Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Akmenės futbolas

2017 Kov 24 16:22

Bendruomenės futbolo klubas
FK " AKMENĖS CEMENTAS" https://www.facebook.com/notes/fk-akmen ... 2774447059" onclick="window.open(this.href);return false;
·2017 M. KOVO 24 D.

Vakar, Naujojoje Akmenėje, lankėsi Lietuvos futbolo federacijos atstovas – Laurynas Zibolis. Kalbėjome apie futbolo perspektyvas mūsų rajone. LFF atstovas supažindino su federacijos viziją, pristatė geros praktikos gaires bendruomenės futbolo klubams, kurie veikia remiantis vieša ir privačia partneryste. Aptarėme kokia kryptimi galėtų ir turėtų eiti mūsų futbolo bendruomenė. Šiuo metu ruošiame pristatymą rajono savivaldybei, viso rajono bendruomenėms. Džiugu, kad idėją palaiko rajono meras, Vitalijus Mitrofanovas. Labai džiaugiamės, kad naujasis sporto centro vadovas, Mantas Mačius, deda dideles pastangas, kad mieste kuo greičiau atsirastų dirbtinės dangos stadionas. Tik bendru darbu galime pasiekti gerų rezultatų.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Akmenės futbolas

2017 Bal 14 13:56

Artūras Rutkevičius, buvęs "Ekrano", "Panevėžio" bombardyrius žais už "Akmenę"? :shock: Skambus transferis. 8-) Pernai AR gydėsi traumas, kiek žinau, tai į peržiūras kvietėsi Pirmos lygos komanda, bet, atrodo, su "cementininkais" susitarė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Akmenės futbolas

2017 Geg 04 12:19

FK Akmenės Cementas
1 val. · FB

Čempionato startas jau šį šeštadienį

Ta proga norime pasidalinti, kaip pasikeitė komanda, paspėlioti galimą sezono scenarijų.

Lyginant su praėjusių metų startu, komandoje nebežaidžia aštuoni žaidėjai. Penki iš jų dažnai pasirodydavo startinėje sudėtyje. Komanda pasipildė keturiais žaidėjais. Jau ankščiau pristatytu Artūru Rutkevičiumi (Pasvalys) ir dar neskelbtu naujoku, Mindaugu Sabu (Joniškis). Į komandą po pertraukos grįžo akmeniečiai: Tautvydas Drublionis ir Dominykas Štutas. Komandos pagrindą sudaro Akmenės rajono futbolininkai, du futbolininkai iš Mažeikių ir vienas iš Žagarės. Džiugu yra tai, kad visas akmeniečių branduolys liko komandoje. Didžiausią susirūpinimą kelia trumpas atsarginių suolelis ir komandos susižaidimas. Pirmą kartą visa komanda susirinko vos praėjusią savaitę, LFF taurės rungtynėse, Biržuose.

