gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 20 13:06

Nacionalinės rinktinės treneris Cs. Laszlo: „Esu atviras pasiūlymams, tačiau neketinu būti visų draugu - sprendimus priimsiu pats“ (papildyta)
Martynas Suslavičius 2012-02-20 12:44

Pirmadienį Lietuvai oficialiai pristatytas naujasis nacionalinės futbolo rinktinės strategas Csaba Laszlo. Į konferencijų salę įžengęs vengras buvo nusiteikęs bendrauti, nevengė atsakinėti į klausimus ir tvirtino, kad yra atviras pasiūlymams, tačiau sprendimus visada priima pats. „Man gali patarti federacijos prezidentas, kiti treneriai, gal net žurnalistai, tačiau sprendimą priimu pats.

Aš neketinu būti visų draugu. Aš gerbiu visus ir jie gerbia mane“, - tvirtino Transilvanijoje gimęs strategas. Treneris tikino, kad norėtų Lietuvoje dirbti ilgiau nei du metus. Tam neprieštaravo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, kuris džiaugėsi, jog nacionalinės rinktinės vairą perėmė patikimas ir rimtas treneris.

- Darbas Lietuvos rinktinėje – žingsnis į priekį, ar atgal?, - žurnalistai paklausė stratego Cs. Laszlo.

- Savaime aišku, kad žingsnis į priekį. Kiekvienam treneriui dirbti Europoje – didelė garbė. Niekada nežengiu atgal. Darbas Lietuvos nacionalinėje rinktinė man – žingsnis į priekį. Esu susipažinęs su Lietuvos futbolu, dirbau su lietuviais žaidėjais.

- Galbūt jau žinote, kas bus jūsų asistentas?

- Dirbame ties šiuo klausimu. Turime du kandidatus, tačiau atskleisiu, kad tai tikrai bus lietuvis. Iš užsienio nieko nekviesime. Manau, kad kovojo pabaigoje galėsiu pasakyti.

- Ar kontrakte numatyta, kad treneris gali treniruoti klubą?

- Aš atvykau treniruoti nacionalinę komandą. Nekalbėsiu apie kontrakto detales, tačiau pasakysiu, jog ketinu treniruoti tik rinktinę. Man nepatiktų, jeigu būčiau padalintas į keletą krypčių.

- Kaip įsivaizduojate darbą su nacionaline komanda?

- Mes turėsime numatytą kasdienį darbą, kas savaitinį darbą. Aš liksiu Lietuvoje, todėl kiekvieną dieną atiduosiu futbolui. Aš ketinu dirbti ir su klubais, lankyti rungtynes. Labai svarbu atrasti naujų žaidėjų, todėl reikia stebėti vietinį čempionatą, bendrauti su treneriais. Mes žinome, kas žaidžia užsienyje, kiek tokių žaidėjų yra rinktinėje, tai yra svarbu, tačiau dar svarbiau atrasti naujų futbolininkų. Kad tai pasiektume, reikia kalbėtis su vietinių lygų treneriais, stebėti rungtynes, kalbėtis su žaidėjais. Nacionalinė rinktinė yra skirta visiems žaidėjams, o ne tik tiems, kurie žaidžia užsienyje. Mums svarbūs svetur esantys žaidėjai, tačiau taip pat svarbūs ir liekantys čia. Nesvarbu, kokia žaidėjo pavardė, svarbu, jog jis turėtų tinkamus duomenis.

- Ką ketinate keisti Lietuvos futbole?

- Pirmiausia, turime pasiekti geresnių rezultatų. Manau, kad LFF jau pajudėjo į priekį: greitai bus visiškai užbaigtas naujo stadiono ir jo patalpų tvarkymas. Turime akademiją, tačiau tikiuosi, kad greit išvysime antrąją – Vilniuje. Yra daugiau ką keisti. Pavyzdžiui pastebėjau, kad antras pagal didumą miestas neturi savo komandos aukščiausioje lygoje. Svarbu, kad futbole būtų siekiama tikslų ir jog būtų geri rezultatai. Nacionalinė komanda jau žengė žingsnį, todėl tikiuosi, kad į priekį pajudės ir Lietuvos klubai, o jų savininkai ir žmonės, kurie mėgsta futbolą, šiek tiek pakeis savo suvokimą. - Esate matęs ne vieną Lietuvos rinktinės mačą.

- Ar ketinate keisti žaidimo stilių?

- Geriausias stilius – laimintis stilius. Daug kas priklauso nuo to, su kuo žaidi. Mums reikia orientuotis į savo varžovą, tačiau svarbiausia atrasti savo stipriąsias puses. Manau, kad svarbu suvokti, jog, pavyzdžiui, žaisdamas su Ispanija ne visą laiką giniesi, juk reikia mušti įvarčius. Mano tikslas – padaryti, jog komanda galėtų mušti įvarčius. Žinoma, vien dėl to, kad įmuši, mačo nelaimėsi, todėl mano mintis yra tokia: turėti tvirtą užnugarį, o priekyje – kūrybingus ir greitus žaidėjus, kurie gali įmušti iš įvairių situacijų.

-Daugelis rinktinės trenerių buvo nepatenkinti žemu Lietuvos A lygos lygiu. Jūs jau esate matęs keletą draugiškų rungtynių...

Būsiu atviras - pirmieji mačai nebuvo tokie geri, tačiau turėkime galvoje, kad tai – pasiruošimas. Žaidėjai yra pavargę. Manau, kad nereikia nuolat skųstis. Aš visada būnu pozityvus ir toks liksiu. Nesvarbu, laimėsime ar ne, aš visada užstosiu komandą. Svarbiausia, kad išspaustume viską, ką galime.

- Daugelis Lietuvoje mano, kad atrankoje į pasaulio čempionatą patekome į lengvą grupę. Kokia jūsų nuomonė?

- Tai sudėtinga grupė. Bosnija ir Hercegovina – stipri komanda. Graikai jau dalyvavo Europos čempionate, negalima nurašyti Slovėnijos. Vien dėl to, kad tai nėra Anglija, Ispanija ar Vokietija, nereiškia, jog grupė – lengva. Nepamirškime, kad mes turėjome sunkumų su Lichtenšteinu. Tai tikrai nėra lengva grupė, tai sudėtinga grupė. Tikiuosi, kad pasieksime geresnių rezultatų nei turėjome ir judėsime į priekį. Galimybė patekti į pasaulio čempionatą yra ir ja reikia mėginti pasinaudoti, tačiau konkrečiai pasakyti, kad pateksime – negaliu. Reikia žaisti, o tada matysime, kurioje lentelės vietoje esame. Svarbu, kad galėtume didžiuotis rezultatu.

