Andrius Velička

Moderatorius: Respublik

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Andrius Velička

2010 Vas 23 18:55

http://www.delfi.lt/news/sport/abroad/a ... d=29304719

A.Velička: liepos mėnesį planuoju vėl grįžti į futbolą
Dainius Žygelis, www.DELFI.lt

Sunkią kojos traumą patyręs Glazgo „Rangers“ klubo ir Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Andrius Velička po truputį atsigauna po dviejų operacijų. Ir fiziškai, ir morališkai. Škotijoje reabilitacijos programą ir procedūras tęsiantis futbolininkas lieka optimistas ir žada kuo greičiau grįžti į aikštę.

„Koja man „suremontuota“, o tas „remontas“ lyg ir gerai pavyko. Turėjau dvi operacijas – antrąją lapkričio 4 dieną. Jau porą mėnesių Glazge vyksta reabilitacija. Bet dar nebėgioju, – DELFI su humoru apie save pasakojo futbolininkas. – Bėgioti pradėsiu tik kovo pabaigoje.“

Lietuvos futbolininko debiutas Anglijos antrojo diviziono čempionate rungtyniaujančioje „Bristol City“ komandoje, kur jį 2009-2010 metų sezonui paskolino „Rangers“ klubas, praėjusių metų rugpjūtį buvo nesėkmingas. 30-metis lietuvis per rungtynes su „Queens Park Rangers“ ekipa aikštėje pasirodė antrojo kėlinio viduryje, tačiau netrukus patyrė sunkią traumą. Siekdamas kamuolio A. Velička itin nesėkmingai pastatė koją ir jam trūko kryžminiai kelio raiščiai.
„Nesinori net prisiminti dabar. Stengiuosi negalvoti apie tą dieną ir traumą. Aišku, kad buvo labai skaudu. Pirmosios rungtynės, 5 minutės, tik išėjau ir išnešė mane ilgam. Man Londone daktaras iš karto pasakė, jei tokią traumą būtum patyręs prieš 10-15 metų, tavo sportininko karjerai jau būtų viskas. Galėtum kabinti „bucus“ ant vinies“, - prisiminė futbolininkas.

A. Velička dabar dirba treniruoklių salėje ir lanko baseiną.

„Atlieku viską, kas priklauso. Prižiūri čia mane „reindžerių“ medikai ir fizioterapeutai, atlieku mankštas. Kovo pabaigoje tik bėgioti pradėsiu. Paskutinį kartą, kai buvau Londone pas gydytoją, kuris atliko operaciją, jis sakė, jog iki visiško pasveikimo turi praeiti 9-12 mėnesių nuo antrosios operacijos“, – DELFI sakė A. Velička.

Kol A.Velička atsigaus, jo nuomos sutartis su Anglijos klubu pasibaigs. Lietuvis tikisi prisijungti prie „Rangers“ komandos draugų, kai jie pradės pasiruošimą naujam sezonui.

„Na, tikiuosi, bet žinote, neaišku, kaip sakoma. Daktarai sako: neskubėk, palauk, pažiūrėk, kokia bus kojos būklė, kaip jausiesi. Aš planuoju liepos mėnesį jau pradėti rimtai treniruotis. Bet čia tik aš taip planuoju. Žiūrėsime, dabar dar nėra apie ką spėlioti. Bus kaip bus“, – spėlioti nenorėjo žaidėjas.

Traumuotą futbolininką Škotijoje pusę metų rūpestingai slaugė žmona Agnė, o liūdėti neleido dukrelė Andreja.

„Taip, aišku žmona su dukra mane prižiūrėjo. Juk aš tris mėnesius negalėjau vaikščioti. Po pirmos operacijos pusantro mėnesio judėjau su ramentais ir po antrosios - šešias savaites. Sužeista koja tris mėnesius praktiškai visai nejudėjo. Man didžiulis progresas buvo vien, kai vaikščioti be ramentų pradėjau“.

