bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Be1 (buvusi Nacionalinė futbolo akademija)

2010 Geg 06 18:15

Pirmasis futbolininkų žingsnis į profesionalumą – įveikus itin didelę konkurenciją
http://www.lrytas.lt/-12731546941272121 ... raukos.htm
2010-05-06 17:16

Trys iš šimto. Su tokia konkurencija jau ketvirtą pavasarį Nacionalinėje futbolo akademijoje tenka kovoti talentingiems 13 ir 14 metų jaunuoliams iš visos Lietuvos. Tik trys vaikinai šiais metais pateks į akademiją. Tačiau tai nemažina peržiūroje dalyvaujančių jaunuolių optimizmo.

„Sportuoju nuo septynerių ir manau, kad rimtai žiūriu į futbolą. Labai noriu į akademiją. Nebijau, kad jeigu pateksiu, reikės išvažiuoti iš namų, gyventi visą laiką Kaune. Namo juk galima grįžti savaitgaliais, o norint kažką pasiekti – kito kelio nėra“, - savo, o ir daugelio bendraamžių svajonę pateikė keturiolikmetis Andrius iš Marijampolės.

Tiesa, kai kurie jaunuoliai dėsto kur kas ambicingesnius planus. „Noriu žaisti gerame, pavyzdžiui, Madrido „Real“, klube. Man patinka Ispanijos futbolas – ten žaidžiamas techniškas, individualus žaidimas. Futbolo akademija man būtų tiesiausias kelias siekiant profesionalaus futbolininko karjeros“, - sakė Domas jau antrus metus atvykstantis į peržiūrą iš Alytaus.

Skirtingai akademiją vertinantys vaikinai dėl vieno sutaria nesiginčydami: nors išbandymai nebuvo sudėtingi, treneriai pasirodė itin griežti.

Rūpestį kelia miestiečių sveikata ir meistriškumo stoka

Dvi dienas akademijoje specialistai vertino jaunuolius fizines savybes, techninį ir žaidybinį pasirengimą. Atranką praėjusiems vaikinams teko parodyti teorinį futbolo išmanymą, o galiausiai pasitikrinti ir sveikatą.

„Stebėdami jaunuosius sportininkus matome ir liūdnokas tendencijas – sveikatos problemų neturinčių vaikų procentas sumažėjo iki minimumo. Ypatingai silpsta gyvenantys didesniuose miestuose. Vaikai, gyvenantys rajoniniuose miestuose bei miesteliuose, yra kur kas sveikesni ir stipresni. Matyt tai lemia aktyvesni gyvenimo būdas ir sveikesnė mityba“, - sakė atrankai vadovavęs Lietuvos futbolo federacijos techninio-metodinio skyriaus direktorius Stasys Stankus.

Žaisti ar stumdytis?

S.Stankus prasitarė, kad rūpesčių kelia ir gana prastas vaikinų techninis parengimas. Tai daugeliui kandidatų tampa pagrindine kliūtimi. „Treneriai peržiūrai atsiunčia geriausius savo vaikus, tačiau jų parengimas neretai nuvilia. Tokiame amžiuje jaunuoliai jau privalo turėti futbolo technikos pagrindus. Deja, neretai tenka su priimtais vaikais grįžti prie žaidimo pradmenų“ , - sakė S.Stankus.

Tai – labai opi problema. Šiuo metu daugelyje miestų, dažnoje futbolo mokykloje situacija yra tokia - treneris, surinkęs vaikų grupę, orientuojasi į fiziškai stipresnius vaikus tam, kad laimėtų prieš kito miesto ar sporto mokyklos komandą. Taip jį elgtis skatina mokyklų finansavimo sistema – kuo daugiau pergalių, tuo daugiau pinigų. Taip pamirštama, kad vaikas aikštėje turi mokytis, o ne “stumdytis. Praleidus svarbius treniruočių etapus, labai akivaizdžiai matosi spragos.

“Lietuvos futbolas daug kritikos sulaukia dėl technikos stokos ar nepakankamai gražaus žaidimo. O kaip jis bus, jeigu trenerių tikslas – ne vaikų meistriškumas, o mokyklos vieta turnyrinėse lentelėse ir ataskaitose sporto skyriams? Kol nebus krepšelių sistemos, skatinančios sveiką mokyklų konkurenciją, tol turėsime jėga, o ne technika grindžiamą žaidimą”,- situaciją nelinksmai vertino S.Stankus.

Vis dėlto akademijos strategas džiaugėsi, kad kiekvienais metais pavyksta išskirti po kelis žaidėjus, vasaros pradžioje prisijungiančius prie talentingiausių futbolininkų akademijoje.

Už puikias sąlygas mokama prakaitu ir azartu

„Akademijoje rengiami profesionalūs futbolininkai. Jaunuolių laukia juodas ir sunkus darbas. Iš būsimų auklėtinių visų pirma tikimės motyvacijos ir sveiko užsispyrimo, tačiau jie privalo atitikti ir visus akademijos auklėtiniams privalomus kriterijus“, - sakė S. Stankus.

Jaunuoliai nuo 13 iki 18 metų gyvena sporto komplekse, kuriame yra futbolo maniežas, dirbtinės ir natūralios dangos aikštės po atviru dangum, sveikatai ir sportui skirtos patalpos. Vaikinais mokosi vidurinėje mokykloje, esančioje šalia akademijos komplekso, jiems sudaromas specialus pamokų tvarkaraštis, suderintas su treniruočių grafiku.

Lietuvos futbolo federacijos prieš trejus metus įkurta Nacionalinė futbolo akademija yra vienintelė tokia sporto įstaiga šalyje. Čia su talentingiausiais šalies futbolininkais dirba geriausi jaunimo treneriai, psichologai, pedagogai, medicinos personalas. Jaunuoliai, patekę į akademiją, nemoka jokių mokesčių, visas išlaikymas – iš LFF. Kasmet akademijos išlaikymui skiriama daugiau nei 2 milijonai litų.

Šiauliai, Klaipėda, Panevėžys, Vilnius – tai miestai, kuriuose turėjo būti įkurtos analogiškos akademijos. Šiam projektui prieš kelerius metus buvo pritarusi bei lėšų numačiusi ir šalies Vyriausybė.

Šiandien Kauno akademija tegali priimti 40 vaikų iš visos Lietuvos. Kitų alternatyvų jaunieji talentai kol kas neturi.

Garsiausi Europos klubai patys steigia akademijas

S.Stankaus teigimu, būsimų akademijos auklėtinių svajonės žaisti garsiuose Europos klubuose - visiškai pagrįstos. Jaunuosius šalies futbolo talentus stebi ir į peržiūras kviečiasi Didžiosios Britanijos, Italijos, Vokietijos klubų jaunimo akademijos.

„Vakarų Europoje įprasta, kad patys klubai užsiimtų vaikų ir jaunimo rengimu. Čia veikia akademijos, kuriose vaikai sportuoja nuo mažens - tokiu būdu klubai augina sau pamainą. Ši veikla neretai finansuojam iš savivaldybių ir Valstybės biudžeto“ - pasakojo pašnekovas – „Tokia futbolo sistema akivaizdžiai perspektyvi – ne veltui mūsų vaikinai svajoja prisijungti prie geriausių klubų jaunimo komandų“.

Lietuvoje kol kas jaunųjų futbolininkų rengimas patikėtas valstybinėms sporto mokykloms. Šalies klubai, su retom išimtim, taip pat vangiai investuoja į pamainos auginimą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2011 Sau 20 10:27

Trijų futbolo akademijos auklėtinių keliai pasuko į Italiją
2011-01-20 10:10
http://www.lff.lt/lt/article/triju_futb ... _i_italija" onclick="window.open(this.href);return false;

Trys Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtiniai - Martynas Jefišovas, Dovydas Norvilas ir Paulius Toleikis - šią savaitę išvyko tobulintis į stažuotę Italijos klube A.C. “Montichiari”.

Klubas orientuojasi į jaunimą

Septyniolikmečiai klaipėdiečiai M.Jefišovas, D.Norvilas ir šilutiškis P.Toleikis “Montichiari” komandoje praleis pusę metų, po kurių galės su klubu pasirašyti kontraktą. LFF techninio direktoriaus Stasio Stankaus teigimu, pakvietimas reiškia, kad „Montichiari“ tiki lietuvių perspektyva ir mano, jog jie ateityje galės žaisti ir aukštesnio lygio ekipose. „Ne visi žaidėjai gauna tokią progą. Tai jiems galimybė kelti savo meistriškumą žaidžiant tarp vyrų, aukštesnėje varžybų pakopoje“, - sakė S.Stankus. „Montichiari“ klubas yra įsikūręs Šiaurinėje Italijos dalyje, Lombardijos regione netoli Brešos. 83 metų istoriją skaičiuojanti ekipa šiuo metu žaidžia ketvirtoje pagal pajėgumą lygoje „Lega Pro Seconda Divisione”, tačiau itin didelį dėmėsį skiria jauniesiems žaidėjams. „Klubo futbolo akademijoje sportuoja virš 600 futbolininkų, o jų treniruočių bazė pranoksta net ir keletą „Serie A“ lygos komandų”, - pasakojo NFA direktorius Raimondas Statkevičius. Netoliese - „Brescia“ klube – ilgus metus rungtyniavęs Lietuvos nacionalinės rinktinės gynėjas Marius Stankevičius sakė, kad jauniems žaidėjams „Montichiari“ bus tinkama komanda: „Žinau, kad ši komanda turi ambicijų kopti aukštyn. Italijos žemesnių lygų ekipos jauniems žaidėjams – gera vieta tobulėti.“

Italai tiki lietuvių perspektyva

Lietuviai Italijos ir kitų užsienio šalių klubus domina jau ne vienerius metus. D.Norvilui jau yra tekę pabuvoti Italijos grando Turino „Juventus“ akademijos peržiūroje, P.Toleikis yra buvęs net šešių Italijos klubų peržiūrose, buvo atsidūręs ir Anglijos „Liverpool“ akiratyje. M.Jefišovą italai stebėjo nuo pat jo pirmų dienų Nacionalinėje futbolo akademijoje. Visi trys žaidėjai praėjusiais metais atstovavo Lietuvos U-18 (1994 metų gimimo) rinktinei. Gynėjo pozicijoje žaidžiantis M.Jefišovas ir vartininkas P.Toleikis taip pat buvo kviečiami ir į U-19 rinktinę žaisti LFF I lygoje bei Europos čempionato atrankos rungtynėse.

