bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: BFA Vilnius

2022 Sau 26 13:14

Čia kad Hegelmanams savo vaikų sistemos nekurti?

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: BFA Vilnius

2022 Sau 26 14:37

Čia kad Hegelmanams savo vaikų sistemos nekurti?
kadangi nieko neminima apie tai, kad Hegelmann dalyvaus ir BFA valdyme, tai greičiausiai turės Hegelmann ir savo sistemą. jei nori, kad licencijavime pripažintų kaip tavo akademiją, tai reikia valdyti ne mažiau kaip trečdalį.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2022 Sau 27 11:15

BFA A kontroliniame susitikime su „Kauno Žalgiru“ – svečių pergalė

Sausio 26 d. BFA reprezentacinė ekipa sužaidė dar vieną kontrolinį susitikimą su A lygos klubu. Šį kartą svečiuose BFA arenoje apsilankė sezonui besiruošiantis „Kauno Žalgiris“.

Pirmos lygis sezonui besiruošianti reprezentacinė akademijos komanda, kuriai vadovauja Haroldas Šidlauskas, varžovams iš Kauno po kovos nusileido rezultatu 1:3 (1:2).

Aikštėje vyko atkakli kova, pirmieji po klaidos pasižymėjo svečiai, bet BFA peržiūroje esantis Aurimas Gackas sugebėjo rezultatą išlyginti. Visgi labiau patyrusi ekipa mūsų jaunimui į vartus paleido dar du tikslius smūgius ir išsivežė pergalę.

Kitas planuojamas BFA kontrolinis susitikimas bus su DKF „Dainava“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2022 Vas 07 09:13

Pirmoji reprezentacinės komandos pergalė pasiruošimo cikle

Po A lygos klubų išbandymų, šį vakarą Haroldo Šidlausko vaikinai 3:1 (1:1) įveikė ,,Transekspedicijos" komandą ir įsirašė pirmąją pergalę. BFA gretose debiutavo ne vienas Artūro Švaikevičiaus 2006 m. komandos žaidėjas.

Įvarčiais pasižymėjo Denisas Podubnas, Gabrielius Puzas ir debiutinį įvartį reprezentacinei komadai pelnęs 2006 m. puolėjas Nedas Garbaliauskas.

Kitą savaitę mūsų ekipos laukia Latvijos klubo iššūkis.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: BFA Vilnius

2022 Vas 17 14:39

Aurimas Gackas IN.

su komandos kapitonu Luku Valvoniu A. Gackas žaidė nuo vaikystės, prasilenkė ir su vyr. treneriu Haroldu Šidlausku.
Visą straipsnį galite rasti https://www.sportas.lt/naujiena/450380/ ... s-a-gackas

sportas.lt man jau panašėja į kokį ten humoristų sueigą.. parašo, paskui norisi juoktis... :roll:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2022 Vas 17 14:47

Prie BFA jungiasi G. Gattuso žaidimo stiliumi pasižymintis saugas A. Gackas
https://www.bfavilnius.lt/naujiena/prie ... -a-gackas/

Trečiam Pirmos lygos sezonui besiruošianti sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) reprezentacinė ekipa pasistiprino jaunu saugu Aurimu Gacku. Kietu ir kovingu žaidimu pasižymintis 23 m. futbolininkas, kuris dėl tokio žaidimo stiliaus gavo italo Gennaro Gattuso pravardę, savo kovingumu sieks motyvuoti jaunuosius akademijos futbolininkus ir padėti jiems artėjančiame sezone.

Tik atvykęs futbolininkas, kuris yra buvęs akademijos auklėtinis, iš karto pasijuto kaip namie: jo treneriais buvo BFA specialistai Ivanas Švabovičius, Gintautas Sidorovas. Be to, su komandos kapitonu Luku Valvoniu A. Gackas žaidė nuo vaikystės, prasilenkė ir su vyr. treneriu Haroldu Šidlausku.

„Lankyti futbolą pradėjau nuo šešerių metų. Nuo mažens teko treniruotis su dvejais metais vyresniais vaikais, tarp kurių buvo ir BFA kapitonas L. Valvonis. Sulaukus paauglystės, prisijungiau prie BFA, treniravausi I. Švabovičiaus komandoje ir pradėjau lankyti sportinę klasę Fabijoniškių progimnazijoje“, – prisiminė BFA naujokas.