Glazgo komandoje praėjusį sezoną puolėjas iš Lietuvos žaidė nedaug. Porą metų be poilsio Norvegijoje ir Škotijoje žaidusiam futbolininkui lemtingos traumos priežastimi ir galėjo būti nuovargis. „Reindžeriai“ sunkią akimirką nepaliko mūsiškio vieno bėdoje ir nuolat bendrauja su bendraklubiu.

„Aš kiekvieną dieną visus komandos draugus matau treniruotėse ir pratybose, mes bendraujame. Viskas čia gerai. Mane prisimena ir „Bristol City“ ekipos žaidėjai ir vadovai, domisi kaip man sekasi, kokia sveikata, tarpusavyje palaiko ryšį fizioterapeutai“, – DELFI sakė A. Velička.

Puolėjas karjerą pradėjo Kauno FBK „Kauno“ klube, vėliau rungtyniavo Edinburgo „Hearts“ (Škotija), Stavangerio „Viking“ (Norvegija), o iš ten 2008-aisiais už 900 tūkst. svarų sterlingų buvo parduotas „Rangers“ klubui. Jis 20 kartų atstovavo Lietuvos rinktinei.

„Turiu sutartį su „Rangers“ klubu ir čia ketinu rungtyniauti“, - prieš mėnesį Didžiosios Britanijos žiniasklaidai sakė A. Velička.

„Bandysiu grįžti ir į Lietuvos rinktinę“, – pokalbį su DELFI baigė futbolininkas.

Plastilinas
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:14
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Andrius Velička

2010 Vas 23 22:53

Sekmes, Andriau, sveik greiciau! Beje, gali buti kad Velicka kita sezona bus pagrindines Gersu sudeties zaidejas, nes klubas yra skolose ir vasara planuoja atsisveikinti su keliais geriausiais ir brangiausiai apmokamais zaidejais, tarp ju puolejais Boydu ir Milleriu, taip rase BBC.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: įvairūs

2010 Geg 29 17:42

http://sportalas.com/naujienos/?ID=1699 ... tyti=1&db=
2010-05-29, 12:22 A.Velička grįžta į Rangers


31 metų puolėjas Andrius Velička po sunkios traumos ir ilgo reabilitacijos periodo vėl įtrauktas į Glazgo Rangers sudėtį. Klubas prieš porą dienų pasklebė, kad Velička pilnai išsigydė kryžminių kelio raiščių traumą ir pradės priešsezonines treniruotes kartu su klubu. 2009 metais Velička įmušė labai svarbius įvarčius sezono pabaigoje ketveriose iš eilės Rangers rungtynėse ir tuo svariai prisidėjo prie klubo pergalės Škotijos čempionate.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Andrius Velička

2010 Bir 08 16:43

Traumas išsigydęs A.Velička bandys užkariauti Europą su „Rangers“ klubu
http://www.lrytas.lt/-12760012811274215 ... -klubu.htm
Škotijos furbolo klubo „Rangers“ puolėjas Andrius Velička po metus trukusios traumos grįžo į aikštelę ir yra pasirengęs padėti ekipai UEFA čempionų lygos kovose.
31 metų lietuvis pernai buvo paskolintas Bristolio ekipai ir debiutuodamas lygoje patyrė sunkią traumą.

„Praėję metai man buvo labai sunkūs. Norėčiau šiame sezone žaisti kuo daugiau, tačiau dabar svarbiausia tai, kad apskritai galėsiu žaisti“, - sakė futbolininkas.

A.Velička du metus žaidė Edinburgo „Hearts“ klube, vėliau išvyko į Norvegijos „Viking“ ekipą, o iš šios buvo išpirktas už 1 milijoną svarų.

„Negaliu sulaukti sezono pradžios, manau, kad savo geriausią sportinę formą galėsiu netrukus pasiekti. Šis sezonas bus labai svarbus „Rangers“ ekipai, visi nori svariai prie jo prisidėti“, - teigę puolėjas.

