Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2019 Lap 27 18:35

Surenka jie tuos žmones, nesurenka finansų tiktai. 8x8, 7x7 juk žaidžiama dėl patogumo, užtenka pusės aikštės ar net mokyklų stadionų, o kam Lietuvoje ta III Lyga įdomi. Tai ir pereidinėja jau pusė vietinių federacijų prie to, kas vietiniams patogiau.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2019 Gru 27 15:01

Futbolas prieš krepšinį: neturime normalaus stadiono, bet turime futbolą dievinančių entuziastų
https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena ... 40-1169608
Nemėgstu tokių straipsnių.

Rašo, kad vienas biržietis žaidžia A lygoje ir du Pirmoje. O neparašo, kad tasai vienintelis yra Rokas Stanulevičius. O kas kiti du, kur Pirmoje? :roll:

Rašo, kad kažkada žaidė Pirmoje lygoje. O kurias metais tai buvo? :roll:

Iki dar, 1948 m. data, tipo, futbolas atsirado Biržuose tada. Kad 1945 m. būta Biržų "Kęstučio" komandos, o iki 1944 m. veikė SK "Vilkai", kurie turėjo ir futbolo komandą. 1935 m. įsikūrė FK Darbo Rūmai, kurie 1937 m. išgarsėjo visoje Lietuvoje, pelnydami prastą šlovę, nes girti žaidė prieš Pasvalio rinktinę. 1926 m. to meto spauda rašė, kad aptingo sportininkai ir mažai renginių, mažai futbolo, todėl 1948 m. data neteisinga. Tada RSD "Žalgirio" komanda Biržuose susibūrė. Tik tiek toji data reiškia.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2021 Bal 06 03:15

Paskirstyta parama sporto klubams
https://www.siaure.lt/article/view/22657/
https://www.siaure.lt/article/view/22606/
Simonas Gudas

Biržų rajono savivaldybės taryba sporto klubų ir visuomeninių organizacijų veiklų finansavimui iš biudžeto lėšų šiemet skyrė 30 tūkst. eurų - 10 tūkst. daugiau nei pernai.

Sporto klubui „Biržų krepšinis“ numatyta skirti 7500 Eur, VšĮ futbolo klubui „Širvėna“ - 7500 Eur, Biržų rajono motoklubui „Agaras“ - 2550 Eur, Biržų dziudo sporto klubui „Rooni“ - 1700 Eur, Biržų lengvosios atletikos sporto klubui – 1550 Eur, bokso klubui „Terminatorius“ - 1400 Eur, Biržų sporto klubui „Jėga“ - 1400 Eur, dziudo ir futbolo klubui „Golden Score“ - 1000 Eur, Biržų rajono motoklubui „Ponoras“ - 900 Eur, Biržų šachmatų klubui – 900 Eur, klubui „Biržų topsas“ - 800 Eur, Biržų r. šaudymo sporto klubui – 700 Eur, VšĮ Biržų teniso klubui – 600 Eur, Biržų automobilių sporto klubui – 600 Eur, sporto klubui „DYNAMIC“ - 500 Eur, Biržų šaškių klubui – 400 Eur.

Pernai įvairų sportą propaguojančioms organizacijoms buvo skirta 20 tūkst. eurų. Paraiškas pateikė 15 organizacijų, o didžiausią savivaldybės finansinę paramą gavo sporto klubas „Biržų krepšinis“ (5 tūkst. eurų) ir futbolo klubas „Širvėna“ (3 tūkst.).


Tikro futbolo praėjusiais metais tiesa nežaidė.
https://www.siaure.lt/article/view/22323/
Futbolo klubo „Širvėna“ vadovas Vytautas Stanulevičius:
- Mokinių žaidynės neįvyko, tačiau, nepaisant to, pasidžiaugti yra kuo. Su vyrų komanda šiemet Panevėžio apskrities futbolo federacijos čempionate iškovojome antrąją vietą. Tačiau labiausiai džiugina ne pats laimėjimas, o komandos dvasia, vieningumas, noras atstovauti komandai. Šiemet „Širvėnos“ komandoje žaidė vien tik biržiečiai, kurie tikrai su dideliu noru ir užsidegimu atvažiuodavo į Biržus tiek treniruotis, tiek žaisti rungtynėse. Patys sau įrodėme, kad Biržai turi gerų žaidėjų ir gali suformuoti konkurencingą komandą.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2021 Bal 12 08:17