Vis daugiau žaidėjų vyksta į užsienį

Būsimą pamainą Lietuvos nacionalinei rinktinei ruošianti Nacionalinė futbolo akademija į užsienį jau anksčiau išleido tris savo auklėtinius - vieno Italijos čempionato lyderių Romos „Lazio" jaunimo komandai atstovauja Aurimas Vilkaitis, gynėjas Edvinas Girdvainis atstovauja Padujos „Padova“, o vartininkas Lukas Lidakevičius - anglų „Barnsley“ klubui. Prie penkių lietuvių Italijoje, šį mėnesį gali prisijungti ir dar vienas akademijos auklėtinis – šešiolikmetis Donatas Kazlauskas, kuris baigia derinti sutarties detales su „Padova“ klubu. Vasario antroje pusėje į Anglijos antrojo diviziono „Notthingam Forest“ klubo peržiūrą išvyks Julius Aleksandravičius ir Deimantas Petravičius. Kitas akademijos auklėtinis Martynas Dapkus pastaruoju metu domina „Barnsley“ klubą ir keletą Vokietijos komandų.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2011 Geg 13 10:46

UEFA prezidentas lankysis Nacionalinėje futbolo akademijoje
2011-05-13 09:05
http://www.lff.lt/lt/article/uefa_prezi ... kademijoje" onclick="window.open(this.href);return false;

UEFA prezidentas Michelis Platini 2007 metais dalyvavo pirmosios ir kol kas vienintelės Lietuvoje Nacionalinės futbolo akademijos atidarymo iškilmėse. Tuo metu pirmieji akademijos auklėtiniai tik kėlėsi į dar dažais kvepiančias patalpas. Penktadienį prezidentas turės progą įvertinti tą šuolį, kuris buvo padarytas per ketverius metus.

Septyni auklėtiniai - garsiuose Europos klubuose

Nacionalinėje futbolo akademijoje, įsikūrusioje Kaune, mokosi, gyvena ir sportuoja talentingiausi sportininkai iš visos Lietuvos. Šiuo metu akademija turi daugiau kaip keturiasdešimt auklėtinių nuo 14 iki 18 metų. Talentingiausių futbolininkų pagrindu sudaromos pagrindinės jaunimo ir jaunių rinktinės, talentingiausi kviečiami ir į U-21 rinktinę. Čia rengiami profesionalūs futbolininkai, kurie ateityje turėtų įsilieti į Nacionalinės rinktinės gretas. Nors iki vyrų rinktinės dar toloka - įgūdžius teks šlifuoti įvairiuose klubuose - perspektyviausi vaikinai jau dabar graibstomi garsių Europos klubų, kiti nuolat kviečiami į įvairias peržiūras-sporto stovyklas. Sutartis su Italijos klubais jau pasirašė penki NFA auklėtiniai: čia akademijoje gautus įgūdžius toliau tobulina Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio", Serie A), Edvinas Girdvainis (AC „Padova", Serie B), Paulius Toleikis ir Dovydas Norvilas (AC „Montichiari", Serie C), Martynas Jefišov (AC „Montichiari", Serie C). Į Angliją jau iškeliavo Lukas Lidakevičius („Barnsley" FC, Championship), o artimiausiais mėnesiais turėtų išvykti ir Deimantas Petravičius (FC „Nottingham Forest", Championship). Dar aštuoniais žaidėjais domisi tokie klubai kaip „Maccabi Haifa" (Izraelis), „Hannover 96" (Vokietija), „Leicester" FC (Anglija), Londono „Arsenal" (Anglija) bei kiti.

Aikštynai užimti nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro

Tačiau Nacionalinė futbolo akademija nėra skirta tik jos auklėtinių poreikiams - ji atvira visiems žaidžiantiems futbolą. Žiemą Nacionalinės futbolo akademijos maniežas nesutalpina visų norinčiųjų. Atšilus orui - šalia esančios treniruočių bei varžyboms skirtos aikštės per mėnesį turi atlaikyti daugiau kaip 5 tūkstančių futbolininkų antplūdį. Čia nuolat treniruojasi ir varžybas rengia LFF aukščiausios ir I lygos klubai (FBK „Kaunas", „Atletas"; šaltesniu metų laiku - kiti klubai) du kartus per dieną sportuoja akademijos auklėtiniai, keliskart per savaitę - moterų A lygos komanda „Kaunas", pastoviai vyksta LFF III lygos Kauno apskrities pirmenybių rungtynės ir kitos mėgėjų varžybos, rengiamos vaikų ir jaunimo treniruotės bei varžybos. Aikštėmis naudojasi Lietuvos studentų futbolo lyga, jau nekalbant apie masinius renginius ir turnyrus. Jeigu ne naujos kartos, aukščiausia FIFA kategorija įvertintos, dirbtinės aikščių dangos, Nacionalinės akademijos užimtumas būtų bent 5 kartus mažesnis.

Investicijos į Lietuvos futbolo ateitį

Lietuvos futbolo federacija į šį futbolo infrastruktūros objektą jau yra investavusi apie 17 mln. litų. Kasmet akademijos išlaikymui iš federacijos biudžeto skiriama apie 2 mln. litų. Vis dėlto, pagrindinis investicijų tikslas - Lietuvos futbolo augimas. Tikimasi, kad akademijos auklėtiniai ne tik įsitvirtins užsienio klubuose, kurie šiuo metu yra aukštesnio lygio nei Lietuvoje, bet įgiję patirties sustiprins nacionalinę vyrų rinktinę. Įkūrus akademiją Kaune, buvo planuojama dar bent penkios didžiuosiuose šalies miestuose. Šiai įdėjai buvo pritarusi ir Lietuvos Respublikos Vyriausybė, tačiau žadėta parama kitų regionų nepasiekė, tad šiuos planus LFF nukėlė bent keleriems metams į ateitį.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2011 Lie 14 16:32

Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis seks R.Žutauto pėdomis
2011-07-14 08:53
http://www.lff.lt/lt/article/nacionalin ... to_pedomis" onclick="window.open(this.href);return false;

Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) jaunieji auklėtiniai toliau kelia sparnus į užsienį. Šį mėnesį 18 metų saugas Martynas Dapkus išvyko į Izraelį, kur treniruosis ir žais šios šalies čempionų Haifos „Maccabi“ klube.

Izraelio klubas įžvelgė perspektyvą

Praėjusiais metais tauragiškis M.Dapkus bandė laimę Anglijoje ir savaitę stažavosi antrojo diviziono „Championship“ klubo „Leicester City“ gretose. Saugu domėjosi ir kitos Anglijos, taip pat Italijos, Vokietijos ekipos. Tačiau geriausią pasiūlymą pateikė Izraelio klubas Haifos „Maccabi“, kuris panoro matyti M.Dapkų savo gretose ilgesniam laikui. Izraelyje Lietuvos U-19 rinktinės saugas treniruosis ir rungtyniaus mažiausiai metus. “Mano atžvilgiu šis variantas pasirodė palankiausias. Prieš mėnesį buvau nuvažiavęs į Izraelį, sėkmingai praėjau dešimties dienų atranką ir nutariau ten pasilikti. Šalis manęs tikrai neišgąsdino. Sakyčiau atvirkščiai - jos klimatas bei sąlygos žaisti futbolą yra pasakiškos”, - svetainei LFF.lt kalbėjo M.Dapkus. Pasak jo, Izraelio klube sudarytos idealios sąlygos: „Man daugiau teko treniruotis su dublerių komanda, bet taip pat turėjau keletą treniruočių ir su pagrindine “Maccabi” komanda. Tiek pagrindinė, tiek ir dublerių komanda turi atskiras treniruočių bazes. Dublerių treniruočių bazėje yra keturios puikios natūralios vejos ir kelios dirbtinės dangos aikštės.“ Gilias tradicijas turintis Haifos klubas buvo įkurtas 1913 metais. 2002 m. ši ekipa tapo pirmąja iš Izraelio, kuriai pavyko prasibrauti iki UEFA Čempionų lygos grupių etapo. Šį sezoną „Maccabi“ komanda dvyliktą kartą klubo istorijoje tapo šalies čempione.

