bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Biržų stadionas

2012 Rgp 31 11:01

Senas straipsnis apie stadioną Biržuose:

Valdininkų kabinetuose įstrigęs stadionas ima griūti
2011 10 03
http://www.selonija.lt/2011/10/03/valdi ... ma-griuti/" onclick="window.open(this.href);return false;
Edita Mikelionienė
„Biržiečių žodis“

Paveikslėlis

Jaunimo stadionas primena amžiaus statybas. Greit penkeri metai nuo rekonstrukcijos pradžios, o komisijai nepriduoti statiniai ir žiūrovų tribūnos jau ima griūti: supelijusios tualetų sienos, įlinkusios lubos, nusilupusios sienos, irstantis tinkas.

Darbai – nuo V. Rinkevičiaus laikų

Jaunimo stadiono rekonstrukcijos pradžia baigia išsitrinti ne tik iš biržiečių, bet ir iš valdininkų atminties. Rajono Savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus specialistas A. Mukas sako, jog darbai prasidėjo, kai V. Rinkevičius dar buvo Seimo narys. Vadinasi, reikėtų atmesti mažiausiai trejus metus. Tikslios datos, nepavartęs dokumentų, neprisiminė nei Vietinio ūkio skyriaus vedėjas P. Januškevičius, nei Sporto mokyklos direktorius A. Kriaučiūnas. Valdininkams galime priminti: stadiono rekonstrukcija prasidėjo 2007 metais. Po metų baigtos įrengti tribūnos ir administracinis pastatas su persirengimo kabinomis. Beje, nepriduoti iki šiol. 2009 metais įrengti kortai (priduoti tik šią vasarą), o sporto sektorių ir bėgimo takų įrengimas tęsiasi. Deja, vangiai. Apsilankę pirmadienį stadione dirbančių žmonių neradome. Stadione lapus siurbęs darbininkas sakė, jog statybininkai turėjo pasirodyti, tačiau nepasirodė.

– Stadionas priskirtas Sporto mokyklai. Liko baigti įrengti sektorius, sutvarkyti aplinką. Mes ten ką reikia patvarkom, tačiau statybos, sektorių įrengimo, stadiono pridavimo darbais mokyklai rūpintis nepriklauso. Daugiau informacijos jums gali suteikti Audris Mukas, – sakė Sporto mokyklos direktorius A. Kriaučiūnas. Deja, A. Mukas tą patį sakė apie A. Kriaučiūną: – Kultūros ir sporto skyrius čia nė kuo dėtas. Daugiau informacijos jums suteiks Algis Kriaučiūnas ir Vietinio ūkio skyrius. Mes dirbome tik kaip konsultantai: patariame dėl sporto sektorių įrengimo, – patikino A. Mukas.

Darbai bus baigti kitą vasarą?

Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Petras Januškevičius sakė, jog darbai stadione vyksta. – Įrenginėjami sporto sektoriai ir atnaujinama danga, – sakė vedėjas. Jis patikino, jog konkursą sektoriams įrengti laimėjusi bendrovė “Kortas” iš Alytaus vargu ar spės šį rudenį baigti darbus: – Sutartis su bendrove “Kortas” pasirašyta rugpjūčio 18 dieną metams. Manome, kad šiemet nespėsime uždėti dangos, o tik asfaltą, nes, atšalus orams dėti dangą rizikinga. Sektoriams įrengti ir dangai atnaujinti iš valstybės investicinių programų, anot P. Januškevičiaus, skirta pusė milijono litų. Tačiau jau dabar aišku, kad pinigų neužteks. Savivaldybei teks pridėti apie 111000 litų.

