Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 21 13:18

Kitą ketvirtadienį startuoja trečiasis UEFA Europos lygos atrankos ratas – 3Q.

Pirmosios rungtynės Vilniuje, varžovas – Tetovo „Shkendia“ iš Makedonijos.

---

Pasižiūrėjau į Alyga tvarkaraštį, tai riebiai prifarširuota rungtynių. Teks atšaukinėti, kito varianto nėra. Nafik dar tie penki ratai? :roll:

18 turas
2017-07-27 20:00
Trakai - Sūduva

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 26 10:59

„Trakų“ varžovas trečiajame atrankos etape – Makedonijos klubas, sirgaliai albanai ir arabiški pinigai
2017-07-26 http://fkt.lt/traku-varzovas-treciajame ... i-pinigai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos vicečempionai „Trakai“ tęsia istorinį pasirodymą UEFA Europos lygoje. Olego Vasilenkos treniruojama komanda pirmajame atrankos etape eliminavo „St.Johnstone“ klubą iš Škotijos, antrajame etape galvas nuleisti privertė „Norrkoping“ klubą iš Švedijos ir užsitikrino vietą trečiajame etape, kuriame jau laukia svajonės taip pat siekiantis Tetovo „Shkendija“ klubas iš Makedonijos.

Makedonijos klubas, sirgaliai albanai ir arabiški pinigai

Tetovas – antras pagal dydį Makedonijos miestas, gyventojų skaičiumi labiausiai panašus į Alytų. Tiesa, čia net 70% gyventojų sudaro albanai, kurie iš trijų šio miesto ekipų yra atsidavę „Shkendija“ klubui.

Būtent dėl šios priežasties, „Shkendija“ nėra pats mėgstamiausias klubas visoje Makedonijoje – kalbėti apie Albanijos bei kitų buvusios Jugoslavijos šalių politinius santykius turbūt net neverta, tačiau šiuo atveju sportas su politika yra maišomas labai stipriai. Retos rungtynės apsieina be skandalų tribūnose ar už stadiono ribų. Stadionuose skamba etninės albanų dainos bei šios šalies himnas, o ištikimiausi „Shkendija“ klubo sirgaliai „Ballistet“ visur turi nemenkų problemų su kitų komandų sirgaliais.

Įdomu ir tai, kad į Makedonijos albanų sūkurį yra įsisukę ir arabai – 2013 metais klubą įsigijo milijardierius Lazimas Destani, kuris turi įmonę įsikūrusią net keliose pasaulio šalyse, tačiau svarbiausias pajamų šaltinis yra išgaunamas ne kur kitur, o Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Tiesa, nepaisant to, kad klubas atsikratė finansinių problemų, pakartoti 2010/2011 metų sėkmės ir tapti šalies čempionais kol kas taip ir nepavyko. Pastaruosius dvejus metus teko tenkintis antrąja vieta, užleidžiant vietą principiniam varžovui „Vardar“ iš Skopjė.

Didžiausia žvaigždė – patyręs puolėjas

Didžiausiu galvos skausmu „Trakų“ gynėjams turėtų tapti šios komandos lyderis Besartas Ibraimi. 30 –metis Makedonijos nacionalinės futbolo rinktinės puolėjas praėjusiame sezone buvo neįmenama mįslė Makedonijos lygos komandoms.

Kurį laiką Gelzenkircheno „Schalke“ klube rungtyniavęs futbolininkas tapo rezultatyviausiu Makedonijos pirmenybių futbolininku ir iš viso įmušė 20 įvarčių. Dar geriau futbolininkui sekėsi 2015/2016 metų sezone. Jis tada irgi tapo rezultatyviausiu lygos futbolininku, tačiau to sezono metu varžovus nubaudė net 26 kartus. Beje, futbolininkas jau 4 kartus pasižymėjo ir šių metų UEFA Europos lygos atrankoje – iš pradžių vieną įvartį pasiuntė į „Dacia“ klubo vartus, o pirmosiose rungtynėse su Helsinkio „HJK“ puolėjas „sprogo“ įmušdamas net tris įvarčius (du – nuo vienuolikos metrų žymos).