Laukia sunkus ir atkaklus darbas

Izraelio čempionų gretas papildęs M.Dapkus džiaugėsi, kad buvo įvertintas jo kantrus ir pastovus pastarųjųj metų darbas, tačiau pabrėžė, kad dar teks ne mažiau paplušėti norint prasibrauti į pagrindinę ekipos sudėtį. “Iš pradžių tikrai žaisiu už dublerius, vėliau bus matyti. Puikiai suprantu, jog turėsiu atiduoti visas jėgas treniruočių ir rungtynių metu. Žinau, jog Haifos “Maccabi” klubo vadovai mane pasirinko žvelgdami į ateitį. Stengsiuos jų nenuvilti ir padaryti viską ką galiu. Manau, jog sunkus darbas ir atkaklumas eina koja kojon su sėkme”, - apie savo perspektyvas kalbėjo lietuvis. Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius, kad patekti į tokį klubą yra nelengva, o įsitvirtinti jame – dar sunkiau. “Patekti į tokį klubą yra išties nelengva, kadangi konkurencija yra milžiniška. Būnant aštuoniolikmečiu - dvigubai sunkiau. Visgi šis vaikinas sugebėjo savo užsispyrimu, fizinėmis galimybėmis ir tvirtu charakteriu įrodyti klubo vadovams, jog ateityje gali būti naudingas komandai”. Dabar Martyno laukia nelengvas kelias iki pagrindinės komandos slenksčio“, - sakė R.Statkevičius.

Lygina su R.Žutautu

R.Statkevičius, kuris M.Dapkaus augimą ir progresą sekė pastaruosius ketverius metus, jaunąjį akademijos auklėtinį yra linkęs lyginti su buvusiu Lietuvos nacionalinės rinktinės kapitonu, dabartiniu treneriu Raimondu Žutautu. Ne tik dėl to, kad abu rungtyniauja vidurio saugo pozicijose, o R.Žutautas per savo karjerą keturis sezonus yra praleidęs būtent Haifos „Maccabi“ klube - kur Izraelio ekipos fanų vis dar yra prisimenamas su nostalgija, ypač kalbant apie jo įspūdingą įvartį į “Manchester United” vartus. „R.Žutautas pasižymėdavo geru fiziniu pasirengimu, kovotojo savybėmis ir galingu smūgiu. Manau, kad Martynas turi panašių savybių, tačiau tikiu, kad jo perspektyvos gali būti dar geresnės“, - teigė NFA direktorius. M.Dapkus savo talentą iki šiol demonstravo Lietuvoje žaisdamas už nacionalinės akademijos komandą jaunių pirmenybėse, įvairaus amžiaus jaunimo rinktinėse bei šių metų Kauno „Atleto“ gretose I lygoje. „Varžovams jį nustumti būdavo praktiškai neįmanoma, jis fiziniu pasirengimu gerokai pranašesnis už savo bendraamžius. Tiesa, kol kas jam dar trūksta patirties, įgūdžių bei šaltakraujiškumo. Tačiau jei „Maccabi“ sugebės panaudoti jo geriausias savybes komandos labui, Martyno šioje komandoje laukia puiki ateitis“, - buvusiam auklėtiniui gerų žodžių negailėjo R.Statkevičius.

Užsienyje - aštuoni akademijos auklėtiniai

M.Dapkus tapo jau aštuntuoju NFA auklėtiniu, kuris persikėlė į užsienio komandą. Penki žaidėjai yra apsistoję Italijoje. Romos „Lazio“ jaunimo komandai atstovauja Aurimas Vilkaitis, gynėjas Edvinas Girdvainis rungtyniauja Padujos „Padova“, o vartininkas Paulius Toleikis, gynėjas Martynas Jefišovas ir saugas Dovydas Norvilas - AC "Montichiari". Anglijos “Barnsley” klube rungtyniauja vartininkas Lukas Lidakevičius, o į „Notthingam Forest“ neseniai išvyko ir penkiolikmetis Deimantas Petravičius. Į pastarąją Anglijos ekipas taip pat buvo kviečiamas stažuotis Tomas Dombrauskis. Kitas akademijos auklėtinis septyniolikmetis Donatas Kazlauskas yra atsidūręs Italijos ir Anglijos ekipų akiratyje.

Kaune futbolo techninio vystymo centre įsikūrusi Nacionalinė futbolo akademija pradėjo savo veiklą 2007 metais. Akademijos pagrindinis tikslas – ruošti pamainą Lietuvos nacionalinei rinktinei.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2012 Rgp 03 11:24

NFA auklėtiniams - profesionalų kontraktai
2012-08-03 10:30
http://www.lff.lt/lt/article/nfa_auklet ... kontraktai" onclick="window.open(this.href);return false;

Būsimą pamainą Lietuvos nacionalinei rinktinei ruošianti Nacionalinė futbolo akademija (NFA) į užsienį bei Lietuvos stipriausius klubus išleidžia vis daugiau savo auklėtinių. Iš jaunimo futbolo į profesionalų pereinantys žaidėjai įsitvirtina Anglijos, Italijos, Izraelio klubuose, o kiti - lieka Lietuvoje ir papildo mūsų čempionate pirmaujančius Panevėžio „Ekraną", Vilniaus „Žalgirį" bei kitas aukščiausios lygos komandas.

Anglijos klubas pasiūlė profesionalų kontraktą

Nuoseklus darbas treniruočių metu ir užsispyrimas klaipėdiečiui vartininkui Lukui Lidakevičiui leido pasiekti savo. 19 metų vartų sargas šią vasarą pasirašė profesionalų kontraktą su Anglijos „Barnsley" klubu. U-21 rinktinės kandidatas iki šiol žaidė „Barnsley" rezervinėje komandoje, tačiau po sėkmingo sezono jam buvo pasiūlyta prisijungti prie pagrindinės sudėties, kuri varžosi „Championship" pirmenybėse. Klaipėdietis su šiuo pasiūlymu sutiko ir padėjo parašą ant vienerių metų sutarties. „Tai svajonės išsipildymas. Pastaruosius du metus treniravausi su Luke'u Steele ir Davidu Preece'u, todėl su lyg kiekviena diena vis tobulėjau. Treniruotės su tokiais profesionalais kaip jie ir tokiu treneriu kaip Ianas, padarė mane geresniu. Gyvenimas Barnslije man patinka. Dabar tai mano namai", - oficialiam „Barnsley" klubo puslapiui sakė NFA auklėtinis.

Du jaunesni futbolininkai - 16 metų puolėjas Simonas Stankevičius ir metais jaunesnis saugas Tomas Dombrauskis atstovauja „Leicester City" jaunimo komandai. Dar vienas NFA auklėtinis, 16-metis saugas Deimantas Petravičius balandžio mėnesį debiutavo „Notthingam Forest" klubo jaunimo komandoje.

Išnuomotas sieks įgyti žaidybinės patirties

Lietuvos U-21 rinktinėje jau spėjęs įsitvirtinti NFA auklėtinis Martynas Dapkus ir toliau lieka Izraelyje. 19 metų saugas rungtyniaus Ahi Nazareth "Maccabi" klube. Šiai ekipai jį paskolino daugkartinis šalies čempionas Haifos „Maccabi" klubas, kurio jaunimo komandoje M.Dapkus praleido visą praėjusį sezoną. „Pasikalbėjęs su Haifos klubu nusprendžiau karjerą tęsti antroje pagal pajėgumą Izraelio lygoje, kur galėsiu rungtyniauti po 70-90 minučių per rungtynes ir taip įgyti žaidybinės patirties. Šiuo metu intensyviai ruošiamasi artėjančiam sezonui, kuris startuos rugpjūčio pabaigoje. Jaučiuosi labai gerai, esu patenkintas naujuoju klubu", - LFF.lt sakė M.Dapkus. Ahi Nazareth "Maccabi" klubas praeitame sezone antroje pagal pajėgumą Izraelio lygoje užėmė ketvirtąją poziciją, tačiau artėjantį sezoną komanda nestokoja ambicijų sugrįžti tarp stipriausiųjų šalies komandų.

Sudomino Lietuvos čempionato lyderius

Jaunieji akademijos auklėtiniai domina ir pajėgiausius Lietuvos futbolo klubus. Nuo praėjusių metų pabaigos Lietuvos čempionui Panevėžio „Ekranui" atstovauja Dovydas Norvilas, o Vilniaus MFD „Žalgiriui" atstovavo Donatas Kazlauskas ir Markas Benetas. Neseniai su „Ekranu" sutartį sudarė ir Edvinas Girdvainis. Devyniolikmetis gynėjas iš Klaipėdos E.Girdvainis du metus rungtyniavo Italijos „Primavera" čempionate, kur varžosi „Serie A" ir „Serie B" pirmenybių ekipų jaunimo komandos. Su „Padova klubu lietuvis išsiskyrė, tačiau jo talentą įvertino daugkartinis šalies čempionas Panevėžio „Ekranas". Gynėjo ir saugo pozicijose galintis rungtyniauti E.Girdvainis su „Ekranu" sudarė profesionalo kontrakte iki 2015 metų. 19 metų futbolininkas panevėžiečių gretose jau spėjo debiutuoti ir UEFA Čempionų lygos atrankos turnyre.