Tvarkomi dokumentai

Lieka tikėtis, jog visiškai baigtą rekonstruoti stadioną išvysime tik kitą vasarą. Tačiau futbolo, lengvosios atletikos varžybos stadione jau vyksta. Žiūrovų tribūna, pastatas, kuriame įrengtos administracinės patalpos, persirengimo kambariai, jau veikia ketvirti metai. Tačiau, galima sakyti, nelegaliai. Statiniai iki šiol nepriduoti eksploatuoti. – Tvarkomi dokumentai. Per tuos darbus nebespėjame, – sakė P. Januškevičius. Sporto mokyklos direktorius A. Kriaučiūnas sakė, jog pagrindinis kliuvinys priduoti tribūnas ir statinį – per siauros durys įvažiuoti neįgaliesiems į statinį, todėl neįgalieji ir nepasirašo dokumentų. – Reikėtų išgriauti sieną, platinti duris, tačiau niekas nedaroma, nes šiems darbams turbūt nėra pinigų, – svarstė A. Kriaučiūnas. – Su neįgaliaisiais jau viską suderinau. Jie negali įvažiuoti tik į vieną persirengimo kabiną. Statiniams priduoti ruošiami dokumentai, – tvirtino A. Januškevičius.

Paveikslėlis

Nepriduoti statiniai griūna

Kol valdininkai ruošia dokumentus, stadionas pradėjo griūti. Ar tik prieš komisijos patikrinimą neprisieis jo remontuoti? Tribūnose jau trūksta šešių kėdžių, o tualetai, įrengti po tribūna, pradėjo griūti. Aiškiai matyti, jog iš tribūnų vanduo pro lubas geriasi į tualetą, todėl lubos kai kuriose vietose vos laikosi: įlinkusios, supelijusios, dažai atšokę. Supelijusios ir sienos. Į tualetą žiūrovai neįleidžiami, nes vargu ar atsiras, kas po to juos kuopia.

Paveikslėlis

Administracinio pastato sienų tinkas atšokęs gabalais.

Stadione lapus siurbęs darbininkas sakė, jog žiūrovai tribūnų nesaugo: prispjaudo ant kėdžių, o saulėgrąžų lukštus po varžybų tenka semti semtuvu. Lapus vyras iš tribūnų siurbia siurbliu, tačiau kaip juos nukrapštyti nuo bėgimo takų, neįsivaizduoja: šluotos panaudoti negali, nes kartu nusilupa ir guma. Nors imk ir rink po vieną. O apie modernų lapų siurblį tenka tik pasvajoti: nėra pinigų.

Sargas atleistas, varteliai užrakinti

Įstrigusiam valdininkų kabinetuose stadionui saugoti rajono Tarybos nariai paskyrė sargą. Bent vasaros sezonui. – Sargai per vasarą dirbo kasdien – darbo dienomis ir savaitgaliais iki 23 valandos. Buvo įsteigta 1,5 etato. Sargai pasiteisino: niekas stadione nesuniokota, niekas po jį nevažinėjo nei dviračiais, nei motociklais. Kiek žinau, kitų miestų stadionuose yra įsteigti ir keturi sargų etatai, sargai dirba ir dieną, ir naktį. Deja, nuo spalio 1 dienos sargai atleidžiami, o stadionas bus užrakintas. Per žiemą sargas stadione nereikalingas, – sakė Sporto mokyklos direktorius. Tad rytą stadione nepasimankštinsi: vasaros sezonas baigėsi, varteliai užrakinti.

