Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2020 Bir 08 20:01

Nauji iššūkiai, nauji veidai
http://www.fkanyksciai.lt/club-news/nau ... ji-veidai/

Daugelis mano, kad futbolas Anykščiuose atsigauna. Grįžimas į didįjį futbolą vienas iš naujųjų vadovų nuopelnų. Klubas gyvuoja jau 24 metus, keitėsi nemažai vadovų, bet turbūt jauniausi kurie perėmė klubą dabartiniai Marius Valančiūnas ir Andrius Švagždys. Jiems talkina Raimondas Viliūnas (veteranai), Rita Parachonko (moterų), Audrius Masiulionis (bendruomenė). Šį kartą apie pagrindinės komandos darbus pasiteirausime klubo vadovo Mariaus, bei klubo sporto direktoriaus Andriaus.

Esate seni pažystami?

M.V – tai per futbolą ir susidraugavome, nes pradėjome kartu lankyti futbolą, treniruotės, varžybos kurių netruko, taip ir tęsiame draugystę.

A.Š – nuo 10 metų bendraujame, kartų ėjome į ta pačia mokyklą, kartu treniruodavomės, teko išvykti padirbėti į užsienį, bet grįžus vėl susitikome futbolo aikštelėje. Futbolas ne vien aikštelėje, bet dar ir nauja veikla klube, kuri reikalauja didesnio atsakingumo, kalbu apie klubo valdymą?

M.V – patirta trauma man jau nebeleidžia žaisti, tai kas beliko J. Turbūt esminis dalykas, kad tiek aš tiek Andrius gyvename Anykščiuose, futbolas mums buvo kaip hobis, kuriuo domimės, žiurime, skaitome. Be to dirbu dar vaikų treneriu, todėl matant situacija Anykščiuose reikėjo permainų.

A.Š – aš savo gyvenimo neišsivaizduoju be futbolo, šeima išlaikau dirbdamas kitą darbą, bet klubas taip pat buvo svarbus. Matant tokią situaciją, kažkas turėjo keistis. Sulaukiau skambučio iš Mariaus, taip po pokalbio sutikau būti ne tik komandos kapitonas, bet ir prisidėti prie klubo valdymo.

Prieš metus vienas tapote klubo vadovu, kitas klubo sporto direktoriumi, kodėl jums taip svarbu atgaivinti futbolą Anykščiuose?

M.V – tai yra mano darbas, tuo pačiu ir hobis. Anykščių rajono savivaldybė rekonstravo stadioną, tai dar labiau pastūmėjo imtis šios veiklos. Svarbu fizinis aktyvumas, vaikai, bendruomenė. Norisi, tai perteikti per futbolą, nes manau kai stengsiesi ir tavo darbą įvertina bei prisideda vis daugiau žmonių, tai futbolas Anykščiuose bus labai populiari sporto šaka.

A.Š – nes aš čia gimęs ir užaugęs, mačiau koks buvo futbolas Anykščiuose anksčiau ir kokia dabar yra situacija, todėl norisi, kad gilios šios sporto šakos tradicijos Anykščiuose neišnyktų. Klubas verčia nauja puslapį ir grįžta į didįjį futbolą. Kaip sekėsi su klubo komplektacija, kaip vertinate darbus, kuriuos padarėte per žiemos laiką? Ar visi žaidėjai su kuriais kalbėta, sutiko žaisti?

M.V – aš buvau išsiuntęs klausimus, kurie nori prisidėti prie debiutinio sezono, o atsakymus perdaviau Andriui, kuris ir užbaigė komplektaciją. Todėl jis išsamiau atsakys. Aš komandos komplektacija esu patenkintas.

A.Š – tai senai lauktas žingsnis grįžti į didįjį futbolą, vien turint tokį stadioną, manau komandos komplektacija sudaryti pavyko, aišku gaila, kad ne visi anykštėnai sutiko žaisti, bet suprantama jų atžvilgiu, visada jie laukiami sugrįžtant, o dėl darbų nuveiktų žiemą, tai manau viskas pavyko sklandžiai, o toliau viską parodys laikas.

Andriau SFL tu jau žaidei, prieš tai teko žaisti už „Medžius“, kaip visa lyga atrodo tavo akimis?

A.Š – Pradėkim nuo to, kad esu dėkingas Medžiams. Apie pačia lygą, mano manymu, tai labai gerai organizuotas organas, komandos panašaus lygio, kurie suskirstyti pagal divizionus.

