Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 13 22:51

24 "SMSCREDIT.LT A lygos" turo tvarkaraštis:

Rugpjūčio 21 d. (ketvirtadienis)
17:30 "Šiauliai" – "Klaipėdos Granitas",
Rugpjūčio 22 d. (penktadienis)
18:00 "Trakai" – "Atlantas",
Rugpjūčio 23 d. (šeštadienis)
12:00 "Sūduva" – "Ekranas",
Rugpjūčio 24 d. (sekmadienis)
12:00 "Banga" – "Dainava",
18:00 "Žalgiris" – "Kruoja".
Paskutinį kartą redagavo 4 Žygutis. Iš viso redaguota 2014 kartus.
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 13 23:13

18:00 "Žalgiris" – "Kruoja" (Planuojama televizijos transliacija).
- Šitų nerodys.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 14 08:55

Pradėjo burnoti žmonės , kad Žalgirio per daug rodo, tai įsižeidė, visai nieko nerodys :)

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 14 12:49

Laukiame būsimo turo. :)
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 19 11:26

Buvo pakoreguotas tvarkaraštis

šeštadienio rungtynės Marijampolėje tarp "Sūduvos" bei "Ekrano" prasidės 12 val.

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 20 11:24

Ačiū, patvirtininsiu. :)
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 11:02

Dėl stadiono rekonstrukcijos - permainos televizijos tinklelyje
Nerijus Kesminas 2014-08-20 http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Del- ... elyje/1347" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF stadionas rengiamas ateities kovoms, jame rekonstruojama apšvietimo įranga. Dėl šios priežasties negalės įvykti tiesioginė "Trakų" ir Klaipėdos "Atlanto" dvikovos "SMScredit.lt A lygoje" transliacija. Rungtynes planuota rodyti rugpjūčio 22 dieną 18 valandą per LRT Kultūros kanalą.

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 13:16

Po XXIII-ojo turo diskvalifikuoti 4 futbolininkai
LFF inf. 2014-08-21

Rugpjūčio 19 dieną posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas nusprendė diskvalifikuoti šešis futbolininkus.

XXIII-ajame "SMSCredit.lt A lygos" ture šeštąją geltoną kortelę sezone gavo Vilniaus "Žalgirio" saugas Deividas Šemberas, ketvirtosios geltonos kortelės sezone parodytos "Žalgirio" saugui Artūrui Žulpai ir "Šiaulių" gynėjui Aivarui Renusui.

Remiantis LFF Drausmės kodekso 29 ir 29.3.a) str., diskvalifikavimas 1 (vienerioms) rungtynėms skiriamas už 4 (ketvirtą) bei 6 (šeštą) įspėjimus (geltonas korteles).

A lygos dublerių pirmenybių rungtynėse tarp "Klaipėdos granito" ir Alytaus "Dainavos" klaipėdiečių saugui Justui Vilavičiui už chuliganišką elgesį parodyta raudona kortelė. Diskvalifikacija už šį taisyklių pažeidimą futbolininkui galioja ir "SMScredit.lt A lygos" čempionato rungtynėse.

Remiantis LFF Drausmės kodekso 29 ir 29.3 str. Diskvalifikavimas 1 (vienerioms) rungtynėms skiriamas už pažeidimus Rungtynių metu, už kuriuos yra paskirta raudona kortelė. Pagal LFF Drausmės kodekso 29.5 str. drausminiai organai, įvertinę pažeidimo padarymo aplinkybes ir pasekmes gali skirti diskvalifikaciją didesniam Rungtynių skaičiui nei nurodyta standartinėje sankcijoje.

Galiojančios "SMScredit A lygos" žaidėjų drausminės nuobaudos

VMFD „Žalgiris“ žaidėjas D.Šemberas diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
VMFD „Žalgiris“ žaidėjas A.Žulpa diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Šiauliai“ žaidėjas A.Renusas diskvalifikuotas 1 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Klaipėdos granitas“ žaidėjas J.Vilavičius diskvalifikuotas 3 rungtynėms, liko 3 rungtynės
FK „Dainava“ žaidėjas K.Balčiūnas diskvalifikuotas 2 rungtynėms, liko 1 rungtynės
FK „Trakai“ žaidėjas J.Mamajevas diskvalifikuotas 2 rungtynėms, liko 1 rungtynės

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 13:35

"Šiauliai" - "Klaipėdos granitas"

Rugpjūčio 21 dieną 17.30 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate - 1:0, 0:3.

Principinės rungtynės, po kurių, pergalės atveju, šiauliečiai aplenktų klaipėdiečius ir pakiltų į septintą vietą "SMScredit.lt A lygoje". Pralaimėję "Šiaulių" futbolininkai praleistų į priekį Gargždų "Bangą" ir bent trumpam atsidurtų priešpaskutinėje, devintoje, pozicijoje.