Eiles registravo sargas

Kol kas stadione baigtas vienas darbas: įrengti ir komisijai priduoti teniso kortai. Dar pavasarį rajono Tarybos narys K. Slavinskas siūlė teniso mėgėjus apmokestinti. Tačiau toks Tarybos nario pareiškimas tąkart buvo nesuprastas: kaip apmokestinsi, jei kortai nepriduoti eksploatuoti? Kitaip sakant, veikia nelegaliai. Tačiau vasaros vidury kortus komisija priėmė, o teniso mėgėjai rakete ir toliau mojavo nemokamai. – Kortų apmokestinti neplanuojame, – sakė Kultūros ir sporto skyriaus specialistas A. Mukas. O kaip su eilėmis prie kortų ir lindimu į aikštelę per tvoros skylę, apie kuriuos pavasarį užsiminė rajono Tarybos narys? – Gal bobutės turguje kalbėjo apie eiles prie teniso kortų. Niekada jokių eilių nebuvo. Žaidėjai iš anksto prisiregistruodavo pas sargą, šis sudarydavo eilę ir viskas. Norint įvesti mokestį žaidėjams, reikėtų turėti ne vieną, o tris ir daugiau teniso aikštelių. Vieną aikštelę apmokestinti neapsimoka. Nei Kupiškyje, nei Rokiškyje aikštelės neapmokestintos, – sakė A. Mukas.

Chaosas tęsiasi

Situaciją stadione galima pavadinti vienu žodžiu: chaosas. Statiniai nepriduoti, bet varžybos vyksta. Už teniso mėgėjų registraciją atsakingi stadiono sargai, kurių nuo spalio nebeliko. Į persirengimo kabiną per siauras duris negali patekti neįgalieji, tačiau durų platinti neketinama. Sporto sektoriai šiemet nebus baigti įrengti, nes ant nosies žiema. O visas šis reikalas įstrigo, nes valdininkai, apsivertę darbais, nespėja surašyti dokumentų. Kas kaltas? Aplinka.

...

Re: Įvairios bazės

2012 Rgp 31 12:13

Eiles registravo sargas
:mrgreen: sargas-administratorius

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Įvairios bazės

2012 Rgp 31 12:40

Visai geros tribūnos. Geltonai-žalios.

...

Re: Įvairios bazės

2012 Rgp 31 12:51

Visai geros tribūnos. Geltonai-žalios.
Joo, pagal tavo "mostę" viskas gražu, kas geltonai-žalia. :mrgreen:

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Įvairios bazės

2013 Spa 23 13:09

Naujojo stadiono drenažą patikrino liūtis
http://www.aina.lt/aukstaitijos-naujien ... ino-liutis" onclick="window.open(this.href);return false;
Paveikslėlis
Septintus metus statomas, kone penkių milijonų litų valstybės lėšų pareikalavęs ir moderniu būti pretendavęs Biržų miesto stadionas yra įrengtas ant senos tarybinių laikų drenažo sistemos, kurios dalis užpilta asfaltu.
Neseniai savo veiklos ataskaitą pristačiusią Biržų rajono merę Irutę Varzienę papiktino politinės oponentės teiginys apie „pusiau skustus, pusiau luptus“ objektus. Norint neigti viešą merės pareiškimą, kad tokių objektų rajone, anot jos, nėra, vienas iš pavyzdžių galėtų būti iki šiol valstybinės komisijos nepriimtas Biržų miesto stadionas. Dar 2007 metais pradėtas statyti, iš buvusios valdžios į naujosios rankas 2011 metų pavasarį patekęs statinys jau buvo pradėjęs irti.
Pasikeitę rajono vadovai ėmėsi naujojo objekto rekonstravimo darbų. Buvo suremontuotas ką tik suręstas persirengti skirtas pastatas, kurio apverktiną būklę aprašė rajono spauda. Rangovui aptvarkius minėtą statinį, jis buvo pripažintas tinkamu naudoti.
Tačiau iki šiol nebaigta iš vienų rangovų į kitų rankas einanti dar viena stadiono dalis. Netinkamai įrengtos šuoliaduobės, bėgimo takų dangos, paaiškėjo, kad iš viso nėra vandens duobės įrangos.
Kol modernia vadyba besigyrusi ir už neatliktus darbus pinigus
sumokėjusi savivaldybė bylinėjasi teismuose su vienu iš rangovų, stadioną tikrina laikas ir vanduo.
Lietus, pasirodo, nuplauna ne visus pėdsakus ir apnuogina „skylutes“.
Futbolą žaidė vandenyje
Birželio 24-ąją į Biržus atvykusi klaipėdiškių futbolininkų komanda „Atlantas-3“ pateko į tikrus nejūrinio Aukštaitijos krašto vandenis. Nuo 12.30 iki 13 valandos Biržuose pliaupė smarkus lietus, didžiulės jo balos kaupėsi stadiono kraštuose. 14 valandą skelbtos rungtynės vyko sportininkams iki kelių taškantis vandenyje.
Klaipėdiškiai fotografavo neeilinėmis sąlygomis rungtyniaujančius sportininkus. Biržiečių reakcija buvo įvairi – nuo stebėjimosi blogai veikiančia lietus nuotekų sistema iki įtarimų, kad ji iš viso neįrengta.
Buvo ir trečias nuomonių variantas, kad nauja sistema neįrengta, o senoji – sugadinta. Nors lietus truko iki 14 valandos, vanduo stadiono pakraščiuose ir šuolių sektoriuje telkšojo dar ir 20 valandą. Buvo akivaizdu, kad lietaus nuotekų sistema arba neveikia, arba yra bloga.
Kas ir kodėl nusprendė naują stadioną palikti be normalios drenažo sistemos? Kur panaudotos lietaus nuotekų sistemai įrengti skirtos valstybės lėšos? Ar savivaldybėje galima rasti planą, kuriame matytųsi, kas liko iš projekto, kai jį tvarkė, kas kaip norėjo?
Tokie klausimai kilo klausantis sportininkų, trenerių ir darbais stadione besidomėjusių biržiečių nuomonių.
Senąją drenažo sistemą tvarkė „iš atminties“
Valstybės investicijų programos lėšomis Biržų stadione atliktų darbų vertė – apie 4,5 mln. litų. Projekto vadovas – savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Petras Januškevičius.
Antradienį „Šiaurės rytams“ jo pakalbinti nepavyko – vedėjas atostogauja.
„Senajame stadione lietaus drenažo sistema buvo ir funkcionavo. Ar ji yra dabar, aš nežinau, nes nedalyvavau nei projektavimo, nei statinių priėmimo darbe“, – sakė Vietinio ūkio skyriaus vedėjo funkcijas atliekantis Laimutis Brazdžionis.
Apie lietaus nuotekų sistemos įrengimą ir funkcionavimo trikdžius teiravomės projekto vykdymo metu konsultacijas teikusio ir už tai priedą prie atlyginimo gavusio Kultūros ir sporto skyriaus specialisto Audriaus Muko.
A. Mukas atsakė, kad papildomą atlygį jis gavęs tik statant persirengimo patalpas. O įrengiant bėgimo takus jis patarinėjęs veltui ir jokio priedo prie atlyginimo negavęs.
„Jie (projekto darbų vykdytojai – aut.) manęs klausinėjo, kur yra senoji tarybinė drenažo trasa. Juk buvę sporto specialistai Sigitas Mitrochinas ir Petras Jukonis savivaldybėje nebedirba, o jokių planų neliko“, – pasakojo A. Mukas. Šio žmogaus atmintimi remiantis ir buvo pasikliauta, „pertvarkant“ senąją lietaus nuotekų sistemą.
Anot specialisto, projekte buvo numatyta nauja drenažo sistema, tačiau jos atsisakyta dėl pinigų trūkumo. Nutarta palikti senąją sovietinę sistemą, kurią teko truputį „pakoreguoti“.
