Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Geg 06 19:23

Nusviesto rankšluosčio drama: trenerio viešai užsipultas A.Novikovas – suspenduotas
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1498932

Geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas Arvydas Novikovas yra nušalintas nuo „Erzurumspor BB“ komandos dėl nemalonaus incidento per rungtynių su Stambulo „Fenerbahče“ pertrauką. Emocijų pagauto lietuvio sviestas rankšluostis rūbinėje kainavo jam ne tik vietą komandoje svarbiu sezono metu, bet ir purvo bangą iš trenerio ir Turkijos futbolo sirgalių. A.Novikovas 15min papasakojo, kaip susiklostė didelį atgarsį sukėlusi istorija.

Treneris Yılmazas Vuralas po pralaimėjimo 1:3 „Fenerbahče“ ekipai gegužės 3-ąją į šuns dienas spaudos konferencijoje išdėjo du savo auklėtinius: Ricardo Gomesą ir A.Novikovą.

Trenerio teigimu, lietuvis sukėlė sumaištį rūbinėje. R.Gomesą strategas norėjo leisti į aikštę po keitimo, bet šis teigė, kad žaisti negali dėl čiurnos skausmų. „Aš jam sakiau: „Eik žaisti, broli“. Jis atsakė, kad jam koją skauda. Jis melavo“, – tikino Y.Vuralas. „Jei įmanoma, nesivežkime jų net į viešbutį. Mes nesame niekieno žaisliukas. Kas jie tokie? Prezidente, matote, ką užsieniečiai čia daro?“ – tokiais pareiškimais svaidėsi 68-rių treneris spaudos konferencijoje.

Stratego pasisakymai žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose, o sirgaliai pasiskirstė į dvi stovyklas: vieni pylė purvą ant žaidėjų, kiti stojo į jų pusę ir kritikavo trenerį.

Anksčiau tiek A.Novikovą, tiek R.Gomesą „Erzurumspor BB“ klube treniravęs Mehmetas Ozdilekas, paklaustas, kaip vertina situaciją, stojo į futbolininkų pusę: „Nežinau, kas nutiko komandos viduje, bet, kai aš dirbau komandoje, buvau labai patenkintas tiek Gomesu, tiek Novikovu, jų asmenybėmis, charakteriais. Tokie dalykai buvo neįsivaizduojami, kai juos treniravau, tai buvo neįmanoma.“

15min susisiekė su A.Novikovu, kuris patvirtino, kad yra atskirtas nuo komandos likusiai sezono daliai.

O tai skaudu futbolininkui iš Lietuvos, nes likus dviem turams iki čempionato pabaigos „Erzurumspor BB“ komanda yra 19-oje vietoje, kuri reiškia iškritimą į žemesnį divizioną. Nuo saugios zonos lietuvio ekipą skiria 2 taškai.

A.Novikovas papasakojo ir apie incidentą rūbinėje, nutikusį gegužės 3-sios vakarą. Lietuvio teigimu, jis su komandos draugais grįžo į rūbinę per pertrauką, prieš kurią „Erzurumspor BB“ atsiliko 0:3 prieš „Fenerbahče“, o vienas iš bendražygių pasakė A.Novikovui, kad jį treneris pakeis prieš antrąjį kėlinį.

„Aš tikrai gerai žaidžiau, nesitikėjau, kad pakeis, ruošiausi žaisti toliau, buvau 100 proc. įsitikinęs“, – pasakojo A.Novikovas.

Tuomet lietuvis paklausė trenerio asistento, ar keitimas tikrai bus ir gavo teigiamą atsakymą.

„Turėjau rankšluostį rankoje tuo metu. Numečiau rankšluostį ir surėkiau iš emocijų. O tas rankšluostis nuskrido trenerio asistentui į kojas. Nenorėjau aš ten jo mesti“, – patikino A.Novikovas.

