Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 10 11:14

Švedų klubui – jau 120 metų
Domantas Jonušauskas, http://www.sportas.info" onclick="window.open(this.href);return false; 2017 m. liepos 7 d. 14:02

Trakų ekipos kelią aukštyn Europoje bandys užkirsti net 13 kartų Švedijos čempionu tapęs „IFK Norrkoping“. Tiesa, šiemet 120 metų jubiliejų švenčiantis klubas Europos turnyruose neblizga – jam dar nei karto nepavyko nužengti toliau antrojo rato nei tuometės Čempionų taurės, nei dabartinės Čempionų lygos, varžybose, nei UEFA taurės ir Taurių laimėtojų taurės turnyruose. Europos lygoje Noršiopingo ekipai tai debiutinis sezonas. Šiuo metu vykstančiame Švedijos čempionate „IFK Norrkoping“ futbolininkai užtikrintai žygiuoja antroje vietoje ir nusileidžia tik praėjusių metų čempionei „Malmo FF“ ekipai. Praėjusį sezoną Noršiopingo komanda iškovojo Švedijos lygos bronzą, o užpernai tapo čempione. „IFK Norrkoping“ žaidžia labai technišką futbolą, paremtą perdavimų gausa. Labiausiai išsiskiria galingas duetas – saugas Niclasas Elliasonas, jau atlikęs net 9 rezultatyvius perdavimus vos per 14 turų šių metų čempionate, ir puolėjas Karlas Holmbergas, pasižymėjęs 7 tiksliais smūgiais į varžovų vartus. Tai žaidėjai, kurie gali diktuoti rungtynių tempą ir nulemti mačo baigtį. Ši komanda mėgsta priešininkus pulti labai gausiomis pajėgomis ir didžiąją dalį atakų organizuoja kraštais. „Trakų“ futbolininkai labiausiai turėtų saugotis perdavimų į baudos aikštelę iš kraštų bei smūgių iš toli, kadangi „IFK Norrkoping“ komanda turi daug puikių snaiperių. Nors puola ši komanda puikiai, bet gynyboje neblizga – tarp Švedijos čempionato lyderių yra praleidusi daugiausia, net 16 įvarčių. Įmušė 23. Tai yra nuspėjama komanda, nes vyriausiasis švedų treneris Jensas Gustaffsonas nemėgsta varijuoti sudėtimi ir į aikštę dažniausiai leidžia jau patikrintą startinį vienuoliktuką. Noršiopingo futbolininkai turėtų tapti rimtu iššūkiu Lietuvos vicečempionams, nes sudėtyje žaidžia net 10 žaidėjų, kurie gynė savo šalies garbę tarptautinėse arenose ir turi svarbios patirties kovojant prieš aukščiausio lygio priešininkus. Komandoje yra legionierių iš Islandijos, Makedonijos, Austrijos, Kroatijos ir Suomijos

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/bu ... d=75163522" onclick="window.open(this.href);return false;
Pasiskaičius, galima pagalvoti, kad "Noršiopingas" labai grėsminga jėga. Eilinė komanda, kuri turi 12 žaidėjų, kurie dirba aikštėje ir jų meistriškumas yra didesnis nei kitų. Gynyboje tingintys, labiau linkę atakuoti. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 11 11:05

Buvęs „Trakų“ treneris iš Švedijos: „Norrkoping“ silpnoji grandis – vidurio gynėjai“
2017.07.10 18:21