Vienas iš Lietuvos U-19 rinktinės atakų lyderių Donatas Kazlauskas pusę šio sezono praleido Lietuvos vicečempiono „Žalgirio" gretose, kur per septynerias žaistas rungtynes pelnė vieną įvartį. Vis dėlto neseniai perspektyvusis puolėjas grįžo į akademijos ekipą, kuri žaidžia pirmoje šalies lygoje ir kartu ruošiasi kitąmet Lietuvoje vyksiančiam Europos U-19 čempionato finaliniam etapui. „Pusmetis praleistas vienoje iš stipriausių Lietuvos komandų buvo naudingas Donatui. Visgi pasikalbėję su juo pačiu ir su „Žalgirio" klubu nusprendėme, jog jam geriau bus žaisti ir tobulėti su akademijos komanda, kur jis gaus daugiau žaidybinio laiko", - LFF.lt sakė NFA direktorius Raimondas Statkevičius.

„General Financing A lygos" klubuose rungtyniauja ir kiti akademijos auklėtiniai. Vilniaus „Žalgirio" klubas Klaipėdos „Atlantui" paskolino saugą Marką Benetą, Tauragės „Tauro" gretose rungtyniauja saugas Mantvydas Eiza, o Alytaus „Dainavoje" - puolėjas Lukas Baranauskas. Šį pusmetį Vilniaus „Reo" klube praleido ir gynėjas Martynas Jefišovas.

Įsitvirtina „Lazio" jaunimo komandoje

Dar vienas U-21 rinktinės gynėjas, akademijos auklėtinis Aurimas Vilkaitis po antro sezono Italijoje vis labiau įgauna Romos „Lazio" jaunimo komandos trenerių pasitikėjimą. Birželio mėnesį pasibaigusiame Italijos jaunimo čempionate, kuriame žaidžia gimę 1992 m. ir jaunesni "Serie A" ir "Serie B" klubų jaunieji futbolininkai, lietuvio klubas finale turėjo pripažinti Milano „Inter" futbolininkų pranašumą ir užėmė antrąją vietą. "Lazio" klubas, kurio pagrindinei komandai atstovauja ir kitas lietuvis Marius Stankevičius, jaunimo čempionato aukso ar sidabro nebuvo iškovojęs jau 11 metų.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2013 Spa 10 12:39

Šiauliuose steigiamas Nacionalinės akademijos filialas
2013-10-10 12:15
http://www.lff.lt/lt/article/siauliuose ... s_filialas" onclick="window.open(this.href);return false;
Sidas Aksomaitis, "Respublika"

Lietuvos futbolo ateitis formuojama ir gilias šios sporto šakos tradicijas turinčiame Šiaulių mieste - čia šiemet suburta U16 jaunųjų futbolininkų (gim. 1998 m.) amžiaus grupė. Pamaina Lietuvos nacionalinei rinktinei taip pat rengiama ir Panevėžio futbolo akademijoje, kur treniruojasi U17 (gim. 1997 m.) futbolininkų komanda, bei Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune, kur suburti geriausi U15 (gim. 1999 m.) ir U14 (gim. 2000 m.) amžiaus grupių futbolininkai iš įvairių šalies miestų. Šią vasarą Nacionalinėje futbolo akademijoje ketverius metus trukusią rengimo programą baigė U19 (gim. 1994 - 1995 m.) amžiaus grupės futbolininkai, kurie sudarė Lietuvos U19 rinktinės pagrindą Europos čempionate.

Planuose - Vilnius ir pajūris

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras, trečiadienį Šiaulių miesto savivaldybėje pristatant Šiauliuose suburtą U16 amžiaus grupės ekipą, teigė, jog dėmesys jaunųjų sportininkų ugdymui yra vienintelis šansas tokiai mažai valstybei kaip Lietuva išlikti konkurencinga sporto pasaulyje. Tam, kad gerų rezultatų būtų galima tikėtis suaugusiųjų sporte, pasak J.Kvedaro, jaunimą būtina ugdyti mažiausiai penkiose amžiaus grupėse. „Šiaulių miestas Nacionalinės futbolo akademijos U16 amžiaus grupės futbolininkų ilgalaikei programai įgyvendinti pasirinktas neatsitiktinai, - teigė J.Kvedaras. - Šiauliai yra futbolo kraštas, turintis gilias tradicijas, todėl tikimės, jog, bendradarbiaujant su čia dirbančiais futbolo specialistais ir miesto valdžia, pavyks pasiekti gerų rezultatų. Tam, kad šiandieniniai 15-mečiai kažką pasiektų ateityje, reikia bent šešerių metų juodo darbo".

LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas teigė, jog jaunųjų futbolininkų amžiaus grupes ketinama suburti ir kituose šalies regionuose. „Pagal projektą, ateityje tokias grupes tikimės suformuoti ir Vilniuje, ir pajūrio krašte, - sakė E.Eimontas. - Reikia viską įvertinti, viską skaičiuoti. Mes ieškome bendradarbiavimo, domimės, kokias sąlygas jauniesiems sportininkams gali pasiūlyti vietos klubas ir savivaldybė, kiek ir kuo turės prisidėti federacija".

Kitąmet laukia atrankos varžybos

Šiauliuose suburtus U16 amžiaus grupės futbolininkus treniruojantis Deivis Kančelskis „Respublikai" sakė, kad komandą sudaro 10 šiauliečių ir tiek pat sportininkų iš kitų miestų: Klaipėdos, Pakruojo, Pasvalio, Gargždų, Kauno, Utenos bei Plungės. Visi šie jaunieji futbolininkai mokosi vienoje klasėje Vijolių mokykloje. Iš kitų miestų atvykę ekipos nariai apgyvendinti Šiaulių miesto savivaldybės suteiktame bendrabutyje. „Svarbus išbandymas šios rinktinės laukia kitų metų rudenį atrankos varžybose į Europos čempionato U17 finalinį etapą, kuris vyks 2015-aisiais, - sakė D.Kančelskis. - Šioms oficialioms varžyboms rengsimės dalyvaudami draugiškuose turnyruose Lietuvoje ir užsienyje, „Baltijos taurės" pirmenybėse".

Pasak Šiaulių futbolo akademijos direktoriaus Sauliaus Lesnicko, 1998 m. gimę jaunieji Šiaulių futbolininkai ne kartą yra tapę Lietuvos čempionais, todėl šiauliečių komandos pagrindu ir buvo formuojama U16 amžiaus grupės ekipa. Su jos vartininkais dirba treneris Audrius Paškevičius, futbolininkų sportine forma rūpinasi bendro fizinio pasirengimo treneris Andrius Norkus. „Tikimės, kad pirmieji darbo vaisiai bus matyti jau kitų metų rudenį atrankos varžybose į Europos čempionato U17 finalinį etapą", - sakė S.Lesnickas.

...

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2014 Rgp 26 13:10

7-ąjį sezoną pradėsianti Nacionalinė futbolo akademija seks olandų ir belgų pavyzdžiais
http://www.lff.lt/lt/article/7-aji_sezo ... avyzdziais" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo aistruoliai praėjusią vasarą plojimais dėkojo garbingai su Europos elitu kovojusiai devyniolikmečių rinktinei, o praėjusią savaitę stebėti sėkmingą mūsų jaunųjų šalies futbolininkų žaidimą su Rusijos ir Ukrainos komandomis tarptautiniame „Amber Cup" Klaipėdoje.

Tačiau nedaugelis žino, kokį kelią nuėjo šie žaidėjai svajodami vieną dieną apsivilkti Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės marškinėlius, ir koks darbas atliekamas pagrindinėje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) šalies futbolo talentų kalvėje - Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA).

NFA duris daug metų varstė pernai rezultatyviausiu Europos U-19 čempionato žaidėju tapęs Gratas Sirgėdas, o Lukas Spalvis prieš išvykdamas į Daniją, kur žaibiškai nuskynė pagrindinius laurus, taip pat tobulinosi Kaune.

Kita grupelė lietuvių užsienyje dar laukia savo šlovės akimirkos. Simonas Stankevičius ir Tomas Dombrauskis - šiemet į Anglijos „Premier" lygą iškopusio „Leicester City" akademijoje, Deimantas Petravičius „Nottingham Forest" (Anglija) klube. „Aalborg" ekipoje Luko Spalvio pėdomis siekia nužengti Domantas Šimkus, o Martynas Zaleckis ir Klaidas Janonis neseniai išvyko į Italiją.

Nuo to laiko, kai sutartį su Romos „Lazio" sudarė NFA auklėtinis Aurimas Vilkaitis, keliai į Italiją atsivėrė ir kelių šalies klubų auklėtiniams. Tomas Švedkauskas ir Giedrius Matulevičius iš Marijampolės „Sūduvos" išvyko į AS „Roma" ir „Parma" klubus, o Vykintas Slivka iš Panevėžio „Ekrano" iškeliavo į Turino „Juventus".

Viltis pasekti jų pavyzdžiu puoselėja nauji futbolininkai. Apie darbą su jaunais žaidėjais, NFA veiklą, rezultatus ir ateitį LFF.lt svetainei papasakojo NFA direktorius Raimondas Statkevičius.



