Makenzis

Re: A lygos ateitis

2022 Gru 03 10:15

Respublik, UEFA dar yra tokia narė Sakartvelas. Kada jie baigia sezoną? :roll:
Bandai mane nustebinti? Čia išsiduosiu, nors nežinau kaip formuluoti mintį, kad jeigu būtų Lietuvoje platus informacijos šaltinių apie mūsų futbolą pasiūlos pasirinkimas, tai jau nuo FWC pradžios būčiau filtravęs būtent per tą faktą, su note'u visiems, sakiusiems kaip FIFA sustabdė lygų tvarkaraščius arba kalbėjusiems kokia nenormali, neįdomu buvo mūsų čempionato pabaiga, nes žaidėme prasidėjus FWC, ar panašius dalykus.

Paminėjo < :roll: > Bet, kai esu mandagus, tai paminėsiu geriau, kad jeigu turite VPN galite nusistatyti į Lenkiją ir peržiūrėti finalą per OneFootball app'ą nemokamai.
Nustebnti tamstą? Abejoju, ar tai iš principo įmanoma. ;) /// Aš visada anskti pradedu sezoną, man ta preliudija įdomiausia, o sezoną baigiau spalio pirmom dienom, kai dvi dienas kaulus laužė; o štai 2021 m. lapkričio mėn viduryje tiek nusibėgiojau, kad po dienų mėn., oda nuo pėdučių nusilupo.... Idealus metas futbolui yra pavasaris ir vasara... pavydžiu islandams, kurie bene anksčiausiai baigia sezoną ir jiems dzin.

Aš irgi esu malonus, mandagus ir nuobodus, bet iki tol, kol tenka klausytis empyrinių pamąstymų, kad reikia plėsti lygą, reikia to, reikia ano ir dar kosmosą užkariauti. Tada suprantu, kad dar esu pragmatiškas ir šiek tiek mizantropiškas. Svetimų idėjų nepriimu, į Barsas, europas nelinkęs dairytis. :roll:

Respublik

2023 Rgs 24 15:28

Įspėjamasis signalas A lygos prezidento klubui: pasilikus už durų, galimybių lango niekas neatvers
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2113878

Kalbos apie galimą Lietuvos futbolo stipriausio diviziono išplėtimą iki dvylikos komandų realybe artimiausiu metu nevirs ir tai yra bloga žinia dabartiniam A lygos prezidentui Janui Nevoinai ir jo „kūdikiui“ Vilniaus „Riterių“ klubui.

Jei „Riteriams“ nepavyks atsitiesti ir pakilti iš A lygos dugno, kitą sezoną komanda bus priversta praleisti antrojoje pagal pajėgumą šalies pakopoje – Pirmoje lygoje. „Riterių“ krachas A lygoje kaip reikiant sujauktų tiek Lietuvos futbolo piramidę, tiek paties J.Nevoinos karjeros perspektyvas.

Jei „Riteriai“ iškris į Pirmąją lygą, iš pastarosios bus automatiškai išmesta „Riterių B“ komanda. Klubo dubleriai antrajame divizione šiemet demonstruoja solidžius rezultatus, užima septintą poziciją, bet LFF varžybų reglamentas aiškiai sako, kad pagrindinė ir rezervinė komanda toje pačioje lygoje žaisti negali, tad „Riteriai B“ būtų automatiškai nusiųsti į trečią Lietuvos futbolo pakopą – LFF II lygą.

Pačiam J.Nevoinai taip pat tektų atsisveikinti su A lygos prezidento postu – sunkiai įsivaizduojama, kad stipriausių šalies komandų dariniui galėtų vadovauti Pirmos lygos komandos savininkas.

Ką tai reiškia?

Ogi tai, kad atsisveikinęs su prezidento pareigomis, J.Nevoina kartu prarastų ir vietą LFF Vykdomajame komitete, į kurį deleguojamas A lygos vadovas.