Prieš dvejus metus su „Trakais“ Lietuvos vicečempionu tapęs tuometinis vyriausiojo trenerio Valdo Urbono asistentas Jensas Wedeborgas ryšiu su buvusiu klubu nenutraukė iki šiol. Šį ketvirtadienį specialistas iš Švedijos keliaus į Noršiopingą, kuriame su vietos ekipa UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacijos etapo rungtynes žais buvę jo auklėtiniai. „Norrkoping“ yra tipinė švedų komanda, žaidžianti tipinį švedišką futbolą. Ekipoje išsiskiria du labai greiti ir stiprūs puolėjai, kurių stiprybes išryškina krašto saugai. Šios ekipos silpnoji grandis – vidurio gynėjai. Jie yra labai lėti, dėl to komanda prasileidžia pakankamai daug įvarčių. Manau, kad „Trakai“ irgi gali tuo pasinaudoti“, – sakė šiuo metu antrajame Švedijos divizione rungtyniaujančią Gotlanto salose įsikūrusią „Gute“ komandą treniruojantis J.Wedeborgas. Paskutiniaisiais metais „Norrkoping“ Švedijoje nuolat lipa ant prizininkų pakylos. Šiemet jie taip pat kol kas užima antrą vietą, tačiau pastarąsias dvejas rungtynes pralaimėjo ir pagal prarastus taškus dalintųsi penktą – šeštą vietas. Visai šalia yra ir IFK „Goteborg“ komanda, kuri per dvylika rungtynių prarado tik vienu tašku daugiau nei būsimieji „Trakų” varžovai. Priminsime, kad prieš porą savaičių „Goteborg“ viešėjo Lietuvoje ir 1:3 pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“. „Goteborg“ ir „Norrkoping“ ekipos yra panašaus lygio. Jos žaidžia visiškai skirtingą futbolą, bet jų pajėgumas daugiau ar mažiau yra panašus. „Norrkoping“ ekipą treniruojantis Jensas Gustafssonas yra jaunas, talentingas, iš savęs daug reikalaujantis treneris. Jo žaidimo filosofija – kūrybiškas futbolas. Komanda stengiasi daug žaisti su kamuoliu, žaisti techniškai ir tokiu būdu mušti įvarčius“, – pasakojo J.Wedeborgas. 120 metų skaičiuojantys praėjusio sezono Švedijos bronzos medalių laimėtojai žaidžia 17 tūkstančių vietų stadione. Jame ir įvyks pirmoji „Norrkoping“ – „Trakai” akistata. Po savaitės (kitą ketvirtadienį) šios komandos dar kartą susikaus Vilniuje. Priminsime, kad pirmajame atrankos etape „Trakai” nugalėjo „St.Johnstone“ ekipą iš Škotijos, o „Norrkoping“ bendru rezultatu 6:0 sutriuškino Kosovo „Prishtina“ komandą.

Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/401359/ ... ubo-grandi" onclick="window.open(this.href);return false;

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 13 00:08

Kada Trakai loš?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 13 10:15

Kada Trakai loš?
- Lošia kortomis, o žais - 21:00 Lietuvos laiku.

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 13 18:11

Kada Trakai loš?
- Lošia kortomis, o žais - 21:00 Lietuvos laiku.
Ok dėkoju, jau sužinojau

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 14 10:33

Noršiopingo IFK 2 : 1 FK TRAKAI
2017 07 13, Noršiopingas
UEFA Europos lyga,
Antrasis atrankos etapas, pirmosios rungtynės

Įvarčiai:
[1-0] 32` Andersson
[2-0] 61` Holmberg
[2-1] 66` Maksimas Maksimovas

---

„Norrkoping“ – „Trakai“ 2:1. Pralaimėtas mūšis, bet ne karas
2017-07-13 http://fkt.lt/norrkoping-trakai-21-pral ... -ne-karas/" onclick="window.open(this.href);return false;

UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacijos etapo pirmose rungtynėse „Trakai“ 1:2 pralaimėjo namie žaidusiai „Norrkoping“ ekipai bei atsakomosiose rungtynėse po savaitės pabandys susigrąžinti prarastą persvarą bei pirmąkart klubo istorijoje žengti į trečiąjį atrankos etapą. Vienintelį „Trakų“ įvartį sužaidus valandą pelnė Maksimas Maksimovas.

Olegas Vasilenka šiose rungtynėse buvo priverstas verstis be diskvalifikuoto Arūno Klimavičiaus bei traumos padarinių nesugebėjusio atsikratyti pagrindinio vartininko Igno Plūko. Priminsime, kad pastarasis po atsakomųjų rungtynių su škotais skundėsi, jog visą antrą kėlinį žaidė kęsdamas didžiulį skausmą.

Pagal taktinį išsidėstymą viena staigmena – Michailo Šiškos atitraukimas į dešiniojo gynėjo poziciją. Šį sezoną ukrainiečiui šios pozicijos iki šiol neteko išbandyti. I.Plūką pakeitė Timofejus Šeremeta, A.Klimavičių – Pavelas Krukas.

Švedų klubas šiose rungtynėse nusprendė griebti jautį už ragų ir pirmąją labai pavojingą progą sukūrė sužaidus vos dvi minutes dvylika sekundžių. Toje situacijoje T.Šeremeta fantastiškai išgelbėjo savo komandą.

Šis epizodas buvo svarbus dėl dviejų aspektų: T.Šeremeta po sėkmingo epizodo jautėsi gerokai ramesnis, tačiau pati proga užvedė švedus žaisti stipriai nuo pirmųjų minučių.