"Klaipėdos granitui" tai bus galimybė reabilituotis po dvejų iš eilės nelaimėtų rungtynių. Šiame čempionate komandos tarpusavyje pasidalijo po pergalę, po vasaros atostogų jų rezultatai irgi panašūs: uostamiesčio futbolininkai per keturias dvikovas surinko keturis, "Šiauliai" - tris taškus.

Į "Klaipėdos granito" gretas grįžta nuobaudas išsilaižę ir dauguma sumušimus bei patempimus išsigydžiusių žaidėjų. Užribyje dėl traumos lieka tik gynėjas Rytis Pilotas. "Šiauliams" jau galės padėti diskvalifikaciją atbuvęs Justas Raziūnas, bet dėl kortelių nerungtyniaus kitas gynybos grandies žaidėjas Aivaras Renusas.

Esu gyvai matęs šiais metais jų dvikovą, tada abi buvo visai fiziškai silpnos, rungtynių pabaiga tokia, kad vaikštynių reikėjo, vos ant kojų pastovėjo. Gal dabar bus gyvesni kažkiek..

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 13:36

"Trakai" - Klaipėdos "Atlantas"

Rugpjūčio 22 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 0:0, 2:0.

Edgaras Jankauskas pabandys antrą kartą šį sezoną pergudrauti Konstantiną Sarsaniją, kažkada dirbusį jo agentu. Antrajame rate Klaipėdoje "Trakų" treneriui tai pavyko, tačiau šįsyk, kaip ir buvusiose komandų tarpusavio dvikovose, galima tikėtis įnirtingos kovos.

"Atlantui" tenka verstis ne tik be į peržiūras užsienyje išvykusių jaunų žaidėjų, bet ir be kai kurių traumuotų lyderių. Nepaisant to, klaipėdiečiai rodo charakterį - praėjusiame ture jie sugebėjo likviduoti dviejų įvarčių deficitą ir išgelbėti tašką akistatoje su Marijampolės "Sūduva".

"Trakai" po dvejų iš eilės nelaimėtų rungtynių praėjusiame ture mėgavosi pergale prieš "Šiaulius" bei galėjo džiaugtis sėkmingu pirkiniu. Iš Panevėžio atvykęs ir komandoje debiutavęs vienas rezultatyviausių šio sezono "SMScredit.lt A lygos" puolėjų Lukas Kochanauskas įmušė dukart.

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 13:37

Marijampolės "Sūduva" - Panevėžio "Ekranas"

Rugpjūčio 23 dieną 12 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas. Iki šiol čempionate - 2:2, 2:0.

Kad ir kokios būtų komandų pozicijos turnyro lentelėje, Marijampolės ir Panevėžio klubų rungtynės visada vyksta žūtbūtinai. Užtenka paminėti, kad per pastarąjį dešimtmetį net 24 iš 49 tarpusavio akistatų baigėsi lygiosiomis.

Nemalonios "Sūduvai" žinios šią savaitę skriejo iš medikų kabinetų. Saugas Povilas Kiselevskis patyrė stresinį padikaulio lūžį, o Audriaus Broko sezono košmaras tęsiasi - prastai sugijus lūžusiam raktikauliui, futbolininkui reikės dar vienos operacijos. Kita vertus, jau septynis turus iš eilės nepralaimėjusių marijampoliečių pagrindinėje sudėtyje P.Kiselevskis pastaruoju metu nebuvo nuolatinė figūra, o žaisti be A.Broko "Sūduva" įprato senokai.

Po vasaros atostogų "Ekrano" sudėtis drastiškai keitėsi, komandoje nebėra abiejų pirmajame rate Marijampolėje įvarčius mušusių futbolininkų Edgaro Baranausko ir L.Kochanausko, bet panevėžiečių ir toliau niekaip nepavadinsi patrankų mėsa, jie yra kietas riešutas bet kuriam varžovui. Rungtynės asmeniniu iššūkiu gali tapti "Ekrano" gynėjui Pauliui Daukšai, kuris neįsitvirtino "Sūduvoje" ir tik prieš kelias savaites persikėlė į Panevėžį iš Marijampolės.

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 13:38

Gargždų "Banga" - Alytaus "Dainava"

Rugpjūčio 24 dieną 12 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 6:0, 0:2.

Turnyro lentelė nemeluoja - ji nedviprasmiškai teigia, kad "Dainava" yra absoliučiai blogiausia "SMScredit.lt A lygos" komanda. Bet ta pati statistika yra negailestinga "Bangai", jei nagrinėtume pastarųjų devynių turų skaičius.