I TURAS. 05.06. Čempionato startas prasidės Gargžduose, kur FK Akmenės Cementas futbolininkai pergalės skonio dar nėra patyrę. Tikėtis teigiamo rezultato bus labai sunku, bet sezono starte nutinka visko. + Pirmos čempionato rungtynės. – Dirbtinė danga. Arimuose žaisti mūsų komandai sekasi daug geriau. Favoritais laikomi "Gargždų Pramogos-SC".
II TURAS. 05.13. Namų rungtynės su Plungės "Babrungas". Jauna ir ambicinga komanda, įkandusi tiek pernai metų čempionate, tiek šių metų pasiruošimo cikle. Plungės komanda neteko kelių lyderių, bet jaunatviško optimizmo ir energingo trenerio mišinys veikia puikiai ir komandą veda į priekį. Pernai metais užimta ketvirtoji vieta tikrai įkvėps jaunimą siekti dar aukštesnių rezultatų. Vis dėlto, namų sienos FK "Akmenės Cementas" turi padėti. Favoritai - FK „Akmenės Cementas“.
III TURAS. 05.20. Išvyka į Biržus. Kelionė pas varžovą, kuris galvos tik apie revanšą ir norą reabilituotis prieš savo žiūrovus. Faktas toks, kad tarpusavio rungtynės niekada nesibaigia sausu rezultatu. Biržų "Širvėna" bus rungtynių favoritai, bet šiame susitikime reiktų dėti lygybės ženklą. Rungtynių baigtį gali nulemti smulkios detalės.
IV TURAS – PRALEIDŽIA
TAURĖS RUNGTYNĖS
V TURAS. 06.10. Namų rungtynės su Šiaulių futbolo akademija. Prieš sezoną komandos jau buvo susitikusios. FA nepaliko jokių vilčių ir sutriuškino FK „Akmenės Cementas“ komandą 10:1. Ar atsipalaidavimas pakiš koją svečiams pamatysime rungtynėse Naujojoje Akmenėje. Rungtynių favoritai išlieka svečiai.
VI TURAS. išvyka į Kretingą. Apie FK "Minija" komandą mažai ką galime pasakyti. Žinome tik tiek, kad LFF taurės rungtynėse, penkto turo varžovai pralaimėjo Mažeikių "Atmosfera" komandai. Bet tai nieko nesako, nes naujai susibūrusi komanda tikrai turės laiko susižaisti. Laukia sunki kova išvykoje, bet norint išsilaikyti aukščiau lentelės vidurio, išvykoje pergalės reikės. Realiausia, kad tai gali atsitikti būtent Kretingoje.
VII TURAS. 06.24. Namų rungtynės su FK "Atlantas B". Nežinome ar šio turo rungtynes išpranašautų garsiausi Lietuvos būrėjai, bet aišku tik tiek, kad niekas neaišku. Kas atvažiuos į rungtynes spręsis likus kelioms dienoms iki rungtynių. Pernai metais "Atlantas B" komanda į rungtynes neatvyko. Gali būti, kad uostamiesčio komandos žaidėjai birželio gale labiau galvos apie šiltą pajūrio smėlį, o mes galime tik pažadėti, kad atiduosime visas jėgas siekiant pergalės.
VIII TURAS. 07.01. Mažeikių "Atmosfera", turbūt geriausiai pažįstama komanda. Dvejos draugiškos rungtynės varžovai pasidalino po pergalę. Varžovų komanda sudaryta iš jaunimo, kuris nestokoja energijos ir užsidegimo. Mažeikių mieste futbolas gyvas, ambicijos didelės, bet FK „Akmenės Cementas“ ne ta komanda kuri lengvai atiduoda taškus. Šeimininkai sieks pergalės, bet šioje kovoje dedam lygybės ženklą.
IX TURAS. 07.08. Kaip desertas paskutiniam turui paliktas varžovas, su kuriuo žaidžiant aistros verda visas 90 min. Patyrusi komanda, kuri prieš sezoną nukraujavo, bet į patyrusių žaidėjų vietą atėjo jauni futbolininkai. Išlaikius šaltą protą, šeimininkai turėtų pasiekti pergalę.

Po pirmojo rato FK „Akmenės Cementas“ komanda turėtų rikiuotis viršutinėje lentelės dalyje. Šiaip metais komandų pajėgumas labai panašus, todėl laukia įdomus ir permainingas čempionatas. Gero starto, susitiksime stadione.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Akmenės futbolas

2017 Geg 04 12:27

Pataisyta į:
IX TURAS. 07.08. Namuose su Šiaulių "Juventa 99".

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Akmenės futbolas

2017 Geg 15 11:50

AC gynybos grandyje Karolis Gricius. :) Prieš porą metų žaidė už Mažeikių Atmosferą. Žinantis savo vietą aikštėje, jaučia, kur kamuolys nukris, kaip ramiai susitvarkyti su kamuoliu, užtikrintai žaidžia. 8-)

GS3
Pranešimai: 2518
Užsiregistravo: 2014 Sau 16 18:58

Re: Akmenės futbolas

2018 Rgs 15 23:24

http://lietuvosfutbolas.lt/zaidejai/arm ... antos-370/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mandinho atsirado Akmeneje ir juda su komanda III-ioje lygoje.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Akmenės futbolas