Be jokios abejonės atskiro paminėjimo vertas ir komandos kapitonas bei brangiausiai vertinamas futbolininkas Ferhanas Hasani. Dar vienas Makedonijos rinktinės narys taip pat yra ragavęs legionieriaus duonos Europoje bei atstovavęs Vokietijos „Bundesligoje“ rungtyniaujantį „Wolfsburg“ klubui.

Šių metų UEFA Europos lygos atrankoje jis taip pat sunkiai sustabdomas – per 4 susitikimus atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei kartą pasižymėjo pats.

Pavojingiausių futbolininkų trejetuką uždaro kylanti Makedonijos futbolo žvaigždė Marjanas Radeskis. 22 – ejų krašto saugas vos 19 metų debiutavo Makedonijos futbolo rinktinėje, kurioje jau spėjo ir pasižymėti.

UEFA Europos lygoje „Shkendija“ sėkmės nebūtų ir be šio futbolininko indėlio – per keturis susitikimus įmušti du įvarčiai bei atlikti du rezultatyvūs perdavimai.

Taktika ir žaidimo stilius

Sunku nuspėti, kokį taktinį išsidėstymą „Shkendija“ vyriausiasis treneris Qatipas Osmani pasirinks rungtynėms su „Trakais“. Trejose iš ketverių šio klubo rungtynių UEFA Europos lygos atrankoje šiame sezone komanda žaidė skirtingais taktiniais išsidėstymais.

Dukart „Shkendija“ žaidė 4-5-1, o po kartą aikštėje išsidėstę buvo 4-4-2 bei 4-2-3-1 taktinėmis schemomis. Tiesa, jei žvelgtume į praėjusį sezoną bei draugiškas rungtynes prieš UEFA Europos lygą, komanda dažniausiai naudodavo 4-2-3-1 taktiką.

„Shkendija“ klubas visų pirma išsiskiria tuo, kad mėgsta ilgai kontroliuoti kamuolį – trijuose iš keturių mačų kamuolio kontrolė priklausė šiai ekipai ir tik paskutinis mačas su HJK šiuo statistiniu rodikliu buvo pralaimėtas. Tačiau tai neturėtų kelti nuostabos – Suomijos ekipa privalėjo žaisti pirmu numeriu ir mėginti persverti serijos rezultatą. Įdomu tai, kad pirmajame komandų susitikime „Shkendija“ kamuolį kontroliavo net 61% viso rungtynių laiko.

Beje, tai komanda, gerai pasižyminti dvikovomis ore – iš ketverių rungtynių tik vieneriose su HJK „Shkendija“ nepirmavo pagal ore laimėtas dvikovas.

Prisiekę sirgaliai – futbolo pasaulyje puikiai žinomi futbolininkai

„Shkendija“ klubas gali pasigirti išties nemažu sirgalių būriu, o tarp klubui prijaučiančių žmonių galima rasti ir labai įdomių vardų.

Šveicarijos rinktinės žvaigždė Xherdanas Shaqiri, „Manchester United“ klubo ateitimi vadintas Adnanas Januzajus, Albanijos rinktinės lyderis Lorikas Can – tai ryškiausios futbolo žvaigždės, kurios yra vienaip ar kitaip susijusios su šiuo Makedonijos klubu.

Pirmieji du prisidėjo prie to, kad klubą 2013 metais išgelbėtų nauji investuotojai, o A.Januzajus taip pat turi albaniškų šaknų ir kartas nuo karto apsilanko Tetove, kuriame lanko savo giminaičius.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 10:56

TRAKAI 2 : 1 Tetovo "Škendija"
2017 07 27, Vilnius LFF stadionas
EL, 3Q, 1 rungtynės


„TRAKAI“ UEFA EUROPOS LYGOS ATRANKOS TREČIĄJĮ ETAPĄ PRADĖJO PERGALINGAI
http://alyga.lt/naujienos/informacija/t ... ergalingai" onclick="window.open(this.href);return false;
2017-07-27 | fkt.lt

UEFA Europos lygos atrankos trečiojo etapo pirmose rungtynėse „Trakai“ 2:1 (1:1) nugalėjo Tetovo „Shkendia“ ekipą iš Makedonijos, tokiu būdu prieš atsakomąją dvikovą įgydami vieno įvarčio pranašumą. Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Maksimas Maksimovas.

