Makenzis
Pranešimai: 7350
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: BFA Vilnius

2023 Rgp 08 03:26

kaip rašiau prieš pusmetį, manau per senas tiesiog. Šį sezoną jam sueis 20m, gal jau per senas žaist su jaunimu
PNV turi porą jaunuolių... Salamanavičių ir feikinį Ronaldo, kaip jis ten? Misiūnas... :roll:

Galės BFA nuomoti Martin`ą panevėžiokams, o anie jį marinuoti / auginti bekuose. :roll:

geriantis
Pranešimai: 1451
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: BFA Vilnius

2023 Rgp 08 08:22

Boba vienaakė sakė, kad Švabovičius dažnas svečias Visagino savivaldybėje ir baisiai nori kitą sezoną turėti Inter - BFA Visagino renovuotame stadione. Gal kas daugiau žino, ar realu, kad atgims futbolas Visagine?

Makenzis
Pranešimai: 7350
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: BFA Vilnius

2023 Rgp 08 15:44

Boba vienaakė sakė, kad Švabovičius dažnas svečias Visagino savivaldybėje ir baisiai nori kitą sezoną turėti Inter - BFA Visagino renovuotame stadione. Gal kas daugiau žino, ar realu, kad atgims futbolas Visagine?
Pats gi žinai, koksai futbolas LT. Jeigu iš savivaldybės išmelš 300k., tai atgims; perkels BFA in Visaginą ir fsio. Juokų darbas. O jeigu nupiepusi savivaldybė, išstenės 30k ar vos 3 k., tai nieko nebus. Atkatai, prakatai, tai pyragą dalintis teks. :roll: Kiek iš Visagino galima išlupti pinigo? :roll: Reikia jų biudžetą susirasti ir praanalizuoti. :roll:

Mantini
Pranešimai: 49
Užsiregistravo: 2022 Gru 28 12:30

Re: BFA Vilnius

2023 Rgp 08 17:30

BFA turi akademijos padalinį Visagine, tai turbūt nori finansavimo vyrų/jaunimo komandai pirmoje ar antroje lygoje. https://rekvizitai.vz.lt/imone/visagino ... o_centras/

===========

BFA ir A. Narbekovo futbolo akademijos pradeda bendradarbiavimą
https://www.bfavilnius.lt/naujiena/bfa- ... arbiavima/
15 Jun 2023

Birželio mėnesį lyderiaujanti šalyje Vilniaus „Baltijos futbolo akademija“ (BFA) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su sostinės Armino Narbekovo futbolo akademija (ANFA). Abi sporto organizacijos sieks padėti viena kitai ugdyti talentingiausius auklėtinius ir leisti jiems atsiskleisti.

Pasirašyme dalyvavo BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius ir ANFA prezidentas, olimpinis čempionas ir legendinis Lietuvos futbolininkas Arminas Narbekovas.

„BFA teiks metodinę medžiagą ANFA, padėsime jiems su infrastruktūra ir sieksime, kad kuo daugiau talentingų žaidėjų turėti galimybę atsiskleisti. Taip pat galvojame apie bendras stovyklas, projektus. Tikime, kad tai bus abipusė nauda abiem futbolo akademijoms“, – kalbėjo I. Švabovičius.

„BFA yra viena didžiausių futbolo akademijų šalyje, turinti puikią infrastruktūrą. Manau, kad abi akademijos turi puikių talentų, todėl bendradarbiavimas tikrai atneš daugiau naudos mūsų futbolininkams“, – teigė A. Narbekovas, kurio akademiją sostinėje lanko beveik 100 vaikų.

BFA šiuo metu turi beveik 1000 auklėtinių Vilniuje, dar 200 Visagine, o iš akademijos auklėtinių sudaryta komanda rungtyniauja Pirmoje lygoje. 2022 m. net keturi BFA auklėtiniai išvyko į Italiją ir žaidžia Seria A ir B klubų sistemose.

Respublik
Pranešimai: 8674
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2023 Rgp 08 18:15

Vilniaus BFA stiprinasi: iš Italijos pabaigti sezonui susigrąžinti puolėjai, prisijungė perspektyvus ukrainietis
https://www.bfavilnius.lt/naujiena/viln ... rainietis/

Po mėnesį trukusios Pirmos lygos pertraukos sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komanda grįžo gerokai atsinaujinusi ir pasistiprinusi. Lopyti puolimo problemas iš Italijos pakviesti grįžti puolėjai 16-etis Nedas Garbaliauskas ir 19-etis Martinas Perveinis, saugų grandį sustiprino taip pat grįžęs A lygos patirties įgijęs akademijos auklėtinis 18-etis Danielis Misiūnas, o gynybos grandį papildė 19-etis Ukrainos žaidėjas Petro Harapko.

BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius sako, kad pastiprinimas buvo būtinas norint pakovoti dėl geresnių pozicijų Pirmoje lygoje ir laukiančiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės ketvirtfinalyje.

Vyr. trenerio Haroldo Šidlausko vadovaujama ekipa (11 vieta, 20 taškų) Pirmos lygos pertrauką išnaudojo intensyviam pasiruošimui. Po dešimties dienų poilsio, perspektyviausias akademijos jaunimas kibo į darbus Vilniuje ir surengė savaitės trukmės intensyvią pasiruošimo stovyklą Visagine, kur sužaidė kontrolines rungtynes su Kauno BE1-Nacionaline futbolo akademija. Dar prieš tai BFA išbandė jėgas su A lygos ekipa „Šiauliais“.

„Stovykla buvo darbinga, žaidėjams teko daug fizinio krūvio, be kurio neįsivaizduojamas futbolas. Rezultatus tikimės pamatyti taškų lentelėje pavidalu“, – po pasiruošimo sezonui Visagine teigė BFA strategas, neslepiantis, kad BFA netenkina vieta lentelės viduryje ir ekipa yra išsikėlusi tikslą pagerinti praėjusiame sezone pasiektą 7-ą vietą.

Pirmos lygos antrąjį ratą praėjusią savaitę BFA pradėjo kovingomis lygiosiomis 1:1 (1:0) su „Panevėžio“ B ekipa, o rugpjūčio 7 d. sostinės derbyje vienos didžiausių šalyje akademijos jaunimas susitinka su Vilniaus „Žalgiriu“ B.

Sudėties pasikeitimai: pabaigti sezonui grįžta puolėjai iš Italijos

Prieš antrą sezono pusę įvyko ir rokiruotė komandos sudėtyje: BFA paliko ir save kitose ekipose ketina išbandyti Rokas Doroškevičius, Dovydas Petrauskas ir Titas Stakėnas, dėl šeimyninių aplinkybių į Kolumbiją grįžo legionierius Sebastianas Tello. Tuo metu prieš pat užsidarant perėjimų langui pavyko išspręsti vyr. trenerį ir sporto direktorių neraminusį puolimo klausimą. Dėl geresnių karjeros perspektyvų pabaigti sezoną Lietuvoje pakviesti grįžti puolėjai M. Perveinis ir N. Garbaliauskas. Nors N. Garbaliauskui „Genoa CFC“ klubas siūlė kontraktą, Lietuvos U-17 rinktinės kapitonas ir iš Salerno „Salernitana“ grįžtantis M. Perveinis pabaigti sezoną pasirinko BFA.

„Išvykus Nedui ir Martinui į Italijos klubus, nuo pat sezono pradžios turėjome didžiulę problemą su puolimo grandimi. Turėdami žaidybinį pranašumą, nesugebėdavome užbaigti atakų. Su vaikinais nenutraukėme bendravimo jiems žaidžiant Italijoje, visada jiems padėdavome visais karjeros klausimais. Visgi įvertinę visas aplinkybes pamatėme, kad geriausias sprendimas visiems būtų sezoną jiems pabaigti BFA komandoje. Neabejojame, kad vaikinai dar grįš į Italijos ar kitus klubus ir prisijungs prie profesionalų kontraktus pasirašiusių kitų dviejų BFA auklėtinių“, – kalbėjo BFA sporto direktorius.

Ką tik su AC „Perugia“ kontraktą pasirašė 17-etis Adrianas Lickūnas, kuris treniruojasi ir su klubo vyrų komanda, o 2022 m. pradžioje su „Genoa CFC“ parašą ant kontrakto uždėjo 16-etis buvęs BFA gynėjas Lukas Klišys. Tai ne vieninteliai pasikeitimai BFA – į komandą grįžo A lygos su Vilniaus „Riteriais“ paragavęs saugas D. Misiūnas, kuris jau spėjo debiutuoti praėjusiame ture, ekipą papildė ir gynėjas iš Ukrainos.

„Džiaugiamės, kad išbandę save kitur grįžta mūsų auklėtiniai. D. Misiūnas tikrai pridės jėgos aikštės viduryje. Kairysis gynybos kraštas buvo mūsų dar vienas galvos skausmas. Sukirtome rankomis su perspektyviu gynėju P. Harapko, kuris, tikimės, padės ten išspręsti esančias problemas. Laukia sunki antra sezono pusė Pirmoje lygoje, istorinis LFF taurės ketvirtfinalis. Tikimės, kad su atnaujinta ir pastiprinta sudėtimi žengsime tvirtą žingsnį į priekį ir sezoną baigsime užtikrintai“, – teigė BFA sporto direktorius I. Švabovičius.