Komanda pradės nuo žemiausio diviziono, kokie planai pirmajame sezone?

M.V – Visų pirma reikia žmonių supratingumo, dėl šiuo metu esamos padėties ( viruso), kad išvis pradėtume. Nauja lyga, todėl kažkokių reikalavimų pirmame sezone, nekeliame. Gal labiau galėsime apie tai pakalbėti po pirmo rato.

A. Š – Na apie planus manau gal dar ankstoka šnekėti, komanda naujos sudėties, naujas iššūkis mums visiems. Apie juos gal labiau po pirmo rato aptarsim.

Andriau esi komandos kapitonas jau daug metų, kiek per tiek laiko jau susidėvėjo kapitonų raiščių?

A.Š – Net tiksliai nebepamenu kiek metų jau tenka garbė nešioti kapitono raištį, na susidėvėjo tikrai ne vienas ir ne du J

Mariau, kokie dar darbai laukia be dalyvavimo SFL?

M.V – Daug darbų laukia, ieškome rėmėjų, mąstome kaip pritraukti žmones, kad ateitų žiūrėti rungtynių, marketingo klausimai ir kiti dalykai. Taip pat esame numatę klubo struktūros pertvarkymą, netrukus klubo valdyme išvysite naują veidą, bet apie tai ateityje. Sekite mus www.facebook.com/fkanyksciai1, www.fkanyksciai.lt.

Ačiū, kad pasidalinote mintimis.

M.V – visi laukiami esate stadione, kur galėsite palaikyti mūsų komandą, iki.

A.Š – pasinaudodamas proga ir kaip kapitonas noriu paraginti žmones, kad atvyktumėte palaikyti mūsų kovojant SFL. Ačiū ir iki pasimatymo.

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2020 Bir 08 20:05

Klubo logotipas – Saulius Pesliakas
http://www.fkanyksciai.lt/uncategorized ... pesliakas/

Klubo veidą atspindi logotipas. Jai reikėtų ant marškinėlių dėti logotipą kas galėtų atspindėti klubą ir kad visi žinotų, tai manau Sauliaus veidas butu puikus to pavyzdys. Manau visiems yra tekia žaisti su juo, kurie nors truputi žaidė už klubą. Diplomatiškas, santūrus, visada apgalvoja sprendimus prieš juos pasakant ar darant. Daug pastangų įdeda ne vien aikštelėje, bet ir, kad futbolas neišnyktų iš Anykščių. Mintimis apie futbolą pasidalino Saulius Pesliakas.

Sauliau, su tokiu ūgiu turėjai būti krepšininkas kas tave pastūmėjo žaisti futbolą, gal galėtum papasakoti, savo jaunystės futbolą, kaip žaisdavote, kokiais metais pradėjai, kaip gaudavote futbolo inventorių, kur treniruodavotės?
Vaikystėje ūgiu tikrai neišsiskyriau, buvau galima sakyti vidutinio ūgio, nes pamenu mokykloje, per kūno kultūros pamokas, kai sustatydavo į rikiuotę pagal ūgį (tuomet buvo įprastas reiškinys) stovėdavau koks ketvirtas. Sakyti, kad galėjau būti krepšininku, atsižvelgiant į ūgį, negalėčiau nors išbandžiau ir ta patį krepšinį, ir stalo tenisą, ir graikų-romėnų imtynes. Futbolas visada būdavo čia pat, turiu omeny lauke su draugais, nes nereikėjo nei aikštelės, nei vartų, tik kamuolio. Tai buvo beveik kasdienybė dėl savo paprastumo. Sunku dabar pasakyti, kada pradėjau rimčiau domėtis futbolu, bet kažkodėl yra užsifiksavę 1982 metai, tais pačiais metais vyko futbolo pasaulio čempionatas Ispanijoje, kurį žiūrėjau ir pamenu.