- Nacionalinė futbolo akademija rudenį pradės 7-ąjį savo sezoną. Kiek žaidėjų kartų jau baigė akademijos ugdymo programą? Kokie pirmieji jų pasiekimai?
- Pirmieji akademiją baigė gimusių 1993 metais žaidėjų grupė. Tačiau pilną ugdymo programą įvykdė kita karta - gim. 1994, 1995 ir 1996 metais. Ši grupė parodė, kad nuosekliai ir tikslingai dirbant - iš pradžių akademijos auklėtiniams rungtyniaujant kaip atskirai komandai, o vėliau, sulaukus 17-18 metų, išsiskirčius po klubus - galima pasiekti gerų rezultatų.

Tai parodė ir praėjusių metų Europos U-19 (iki 19 metų) čempionato finalinis etapas, ir šių metų patekimas į „Elitinį" etapą, ir žaidėjų debiutai iš pradžių jaunimo (U-21), vėliau - nacionalinėje rinktinėje. Mums tai reikšmingi pasiekimai. Toks ir yra pagrindinis mūsų tikslas.

Per tuos aštuonerius metus pamatėme tas kryptis, kuriose darėme klaidų - kalbant tiek apie atranką į akademiją, tiek apie treniruočių procesą. Tokia patirtis leidžia mums toliau tobulinti rengimo programas siekiant paruošti žaidėjus nacionalinei rinktinei.

- Kaip vyksta jaunųjų žaidėjų atrankos į akademiją procesas? Kokio amžiaus žaidėjai dabar atrinkti?
- Šiuo metu akademijoje surinkta nauja karta - 14-15 metų žaidėjai (gim. 2000 ir 1999 m.). Jie Kaune treniruojasi atitinkamai vienerius ir dvejus metus, tačiau mūsų akiratyje jau yra daug seniau. Prieš trejus metus pradėjome Jaunųjų talentų paieškos ir ugdymo programą, pagal kurią 10-11 metų žaidėjus atrinkome ir testavome, identifikavome talentus.

Vėliau jiems buvo sudarytos papildomos užduotys treniruotėms savo mokyklose, klubuose, nuolat stebima vystymosi dinamika. Pagrindinis programos tikslas - kad į akademiją šie žaidėjai ateitų turėdami pakankamus pagrindinius įgūdžius, kad nereiktų skirti papildomo laiko treniruotėms.

Dabartinėje talentų programoje ketverių metų ciklas eina į pabaigą, bet tikimės pratęsti programą ir šių metų pabaigoje ruošiamės dėl finansavimo paduoti paraišką į FIFA. Tuo labiau, kad atsirado poreikis plėstis, į testavimą buvome įtraukę ir mergaites. Joms ateityje planuojame skirti daugiau dėmesio.

- Kaip vyksta pats ugdymo procesas akademijoje, kokios užduotys keliamos?
- Dirbama panašiu modeliu, kaip ir prieš tai buvusios kartos. Tikslai dvejopi. Pirmiausia - žaidėjas, kuris kaip individualybė atitiktų nacionalinės rinktinės modelį. Antras, lygiagretus tikslas - komandinis žaidimas, asmenybė kaip komandos dalis.

Kasdieninis ugdymo procesas iš esmės nepasikeis - tai futbolo treniruotės ir bendrojo ugdymo mokykla viename lygmenyje. Nuo rugsėjo 1-osios prasideda mokslo metai, per kuriuos akademijos auklėtiniai turės įrodyti, kad yra verti čia būti ne tik dėl pasirodymų aikštėje, bet ir mokslo rezultatų.

Galbūt nauja bus tai, kad sportinis procesas dar labiau įtakos žaidėjų dienotvarkę. Atsiras daugiau konkurencingų rungtynių, po kurių bus ir fizinio bei psichologinio nuovargio, ir traumų. Bus ir sėkmės akimirkų, ir nesėkmių. Todėl NFA išliks tik labiausiai motyvuoti, labiausiai siekiantys ateitį susieti su profesionalų futbolu.

Mūsų prioritetas - pasirūpinti, kad jaunieji futbolininkai nejustų buitinių, administracinių nepatogumų, trikdžių. Tam, be abejo, reikia nemažai lėšų. Didžiąją dalį skiria LFF, taip pat ieškome kitų galimybių, dalyvaujame įvairiuose projektuose. Apie šeštadalį gauname iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo.

- Kokiose varžybose dalyvauja ir dalyvaus NFA grupės?
- LFF restruktūrizavus jaunių varžybų sistemą, abi NFA komandos dalyvaus Elitinėje jaunių lygoje U-18 ir U-16 amžiaus kategorijose. Tiesa, gimę 1999-aisiais rungtyniaus tarp g. 1996-1998 m., o g. 2000 m. - tarp g. 1999 m. žaidėjų.

Tai yra didelis iššūkis - ne tiek žaidybiniu aspektu, kiek fiziniu išsivystymu. Šiame amžiuje du ar trys metai reiškia nemažai. Tačiau žaidimas Elitinėje lygoje yra žingsnis į profesionalumą, nes už metų kitų šiems jauniems žaidėjams jau reikės persikelti į klubinę sistemą, kur reikės įveikti konkurenciją tarp suaugusių futbolininkų. Dalyvavimas tokiose pirmenybėse yra geras išbandymas.

Norint tapti profesionalesniu taip pat svarbi patirtis žaidžiant su užsienio komandomis. Stengiamės, kad tarptautinių rungtynių patirties žaidėjai įgytų kuo anksčiau. Kaip pavyzdį galima paminėti NFA komandų dalyvavimą turnyrą Danijoje, kur vieni tapo nugalėtojai, kiti pateko tarp prizininkų.

Vyriausia NFA grupė - U-16 - šiuo metu rungtyniauja tarp metais vyresnių tradiciniame turnyre pajūryje. U-15 komanda pagal bendradarbiavimo su Šlėzvigu-Holšteinu sutartį yra išvykusi į savaitės stovyklą Vokietijoje, kur žaidžia tarptautines rungtynes. Ieškome ir kitų galimybių žaidėjams parungtyniauti su kitų šalių futbolininkais.



- Didžiausių Europos lygų klubų akademijoms Italijoje, Vokietijoje, Anglijoje atstovauja 7 lietuviai, dar keli priklauso žemesnių lygų komandoms. Kaip mūsų žaidėjai sulaukia tokių pakvietimų? Ar jau esame pripažįstami Europoje?
- Žinomi Europos klubai jau žino kas yra NFA ir nuolat atsiunčia savo skautus, taip pat siūlo bendradarbiauti įvairiais aspektais. Dabar nuolat ryšius palaikome su „Leicester City", „Aalborg" klubais. Atstovavimas tokiems klubams žaidėjams suteikia geros patirties. Viena iš mūsų darbo krypčių - siekti suteikti galimybę žaidėjams išvykti į galingų Europos lygų klubus.

Buvome pastebimi ir anksčiau, bet dar labiau susidomėjimą padidino LFF organizuotas Europos U-19 čempionatas. Europos futbolo šalys atkreipė dėmesį į savitų žaidėjų pasireiškusią Lietuvos rinktinę. Gratas Sirgėdas sulaukė galimybės išvykti į Vokietiją, o Lukui Spalviui tokia patirtis sutvirtino jo pozicijas „Aalborg" komandoje. Taip pat iškart gavome kelis pasiūlymus sužaisti tarptautines rungtynes U-16, U-17 lygmenyje.

Geri pavyzdžiai paskatino ir vidinį populiarumą. Tėvai pradėjo aktyviau domėtis, kur galima būtų vaikams treniruotis aukštesniu lygmeniu, prašyti priimamiems atvykti į peržiūras. Taip pat pastebėjome didesnį susidomėjimą vykdant atrankas į jaunesnio amžiaus grupes, patys vaikai labiau motyvuoti dalyvauti futbolininkų rengimo programose.

Dar vienas aspektas - kaimyninėse šalyse jau esame pripažinami kaip sėkmingai veikianti akademija. Pavyzdžiui, neseniai buvau susitikęs su buvusiu Ukrainos rinktinės žaidėju Aleksandru Vaščiuku, kuris steigia savo akademiją ir ieško partnerių, semiasi patirties. Dieną prieš tai buvo atvykę Latvijos atstovai, kurie Steicelėje steigia savo akademiją. Jie domėjosi mūsų darbu, pasiūlė bendradarbiauti.

Savo iniciatyva taip pat plečiame akiratį. Norime bendradarbiauti su Vakarų Europos šalimis, kurios pagal dydį panašios į mus ir puikiai pasirodė paskutiniame Pasaulio čempionate. Paskutinę rugpjūčio savaitę atvyks Roterdamo „Feyenoord" U-18 komandos treneris. Rugsėjo 5-ąją atvyks Amsterdamo „Ajax" futbolo akademijos atstovai, kurie pristatinės savo klubo mokymo programos. Taip pat planuoju vykti į Belgiją pasidomėti akademijų, veiklos, jaunimo ugdymo klausimais.

- Dėl jaunų žaidėjų išvykimo į užsienį pasigirsta ir kritiškų nuomonių - kad jie ten prapuola, kad geriau būtų žaisti už vyrų komandas Lietuvoje. Ką atsakytumėte į tai?
- Aišku visuomet yra grėsmė, kad išvykęs žaidėjas taip ir nesugebės pereiti į profesionalų futbolą. Nereikėtų tikėtis, kad kiekvienas žaidėjas pasirašys profesionalų kontraktą. Yra daug tai lemiančių faktorių, kartais tai netgi nepriklauso nuo pačio žaidėjo - tokia šiuolaikinio futbolo realybė.