- Buvęs nacionalinės rinktinės strategas R. Žutautas nebuvo linkęs palaikyti santykių su žaidėjais. Kokia jūsų nuostata šiuo atveju?

- Man patinka šnekėtis. Žaidėjai rinktinėje turi įgūdžius, jie nėra vaikai todėl tu neturi jų mokyti žaisti. Čia svarbiausią vaidmenį atlieka psichologija. Žaidėjai turi būtu paruošti psichologiškai – man tai labai svarbu. Komunikacija turi vykti visuose lygiuose: su žaidėjais, su žurnalistais, federacija, nes be to neišspręsi nė vienos problemos. Aš bendrauju su visais mane supančiais žmonėmis, jog gyvenimas būtų geresnis.

- Ar jūsų šeima atvyks į Lietuvą?

- Lietuvoje gyvensiu Vilniuje. Mano šeima – Edinburge, tačiau šiais laikais tai nėra atstumas. Taip geriau mano šeimai, nes vyriausiajai dukrai mokykloje mokytis liko vieneri metai. Ji turi baigti mokyklą. Ji su manimi buvo Vokietijoje, Vengrijoje, Afrikoje, Škotijoje, tačiau dabar jai reikia baigti mokyklą, o aš kaip geras tėvas, turiu suteikti galimybę baigti mokslus ir pradėti naują gyvenimą. Dėl šios priežasties ji nėra su manimi, tačiau tai man netrukdys ir aš čia liksiu tiek, kiek reikės. Aš laisvai galiu nuskristi į Edinburgą, nes tai nėra didelis atstumas. Šiuo metu mano galvoje – tik futbolas.

- Ką manote apie mūsų žiemą?

- Aš esu iš Transilvanijos, ten žiema irgi šalta. Pas mus yra daugiau kalnų, būna netgi daugiau sniego, tačiau žiema yra šalta.

- Ar jau esate pasirinkę varžovus artimiausioms draugiškoms rungtynėms?

- Iki šiol turėjome du galimus varžovus, tačiau nusprendžiau jų atsisakyti. Kodėl? Varžovai: Saudo Arabija, su kuria galėjome žaisti Melburne (Australija) ir Bolivija. Abi ekipos yra labai toli. Nusprendėme, kad geriau būtų žaisti su U-21 rinktine. Aš norėčiau šią komandą pamatyti žaidžiant gyvai, pakalbėti su treneriais ir pasidalinti nuomonėmis apie talentingus žaidėjus. Taip norisi pabendrauti su klubų treneriais. Mes nenorime skristi 20 valandų. Be to, mes jau turime pilną programą: vyks Baltijos taurė, mačas su Baltarusija, galbūt susitiksime su Rusija. Mums dar reikia vieno mačo lapkričio mėnesį, tačiau programa jau yra. Supraskite, toks variantas mums geresnis. Kartais norėdamas pajudėti į priekį turi pasakyti „ne“.

- Ar komandoje matysime pasikeitimų, kalbant apie ekipos veteranus ir jaunus žaidėjus?

- Mes ketiname suderinti patyrusius ir jaunus žaidėjus. Čia yra nacionalinė komanda, todėl marškinėlius dėvi tie, kurie nori nugalėti. Jie nori išeiti ir žaisti dėl pergalės. Tai tavo šalis ir tai aukščiau nei klubas. Čia atvyksti ne savaitgalį praleisti, pasimatyti su tėvais ir draugais. Ne. Tokie laikai baigėsi. Gyvenime turime taisykliu, kai kas mane pavadino diktatoriumi. Ne, aš tiesiog turiu taisykles. Negali daryti, ką nori. Mes taip pat turime laikytis taisyklių, nes atstovaujame šalį. Juk važiuojant automobiliu irgi yra taisykles.

- Ar teko bendrauti su Raimondu Žutautu? Jis teigė, kad nereikėtų imti žaidėjų, kurie buvo lyderiai..

Dar ne. Jeigu reikės, susitiksime. Aš jį gerbiu. Patarimus priimsiu, tačiau sprendimas – mano. Man pasiūlymus ir patarimus teikia federacija, kiti treneriai, netgi žurnalistai, tačiau aš nesu toks, kuris mėgintų būti visų draugu. Aš gerbiu kitus, todėl kiti gerbia mane.

- Koks jūsų mėgstamiausias Lietuvos žaidėjas?

- Mano mėgstamiausias žaidėjas – Audrius Kšanavičius. Šį žaidėją „Hearts“ klube sutikau gerokai per vėlai. Jis turi labai daug talento. Jis nebuvo aukštas, tačiau buvo psichologiškai stiprus, kūrybingas, galėjo mušti įvarčius, todėl jeigu kas nors būtų su juo dirbęs anksčiau, būtų dirbę rimčiau ir labiau susitelkę į jį, A. Kšanavičius būtų daug aukštesnio lygio futbolininkas.

- A. Novikovas laikomas talentingiausiu jaunu žaidėju...