Kalbant apie futbolo treniruočių pradžią, galima prisiminti ir įdomu nutikimą. Kai pradėjau lankyti mokyklą, futbolo Anykščių sporto žemėlapyje nebuvo, turiu omeny – vaikų, negalėjai rinktis futbolo kaip sporto būrelio. Apie 1982-1983 metus futbolo entuziasto a.a. Vytauto Leščiaus iniciatyva buvo pradėtos formuoti vaikų futbolo grupės, bet mano amžiaus grupės nebuvo, jauniausia grupė – 2 metais vyresni už mane. Aš turėjau draugą, kuris kaip tik pagal amžių tiko į vieną iš grupių ir jisai paprašė, kad ir mane priimtu. Tuo metu kai vyko priėmimas į futbolo treniruotes, dabartiniame J. Biliūno gimnazijos stadione, aš lankiau krepšinį ir mūsų treniruotė vyko kitoje gatvės pusėje – miškelyje. Draugas atbėgo pas mane ir pranešė man žinią apie priėmimą į futbolą, tokiu būdu mano krepšininko karjera baigėsi vidury treniruotės ir pasinėriau visa galva į futbolą.

Pirmose treniruotėse susirinko visi vaikai (kuriuos atrinko treneris) norintys žaisti futbolą, tai vos tilpome į centrinį miesto stadioną. Bet po kelių sunkių treniruočių alinančiu karščiu alsuojančiame stadione, liko tik tie kurie tikrai norėjo žaisti futbolą. Inventorius tuo metu buvo labai paprastas – šiokie tokie kamuoliai, kurie lygdavo nuo vyresnių žaidėjų, aprangos irgi, reikėdavo kad mamos susiaurintų, nes bėgant galėdavai išsinerti, avalynė – paprasti sportiniai bateliai (su lygiu padu), kartais pavykdavo gauti medžiaginius futbolo batelius, jei ne tai keisdavomės su draugais.

Ar norėjai tapti profesionaliu futbolininku, ir ar teko žaisti profesionaliai, jai taip tai kur?
Mano vaikystės metais Vilniaus „Žalgiris“ buvo aukštumoje, žaidė tuometės Sovietų sąjungos aukščiausioje lygoje. Todėl mano ir manau kiekvieno vaiko, mylinčio futbolą, svajonė – buvo žaisti už šią komandą. Tačiau žlugus santvarkai, persitvarkant futbolui po truputi išgaravo ir mano svajonė.

Prieš treniruotes dažniausia mušinėji kamuolį. Tai kiek daugiausia esi išmušinėjęs?
Paskaičiuokit jei netingėsit.

Grįžkime prie klubo. Per tiek metų keitėsi klubo pavadinimai, gal galėtum pasakyti kokiems priklausei ?
Už suaugusių komandą pradėjau žaisti gal kokiais 1986 metais tuo metu komandos pavadinimas buvo „Anykšta“, po to apie 1990 metus atsiradus komandos rėmėjams keitėsi pavadinimas į „Už Taiką“, o 1996 metais buvo įkurtas klubas FSK „Anykščiai“.

Sauliau per tiek metų turbūt esi išbandęs visas pozicijas, kurioje jauteisi geriausiai, ir kodėl?
Netiesa, nebuvau vartininku. Jei kalbant rimtai tai pradžioje žaidžiau centro gynėjo pozicijoje, po to metams bėgant „persikvalifikavau“ į atraminį saugą, gal ir dėl to kad paprasčiausiai nebuvo kam užimti šios pozicijos, nes ji reikalauja daug ištvermės ir kantrybės. Apibendrinant galiu pasakyti kad jaučiausi geriausiai ten kur tuo metu buvau reikalingiausias komandai.

Daug metų žaidi už klubą, į kurį sezoną norėtum sugrįžti, ir kodėl?
Turbūt negalėčiau išskirti, kadangi kiekvienas naujas sezonas būdavo tarsi iššūkis, nežinodavai ar aplamai žaisi (nes buvo priklausomi nuo rėmėjų, nuo rajono savivaldybės finansavimo), kas žais (jauni žaidėjai išvykdavo mokytis, vyresni sukūrę šeimas baigdavo karjera ir t.t.), jeigu gerai sužaisdavome tai tas sezonas ir būdavo geriausias.

Gal kokį linksmą nutikimą gali papasakoti?
Tai kad visas praleistas laikas žaidžiant futbolą su komandos draugais ir yra didžiausias ir linksmiausias nuotykis.

Kaip galvoji su kuriais žaidėjais ilgiausiai žaidi futbolą?
Broliai Raimondas, Alvaidas Vilūnai, Robertas Savickas, Irmantas Kovalenko.

Ne vien aikštėje, bet ir už jos ribu padedi futbolui, su kokiais sunkumai susiduri?
Pagrindinis sunkumas yra tas, kad futbolas Lietuvoje yra pelenės vaidmenyje ir niekas į tai rimtai nežiūri, geriausias to pavyzdys nacionalinis stadionas.