„Norrkoping“ ekipos su „St.Johnstone“ lyginti nėra prasmės, nes šios ekipos žaidžia absoliučiai skirtingą futbolą. Švedai laikė kamuolį ant žemės, laimėjo daugelį kovų, vertė riterius žaisti be kamuolio ir visiškai kontroliavo situaciją. „Trakams“ buvo be proto sudėtinga.

Per visą pirmąjį kėlinį trakiškiai prie varžovų vartų apsilankė vos keletą kartų. Abusyk smaigalyje – M.Maksimovas. Geriausio savo šanso neišnaudojo smūgiuodamas virš vartų.

„Norrkoping“, savo ruožtu, tokių arba dar geresnių momentų iki pertraukos sukūrė bent keturis. Visi jie labai panašūs. Trakiškiai kažkur varžovų pusėje prarasdavo kamuolį, švedų ekipos futbolininkai dideliu greičiu atsidurdavo prie T.Šeremetos ginamų vartų.

Sužaidus pusvalandį nepasisekė M.Šiškai nei prasižengti, nei užgesinti varžovų atakos kairiuoju kraštu. Ta ataka baigėsi perdavimu į baudos aikštelę, o ten jau iš labai arti švedai atidarė rungtynių sąskaitą.

Antrasis įvartis panašus – vėl perdavimas iš krašto, smūgis iš artimojo nuotolio į artimą kampą, o T.Šeremeta bejėgis. Rezultatas 0:2, kuris absoliučiai netenkino. Visa laimė, kad „Trakai“ nepasimetė.

Pagaliau pradėjo ieškoti savųjų šansų ir pirmoji proga virto įvarčiu. Dešiniajame krašte Vaidotas Šilėnas spėjo žvilgtelti į baudos aikštelę, elegantišku perdavimu surasti M.Maksimovą, o šis galva sušvelnino atsilikimą.

Tą akimirką „Trakai“ pagaliau nugalėjo „Trakus“. Tą akimirką komanda pagaliau pajuto, kad galima žaisti. Nuo tos akimirkos švedai nebeturėjo žaidybinio pranašumo, o riteriai kantriai laukė dar vieno šanso.

Labai gaila, kad dvikovos pabaigoje puikiai teisėjavęs prancūzas užfiksavo Oscaro pražangą, kai šis sugebėjo perimti kamuolį iš nesėkmingai iš varžovų vartininko, kuriam labai netiksliai kamuolį grąžino gynėjas. Kamuolys atšoko neseniai aikštėje pasirodžiusiam Svajūnui Čyžui, o jis buvo prieš tuščius vartus. Jei ne tas švilpukas, tikėtina, kad turėtumėm 2:2.

Tiesa, dar vienas švilpukas atsakomosioms rungtynėms Lietuvos vicečempionus paliko be vieno svarbiausių komandos žaidėjų – Oscaro. Pastarajam už pražangą aikštės viduryje arbitras parodė geltoną kortelę, kuri jau antroji šių metų UEFA Europos lygos atrankoje.

Mūšis pralaimėtas, tačiau karas – ne. Kitą ketvirtadienį privalome švedams duoti grąžos ir tęsti UEFA Europos lygos kampaniją. Šie metai Lietuvos futbolui yra puikūs. Nėra prasmės viską užbaigti.
Paskutinį kartą redagavo 1 Makenzis. Iš viso redaguota 2017 kartus.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 14 10:36

LIEPOS 20 d. Ket 19:00
Domina
Trakai - : - IFK Norrkoping
· LFF Stadium · Vilnius, Vilnius County

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 14 11:14

„Trakai“ pralaimėjo Švedijoje, bet parsiveža namo svarbų įvartį

VIDEO

Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/401400/ ... rbu-ivarti" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 14 12:06

Norrköping
Startinė sudėtis:
91 Mitov Nilson (GK)
3 Fjóluson
4 A Johansson (C)
6 Wahlqvist
11 Telo
17 Holmberg 61' įvartis; 65' keitimas.
18 Thórarinsson 78' keitimas
19 Andersson 22' geltona korta; 32' įvartis
20 Sjölund
23 Eliasson 67' geltona korta; 84' keuitimas
25 Dagerstål Substitutes

Atsarginiai:
9 Moberg-Karlsson 65'
10 Skrabb 78'
14 Smith 84'