- Na, jam reikia žaisti. Jis tikrai turi talentą, tačiau jam reikia žaisti rungtynes, kad galėtų labiau tobulėti. Jeigu esi talentingas, neturi sėdėti ant suolo, o turi žaisti.


http://www.lrytas.lt/-13297254951327930842-nacionalin" onclick="window.open(this.href);return false;ės-rinktinės-treneris-cs-laszlo-esu-atviras-pasiūlymams-tačiau-neketinu-būti-visų-draugu-sprendimus-priimsiu-pats.htm

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 20 16:20


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 20 16:32

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Csaba Laszlo: atvykau ne mokyti, atvykau padėti
Publikuota: 09.23 / Autorius: Nerijus Kesminas / Savaitraštis „15min“
http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... -24-196892" onclick="window.open(this.href);return false;

Iš šiurpiomis legendomis apipintos Rumunijai šiais laikais priklausančios Transilvanijos kilęs futbolo treneris Csaba Laszlo 48-ąjį savo gimtadienį vasario 13-ąją atšventė speigo sukaustytame Vilniuje. Tačiau naujojo Lietuvos rinktinės vairininko galvoje – darbas, o ne šventės. „Nemėgstu gimtadienių. Žinote, kodėl? Todėl, kad po jų kaskart tampi metais vyresnis“, – sako keturiomis – anglų, vokiečių, vengrų ir rumunų – kalbomis laisvai bendraujantis C.Laszlo ir iškart prabyla apie futbolą: „Vakarykštės rungtynės Marijampolėje (jas žaidė „Šiauliai“ ir Pakruojo „Kruoja“) buvo geriausios, kurias mačiau čia iki šiol.“

– Treneri, atvykote į Lietuvą vadovauti rinktinei. Kokie pirmieji įspūdžiai apie šalį?
– Pirmiausia, labai šalta. Visa kita man didele staigmena netapo – kaip ir jūs, esu gimęs Rytų Europoje, todėl žmonių mentalitetas man gerai pažįstamas. Žinau, kad vos prieš porą dešimtmečių atgavote nepriklausomybę nuo sovietų. Manau, kad Rumunijoje psichologinė ir politinė aplinka iki tol buvo panaši į jūsiškę. Dabar man krenta į akis, kad Lietuvoje daug išsilavinusių žmonių, kurie stengiasi, jog gyvenimas kasdien būtų vis geresnis. Išsikovojote laisvę, o tai reiškia, kad turite stiprų charakterį. Mano darbas – padaryti taip, kad panašų charakterį aikštėje rodytų lietuviai futbolininkai.

– Koks yra Vilnius jūsų akimis?
– Pirmą kartą čia lankiausi prieš keletą metų. Buvau atvykęs ir vėliau. Esu buvęs Kaune, Klaipėdoje, tame miestelyje saloje prie jūros. Nida? Turbūt. Žinau, kad Vilniaus senamiestis – vienas didžiausių Europoje, ir pasakysiu, kad jis tikrai įspūdingas. Man Vilnius panašus į Edinburgą – neįžvelgiu daug skirtumų.

– Kas paskatino jus jau prieš keletą metų aplankyti Lietuvą? Ilsėjotės čia ar dirbote?
– Tuo metu treniravau Edinburgo „Hearts“. Klubo savininkas gyvena Lietuvoje, jis mane neretai kviesdavosi čia, kad aptartume komandos reikalus. Daug bendravome, pažįstu ir Vladimiro Romanovo šeimą.

– V.Romanovas ir dabar yra „Hearts“ savininkas. Ką galėtumėte pasakyti apie jį?
– Jis man buvo geranoriškas. Kai atėjau į komandą, pirmą sezoną „Hearts“ balansavo turnyro lentelės apačioje. Škotijos čempionatą baigėme treti. Antrą sezoną, mano suvokimu, rezultatai taip pat nebuvo tragiški – klupinėjome „Premier“ lygoje, bet iškopėme į taurės turnyro finalą. Mūsų keliai išsiskyrė sezono viduryje – sausį ar vasarį. Dėl to jaučiausi nusivylęs, bet toks trenerio gyvenimas: kartais tave atleidžia dėl blogų rezultatų, kartais – net ir tada, kai rezultatai geri. Kad ir kaip būtų, visada linkėjau ir V.Romanovui, ir „Hearts“ tik gero. Gyvenime visada laikiausi principo: gerbk žmones, ir jie gerbs tave.

– Ar jūsų šeima jau Vilniuje?
– Ne. Jie atvyks kovą kelioms savaitėms per atostogas. Bėda ta, kad vyresnei dukrai – septyniolika, artėja laikas, kai ji baigs mokyklą, todėl iki to laiko žmona ir abi dukros, matyt, liks Edinburge, kur dabar gyvena. Galima sakyti, kad dabartinė mano šeima – Lietuvos futbolas.

Afrikos pamokos

– Nacionalinės rinktinės treneriu tapote antrą kartą gyvenime. Iki šiol esate treniravęs Ugandos rinktinę.
– Dirbau ir Vengrijos rinktinės trenerio asistentu, pas legendinį vokietį Lotharą Matthaeusą. Iki šiol esu dėkingas jam už suteiktą galimybę, nors pastaruosius porą metų net telefonu nebendravome – jo gyvenimas ir nuo futbolo nutolo, ir šiaip yra pernelyg audringas. Kita vertus, mielai susitikčiau su Lotharu, jei jis rastų tam laiko.

– O Afrika?
– Dabar džiaugiuosi, kad nepraleidau tos gyvenimo suteiktos progos. Tuo metu Vengrijoje dirbau labai sėkmingai – pirmą kartą per Budapešto „Ferencvaros“ istoriją išvedžiau komandą į UEFA turnyro grupės varžybas, buvau išrinktas geriausiu šalies treneriu. Atėjo laikas svarstyti galimybę išbandyti save užsienyje. Agento tada neturėjau, bet man paskambino vienas ispanas ir paklausė, ar nenorėčiau, kad jis atstovautų man. Pasisiūlė pasiderėti dėl kelių galimų variantų Škotijos ir Šveicarijos klubuose. Sutikau. Kai paaiškėjo, kad manimi domisi Ugandoje, pirmoji reakcija buvo: „Ką???“. Aišku, žinojau, kur yra ta šalis, bet tik tiek. Paskambinau žmonai, ji irgi išsigando. Bet afrikiečiai atvirai formulavo: situacija tokia, jums galime pasiūlyti tą ir aną, norime, kad padėtis pagerėtų. Kai atskridome į Ugandą, žmona su dukromis pakeliui iš oro uosto į miestą net pro automobilio langą žiūrėti bijojo. Po poros metų, kai pasakiau, kad keliamės į Edinburgą, reakcija buvo priešinga: tau reikia, tu ir važiuok, mes liekame čia. Manau, kad iš Afrikos grįžau stipresnis. Ir turtingesnis – kalbu ne apie kišenes, o apie galvą ir širdį. Išmokau dirbti su Afrikos futbolininkais. Ne su tais, kurie daugelį metų žaidžia Europoje, o su vietiniais. Susipažinau su kultūra, kuri neįtikėtinai skiriasi nuo tos, prie kurios buvau įpratęs.