Sauliau kaip tas vinis ant sienos ir batai. Ar bent jau nusipirkai vinį?
Kam tie vinys, kam tos išlaidos jei batai dar puikiai laikosi ir dera ant kojų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2020 Lap 09 19:15

Debiutinio sezono uždanga nuleista
http://www.fkanyksciai.lt/uncategorized ... -nuleista/

Debiutinio sezono uždanga nuleista, bet ji džiaugsminga! Praeitais metais klubo vadovų buvo diskutuota, kur klubas galėtų žaisti, kaip jį atgaivinti. Buvo priimtas sprendimas dalyvauti Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) organizuojamajame SFL lygos turnyre ir vėl grąžinti klubą į didijį futbolą. Gautas atsakymas-galite žaisti!!!!

Per žiemą padarėme namų darbus ir atėjo lauktasis sezonas. Ant „popieriaus“ tikrai atrodėme gerai ir nepailstančio lygos apžvalgininko buvo pranašauti aukso medaliai. Bet mūsų tikslas buvo startuoti, sėkmingai užbaigti sezoną, ir tikėtis, kad pakilsime laipteliu aukštyn. Covid-19 pandemija prisidėjo prie to, kad nemažam būriui žaidėjų teko išvykti į užsienį, kiti buvo traumuoti, todėl dažniausiai negalėdavome surinkti optimalios sudėties rungtynėms. Džiugu, kad tie, kurie rungtyniavo, visada atiduodavo visas savo jėgas ir niekam jokių priekaištų negali būti. Tą parodo ir pasiekti rezultatai pirmame atsinaujinusio futbolo klubo „Anykščiai“ sezone!

Rungtynių sk. Pralaimėjimai Lygiosios Pergalės Įv.santykis Vieta
FK „Anykščiai“ 16 2 6 8 +27 III

VRFS organizuotoje SFL taurėje pasiektas rezultatas (1/16-finalyje pralaimėta čempionams FK „Medžiai“) neatspindi tikrojo FK „Anykščiai“ žaidimo tose rungtynėse. Po pirmojo kėlinio pralaiminėjome 0:1, o antrajame kėlinyje pavargome, sunku buvo konkuruoti su daug stipresniais fiziškai FK “Medžiais”, todėl buvo pelnytai pralaimėta.

Iškelti tikslai – pasiekti. Ką mano apie sezoną komados vadovas Marius Valančiūnas bei kapitonas Andrius Švagždys?

Taigi, ar FK „Anykščiai“ prieš sezoną deklaruoti tikslai pasiekti?
M.V- Sau kėlėme 3 uždavinius – startuoti, sėkmingai užbaigti sezoną, ir tikėtis, kad pakilsime laipteliu aukštyn. Jie visi yra įvykdyti, tai manau, kad tikslai tikrai pasiekti. Ir, netgi, manyčiau tikslai pasiekti su kaupu. Su kaupu todėl, kad pradėtas darbas atgaivinant futbolą Anykščiuose! Sieksime ir toliau burti žmones, kurie yra neabejingi sporto karaliui futbolui. Tiek maži, tiek dideli, tiek vyresni, tiek senjorai. Visi yra kviečiami prisidėti dalyvaujant FK „Anykščiai“ veikloje: ateiti į stadioną palaikyti komandos, sekti naujienas FK „Anykščiai“ socialinio tinklo paskyroje, dalyvauti konkursuose bei patiems ateiti pažaisti futbolą. Verta paminėti, kad po ilgų įkalbinėjimų į senjorų futbolo komandą FK „Anykščiai“ pavyko susigrąžinti praeityje klube žibėjųsį Aidą Misiūną! Tad, taip, FK „Anykščiai“ pirmojo sezono tikslai įgyvendinti su kaupu!

A.Š- Manau, kad tikslai pasiekti. Atsižvelgiant į tai, kad šis debiutinis sezonas buvo daugiau žvalgybinis, suburta nauja komanda, tai lūkesčiai buvo pateisinti ir FK „Anykščiai“ keliauja toliau!