Live statistics
BALL POSSESSION 0%
PASSING ACCURACY 0%
CORNERS 7
DANGEROUS ATTACKS 32
TOTAL ATTEMPTS 19
DISCIPLINARY 2 Yellow cards; 0 Red cards

---

Trakai

1. Sheremeta (GK)
4. Vorobjovas
9. Maksimov 28' geltona korta; 66` įvartis
11. Dorley 89' geltona korta
15 Januševskis
21 Šilėnas
22 Wakili88'
23 Shyshka
33 Borovskij
47 Kruk
77 Bychenok (C) 84' ketimas
Atsarginiai:
26 Traore nuo 88`
49 Čyžas nuo 84'

Live statistics
BALL POSSESSION 0%
PASSING ACCURACY 0%
CORNERS 3
DANGEROUS ATTACKS 6
TOTAL ATTEMPTS 4
DISCIPLINARY 2 Yellow cards; 0 Red cards

Link: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krinta į akis tai, kad pavojingos atakos 32:6 noršiopingičių naudai. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 17 11:02

IFK Norrköping 2-1 Trakai
UEFA Europa League 2017/2018 - 2nd Preliminar Round
https://www.youtube.com/watch?v=iGEKTmzdfKc" onclick="window.open(this.href);return false;


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 18 12:54

Šį ketvirtadienį 19.00 valandą sostinės LFF stadione „Trakų“ futbolininkai pabandys atkovoti tai, ką prarado prieš savaitę Švedijos Noršiopingo mieste. Šį ketvirtadienį „Trakų“ futbolininkai pabandys pirmą kartą klubo istorijoje žengti į trečiąjį UEFA Europos lygos etapą bei tokiu būdu visą Lietuvos futbolą kilstelti laipteliu aukštyn.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... g.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 21 10:21

FK Trakai - IFK Norrköping EL Match 2 Kvalomgång 2 2017-07-20

https://www.youtube.com/watch?v=Q_SW3yxPV_k" onclick="window.open(this.href);return false;


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 21 12:19

LFF stadionas - Vilnius 20/07/2017
Second qualifying round , 2nd leg
Trakai 2 - 1 Norrköping

Aggregate: 3-3 Trakai win on penalties (5-3)

Įvarčiai:
Maksimov 11, 35
Skrabb 86

MATCH SUMMARY (ataskaita): http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Januševskis conversion wins shoot-out for Trakai, who play Shkëndija in third qualifying round
Maksimov slips Trakai opener between goalkeeper's legs; doubles tally from improbable angle
Skrabb scrambles one back for Nörrkoping to force extra time

Trakai starto žaidėjai:
13 Plukas (GK)
4 Vorobjovas
9 Maksimov (11',35' įvarčiai) (87' keitimas)
11 Dorley
15 Januševskis
21 Šilėnas (84' keitimas)
22 Wakili
23 Shyshka
24 Klimavičius (C)
33 Borovskij
77 Bychenok (116' keitimas)
Po keitimo:
7 D. Česnauskis 87'
49 Čyžas 84' (117' geltona korta)
79 Mamaev 116'

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 21 12:20

„Trakų“ nauja istorija – trečiasis UEFA Europos lygos atrankos etapas
2017-07-20 http://fkt.lt/traku-nauja-istorija-trec ... os-etapas/" onclick="window.open(this.href);return false;

2013 metais tuomet dar pirmoje šalies lygoje žaidę Senosios sostinės riteriai po baudinių serijos eliminavo Marijampolės „Sūduvą“ bei, pateikę didžiulę sensaciją, iškovojo kelialapį į kitą etapą. Tai buvo paskutinis kartas, kai „Trakai“ dalyvavo baudinių loterijoje. Loterijoje, kurią savo akimis matė tuomet devyniolikmetis Justinas Januševskis. Jis vienintelis triumfavo ir tąsyk, ir dabar – UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacijos etapo rungtynėse prieš „Norrkoping“.

„Žinojau tai, kur mušiu ir žinojau tai, kad įmušiu. Tiesa, po įvarčio nelabai žinojau kaip elgtis, tad bėgau bet kur“, – po dvikovos kalbėjo lemiamo pelnyto baudinio autorius Justinas Januševskis.

Dar iki baudinių serijos „Trakams“ reikėjo atlošti įvartį, kurio deficitas buvo atsivežtas iš Švedijos. Ir, skirtingai nei pirmose rungtynėse, šįsyk riteriai nuo pirmų akimirkų griebė jautį už ragų bei pradėjo kurti progas.