Respublik
Pranešimai: 8674
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: BFA Vilnius

2024 Kov 06 12:36

Penktą TOPsport Pirmos lygos sezoną pradedanti Vilniaus BFA: sieks penketuko ir laukia jaunimo brandos

Savo penktąjį TOPsport Pirmos lygos sezoną Vilniaus „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komanda pasitinka su nemažėjančiosiomis ambicijomis pasiekti stipriausiųjų penketuką ir daugiau patirties įgavusiu vienos didžiausių šalyje akademijų jaunimu.

Nors vyr. trenerio Haroldo Šidlausko, trenerių Dmitrijaus Kartašovo ir Pavelo Leuso vadovaujamoje ekipoje nebus į A lygos klubus iškeliavusių dviejų svarbių praėjusio sezono žaidėjų, juos pakeis ir jaunai komandai patirties suteiks praėjusių metų Pirmos lygos nugalėtojai.

2023 m. antrose pagal pajėgumą šalies pirmenybėse BFA su 38 taškais liko 10 vietoje, nužygiavo iki Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ketvirtfinalio. Tarpsezoniu į aukštesnį lygį išvyko du BFA akademijos talentai: Danielis Misiūnas nuomos pagrindu prisijungė prie A lygoje rungtyniaujančios DFK „Dainavos“, į čempionų klubą „Panevėžį“ nukrypo BFA vartų sargo Danieliaus Bukelio kelias.

Tačiau viena jauniausių čempionato komandų sulaukė ir solidaus pastiprinimo: iš lygos nugalėtojų Vilnius raj. „Transinvest“ komandos po metų pertraukos į BFA grįžta 23 m. kūrybingas saugas Dominykas Kodz, o gynybos liniją sustiprins buvęs BFA trenerių auklėtinis, dabar jau akademijos vaikų treneris 27-erių Aldas Korsakas, kuris pernai suvaidino svarbų vaidmenį „Transinvest“ komandoje. BFA sudėties pagrindas lieka mažai pakitęs, mat akademija ir toliau remiasi savo pačios išugdytas žaidėjais, kurių daugumai tai bus antras ar jau trečias sezonas Pirmoje lygoje.

„Pokyčiai yra malonūs. Išvykusiems žaidėjams tai žingsnis į priekį, o mūsų akademijos tikslas, esant galimybei, juos išleisti į aukštesnį lygį. Žinoma, jų trūks, praėjusį sezoną turėjome puikią vartininkų konkurencinę kovą, D. Misiūnas pagyvino mūsų vidurį ir pridėjo kūrybiškumo atakose. Visgi atėjo patyrę, universalūs žaidėjai, kurie gali žaisti net keliose pozicijose”, – komandos pokyčius įvertino jaunasis BFA vyr. treneris Haroldas Šidlauskas.

Šiemet BFA žengė naują žingsnį ir pasirašė profesionalių futbolininkų kontraktus su perspektyviausiais savo išaugintais žaidėjais. Parašus ant sutarčių uždėjo puolėjai Martinas Perveinis, Nedas Garbaliauskas, saugas Artiomas Osipovičius, gynėjas Andrius Kežunas, vartininkas Ugnius Semaška ir į „Dainavą“ išvykęs D. Misiūnas.

„Norime motyvuoti savo išaugintus talentus. Taip pat siekiame ir stabilumo savo sudėčiai“, – po pasirašymų kalbėjo BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius.

Kontroliniame pasiruošimo cikle – solidūs varžovai

Prieš savaitgalį prasidedantį 2024 m. sezoną BFA turėjo visavertį ir įtemptą kontrolinių rungtynių ciklą su Pirmos, A lygos, Latvijos „Virsliga“ ir Prancūzijos komandomis. BFA sausio mėn. viduryje tik minimaliu rezultatu 0:1 (0:1) nusileido čempionui „Panevėžiui“, po savaitės pergalę iš BFA arenos 3:2 (2:1) išsivežė DFK „Dainava“. Vėliau pergales 3:0 šventė Kauno raj. „Hegelmann“, 2:0 – „Be1 Jonava“. Tada BFA 1:1 sužaidė su FK „Garliava“, o vėliau net 5:0 sutriuškino Paryžiaus „Pertrus Flo“ ekipą. Vasario mėn. pabaigoje BFA 4:1 (2:1) pamokė Kėdainių „Nevėžį“, o kontrolinių rungtynių ciklą pabaigė lygiosiomis 1:1 (0:1) su latvių „Tukums 2000“ ekipa.

„Pradėjome nuo A lygos komandų. Su jomis pamatėme, kad galime žaisti ir tai daryti patraukliai. Su Pirmos lygos komandomis kova buvo apylygė, o paskutinėse rungtynėse susitikome su latviais, kuriems tai buvo paskutinis savaitgalis prieš Latvijos čempionatą. Pirmas kėlinys buvo labai sunkus, antrajame kėlinyje jau galėjome žaisti padoresnį futbolą. Visada norisi geresnio pasiruošimo. Vaikinai turėjo 6-7 sunkias savaites, per kurias, nepaisant krūvio, sugebėjo pademonstruoti patrauktų futbolą. Neramina patirtos traumos. Jos atsirado dėl krūvio, tačiau nuo to nepabėgsime, jei norime pakelti savo fizinių galimybių lubas“, – komandos pasirodymą apibendrino vyr. treneris H. Šidlauskas.