Kaip vertinate sezoną?
M.V- Džiugu, kad nepaisant Covid-19 pandemijos grėsmės baigėme sezoną. Iš vadybinės pusės tikrai nuveikėme nemažai. Su „bilietų“ (maisto gyvūnėliams) rinkimu bent minimaliai prisidėjome prie VŠĮ “Pūkuota svajonė” socialinės veiklos gelbėjant gyvūnus. Organizuodavome loterijas FK „Anykščiai“ socialinio tinklo profilio paskyroje, kurių metu sirgaliai ir prijaučiantys futbolui žmonės galėjo laimėti mūsų partnerių dovanas. Į stadioną rungtynių metu ateidavo vietiniai Anykščių miesto gyventojai, atvykdavo rungtynių pasižiūrėti ir aplinkinių miestų gyventojai. Komanda padarė tai ką galėjo ir jie nusipelnė kuo didžiausios padėkos – AČIŪ KOMANDAI!!! Kažkas gal neišėjo, nepavyko ar ne taip padarėme prieš sezoną, todėl visas klaidas ir nesklandumus bandysime taisyti kitame sezone.

A.Š- Sezonas buvo įdomus, buvo ir gerų, ir prastų rungtynių. Gal kažkiek trūko progų įvarčiams pasiekti, progų realizacijos, nes vienose rungtynėse galime įmušti daug, kitose niekaip nesiseka „pramušti priešininkų vartų“. Jei išlaikysime koncentraciją visose rungtynėse, tai bus viskas gerai ir kitame sezone.

Kylate į aukštesnį SFL C divizioną. Kokie ten bus tikslai?
M.V- Apie kito sezono tikslus dar anksti kalbėti. Svarbiausia, kad visi būtų sveiki ir kartu pragyventume tą sunkų Covid-19 pandemijos laikotarpį. Žiemą pradėsime komandos komplektavimo darbus, galimų rėmėjų paieškas. Viską susidėliojus ir sustygavus, bus galima pakalbėti ir apie kito sezono tikslus.

A.Š- Džiaugiamės, kad pasiekėme ir mes jau kitame SFL C divizione. Manau, kad vienas iš tikslų bus tvarkingai, iki galo sudalyvauti visame sekančiame sezone. Tada, labai svarbu, kad būtume draugiškai motyvuota komanda viso kito sezono metu, vienas kitą tik palaikytume, kovotume vienas už kitą ir komandą. O prieš sezoną žinant komandos sudėtį, bus galima pasvarstyti ir apie tikslus, kurie susiję su planuojama užimti vieta lentelėje.

O kaip su komandos žaidėjais? Ar jau pagalvojate apie kitų metų sudėtį?
M.V- Mano pagrindinis darbas žiemą vėl dirbti prie organizacinių reikalų, ieškoti rėmėjų, ką jau netrukus ir pradėsiu daryti. Komandos komplektacija daugiausia rūpinsis Andrius ir jam pagelbės dar vienas naujas žmogus mūsų organizacijoje. Prie mūsų komandos prisijungia Arminas Levickas, kuris taip pat sieks pergalių ne vien tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

A.Š- Šiuo metu komanda ilsisi po sezono. Pailsėjus vėl kibsimę į darbus, tai yra sudėties komplektaciją, sezono ir treniruočių planavimą. Manau, kad dauguma šio sezono žaidėjų žais ir kitame sezone. Aišku, ieškosime pastiprinimo, nes norint geresnio rezultato, reikia daugiau keitimų, daugiau energijos. Naujų veidų FK „Anykščiuose“ tikrai pamatysime.

FK „Anykščiai“ vadovas Marius Valančiūnas ir komandos kapitonas Andrius Švagždys, pasinaudodami proga, visos komandos vardu nori padėkoti rėmėjams, be kurių pagalbos dalyvavimas SFL lygos D divizione būtų neįmanomas:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2020 Lap 09 19:17

Anykštėnas geriausių žaidėjų rinkimuose užėmė antrą vietą
http://nyksciai.lt/anykstenas-geriausiu ... ntra-vieta

SFL lygos organizatoriai paskelbė geriausių žaidėjų rinkimų rezultatus.

Praėjusiose pirmenybėse D divizione debiutavusi „Anykščių“ ekipa užėmė trečią vietą ir žengė laipteliu aukštyn – į C divizioną.

Geri rezultatai nulėmė, kad Mariaus Valančiūno auklėtinis Modestas Bagdonavičius pretendavo tapti geriausiu diviziono žaidėju.

Suskaičiavus sirgalių bei komisijos balsus paaiškėjo, kad anykštėnas užėmė antrą vietą (7 balai).