Šachmatų būrelis gauna daugiau už autoklubą? :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2023 Bir 21 14:42

Žilvinas Banys, Tadas Markevičius tapo biržiečiais... :lol: Muša įvarčius. 8-)

Pas juos dar yra ramūnas radavičius, bet jis nežaidžia, tik sąrašiukus puošia. :lol:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2024 Sau 26 01:55

Čia senienos:

Futbolo klubas „Širvėna“ pradeda istorinį sezoną
https://siaure.lt/futbolo-klubas-sirven ... ni-sezona/
2023-04-13

Biržų futbolo klubas „Širvėna“ pradeda istorinį sezoną. Istoriniu jį galima pavadinti todėl, nes „Širvėnos“ klubas nuo šiol aprėps ne vien vyrų futbolo komandą. Klubas 2023 metais turi futbolo čempionate dalyvausiančią moterų komandą bei nepavargstančius šį žaidimą mylėti bei žaisti veteranus. Balandžio 8 dieną visos komandos susirinko į bendrą treniruotę, kuri vyko draugiškų varžybų forma.

Vyrų komanda dalyvaus Lietuvos III lygoje (mėgėjų pirmenybės), kurios šiemet žada būti įdomesnės. Jungiasi Panevėžio ir Šiaulių regionai, tad pirmenybėse turėtų dalyvauti daugiau komandų – taigi bus daugiau ir įvairesnių varžybų.

„Komandos pagrindą sudarys biržiečiai, tačiau šiemet svarstysime ir apie galimybę kviestis pastiprinimą. Jis reikalingas tam, kad komanda būtų pilnos sudėties viso sezono metu. Dažnai būna, kad komandą išbalansuoja žaidėjų traumos, juo labiau vasara – toks laikas, kai kažkas kažkur išvažiuoja ir ne visuomet gali dalyvauti varžybose“, – sakė „Širvėnos“ komandos vadovas Vytautas Stanulevičius.

Moterų komanda šiemet rungsis regioninėje moterų futbolo lygoje. Pasiruošimas vyksta intensyvus, nes sezono startas jau visai čia pat. „Vyksta intensyvus pasiruošimas, nes sezonas prasideda jau šio mėnesio pabaigoje. Kol kas viskas vyksta sklandžiai, entuziazmo ir noro nestokojame“, – sakė komandos treneris Audrius Unglinikas.

Biržų veteranų futbolo komanda jau žiemos sezono metu buvo aktyvi įvairių turnyrų dalyvė. Vasarą tempą tikimasi išlaikyti. „Nuolat treniruojamės ir tikrai norėsime išmėginti jėgas. Nuolatos vyksta įvairūs turnyrai, draugiškas varžybos. Galbūt vėl varžysimės Pasvalio futbolo pirmenybėse. Žodžiu, tikrai ne vien treniruosimės, bet ir dalyvausime varžybose“, – sakė komandos atstovas Mantas Jokšas.
------
„Širvėna“ naująjį sezoną pradėjo lygiosiomis
https://siaure.lt/sirvena-naujaji-sezon ... giosiomis/
2023-05-20

Biržų futbolo komanda „Širvėna“ gegužės 18 dieną sužaidė pirmąsias šio sezono LFF III lygos (Panevėžio ir Šiaulių apskritys) futbolo pirmenybių rungtynes prieš Radviliškio „ŠSPC-Radviliškis“ komandą.

Rungtynes užtikrinčiau pradėjo „Širvėna“ ir jau 10 minutę komandos naujokas Žilvinas Banys išvedė Biržus į priekį (1:0). Atsilikti nenorėdamas kitas komandos naujokas Jonas Lebedevas 37 min. persvarą padidina iki 2:0. Atsakomojo įvarčio ilgai laukti netenka, po trijų minučių varžovai švelnina rezultatą iki 2:1.