Per savaitę komandos pasikeitė vaidmenimis – jei tąsyk dominavo „Norrkoping“ futbolininkai, tai šį ketvirtadienio vakarą jiems to daryti niekas neleido. Trumpais tiksliais perdavimais vienas kitą maitinę trakiškiai tiesiog negalėjo neįmušti.

Sužaidus kiek daugiau nei dešimt minučių, kai dalis publikos dar tik rinkosi į stadioną, Maksimas Maksimovas surengė solo reidą nuo vidurio aikštės bei pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

1:0 jau tenkino „Trakus“, tačiau riteriai net nemanė sustoti. Pradėję žaisti truputį giliau, jie vis tiek valdė situaciją ir toliau kūrė progas. Arčiausiai tikslo po kampinio buvo Arūnas Klimavičius. Tačiau jo ir „Norrkoping“ vartininko akistatoje triumfavo pastarasis.

Apskritai, 35 – erių A.Klimavičius sužaidė puikias rungtynes, įskaitant ir sėkmingai pradėtą baudinių seriją. Tiesa, šio futbolininko jėgų balansas jau buvo maksimaliai išsekęs.

„Švedai visą žaidimą žaidė kairiuoju kraštu, tad normalu, kad mūsų dešinė pusė pavargo labiau. Jeigu labai reikėtų, aš dar galėčiau sužaisti ir trečią pratęsimą“, – sakė J.Januševskis.

Antrojo įvarčio „Trakai“ sulaukė po dar vieno įspūdingo M.Maksimovo solo pasirodymo. Iš aštraus kampo, kai situacija lyg ir reikalavo atlikti perdavimą, legionierius iš Rusijos elegantiškai perkėlė vartininką ir rezultatas tapo 2:0.

Po pertraukos riteriai žaidė dar truputį giliau, tačiau „Norrkoping“ ir toliau buvo labai labai toli įvarčio. Patys trakiškiai žymiai arčiau. Savuosius šansus turėjo ir tas pats M.Maksimovas, ir Oscaras, ir Vaidotas Šilėnas. Nors vienas įvartis, tikėtina, kad galutinai būtų varžovus nuskandinęs.

Nenuskandino. Anaiptol. Klaidų kratinys ir kamuolys „Trakų“ vartuose. 2:1 – rezultatas, kuris netenkina nei vienų, nei kitų.

„Panikos nekilo. Mes visas rungtynes žaidėme geriau, tad visi tikėjome, jog padarysime tai, ko visi norime ir ko nori susirinkusi publika. Nors laimėjome po baudinių serijos, bet mes šias rungtynes laimėjome visiškai pelnytai“, – žurnalistams kalbėjo „Trakų“ vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka.

Prieš tą praleistą įvartį Maksimas Maksimovas pasiprašė keitimo. Dar per pertrauką jis pajuto čiurnos skausmus, tačiau žengė į aikštę ir antrajame kėlinyje. Pajutęs dar stipresnį skausmą, jis pasiprašė pakeičiamas. Gaila, kad nespėjo.

„Kitąkart geriau žaisiu viena koja negu tokią dramą stebėsiu nuo atsarginių suolo“, – su šypsena po dvikovos treneriui sakė M.Maksimovas.

Antrasis kėlinys baigėsi, rungtynės – ne. Pratęsimo metu geresni buvo daugiau jėgų išsaugoję švedai, tačiau tai nieko nereiškė. Jiems reikėjo įvarčio – jie jo neįmušė. O tada išmušė ir Igno Plūko žvaigždžių valanda – 11 metrų baudinių serija.

„Buvau labai ramus. Jokio jaudulio“, – apie savijautą prieš seriją kalbėjo I.Plūkas.

A.Klimavičius labai užtikrintai pradėjo seriją, kurią vienodai užtikrintai pratęsė ir „Norrkoping“ ekipa. Tada tikslus Modestas Vorobjovas, o priešininkas muša į virpstą. Svajūnas Čyžas, Michailo Šiška ir J.Januševskis realizuoja savo bandymus ir „Trakai“ keliauja į trečiąjį etapą.

„Jūs nuostabūs. Man didžiulė garbė dirbti su jumis. Jūs tikri vyrai! Jūs tikri riteriai!“, – rūbinėje nedaugžodžiavo O.Vasilenka.