– Afrikos komandos dažnai susiduria su problemomis dėl europiečių trenerių požiūrio. Jie leidžia laiką namuose, pateikdami vis tą patį argumentą: kam man būti Afrikoje, jei dauguma rinktinės žaidėjų rungtyniauja Europos klubuose?
- Nesutinku su šia pozicija – šiais laikais, kai yra televizija, vaizdo įrašai, apie žvaigždes gali sužinoti viską. Treneris turėtų būti arti tų, kurie mažiau matomi. Būti šalyje, kurios komandą treniruoja. Tokios pozicijos laikiausi Ugandoje, taip ketinu elgtis ir Lietuvoje.

Vardų magija neveiks

– Ar tai reiškia, kad Lietuvoje jus kiekvieną savaitgalį matysime stadionų tribūnose per A lygos rungtynes?
– Būtinai. Nemėgstu švenčių ir poilsio dienų – man šventė yra futbolas, stadione aš dirbu, bet taip pat ir ilsiuosi. Be to, man reikia matyti jaunus, pergalių alkanus žaidėjus. Žinau apie jūsų rinktinės pastarojo meto rezultatus ir nesu toks kvailas, kad tikėčiau, jog daugelis dalykų pasikeis nekeičiant žmonių. „Galima sakyti, kad dabartinė mano šeima – Lietuvos futbolas“. Nesakau, kad patyrusių futbolininkų komandoje nebebus. Be patirties, vien talentu, neišsiversi. Juolab kad tik talento ir nepakanka – įpratau sakyti, jog talento turi būti 30 procentų, kiti 70 – valia ir noras laimėti. Ir, aišku, darbas – juk net ant grindų radęs 100 litų kupiūrą be darbo jos nepasiimsi. Vis tiek reikės pasilenkti. Tvirtai sakau, kad man nebus svarbios žaidėjų pavardės. Jeigu jau federacija futbolininkui nupirko lėktuvo bilietą, jis čia atskris ne pasimatyti su savo moterimis, giminėmis ar pasimaivyti su rinktinės marškinėliais. Žaidėjas turės kovoti už savo šalį, už savo tautą, kuri kažkada jam iškovojo galimybę vilkėti šios rinktinės aprangą. Pagaliau prisiminkime emigracijos problemą – manau, kad mūsų pergalės ir tiems žmonėms, kurie ieško geresnių galimybių svetur, būtų stimulas nenusisukti nuo tėvynės. Atvykau ne mokyti, atvykau padėti. Bet jeigu jau vėliava mano rankose, aplink turės būti žmonės, su kuriais sieksime bendrų tikslų.

– Kaip įvardytumėte tuos tikslus?
– Turėtume pakovoti dėl vietos 2016 metų Europos čempionato finalo turnyre. Neseniai man skambino škotų žurnalistas ir klausė, kokie tikslai keliami 2014-ųjų pasaulio pirmenybių atrankai. Atsakiau: aš nieko nežadu. Labai norėčiau būti Brazilijoje su lietuvių komanda ir darysiu viską, kad taip atsitiktų, bet nieko nežadu, nes esu realistas. Labai geras dalykas, kurį matau Lietuvoje, – futbolo akademija. Esu daug keliaujantis žmogus, bet man niekur kitur neteko matyti, kad futbolo vadovai taip rūpintųsi panašiu projektu. Kažkada Vokietijoje dirbau Menchengladbacho „Borussia“ jaunimo akademijos treneriu – ten mano karjera ir prasidėjo. Todėl noriu prižiūrėti – nesakau „kontroliuoti“, tai būtų per stipru – akademijoje vykstančius procesus. Namo niekas nepradeda statyti nuo stogo – pirmiausia klojami pamatai. Pamatai turėtų būti akademija kartu su stadionais bei futbolo aikštėmis, kurių Lietuvoje dabar trūksta. Nesu iš tų žmonių, kurie sako įžvelgią pozityvių dalykų ten, kur jų nėra. Matau federacijos pastangas padaryti viską, kad Lietuvoje atsirastų reprezentacinis stadionas ir futbolo bazės, bet neišsisukinėdamas tvirtinu, kad dabar situacija prasta. Taip pat žinau, kad futbolas Lietuvoje turi stiprų varžovą – krepšinį. Nesirengiu konkuruoti – man rūpi mano darbas, o mano darbas yra futbolas. Bet pritraukti daugiau vaikų į savo sporto šakos treniruotes mes galime. Paaiškinsiu, kodėl. Futbolui nereikia krepšio, specifinės dangos ar kitos įrangos – užtenka nedidelio žolės ploto ir kamuolio. Be to, prisiminkime, kaip dauguma žmonių elgiasi vaikystėje – pirmiausia kūdikis spiria kamuolį, o tik po to bando imti į rankas.

2016-ųjų Europos čempionatas galėtų būti strateginis tikslas. Esu girdėjęs, kad Lietuvoje daugelis žmonių futbolą vertina skeptiškai. Bet taip pat matau, jog lietuviai – sėkmės siekianti tauta. Todėl mums reikia dirbti bendrą darbą. Jei bus pergalių, stiprės ir šalies rinktinės reitingas, ir žaidimo įvaizdis. Tuo pat metu gerės ir jaunų futbolininkų galimybės žengti karjeros laiptais. Gerai bus visiems.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 20 16:33

Csaba Laszlo: mėgstamiausias Lietuvos futbolininkas? Audrius Kšanavičius
Publikuota: 15.51 / Autorius: Aurimas Tamulionis / el.pastas / 15min.lt
http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... -24-197601" onclick="window.open(this.href);return false;

Ne Italijos futbolo čempionate rungtyniaujantis Marius Stankevičius, ne Londono „Arsenal“ marškinėlius trumpai vilkėjęs Tomas Danilevičius, ne dešimtmetį Maskvos CSKA žaidžiantis Deividas Šemberas ir ne geriausias Lietuvos futbolininkas Žydrūnas Karčemarskas. Audrius Kšanavičius – būtent jis yra mėgstamiausias naujojo rinktinės trenerio Csaba Laszlo Lietuvos futbolininkas. „Gaila, kad jį sutikau per vėlai, kai jo karjera jau artėjo į pabaigą (A.Kšanavičius žaidė C.Laszlo treniruotoje Edinburgo „Hearts“ ekipoje, – aut. past.). Jis galėjo įmušti, buvo kūrybingas ir psichologiškai stiprus. Tikiu, kad jeigu anksčiau kas nors jam būtų skyręs didesnį dėmesį ir dirbęs tvirčiau, jis būtų pasiekęs dar aukštesnį lygį nei „Hearts“ ir žaidęs aukštesnėje lygoje, nei Škotijos čempionatas“, – nustebindamas gausiai susirinkusius žurnalistus naujojo Lietuvos rinktinės trenerio pristatyme pirmadienį Vilniuje pareiškė C.Laszlo. „Dabar mums reikės surasti naują (mėgstamiausią futbolininką)“, – pridūrė C.Laszlo.