Nuo gegužės 20-osios, kai laimėjo pastarąjį kartą, gargždiškiai per devynerias rungtynes surinko tik tašką. "Dainava" per tą patį laiką - keturis. "Banga" dabar yra patyrusi septynias nesėkmes iš eilės, o alytiškiai praėjusiame ture sužaidė lygiosiomis su "Klaipėdos granitu".

Reginys turėtų būti įdomus bent jau todėl, kad Vakarų Lietuvos komandai tai yra galimybė pagaliau atsispirti nuo labai giliai esančio dugno. Suprantama, "Dainava" nenorės "Bangai" leisti to padaryti. Juolab kad Gargždų komanda lieka vienintelė, prieš kurią dzūkų klubas šiemet iškovojo pergalę.

Dvi blogiausios komandos aiškinsis, kuri geresnė.. :mrgreen:

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 21 13:39

Vilniaus "Žalgiris" - Pakruojo "Kruoja"

Rugpjūčio 24 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 2:0, 0:0.

Pas šalies čempionus ir šio sezono "SMScredit.lt A lygos" lyderius vyksta varžovas, kuris po vasaros atostogų žaidžia sėkmingiau už visus, net ir už patį "Žalgirį" - "Kruoja" yra vienintelė komanda, po pirmenybių pauzės laimėjusi visas ketverias rungtynes. Sėkmė sostinėje Pakruojo komandai leistų sumažinti vilniečių persvarą prieš save iki septynių taškų.

"Kruoja" ir toliau plečia savo užsienietiškąjį legioną. Klubas pastaruoju metu pažindino visuomenę su dublerių čempionate jau rungtyniavusiais rusu vartininku Nikolajumi Filatovu bei traumą išsigydžiusiu egiptiečiu saugu Mahranu Shehata.

"Žalgirio" treneriams teks mąstyti, kuo kamšyti spragas aikštės viduryje. Dėl nuobaudų šįsyk nežais Deividas Šemberas ir Artūras Žulpa. Bet tai nereiškia, kad Pakruojo komandos užduotys stipriai lengvės - "Žalgirio" suolas ilgas, o "Kruoja" į Armanto Vitkausko saugomus vartus šiemet dar neįmušė nė sykio.

KRUOJOS žaidėjai užsivedę ir žada kovą, net svajoja garsiai apie pergalę.. :shock:

...

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 22 09:56

FC ŠIAULIAI 1 - 2 KLP GRANITAS
2014-08-21 | 24 turas | Šiaulių sav. stadionas | Teisėjas: Jevgenijs Vasjukovs | Žiūrovų: 450

http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Sia ... anitas/260" onclick="window.open(this.href);return false;

Jau 4-ąją dvikovos minutę svečius išgelbėjo Lukas Lidakevičius. Iš neapdairiai sužaidusio gynėjo kamuolį perėmęs Niko Tokičius sukūrė progą Mindaugui Straukai smūgiuoti iš arti, tačiau jo bandymą už galinės linijos nukreipė vartininkas.

Neįmuši tu – įmuša tau. Ši taisyklė eilinį sykį pasitvirtino 14-ąją minutę. Ernestas Veliulis iš kairiojo krašto atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten be priežiūros likęs Rokas Borusas tiksliu smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį. Šiame epizode ne visai sėkmingai sužaidė tiek gynėjai, tiek vartininkas.

Netrukus Modestas Vorobjovas atliko pavojingą baudos smūgį, tačiau L.Lidakevičius sugavo šiauliečio smūgiuotą kamuolį.

Kėlinio viduryje kamuolio kontrolė priklausė šeimininkams, bet ja pasinaudoti nepavyko. „Klaipėdos granito“ gynėjai ir saugai savo gynybines funkcijas atlikdavo patikimai. Svečiai galėjo ir padvigubinti rezultatą, kai 33-iąją minutę rezultatyvaus perdavimo autorius E.Veliulis smūgiavo visai šalia vartų.

Nerealizavę gana dėkingos progos klaipėdiečiai patys praleido įvartį į savo vartus. 43-iąją minutę po Dovydo Medžiaušio aukšto perdavimo į baudos aikštelę laiku įkirtęs M.Strauka tiksliai smūgiavo galva ir išlygino rezultatą.

Vos tik įsibėgėjus antrajam kėliniui „Klaipėdos granitas“ ir vėl išsiveržė į priekį. Dominykas Galkevičius uždirbo 11 metrų baudinį, kurį 50-ąją minutę realizavo E.Veliulis. Šį sykį vartininkui Andrėjui Stincai pritrūko vos kelių centimetrų, jog išgelbėtų savo komandą.