2019 Vas 01 11:55

Akmenės Cementas
Labai džiaugiamės pranešdami, kad po metų pertraukos į komandą grįžo - Mindaugas Sabas! Gerų metų ir kietų dvikovų futbolo aikštelėje!
Iš Saned'o
Pasveikinkite naują FKAC šeimos narį! Mūsų gretas papildė Lukas Drasutis! Sveikas atvykęs, gero startą ir sėkmingo sezono!
Iš Saned'o
Marius Ligeika ir Raimondas Poviliūnas - dar du futbolininkai papildė FK Akmenės Cementas komandą. Marius Ligeika, paskutinius kelis metus buvo vienas Biržų “Širvėna” lyderių, 2017 metais rezultatyviausias 2 lygos žaidėjas. Ne vienus metus žaidęs I LFF lygoje. Raimondas Poviliūnas praėjusį sezoną atstovavo Radviliškio komandai, su kuria tapo Šiaulių apskrities pirmenybių nugalėtojų. Sveiki atvykę į komandą!
Dar vienas naujokas! Į komanda grįžta Rytis Statkus. Praėjusį sezoną jis žaidė Elitėje jaunių U-19 ir I U-19 Jaunių lygose. Didžiausios sėkmės siekiant savo tikslo! Gero sezono!
Geros naujienos fkac fanams. Komandoje lieka akmeniškis Dalius Barakauskis, o su juo į komandą grįžta ir brolis, Šarūnas Barakauskis! Sėkmingo starto ir gero sezono!
Iš Akmenės SC
Džiugi naujiena. Į komandą po kelių metų pertraukos grįžta Airidas Jocas. Praėjusį sezoną Airidas atstovavo FA “Šiauliai” komandą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Akmenės futbolas

2019 Vas 22 14:48

Iš fcb:
(Valdas)
Bendruomeniškumas - Politika

Klausantis politikų debatų, ne kartą girdėjau frazes apie bendrą darbą ir bendruomenės stiprinimą. Ta proga, norėčiau pasidalinti vieną situaciją, kuri priverčia susimąstyti apie dalinamus pažadus ir požiūrį į bendruomenės narius.
Esu vienas iš VšĮ “Akmenės futbolas “steigėju. Organizacija rūpinasi Akmenės rajono reprezentacinės futbolo komandos veikla. Dalyvaujame LFF 2 lygos pirmenybėse. Ruošiamtis čempionatui gavome iš organizatorių laišką, kuriame klausia ar mes dalyvausime čempionate. Laiške pamačiau, kad dalyvauti pirmenybėse ketina dar viena rajono komanda - FK Akmenė. Tai komanda kurios vadovas yra mūsų rajono vadovas.
Žmogus, kuris nuolat kalba apie futbolą ir norą jį populiarinti. Bet dabar ne apie tai.
Prieš metus įkūrėme VšĮ “Akmenės futbolas”. deĮkūrėme, nes pavargome trypti savivaldybės trečio aukšto duris su prašymais dėl vienų ar kitų komandai svarbių dalykų. Atsimušinėjant į sieną nebuvo smagu, bet išgirdome vadovo pasiūlymą patiems sukurti komandą ir įgyvendinti savo norus. Tą mes ir padarėme. Susikūrus organizaciją sulaukėme daug priekaištų dėl bendruomenės kiršinimo. Nenorėdami priešintis su kita puse pasiūlėme bendradarbiavimo sutartį. Parengėme kopijas ir iškeliavome į susitikimą. Jis buvo bevaisis, nes buvome apkaltinti politikavimu. Rezultatas toks, kad ilgamečiai futbolininkai išreiškė norą pokyčiams ir pasirinko mūsų komandą. Kita pusė( FK “Akmenė” )surinko naują kolektyvą ir startavo apskrities pirmenybėse. Supratome, kad mūsų iniciatyva tikrai pasiteisino, nes Akmenės rajone atsirado net dvi futbolo komandos. Tais pačiais metais FK Akmenė grįžo į LFF futsal A lygą. Džiugu dvigubai, nes eilę metų apie tai buvo kalbėta, bet likdavo tik kalbomis. Viskas gražu, futbolas rajone atsigauna. Bet yra vienas BET.