Tačiau viena kita sėkmės istorija atneša nemažai dividendų Lietuvos rinktinėms. Tai pavyzdys, įkvėpimas kiekvienam, žengiančiam pirmus žingsnius futbolo treniruotėse.

- Vienas iš NFA deklaruojamų tikslų - plėsti akademijų tinklą į įvairius regionus. Ką pavyko nuveikti šioje srityje?
- Pirminė idėja buvo sukurti rinktinių centrą Vilniuje su regioninėmis akademijomis Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Marijampolėje. Kai kas nepavyko, kai kur plėtra pakrypo kiek kitokia linkme.

Panevėžyje ir Šiauliuose futbolo mokyklos jau anksčiau tapo akademijomis, ten buvome įsteigę NFA filialus. Šiemet šiuose miestuose pat įsikurs biudžetinės regioninės sporto gimnazijomis su futbolo grupėmis iš berniukų ir mergaičių. Todėl galima sakyti, kad vyks platesnė veikla.

Klaipėdoje ir Marijampolėje akademijos įsteigtos prie klubų ir ten vykdo savo veiklą, tačiau dar netapo tokiais regioniniais centrais, kokių buvo tikimasi.

Pastaruoju metu konsultuojame dėl Alytaus futbolo akademijos steigimo. Į šią akademiją bus sukeltos elitinės jaunių grupės nuo 15 metų amžiaus. Tuo tarpu Vilniaus futbolo akademija kol kas lieka projektiniame lygmenyje.

LFF per licencijavimo sistemą taip pat skatina, kad prie klubų atsirastų akademijos, kurios vykdytų jaunų žaidėjų ugdymą pakankamai profesionaliame lygmenyje.

Žygutis
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2014 Lie 17 12:56
Palaikoma komanda: Lietuvos rinktinė.
Miestas: Vilkaviškio raj.

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2014 Rgp 26 23:08

VAlio NFA.
:mrgreen: Laikas bėga, bet futbolas išlieka tas pats.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2015 Bir 18 17:56

Remigijaus postas apie LFF-NFA pasiekimus: http://gargzdas.lt/?p=511
2015-06-18

Ką darytų verslininkas, investavęs į projektui skirtus infrastruktūros objektus 17 milijonų litų, kiekvienais metais tam projektui skiriantis dar po 2 milijonus, ir po aštuonių metų nematantis jokio valdomos imperijos pagerėjimo? Tikriausiai pasiųstų į visas keturias puses tuos, kurie aštuonis metus po du milijonus paleisdavo į orą, ir pakeistų strategiją. Tiesa, verslininkas greičiausiai nelauktų aštuonis metus. Deja, atrodo, kad Lietuvos futbolo federacija nėra tas verslininkas, kuriam rūpėtų efektyvumas. Praėjo aštuoni metai nuo iškilmingo Nacionalinės futbolo akademijos (toliau – NFA) atidarymo, tačiau Lietuvos futbolo „imperija“ rezultatų vis dar tebelaukia.

2007 metų LFF ataskaitoje (visas ataskaitas galima rasti ČIA) buvo išdidžiai kalbama apie futbolo akademijų plėtrą ir šviesią Lietuvos futbolo ateitį. Pirmąja kregžde tapo NFA. 2006 metų lapkričio 30 dieną įsteigta VšĮ „Kauno futbolo akademija“, o 2007 metų birželio mėnesį perkirptos juostelės ir išgertas šampanas su M.Platini. Jau nuo pirmųjų NFA žingsnių buvo teigiama, kad jos tikslas – „ruošti aukšto sportinio meistriškumo futbolininkus, kurie ateityje galėtų prisijungti prie Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės“.

Vėlesnėse ataskaitose vis buvo džiaugiamasi, kad NFA puikiai veikia ir mūsų jaunieji futbolininkai vienas po kito vis važiuoja į garsius (ir ne tokius garsius) vardus turinčių užsienio klubų peržiūras, o kai kurie netgi pasirašo sutartis.

2011 metų liepos mėnesį džiaugsmas liejosi per kraštus, kai sutartį su Maccabi Haifa pasirašė 1993 metų gimimo Martynas Dapkus. Jis tuo metu tapo aštuntuoju NFA auklėtiniu, kuris įtikino savo perspektyvumu užsienio klubą.

Tiesa, jau 2014 metų rugpjūčio mėnesį akademijos direktorius R.Statkevičius, tarsi apsidrausdamas, kalbėjo apie tai, kad nors pirmieji akademiją baigė 1993 metais gimę futbolininkai, tačiau pilną ugdymo programą praėjo tik tie, kurie gimę 1994 metais ir vėliau. Kaip reikšmingas pasiekimas buvo įvardijamas pats faktas, kad akademijos auklėtiniai kviečiami į U-21 ir nacionalinę rinktinę. Ir prabilta apie klaidas: „Per tuos septynerius metus pamatėme tas kryptis, kuriose darėme klaidų – kalbant tiek apie atranką į akademiją, tiek apie treniruočių procesą“.

Kokius rezultatus mato tas, kuris nėra susijęs su NFA? Kaip sakė vienas sovietinio filmo herojus, „mes nesikliausime atsitiktinumu“ – t.y., ne žavėsimės tuo, kas, kada ir kur buvo peržiūroje ar pasirašė pirmąją sutartį, o vertinsime, kur yra šiandien. Apsiribosime tais futbolininkais, kurie gimę 1993-1995 metais. Didžioji dalis jų jau turėjo įrodyti, kiek pagrįstos su jais sietos viltys.

Kadangi niekada viešai nebuvo pateikti „akademikų“ sąrašai, tai vienintelė galimybė atskirti, kas kuria trajektorija (akademijos ar klubų) keliavo – skelbiami įvairių rinktinių kandidatų sąrašai, kuriuose pažymima konkretaus futbolininko priklausomybė. Be abejo, tokiu būdu nepavyko nustatyti visų konkrečios amžiaus grupės „akademikų“ (jų kiekvienoje amžiaus grupėje turėjo būti apie porą dešimčių), o kai kada tas „priskyrimas“ kelia ir tam tikrų pagrįstų abejonių (kai fubolininkas viename sąraše yra dar klubo auklėtinis, po pusmečio jau „akademikas“, o dar po metų – vėl klubo auklėtinis).
Visas sąrašas (trys sąrašai) pateikiamas paveiksle.

1993 metų sąrašą sudaro 14 futbolininkų. Nepaisant to, kad informaciniame amžiuje paprastai apie bet kurį viešesnį žmogų galima sužinoti daug, apie trijų futbolininkų dabartinius klubus nepavyko aptikti informacijos. Manykime, kad nemoku ieškoti, o ne kad tie futbolininkai jau baigė karjerą (bent jau profesionalią). Visgi bendrą tendenciją galime matyti. Nei vienas iš šios kartos „akademikų“ nesugebėjo ilgesniam laikui „užsikabinti“ pajėgesniame klube, nors pradžioje vilčių buvo (pvz., A.Vilkaitis turėjo sutartį su Lazio, M.Dapkus su Haifos Maccabi, L.Lidakevičius su Barnsley). Tikriausiai sunku sieti Lietuvos futbolo atgimimo viltis su Ispanijos trečioje ar Italijos ketvirtoje lygoje žaidžiančiais futbolininkais. O įsitvirtinti A lygoje galima ir be „akademinės“ CV.

1994 metų sąraše jau randame 18 pavardžių. Tiesa, kai kurios mane nustebino – dalies A lygos klubų futbolininkų nesiejau su NFA (manykim, kad čia mano išsilavinimo spragos, o ne LFF komunikacijos įgriuva). Šiame sąraše ir dvi didžiosios Lietuvos futbolo viltys – G.Sirgėdas ir D.Kazlauskas. Atitinkamai 2013 metų ir 2014 metų geriausi jaunieji futbolininkai. Būtent jie vieninteliai ir atstovauja užsienio klubams. Vėlgi – ne Europos elitui. G.Sirgėdas, praleidęs porą sezonų ant VfB Stuttgart dublerių suolo, neseniai persikėlė į kitą trečiosios pagal pajėgumą Vokietijos lygos klubą, o galimybę pasitreniruoti su Arsenal jaunimu turėjęs D.Kazlauskas galiausiai nusėdo ant lenkų Lechia suolo. Kitiems „akademikams“ ir tokie pasiekimai buvo per didelis iššūkis, tad liko tik I lyga arba A lygos klubo atsarginių vaidmuo (su kai kuriom išimtimis).

Įdomu, jog dviejų ne NFA auklėtinių karjera įspūdingesnė. Vartininkas Tomas Švedkauskas turi sutartį su AS Roma (tiesa, buvo skolinamas portugalų antros lygos SC Olhanense), o puolėjas Lukas Spalvis yra įsitvirtinęs danų Aalborg BK. Beje, pastarąjį žaidėją karts nuo karto NFA bando pateikti kaip vieną iš savo auklėtinių, nors L.Spalvis iš esmės brendo vokiečių klubuose, o NFA buvo tik labai laikina stotelė pakeliui iš SC Freiburg į Aalborg BK.