O dabar grįžkime į pradžią. Nesužaidus nei minutės Oscaras pergudravo miegantį „Shkendijos“ vartininką, atėmė iš jo kamuolį, prie kurio pirmas suskubo Maksimas Maksimovas. Jo nestiprus, bet tikslus smūgis į tuščius vartus iš vietų pakėlė tūkstantinę publiką.

Dar po trijų minučių „Trakai“ turėjo fantastinę galimybę varžovus nusiųsti į visišką nokautą, tačiau dviese prieš varžovų gynėją ir vartininką atsidūrę Oscaras ir M.Maksimovas nesužaidė taip, kaip šiame sezone yra sužaidę ne kartą.

Dar blogiau. Po šio epizodo apie save priminė ir „Shkendija“. Tas priminimas toks,kad komandos žaidėjai individualiai yra žymiai geresni nei buvusių „Trakų“ varžovų – „St.Johnstone“ bei „Norrkoping“. Prasidėjo atviras futbolas.

„Shkendija“ sukūrė dvi fantastines galimybes, kurios įvarčiais nevirto, netrukus savo žodį galėjo tarti ir M.Maksimovas. Idealus perdavimas jam, jo reidas, vienas prieš vieną ir, deja, triumfuoja vartininkas. Šis epizodas – kertinis. Neįmušė M.Maksimovas, po minutės įmušė Junior.

Verta pažymėti, kad tas dvidešimt minučių „Shkendija“ žaidė labai aukšto lygio futbolą, o riteriai tuo metu buvo priversti dirbti be kamuolio. Vis tik, po truputį žaidimas išsilygino ir pirmasis kėlinys baigėsi.

Po pertraukos įdomios buvo tik šešiolika minučių. Per jas M.Maksimovas po Oscaro perdavimo sugebėjo darsyk pasižymėti, varžovų įvarčio autorius atvira koja „įvažiavo“ į Aleksandrą Byčenoką ir buvo nubaustas raudona kortele, o Ardijanas Cuculi iš nugaros „nupjovė“ M.Maksimovą bei už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės.

Riteriai turėjo 29 minutes (+4, kurias pridėjo teisėjas), per kurias galėjo susikrauti persvarą, kuri leistų ramiau jaustis prieš atsakomąją dvikovą. Deja, tos minutės slinko, o „Trakai“ didino tik kamuolio valdymo laiką procentais. Dar blogiau, kad pora atkirstų kamuolių komandai kainavo dvi geltonas korteles.

„Dvejopas jausmas. Pergalė yra smagu, tačiau turėdami dviejų žaidėjų persvarą, norėjosi įtikinamesnės“, – reziumavo Arūnas Klimavičius.

Prieš atsakomąją dvikovą „Trakų“ situacija nėra lengva, tačiau niekas ir nesakė, kad bus lengva. Varžovai neteko dviejų starto sudėties žaidėjų, kurie dėl diskvalifikacijos atsakomąsias rungtynes bus priversti praleisti.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 11:05

Apetitas kyla bevalgant. Netenkina net pergalė minimaliu skirtumu
2017-07-27
http://fkt.lt/5853-2/" onclick="window.open(this.href);return false;

UEFA Europos lygos atrankos trečiojo etapo pirmose rungtynėse „Trakai“ 2:1 nugalėjo Tetovo „Shkendia“ ekipą iš Makedonijos, tokiu būdu prieš atsakomąją dvikovą įgydami vieno įvarčio pranašumą. Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Maksimas Maksimovas.