Dėl sužesto kelio A.Velička buvo priverstas išgyventi dvi operacijas, tad dabar jo laukia daug sunkaus darbo norint grįžti į stadioną ir gerai žaisti.

„Metus nežaidžiau ir esu išsiilgęs futbolo, tad be vargo galiu grįžti į aikštelę nors ir dabar“, - tvirtino lietuvis.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Rgp 06 09:32

Metus be futbolo praleidęs A.Velička aikštėje vėl vilki „Rangers“ marškinėlius
http://sportas.delfi.lt/abroad/metus-be ... d=35162805
2010 rugpjūčio mėn. 5 d. 10:59

Beveik metus be futbolo dėl sunkios traumos praleidęs Andrius Velička trečiadienį vėl vilkėjo Glazgo „Rangers“ komandos marškinėlius. Škotijos futbolo čempionė draugiškame susitikime rezultatu 2:1 nugalėjo trečiosios šalies lygos „Clyde“ vienuolikę, o 31-erių metų Lietuvos rinktinės puolėjas aikštėje praleido visą antrąjį kėlinį ir keletą kartų pavojingai smūgiavo į varžovų vartus.

Praėjusiais metais Glazgo klubas lietuvį paskolino antrosios Anglijos lygos „Bristol City“ komandai, tačiau vos pradėjęs sezoną naujoje ekipoje A. Velička patyrė sunkią traumą. Rugpjūčio 18-ą dieną mače su „Queens Park Rangers“ vienuolike futbolininkui plyšo kairiojo kelio kryžminiai raiščiai, o šios sunkios traumos gydymui prireikė beveik metų.

Gegužės mėnesį Škotijos čempionai sugrąžino futbolininką į savo sudėtį, o trečiadienį jis po ilgos pertraukos jau žaidė pirmąsias rungtynes. „Rangers“ anksčiau A. Veličkos nesivežė į kontrolinių mačų ciklą Australijoje, leidusi jam pratęsti reabilitaciją Glazge. Futbolininko nuomone, tai pasiteisino.

„Nuostabu, aš taip džiaugiuosi sugrįžęs į aikštę, – klubo svetainei pasakojo A. Velička. – Prieš kelionę pasikalbėjau su treneriais bei gydytojais ir mes nusprendėme, kad man bus geriau likti Škotijoje ir dar pasitreniruoti. Dabar jaučiuosi puikiai ir labai stiprus, nors žinau, kad reikia neperlenkti lazdos, nes po tokios pertraukos nuovargis pasijus labai greitai. Dabar laukiu savaitgalio ir tikiuosi gauti minučių rungtynėse su „Newcastle United“ (šeštadienį Glazge – red.). Tiesiog laukiu kiekvieno mačo“.

Futbolininkas pabrėžė per tuos metus nepraradęs kantrybės ir tikisi užsitarnauti komandos trenerio Walterio Smitho pasitikėjimą.

„Jeigu sugebėsiu iki 100 procentų atstatyti savo fizinį pasirengimą, manau, turėsiu galimybių žaisti. Tačiau dabar turiu išlikti kantrus. Turiu toliau treniruotis ir sužaisti dar keletą rungtynių, kad įsitikinčiau, jog mano forma gerėja“, – sakė puolėjas.

Kitą savaitę A. Velička turėtume išvysti ir Lietuvoje. Puolėjas pakviestas į Lietuvos rinktinę draugiškoms rugpjūčio 11 dienos rungtynėms su Baltarusija.

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: Andrius Velička

2010 Rgp 06 09:50

Pagaliau!!! Vienas mano mėgstamiausių žaidėjų :)

Sveik, Andriau!