Dvi komandos LFF 2 lygoje iš Akmenės rajono. Kiti miestai kraipo galvomis ir klausia iš kur tiek futbolininkų kai rajonas neturi nei vienos jaunimo komandos.
Futbolininkai čia nėra svarbūs. Niekada nebuvo. Svarbu išlaikyti įtaką.
Džiugu, kad futbolininkai išreiškė pasitikėjimą ir lieka komandoje. Bet liūdna, kad nėra ieškoma kompromisų ir susitarimų. Apskritai nekalbama ir vengiama diskusijų.
Mano klausimas visai futbolo bendruomenei. Ar reikia Akmenės rajonui dviejų komandų LFF 2 lygoje?
Klausiu, nes finansiniai ištekliai nėra milžiniški. Turbūt abi komandos prašė pinigų iš savivaldybės paskelbtų sporto rėmimo programų. Priminsiu. FK Akmenė bendradarbiauja su Sporto centru. FK Akmenės vadovas yra rajono vadovas. Situacija tokia, kad FK “Akmenė “ komandai dirba SC personalas. Išlaidos gerokai sumažėja. Viskas kaip ir suprantama, bendradarbiavimo sutartis, bet SC pinigus skiria savivaldybė, kurios vadovas yra ir klubo vadovas. Ši situacija nesuprantama ne vienam Lietuvos futbolo bendruomenės nariui. Nesuprantama ir mums. Bet gal mes kažko nesuprantame , todėl norėtumėm išgirsti bendruomenės nuomonę.
Kodėl šį klausimą keliame prieš rinkimus? Mes apie tai kalbėjome dar praėjusiais metais, bet nebuvome išgirsti. Kalbėjome net sezono eigoje, kvietėme į viešą diskusiją apie Akmenės rajono futbolo ateitį. Bet reakcijos jokios. Užkulisiuose vieni apie kitus galime išgirsti labai daug, bet mūsų tikslas atvirumas ir viešumas. Daug girdime apie bendrą darbą, bet to nejaučiame.
Norime atviros diskusijos. Nes mums rūpi mūsų bendruomenės nariai.
Norim ne tik futbolininkų, rėmėjų, bet ir politikų palaikymo.
Tie kas nieko nežino apie komandą, kviečiu apsilankyti ir pamėgti mūsų puslapį.

FK Akmenės Cementas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Akmenės futbolas

2020 Kov 11 15:16

FKAC administracija tyliai užveria rūbinės duris. Šis sezonas baigiasi neprasidėjęs.
Ačiū futbolininkams , sirgaliams, rėmėjams. Visiems, kurie buvo su komanda džiaugsmingame ir kartu sunkiame kelyje.
Priežastys. Žaidėjų trūkumas. Išsiskyrus keliams su "Juventa-99", praradome didelę dalį žaidėjų. Šiaulių desantas grįžo namo. Vietiniame fronte "nepriaugo", dalį išguldė traumos.
Priežastis nr. DU. Matant LFF licencijavimo kriterijus suprantam, kad norėdami matyti futbolo augimą, atsakomybę už tai kas vyksta Lietuvos futbole turime prisiimti kiekvienas iš mūsų. Įstaiga šiai diena nėra pajėgi įgyvendinti licencijavimo kriterijų, jie mums per aukšti. Neįgyvendinama licencijavimo dalis - "Jaunimo ugdymo programa". Mes neturime jaunimo grupių kurios dalyvautų LFF organizuojamose varžybose. Neturime jaunimo ugdymo programos.
Palaikome šį federacijos siekį nes suprantame, kad stiprus ir stabilus klubas be jaunimo ugdymo neįmanomas.