Saugas iš Lietuvos išėjo iš rūbinės į procedūrų kambarį, jis girdėjo, jog trenerio asistentas supyko, tad po kiek laiko nuėjo ir atsiprašė.

Bet, panašu, kad to neužteko. Vėliau jau per televiziją A.Novikovas pamatė, koks šurmulys kilo dėl jo ir R.Gomeso veiksmų. Lietuvos rinktinės lyderis stebėjosi dėl tokio ažiotažo ir mano, jog vyr. treneris Y.Vuralas buvo neteisingai informuotas apie situaciją. A.Novikovas pabrėžė, kad 68-rių specialisto persirengimo kambaryje įvykio metu net nebuvo. Lietuvis pasakojo, jog trečiadienį nuėjo pasikalbėti su treneriu ir jam paaiškino situaciją.

„Visų pirma, jam 68 metai. Kaip aš galiu jam kažką sakyti? Prieš mane stovės vyresnis žmogus ir aš jam pasakosiu, koks jis blogas ar kažką daro ne taip? Pasikalbėjau, sakiau: „Jums 68 metai, aš jus gerbiu, mano seneliui juk irgi 68 metai. Niekada nieko tokio jums nebūčiau pasakęs“. Viskas buvo emocijos“, – teigė A.Novikovas.

Anot jo, galiausiai su treneriu pavyko susitaikyti.

Viešumoje buvo aptarinėjami ir klubo finansiniai klausimai, bet Lietuvos rinktinės saugas tvirtino, jog juos yra išsiaiškinęs pats.

„Vėlavimai? Vėlavimai yra kiekvienam Turkijos klube. Aš nežinau, kodėl jie apie pinigus kalbėjo. Aš viską susitaręs, viskas yra gerai, žinau, kad turiu kontraktą ir žinau, kad jie man sumokės“, – tikino A.Novikovas.

Vis tik klubo paskirta nuobauda – atskyrimas nuo komandos šešioms dienoms – liko galioti, tad 30-metis saugas iš Lietuvos bus priverstas iš šalies stebėti komandos, bandančios išlikti aukščiausioje lygoje, abejas likusias rungtynes.

Su „Erzurumspor BB“ klubu A.Novikovas turi dar dvejų metų sutartį, apie saitų nutraukimą jokios kalbos kol kas nėra.

„Neturiu kuo skųstis. Žaidžiu geroje lygoje, gal šis sezonas nelabai sėkmingas komandai. Nėra lengvas laikas ir klubui, ir žaidėjams. Bet liko dar dvejos rungtynės, dar yra šansų likti aukščiausioje lygoje. Tikiuosi, kad komanda ištemps“, – kalbėjo A.Novikovas, kuris nuo 2020-ųjų rugpjūčio Turkijos klube jau dirbo su penkiais skirtingais treneriais.

Tačiau kokių sprendimų ieškotų lietuvis, jei „Erzurumspor BB“ iškristų į antrą pagal pajėgumą Turkijos lygą?

„Aišku, nenorėčiau žaisti antroje lygoje. Žiūrėsiu, kaip viskas susiklostys. Kontraktas dar galios, tad reikės vertinti situaciją“, – sakė A.Novikovas, pelnęs keturis įvarčius ir atlikęs penkis rezultatyvius perdavimus per 31 rungtynes šiame sezone.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2021 Geg 06 19:45

ne pirmas kartas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Geg 12 01:26

A.Novikovo klubas iškrito į žemesnį divizioną, S.Olberkio ekipa Estijoje pasiekė įspūdingą pergalę

Sezoną Turkijoje pergale užbaigė „Erzurumspor BB“ klubas, bet Arvydas Novikovas nebuvo registruotas paskutinėms sezono rungtynėms, o pergalė „Erzurumspor“ klubo neišgelbėjo nuo iškritimo į žemesnį divizioną. „Erzurum BB“ išvykoje 3:2 įveikė „Alanyaspor“ ir po šios pergalės su 40 taškų finišavo aštuonioliktoje vietoje.

