Respublik

Re: A lygos ateitis

2024 Rgs 03 00:05

Įkelsiu ir čia, kad būtų bendroje temoje.

O antras dalykas - apie kurį jau esu kalbėjęs, bet dabartinio sezono bus kaip tik tinkamiausias laikas tai minčiai pramušti ir ištestuoti realybėje - tvarkaraštis:
O dar kalbant apie Europos grupes nuo 2024 metų - jos gali visai baigtis Sausio pabaigoje/Vasarį pagal padidintą rungtynių skaičių Čempionų ir Europos lygose - tai šito reikėtų nepamiršti projektuojant A Lygos ateitį ir tvarkaraščius.
Dabar matysime RFS pavyzdžiu kaip tai veikia realybėje, kai lygos sezonas užsibaigia Lapkričio 9, o Europinis sezonas - Sausio 30 d., tai yra pusė rungtynių vis dar būna likusios. Ir čia Lietuviai labai tikiuosi (na ir likusieji gėdingojo klubo nariai: Latviai, Estai, Kazakstaniečiai), kad galvos rimtai ir empyriškai apie ateities čempionatų tvarkaraščių išdėliojimą. Man pvz. aiškiai dėliojasi vizija žaisti čempionatus grafiku Kovo galas/Balandis (po rinktinių lango)–bent jau iki Kalėdų, jeigu ne Sausio mėnesio, bet tuomet lieka neaišku dėl būtent to rinktinių lango ką daryti ir kokia būtų besiruočiančių vietinių fizinė/žaidybinė forma tam langui...

Arba kaip ankščiau išsireiškiau atsakydamas:
Kai Žalgiris, pupuliukai iš PNV, Hegsai iš dar kažkas šturmuos Europą plačiu frontu, Žalgiris ČL finaliniuose etapuose bus, kiti KL grupės ir finaliniuose etapuose, tada bus galima bus pakeisti sistemą pavasaris-ruduo į ruduo pavasaris, kad tik geriau būtų. Žiemą futbolą žaism. :idea:
Kai bus privaloma ateinant licencijuojantis turėti maniežą, kai ir pas mus kaip kad Estijoje dabar bus šalyje jų pristatyta, tai gali ir to būti, arba dar greičiau matyčiau galimybę kaip Kiniečiams startuoti Balandį ir tuomet žaisti iki Vasario false vasara-žiema variantu.

Bet apie žiemos lygas, jeigu bus toks tvarkaraštis, tai tikrai nebuvo pagalvota.

Aišku, kad mes vis dar nesugebėjome pasistatyti maniežų bent jau tokiu tempu, kur aš tikėjausi nors minimum lygiagretaus Estijos projėktų užbaigimo tempui.

cikonio

2024 Rgs 03 10:43

A lyga maniežuose, o kur tą Europą žaisime? Pripučiamame manieže? Ar žolė pradės sausio mėnesį augti? Aš kai pasiskaitau tokias mintis, man užverda :evil:
Ir nesistebiu kaip žolę sugebėjo D&G stadione vos ne dviem savaitėm uždengti. Nes idiotai. Nuo kompų nenulipa. Durniai.

Respublik

2024 Rgs 03 17:41

A lyga maniežuose, o kur tą Europą žaisime? Pripučiamame manieže? Ar žolė pradės sausio mėnesį augti? Aš kai pasiskaitau tokias mintis, man užverda :evil:
Ir nesistebiu kaip žolę sugebėjo D&G stadione vos ne dviem savaitėm uždengti. Nes idiotai. Nuo kompų nenulipa. Durniai.
Pajungę D&G šildymą, nusikasdami, kaip jis ir buvo planuotas. Bet šiaip jau šildomų dangų bent jau Olandijoje paprastai užtekdavo. O gal tai ne visai tiesiog pas mus žinomas dalykas, bet vadinamosioms žiemos šalims, kaip mes, paprastai paskutinių rungtynių namuose tiesiog neplanuoja. Tai nėra neįmanomas variantas, kad pavyktų ir tiesiog atsikeisti datomis sudarant tvarkaraštį ir abidvi Sausio rungtynes žaisti išvykose, manyčiau.

O dabar galėsime realiai pamatyti kaip Latviai versis kitąmet.

Edit:

cikonio

2024 Rgs 03 19:31

Vejos pašildymo variantai tinka tuose kraštuose, kur žiemą normaliai temperatūra 5-10ºC. Nukrito keletui dienų iki -2ºC - blogai, bet dar nekritiška, nes tik keletui dienų. Lietuvoje gi gali būti pora savaičių -15ºC. Arba pora savaičių sniego sluoksnis būti papildomas po keletą kartų per dieną kokiais 5cm kaskart. Jį reikia nukast kelissyk per dieną. Bet jei nukasi - lauke tuo metu gali būti -15ºC. Kas tuo metu atsitiks su žole? Teisingai, bus labai ruda, ir nepradės žaliuot iki gegužės vidurio, šildyk nešildęs :mrgreen: Jeigu nenukasi - žolei reikia saulės, bus tas pats, kaip po paskutinio koncerto, neatsimenu kas ten toks spygavo... Tik daug blogiau, nes žiema. Vienintelis variantas - šildyti dirbtinę veją ir melstis, kad rungtynių dieną -30ºC nebūtų :cry:

P.S. @Respublik - nepriimk asmeniškai, tu čia vienas didesnę dalį puikios info pateiki - didžiulė pagarba už tai :D

geriantis

2024 Rgs 24 13:56

LKLo suvažiavime buvo kalbėtą apie 12 komandų lygą, bet suprato, kad Lietuvos rinkoje yra optimaliausia turėti 10 komandų, nes daugiau nelabai yra rėmėjų ir žaidėjų. Siūlyčiau įsiklausyti į lygos pamąstymus ir nebesiūlyti plėsti A lygos iki 12 komandų. Nes prie šūdo pridėjus daugiau šūdo tik padidėja šūdo krūva. Reikėtų stiprinti esamą lygą, kuri yra bedugnės dugne.

Grįžti į