Tai tiek ponai ir ponios, vartai tušti, galite mušti.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Akmenės futbolas

2021 Kov 23 08:17

Senas, bet aptikau 2020m. Akmenės SC III Lygos sudėtį:
https://www.facebook.com/FKAkmeneSC/pos ... 3923411745

Gabijus Gudelevičius
Donatas Morkis
Aidas Liutkus
Modestas Malūkas
Arvydas Dainys
Leonas Laurinaitis
Robertas Rimutis
Tadas Gnedojus
Karolis Akulavičius
Šarūnas Barakauskis
Martynas Valters
Faustas Gauronskas
Mindaugas Kvedaras
Tautvydas Drublionis
Benas Kurauskas
Vilius Seniūnas
Vytis Černauskas
Kęstutis Daškus
Mandinho aka Armando Tarlazis Viera dos Santos // žaidžiantis treneris
Marius Miškauskas
Nedas Jurgelis
Linas Rimkus
Evaldas Radionovas
Denas Videika
Tadas Lukošius

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Akmenės futbolas

2021 Bal 06 04:40

Spalvingi kandidatai į socdemų lyderius: nuo aukštų pasiekimų iki korupcijos skandalų ir mirtinų avarijų
https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/spa ... u-n1089097

Jau aišku, kad į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko postą iškelti keturi kandidatai – europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, politologas Liutauras Gudžinskas bei Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

1996 m. V. Mitrofanovas su bendraminčiais įkūrė visuomeninę organizaciją – futbolo klubą „Akmenė“. Yra šio klubo prezidentas. Taip pat, kaip pats pasakoja, yra entuziastingas protų kovų dalyvis.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Akmenės futbolas

2022 Spa 08 20:28

Aikštėje savo krašto garbę ginantis Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas: „Futbole visi žaidėjai yra lygūs“
https://www.sportas.info/top1/aiksteje- ... yra-lygus/

Didelis sporto entuziastas, Akmenės rajono savivaldybei nuo 2008 metų vadovaujantis meras Vitalijus Mitrofanovas – ne tik dažnas svečias įvairiose varžybose, bet ir pats dalyvauja futbolo senjorų turnyruose.

Per šiemetines „Žalgirio taurės“ veteranų futbolo 7×7 varžybas Palangoje meras atstovavo rajono komandai ir per paskutines rungtynes patyrė kelio traumą. Tačiau susitikimo pabaigoje jis vis dėlto vėl išbėgo į aikštę.

„Metai jau ne tie, eina 51-ieji. Turiu labai daug pareigų, darbų, neišeina nuolat pajudėti. Dar ir tėvo ūkį, maždaug 400 ha, perėmiau, tenka ir ten padirbėti. Futbolas – tvirtas sportas, trauma pagydoma“, – šypsosi V. Mitrofanovas.

Ar seniai sportuojate? , – paklausėme mero.
Nuo vaikystės. Gimiau Akmenės rajone Ramučių kaime. Dar kolūkio laikais ten patys pasidarėme aikštę ir stadioną, susikalėme medinius vartus ir žaisdavome. Viską patys ir prižiūrėjome, pjovėme žolę. Toje aikštėje vykdavo kolūkio šventės.

Sporto mokykloje lankiau futbolą ir šachmatus, kuriais žaisti sekėsi pakankamai neblogai. Tačiau vyresnėse klasėse daugiau dėmesio reikėjo skirti mokslams, turėjau kažko atsisakyti. Šachmatų treneris labai norėjo, kad žaisčiau toliau. O žmona Ingrida pridūrė, jog ji žinanti viena: niekada gyvenime man niekas nenukonkuruos futbolo. Su žmona pradėjome draugauti nuo 14 metų, tai pajuokaudamas pasakiau, kad, nepyk, bet futbolą pradėjau žaisti nuo devynerių, o abu susitikome, būdami keturiolikos.

Ar šeimoje esate vienintelis sportininkas?
Ne, 27-erių dukra Marta Anglijoje Kembridžo universitete studijuoja mediciną ir lanko irklavimo pratybas. Ir pats nustebau, kad ji pradėjo irkluoti, dalyvauja legendinėse Oksfordo ir Kembridžo universitetų aštuonviečių lenktynėse, kurios rengiamos jau 158 kartą.