Pats A.Novikovas buvo minėjęs, kad antroje pagal pajėgumą Turkijos lygoje žaisti nenori, tad labai realu, jog lietuvis paliks „Erzurumspor“ gretas, nors su klubu turi dar dvejų metų sutartį.

https://www.sportas.lt/naujiena/433131/ ... ga-pergale

Įspūdingą pergalę Estijoje pasiekė Sigito Olberkio atstovaujamas Talino „Legion“ klubas, kuris namuose net 7:1 sutriuškino Pernu „Vaprus“ žaidėjus, kurie jau nuo 8 minutės žaidė mažumoje. Visgi, prie šios pergalės S.Olberkis neprisidėjo, nes jis buvo paliktas ant suolo.

Triuškinantį pralaimėjimą Danijos Pirmoje lygoje patyrė Aurelijaus Skarbaliaus treniruojamas „Koge“ klubas, kuris net 0:5 namuose nusileido „Helsingor“ klubui.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Geg 17 15:05

Ai beje kažkaip nepažymėjome, kad po kelių dienų nuo konflikto su treneriu (Gegužės 9), Erzurumspor trenerį atleido.
https://www.bberzurumspor.com/2021/05/0 ... lgisine-6/

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2021 Lie 07 16:24

It is worth mentioning that Arvydas Novikovas also played for Erzurumspor last season. The Lithuanian contract is valid for another year and it is highly probable that he will also decide to stay.
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/trans ... ji/p0tjsj5

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 01 14:13

Novikovas žaidė draugiškose už Erzurumspor

Konyaspor defeated Erzurumspor, one of the TFF 1st League teams, 2-1 in the friendly match
https://spor.haber7.com/super-lig/haber ... aglup-etti
Despite the defeat, the blue-white team was applauded. Especially Gökhan Kardeş, Arvydas Novikovas , Özgür Sert, İdris Ömer Erdal and Samuel were eye-catching.
https://www.gazetepusula.net/2021/07/18/tatsiz-prova-2/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 04 14:26

Draugiškose rungtynėse A.Novikovas pelnė įvartį
https://www.sportas.lt/naujiena/438072/ ... lne-ivarti

Vakar draugiškas rungtynes žaidė Turkijos „Erzurumspor BB“ klubas, kurio gretose žaidžia Arvydas Novikovas. „Erzurumspor“ susirėmė su „Umraniyespor“ klubu ir jį sugebėjo įveikti rezultatu 2:0.

Prie šios pergalės tiesiogiai prisidėjo ir A.Novikovas, kuris po pertraukos žengė į aikštę ir jau 53 minutę įmušė antrąjį komandos įvartį.

Priminsime, kad „Erzurumspor“ ekipa praėjusiais metais iškrito iš stipriausios Turkijos lygos ir šiame sezone žais antroje pagal pajėgumą šalies lygoje. Naująjį sezoną „Erzurumspor“ pradės rugpjūčio 15 dieną.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 22 19:39

A.Novikovas naująjį sezoną Turkijoje pradėjo pralaimėjimu, kitų užsienyje žaidžiančių lietuvių pasirodymai

Sekmadienį naująjį sezoną Turkijoje pradėjo Arvydas Novikovas. Lietuvis ir toliau gina „Erzurumspor BB“ klubo gretas, bet su komanda žaidžia jau antrajame pagal pajėgumą Turkijos divizione.

Naująjį sezoną „Erzurumspor“ pradėjo rungtynėmis prieš „Menemenspor“, bet jas pralaimėjo rezultatu 0:2.