Antrajame kėlinyje užverda lygių varžovų kova, ypač po to, kai 51 min. po 11 m baudinio rezultatą radviliškiečiai išlygina (2:2). Tarsi vilkai pajutę kraujo kvapą, jie ima siekti pergalės, žaidžia kietai ir grubiai. Tačiau „Širvėna“ spaudimą atlaiko, rungtynės baigiasi lygiosiomis.

Komandos vadovai tiki, kad šis sezonas bus įdomesnis nei pernai, nes susijungė Panevėžio ir Šiaulių apskritys. Šiemet „Širvėnos“ komandos gretas papildė nauji, patyrę žaidėjai: Žilvinas Banys, Marius Butėnas, Edgaras Stankevičius, Tadas Markevičius, Ramūnas Radavičius, Jonas Lebedevas. Susipažinti su atsinaujinusia „Širvėnos“ komanda futbolo mėgėjai galės jau kitą savaitę.
------
„FK Širvėna“ išvykoje iškovojo pergalę
https://siaure.lt/fk-sirvena-isvykoje-iskovojo-pergale/

Birželio 2 dieną Biržų futbolo komanda „FK Širvėna“ išvykoje žaidė LFF III lygos (Panevėžio ir Šiaulių apskričių) pirmenybių rungtynes su Kuršėnų „Venta“. Rungtynės buvo labai kovingos.

Pirmas įvartis krito į biržiečių vartus 46 min., o antrą 55 min. varžovai įsimušė į savus (1:1). Tokia nesėkmė kiek išbalansavo varžovus ir Biržų futbolininkai perėmė iniciatyvą bei didesnę kamuolio kontrolę. Du kartus Edgaras Stankevičius smūgiavo į virpstą, savo progų neišnaudojo Tadas Markevičius.

Laimei, pergalingą įvartį 77 min. pelnė „FK Širvėnos“ saugas Gailius Lansbergas. Jis kamuolį į viršutinį vartų kampą pasiuntė maždaug iš 20 metrų atstumo. Rungtynės baigėsi „FK Širvėnos“ pergale rezultatu 2:1.

------
Biržuose sukūrė tikrą futbolo šventę
https://siaure.lt/birzuose-sukure-tikra-futbolo-svente/
2023-08-22

Biržų „Širvėnos“ klubo įdėtas darbas davė ilgai lauktų vaisių. Sekmadienį Biržų miesto stadione vyko tikra futbolo šventė – ir aikštelėje, ir dar svarbiau – šalia jos. Taip gausiai žiūrovais užpildytų tribūnų Biržų miesto stadionas seniai nebuvo matęs. Žmones į stadioną pritraukė nuo pat sezono pradžios atliekamas klubo darbas – spaudoje ir internete laiku pasirodantys skelbimai, nemokamos vaišės žiūrovams, žaidimai mažiesiems. Šįsyk rėmėjai sirgalius palepino dar labiau – padovanojo net 100 klubo sirgaliaus marškinėlių. Jie buvo tiesiog išgraibstyti. Neoficialiai kalbama, kad marškinėlių sirgaliams bus dar, jei tik komanda rodys sėkmingą žaidimą.

Prasto žaidimo su tokiu palaikymu „Širvėna“ tiesiog neturėjo teisės rodyti. Panevėžio ir Šiaulių apskričių III lygos futbolo čempionate buvo iškovota labai svarbi pergalė. Rezultatu 3:2 įveikta Radviliškio sporto klubo komanda. Įvarčius „Širvėnai“ pelnė Žilvinas Banys, Tadas Markevičius, Jonas Lebedevas.

