraška (Ukmergė), 1200 žiūrovų
Įvarčiai: 64 min. T.Salamanavičius, 80 min. R.Borusas („Banga"); 36 min. R.Stankevičius („Dainava").
Įspėti: 9 min. R.Borusas („Banga"), 44 min. D.Gunevič, 53 min. M.Biržinis („Dainava").

2013 07 07

81. „Šiauliai" (Šiauliai) - „Žalgiris" (Vilnius) 2:4 (1:2)
Teisėjas - S.Slyva (Kaunas), 550 žiūrovų
Įvarčiai: 33 ir 49 min. R.Gedminas („Šiauliai"); 15 min. P.Komolov, 39 min. R.Leliūga, 55 min. M.Kuklys (iš 11 m.), 58 min. A.Velička („Žalgiris").
41 min. M.Kuklys („Žalgiris") nerealizavo 11 m. baudinio
Įspėti: 34 min. K.Gusočenko, 55 min. E.Jonaitis („Šiauliai"); 74 min. R.Leliūga, 79 min. E.Zagurskas („Žalgiris").

84. „Ekranas" (Panevėžys) - „Kruoja" (Pakruojis) 1:3 (0:1)
Teisėjas - G.Mažeika (Kaunas), 1100 žiūrovų
Įvarčiai: 88 min. E.Varnas („Ekranas"); 42 ir 60 min. R.Beniušis, 87 min. A.Lipskis („Kruoja").
Įspėti: 40 min. A.Vertelis, 86 min. V.Kavaliauskas („Ekranas"); 77 min. A.Ciškevič („Kruoja").

...

Re: 21 turas:

2013 Lie 09 12:53

Čempionui "Ekranui" - smūgis jo tvirtovėje
Nerijus Kesminas/alyga.lt

Du Ričardo Beniušio įvarčiai Panevėžio "Aukštaitijos" stadione padėjo Pakruojo "Kruojai" iškovoti pergalę "SMScredit.lt A lygoje" prieš titulą ginantį "Ekraną". Panevėžiečiai nepriartėjo prie lyderio Vilniaus "Žalgirio", nuo kurio atsilieka devyniais taškais, o 3:1 laimėjusi "Kruoja" aplenkė Marijampolės "Sūduvą" ir pakilo į ketvirtą turnyro lentelės vietą.

Rungtynes, kaip ir reikėjo tikėtis, aktyviau pradėjo "Ekranas". Tačiau progas panevėžiečiai pradėjo kurti tik kėliniui įsibėgėjus. 17-ąją minutę Dovydas Norvilas baudos aikštelėje gavo idealų Arno Riboko perdavimą, bet "Kruojos" vartininkas Maris Eltermanis sugebėjo laiku kyštelėti koją ir varžovo smūgį atrėmė. Dar po poros minučių iš toli pavojingai iššovė Rytis Pilotas.

Apsipratę su varžovų spaudimu, "Kruojos" futbolininkai ir patys ėmė ieškoti savo galimybių. 33-iąją min. jau "Ekrano" vartininkui Tadui Kauneckui teko reaguoti į Andriaus Lipskio smūgį iš toli, o 42-ąją min. į panevėžiečių vartus trenkė žaibas - T.Kauneckas nepagavo kamuolio po nesudėtingo perdavimo iš krašto, šis nukrito po kojomis R.Beniušiui, kuriam liko tik įmušti į tuščius vartus iš kelių metrų.

Per iki pertraukos likusias kelias minutes "Ekranas" pabandė ieškoti laimės prie varžovų vartų, bet jos nerado. Po pirmojo kėlinio "Kruoja" pirmavo 1:0.

Po pertraukos čempionų komanda pabandė perimti iniciatyvą. 50-ąją min. iki "Kruojos" vartų su kamuoliu prasiveržė Aurimas Vertelis, 58-ąją baudos smūgiu iš 18 metrų pabandė įmušti Vaidas Slavickas. Pakruojo klubą abusyk išgelbėjo M.Eltermanis.

Neįmuši tu - įmuš tau. Šįsyk nerašyta futbolo aksioma pasitvirtino. 60-ąją min. iš krašto kamuolys dar kartą atskriejo prie "Ekrano" vartų, o R.Beniušiui liko tik įmušti iš arti galva.

Po to panevėžiečiai apgulė varžovų baudos aikštelę, bet stanadartinių situacijų gausa sėkmės neatnešė, nors vien Arsenijus Buinickis bent porą kartų bandė grasinti varžovų vartams. Geriausią atkarpą "Ekranas" sužaidė sekundmačiui suskaičiavus maždaug 80 rungtynių minučių - per kelias dešimtis sekundžių M.Eltermaniui teko reaguoti į A.Buinickio ir Egidijaus Varno smūgius, o D.Norvilas iššovė į skersinį.