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Rgp 08 10:08

A.Velička jau žaidė škotų „Rangers“ klubo gretose
http://sportas.delfi.lt/abroad/avelicka ... d=35246277, Penalty.lt
2010 rugpjūčio mėn. 7 d. 20:43

Sunkią kojos traumą išsigydęs Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatas Andrius Velička šeštadienį jau žaidė Škotijos čempionato vieno favoritų Glazgo „Rangers“ klubo gretose. Škotijos čempionai draugiškose rungtynėse rezultatu 2:1 (1:0) įveikė į Anglijos „Premier” lygą iškopusią „Newcastle United”. Lietuvis aikštėje pasirodė 80-ą minutę.
Rezultatas:
„Rangers“ 2 - 1 „Newcastle United”
23' Kenny Miller [1 - 0]
66' Steven Naismith [2 - 0]
71' Peter Loevenkrands [2 - 1]

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Rgp 11 14:16

A.Velička žaidė nuo rungtynių pradžios
2010.08.11, 07:21
http://penalty.lt/a-velicka-zaide-nuo-r ... -pradzios/

Škotijos čempionui Glazgo “Rangers” atstovaujantis lietuvis Andrius Velička draugiškas rungtynes su “Glentoran” pradėjo starto sudėtyje. Šiame mače Glazgo komandai neatstovavo daug stipriausių futbolininkų. Nuo rungtynių pradžios aikštėje pasirodė daug ekipos peržiūroje dalyvaujančių futbolininkų, o Andrius Velička buvo vienintelis pagrindinės sudėties atstovas. Lietuvis buvo pakeistas antrajame kėlinyje ir aikštėje praleido 58 minutes. “Rangers” kukliam Šiaurės Airijos klubui nusileido 1:2.

Plastilinas
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:14
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Andrius Velička

2010 Rgp 15 13:06

Rangers 2-1 Kilmarnock, Velicka liko ant suoliuko

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Andrius Velička

2010 Rgp 31 23:59

vo, kaip netikėtai
A.Velička keliasi į "Aberdeen"
http://www.efutbolas.lt/lietuva-8/a-vel ... -3225.html" onclick="window.open(this.href);return false;
efutbolas.lt

Lietuvos rinktinės puolėjas Andrius Velička palieka Glazgo "Rangers" - oficialiai patvirtinta, kad lietuvio naujaisiais darbdaviais tapo "Aberdeen" ekipa. Lietuvis šiame klube rungtyniaus iki kito sezono pabaigos.

Nepranešama, ar škotai turės galimybę Veličkos kontraktą išpirkti kitą vasarą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Rgs 01 00:15

Yra ir pliusas - tikėkimės turės daugiau žaidybinės praktikos nei reindžersuose.

Šis žaidėjas man visada patiko. Gaila, kad taip nelemtai jam susiklostė paskutiniai metai..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Rgs 01 12:18

A.Velička keliasi į „Aberdeen“ ekipą
2010 rugsėjo 01 d., trečiadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.252 ... ekipa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinės rinktinės puolėjas Andrius Velička, kaip ir komandos draugas rinktinėje Marius Stankevičius, laikinai keičia klubą. Tik vasarą pilnai atsigavęs po traumos, 31 metų futbolininkas iš Glazgo „Rangers“ keliasi į „Aberdeen“ ekipą. Abi Škotijos Premier lygoje rungtyniaujančios ekipos sezonui apsikeitė žaidėjais. Į „Rangers“ sezonui, pagal nuomos sutartį, atvyksta rungtyniauti gynėjas Richard Foster. Praėjusį sezoną A.Velička taip pat buvo paskolintas. Tąkart lietuvį škotų klubas išnuomavo Anglijos antrojo diviziono „Bristol City“ komandai, tačiau jau debiutinių rungtynių metu A.Velička patyrė sunkią traumą ir daugiau nerungtyniavo.

Karjerą pradėjęs Kauno FBK „Kaunas“ klube A.Velička spėjo parungtyniauti Machačkalos „Anži“ (Rusija), Pavlodaro „Irtysh“ (Kazachstanas), Edinburgo „Hearts“ (Škotija) ir Stavanger „Viking“ (Norvegija).

Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtyje A.Velička yra sužaidęs 20 susitikimų ir pelnęs du įvarčius. Šiuo metu žaidėjas su rinktine ruošiasi rungtynėms su Škotijos ir Čekijos rinktinėmis.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Spa 27 17:08

A.Veličkos klubas - Škotijos lygos futbolo taurės turnyro pusfinalyje
BNS ir http://www.lrytas.lt/-12881844091286330 ... mpaign=rss" onclick="window.open(this.href);return false;
2010-10-27 16:01

Sėkmingai Škotijos lygos futbolo taurės (Co-Operative Insurance Cup) turnyre rungtyniauja Andriaus Veličkos „Aberdeen“ klubas. Antradienį ketvirtfinalio rungtynėse „Aberdeen“ futbolininkai namuose 2:1 (0:1) įveikė „Falkirk“ ekipą ir pateko į pusfinalį. Lietuvis buvo įtrauktas į rungtynių protokolą, tačiau aikštėje nepasirodė. Svečiai pirmavo po tikslaus Mehdi Khaliso (33 min.) smūgio, o abu įvarčius nugalėtojams pelnė Paulas Hartley (64 min. ir 90+3 min. iš 11 m baudinio).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Lap 07 11:21

Dar vienas pažeminimas: „Celtic“ sutraiškė „Aberdeen“ ekipą net 9-0
http://www.EuroFootball.lt" onclick="window.open(this.href);return false; ir http://sportas.delfi.lt/abroad/dar-vien ... d=38284927" onclick="window.open(this.href);return false;
2010 lapkričio mėn. 7 d. 08:42

Net ir šiais laikais Senojo žemyno aukščiausiose lygose vis dar galime išvysti įspūdingų rezultatų - prieš keletą savaičių Olandijoje Eindhoveno PSV sutraiškė Roterdamo "Feyenoord" net 10-0, o šeštadienį Škotijoje Glazgo "Celtic" nepasigailėjo "Aberdeen" - dvikova baigėsi kiek kuklesniu rezultatu 9-0. Beje, "Aberdeen" ekipai atstovauja ir lietuvis Andrius Velička, kuris aikštėje nepasirodė ir liko tarp atsarginių. Įdomu, kad abi komandos mačą baigė dešimtiese - iš aikštės buvo išvytas "Celtic" atstovas Thomas Rogne ir "Aberdeen" kapitonas Paulas Hartley. Po tris įvarčius nugalėtojams pelnė puolėjai Gary Hooperis ir Anthony Stokesas. Pergalė leido "Celtic" pakilti į pirmą vietą turnyrinėje lentelėje, o "Aberdeen" tarp 12 ekipų žengia 9-a.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Andrius Velička

2010 Lap 10 09:27

Pirmasis A.Veličkos įvartis šių metų Škotijos čempionate
2010 lapkričio 10 d., trečiadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.256 ... onate.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmą įvartį šių metų Škotijos Premier lygoje pelnė puolėjas iš Lietuvos Andrius Velička. „Aberdeen“ ekipai išnuomotas lietuvis antradienį pasižymėjo dvyliktojo turo susitikime su „Inverness CT“ komanda. „Aberdeen“ susitikimą pralaimėjo rezultatu 1:2 (0:1). A.Velička aikštėje pasirodė prieš pat rungtynių pertrauką, 44 minutę, kuomet pakeitė Darren Mackie. Vos prasidėjus antram rungtynių kėliniui, 49 minutę, A.Velička pelnė įvartį galva ir rezultatą išlygino. Tai buvo pirmasis lietuvio įvartis šių metų Škotijos Premier lygoje. Visgi „Aberdeen“ futbolininkams lygaus rezultato išlaikyti nepavyko ir 81 mačo minutę Grant Munro pelnė pergalingą įvartį savo komandai. Aštuntą nesėkmę lygoje patyrę „Aberdeen“ futbolininkai turnyrinėje lentelėje išliko devintoje pozicijoje.

Grįžti į