Tikslas – būti stipriausiųjų penketuke

Penktajame savo sezone BFA sieks pagerinti praėjusio sezono rezultatą ir svajoja apie penketuką.

„Norime būti geresni nei praėjusiame sezone. Norisi žingsnių į priekį. Jei mes turėsime gerą chemiją rūbinėje, gerą konkurenciją, darbingas treniruotes bei tinkamą požiūrį – apie penketą galime svajoti. Viskas priklauso tik nuo mūsų“, – konstatavo BFA vyr. strategas.

„Šiemet lyga kaip niekada įdomi: kontrolinių rungtynių ir pasiruošimo etapas tą parodė. Kaip bus – sunku pasakyti, jei pavyktų pasiekti penketuką – būtume labai laimingi. Komanda subrendo, sutvirtėjo, todėl tikimės, kad galime nustebinti gerąja prasme. Dauguma mūsų žaidėjų, kurie debiutavo 15-os ar 16-os metų, žais jau trečią sezoną, jie jau subrendę, prisijungė ir patyrę žaidėjai. Labiausiai norėtųsi stabilesnio žaidimo ir mažiau duobių sezono eigoje. Pernai po puikių keturių turų kritome į duobę ir ilgai negalėjome atsigauti – šiemet tikiuosi to išvengti. Taip pat iš žaidėjų norėtųsi profesionalaus požiūrio į darbą bei tikimės, kad jie šiemet dar labiau atskleis savo potencialą“, – naujo sezono lūkesčius vardijo sporto direktorius I. Švabovičius.

16-os komandų pirmenybėse, kurios vyks dviejų ratų sistema, laukiama įtemptos kovos dėl kiekvieno taško. Be patyrusių senbuvių, šiemet prisijungė iš A lygos iškritę sostinės „Riteriai“, Tauragės „Tauras“.

„Iššūkių nemažėja. Nesimato tokios komandos, kuri bus ryški autsaiderė. Visi stiprinasi, ir naujokai, ir senbuviai. Pirmi septyni turai apibrėš ribas ir naujas sezonas mums bus dar vienas geras iššūkis. Daugumai mūsų žaidėjų Pirma lyga jau nėra naujas išbandymas. Pagal mūsų planus mūsų 18-ečiai ir 19-ečiai jau turi pradėti dominuoti savo pozicijose ir rodyti patikimą žaidimą. Su patirtimi amerikietiški kalneliai tampa lygesni, ne taip dramatiškai keičiasi komandos forma“, – kalbėjo H. Šidlauskas.

Pirmasis turas – su Panevėžio „Ekranu“

Kovo 9 d. BFA savo namų arenoje 15:00 val. susitinka su Panevėžiu „Ekranu“, su kuriuo pernai taip susitiko pačioje sezono pradžioje. H. Šidlauskas, nepaisant startinio jaudulio, tikisi pirmenybes pradėti sėkmingai.

„Sezono pradžioje nežinai ko tikėtis, sunku ruoštis, jauduliukas taip pat pirmuose turuose daro įtaką. Bet remiantis mūsų su „Ekranu“ sužaistų rungtynių istorija, bus sunku. Jie yra vyrų komanda, kuri auga ir turi stabilumą. Tai bus komanda, kuri bus kietas rieštutas visiems. Pradėti sezoną pergale prieš gerą varžovą būtų rimta paspirtis“, – teigė BFA komandos vyr. treneris.


BFA 2024 m. sudėtis

Vartininkai: Ugnius Semaška, Rapolas Garšva, Matas Arbočius

Gynėjai: Andrius Kežunas, Aidas Šidlauskas, Kipras Urbanavičius, Ąžuolas Indriulis, Patrikas Pranckus

Saugai: Kiril Ambrisevič, Dominykas Kodz, Aldas Korsakas, Rokas Vilkuotis, Džonis Gabrielius Puzas, Ignas Paulikas, Artiomas Osipovičius, Nikas Benevičius, Aurimas Gackas, Margiris Čižas

Puolėjai: Martinas Perveinis, Nedas Garbaliauskas

ziedas
Pranešimai: 257
Užsiregistravo: 2010 Bal 01 13:24
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: BFA Vilnius

2024 Kov 07 08:50

tai, kad nei vienas BFA talentas neužsikabina užsienyje jaunimo komandose ilgiau, visi grįžta greitai atgal tipo padėti BFA zaisti I lygoje, juokas ir tiek

Grįžti į