...

Biržų futbolo klubas "Širvėna"

2013 Bal 22 15:21

BIRŽŲ futbolo klubas ŠIRVĖNA

FB paskyra: https://www.facebook.com/FkSirvena" onclick="window.open(this.href);return false;

***

Futbolo komanda Biržuose žinoma nuo XX a. vidurio.
Ji ne kartą keitė pavadinimą, kol 2003 m. pasivadino pagal UAB „Rinkuškiai“ gėrimų bendrovę.
Dabartinis klubas įkurtas 1990 m. Klubo tikslas - jaunųjų futbolininkų ugdymas.
„Rinkuškių“ vaikų komanda yra nuolatinė Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo I lygos dalyvė.
Iki 2006 m. klubas žaidė Lietuvos futbolo čempionato II lygos Šiaurės zonoje, nuo 2007 m. dalyvauja Panevėžio apskrities pirmenybėse, taip pat salės futbolo varžybose.
Klubo rėmėjai – Biržų rajono savivaldybė ir Rinkuškių alaus darykla.
__________________________________________________________
http://lt.wikipedia.org/wiki/FK_Rinku%C ... ir%C5%BEai" onclick="window.open(this.href);return false;

Wiki turėtų būti protinga, bet klaidų radau ir dar neatnaujinta.

Futbolas Biržuose žinomas nuo caro laikų, o Biržai turėjo stiprią rinktinę Pirmosios Respublikos laikas (kaip sakant prie Smetonos).
Tada girti biržiečiai apžaidavo blaivius kaimynus iš Pasvalio.

Šiais metais Vadinsis FK ŠIRVĖNA :roll:
Paskutinį kartą redagavo 5 .... Iš viso redaguota 2015 kartus.

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 15:24

FK RINKUŠKIAI logotipas nuo 2003 metų (atėjo iš TŪB "RINKUŠKIAI" simbolikos).

su apyniai, o ne futbolo kamuoliuku.. :D
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2015 kartus.

piratas
Pranešimai: 1700
Užsiregistravo: 2011 Kov 07 13:49
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 15:41

FK RINKUŠKIAI logotipas nuo 2003 metų (atėjo iš TŪB "RINKUŠKIAI" simbolikos).

Paveikslėlis

Koks dabartinis, nežinau. :roll:
dabartinis matyt futbolo kamuolys rinkuskiu butelyje :D

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 15:52

dabartinis matyt futbolo kamuolys rinkuskiu butelyje :D
Čia: kaip tie laivų modeliukai būna buteliuose??? :roll:
Prajuokinai... :mrgreen: Tu kada nors bandei kamuolį sukišti į alaus butelį??? :mrgreen:

piratas
Pranešimai: 1700
Užsiregistravo: 2011 Kov 07 13:49
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:01

dabartinis matyt futbolo kamuolys rinkuskiu butelyje :D
Čia: kaip tie laivų modeliukai būna buteliuose??? :roll:
Prajuokinai... :mrgreen: Tu kada nors bandei kamuolį sukišti į alaus butelį??? :mrgreen:
as dar ne magas :? ,bet tie gal sugebetu,dar ziurint koks kamuolys,ir koks tas butelis.Jei butelis tikrai vyriskas,tai ziurek koki subliuskusi ir galima butu pripusti,o subliuskes kamuolis puikiai atspindetu klubo lygi :roll:

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:14

as dar ne magas :? ,bet tie gal sugebetu,dar ziurint koks kamuolys,ir koks tas butelis.Jei butelis tikrai vyriskas,tai ziurek koki subliuskusi ir galima butu pripusti,o subliuskes kamuolis puikiai atspindetu klubo lygi :roll:
Tu dar ne burtininkas, tu dar tik mokaisi.. :roll: Argi mes visi ne magai ir burtininkai... subliūkusio hu*** reikia, nepripūsi juk :) O butelis turi būti geriamas, ne tuščias... :roll:

Biržų futbolas buvo aukštame lygje. Kol nebuvo jokių kruoju, baltiju, loko ir dar kažko, tai už Biržus žaidė visos FKE žvaigždės... paskui atsirado kruoja... dabar baltija, tai už Biržus žais ko gero tik biržiečiai...