Dalį drenažo… „užasfaltavo“?
Visi mena senąją drenažo sistemą – metalinėmis grotomis uždengtą griovį. Vėliau ne sykį skambėjo žinios apie metalo vagių pagrobtas grotas. Kad drenažo grioviai neirtų, jie buvo užpildyti skalda.
Pradėjus statyti modernų stadioną, pasak A. Muko, suprojektuotai naujai lietaus nuotekų sistemai įrengti pritrūko apie 300 tūkstančių litų. Negana to, paaiškėjo, kad stadionas „kreivas šleivas“ ir reikia lyginti jo spindulį.
„Tad sukome galvas su Petru (Vietinio ūkio skyriaus vedėju, projekto vadovu P. Januškevičiumi – aut.), ką čia daryti“, – prisimena A. Mukas.
Tai buvę jau valdant dabartinei koalicijai. Visi pakeitimai esą parodyti projekte, kurio, be atostogaujančio projekto vadovo P. Januškevičiaus, parodyti ir pakomentuoti antradienį nebuvo kam. Mat dalis savivaldybės specialistų profsąjungiečių antradienį dar nebuvo grįžę iš kelionės į Čekiją.
Stadioną betobulinant, anot konsultanto, atsitiko toks dalykas, kad dalis drenažo sistemos buvo imta ir užasfaltuota. Asfaltu esą buvo užpilti ne tik skaldos pilni grioviai, bet ir lietaus nuotekų šuliniai.
Tačiau, pasak A. Muko, dėl to problemų neturėtų būti. Esą rangovas asfalte skylučių prigręžiojęs, todėl vanduo per jas gali į drenažo sistemą patekti.
Apie skylutes geriausiai žino rangovai?
Ką apie tokį „drenažą“ galvoja savivaldybės specialistai ir „perdarytus“ projektus pasirašę vadovai, sunku pasakyti. Geranoriškai rangovams padėjusiam A. Mukui atrodo, kad ir „užasfaltuota“ lietaus nuotekų sistema veikia normaliai. „Pas mus visi viską mato ir supranta. O kas žino, kaip ta sistema išties turi veikti? Tą galėtų pasakyti tik rangovai“, – galvoja A. Mukas.
Stadione dirbo du rangovai – darbus pradėjusi vilniškė bendrovė „Dangų centras“ ir juos tęsusi Alytaus bendrovė „Kortas“. Pastaroji padavė savivaldybę į teismą dėl neapmokėtų darbų. „Šiaurės rytai“ rašė apie apylinkės teisme savivaldybės pralaimėtą bylą.
Už netinkamai arba visai neatliktus darbus sumokėjusi savivaldybė nesugebėjo laiku pateikti pretenzijų ir sumanė nemokėti pinigų už kitus kokybiškai atliktus darbus. Už tai rangovai padavė savivaldybę į teismą ir skaičiuoja delspinigius.
„Stadione nebaigti šuoliaduobių, dangos įrengimo darbai, paaiškėjo, kad iš viso nėra vandens duobės įrangos“, – trūkumus vardijo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alė Pocienė. Ji viliasi, kad savivaldybė turėtų laimėti apygardos teisme.
Apie oro sąlygas ir „tragiškas“ aplinkybes
A. Mukas mano, kad pirmadienį dėl potvynio nekokybiškai įrengtame stadione kaltas tik intensyvus lietus. „Liūtis buvo didelė, o pro asfalto skylutes vanduo į drenažo sistemą sunkėsi lėtai“, – padėties nedramatizuoja sporto specialistas. Jis prisiminė, kaip dėl liūties Ukrainoje „aukšto lygio“ stadione net varžybos buvo nutrauktos.
„Tragiška padėtis tiek dėl stadiono projekto, tiek dėl darbų. Kadangi dabar vyksta sporto salės projektavimas, svarbu išvengti panašių klaidų“, – kalbėjo sporto sritį kuruojanti mero pavaduotoja Stasė Eitavičienė. Anot jos, kol vyksta bylinėjimasis su UAB „Kortas“, darbai stadione laikomi nebaigtais ir negali būti priimti valstybinės komisijos.
„Jau seniai buvo aišku, kad stadione trūkumai lįs vienas po kito. Kai tik užsakovo (savivaldybės) atstovai pradeda ginti rangovus nuo kritikos, rezultatą galima numanyti. Kaip ir jo kainą“, – darbų stadione eigą ir kontrolę sarkastiškai vertino savivaldybės darbuotojas, savo pavardės prašęs neminėti.
Senoji sistema liūties neatlaikė pirmą kartą?
Biržų meteorologijos stoties vadovo Broniaus Medinio pateiktais duomenimis, birželio 24 dieną lietaus buvo daug. Iš ryto iškrito 18, o tarp 12 ir 13 valandos – dar 30,5 milimetrų kritulių.
B. Medinis teigė, kad, sudėjus dviejų liūčių duomenis, būtų 49,7 mm lietaus. Iki stichinio reiškinio ribos pritrūko 0,3 milimetro kritulių.
Kad rekonstruojant stadioną ne tik neįrengta nauja, bet sugadinta ir senoji lietaus nuotekų sistema, galima spręsti iš futbolo trenerio Vytauto Stanulevičiaus pastebėjimo.
„Kad Biržų stadionas taip skęstų vandenyje, pirmą kartą teko matyti“, – sako daugelį metų Biržuose gyvenantis ir aktyviai sporto gyvenime dalyvaujantis Kaštonų mokyklos direktorius, „Širvėnos“ futbolo komandos treneris.