Pradėkime nuo pabaigos. Jei kas būtų nežinojęs rezultato ir po dvikovos apsilankę „Trakų“ rūbinėje, neabejotinai, būtų pagalvojęs, kad riteriai patyrė nesėkmę. Būtent taip jautėsi komanda, kuri paskutinį pusvalandį, turėdama dviejų žaidėjų pranašumą, ne tik neįmušė įvarčio, tačiau ir realiai nesukūrė progos jam įmušti. „Ko jūs čia liūdit? – Juk mes laimėjom! Ne jie“, – užtikrintai tarė Timofejus Šeremeta, po kurio žodžių rūbinėje suskambo „Trakų“ pergalės daina – Lemon Joy „Kažkada“.

O dabar grįžkime į pradžią. Nesužaidus nei minutės Oscaras pergudravo miegantį „Shkendijos“ vartininką, atėmė iš jo kamuolį, prie kurio pirmas suskubo Maksimas Maksimovas. Jo nestiprus, bet tikslus smūgis į tuščius vartus iš vietų pakėlė tūkstantinę publiką. Dar po trijų minučių „Trakai“ turėjo fantastinę galimybę varžovus nusiųsti į visišką nokautą, tačiau dviese prieš varžovų gynėją ir vartininką atsidūrę Oscaras ir M.Maksimovas nesužaidė taip, kaip šiame sezone yra sužaidę ne kartą. Dar blogiau. Po šio epizodo apie save priminė ir „Shkendija“. Tas priminimas toks, kad komandos žaidėjai individualiai yra žymiai geresni nei buvusių „Trakų“ varžovų – „St.Johnstone“ bei „Norrkoping“. Prasidėjo atviras futbolas. „Shkendija“ sukūrė dvi fantastines galimybes, kurios įvarčiais nevirto, netrukus savo žodį galėjo tarti ir M.Maksimovas. Idealus perdavimas jam, jo reidas, vienas prieš vieną ir, deja, triumfuoja vartininkas. Šis epizodas – kertinis. Neįmušė M.Maksimovas, po minutės įmušė Junior. Ir rezultatas tapo 1:1. Verta pažymėti, kad tas dvidešimt minučių „Shkendija“ žaidė labai aukšto lygio futbolą, o riteriai tuo metu buvo priversti dirbti be kamuolio. Vis tik, po truputį žaidimas išsilygino ir pirmasis kėlinys baigėsi.

Po pertraukos įdomios buvo tik šešiolika minučių. Per jas M.Maksimovas po Oscaro perdavimo sugebėjo darsyk pasižymėti, varžovų įvarčio autorius atvira koja „įvažiavo“ į Aleksandrą Byčenoką ir buvo nubaustas raudona kortele, Ardijanas Cuculi iš nugaros „nupjovė“ M.Šišką bei už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės. Ko daugiau reikia? Turi 29 minutes (+4, kurias pridėjo teisėjas), per kurias gali susikrauti persvarą, kuri leistų ramiau jaustis prieš atsakomąją dvikovą. Deja, tos minutės slinko, o „Trakai“ didino tik kamuolio valdymo laiką procentais. Dar blogiau, kad pora atkirstų kamuolių komandai kainavo dvi geltonas korteles. „Dvejopas jausmas. Pergalė yra smagu, tačiau turėdami dviejų žaidėjų persvarą, norėjosi įtikinamesnės“, – reziumavo Arūnas Klimavičius.

Prieš atsakomąją dvikovą „Trakų“ situacija nėra lengva, tačiau niekas ir nesakė, kad bus lengva. Varžovai neteko dviejų starto sudėties žaidėjų, kurie dėl diskvalifikacijos atsakomąsias rungtynes bus priversti praleisti. Ko tikėtis iš „Trakų“? – Svarbiausia, kad komanda tikėtų, jog galima žaisti, laimėti ir keliauti į atkrintamųjų varžybų etapą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 11:12

Tokioje situacijoje, kokioje paskutinį pusvalandį atsidūrė Trakai, esminius patarimus ir veiksmus turėtų daryti treneris. Bet arba žaidėjai jo negirdėjo, arba jis irgi nekompetetingas kaip ir visa komanda. Ok, Trakai tik trečią kartą žaidžia UEFA taurėse, nurašysime tai patirties trūkumui. Bet daugiau tokių šansų gali ir nebebūti niekada, liks po savaitės tik nagus griaužtis.