A.Novikovas šias rungtynes pradėjo starto sudėtyje ir žaidė visas 90 minučių.

https://www.sportas.lt/naujiena/438694/ ... kmes-skoni

Serbijos pirmenybėse antrąja sezono pergale džiaugėsi „Voždovac“ klubas, kurio gretose visą mačą žaidė Justas Lasickas. „Voždovac“ namuose 3:2 palaužė „Novi Pazar“ ekipą. Po šios pergalės „Voždovac“ su 6 taškais pakilo į devintą lygos vietą.

Tuo metu Belgijoje ir vėl visas rungtynes žaidė Edgaras Utkus, toliau rungtyniaujantis trijų gynėjų linijoje. Šįkart lietuvio atstovaujama Briugės „Cercle“ pralaimėjo ir tai buvo pirmasis sezono pralaimėjimas.

„Cercle“ išvykoje 1:2 nusileido „Anderlecht“ klubui, o E.Utkus 19 minutę gavo geltoną kortelę. Visi trys rungtynių įvarčiai buvo įmušti per pirmąjį pusvalandį.

Izraelio „Toto“ taurės turnyre tris taškus iškovojo Ernestas Šetkus su Tel Avivo „Hapoel“ klubu. Lietuvos rinktinės vartininko komanda namuose 2:1 palaužė Jeruzalės „Hapoel“. E.Šetkus vienintelį įvartį praleido 60 minutę, o taip pat atrėmė vieną varžovų smūgį.

Po šios pergalės E.Šetkaus komanda žengė iškart į taurės pusfinalį, nes savo grupėje su 10 taškų užėmė pirmą vietą.

Kazachstano Taurėje visas 90 minučių žaidė Artūras Žulpa, o jo atstovaujamas „Aktobe“ klubas namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Astana“ ekipa.

Šios lygiosios „Aktobe“ ekipos neišgelbėjo ir ji užėmė paskutinę vietą savo grupėje bei pasitraukė iš Kazachstano Taurės turnyro.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 29 00:36

A.Novikovas – savo komandos didvyris Turkijoje
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1553804
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/n ... d=88015667

Geriausias Lietuvos futbolininkas Arvydas Novikovas blykstelėjo antroje Turkijos lygoje.

Visas rungtynes žaidęs lietuvis įmušė įvartį (86 min.) ir atliko perdavimą, kai varžovai patys įsimušė į savo vartus (58 min.). Galingu smūgiu kaire koja lietuvis pasiuntė kamuolį į tolimą viršutinį vartų kampą. Po šio įvarčio „Erzurumspor“ išsiveržė į priekį 2:1 ir pergalės nebepaleido.



Pirmąją pergalę šiame sezone iškovojusi „Erzurumspor BB“ ekipa namuose 2:1 (0:0) palaužė „Bursaspor“ futbolininkus.

Po šio laimėjimo „Erzurumspor BB“ antroje Turkijos lygoje pakilo į 9 vietą. 1-ame ture „Erzurumspor“ svečiuose 0:2 nusileido „Menemenspor“ ekipai.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 29 09:37

Už A.Novikovą Turkijoje siūloma daugiau nei 1 mln. eurų
https://www.sportas.lt/naujiena/439412/ ... 1-mln-euru

Turkijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Arvydas Novikovas gali pakeisti komandą.

Šiuo metu „Erzurumspor“ ekipai priklausantis krašto saugas žaidžia antroje pagal pajėgumą Turkijos lygoje, kurioje lietuvis jau pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Dar vasarą A.Novikovas neslėpė ambicijų ir vėl žaisti stipriausioje Turkijos lygoje, bet galiausiai jis liko „Erzurum“ gretose.

Visgi dabar Turkijos žiniasklaida pranešė, kad Turkijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis „Kayserispor“ klubas pateikė oficialų pasiūlymą už A.Novikovą – apie 1,2 mln. eurų.

Tačiau „Erzurumspor“ klubas bent jau šią akimirką A.Novikovo parduoti neketina. Klubo sporto direktorius Muzafferis Bilazeris sakė: „Esame labai patenkinti Novikovu ir jį vertiname. Neturime jokių minučių jo parduoti“.