Po šio epizodo svečiai susitelkė gynyboje ir labai užtikrintai stabdė visas šiauliečių atakas. Edgaras Baranauskas galėjo beveik nuspręsti šių rungtynių likimą, tačiau jo pavojingą smūgį blokavo gynėjas.

Nors „Šiauliai“ stengėsi pakreipti rungtynių eigą priešinga linkme, bet granitiečiai patikimai gynėsi nuo standartinių padėčių ir neleido varžovams dvikovos pabaigoje išlyginti rezultatą.

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: 24 (XXIV) turas:

2014 Rgp 22 13:10

„Kruoja“, „Sūduva“ ir „Atlantas“ yra komandos realiai pretenduojančios į lygos sidabrą ir bronzą, o tai reiškia, kad jų tarpusavio susitikimų svarba yra gerokai didesnė. Užtenka prisiminti savaitės senumo istoriją, kai „Sūduva“ neišsaugojo dviejų įvarčių pranašumo ir tenkinosi tik tašku rungtynėse su būsimuoju Senosios sostinės riterių varžovu.

Istorija

„Trakai“ su „Atlantu“ šį sezoną žaidė du kartus ir abu kartus savo vartus išsaugojo sausus bei įmušė du įvarčius. Abu antrose rungtynėse.
Pirmosios rungtynės įsiminė tuo, jog buvo žaidžiamas „balionų mūšis“, antrųjų išskirtinis elementas – didžiulis karštis, dėl kurio pirmąsyk šį sezoną buvo stabdomos rungtynės atsigėrimo pertraukėlėms.

Verta pažymėti, kad ir abu rezultatai visiški dėsningi tam vaizdui, kurį pamatė žiūrovai. Jei pirmajame mače abi komandos žaidė sunkiai ir net kažkiek vangokai, tai antrajame susitikime – savo jėgą demonstravo riteriai.

Tąsyk per 90 minučių klaipėdiečiai sukūrė vos vieną progą įvarčiui įmušti, tačiau ja nepasinaudojo, trakiškiai – ne tik įmušė du įvarčius, tačiau tą galėjo padaryti dar mažiausiai du kartus.

Rugpjūtis

Nors „Atlantas“ nesugebėjo pakilti iš penktosios vietos, tačiau jų žaidimas po UEFA Europos lygos atrankos rungtynių neabejotinai pagerėjęs.

„Ta sunki pergalė prieš Liuksemburgo komandą, mūsiškius privertė patikėti, kad galime gerai žaisti“, - apie pagerėjusį žaidimą kalbėjo „Atlanto“ treneris Rimantas Žvingilas.

Jėgų klaipėdiečiams turėtų pridėti ir sunkiai iškovotas taškas rungtynėse su „Sūduva“, kai pirmoji žaidimo valanda visiškai priklausė marijampoliečiams.

Žaidimas

„Atlanto“ žaidimą galima suskirstyti į dvi dalis – kai žaidžia Evaldas Razulis ir kai nežaidžia. Pirmuoju atveju, šis puolėjas nuolat maitinamas aukštais kamuoliais; antruoju atveju – kamuolys šiek tiek ilgiau palaikomas ant žemės.

Pastarųjų savaičių neabejotinai geriausias komandos žaidėjas yra Marius Papšys, kuris kairiuoju kraštu nuolat verčia labai daug dirbti savo varžovus.

Netektys

„Trakams“ vis dar negalės pagelbėti Jurijus Mamajevas, kuris už aštuntą geltoną kortelę rungtynėse su „Sūduva“, buvo diskvalifikuotas dvejoms rungtynėms. Riterių gretose taip pat dar nežais Besiki Amašukeli, kurio koja vis dar traumuota, tačiau gyja daug greičiau, nei skelbė pirminės prognozės.

„Atlanto“ nuostoliai dar didesni. Be Prancūzijoje esančios trijulės, vis dar dėl sulaužytos rankos komandai negalės padėti Tadas Eliošius.

Turnyro lentelė

„Trakai“ „Atlantą“ šiuo metu lenkia devyniais taškais. Pergalės atveju, tas skirtumas padidėtų iki dvylikos, o tai reikštų praktinių galimybių praradimą, kovojant dėl antrosios vietos.

Akistata

Marius Papšys prieš Nikolozą Apakidzę. Puikias rungtynes su „Šiauliais“ sužaidęs „Trakų“ naujokas savo vertę galės įrodyti ir prieš jau apkalbėtą, puikią formą demonstruojantį, M.Papšį.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 19 laipsnių šilumą, giedrą ir 4 metrų per sekundę pietvakarių vėją.
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

Grįžti į