Garsiojoje Transilvanijoje gimęs futbolo specialistas garsėja kaip tvirtos rankos šalininkas, tačiau jis pats su tuo nesutiko. „Mane yra pavadinę diktatoriumi. Ne. Aš tiesiog turiu savo taisykles. Juk į aikštelę išbėgęs futbolininkas negali daryti, ką panorėjęs – yra taisyklės ir teisėjas, kuris prižiūri, kad jų būtų laikomasi. Net jeigu važiuoji automobiliu – privalai laikytis eismo taisyklių. Taip ir aš turiu savo taisykles. Rinktinė nėra skirta tam, kad žaidėjai grįžtų pasimatyti su giminėmis, pailsėtų viešbutyje ar skaniai pavakarieniautų – mes ginsime šalies garbę“, – tęsė C.Laszlo.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 20 17:05

C.Laszlo prisistatė futbolo bendruomenei
http://www.futbolas.lt/naujiena/claszlo ... ndruomenei" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje Vilniuje žurnalistams oficialiai buvo pristatytas naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris 48 metų vengras Csaba Laszlo. „Jis yra rimtas ir atsakingas žmogus. C.Laszlo jau kelias savaites dirba Lietuvoje. Tikimės, kad bendradarbiausime su juo ne ketverius metus, o ilgiau“, - aiškino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. Pasidžiaugęs žurnalistų gausa ir dėmesiu, C.Laszlo netrukus atsakė į jų klausimus.

- Darbas Lietuvos rinktinėje jums žingsnis į priekį ar atgal?
- Aišku, į priekį. Niekada nežengiu atgal. Treniruoti nacionalinę rinktinę Europoje yra garbė kiekvienam treneriui. Lietuvos futbolą aš pažįstu, esu treniravęs jūsų žaidėjus Edinburgo „Hearts“ klube ir nemanau, kad man darbas Lietuvoje bus žingsnis atgal.

- Kada paaiškės jūsų asistentai?
- Manau, iki kovo mėnesio. Turėsiu du vietinius asistentus, kurie puikiai išmano Lietuvos futbolą. Taip pat ir vartininkų trenerį.

- Ar kontrakte numatyta sąlyga darbui klube?
- Aš atvykau tik dėl nacionalinės rinktinės ir apie jokį klubą negalvoju. Dirbsiu čia kasdien, analizuosiu ir stebėsiu vietines rungtynes. Manau, kad į nacionalinę rinktinę turi patekti ne tik tie, kurie žaidžia užsienyje, bet ir vietinio čempionato žaidėjai.

- Kokį žaidimo stilių diegsite Lietuvos rinktinėje?
- Nugalėtojų stilių. Stengsiuosi, kad komanda laimėtų kiekvienas rungtynes ir įmuštų įvartį. Tik įmušęs gali laimėti. Jei žaisdamas visas rungtynes su Ispanija tik ginsiesi – tikrai pralaimėsi. Noriu, kad ši komanda muštų įvarčius. Tačiau taip pat būtina turėti tvirtą užnugarį gynyboje.

- Ką manote apie Lietuvos A lygą?
- Būsiu atviras – pirmoji pažintis su A lyga nepaliko didelio įspūdžiu. Tačiau viską įmanoma pakeisti.

- Kaip vertinate varžovus 2014 metų pasaulio čempionato atrankos cikle?
- Grupė yra sudėtinga. Bosniai, slovakai, graikai – labai pajėgios komandos. Be abejo, tai ne anglai ar ispanai, bet su jais bus sudėtinga kautis. Negalime pamiršti, kad dar visai neseniai pralaimėjote net Lichtenšteinui.

- Daug kalbama apie Lietuvos rinktinės veteranus, jų galimybes atstovauti šaliai ateityje. Ar kviesite juos į rinktinę, ar jauninsite komandą?
- Rinktinę sudarys geriausių žaidėjų miksas. Aš neskirstau žaidėjų į senus ir jaunus. Komandą reikia suburti iš geriausių esamų futbolininkų ir kartu siekti rezultato.

- Esate griežtas treneris?
- Visi mes gyvename pagal taisykles. Tik su drausminga komanda galima ką nors pasiekti. Drausmė turi būti ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

- Ar jau kalbėjote su buvusiu Lietuvos rinktinės treneriu Raimondu Žutautu?
- Aš gerbiu jo nuveiktą darbą ir visa tai, ką jis nuveikė futbole. Esu atviras ir pasirengęs kalbėtis su visais, ne tik su treneriais, bet ir žaidėjais, federacija, žurnalistais. Vis dėlto, galutinius sprendimus priimsiu pats.

futbolas.lt

grynas
Pranešimai: 97
Užsiregistravo: 2012 Sau 11 10:22
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 21 15:47

futbolas.lt įsivėlė klaida, straipsnio pradžioje turėjo būti parašyta: "Pirmadienį abejotinos reputacijos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje Vilniuje"

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 21 15:56

futbolas.lt įsivėlė klaida, straipsnio pradžioje turėjo būti parašyta: "Pirmadienį abejotinos reputacijos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje Vilniuje"
Jau to, kuris taip susimovė, tikriausiai futbolas.lt ir nebėra :)

grynas
Pranešimai: 97
Užsiregistravo: 2012 Sau 11 10:22
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 21 16:09

internetas - ne laikraštis, visada galima pasitaisyti, o jie kaip matau iki šiol to nepadarė, todėl įtariu, kad gali būti rimtų problemų su tuo puslapiu