Vėliau saugas prisijungė prie tuometinės Trakų „Trakų“ ekipos, kur A. Gackas daugiausiai žaidė už B komandą, tada buvęs treneris Algimantas Liubinskas pakvietė į Vilniaus „Vytį“, po kurio žaidėjas išvyko studijuoti į užsienį.

„Visgi studijas nusprendžiau tęsti Lietuvoje ir grįžau. Galvojau, kad po metų pertraukos futbolas taps tiesiog mano hobiu, tačiau vėl sugrįžau į „Vytį“, vėliau prisijungiau prie „Panerio“, kuris žaidė II lygoje. Šį sezoną gavau šansą vėl grįžti į aukštesnį lygį – Pirmą lygą. Meilė žaidimui, noras nugalėti ir tobulėti futbolą vis sugrąžina į mano gyvenimą. Prisijungimas prie BFA vienareikšmiškai bus žingsnis į priekį tiek profesionalumo, tiek lygio prasme“, – teigė BFA saugas.

Jaunoje H. Šidlausko ekipoje, kuri sudaryta iš 16-18 m.  akademijos talentų, saugui teks pagalbininko jaunimui vaidmuo, kurį gauna kiek daugiau nei 20 m. perkopę futbolininkai.

„H. Šidlauską prisimenu kaip Vilniaus „Žalgirio B“ komandos kapitoną. Jau tada žinojau, kad su juo žaidžiant negali vėluoti, būti nesusikaupęs ar pralaimėti dvikovą. Jau tada jis mums buvo autoritetas, niekas nepasikeitė ir dabar. Jaunimui stengsiuosi būti pavyzdys rodydamas norą, kovingumą ir nusiteikimą iš savęs išspausti maksimumą tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Papildomų užduočių ir atsakomybės nebijau, žinau, ko iš manęs tikisi, stengsiuosi nenuvilti“, – kalbėjo A. Gackas.

Futbolininkas, kuris dėl kieto žaidimo stiliaus gavo G. Gattuso pravardę, apie vietą sezono gale dar negalvoja. Jo mintyse – kuo geresnis pasiruošimas artėjančiam Pirmos lygos sezonui.

„Aš visada einu kovoti su noru laimėti. Dabar negalvoju apie kažkokią vietą sezono gale, man svarbiausia nusiteikti kiekvienoms rungtynėms ir iš jų išspausti maksimumą. Stengsimės būti nepatogiu varžovu visoms komandoms. Turiu G. Gattuso pravardę, kurią man sugalvojo treneriai I. Švabovičius ir A. Liubinskas. Neišsiskyriau technika ar greičiu, tačiau visada buvau tvirto charakterio ir valios. Apskritai man patinka gražus futbolas, kokį propaguoja Pepas Guardiola ir Mančesterio „City“, – pasakojo saugas.

BFA pradėjo intensyvų pasiruošimo ciklą. Iš pradžių reprezentacinė akademijos ekipa sužaidė su A lygos komandomis Kauno raj. „Hegelmann“ ir „Kauno Žalgiriu“, vėliau susitiko su Vilniaus „Transekspedicija“, prieš kurią iškovojo kol kas vienintelę pergalę, o praėjusį šeštadienį priėmė Latvijos „Tukums 2000“ ekipą.

„Akademijos jaunimas atrodo talentingi, fiziškai pasiruošę. Medžiaga, su kuria turime dirbti, yra gera. Tikslas pasiruošimo metu – kuo geriau pasiruošti ir įgauti formą“, – teigė A. Gackas, kuris su komanda ruošiasi kontroliniam susitikimui su Alytaus DFK „Dainava“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2022 Vas 19 15:55

Antroje pagal pajėgumą – Pirmoje lygoje – rungtyniaujanti Baltijos futbolo akademijos reprezentacinė komanda intensyviai ruošiasi naujajam sezonui. Kiek laiko futbolui skiria šios lygos atstovai, ką jie be futbolo dar veikia gyvenime? Pokalbis su dviem akademijos atstovais - treneriu ir žaidėju.