„Neatsimenu, kada buvo tokia žiūrovų gausa ir toks palaikymas. Gal kažką panašaus teko patirti, kai tapome II lygos nugalėtojais. Kas svarbiausia, žiūrovai buvo emocingi, aktyvūs. Po įvarčio net šiurpuliukai kūnu ėjo, atmosfera buvo įspūdinga. Ačiū visiems susirinkusiems už pagalbą“, – sakė „Širvėnos“ kapitonas Gailius Lansbergas. Anot jo, pasiekta pergalė ir taškai yra labai svarbūs ir padės kautis dėl medalių. „Rungtynėse visa komanda ir visi žaidėjai kovojo bei žaidė geras rungtynes, kas ir leido iškovoti pergalę. Gal labiau išskirčiau viską kontroliuojantį Žilviną Banį, taip pat Edgarą Stankevičių. Be abejo, įvarčius pelnę žaidėjai irgi verti pagyrų. Iškovoti taškai labai svarbūs, nes su Radviliškio komanda esame turnyrinės lentelės kaimynai ir po pergalės dabar turime tarpusavio rungtynių pranašumą“, – sakė G. Lansbergas.

Žiūrovų gausa ir iškovota pergale džiaugėsi ir „Širvėnos“ komandos vadovas Vytautas Stanulevičius. „Rungtynės buvo labai gražios, iškovota pergalė, o tribūnuose – gausybė žmonių. Viskas buvo pradėta ir užbaigta gerai, kas leido pasiekti visapusiškai džiuginantį rezultatą. Antrąjį ratą pradėjome gerai ir dėmesį jau esame sutelkę į šio ketvirtadienio rungtynes“, – sakė V. Stanulevičius.
------
„Širvėna“ su sirgaliais atsisveikino įtikinama pergale
https://siaure.lt/sirvena-su-sirgaliais ... a-pergale/
2023-09-12

Rugsėjo 8 dieną Biržų miesto stadione futbolo komanda „Širvėna“ sužaidė paskutines PAFF-ŠAFF II lygos čempionato namų rungtynes. Su sirgaliais atsisveikinta deramai – iškovota pergalė.

„Širvėnos“ varžovas buvo Panevėžio „FK Dembava“ komanda. Varžovas įveiktas rezultatu 3:0. Įvarčius Biržų komandai pelnė Gailius Lansbergas (41 min.), Žilvinas Banys (57 min.) ir Jonas Lebedevas (79 min.).

„Pradžia buvo sunki, trūko drausmės, iki galo nebuvo vykdomi susitarimai. Bet po įvarčio pirmojo kėlinio pabaigoje įsivažiavome, antrajame kėlinyje perėmėm kamuolio kontrolę ir varžybas gan ramiai užsibaigėme. Iškovoti svarbūs taškai. Liko vienos varžybos ir turime pabaigti savo darbą“, – sakė komandos kapitonas Gailius Lansbergas. „Šis sezonas buvo labai geras būtent fanų atžvilgiu. Nežinau, kiek šiandien jų buvo, bet buvo tikrai daug. Girdėjome žiauriai didelį palaikymą. Tikime, kad ateinančiais sezonais jų į stadioną ateis jei ne tiek pat, tai dar daugiau“, – kalbėjo „Širvėnos“ kapitonas.

„Širvėnos“ komandos vadovas Vytautas Stanulevičius pažymėjo, kad varžybos buvo įdomios. „Rungtynės buvo labai įdomios ir smagios. Žiūrovai tiesiog dėkojo, kad futbolininkai sugebėjo pademonstruoti malonų akiai žaidimą. Ir atakų, ir progų, ir kovingumo per šias varžybas tikrai užteko. Norėčiau padėkoti fanams už palaikymą, labai gražu ir malonu. Mūsų tikslas buvo čempionate užimti pirmąją vietą. Jis nėra nepasiekiamas, bet jau ne viskas priklauso nuo mūsų“, – sakė V. Stanulevičius.

„Širvėna“ dar sužais vienas rungtynes su Panevėžio „FK Ekranas B“ komanda. Po jų paaiškės galutinė čempionate užimta vieta.
-----
Tokia rungtynių baigtis yra itin palanki Biržų „Širvėnos“ futbolo komandai. Jai paskutinėse šio sezono rungtynėse prieš Panevėžio „Ekranas B“ komandą užtenka sužaisti lygiosiomis tam, kad išliktų pirmoje turnyrinės lentelės vietoje ir iškovotų čempionų vardą.
https://siaure.lt/sirvenai-geros-naujienos/

------
„Širvėna“ pralaimėjo lemiamą mūšį dėl aukso
https://siaure.lt/sirvena-pralaimejo-le ... del-aukso/

Spalio 27 dieną Panevėžyje žaidusi futbolo komanda „Širvėna“ rezultatu 4:2 pralaimėjo „Ekranas B“ komandai. Pralaimėjimas lėmė, kad „Širvėna“ PAFF ir ŠAFF III lygos čempionate užimtų antrąją vietą.