Keturiolika 1995 metais gimusių „akademikų“ taip pat nepribloškia savo pasiekimais. Trijų užsienio klubuose esančių jaunuolių karjeras reiktų vertinti atsargiai. Visi trys futbolininkai kol kas atstovauja nurodytų klubų jaunimo komandoms. Kaip matome iš vyresnių jų kolegų pavyzdžių, tai ne visada garantuoja tolesnę sėkmę.

Tų pačių metų gimimo Vykinto Slivka įrodė, kad ir be NFA galima atsidurti pajėgiame užsienio klube. 2012 metų viduryje iš Ekrano dublerių į Juventus iškeliavęs futbolininkas šį pusmetį Italijos čempionų buvo skolinamas Slovėnijos pajėgiausioje lygoje žaidžiančiam NF Gorica, o neseniai savo gebėjimais nustebino ir Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerį, kuris dvikovoje su šveicarais futbolininką įtraukė į startinę sudėtį.

Apibendrinimas būtų labai paprastas – aštuoni metai praėjo, bet stebuklas neįvyko ir NFA savo tikslo nepasiekė. Tie „akademikai“, kurie sulaukia kvietimų į nacionalinę rinktinę, kol kas kviečiami avansu, nes nei rinktinės žaidimui, nei rezultatams didelio poveikio nedaro. Galima sakyti, kad NFA veikla nepagerino ir U-21 bei jaunesnių rinktinių rezultatų. Tai gal reiktų pritarti Valdui Ivanauskui, kuris interviu Lietuvos rytui pasakė: „Mūsų akademiją valdo Stasys Stankus ir jam reikėtų padėkoti, pagerbti ir daugiau niekada neprileisti prie vaikų“? O gal teisus Aurelijus Skarbalius, kuris teigia, kad turime ir sisteminių problemų: „Jei dirbsime viena kryptimi, tikrai neturėsime tokių situacijų kaip buvo rungtynėse su Malta, kai treneriui tenka apgailestauti, kad į rinktinę pakviesti keli jaunimo rinktinės žaidėjai nėra kartu žaidę, nespėja apsiprasti prie naujo žaidimo stiliaus“? O gal teisūs abu? Kaip bebūtų, atrodo, kad mes ir toliau lauksime stebuklo.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: LFF veikla

2015 Bir 18 18:01

Dėmesio vertas komentaras po Remigijaus postu:
Liutauras Varanavičius
2015-06-18 12:46

Labai teisingai surašyta analizė. Tam kad įvertinti šį „rezultatą“ reikia analizuoti visą pirminį planą ir jo įgyvendinimą.
Pirminis planas buvo – NFA, kaip futbolininkų ruošimo piramidės viršūnė, 4-5 regioninės akademijos (kartu su klubais), kelios mažesnės klubinės akademijos, ir bendra ruošimo – vertinimo sistema, kasmet individualiai įvertinant min 1000 talentų.
Šalia viso to buvo numatytas privalomas vaikų trenerių pasikeitimas vaikui augant.
Visos šitos sistemos esmė – išskyrus NFA visa futbolininkų ruošimo sistema remiasi klubiniu futbolu.
Kodėl tai nepavyko/neįvyko?
Pirmiausia dėl to, kad Kvedaras ir Stankus nekenčia klubų. Kaip ir visi diktatūros šalininkai jie suprato kad klubų savarankiškumas anksčiau ar vėliau sugriaus jų „darželį“
Antra, tam kad tokia sistema veiktų turėjo būti nusamdyti užsienio mokyklą praėję specialistai – A rinktinės treneris, bei Sporto direktorius -atsakingas už jaunimo piramidę ir jie turėjo kartu tai sukurti, su vietiniu specialistų pagalba…. O čia ir pasirodė Stankaus sugebėjimai….
Ir trečia – klubai nebuvo pasiruošę tai padaryti ir sutvarkyti savo valdymo struktūras. Arčiausiai buvome Šiauliuose – su savivaldybę viskas buvo sutarta – miestas buvo pasiruošęs viską atiduoti klubo akademijai ir net garantuoti Futbolo mokyklos krepšelio – apie 1 mln litų per metus garantuotą finansavimą. Tačiau Šiaulių futbolo bendruomenė nesugebėjo įveikti savo Kvedariškos mokyklos – vietiniai vadukai nenorėjo atiduoti šiltų postų Futbolo mokykloje, nors tuo pačiu sėdėjo ir klubo savininko kišenėje….
O Stankus su Kvedaru sėkmingai sugebėjo sukelti visą valstybinių sporto mokyklų valdininkų ir trenerių armiją nuversti „sporto mokyklas norintį sugriauti“ Varanavičių.

O dabar turim tokį rezultatą, kad ir vėl reikia grįžti atgal prie to kas buvo sugalvota jau prieš 8 metus….

P.S. norėčiau šį komentarą skirti futbolo bendruomenei, o ne FB :-)

mafia7
Pranešimai: 7312
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: LFF veikla

2015 Bir 18 18:34

Dar kai kas įdomaus... Ar NFA neturėtu ruošti jaunus žaidėjus A-lygai ? aš nelabai įsivaizduoju ko jie tikisi siųsdami tuos žaidėjus kažkur.Man toks įspūdis, kad jie patys negali nuspręsti, kaip sistema turi veikti, nes ji neveikia.Tų jaunų vaikiukų turi pačios komandos, patys ruošia, patys augina, jei užauga normaliai parduoda geresniam klubui.Kaip puikiai dirba Šiaulių akademija, Panevėžio akademija, kitų miestų jaunimo akademijos.Šneku apie tai, kad patys klubai paruošia žaidėjus, tad klausimėlis toks, kam ta NFA reikalinga ?

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2016 Vas 08 12:30

NFA kuruojantis S. Stankus apie kritikų pastabas: "Juokas ima"
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/nfa- ... as-imaquot" onclick="window.open(this.href);return false;

Nacionalinė futbolo akademija (NFA) savo veiklą Kaune pradėjo 2007 metais. Prieš beveik devynerius metus akademijos atidarymo renginyje dalyvavo ir pats UEFA prezidentas Michelis Platini.

Nors tuomet skambiai kalbėta apie būsimą talentų kalvę, NFA veikla norimų rezultatų neduoda. Talentingiausi jaunuoliai skambiai išlydimi į užsienio klubų akademijas, bet po kelerių metų jie tyliai grįžta namo.

Akademijos veiklą kuruojančio LFF Techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus portalo futbolas.lt paklaustas, ar neketina trauktis, nustemba: "O kodėl turėčiau?"

68 metų specialistas klausimus siūlo peradresuoti NFA direktoriui Raimondui Statkevičiui, bet galiausiai sutinka pasidalyti savo įžvalgomis.

- Ar neketinate palikti savo pareigų? - portalas futbolas.lt paklausė S.Stankaus.

- O jums to reikia?

- Tiesiog įdomu.

- Techninė asociacija yra atskiras juridinis vienetas, nepriklausomas nuo LFF. Mano sutartis galioja iki 2017-ųjų.

- Tai savo pareigas eisite dar metus?

- O kodėl turėčiau neiti?

- Akademijos veikla sulaukia daug kritikos, tad galbūt...

- Reikia ieškoti tikrosios tiesos, o ne klausytis, kas kur ką kalba. Mano įsitikinimu NFA dirba patenkinamai. Aišku nėra labai gerai, bet patenkinamai. Duodame tokius rezultatus, kokius galime duoti.

- Tačiau įkūrus NFA lūkesčiai buvo gerokai didesni.

- Mes naudojome prancūzų programą, kurie Europoje pirmieji ėmė kurti akademijas. Jie aiškiai pasakė, kad pirmųjų rezultatų reikia laukti dešimt metų. Mes tikėjomės greičiau, bet norai yra viena, o galimybės - kita.

Akademija priima 13-mečius, o vaikai iki 12 metų savo futbolo mokyklose jau turi būti išmokę visą programą ir pagrindus. Jų techninis parengimas silpnas, tad turime grįžti atgal mokyti juos technikos, taip ir kapstomės vietoje.

- Vaikai į akademiją ateina neparengti?

- Jie nėra taip parengti, kaip mes norėtume.

- Sakykite, kodėl dauguma į užsienį išvykstančių jaunuolių vėliau grįžta atgal? Kas negerai?

- Nieko blogo tame nėra. Tai konkurencijos ir psichologijos klausimas. Pavyzdžiui, Tomas Dombrauskis. Išvyko į Angliją. Anglai buvo juo patenkinti, kol nepradėjo pyktis su visais. Kažkur kažkas atsitiko ir žmogus ėmė iš savęs reikalauti mažiau. Simonas Stankevičius neatlaikė "Leicester City" puolėjų konkurencijos. Jam trūksta greičio, o tai labai svarbu atakuojant. Aurimas Vilkaitis patyrė traumą ir tai atsiliepė. Nedaug tų žaidėjų išvyko.

Europoje didžiulė konkurencija tarp jaunuolių. Labai gerą produkciją parengia buvusios Jugoslavijos šalys. Pas mus ir infrastruktūros problema. Tik dabar ėmė daugėti treniruočių aikščių.