P.S. Kai buvo pašalintas antras albanas, iš kart kažkas viduje sukuždėjo, kad tai geruoju nesibaigs. Nuojauta neapgavo..

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 11:34

LFF stadionas - Vilnius 27/07/2017
Third qualifying round , 1st leg
Trakai 2 - 1 Shkëndija
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
Maksimov 2, 52
Stênio Júnior 39

startas:
13 Plukas (GK)
4 Vorobjovas
9 Maksimov 2', 52' (įvarčiai)
11 Dorley
15 Januševskis
21 Šilėnas
22 Wakili 84' (keitimas0
23 Shyshka 71' (geltona korta), 80' (keitimas)
24 Klimavičius (C) 70' (geltonas korta)
33 Borovskij
77 Bychenok Substitutes

atsarginiai
6 Jeriomenko (keitimas nuo 80')
26 Traore (keitimas nuo 84')

---
Startas:
Zahov (GK)
Bejtulai
Alimi
Cuculi 34'(Geltona korta) 62'(antra geltona; raudona)
B. Ibraimi 72' (keitimas)
Totre
Hasani (C)48' (geltona) 90'+3 (keitimas)
Celikovic 77' (geltona)
Radeski 64' (keitimas)
Stênio Júnior 39' (įvartis) 57' (radona korta) 1
Todorovski

Atsarginiai:
16 Murati nuo 90'+3
19 Bojku 72'
21 Teqja 64'

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 11:37

P.S. Kai buvo pašalintas antras albanas, iš kart kažkas viduje sukuždėjo, kad tai geruoju nesibaigs. Nuojauta neapgavo..
Tada sustojo žaidimas ir vietoje to, kad žaistų, uždusintų varžovus pradėjo žaisti nesąmones. :roll: Galėjo, protingiau sužaidę pasidaryti rimtą persvarą. o dabar rungtynės liko neišnaudota proga viską išspręsti namuose. :roll:

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 11:57

„Shkendija“ ultros neturi jokių stabdžių
http://www.sportas.info/naujienos/38775 ... bdziu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ingvaras Butautas 2017 m. liepos 27 d.

"Ballistet" gali ir svečiuose sumušti ne tik varžovų fanus, bet ir komandą. Tiesa, Vilniuje taip nebus. Čia grėsmingųjų „Shkendija“ ultrų atvyksta tik 11.

Net ir futbolo aistruolių išsišokimais garsėjančiuose Balkanuose jie laikomi tikrais begalviais. Jiems nieko nereiškia iškelti šūkį „Serbai – Europos vėžys“, sudaužyti pro šalį važiuojančius Juodkalnijos Podgoricos „Budučnost“ gerbėjų autobusus ir jų keleivius, nuplėšti Makedonijos vėliavą svetimame stadione ir jos vieton iškelti Albanijos, o kitame – sumušti ne tik šeimininkų varžovus, bet ir komandą, išniekinti Makedonijos didvyrių paminklus per šalies nepriklausomybės dieną ar subadyti peiliais nuo pagrindinės „Cracovia“ aistruolių masės nuklydusį lenką (tiesa visa „Cracovia“ fanų armija jiems pasirodė per daug rimtas priešininkas, nuo kurio teko nešti kudašių patiems).

Jie – radikalūs nacionalistai. Kiekvienų rungtynių pradžioje gieda Albanijos himną, o išgirdę Makedonijos himną visada ima švilpti, svajoja apie Donbaso separatistų pavyzdžiu sukurtą „Tetovo respubliką“ ir nekenčia visko, kas slaviška.

Dėl jų grasinimų Makedonijoje kartais nukeliamos rungtynės, ar komandos žaidžia tuščiuose stadionuose.