„Kalbant apie paskutines rungtynes, tai, žinoma, apmaudu. Galima sakyti, kažkur pritrūko ir sėkmės. Buvo gerų progų, tačiau jų neišnaudojome. Tuo tarpu kelios klaidelės gynyboje virto įvarčiais. Futbole taip yra, daug nereikia, kad būtum nubaustas“, – kalbėjo „Širvėnos“ vadovas Vytautas Stanulevičius.
Apibendrindamas sezoną komandos vadovas pažymėjo, kad tikslas nebuvo pasiektas, bet turėjo ir kuo pasidžiaugti.

„Kėlėme sau tikslą tapti čempionais. To, deja, nepasiekėme. Antras ratas buvo tikrai geras, pralaimėjome vos sykį. Galime pasidžiaugti, kad rėmėjų, klubo įdėtų pastangų ir gero žaidimo dėka į stadioną sugrįžo žiūrovai. Netgi į Panevėžį atvyko biržiečiai palaikyti komandos lemiamose rungtynėse. Tai jau kažką pasako. Džiugina ir moterų komandos pasiekimai bei pergalės. Kaip pirmiems metams, tai viskas tikrai įspūdinga. Čia reikėtų padėkoti daugiausiai prisidėjusiam Audriui Unglinikui, kuris sugebėjo suburti visus draugėn“, – kalbėjo V. Stanulevičius.

Dėl ateinančio sezono dar niekas neaišku, pirmiausia klubo valdyba rinksis aptarti šio sezono rezultatų. Susitikimo metu bus pateikti pasiūlymai bei gairės ateinančiam sezonui.

Šio sezono komandos apdovanojimai turėtų įvykti spalio 8 dieną Panevėžyje. Ceremonija numatyta A lygos rungtynių tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Panevėžio „FK Panevežys“ pertraukos metu.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2024 Sau 26 01:57

„Širvėnos“ klubas ruošiasi į II lygą, laukia licencijavimas
https://siaure.lt/sirvenos-klubas-ruosi ... cijavimas/

Biržų futbolo klubo „Širvėna“ administracijos laukia darbinga naujųjų metų pradžia. Klubas pradeda ruoštis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimui ir mėginimui patekti į LFF II lygos čempionatą.

„III lygos nugalėtoja Radviliškio komanda atsisakė mėginimo žaisti II lygoje ir šią teisę perleido mums. Futbolo federacija tai palaiko, tačiau norint rungtyniauti aukštesnėje lygoje reikia gauti licenciją. Reikalavimų daug. Federacija vertins sporto bazę, vaikų futbolo grupes, finansus ir rėmėjus, skirs dėmesį žaidėjų sveikatai. Visi dokumentai turi būti parengti vasario mėnesio pradžioje“, – sakė „Širvėnos“ klubo vadovas Vytautas Stanulevičius.

Anot jo, sugrįžimas rungtyniauti į aukštesnę lygą nėra paprastas, laukia daug iššūkių, žaidėjų paieškos.

„II lyga yra rimtas čempionatas. Jame pernai kovojo 16 komandų, taigi lauktų varžybų maratonas – apie trisdešimt rungtynių. Komanda kaip įmanydama naudotų visus savo resursus, tačiau, be abejo, reikalingas ir žaidėjų papildymas. Sezonas ilgas, per kurį traumų išvengti nepavyksta. Reikės komandoje turėti nemažą būrį žaidėjų. Biržietiško identiteto komanda nepraras. Anaiptol, visi klubo veiksmai yra susiję su futbolo sporto populiarinimu Biržuose“, – sakė V. Stanulevičius, taip pat dirbantis vaikų futbolo treneriu Biržų kūno kultūros ir sporto centre.

Grįžti į