O antras dalykas - apie kurį jau esu kalbėjęs, bet dabartinio sezono bus kaip tik tinkamiausias laikas tai minčiai pramušti ir ištestuoti realybėje - tvarkaraštis:
Dabar matysime RFS pavyzdžiu kaip tai veikia realybėje, kai lygos sezonas užsibaigia Lapkričio 9, o Europinis sezonas - Sausio 30 d., tai yra pusė rungtynių vis dar būna likusios. Ir čia Lietuviai labai tikiuosi (na ir likusieji gėdingojo klubo nariai: Latviai, Estai, Kazakstaniečiai), kad galvos rimtai ir empyriškai apie ateities čempionatų tvarkaraščių išdėliojimą. Man pvz. aiškiai dėliojasi vizija žaisti čempionatus grafiku Kovo galas/Balandis (po rinktinių lango)–bent jau iki Kalėdų, jeigu ne Sausio mėnesio, bet tuomet lieka neaišku dėl būtent to rinktinių lango ką daryti ir kokia būtų besiruočiančių vietinių fizinė/žaidybinė forma tam langui...O dar kalbant apie Europos grupes nuo 2024 metų - jos gali visai baigtis Sausio pabaigoje/Vasarį pagal padidintą rungtynių skaičių Čempionų ir Europos lygose - tai šito reikėtų nepamiršti projektuojant A Lygos ateitį ir tvarkaraščius.
Arba kaip ankščiau išsireiškiau atsakydamas:
Kai bus privaloma ateinant licencijuojantis turėti maniežą, kai ir pas mus kaip kad Estijoje dabar bus šalyje jų pristatyta, tai gali ir to būti, arba dar greičiau matyčiau galimybę kaip Kiniečiams startuoti Balandį ir tuomet žaisti iki Vasario false vasara-žiema variantu.Kai Žalgiris, pupuliukai iš PNV, Hegsai iš dar kažkas šturmuos Europą plačiu frontu, Žalgiris ČL finaliniuose etapuose bus, kiti KL grupės ir finaliniuose etapuose, tada bus galima bus pakeisti sistemą pavasaris-ruduo į ruduo pavasaris, kad tik geriau būtų. Žiemą futbolą žaism.
Bet apie žiemos lygas, jeigu bus toks tvarkaraštis, tai tikrai nebuvo pagalvota.
Aišku, kad mes vis dar nesugebėjome pasistatyti maniežų bent jau tokiu tempu, kur aš tikėjausi nors minimum lygiagretaus Estijos projėktų užbaigimo tempui.