Beje, savo laiku už EKRANO senąją kontorą žaidė beveik vien biržiečiai, nes tie Panevėžio čiabuviai buvo netinkami net KK "Lietkabeliui"... :mrgreen:

Stipriausia regiono komanda... gaila, kad dabar ten tik mažytis miestelis... :roll:

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:22

Pagerbti „Rinkuškių" komandos futbolininkai
Antanas Seibutis. Šiaurės rytai -nepriklausomas Biržų krašto laikraštis
2011 11 09
http://www.rinkuskiai.lt/naujienos/nauj ... d=3&nid=97" onclick="window.open(this.href);return false;

Trečiadienį pavakare į Rinkuškių alaus daryklai priklausantį restoraną „Alaus kelias" susirinko futbolui neabejingi žmonės - buvo pasveikinti ir pagerbti „Rinkuškių" komandos futbolininkai, Panevėžio regiono pirmenybėse iškovoję antrąją vietą.

Kaip pasakojo komandos treneris Vytautas Stanulevičius, lapkričio 5-ąją Kaune vyks Lietuvos regionų stipriausių komandų turnyras. Kadangi Panevėžio regiono čempionato nugalėtoja - „Akmenų" komanda - „išsivaikščiojo", Panevėžio apskrities futbolo federacija pasiūlė turnyre dalyvauti vicečempionams biržiečiams.

V. Stanulevičius pristatė renginio dalyvius ir svečius: Biržų rajono savivaldybės vicemerę Stasę Eitavičienę, Kultūros ir sporto skyriaus specialistą Audrį Muką, esamus ir būsimus komandos rėmėjus - restorano šeimininką, Rinkuškių alaus daryklos direktorių Rimantą Čygą, „MGL Baltijos" direktorių Audrių Jukną, „Biržų duonos" vadovą Viktorą Kurganovą, UAB „Tylos" vadovą Arūną Vaitaitį, verslininką Tomą Paužuolį, Panevėžio apskrities futbolo federacijos atstovus, Futbolo akademijos direktorių Dainių Butkų ir teisėjų korpuso atstovą Saulių Makštelę.

Susirinkusius pasveikino vicemerė Stasė Eitavičienė, V. Stanulevičiui įteikė kepurėlę ir sportinius marškinėlius su Biržų simbolika. Futbolininkus sveikino verslininkai Arūnas Vaitaitis, Andrius Jukna, prisiminęs jaunystės futbolo batalijas ir sportines dvikovas su „Rinkuškių" komandos treneriu.

Panevėžio futbolo akademijos direktorius D. Butkus dėkojo komandą remiantiems ir remsiantiems verslininkams, o ypač „nenuilstančiam futbolo varikliukui Vytautui".

Futbolininkai buvo apdovanoti medaliais, asmeninėmis dovanomis. Ypač pagerbti komandos kapitonas Andrius Vitulis ir Armandas Indrašius - jie atitinkamai pripažinti geriausiais Panevėžio regiono čempionato gynėju ir vartininku.

Panevėžio apskrities futbolo federacijos atstovai padovanojo kamuolį ir didžiulį simbolinį šaliką. V. Stanulevičius įteikė dovanas „Rinkuškių" komandos draugams A. Vaitaičiui, A. Juknai, R. Čygui. Beje, pastarasis suskaičiavo, kad Rinkuškių alaus darykla jau 12 metų remia komandą. „Buvau paprašytas laikinai paremti, padėti Biržų futbolui. Štai tas „laikinumas" ir tęsiasi jau tiek laiko", - su šypsena prisiminė Rimantas.

V. Stanulevičius taurę už iškovotą antrąją vietą įteikė R. Čygui - jos vieta dabar bus Rinkuškių alaus daryklos muziejuje. Biržų futbolo komandos „Rinkuškiai" laukia ateityje nemaži iššūkiai - artėjantis turnyras Kaune, Panevėžio regiono žiemos futbolo čempionatas uždarose patalpose, galbūt dalyvavimas pavasarį jau aukštesnės futbolo lygos Lietuvos čempionato varžybose.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2013 kartus.