Dešimtmetis sūnus Jokūbas lankė futbolą, bet po to pasirinko kiokušin karatė. Turime vieną geriausių Lietuvoje šios sporto šakos trenerį Vladimirą Silvaško ir sūnui yra didelė laimė lankyti jo vadovaujamas pratybas „Energijos“ sporto klube.

Akmenė nuo seno garsėjo gražiomis futbolo tradicijomis, ar jos dabar tęsiamos?
Dabar mūsų komanda žaidžia Lietuvos trečiosios lygos pirmenybėse ir yra tarp lyderių, turime tikslą patekti į antrąją. Mūsų futbolo klubas „Saulės kraštas“ žaidžia salės futbolo A lygoje ir šiemet užėmė penktą vietą, o taurės varžybose pateko į pusfinalį. Lietuvos mažojo futbolo asociacijos A lygoje irgi turime savo komandą.

Rajone turime futbolo metraštininką, iš kurio sužinojau ir nustebau, kad nėra buvę metų, kad Naujosios Akmenės vyrų komanda nuo 1951-ųjų nežaistų kokioje nors lygoje. Akmenės „Cementininkas“ 1961-aisiais netgi laimėjo Lietuvos futbolo taurę, dabar tai būtų vienas aukščiausių apdovanojimų.

Kažkada turėjome labai stiprų ir moterų komandą, kuri dukart A lygoje laimėjo sidabro ir dukart bronzos medalius. Anksčiau Lietuvos U19 merginų rinktinei atstovavo pusę mūsų žaidėjų, man netgi teko būti Lietuvos merginų rinktinės vadovu, važinėjant į atrankos varžybas. Tiesa, tada dar neužsiėmiau politika. Ko gero, jeigu ne mero pareigos, politika, tai antroji mano profesija, galbūt, būtų buvusi trenerio.

Ar būtent rajono futbolo tradicijos jus paskatino rinktis šią sporto šaką?
Galbūt. Mano pirmasis treneris J. Šerpytis 1976-aisiais atstovavo Klaipėdos „Atlanto“ meistrų komandai ir mus treniravo porą metų. Po to treneriu tapo Eugenijus Jogminas, būdamas 16 metų jau atstovavau rajono suaugusiems ir mus treniravo Edmundas Liaudanskas.

1996 metais su savo kartos žaidėjais laimėjome rajono pirmenybes ir mums pasiūlė dalyvauti Lietuvos čempionate. Tais pačiais metais Įkūrėme FK „Akmenė“, kuris gyvuoja iki šių dienų ir esu jo prezidentas. Dirbame visuomeninį darbą, jokios asmeninės naudos negauname, užimame jaunimą, futbolas rajone labai populiarus, pasirgti už komandą susirenka daug žiūrovų.

Tačiau prezidento pareigų noriu atsisakyti, nes Lietuvoje yra keistas požiūris: jeigu esi politikas, klubo prezidentas, tai bet koks finansavimas siejamas su viešųjų ir privačiųjų interesų saitais.Suprasčiau, jeigu gaučiau atlyginimą, bet kuk dirbu visuomeniniais pagrindais, atimu daug laiko nuo šeimos. Sistema labai keista, kodėl politikai negali būti klubų, federacijų prezidentais.

Kai pagalvoji, kad iš savivaldybės biudžeto klubui, dalyvaujančiam trejuose čempionatuose, per sporto programas skiriama vos 20 tūkst. eurų, tai yra juokinga suma. Negali gauti ir paramos. Bet juk ji skiriama ne man, o žaidėjams, kuriems reikia nupirkti sportinę aprangą, išvykti į varžybas, duoti dienpinigių. Ten, kur yra pažeidimai, juos reikia tirti, įrodyti.

Šiandien, deja, negalime sukurti konkurencingo sporto, kuris išgyventų iš kažkokių pajamų, bilietų, reklamos, kuri nėra palanki sportui. Tai nori nenori savivaldybės turi remti sportą ir tai yra natūralu. Savotiškas sportas yra ir pati politika. Tai – ir pergalių siekimas, strategijų įgyvendinimas, varžytuvės tarp politinių partijų. Sportas man nemažai padėjo politikoje.