Jų priešai tikina, kad tarp jų nemažai 2001-ųjų įvykiuose (kai susirėmė Albanų tautinio išsilaisvinimo armija-UCK ir Makedonijos kariuomenė) dalyvavusių kovotojų. Jie dažnai lankosi Kosove ir pagerbia kare žuvusius albanus.

Jie – tai „Ballistet“, šiandienos „Trakų“ varžovės Europos lygoje, Makedonijos vicečempionės Tetovo „Shkendija“ ultros - pastaruoju metu sėkmingiausiai žaidžiančio Makedonijos albanų tautinės mažumos klubo gerbėjai.

Tiesa, iš karto reikėtų nuraminti, kad baimintis kokių nors incidentų per rungtynes Vilniuje neverta. „Shkendija“ aistruoliai, skirtingai nei jų tėvynainiai ir priešai Skopjės „Vardar“ ar Bitolos „Pelister“ fanai, jei ir pasirodo tolimose tarptautinėse išvykose, tai labai nedideliais kiekiais.

Šiandien, anot „Trakų“ rinkodaros vadovo Roberto Davidovičiaus, svečių gerbėjų žada būti 11.

Vargu ar incidentų tarp besivaržysiančių komandų gerbėjų gali būti ir per atsakomąjį komandų susitikimą Makedonijoje. Visų pirma „Trakai“ neturi juos visur lydinčių fanų grupės, antra – vargu ar lietuviai yra „Ballistet“ prioritetiniai priešai. Juolab rungtynės vyks ne šalies šiaurės vakaruose Tetove, kur albanai sudaro gyventojų daugumą, o visiškai priešingame Makedonijos gale – pietryčiuose Strumicoje, kur 90 procentų gyventojų – makedonai.

Ultrų grupės pavadinimas „Ballistet“ kildinamas nuo antrojo pasaulinio karo metu veikusio judėjimo „Balli Kombetar“ („Nacionalinis Frontas“). Šis nacionalistinis judėjimas buvo suformavęs marionetinę Albanijos vyriausybę nacių okupacijos laikais.

Kaimyninės slavų tautos „Balli Kombetat“ kovotojų būrius kaltina serbų ir makedonų žudynėmis.

Subyrėjus Jugoslavijos federacinei respublikai nepriklausoma Makedonija išvengė karo. Tačiau pačioje šio amžiaus pradžioje ji buvo ant pilietinio karo slenksčio.

2001 metais kai kuriuose didžiausios šalies tautinės mažumos – albanų (25 procentai gyventojų) gyvenamuose Makedonijos rajonuose (tame tarpe ir prie Tetovo miesto) ėmė kilti ginkluoti albanų UCK ir Makedonijos ginkluotųjų pajėgų konfliktai.

Metų pabaigoje, spaudžiant tarptautinei bendruomenei, Makedonijos albanų ir makedonų politikai Ohrido mieste sėdo už bendro stalo ir po ilgų derybų pasirašė sutartį, gerokai išplėčiančią šalyje gyvenančių albanų teises ir suteikiančią jiems autonomiją.

Daug žmonių ir vienoje ir kitoje pusėje tokia sutartimi buvo nepatenkinta, bet pilietinio karo grėsmė nuslopo. Arba jis įgavo kitą formą – futbolo aistruolių mūšius. Nes tautinė neapykanta niekur nedingo.

Aršieji „Shkendija“ aistruoliai – šio karo albaniškosios pusės avangardas.

Ir išties miesto derbiai tarp „Shkendija“ ir makedonų palaikomo „Teteks“ primena pilietinio karo stovį. Net ant kojų sukelta visa Tetovo policija ne visada sugeba išskirti susikibusius klubų fanus. Tuos gatvės mūšius dažniausiai laimi „Ballistet“. Tai suprantama – jų daugiau ir jie yra geriau organizuoti. Tiesa, pastaruosius du metus Tetove ramiau – „Teteks“ žaidžia antrojoje lygoje ir su „Shkendija“ dažnai nesusitinka.