31–erių 180 cm ūgio gynėjas nusileido tik Giedriui Vaivadai (FKS „Ukmergė B“), kuris surinko 15 balų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2021 Vas 11 23:59

M. Valančiūnas: „Frazių „užauginkime Ronaldo Lietuvai“ tikrai nesivaikome“
https://www.uaff.lt/2021/02/09/m-valanc ... sivaikome/

UAFF.lt toliau kalbina įvairius mūsų apskrities trenerius ir domisi jaunimo ugdymo ypatybėmis. Anykščių KKSC treneris Marius Valančiūnas pabrėžia, kad vaikų amžiuje svarbiausia yra emocija.

Futbolo specialistas teigia, kad norint sudominti vaikus futbolu, vien trenerio pastangų neužtenka.

„Vaikų sudominimo sąvoka yra labai plati, nes ne vien nuo trenerio tai priklauso. Svarbūs ir infrastruktūra, treniruočių laikai, vieta ir panašūs dalykai. Tada jau trenerio rolė kaip vaiką sudominti. Svarbu, kad vaikas žaistų futbolą ir norėtų kaskart ateiti į treniruotes. Stebiu vaikus ir tai, kas jiems patinka, kaip jie reaguoja į tam tikrus pratimus ir pan. Ir svarbiausia – geros emocijos treniruotės metu, – kalbėjo M. Valančiūnas. – Manau, kad jei neimituoji savo darbo, tai sportuojančių vaikų turėsi. Žinoma, įtakos turi ir kitų būrelių buvimas“.

Jau ne pirmus metus su vaikais dirbantis treneris prisipažįsta, kad kiekviena karta gali turėti savotiškų bruožų, bet iš esmės darbo pobūdis nesikeičia. M. Valančiūnas daug dėmesio skiria komunikacijai su vaikais.

„Manau, kad viskas su metais kaip ir nesikeičia. Žinoma, pasitaiko grupėse individualių žaidėjų įnorių, bet pasikalbi asmeniškai, išklausai vaiką ir bandai rasti sprendimą, nes vaikams visada aiškinu, kad sprendimus reikia spręsti, o ne kenkti komandai“, – aiškino Anykščių KKSC futbolininkų treneris.

Jo filosofija yra paprasta – kas vaikas būtų laimingas žaisdamas futbolą.

„Frazių „užauginkime Ronaldo Lietuvai“ tikrai nesivaikome. Turime įvairius pokalbius savo treniruotėse – apie gyvenimą, apie žmogaus atsakingumą ir pan. Aiškinu vaikams, kad reikia dirbti treniruotėse, stebiu, žiūriu, kaip vieni ar kiti pratimai yra atliekami. Jei kažkurioje atkarpoje kažkas sunkiai pavyksta, tada bandai galvoti kaip tą pakeisti, kad nepasikeistų lavinamas dalykas. Visada turi būti tik teigiamos emocijos. Jei kažkas padaroma ne taip, duodu pastabą, bet iškart būna ir pagiriamasis žodis už vieną ar kitą dalyką“, – pasakojo M. Valančiūnas.

Kalbėdamas apie futbolo talentus, treneris atskleidžia pagrindinį rodiklį – darbą. Talentingas vaikas yra tas, kuris nori ir gali daug dirbti.

„Reikia disciplinos. Visada sakiau, kad treneris nori duoti vaikams naudos, žinių per treniruotę, o vaikų tikslas turi būti tai pasiimti sau. Jeigu vaikai neklausys, tai treniruotės laikas bus išeikvotas tik energijai deginti. Su vaikais dirbant reikia kalbėti, nes tada lengviau suprasti, ko vaikas nori, koks jo tikslas yra čia, kokia atmosfera yra jo grupėje. Talentas yra paremtas darbu – kuo daugiau vaikas spardo kamuolį, tuo jis bus geresnis bet kokiu atveju. Tą visada sakau vaikams“, – pabrėžė M. Valančiūnas.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Anykščių futbolas:

2021 Vas 12 20:23

Interviu faktiškai apie nieką :?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2021 Rgp 30 19:17

FK „Anykščiai“ iškovojo dar vieną pergalę (FOTO)
https://www.akksc.lt/pagr-naujienos/fk- ... gale-foto/
Rugpjūčio 29

Sekmadienį mūsų miesto komanda namuose 4:0 sutriuškino Vilniaus „Vova Juniors“ klubą bei C divizione išlaikė pirmąją vietą. Nugalėtojams įvarčius pelnė R. Prušinskas, A. Samoilovas, J. Petuchovas ir L. Čeikauskas.