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/200 ... -dziaugsmu

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2022 Lie 21 03:41

Vyrų futbole įvarčiais debiutavęs penkiolikmetis N. Garbaliauskas: tikėjausi bent išeiti į aikštę
https://kauno.diena.lt/naujienos/sporta ... te-1086126

Vilniaus „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) jaunimo ugdymo sistema toliau leidžia atsiskleisti vis naujam talentui. Praėjusių metų jaunimo čempionatuose įmušęs net 86 įvarčius, vos penkiolikos metų Nedas Garbaliauskas šiemet prisijungė prie akademijos komandos ir jau sugebėjo pasižymėti dviem įvarčiais Pirmoje lygoje, kurioje bene jauniausia čempionato ekipa sparčiai kyla į lentelės viršutinę dalį.

Trečią sezoną antrame pagal pajėgumą čempionate skaičiuojanti vyr. trenerio Haroldo Šidlausko vadovaujama ekipa (6 vieta, 23 taškai) įpusėjusioje Pirmoje lygoje demonstruoja vis užtikrintesnį žaidimą ir, integruodama akademijos jaunimą, renka taškus. Apie pirmą dešimtuką sezono pradžioje svajojusi BFA prieš lygos vasaros pertrauką iškovojo tris pergales iš eilės: rungtynėse su Mažeikių „Atmosfera“ atsivežtas laimėjimas rezultatu 1:0 (1:0), o čia įvarčiu vyrų futbole debiutavo 16-metis BFA saugas Artiomas Osipovičius. Kitose rungtynėse BFA 3:0 (1:0) įveikė Gargždų „Bangą“ B, o liepos 6 d. sostinės akademijų derbyje nudžiugino rezultatyvia pergale 4:2 (2:2) prieš Vilniaus „Žalgirį“ B. Nors šiame sezone spindi jau 10 įvarčių Pirmoje lygoje įsirašiusio 18-ečio BFA puolėjo Martino Perveinio žvaigždė, vietos puolimo smaigalyje atsiranda ir vos 15-os mažeikiškiui N. Garbaliauskui. Paskutinis įvartis į „Žalgirio“ B vartus buvo itin efektingas: Nedas perėmė kamuolį iš vartininko ir staigiu judesiu nukreipė jį į vartus.

„Pakėliau galvą ir pamačiau, kad vartininkas kiek atleido kamuolį ir pasinaudojau šansu išlyginti rezultatą. Nemeluosiu, prieš Pirmos lygos sezoną kėliau sau tikslą bent išeiti į aikštelę. Dabar jau galvoju apie tai, kaip gauti kuo daugiau minučių. Turime puikių, jaunų puolėjų: Martiną, kuris dabar muša beveik visose rungtynėse, Samvelį Vardanyaną, kuriam vos 16-lika. Manau, tiek man, tiek U-16 komandos draugams, neblogai sekasi integruotis, tačiau man dar trūksta pasitikėjimo savimi“, – atviravo N. Garbaliauskas

Iš Mažeikių kilęs futbolininkas, kuris pernai su 86 įvarčiais mušė visus jaunimo futbolo rekordus ir tapo šalies U-15 čempionu, jau du kartus nubaudė varžovus įvarčiais ir yra vienas jauniausių Pirmos lygos žaidėjų. Nepaisant jauno amžiaus vidurkio, BFA pirmoje sezono pusėje pavyko nuskinti skambių pergalių ne kartą įveikiant lyderius. Tai atkreipė ir rinktinių trenerių, ir užsienio skautų dėmesį. Į peržiūras Italijoje jau ne vieną kartą važiavo ne tik N. Garbaliauskas, bet ir jo komandos nariai: Ąžuolas Indriulis, Lukas Klišys ir kiti. Be to, Nedas yra BFA U-15 kapitonas ir padėjo ekipai patekti į naujai sukurtos Baltijos jaunimo lygos finalą, kuriame BFA kovos su latviais.