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 26 12:27

I.Pankratjevas - jau asistentas?
http://www.futbolas.lt/naujiena/ipankra ... asistentas" onclick="window.open(this.href);return false;

Abejonių, kad žinomas futbolo treneris Igoris Pankratjevas taps nacionalinės ekipos trenerio Csaba Laszlos asistentu, lieka vis mažiau. Arba nebelieka visai. Šeštadienį per draugiškas rungtynes Marijampolės manieže tarp „Sūduvos“ ir latvių „Jelgava“ komandų I.Pankratjevas buvo pastebėtas su visa LFF delegacija – nacionalinės rinktinės treneriu Csaba Laszlo rinktinių direktoriaus pareigas užimančiu Robertu Tautkumi, bei jaunimo rinktinės treneriu Vitalijumi Stankevičiumi. I.Pankratjevo apsilankymas Marijampolėje tikriausiai reiškia viena – kietos rankos šalininkas netrukus taps C.Laszlo asistentu. Nors šios informacijos LFF dar neviešina.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 26 13:57

O kur Pankratjevui dingti, jei kalbama, kad FBK išvis nebus - nei I, nei II lygose.

vartininkas
Pranešimai: 16
Užsiregistravo: 2012 Vas 25 18:38
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 27 13:29

Futbolo.tv
Rytoj 11 val. planuojam iš Vilniaus parodyti kontrolines Lietuvos B ir U-21 rinktinių rungtynes.

Deivis
Pranešimai: 246
Užsiregistravo: 2012 Vas 20 18:38
Palaikoma komanda: Dainava

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 27 19:53

Apsilankiau treniruotėje, tai trumpai parašysiu įspūdžius. Treniruotės įspūdžiai labai neblogi. Treneris pilnas emocijų, po kiekvieno prasto epizodo susiėmęs už galvos stovi arba šokinėja, tuo tarpu po gero epizodo ploja, rodo aukštai iškeltą nykštį. Kaip supratau trenerio tikslas pakeisti lietuvių žaidimo braižą, žaidžiant nebuvo galima duoti perdavimų atgal, todėl tai tarsi bandymas išmokinti komandą geriau atakuot. Taip pat buvo neleidžiami ilgi perdavimai, tame tarpe ir vartininkų tolimi laisvi smūgiai, kurie pasakok trenerio yra kamuolio praradimas. Labai daug dėmesio skyrė spaudimui, žaidėjų pozicijom. Beveik visiems asmeniškai parodydavo kur jo pozicijos žaidėjas turėtų stovėt įvairiuose situacijose ir kaip jam reikėtų elgtisi. Patiko situacija, kai treneris pradėjo raginti davai davai, o paskui paklausė pas Jankauską ar gerą žodį pasirinko, taip pat paklausė dar keleto lietuviškų žodžių, kuriuos vėliau naudojo. Matosi kad treneris reiklus ir griežtas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Vas 27 21:11

Na, давай - tikrai ne lietuviškas žodis.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Kov 03 12:00

Ką gali Šaba Laslas?
02 kovo 2012
Giedrius Vaitkevičius
http://www.fkkruoja.lt/naujienos-kruoja ... aba-laslas" onclick="window.open(this.href);return false;

Nuo sau­sio vi­du­rio Lie­tu­vos fut­bo­lo rink­ti­nės vy­riau­sio­jo tre­ne­rio pa­rei­gas ei­na veng­ras Ša­ba Las­las (Csa­ba Lszló). Sa­vai­tės pra­džio­je nau­ja­sis stra­te­gas su­ren­gė dvi die­nas tru­ku­sią bend­rą Lie­tu­vos „B“ ir ša­lies jau­ni­mo (U-21) rink­ti­nių tre­ni­ruo­čių sto­vyk­lą. Spe­cia­lis­tą gy­rė Lie­tu­vos U-21 rink­ti­nės žai­dė­jai Pak­ruo­jo „Kruo­jos“ fut­bo­li­nin­kai Ka­ro­lis Jar­ma­la­vi­čius ir Er­nes­tas Ve­liu­lis. „Tai tik­rai aukš­to ly­gio stra­te­gas. Ne vel­tui jis dir­bo Ško­ti­jo­je. Sky­rė­si tre­ni­ruo­čių me­to­di­ka, dau­giau dir­bo­me su ka­muo­liu, tak­tiš­kai“, – sa­kė K. Jarma­la­vi­čius. Ką apie tre­ne­rį ir rink­ti­nę ma­no pa­jė­giau­sių ap­skri­ties eki­pų tre­ne­riai?

Ge­riau, kai tre­ni­ruo­ja už­sie­nie­tis

Dei­vis Kan­čels­kis, „Šiau­lių“ vy­riau­sia­sis tre­ne­ris:
– Spren­di­mą nau­juo­ju tre­ne­riu pa­skir­ti Ša­bą Las­lą, ver­tin­ti bū­tų nee­tiš­ka. Su juo la­bai ma­žai bend­ra­vau – ke­liais žo­džiais per­si­me­tė­me po drau­giš­kų rung­ty­nių su „Kruo­ja“. Ma­no nuo­mo­ne, ge­riau, kai rink­ti­nę tre­ni­ruo­ja už­sie­nie­tis. Jis ga­li įneš­ti kaž­ką nau­jo. Š. Las­las ke­ti­na bend­rau­ti su jau­ni­mo rink­ti­nės, klu­bų tre­ne­riais. Tai tik­rai ge­ras spren­di­mas. Ta­čiau vis­ką ga­lė­si­me ver­tin­ti ta­da, kai ma­ty­si­me ga­lu­ti­nį re­zul­ta­tą. Rink­ti­nės žai­di­mas tu­rė­tų pa­si­keis­ti į ge­rą­ją pu­sę. Tre­ne­ris ak­cen­tuo­ja žai­dy­bi­nę draus­mę, at­si­da­vi­mą, ko­vin­gu­mą ir tiks­lu­mą. Esu op­ti­mis­tas, ti­kiu rink­ti­nės žai­dė­jais, ku­rie rung­ty­niau­ja ir Lie­tu­vo­je, ir už­sie­ny­je, ma­nau, re­zul­ta­tai taip pat tu­rė­tų bū­ti ge­res­ni.