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Vas 09 20:20

Ne į temą, bet Biržų stadiono sklypo teritorijoje yra suprojektuota, finansuota ir bus statoma 600 vietų universali sporto arena/salė.
https://infes.lt/projektai/

Biržuose bus statomas Sporto ir sveikatingumo kompleksas
https://aina.lt/birzuose-bus-statomas-s ... ompleksas/
2022-11-24

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2023 Lie 15 12:02

Susivienijo dėl futbolo
https://siaure.lt/susivienijo-del-futbolo/

Biržų ugniagesiai ir vandens tiekėjai suvienijo jėgas dėl futbolo. Tai bene pirmas kartas, kai šios įstaigos kartu atėjo į pagalbą Biržų sportininkams.

Šį penktadienį 19.30 val. Biržų Jaunimo parke esančiame centriniame miesto stadione vyks futbolo varžybos. LFF trečios lygos (Panevėžio ir Šiaulių apskričių) pirmenybėse susitiks Biržų „Širvėna“ su Pakruojo „Kruoja“. Bėda ta, kad dėl sausros centriniame stadione išdžiūvo žolė, o pagrindas tapo kietas. „Kaip kaulas“, – stadiono dangą apibūdino futbolininkai.

Kad stadione būtų įmanoma žaisti, jį būtina palaistyti. O tam reikia nemažai vandens. Biržų futbolo komandos vadovas Vytautas Stanulevičius kreipėsi į UAB „Biržų vandenys“. Jis paprašė leisti prisijungti prie įmonės hidrantų ir palaistyti stadioną.

„Suprasdami iškilusią situaciją mes leidome 10 kubinių metrų vandens panaudoti stadiono laistymui. Įmonė supranta futbolo svarbą. Be to, vandenį kaskart reikia išleisti, kad būtų patikrinti hidrantai. Tad tai bus dviguba nauda“, – sakė „Biržų vandenų“ teisininkė Jolita Zalinkevičė.

Geranoriškai padėti sutiko ir Biržų ugniagesiai gelbėtojai. Jie paskolins ugniagesių žarnų, kad būtų galima prijungti prie hidranto ir palaistyti stadioną. V. Stanulevičius sakė norintis padėkoti Biržų priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai ir asmeniškai vyriausiajai specialistei Daivai Dovydėnienei bei UAB „Biržų vandenys“ vadovybei, kurie „geranoriški ir supranta futbolo svarbą Biržų gyvenime“.