- Jūs norite pasakyti, kad nereikia visų problemų užkrauti ant NFA pečių?

- Man juokas ima - kuo čia dėta akademija? Pas mus vaikai atvyksta daugiausiai iš rajonų. Jie ten turi prastas sąlygas treniruotis. Rinktinių rezultatai rodo ne akademijos, o visos Lietuvos futbolo produkcijos darbo vaisius.

NFA treneriai išprusę. Jie važinėja į kursus Olandijoje, Belgijoje, Anglijoje ir Vokietijoje, semiasi žinių. Jiems trūksta tik vadinamosios produkcijos. Reikia, kad futbolo klubams rūpėtų vaikai. Šiandien sporto mokyklos ugdo vaikus iki 12 klasės, po to jie dingsta nežinia kur. Nėra sistemos, kur jie galėtų eiti žaisti.

- Nesate nusivylęs NFA darbu?

- Nesakau, kad viskas gerai. Bet įsivaizduokite - sovietmečiu treniravau U-16 bei U-18 rinktines ir mes nė karto nepatekdavome į SSRS pirmenybių finalinius etapus. Būdavo sunku konkuruoti su Sankt Peterburgo, Maskvos rinktinėmis. Dabar, kai jauniai nugali visos Rusijos rinktinę - niekas nekreipia dėmesio. Vytauto Vaškūno treniruojama komanda sužaidė lygiosiomis su belgais, įveikė suomius - visi tyli. Tai kas čia blogai?

- Lygiai taip pat pralaimima tokioms komandoms, kaip Liuksemburgas.

- O jūs pažiūrėkite, kur žaidžia Liuksemburgo vaikai: Vokietijoje, Prancūzijoje. Prisirinkę imigrantų, turi milijoninį finansavimą. Aišku, Arminui Narbekovui nepasisekė Andoroje su jaunimo rinktine. Bet kai pakviečia 5-6 žaidėjus į nacionalinę rinktinę, resursų nebelieka.

- Kaip jūs reagavote į Valdo Ivanausko kritiką? Cituoju: "Stasiui Stankui reikia padėkoti, pagerbti ir daugiau neprileisti prie vaikų futbolo".

- (Juokiasi) Tai asmeniškumai. Jis gal porą kartų lankėsi akademijoje, bet nesusipažino nei su jos veikla, nei su treneriais ir darbo struktūra. Valdas išstojo prieš trejus metus, kalbėjo. Dabar vėl kalba. Norint kalbėti, reikia įsigilinti į situaciją. Mes ruošiame trenerius, suteikiame jiems UEFA kvalifikacijas.

- Aurelijus Skarbalius taip pat neteisus teigdamas, kad "LFF Techninis skyrius supuvę iš vidaus"?

- Pirmiausiai Aurelijui reikėtų atvykti pas mus ir įsitikinti, ką turime, ką mokame ar nemokame, o tada spręsti. O jis nuvažiavo į Uteną, kur futbolo praktiškai nėra, į Kauną pas trenerį Artūrą Ruževskį ir pagal juos padarė išvadas. NFA nė karto nebuvęs ir dėsto...

Apskritai čia buvo rinkiminis šou. Iki šiol nesuprantu, ko siekė Raimondo Karpavičiaus pusė. Nebuvo, nebuvo ir staiga išlindo. Nors padirbėtų 2-3 metus futbolo srityje, kažką nuveiktų.

Suprantu, kad būna nepatenkintų valdžia. Bet jei būtų nepatenkinti - išsirinktų kitą prezidentą. Šiemet rinkimai buvo labai griežtai stebimi audito ir rinkėjai galėjo įrašyti kokį nori kandidatą. Kad ir nupiešti, jei jiems to reikia.

Kas liečia kitus dalykus - mes kiek galime, tiek padedame rinktinės treneriams. Bet kai žurnalistai pradeda aiškinti, kad žaidėjus parenka S. Stankus... Pasiteiraukite pačių trenerių, ar jie klauso manęs, ar ne.

- Norite pasakyti, kad rinktinės kandidatų sąrašas nebuvo derinamas su jumis?

- Juokinga nuo tokių kalbų. Techninis skyrius turėjo interesų pasidomėti, kaip jauni perspektyvūs žaidėjai gali integruotis vyrų rinktinėje. Tuomet buvau komandiruotas su rinktine pasižiūrėti, kaip būtų galima tai padaryti. Ir nė karto nesu aiškinęs, kurį žaidėją kviesti, o kurio ne. Galite patys paklausti tiek Igorio Pankratjevo, tiek Vitalijaus Stankevičiaus, tiek Stasio Baranausko.

Jei I.Pankratjevas turėdavo klausimų dėl taktikos - pasakydavau savo nuomonę ir viskas. Net neidavau į komandos taktinius užsiėmimus, nes manęs prašė, kad nesimaišyčiau.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2016 Kov 09 14:18

Į Nacionalinę futbolo akademiją atvyks "Leicester City" akademijos atstovas
http://www.lff.lt/lt/article/i_nacional ... s_atstovas" onclick="window.open(this.href);return false;

Kovo 14-16 dienomis Nacionalinė futbolo akademija (NFA) sulauks svarbaus vizito iš Anglijos „Premier" lygos lyderių akademijos atstovo.

Į Lietuvą atskris Paulas Cheney'is, kuruojantis trenerių darbą „Leicester City" akademijoje. Kovo 14 dieną svečias NFA personalą supažindins su „Leicester City" klubo ir akademijos reprezentacine medžiaga. Antradienį P. Cheney surengs treniruotę vienai žaidėjų grupei.

NFA direktorius Raimondas Statkevičius LFF svetainei atskleidė anglo atvykimo detales, atsinaujinusį NFA bendradarbiavimą su „Leicester City" bei ryšius su kitais garsiais Anglijos klubais.

- Kada pradėtas NFA bendradarbiavimas su „Leicester City" akademija bei kokia proga jų atstovas atvyks šį kartą?
- Draugauti pradėjome prieš keletą metų. Kaip žinia, pirmoje mūsų žaidėjų meistriškumo grupėje, išaugintoje NFA ir ją baigusioje 2013 metais, buvo Simonas Stankevičius ir Tomas Dombrauskis. Paskutinius metus jie tobulinosi „Leicester City" akademijoje. Vėliau ryšys su anglais nutrūko, bet šių metų pradžioje jis atsinaujimo.

Man parašė Paulas Cheney'is ir pats parodė iniciatyvą atvykti į Lietuvą, rasti laiko vizitui, pristatyti naują „Leicester City" filosofiją ir įvertinti mūsų žaidėjus. Manau, turėsime su jais gerą ryšį. Įvertinus, kad pasikeitė visa „Leicester City" filosofija ir strategija šiems patekus į aukščiausią Anglijos divizioną ir dabar lyderiaujant, tai Paulo atvykimas bus vaisingas.

- Kuo šis vizitas galėtų būti aktualus NFA jauniesiems futbolininkams ir treneriams?
- Pirmiausia, šio vizito tikslas yra kontakto atkūrimas. Svečias atvyks trim dienom. Pirmas jo pasiūlymas buvo padaryti prezentaciją, kad pristatytų savo klubo ir akademijos veiklą. Antras prašymas buvo padaryti treniruotę su viena NFA žaidėjų meistriškumo grupe. Žiūrint iš motyvacinio aspekto, tai, kad atvyksta žinomo ir Anglijoje lyderiaujančio klubo atstovas, yra didelė moralinė paskata žaidėjams, su kuriais jis atliks praktines pratybas.

Taip pat didelis stimulas yra treneriams, kad bendraus su aukšto lygio ir itin išprususiu specialistu. Tai galimybė užmegzti stiprius santykius. Manau, kad tolimesnėje eigoje jie gali glaudėti ir galbūt iškils klausimas dėl šanso keliems žaidėjams kelti savo meistriškumą „Leicester City" klube.

- Su kurių užsienio klubų akademijomis NFA šiuo metu palaiko intensyvius ryšius?
- Kaip minėjau, „Leicester City" domina galimybė glaudžiai bendradarbiauti. Tokią pačią galimybę bendradarbiauti turime su Anglijos „Championship" pirmenybių „Sheffield Wednesday" klubu - ten daug mūsų žaidėjų buvo nuvykę ir anglų atstovai pas mus apsilankė. Santykiai yra ne formalūs, o draugiški ir darbiniai, juos numatome vystyti ir ateityje. Taip pat turime santykius su „Premier" lygoje žaidžiančio „Sunderland" klubu, kur žaidėjai pastoviai važiuoja stažuotis.

Paskutinis užmegztas kontaktas praeitų metų pabaigoje - su žymiu anglų „Liverpool" klubu, bet jis labiau susijęs su žaidėjų pakvietimu į peržiūras. Kovo mėnesio pabaigoje vienas iš NFA žaidėjų bus pakviestas į „Liverpool" akademijos peržiūrą ir turės galimybę sužaisti rungtynes.

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2016 Spa 26 16:30

Projektas uzdaromas ? :)

http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/br ... d=72671646" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: NFA (Nacionalinė futbolo akademija)

2016 Spa 26 18:28

Įdomu kas laukia didžiuosiuose miestuose ir regionuose veikiančių futbolo akademijų ir mokyklų. Matyt jos bus "suvalgytos"

Grįžti į