Pastaruoju metu „Riterių“ savininko ir vieno didžiausių šalies futbolo filantropų įtaka LFF valdžios vertikalėje, priešingai nei komandos rezultatai, stipriai kilo į viršų.

Du dešimtmečius statytas kortų namelis dabar gali sugriūti nuo menkiausio vėjo pūstelėjimo.

Su 15min bendravęs LFF prezidentas Edgaras Stankevičius laikėsi oriai ir tvirtino, jog dėl vieno klubo ar jo savininko interesų Lietuvos futbolo piramidė tikrai nebus griaunama.
„A lygoje kitą sezoną 12 klubų nebus. Tai visiškai nerealu. Tokią galimybę matyčiau nebent po 2–3 metų, kai klubai išsispręs infrastruktūros klausimus. Mes neslepiame, jog norėtume A lygoje turėti Klaipėdos klubą. Su A lygos ir Pirmos lygos vadovais apie geografinį klubų žemėlapį kalbame nuolat. Kai klubai padarys namų darbus, tada prie šio klausimo ir galėsime sugrįžti, bet kitą sezoną A lygoje tikrai žais dešimt komandų ir formatas nesikeis“, – 15min užtikrino LFF prezidentas.
Anot LFF prezidento, J.Nevoina irgi puikiai supranta, kad pagalbos šiaudo šioje istorijoje jam niekas neišties.

„Jis puikiai žino ir situaciją vertina realiai – bandys išsaugoti vietą sportiniu būdu, nes tai yra vienintelė galimybė. Klubas puikiai supranta, kad jokių išlygų nebus, net jei dubleriai puikiai pasirodys Pirmoje lygoje ir galbūt techniškai iškovotų bilietą į A lygą ar į pereinamąsias rungtynes. Kito kelio nėra. Jei nepasiseks, ką darysi – teks sezoną praleisti žemesnėje lygoje. Nemanau, kad nuo futbolo Janas atsitrauks – kalbasi su Vilniaus rajono savivaldybe, tikisi gauti finansavimą ir darys viską, kad užimtų devintą vietą bei gautų teisę žaisti pereinamąsias“, – situaciją vertino E.Stankevičius.

Jei per likusias šešerias rungtynes „Riteriams“ vis dėlto pavyks sukurti stebuklą, o vėliau ir laimėti pereinamąją akistatą, kitą sezoną Vilnius ir sostinės rajonas aukščiausiame divizione galėtų turėti net tris klubus.

Pastarąjį kartą tokia situacija buvo tik prieš penkiolika metų, kai 2007-ųjų A lygoje sostinei atstovavo „Žalgiris“ bei jau išnykę „Vėtros“ ir „Vilniaus“ klubai.

Pastarąjį kartą 12 komandų A lygos pirmenybėse žaidė 2011-aisiais. Per nepriklausomybės laikotarpį rekordiniu išlieka 1997–1998 metų sezonas, kai Lietuvos stipriausiame divizione varžėsi net 16 ekipų. Vilnius tuomet turėjo net keturias komandas – „Žalgirį“, „Panerį“, „Lokomotyvą“ ir „Geležinį vilką“.

Respublik

2024 Rgs 03 00:05

Įkelsiu ir čia, kad būtų bendroje temoje.