Taigi, gali būti, kad šis galimas perėjimas nemažai priklausys nuo pačio A.Novikovo ir jo išreikšto noro dėl savo ateities.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 29 09:39

A.Novikovas: „V.Ivanauskui pasakiau, kad visada norėjau ir visada norėsiu žaisti rinktinėje“
https://www.sportas.lt/naujiena/438714/ ... rinktineje
Aurimas Budraitis

Geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas Arvydas Novikovas neslėpė noro pakeisti komandą, tačiau jo norams išsipildyti nebuvo lemta. Sekmadienį jis su „Erzurumspor“ ekipa pradėjo naująjį Turkijos čempionatą, tik šįsyk nebe stipriausiame divizione.

„Kol kas viskas linksta link to, kad liksiu. Klubas nenori manęs paleisti, o ir pasiūlymų tokių neturiu, dėl kurių būtų verta palikti dabartinį klubą“, - praėjusią savaitę portalui sportas.lt sakė A.Novikovas.

„Valdžia bijojo, kad neturėsiu motyvacijos žaisti antroje lygoje, bet aš juos patikinau, kad esu ne toks žmogus, kuris specialiai žaistų žemiau savo galimybių. Iš esmės, niekas nepasikeitė – žaisti antroje lygoje didelio noro neturiu, bet tuo pačiu neturiu išeities. Dėl to ir atiduosiu save klubui visu šimtu procentų. Į komandą atėjo naujas treneris, kuris norėjo matyti mane komandoje, o ir pats klubas tarpsezonio metu padarė gerą darbą, kad galėtume tikėtis sugrįžimo į stipriausią Turkijos lygą. Aišku, gali prireikti laiko susižaidimui, nes iš praėjusio sezono komandoje likome vos trys žaidėjai. Visi atrodo neblogai, o kaip seksis – pažiūrėsime“, - pasakojo A.Novikovas.

Praėjusio sezono pabaigoje tarp Lietuvos rinktinės lyderio ir dabar jau buvusio komandos trenerio asistento įvyko, pavadinkime, nesklandumų. Iškart po šio įvykio A.Novikovas buvo atkabintas nuo komandos ir buvo priverstas treniruotis individualiai.

„Nenoriu, kad tai skambėtų kaip nuoskauda, bet jie negražiai su manimi pasielgė. Visą sezoną jie mane dievino, bet tik atėjo blogesni laikai ir iškart pasirodė kitoks veidas. Žiūrint iš dabartinio taško, tai tiek su sporto direktoriumi, tiek su treneriu yra puikūs santykiai ir to man užtenka“, - kalbėjo A.Novikovas.

Kai praėjusią savaitę Lietuvos futbolo federacija oficialiai paskelbė, kad Valdą Urboną vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio poste keičia Valdas Ivanauskas, viešoje erdvėje netrūko spėliojimų, o kaip bus su Arvydu Novikovu? Prieš daug metų dabartinis treneris ir lyderis apsižodžiavo, tačiau ir vienas, ir kitas tvirtina, kad tai praeitis, kuri neturės jokios įtakos dabartiniam žaidimui.

„Paskambino treneris, pasiteiravo, kaip sekasi, kaip sveikata ir ar dar noriu žaisti rinktinėje (šypsosi)? Atsakiau, kad visada norėjau ir visada norėsiu. Normaliai pasikalbėjome ir tiek. Netrukus susitiksime, kur kiekvienas žaidėjas turės dvigubą motyvaciją, nes naujam treneriui norės įrodyti, kad yra vertas rinktinės. Visada taip yra. Kadangi treneris užsiminė, jog bus naujų veidų, tai žaidėjai ir klubuose labiau stengiasi, kad tik būtų pastebėti ir būtų pakviesti. Kas iš to gausis – pamatysime, bet, aišku, tikimės, kad bus geriau.