Paskutinį kartą, jo žiniomis, miesto stadionas buvo laistytas „dar prie ruso“. Tąkart dėl kilusios sausros jį laistė gaisrininkai.
-----------------------
Biržų stadione kilo muštynės, nukentėjo 3 žmonės
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/n ... 59-2080584

Vėlyvą liepos 7-osios vakarą Biržų stadione kilo muštynės. Muštynių metu nukentėjo moteris, gimusi 1976 metais, ir du vyrai, gimę 1984 ir 1997 metais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Biržų stadionas

2024 Kov 19 18:29

Į Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro pamatus įkasta simbolinė Laiko kapsulė
https://www.lff.lt/i-birzu-vlado-garast ... o-kapsule/

Kovo 14-ąją į statomo Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro pamatus buvo įkasta simbolinė Laiko kapsulė. Kapsulę su laišku ateities kartoms įkasė Biržų rajono savivaldybės meras Kęstutis Knizikevičius, Biržų rajono savivaldybės garbės pilietis Vladas Garastas bei objekto rangovo UAB „Infes“ generalinis direktorius Arvydas Markevičius.

„Sporto ir sveikatingumo komplekso Biržuose statybos planavimo darbai užtruko. Tačiau dabar jau galime matyti sparčiai kylantį objektą, kuriam pernai metų pabaigoje buvo suteiktas Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro pavadinimas. Dėkoju objekto rangovui UAB „Infes“, Savivaldybės administracijos darbuotojams bei visiems prisidėjusiems ir prisidedantiems, kad Biržuose kaip įmanoma greičiau atsirastų modernus, šiuolaikiškas, sportininkų ir sporto aistruolių poreikius atitinkantis sporto centras. Taip pat tariu nuoširdų ačiū už Jūsų palaikymą ir paramą visiems čia susirinkusiems,“ – kalbėjo savivaldybės meras K. Knizikevičius.

Biržų rajono savivaldybės garbės pilietis, Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės treneris, LKF garbės prezidentas V. Garastas pasidalijo prisiminimais apie Biržų piliakalnyje kadaise stovėjusią medinę sporto salę, apie tai, kaip prieš daugel metų buvo pastatyta nauja (pirmoji mūrinė) nors ir nedidelė, tačiau tiems laikams moderni ir visus standartus atitinkanti sporto salė, pasidžiaugė, kad Biržuose vėl kyla naujas sportui skirtas statinys.

„Džiaugiuosi, kad šiame Lietuvos šiaurės krašte atsiras modernus sporto centras. Linkiu, kad jame užaugtų ne vienas aukšto lygio sportininkas, o Biržai nepaliautų garsėję savo sportininkais ir jų pasiekimais“, – linkėjo Savivaldybės garbės pilietis V. Garastas.

Vykdomų Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro statybos darbų metu planuojama įrengti multifunkcinę sporto salę, pritaikomą skirtingoms sporto šakoms, su 600 vietų teleskopinėmis žiūrovų tribūnomis. Pirmame aukšte taip pat planuojamos ir persirengimo patalpos, medicinos punktas bei erdvė kavinei. Antrame pastato aukšte suprojektuota treneriams skirta patalpa, sporto inventoriaus patalpos, kovos menų, treniruoklių ir aerobikos salės, bėgimo maniežas su šuoliaduobe, administracinės patalpos, VIP ir komentatorių ložės bei sanitariniai mazgai.

Po atliktų darbų Biržuose iškils dviejų aukštų 4159,14 m² universali sporto salė ir kitos reikalingos patalpos. Įgyvendintas projektas turės reikšmingos įtakos biržiečių laisvalaikiui suteikdamas modernią ir patogią erdvę sporto užsiėmimams.

Paveikslėlis


Ne į temą, bet Biržų stadiono sklypo teritorijoje yra suprojektuota, finansuota ir bus statoma 600 vietų universali sporto arena/salė.
https://infes.lt/projektai/

Biržuose bus statomas Sporto ir sveikatingumo kompleksas
https://aina.lt/birzuose-bus-statomas-s ... ompleksas/
2022-11-24

Grįžti į