O antras dalykas - apie kurį jau esu kalbėjęs, bet dabartinio sezono bus kaip tik tinkamiausias laikas tai minčiai pramušti ir ištestuoti realybėje - tvarkaraštis:
O dar kalbant apie Europos grupes nuo 2024 metų - jos gali visai baigtis Sausio pabaigoje/Vasarį pagal padidintą rungtynių skaičių Čempionų ir Europos lygose - tai šito reikėtų nepamiršti projektuojant A Lygos ateitį ir tvarkaraščius.
Dabar matysime RFS pavyzdžiu kaip tai veikia realybėje, kai lygos sezonas užsibaigia Lapkričio 9, o Europinis sezonas - Sausio 30 d., tai yra pusė rungtynių vis dar būna likusios. Ir čia Lietuviai labai tikiuosi (na ir likusieji gėdingojo klubo nariai: Latviai, Estai, Kazakstaniečiai), kad galvos rimtai ir empyriškai apie ateities čempionatų tvarkaraščių išdėliojimą. Man pvz. aiškiai dėliojasi vizija žaisti čempionatus grafiku Kovo galas/Balandis (po rinktinių lango)–bent jau iki Kalėdų, jeigu ne Sausio mėnesio, bet tuomet lieka neaišku dėl būtent to rinktinių lango ką daryti ir kokia būtų besiruočiančių vietinių fizinė/žaidybinė forma tam langui...

Arba kaip ankščiau išsireiškiau atsakydamas:
Kai Žalgiris, pupuliukai iš PNV, Hegsai iš dar kažkas šturmuos Europą plačiu frontu, Žalgiris ČL finaliniuose etapuose bus, kiti KL grupės ir finaliniuose etapuose, tada bus galima bus pakeisti sistemą pavasaris-ruduo į ruduo pavasaris, kad tik geriau būtų. Žiemą futbolą žaism. :idea:
Kai bus privaloma ateinant licencijuojantis turėti maniežą, kai ir pas mus kaip kad Estijoje dabar bus šalyje jų pristatyta, tai gali ir to būti, arba dar greičiau matyčiau galimybę kaip Kiniečiams startuoti Balandį ir tuomet žaisti iki Vasario false vasara-žiema variantu.

Bet apie žiemos lygas, jeigu bus toks tvarkaraštis, tai tikrai nebuvo pagalvota.

Aišku, kad mes vis dar nesugebėjome pasistatyti maniežų bent jau tokiu tempu, kur aš tikėjausi nors minimum lygiagretaus Estijos projėktų užbaigimo tempui.

cikonio

2024 Rgs 03 10:43

A lyga maniežuose, o kur tą Europą žaisime? Pripučiamame manieže? Ar žolė pradės sausio mėnesį augti? Aš kai pasiskaitau tokias mintis, man užverda :evil:
Ir nesistebiu kaip žolę sugebėjo D&G stadione vos ne dviem savaitėm uždengti. Nes idiotai. Nuo kompų nenulipa. Durniai.

Respublik

2024 Rgs 03 17:41

A lyga maniežuose, o kur tą Europą žaisime? Pripučiamame manieže? Ar žolė pradės sausio mėnesį augti? Aš kai pasiskaitau tokias mintis, man užverda :evil:
Ir nesistebiu kaip žolę sugebėjo D&G stadione vos ne dviem savaitėm uždengti. Nes idiotai. Nuo kompų nenulipa. Durniai.
Pajungę D&G šildymą, uždengdami, nusikasdami, kaip jis ir buvo planuotas. Ir taip, tam šaknys ir šildomos savaitėmis iki rungtynių, kad ten žolė augtų. Bet bent jau Olandijoje šildomų dangų paprastai užtekdavo. O gal tai ne visai tiesiog pas mus žinomas dalykas, bet vadinamosioms žiemos šalims, kaip mes, paprastai paskutinių rungtynių namuose tiesiog neplanuoja. Tai nėra neįmanomas variantas, kad pavyktų ir tiesiog atsikeisti datomis sudarant tvarkaraštį ir abidvi Sausio rungtynes žaisti išvykose, manyčiau.
https://www.pitchcare.com/blogs/news/frost-protection-2
O dabar galėsime realiai pamatyti kaip Latviai versis kitąmet.