Svarbu, kad būtų sveikatos. Mano atveju, nėra viskas gerai, nes turiu problemų su petimi. Bandau stiprinti jį, kad nereiktų operacijos. Tiesiog nenoriu penkiems mėnesiams iškristi iš ritmo“, - sakė A.Novikovas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Rgp 29 23:19

Nepanašu, kad būtų nusiteikę parduoti.

Prieš atvykstant į rinktinę A.Novikovas Turkijoje žaidė 90 minučių
https://www.sportas.lt/naujiena/439452/ ... 90-minuciu

Antroje pagal pajėgumą Turkijos lygoje Arvydas Novikovas prieš rinktinių pertrauką žaidė visas 90 minučių. Lietuviui, kuris 65 minutę gavo geltoną kortelę, šįkart įvarčio įmušti nepavyko, bet jo atstovaujamas „Erzurumspor BB“ klubas namuose 1:0 įveikė „Bandirmaspor“ klubą. Pergalingas įvartis buvo įmuštas tik 84 minutę.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Gru 05 13:57

Novikovo ekipa Turkijoje pakilo į pirmą vietą
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/n ... d=88862431

Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininko Arvydo Novikovo atstovaujama BB „Erzurumspor“ ekipa Turkijos Pirmos lygos 15 turo rungtynėse šeštadienį 3:1 (2:1) įveikė „Istanbulspor“ komandą ir pakilo į pirmą turnyrinės lentelės poziciją.

Svečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir 10 min. po Valono Ethemi smūgio pirmavo 1:0. Tačiau 36 min. Aly Malle rezultatą išlygino.

40 min. Erenas Tozlu tiksliu smūgiu išvedė „Erzurumspor“ į priekį – 2:1, o 67 min. Martinas Hasekas pelnė trečią „Erzurumspor“ įvartį ir įtvirtino savo komandos pergalę.

A.Novikovas aikštėje praleido visas rungtynes. Šį sezoną Turkijos Pirmoje lygoje 30-metis lietuvis sužaidė 13 rungtynių ir pelnė 6 įvarčius.

Praėjusiame sezone aukščiausioje Turkijos futbolo lygoje rungtyniavusi „Erzurumspor“ komanda šį sezoną Pirmoje lygoje per 13 rungtynių surinko 28 taškus ir užima pirmą vietą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2021 Gru 18 19:38

Novikovas Turkijoje liko be gimtadienio dovanos
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/n ... d=88993051

Turkijos Pirmos lygos 18 turo rungtynėse Arvydo Novikovo atstovaujama „BB Erzurumspor“ ekipa išvykoje 3:3 (1:0) sužaidė su Ankaros „Keciorengucu“ komanda.

Šeštadienį 31-ąjį gimtadienį šventęs Lietuvos rinktinės futbolininkas rungtynes pradėjo startinėje sudėtyje, bet 62 min. buvo pakeistas.

„BB Erzurumspor“ išsiveržė į priekį 43 min., kai įvartį pelnė Emircan Altintašas. Tačiau antrame kėlinyje šeimininkai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą. 54 min. pasižymėjo Hamza Güras, o 64-ąją – Emeka Eze.

Vis dėlto, „BB Erzurumspor“ atsitiesė ir po Aykuto Demiro bei Suleimano Koc tikslių smūgių baigiantis rungtynėms pirmavo 3:2.

Pergalės atveju „BB Erzurumspor“ pirmenybėse būtų pakilusi į pirmą vietą, o tuo pačiu ir įteikusi puikią gimtadienio dovaną A. Novikovui. Tačiau 7-ają arbitro pridėto laiko minutę šeimininkai po Vusalo Igandarli smūgio išlygino rezultatą ir išsigelbėjo nuo pralaimėjimo.