Į visus klausimus atsakė "Kruojos" ataka 87-ąją min. Nerijus Mačiulis perdavimu iš aikštės gilumos vieną prieš vartus paleido A.Lipskį, o šis padidino persvarą iki triuškinamos. Po minutės E.Varnas V.Slavicko perdavimą iš krašto pavertė įvarčiu, per likusį laiką progų sukūrė ir vieni, ir kiti varžovai, bet išsigelbėti Panevėžio komandai nepavyko.

...

Re: 21 turas:

2013 Lie 10 11:06

STATISTIKA: "Šiauliai" 2:4 "Žalgiris"
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... giris.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"SMScredit.lt A lygos" XXI turo rungtynėse Vilniaus miesto futbolo draugijos "Žalgiris" ekipa Šiauliuose rezultatu 4:2 (2:1) nugalėjo vietos "Šiaulius"

Komandinė statistika

Žalgiriečiai "Šiaulių" vartų link smūgiavo 32 kartus (13 į vartų plotą), varžovai atsakė 9 bandymais (3 į vartų plotą).

Svečiai nuošalėje atsidūrė 4 sykius, šeimininkai 3.

"Žalgiris" kėlė 9 kampinius, "Šiauliai" 3.

Sostinės komanda atliko 537 perdavimus (80% tiksliai), Saulės miesto ekipa 400 (76% tiksliai).

Žalgiriečiai kamuolį kontroliavo 55% rungtynių laiko.

Aikštėje įvyko 174 mikrodvikovos: 105 (60%) laimėjo svečiai, 69 šeimininkai (40%).

"Žalgiris" surengė 119 atakų, "Šiauliai" 71.

Abi ekipos išpuolius dažniausiai pradėdavo kairiuoju aikštės kraštu ("Žalgiris" 43 atakos, "Šiauliai" 27 atakos).

Individuali statistika

Žalgiriečių atakose aktyviausiai dalyvavo šiame krašte žaidę Ramūnas Radavičius (64 kartus) ir Vaidotas Šilėnas (60).

Mikrodvikovose su varžovais sėkmingiausiai grūmėsi Georgas Freidgeimas (9/7, 78%) ir Vaidotas Šilėnas (17/13, 76%).

Komandos draugams perdavimus be klaidų skirstė Armantas Vitkauskas (17/17, 100%) ir Eivinas Zagurskas (15/15, 100%).

Tarp savęs kamuoliu dažniausiai dalinosi Algis Jankauskas ir Vaidotas Šilėnas (15 perdavimų).

"Šiaulių" vartų link daugiausia smūgių atliko Mantas Kuklys (7/3) ir Andrius Velička (7/3).

Šeimininkai pražangomis dažniausiai stabdė Paulių Janušauską, Mantą Kuklį ir Andrių Veličką (po 4 kartus).

Iš šiauliečių daugiausia kamuolių perėmė Vaidotas Šilėnas (15) ir Georgas Freidgeimas (13).

Naudingiausi žaidėjai

Pagal "InStatFootball" sudaromą naudingumo indeksą geriausiai "Žalgirio" ekipos gretose pasirodė Mantas Kuklys (375 naudingumo balai), Pavelas Komolovas (316 naudingumo balų) bei Ramūnas Radavičius (235 naudingumo balai).

The Miz

Re: 21 turas:

2013 Lie 29 14:39

Tauragės "Tauro" ir Marijampolės "Sūduvos" rungtynės perkeltos į rugsėjo 7 d.
LFF inf. 2013-07-29 http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Taur ... jo-7-d/369" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF informuoja, kad LFF SMScredit.lt A lygos čempionato rungtynės Nr. 82 FK „Tauras“ (Tauragė) – FK „Sūduva“ (Marijampolė), kurios turėjo būti žaidžiamos 2013 m. liepos mėn. 7 d., bus žaidžiamos 2013 m. rugsėjo mėn. 7 d. 16.00 val. Tauragės m. stadione.

Dublerių rungtynės įvyks 2013 m. rugsėjo mėn. 8 d. 17.00 val. Marijampolės „Arvi“ arenos treniruočių aikštyne.

...

Re: 21 turas:

2013 Rgs 03 10:39

21 turas

2013-09-07 16:00
Tauras - : - Sūduva

Grįžti į