Turnyro lentelėje FK „Anykščiai“ penkiais taškais lenkia Ukmergės komandą, tačiau varžovai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Kitą mačą namų stadione anykštėnai žais rugsėjo 26 dieną, kai susitiks su „Presso“ klubu.

FK „Anykščiai“ sėkmingai pradėjo antrąjį SFL ratą (FOTO, VIDEO)
Rugpjūčio 15

Anykščių komanda namuose 2:0 nugalėjo Vilniaus „Viesulas 2“ ekipą. Nugalėtojams abu įvarčius pelnė Rytis Prušinskas.

Laimėję anykštėnai pakilo į pirmąją C diviziono vietą, tačiau artimiausia konkurentė „Ukmergė B“ yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Kitas rungtynes FK „Anykščiai“ žais jau po savaitės, kai rugpjūčio 22 d., 13.00 val. namuose susitiks su „Ave.Ko. 2“ klubu.



FK „Anykščiai“ sutriuškino „Olandų“ ekipą
https://www.akksc.lt/pagr-naujienos/fk- ... kipa-foto/
Birželio 20

FK „Anykščių“ ekipa toliau užtikrintai žygiuoja SFL lygos pirmenybėse. Sekmadienį anykštėnai namuose 4:1 sutriuškino „Olandų“ komandą ir toliau pirmauja čempionato C divizione (13 tšk.).

Šeimininkų klubo gretose pasižymėjo D. Šiaučiūnas, L. Čeikauskas ir R. Prūšinskas (2).

Kitas rungtynes FK „Anykščiai“ žais vėl namų stadione, kai birželio 27 dieną 18.00 val. susitiks su „Ozo tapyrais“.

Sekmadienį – pirmosios FK „Anykščiai“ namų rungtynės
https://www.akksc.lt/pagr-naujienos/sek ... rungtynes/
Birželio 12

Puikiai pasirodymą 2021 m. sezono SFL pirmenybėse pradėjusi FK „Anykščiai“ ekipa žais pirmąsias rungtynes savų sirgalių akivaizdoje. Sekmadienį 15.00 val. centriniame miesto stadione Mariaus Valančiūno treniruojama komanda susikaus su Vilniaus FK „Pilk“ klubu.

Po trijų turų anykštėnai SFL lygos C divizione užima antrą vietą. Per trejas rungtynes buvo iškovotos dvi pergalės ir sykį sužaista lygiosiomis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2021 Lap 22 20:41

Anykščių futbolo komanda tapo čempione
https://www.anyksta.lt/anyksciu-futbolo ... -cempione/
2021-10-11

Fantastišką sezoną sužaidusi FK „Anykščiai“ komanda tapo SFL lygos C diviziono čempione.

Lemiamose rungtynėse mūsų miesto ekipa, palaikoma gausių žiūrovų, savo stadione 2:0 nugalėjo Ukmergės (B) klubą.

Rungtynių pirmajame kėlinyje pasižymėjo Kęstas Ramoška, o antrajame kėlinyje rezultatą padvigubino Rytis Prušinskas.

Iš viso šiame sezone FK „Anykščių“ komanda SFL lygoje sužaidė 18 rungtynių ir nepatyrė nė vienos nesėkmės – iškovojo 13 pergalių bei penkis mačus baigė lygiosiomis.

Anykščių ekipa įmušė 46, o praleido vos 10 įvarčių.

Bilietą į B divizioną jau anksčiau užsitikrinę „geltonai žali“ laimėjo visas namuose žaistas rungtynes (9:0), o varžovams leido įmušti vos vieną įvartį (santykis 31:1).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Anykščių futbolas:

2023 Geg 19 20:42

Sekmadienį – futbolo sezono atidarymas Anykščiuose
https://www.anyksta.lt/sekmadieni-futbo ... yksciuose/

Gegužės 21 dieną centriniame Anykščių miesto stadione bus atidarytas futbolo sezonas, praneša Anykščių kūno kultūros ir sporto centras. FK „Anykščiai“ komanda žais pirmąsias šių metų namų rungtynes ir susitiks su Vilniaus „Tėvynės Sąjungos“ ekipa.

Stipriausiame SFL lygos A divizione debiutuojantys Andriaus Švagždžio auklėtiniai iki šiol spėjo sužaisti keturis pirmenybių mačus svečiuose, per kuriuos iškovojo 4 taškus.

Grįžti į