Rink­ti­nei vi­si var­žo­vai – stip­rūs

Ai­das Damb­raus­kas, Pak­ruo­jo „Kruo­jos“ stra­te­gas:
– Spe­cia­lis­tų yra ir Lie­tu­vo­je, bet fe­de­ra­ci­jai ge­riau ma­ty­ti. Prieš tai priim­tas spren­di­mas tre­ne­riu pa­skir­ti Rai­mon­dą Žu­tau­tą bu­vo ab­sur­diš­kas. Jis iki tol nie­ko ne­tre­ni­ra­vo. Ša­ba Las­las – dir­bęs Ško­ti­jo­je. Kaip sek­sis, pa­ro­dys lai­kas. Iš pa­si­sa­ky­mų gir­dė­jau, kad tai – ge­ras tre­ne­ris. Ti­kiuo­si, jam pa­vyks įro­dy­ti, kad fut­bo­las ei­na į prie­kį. Kai rink­ti­nę tre­ni­ra­vo po­rtu­ga­las Žo­zė Ko­sei­ro, žai­di­mo brai­žas ryš­kiai pa­si­kei­tė, vi­sai ki­taip rung­ty­nia­vo puo­li­mo gran­dis. Vi­si prieš kiek­vie­ną at­ran­kos cik­lą ti­ki­si pa­tek­ti į fi­na­li­nį eta­pą, ta­čiau bus sun­ku – gru­pė nė­ra leng­va. Mū­sų rink­ti­nei vi­si var­žo­vai stip­rūs. Su kiek­vie­na ko­man­da rei­kia ko­vo­ti.

Tre­ne­ris pa­gal ki­še­nę

Vir­ger­das Ka­vo­lis, fut­bo­lo spe­cia­lis­tas, tre­ni­ruo­jan­tis Kur­šė­nų „Ven­tą“:
– Kai rink­ti­nę tre­ni­ruo­ja lie­tu­vis, at­si­ran­da ap­kal­bų, po­van­de­ni­nių sro­vių. Ma­nau, kad už­sie­nie­tis – ge­res­nis spren­di­mas. Daug at­si­lie­pi­mų apie Ša­bą Las­lą gir­dė­ti ne­te­ko – skai­čiau spau­do­je, ži­nau, kad tre­ni­ra­vo Edin­bur­go „Hearts“. Kau­ka­zo ša­lys nors ir nė­ra fut­bo­lo gran­dės, tu­ri pi­ni­gų ir sam­do­si ži­no­mes­nius tre­ne­rius. Mes to pa­da­ry­ti ne­ga­li­me. Ša­ba Las­las – tre­ne­ris pa­gal ki­še­nę. Apie jį dau­giau pa­sa­kys re­zul­ta­tai. Keis­ta tai, kad kai pa­sta­ro­sio­mis die­no­mis pa­sau­lio ša­lių rink­ti­nės žai­dė drau­giš­kas rung­ty­nes, mū­sų tre­ne­ris nu­spren­dė, kad jų ne­rei­kia. Kai prieš po­rą me­tų ko­man­dą tre­ni­ra­vo Žo­zė Ko­sei­ro, fut­bo­li­nin­kai dau­giau kont­ro­lia­vo ka­muo­lį. Prie ki­tų tre­ne­rių eki­pa la­biau gi­na­si, o jei pa­si­se­ka įmuš­ti – ge­rai. Ta­čiau vi­są lai­ką ne­pri­si­gin­si, rei­kia žais­ti ir drą­siau. Tre­ne­ris tu­ri žiū­rė­ti į tuos žai­dė­jus, ku­rie tuo me­tu ge­riau­sios for­mos. Daž­nai už­sie­ny­je žai­džian­tys lie­tu­viai sė­di ant suo­liu­ko, ta­čiau Lie­tu­vos pir­me­ny­bių ly­gis nė­ra toks aukš­tas, kad čia žai­džian­tys fut­bo­li­nin­kai bū­tų ve­dan­tys rink­ti­nės žai­dė­jai. Gal­būt rei­kė­tų ant­ro­sios rink­ti­nės, ku­rio­je jie ga­lė­tų žais­ti, ap­si­pras­ti ir vė­liau pa­pil­dy­ti pir­mą­ją eki­pą. Aš rea­lis­tas – ar­ti­miau­siu me­tu mū­sų rink­ti­nės Eu­ro­pos ar pa­sau­lio čem­pio­na­to fi­na­li­niuo­se eta­puo­se ne­ma­tau.

Lie­tu­viai ne­mo­ka kur­ti

Ri­man­tas Vik­to­ra­vi­čius – daug­kar­ti­nės ša­lies čem­pio­nės Šiau­lių „Gint­ros-Uni­ver­si­te­to“ eki­pos tre­ne­ris:
– Spren­di­mą pa­skir­ti Ša­bą Las­lą ver­ti­nu tei­gia­mai. Tre­ne­ris iš ki­tos ša­lies įne­ša nau­jų vė­jų. Ne­sa­kau, kad už­sie­nie­tis ge­riau už lie­tu­vį, ta­čiau lie­tu­viai daž­nai bū­na su­bjek­ty­vios nuo­mo­nės. Gal­būt Las­las žai­dė­jus rink­sis ob­jek­ty­viau. Gir­dė­jau, kad veng­ras – giež­tas tre­ne­ris, iš kar­to vis­ką su­sta­tė į sa­vo vie­tas. Tai la­bai ge­rai, nes svar­bu, kad žai­dė­jai ti­kė­tų tre­ne­riu, su­pras­tų, kad ga­li kaž­ką pa­da­ry­ti. Jei ženg­tu­me žings­niu­ką į prie­kį, jau bū­tų ge­rai. Džiau­gia­mės leng­va 2014 me­tų pa­sau­lio fut­bo­lo čem­pio­na­to at­ran­kos gru­pe, bet taip pat el­gia­si ir lat­viai, ir bos­niai. Ant­ra­die­nį su Bos­ni­jos ir Her­ce­go­vi­nos rink­ti­ne var­go bra­zi­lai. Dau­gu­ma bos­nių žai­džia Ang­li­jos, Ita­li­jos, Is­pa­ni­jos ly­go­se. Mes to­kių žai­dė­jų be­veik ne­tu­ri­me. Ma­nau, kad lie­tu­viams ket­vir­to­ji vie­ta at­ran­kos gru­pė­je bū­tų ge­ras pa­sie­ki­mas. Rink­ti­nė tu­rė­tų iš­lai­ky­ti sa­vą­jį žai­di­mo brai­žą – kont­ra­ta­kas. No­rint de­monst­ruo­ti ata­kuo­jan­tį žai­di­mą, ku­rio vi­si ti­ki­si, rei­kia fi­ziš­kai stip­rių, kū­ry­bin­gų žai­dė­jų. To­kių Lie­tu­vos rink­ti­nė­je nė­ra. Mes ge­rai žai­džia­me kont­ra­ta­kuo­da­mi, o rung­ty­niau­da­mi prieš silp­nes­nes ko­man­das – pra­stai. Ne­mo­ka­me kur­ti. Žai­dė­jai iš Lie­tu­vos čem­pio­na­to bus kvie­čia­mi, kai A ly­ga pa­sieks tam tik­rą ly­gį.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Csaba Laszlo - rinktinės vyr. treneris