Edit:
https://assets.danfoss.com/documents/la ... 010102.pdf

https://www.facebook.com/ampofoowuraku/ ... 362908241/

cikonio

2024 Rgs 03 19:31

Vejos pašildymo variantai tinka tuose kraštuose, kur žiemą normaliai temperatūra 5-10ºC. Nukrito keletui dienų iki -2ºC - blogai, bet dar nekritiška, nes tik keletui dienų. Lietuvoje gi gali būti pora savaičių -15ºC. Arba pora savaičių sniego sluoksnis būti papildomas po keletą kartų per dieną kokiais 5cm kaskart. Jį reikia nukast kelissyk per dieną. Bet jei nukasi - lauke tuo metu gali būti -15ºC. Kas tuo metu atsitiks su žole? Teisingai, bus labai ruda, ir nepradės žaliuot iki gegužės vidurio, šildyk nešildęs :mrgreen: Jeigu nenukasi - žolei reikia saulės, bus tas pats, kaip po paskutinio koncerto, neatsimenu kas ten toks spygavo... Tik daug blogiau, nes žiema. Vienintelis variantas - šildyti dirbtinę veją ir melstis, kad rungtynių dieną -30ºC nebūtų :cry:

P.S. @Respublik - nepriimk asmeniškai, tu čia vienas didesnę dalį puikios info pateiki - didžiulė pagarba už tai :D

geriantis

2024 Rgs 24 13:56

LKLo suvažiavime buvo kalbėtą apie 12 komandų lygą, bet suprato, kad Lietuvos rinkoje yra optimaliausia turėti 10 komandų, nes daugiau nelabai yra rėmėjų ir žaidėjų. Siūlyčiau įsiklausyti į lygos pamąstymus ir nebesiūlyti plėsti A lygos iki 12 komandų. Nes prie šūdo pridėjus daugiau šūdo tik padidėja šūdo krūva. Reikėtų stiprinti esamą lygą, kuri yra bedugnės dugne.

Respublik

2025 Rgp 28 22:31

RFS šiandien buvo išmesti Hamrun'o. Ir nors nebuvo įspūdingos rungtynės, bet mano požiūriu latviai jau nusivarę nuo kojų, net kai jau nebeturėjo rungtynių visą šią savaitę. Bent jau, ypatingai, prisimenant praėjusių metų fizine formą žaidžiant grupėse ir kaip skyrėsi ten užtikrintumas, ir sprendimų vaizdas, ir galimybės. Žinant kokiu jie tvarkaraščiu žaidė dėl to per pasirengimą sezonui sutampantį su Sausio mėn. Europą, be pertraukų realiai – tai tikrai verčia mane nerimauti galvojant apie išsipildančius ankstesnius mąstymus dėl metinio sezono netinkamumo dabartiniam UEFA išplėstam-pastumtam dar labiau į žiemą rungtynių laukui.

Kartosiu, kol nematysiu kitaip, kad vėlyvesnis kiniškas-vietnamietiškas false "keliamasis' sezonas būtų tinkamesnis, pagal tai, ką didieji palaimino.

Respublik

2025 Lap 23 19:04

Tai pasirodo ne tiktai JAV keičia sezoną į tarptautinį - Japonijos lyga jau nuo sekančio sezono pereina prie nebemetinio kalendoriaus. Dar vienas argumentas, kurį dažnai per pastarąsias savaites tekdavo išgirsti - kad galima normaliai susiorganizuoti draugiškas rungtynes vasarą. O pagrindinis, kad kai galingesni klubai ateina išpirkti žaidėjų, tai juos galima išparduoti be ambicijų titulo iškovojimui praradimo. O dabar japonai tą patį atkartoja:
“But despite the opposition, the J-League went through with the change as it wants to become a more serious actor in the global transfer market,” Maruga said. “Every year, Japanese talent moves to Europe for relatively little money, only to be transferred within Europe for bigger fees. Japanese clubs had to watch on without earning significant fees.”

“The J-League will also support clubs that will conduct their summer training camps in Europe to grow their networks.

https://www.transfermarkt.com/major-lea ... ews/463255

Grįžti į