Susitaikymo šioje konfrontacijoje modelis galėtų būti trečiasis miesto klubas – „Liuboten“, kurio aistruolių tribūnose draugiškai sugyvena ir albanai, ir makedonai. Tiesa žaidžia jis tik Tetovo ir jo apylinkių lygoje.

Pilietinis futbolo fanų karas vyksta ir per „Shkendijos“ rungtynes su kitų miestų slaviškais klubais. Ypač tais, kurie turi gausų palaikymą.

„Shkendija“ gerbėjai nenori būti asocijuojami su Makedonija. Makedonai nemėgsta „Shkendija“ ir jos gerbėjų. Nemėgsta tiek, kad dauguma jų per tarptautines rungtynes palaiko „Shkendija“ varžovus.

Todėl "Trakai" gali tikėtis plojimų Strumicoje.

GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 12:19

Tiek daug nezinojau apie kluba ir ultras (na, tiek suprantu, kad isdraskytoje jugoslavijoje daug saliu ir kad ju teritorijose gyvena daug kitatauciu, kas automatiskai lemia konfliktus), bet stai siuo atveju sis klubas, atrodo, Makedonijos lygos vezys :) Klubas neasocijuoja saves su salimi, fanai kelia konfliktus, bet komanda zaidzia makedonu lygoje ir dar net reprezentuoja sali (tik ne ta, kuria noretu klubas) Europoje.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 12:28

Tetovo "Škendija" tik vienas iš vėžių. Dar yra vienas albanų klubas iš Skopjės FK Shkupi. Jie irgi albanai, ir, skolinasi "Škendijos" albanus. O Škupių istorija dar geresnė. Jie kilę iš FK Sloga Jugomagnat Skopje, kuriuos prametė iš makedonų lygos kartu su "Pobieda" ir "GjP Makedonija" iš Makedonijos Pirmos lygos 2009–2010 m. pirmenybių, nes įtakojo rezultatus. papirkinėjimai, lažybos ir pan. Smirdi makedonų futbolas iš toli. ir ne tik albanais.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 12:41

Žiūrovų skaičius: 4,000 :shock: Spėju, kad visų laikų lankomumo rekordas, ką yra išspaudę "Trakai".

GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 12:50

Tetovo "Škendija" tik vienas iš vėžių. Dar yra vienas albanų klubas iš Skopjės FK Shkupi. Jie irgi albanai, ir, skolinasi "Škendijos" albanus. O Škupių istorija dar geresnė. Jie kilę iš FK Sloga Jugomagnat Skopje, kuriuos prametė iš makedonų lygos kartu su "Pobieda" ir "GjP Makedonija" iš Makedonijos Pirmos lygos 2009–2010 m. pirmenybių, nes įtakojo rezultatus. papirkinėjimai, lažybos ir pan. Smirdi makedonų futbolas iš toli. ir ne tik albanais.
Manau, visur buv. Jugoslavijoje - labai panasu :) Nedaug tie krastai skiriasi nuo Rytu Europos :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 12:57

Manau, visur buv. Jugoslavijoje - labai panasu :) Nedaug tie krastai skiriasi nuo Rytu Europos :)
Turkų buvusi teritorija, kur neištikimai žmonai, jeigu pričiupdavo, tai jos pačios padėdavo galvas ant kaladės ir nukirsdindavo. Ir tai buvo jau socialistiniais laikais, po Antrojo pasaulinio karo. Civilizacijos pas kalniečius (t.y. albanus nerasta). Laukiniai, su savo poniatkėm. Rytų Europa? Žiūrint, kur pagal tave ji yra. ;) Jeigu Lietuva Europos centre. :lol:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 13:09

Lietuva priklauso Šiaurės Europai. Oficialiai, jeigu ką..

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 3Q "Trakai" vs. Tetovo "Škendija"

2017 Lie 28 13:12

Nuo šių metų. :) Jeigu neklystu :roll:

Rytų Europa (RU, Gudija, Ukraina, Kaukazas): https://lt.wikipedia.org/wiki/Ryt%C5%B3_Europa" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į