„Paslapties didelės nėra: sunkus darbas treniruotėse ir mūsų didžiulė motyvacija save parodyti atneša rezultatą. Labai vienas kitą palaikome ir labai džiaugsiuos, jei bent vienas iš mūsų gaus šansą save parodyti užsienyje. Baltijos jaunimo lyga taip pat suteikė daug patirties, kovojome prieš gero lygio užsienio komandas“, – teigė trenerio Artūro Švaikevičiaus auklėtinis.

Prieš Pirmos lygos vasaros pertrauką BFA laukia dar vienas svarbus susitikimas dėl geresnės pozicijos lentelėje. Liepos 10 d. vaikinai išvykoje kovos su lentelės kaimynu „Marijampolės City“ (5 vieta, 25 taškai). Tada komanda ilsėsis ir vėl grįš prie įprasto treniruočių proceso.

„Neketiname užmigti ant laurų, norime atiduoti visas jėgas ir atostogauti išeiti iškovoję pergalę“, – teigė N. Garbaliauskas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2022 Rgs 08 14:54

16-etis BFA futbolininkas A. Lickūnas atvertė naują istorijos puslapį: pasirašė sutartį su Italijos klubu
https://www.bfavilnius.lt/naujiena/16-e ... jos-klubu/

Sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) auklėtinis Adrianas Lickūnas pradėjo vienos didžiausių šalyje futbolo akademijų naują istorijos etapą. Talentingas ir perspektyvus vos 16-os metų krašto saugas pasirašė sutartį su Italijos „Serie B“ futbolo pirmenybėse rungtyniaujančiu AC „Perugia“ klubu ir tapo pirmuoju akademijos jaunuoju futbolininku, išvykusiu karjerą tęsti Italijoje.

Pavasarį Italijoje vykusiame tarptautiniame futbolo turnyre trenerių Artūro ir Tado Švaikevičių vadovaujama BFA 2006 m. komanda nušluostė Italijos, JAV, JAE ir kitų šalių futbolo klubų nosis ir parsivežė pagrindinį trofėjų. Ten į talentingą, greitą ir tvirtai sudėtą krašto saugą dėmesį atkreipė ne vienas Italijos grandų skautas. Nors buvo gautas ne vienas pasiūlymas, A. Lickūnas išvyko į AC „Perugia“, su kuria pasirašė sutartį ir jau nuo liepos mėnesio treniruojasi su klubo U-19 ekipa.

„Vaikystėje svajojau būti policininku, bet teta pasiūlė išbandyti futbolą ir taip viskas prasidėjo. Prie BFA prisijungiau būdamas 12-os. Su naujos komandos nariais iš karto susidraugavome, susižaidėme, tapome U-15 čempionais, laimėjome ne vieną turnyrą. Italijoje vykusiame turnyre išsiskyriau įmušęs įvarčių ir atlikęs rezultatyvių perdavimų, bet nesitikėjau būti pastebėtas, nors visada svajojau kažkur išvažiuoti. Kai man pranešė apie italų norą mane matyti jų klube, apsidžiaugiau ir negalėjau patikėti. Gaila palikti visus, bet dėl naujų galimybių reikia kažką paaukoti“, – pasakojo A. Lickūnas.

16-etis saugas yra savo amžiaus Lietuvos rinktinės narys, taip pat spėjo debiutuoti Pirmoje lygoje, kur žaidžia reprezentacinė akademijos komanda.

„Italija – puikus startas, sieksiu daug dirbti, kuo geriau pasirodyti ir vėliau parsimušti ir į „Serie A“. Konkurencijos nebijau, esu užsispyręs ir pasiruošęs nepasiduoti bei žymiai daugiau dirbti. Labai tikiuosi, kad įkvėpsiu BFA narius dar daugiau dirbti ir siekti savo svajonių. Ačiū BFA, treneriams už tai, kad esu futbole ir už tai, kad gavau progą žaisti, tobulėti, tapti čempionu ir žaisti Pirmoje lygoje“, – savo tikslus Italijoje vardijo A. Lickūnas.

Talentingos 2006 m. komandos treneris A. Švaikevičius neabejoja jau buvusio savo auklėtinio sėkme.