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:27

Rokas Stanulevičius, kuris žaidžia EKRANE, yra Vytauto sūnus.
Pamenu, kad kai Rokas buvo dar mažas, prieš 10 metų ar daugiau, tai su tėvu į Biržų (parduotuvės pav.) užeidavo tiesiai iš treniruočių. Ciocės vasarą su "šūbom", o garsieji Biržų futbolistai vien tik su sportine apranga ir kamuoliuku. Žiūrėdavo tos elito poniutės kreivai... :roll:

Paveikslėlis

Asmeniniai duomenys
Pozicija Saugas
Numeris 14
Ūgis 180 cm
Svoris 71 kg
Gimimo metai 1994 Vasario 10d.
Tautybė Lietuvis-biržietis
Komandoje nuo 2011
Debiutas "Ekrane" 2011 balandžio 5d. / Skonto 1:1 Ekranas / Baltijos lygos ketvirtfinalis
Pirmas įvartis Nepelnė

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:34

Rokas Stanulevičius: "Norėjosi įrodyti savo vertę"
2012 birželio 12 http://www.fkekranas.lt/naujienos/rokas ... avo-verted" onclick="window.open(this.href);return false;.

Panevėžio "Ekrano" komandoje rungtynėse preiš "Bangą" debiutavo du jauni žaidėjai - tai Edgaras Baranauskas bei Rokas Stanulevičius. Pastarasis aikštėje pasirodė nuo antro kėlinio.

Saugas Rokas Stanulevičius džiaugėsi suteiktu šansu ir savo pasirodymu nebuvo nusivylęs: "Tiesa, šiek tiek jaučiau jaudulį, nemaniau, jog išleis mane jau antro kėlinio viduryje. Galvojau, jog išbėgsiu į aikštę mačo pabaigoje. Manyčiau, įsilieti į žaidimą sekėsi visai neblogai. Dar reikia padirbėti, tikėkimės, ateityje viskas bus gerai. Dublerių ekipoje rungtyniauju atraminio saugo pozicijoje, būtent čia ir žaidžiau šiandien. Sekėsi neblogai.

Tiesą pasakius, tikėjausi šanso debiutuoti pagrindinėje komandoje, treniravausi su pagrindine ekipa. Norėjosi išeiti, įrodyti savo vertę. Galbūt ne pačiu aukščiausiu balu vertinu savo žaidimą, tačiau taip pat tai neprasčiausias pasirodymas. Jaučiasi skirtumas tarp dublerių ir A lygos čempionatų, skiriasi greičiai, perdavimai. Treneris prieš rungtynes sakė nesijaudinti, jog viskas bus gerai, tikėkimės taip ir bus", - po rungtynių kalbėjo R. Stanulevičius.

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:38

Sauliaus Širmelio žaidėjo karjera:

Biržų komandos (1978 ir 1984 m.), Ukmergės „Vienybė” (1979-1982 m.), Anykščių „Anykšta” (1983 m.).
Širmelis žaidė už Biržus 8-)

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 22 16:39

Kaip žiaurūs ir neblaivūs Biržų futbolininkai nugalėjo pasvaliečius
http://www.lrytas.lt/-12976142131297424" onclick="window.open(this.href);return false; ... %8Dius.htm
Antanas Seibutis, 2011-02-13

1935 m. Biržuose susikūrė nauja futbolo komanda – Darbo rūmų. Netrukus ji išgarsėjo visoje Lietuvoje savo palaidu elgesiu. 1937 m. vasarą ši komanda susitiko su Pasvalio rinktine. Pirmąsias rungtynes biržiečiai žaidė išvykoje ir nugalėjo rezultatu 2:0. Matyt, paveikti tokio rezultato antrąsias rungtynes namuose jie žaidė atsipalaidavę - ir perkeltine prasme, ir tiesiogine. Apie tai vaizdžiai aprašyta 1937 m. rugsėjo 1-osios žurnale „Lietuvos sportas“. Laikraštis informuoja, kad revanšinės rungtynės Biržuose vyko sekmadienį, rugpjūčio 29 d., ir jas biržiečiai laimėjo rezultatu 3:1 (0:0). Spauda rašė: „Darbiečiai, nors laimėjo, tačiau parodė nepaprastai žiaurų, iki šiol dar Biržuose nematytą žaidimą, kuriuo nusivylė visi žiūrovai.“ Maža to, biržiečiai futbolininkai, matyt, taip buvo įsitikinę pergale, kad kai kurie žaidėjai į rungtynes pažiūrėjo ne visai blaiviu žvilgsniu, o „be to, vienas Darbo rūmų žaidikas buvo taip nusigėręs, kad nepastovėjo ant kojų“. Biržiečiai futbolininkai pademonstravo ir nenumaldomą pergalės troškimą: „Taip pat dideliu chuliganiškumu pasižymėjo ir keli kiti žaidėjai, kurie taikė ne į kamuolį, o daugiau į priešo kojas.“ Sporto žurnalistai dėl tokio Biržų futbolininkų agresyvumo apeliavo į sporto vadovybę: „Reikia manyti, kad į tai bus tinkamai pažiūrėta Biržų sporto vadovybės, nes, jeigu daugiau kartų šitokie dalykai pasikartos, tai futbolo rungtynės nebesutrauks nė vieno žiūrovo.“ Na, o galiausiai iškeliama jau daugiau kaip 100 metų aktuali teisėjavimo problema: „Taip pat reikia sutvarkyti ir teisėjų klausimą, nes nėra nė vieno tinkamo teisėjo, kuris pajėgtų bent kiek padoriau pravesti rungtynes.“ Nepaisant tokių visai ne su futbolu susijusių aspektų, aistrų, jausmų prasiveržimų, užfiksuota, kad Biržų Darbo rūmų futbolo komanda 1937 m. Pasvalio rinktinę nugalėjo du kartus – 2:0 ir 3:1.