Šį sekmadienį rungtynėmis Klaipėdoje su „Atlantu“ trakiškiai pratęs A lygos čempionatą. Kitą ketvirtadienį startuoja ir trečias UEFA Europos lygos atrankos ratas – pirmosios rungtynės Vilniuje, varžovas – Tetovo „Shkendia“ iš Makedonijos.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2Q Trakai vs. Noršiopingo IFK

2017 Lie 21 12:26

Šventė Vilniuje: baudinių dramą laimėję „Trakai“ žengė į kitą Europos lygos etapą

Tokios dramos LFF stadione susirinkę Lietuvos futbolo gerbėjai neregėjo jau seniai. Ketvirtadienio vakarą UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynėse šalies vicečempionas „Trakų“ klubas po baudinių serijos sugebėjo įveikti „Norrkoping“ ekipą iš Švedijos. Pirmąją dvikovą Švedijoje Olego Vasilenkos auklėtiniai buvo pralaimėję 1:2. Namuose pavyko atsirevanšuoti tokiu pačiu rezultatu. Pratęsime įvarčių įmušti nepavyko nė vienai ekipai, o baudinių serijoje visi šeimininkų baudiniai buvo tikslūs – 5:3.

„Trakai“ – „Norrkoping“ 2:1 (2:0) (pirmos rungtynės – 1:2, bendras rezultatas – 3:3)
Baudinių serija – 5:3

Įvarčiai:
12' [1:0] Maksimas Maksimovas
35' [2:0] Maksimas Maksimovas
86' [2:1] Simonas Skrabbas

„Trakai“ (4-3-3): Ignas Plūkas; Alma Wakili, Arūnas Klimavičius, Justinas Januševskis, Valdemaras Borovskis; Vaidas Šilėnas (84' Svajūnas Čyžas), Modestas Vorobjovas, Michailas Šyška; Oscaras Dorley, Maksimas Maksimovas (87' Deividas Česnauskis), Aleksandras Byčenokas.

„Norrkoping“ (4-4-2): Davidas Mitovas Nilsonas; Linusas Wahlqvistas, Andreasas Johanssonas, Jonas Gudni Fjolusonas, Christopheris Telo; Davidas Mobergas-Karlssonas, Filipas Dagerstalas, Danielis Sjolundas (74' Ericas Smithas), Gudmunduras Thorarinsonas (46' Simonas Skrabbas); Karlas Holmbergas (46' Niclasas Eliassonas), Sebastianas Anderssonas.

Rungtynių eiga:

„Trakai“ labai galingai pradėjo rungtynes. Pirmosiomis minutėmis iniciatyva akivaizdžiai priklausė šeimininkams, o švedai labai sunkiai pereidavo aikštės vidurį. Pirmo įvarčio laukti ilgai nereikėjo. 12-ąją minutę Maksimas Maksimovas labai galingai prasiveržė kairiuoju kraštu ir šaltakraujiškai pelnė pirmą įvartį – 1:0. 35-ąją minutę LFF stadiono tribūnos pratrūko dar kartą ir vėl to kaltininku tapo M.Maksimovas. Puolėjas fantastišku smūgiu iš labai aštraus kampo pelnė reto grožio antrą įvartį – 2:0. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi. 70-ąją minutę M.Maksimovas turėjo puikią progą pelnyti trečią įvartį, bet iššokus vienam prieš vartininką jo pergudrauti nepavyko. Po akimirkos jau Alma Wakili pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę, bet smūgiavo visai greta virpsto. Daugybę progų įmušti trečią įvartį turėję O.Vasilenkos auklėtiniai pasižymėti taip ir nesugebėjo, o 86-ąją minutę svečiai pasinaudojo sumaištimi prie šeimininkų vartų ir po keitimo aikštėje pasirodęs Simonas Skrabbas iš kelių metrų sugebėjo pelnyti įvartį. Prireikė pratęsimo. Jo metu šiek tiek aktyvesni buvo svečiai, bet „Trakams“ pavyko apsiginti.

Kelialapio savininkai paaiškėjo baudinių serijoje:

„Trakų“ kapitono Arūno Klimavičiaus smūgis buvo tikslus, bet Linuso Wahlgvistas smūgiavo taip pat tiksliai. Modestas Vorobjovas taip pat smūgiavo užtikrintai, o Ericas Smithas pataikė į virpstą. Svajūno Čyžo muštą kamuolį vartininkas lietė, bet jis vis tiek įskriejo į vartus. Niclasas Eliassonas taip pat pataikė. Michailas Šyška – taiklus! Simonas Skrabbas atsakė tuo pačiu. Justinas Januševskis – bingo! „Trakai“ keliauja į kitą etapą.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... -24-828976" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į