„Pastebėjome Adrianą ir pasikvietėme jį į BFA. Nors jam trūko praktikos, bet jis buvo greitas, žaidžia abejomis kojomis, gerai vykdo nurodymus. Italijoje jis buvo ryškus lyderis ir atkreipė į save dėmesį. Adrianas jau treniruojasi su AC „Perugia“ U-19 ekipa ir tai parodo, kad jis jau yra pastebėtas italų. Tai svarbus žingsnis mūsų akademijai, nes parodo, kad dirbame tinkama linkme“, – sakė BFA specialistas.

A. Lickūnas yra ne pirmas BFA žaidėjas, į kurį atkreipė dėmesį Italijos klubai. Jau anksčiau į peržiūras važiavo ir kiti akademijos žaidėjai Martinas Perveinis, Ąžuolas Indriulis, Nedas Garbaliauskas, Patrikas Pranckus ir kiti. Vasaros viduryje 18-etis puolėjas Martinas Perveinis išvyko į A lygos „Panevėžio“ klubą.

„15-ika metų mūsų darbo jau pradeda duoti pirmuosius rezultatus. BFA tikslas – suteikti jauniems žaidėjams šansą parodyti save ir žaisti profesionaliai. Tam su partneriu Vilniaus Fabijoniškių gimnazija talentingiausiems žaidėjams galime pasiūlyti geriausias sąlygas mokytis ir žaisti sportinėse klasėse, esame iš akademijos talentų esame subūrę reprezentacinę komandą, kuri žaidžia Pirmoje lygoje. A. Lickūno sutartis yra mums įrodymas, kad einame teisingu keliu, o beveik 1000-iui mūsų auklėtinių tai bus pavyzdžiu, kad sunkiu darbu viską galima pasiekti“, – kalbėjo BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius.

Tai dar ne vienintelė džiugi žinia. Trečiadienį, rugsėjo 8 d., Rygoje vykusiame Baltijos jaunimo lygos turnyro finale pergalę 2:1 (2:1) prieš Rygos FS „Metta“ ekipą iškovojo ir pirmą kartą čempionų taurę iškėlė BFA U-15 komanda.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: BFA Vilnius

2023 Vas 01 16:25

BFA išsipardavė:

Eduardas Jurjonas :arrow: Salernitana U19
Lukas Klisys :arrow: Genoa CFC Youth
Nedas Garbaliauskas :arrow: Genoa CFC Youth

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: BFA Vilnius

2023 Vas 01 20:40

BFA išsipardavė:

Eduardas Jurjonas :arrow: Salernitana U19
Lukas Klisys :arrow: Genoa CFC Youth
Nedas Garbaliauskas :arrow: Genoa CFC Youth
O Eduardas Jurjonas ne Be1 žaidė?

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: BFA Vilnius

2023 Vas 01 22:46

sumaišiau

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2023 Rgp 07 14:48

Motiejus Šapola pasirašė su Pisa Sporting.
Perveinis irgi jau priklauso Salernitanai.
keista kai 19metų žaidėjas išvažiuoja į Italija žaisti U19 čempionate.
Reikia laiko dar apsiprasti, kalbą pramokti ir prisitaikyti.
O jau kito sezono viduryje bus 20metis žaidžiantis jaunimo lygoje.
grįžo Perveinis atgal į BFA, Garbaliauskas irgi

ziedas
Pranešimai: 256
Užsiregistravo: 2010 Bal 01 13:24
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: Jaunieji Lietuvos futbolo talentai užsienio akademijose

2023 Rgp 07 19:18

Motiejus Šapola pasirašė su Pisa Sporting.
Perveinis irgi jau priklauso Salernitanai.
keista kai 19metų žaidėjas išvažiuoja į Italija žaisti U19 čempionate.
Reikia laiko dar apsiprasti, kalbą pramokti ir prisitaikyti.
O jau kito sezono viduryje bus 20metis žaidžiantis jaunimo lygoje.
grįžo Perveinis atgal į BFA, Garbaliauskas irgi
nepaveze lygio tur but

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: BFA Vilnius

2023 Rgp 07 19:25

kaip rašiau prieš pusmetį, manau per senas tiesiog. Šį sezoną jam sueis 20m, gal jau per senas žaist su jaunimu

Grįžti į