The Miz

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 23 15:58

Anksciau budavo vysnine ir dar balta forma, arba visi vysiniai, arba su baltom maikem

Paveikslėlis

The Miz

FK RINKUŠKIAI

2013 Bal 23 16:23

Klubo istorija ir pasiekimai

Biržų klubas įkurtas dar 1990 m., tiesa, iš pradžių jis vadinosi "Rovėja", nuo 1991 m. - "Širvėna", o nuo 2003 m. klubo futbolininkai vilki FK "Rinkuškiai" marškinėlius. Biržiečių klubas vienija apie 25 futbolininkus. Klubo treneris ir vadovas - pedagogas, Lietuvos ir Biržų rajono politinis veikėjas Vytautas Stanulevičius. Klubo tikslas - jaunųjų futbolininkų ugdymas. "Rinkuškių" vaikų komanda yra nuolatinė Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo I lygos dalyvė.
Iki 2007 m. FK "Rinkuškiai" dalyvavo Lietuvos futbolo čempionato II lygos Šiaurės zonoje, o nuo 2008 m. klubas dalyvauja Panevėžio apskrities organizuojamuose čempionatuose.

Pasiekimai:

2001 m. Lietuvos futbolo čempionato II lygos Šiaurės zonoje iškovota II-oji vieta;
2007 m. Panevėžio apskrities futbolo čempionate iškovota II-oji vieta;
2008 m. Panevėžio apskrities futbolo čempionate iškovota I-oji vieta;
2009 m. Panevėžio apskrities salės futbolo čempionate iškovota III-oji vieta.

FK RINKUŠKIAI

Klubo vadovas - Vytautas Stanulevičius
Tel. 8-612-84849
El. p. [email protected]

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 26 12:18

Galutine komandos sudetis :
https://www.facebook.com/FkSirvena?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

1. Armandas Indrašius 1 1992 vartininkas
2. Andrius Vitulis 18 1979 saugas
3. Richardas Komas 5 1974 gynėjas
4. Tadas Verkulevičius 13 1980 gynėjas
5. Egidijus Karaliūnas 12 1976 saugas
6. Mantas Bartuškevičius 16 1982 puolėjas
7. Matas Gerulis 8 1995 puolėjas
8. Laurynas Šatas 11 1990gynėjas
9. Mantas Jokša 19 1979saugas
10. Tautvydas Jankūnas 14 1992 gynėjas
11. Vytas Galeckas 9 1989 saugas
12. Mantas Pomeckis 3 1981 gynėjas
13. Žilvinas Šeškas 7 1992 saugas
14. Simonas Laužikas 4 1992 gynėjas
15. Gailius Lansbergas 6 1995 saugas
16. Šarūnas Kazlauskas 93 1990 vartininkas
17. Domantas Kavaliauskas15 1991 saugas
18. Ignas Peikštenis 17 1996 saugas
19. Mantvydas Krulis 20 1997 vartininkas
20. Mantvydas Rončius 19 1996 gynėjas
21. Gajus Turkovas 21 1990 saugas
22. Sauliu Petraitis 22 1984 saugas
23. Aurimas Strolė 23 1982 gynėjas
24. Arūnas Markutis 10 1988 puolėjas

...

Re: Biržų futbolas

2013 Bal 26 12:22

BIRŽŲ FUTBOLO KLUBAS "ŠIRVĖNA"

Paveikslėlis

Grįžti į