Po 16 rungtynių 32 taškus turinti „BB Erzurumspor“ Turkijos Pirmoje lygoje užima antrą vietą. Nuo pirmaujančios „Umraniyespor“ ekipos A. Novikovo komanda atsilieka 1 tašku.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2022 Vas 01 16:12

Metų geriausiu išrinktas A.Novikovas išdavė paslaptį dėl savo ateities
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1635842

Arvydas Novikovas trečią kartą karjeroje atsiėmė geriausio Lietuvos metų futbolininko apdovanojimą. „Kiekvienas kartas kaip pirmas“, – jaudulio neslėpė vilnietis ir išdavė paslaptį dėl sutarties pasiūlymo, nugulusio ant jo stalo prieš keletą dienų.

Žvelgdamas atgal į 2021-uosius futbolininkas pripažino, kad tai toli gražu nebuvo geriausi jo karjeros metai rinktinėje, tačiau savo pasirodymu „Erzurumspor“ komandoje jis yra patenkintas.

„Kas seka, tas žino. Rinktinėje tu atvažiuoji ir sužaidi dvi-tris rungtynes, iš to žmonės negali tavęs vertinti. Bet kadangi pas mus tokia visuomenė, žmonės vertina tik pagal rinktinę. Tikiuosi, ateityje žmonės vertins ir tuos, kurie žaidžia užsienyje“, – teigė A.Novikovas.

15min paklaustas, ar jaučiasi kiek neįvertintas, 31-rių futbolininkas papurtė galvą.

„Ne, esu įvertintas. Tapau geriausiu, žmonės, ekspertai balsavo už mane. Tiesiog noriu pasakyti, kad, kai tavo forma nėra tik tai, ką tu parodai rinktinėje“, – aiškino A.Novikovas.

Antroje Turkijos lygoje „Erzurumspor“ žygiuoja trečioje vietoje, tad šansai kitais metais sugrįžti į aukščiausią divizioną – itin realūs. Kalbėdamas su žurnalistais geriausias Lietuvos futbolininkas išdavė ir paslaptį.

„Jie man pasiūlė naują kontraktą. Tas kontraktas galios tik tada, kai pateksime į aukštesnę lygą“, – atskleidė A.Novikovas. „Jie nenori manęs prarasti. Aš tai žinau. Ir klubui, ir man tai didelė motyvacija“, – pridūrė jis.

Geriausiųjų rinkimuose A.Novikovas teigia pasigedęs Fiodoro Černycho, kuris nepateko į geriausiųjų trejetuką. Jame buvo Justas Lasickas ir Ernestas Šetkus.

„Kaip bežiūrėtum, jis (F.Černychas – aut. past.) rinktinėje žaidė gerai, įmušė du įvarčius, gerai pasirodė. Gal klubo niekas neseka. Bet manau, kad didžiausią pažangą padarė Justas Lasickas“, – 24-rių saugui komplimentą išsakė A.Novikovas.

Per savo karjerą rinktinėje vilnietis yra mušęs 12 įvarčių ir rezultatyviausių sąraše dalinasi antrąją vietą su legendiniu Antanu Lingiu. Pastarasis yra vienas garsiausių tarpukario Lietuvos futbolininkų, atstovavęs rinktinei 1928-1938 metais. O štai pirmoje vietoje – LFF prezidentas Tomas Danilevičius, mušęs 19 kartų. Nors per 2021-uosius A.Novikovas, vilkėdamas rinktinės marškinėlius, nemušė nė karto, juokiasi, kad pirma vieta nėra taip sunkiai pasiekiama.

„Čia nesmarkiai. Jei realizuočiau visus savo momentus, galėčiau per trejas rungtynes pasivyti (juokiasi). Bet žinant Lietuvos futbolą, yra sunku įmušti įvarčius. Negalvoju apie tai, kai einu į aikštę. Man svarbiausia, kad komanda laimėtų. Pergalių pas mus nebūna tiek daug, bet kiekviena pergalė suteikia labai daug emocijų“, – tikino A.Novikovas.

Grįžti į