Gal jaunystėje svajojote studijuoti Kūno kultūros institute?
Kažkada norėjau stoti į Panevėžio internatinę sporto mokyklą. Tačiau, kaip mėgstu sakyti, nieko gyvenime be priežasčių nevyksta. Du kartus turėjau važiuoti į Panevėžį ir abu kartus buvau traumuotas, taip mano svajonė ir neišsipildė. Jeigu būčiau patekęs į internatinę sporto mokyklą, gal būčiau įnikęs ne į mokslus, o į futbolą.

Ar per savo futbolo karjerą esate įmušęs daug įvarčių?
Niekada nežaidžiau puolėjo pozicijoje, todėl įvarčiais nesu pasižymėjęs. Jaunystėje daugiausiai žaidžiau saugu. Futbolą reikia žaisti ne tik kojomis, bet ir galva. Ko gero, didžiausia Lietuvos futbolo spraga – intelektualių žaidėjų stoka.

Kai žaidžiate Akmenės senjorų komandoje, ar komanda nejaučia įtampos, nes šalia jų aikštėje – rajono meras?
Nemanau. Savo darbe irgi vadovaujuosi principu, kad visi lygūs. Mane vadina paprastu žmogumi. Palangoje dar išgirdau frazę, kad nereikia vaidinti, jog esi iš paprastų, o reikia būti su paprastais. Kai laimėjau praėjusius mero rinkimus, dukra sveikindama pasakė, kad, tėti, tuos savo žmones taip myli, jog pagaliau ir jie tave pamilo. Futbolo aikštėje autoritetų neturi būti, visi žaidėjai yra vienodi. Su vyresnio amžiaus žaidėjais stengiuosi treniruotis porą kartų per savaitę, bet dažniausiai pavyksta vos vieną.

Sportiškas meras, o ar sportiškas jūsų vadovaujamas rajonas?
Manau, kad taip. Puoselėjame ne tik futbolo, bet ir krepšinio, bokso, lengvosios atletikos, karatė, stalo teniso gražias tradicijos. Nemaža mūsų problema – neturime labai geros infrastruktūros.

Prieš pandemiją įsirengėme dirbtinės dangos pilnų matmenų futbolo stadioną, kuris ypač pagyvino mūsų sportinį gyvenimą. Apšviestame stadione galima žaisti ir vakarais.

Turime pačią ilgiausią Lietuvoje BMX dviračių trasą (428 m) su įvairiais aukščio kalneliais. Pasak žinomo Lietuvos šios sporto šakos trenerio šiauliečio Alberto Rimšos, šią trasą patobulinus ir įrengus automatinį paleidimą, ji šalyje būtų geriausia. Bazė puiki, o neturime trenerių.

Ta pati problema ir su teniso specialistais. Rajone turime 6 teniso kortus, kuriuose galima žaisti nemokamai. Atvažiuoja pasižaisti netgi teniso mėgėjai iš Rygos, kur jie pas save už valandą moka po 30-40 eurų.

Bazių turime, bet įspūdingais pasiekimais kol kas negalime pasigirti ir tenka pasikliauti pasakymu, kad kadrai sprendžia viską. Sporto infrastruktūra reikalinga ir esu giliai įsitikinęs, kad, kai kalbama apie darbo vietų sukūrimą, tai viešasis sektorius jų neturi kurti, nes yra biudžetininkas. Viešasis sektorius turi sudaryti sąlygas kurtis verslui, bet iš kitos pusės turi būti sudarytos visos sąlygos, kur dirba tėvai, kad vaikai turėtų tinkamas sąlygas sportuoti, dalyvauti neformalaus ugdymo popamokinėje veikloje. Tai – savivaldybės pagrindinis uždavinys.

Kuriuos rajono sportinius renginius įvardytume prestižiniais?
Vasaros rajoninę futbolo lygą, vis gausesnis tampa mūsų bėgimas „Smuikelio ritmu“, įspūdingi „Trenk Turo“ kas antrus metus organizuojami „Karjerų žygiai“, kur į Akmenę, turinčią 10 tūks. gyventojų, suvažiuoja iki 5 tūkst. dalyvių.

Grįžti į