2012 Kov 05 13:35

Cs.Laszlo: "Su rinktinės štabu visus savaitgalius pašvęsime futbolui"
2012-03-05 13:16
http://www.lff.lt/lt/article/cslaszlo_s ... e_futbolui" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris Csaba Laszlo su padėjėjų pagalba jau pradėjo planingai sekti Lietuvos ir užsienio čempionatų rungtynes ir sieks visus būsimus rinktinės varžovus bent kartą pamatyti gyvai. "Savaitgalius visas rinktinės štabas turės skirti ne šeimai, o futbolui. Bent jau kol aš esu čia", - kalbėjo strategas. Savo planus ir praėjusius savaitės darbus rinktinės strategas pirmadienį apžvelgė susitikime su žiniasklaidos atstovais.

Išdėstė žaidėjams savo viziją

Praėjusią savaitę Lietuvos rezervinė („B") ir jaunimo („U-21") rinktinės Vilniuje surengė treniruočių stovyklą. Pasak Cs. Laszlo, šios dvi dienos buvo svarbios, tačiau netikslu būtų įvykusią treniruotę vadinti rungtynėms. "Tikslas buvo susitikti su tais žaidėjais, kurie gali ateityje kandidatuoti į rinktinę. Tačiau neteisinga būtų tai vadinti "B" ir "U-21" rinktinių rungtynėmis. Tai buvo tiesiog dviejų dienų treniruočių stovykla. Norėjau išdėstyti žaidėjams savo filosofiją, taktinę viziją. Kalbėjausi su žaidėjais apie ateitį, ką norime nuveikti. Tai buvo labai svarbios dvi dienos", - sakė Cs.Laszlo. Trenerio teigimu, jam patiko Panevėžio „Ekrano" puolėjo Andriaus Veličkos pasirodymas, teigiamą įspūdį paliko ir jaunimo rinktinės žaidėjai. „Pasakiau Andriui, kad jei gerai žais už „Ekraną", jam durys į nacionalinę rinktinę taip pat atviros. Jis pažadėjo pasistengsiantis parodyti ką sugeba, - dėstė rinktinės strategas - Kalbėjau ir su keliais U-21 rinktinės nariais. Jaunimo komandoje taip pat yra įdomių žaidėjų. Nesakau, kad jie iš karto bus kviečiami į nacionalinę komandą, tačiau seksime jų progresą."

Stebi būsimus varžovus ir Lietuvos čempionatą

Baigiantis stovyklai C.Laszlo praėjusį antradienį iš karto išvyko į Šveicariją, kur kontrolines rungtynes su Brazilija žaidė būsimi mūsiškių varžovai Pasaulio čempionato atrankoje Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkai. "Bosniai yra vieni pajėgiausių varžovų mūsų grupėje. Man svarbu buvo pamatyti Bosnijos rinktinę gyvai. Norėsiu visus varžovus pamatyti bent kartą gyvai, stadione - atokiu atveju galima pamatyti skirtingų dalykų, nei per televiziją. Mums tai pasiruošimo atrankos ciklui dalis. Taip pat įsirašinėjame visas varžovų rungtynes, analizuosime kiekvieną epizodą ir informaciją ateityje perduosime žaidėjams. Jie turi žinoti viską apie varžovus", - planus pasakojo treneris. Rinktinės strategas džiaugėsi, kad artėjantį savaitgalį startuos 2012 metų Lietuvos futbolo čempionato sezonas. Lietuvos rinktinės trenerių štabas sezono pradžiai jau pasirengė. „Sudariau planą dėl planuojamų stebėti rungtynių. Eisiu į stadionus pats, taip pat man talkins asistentai, rinktinių skyriaus darbuotojai. Stebėsime ne tik A lygos rungtynes, bet ir užsienio lygų, kur rungtyniauja lietuviai. Planuoju nuvykti į Lenkiją ir pažiūrėti vienas ar dvi čempionato rungtynes stadione, ateityje norėtųsi aplankyti ir žaidėjus kitose šalyse", - teigė C.Laszlo.

Bendrauja su žaidėjais ir treneriais

Pastarąją savaitę telefonu bendravo keliais patyrusiais Lietuvos rinktinės žaidėjais - Mariumi Stankevičiumi, Sauliumi Mikoliūnu, Edgaru Česnauskiu, Andriumi Velička. „Kalbėjome ne apie praeitį, o apie ateitį. Manau, kad svarbu, jog žaidėjas užsienyje taip pat žinotų, jog jis mums rūpi, sužinoti jų problemas, papasakoti savo viziją. Marius sakė kad yra traumuotas ir nekantrauja grįžti į aikštę. Edgaras taip pat turėjo nemažai ką papasakoti apie savo rūpesčius, - kalbėjo Cs. Laszlo - Žadu paskambinti ir klubų treneriams pasiteirauti apie žaidėjus. Tai ne problema, nes moku kelias kalbas, sunkiau tik su rusų kalba." Pasak vengrų specialisto, viena iš jo darbo krypčių taip pat yra bendradarbiavimas su vietos treneriais: „Noriu parodyti pagarbą tiems, kurie dirba su futbolu Lietuvoje. Turėjau galimybių dirbti įvairiose šalyse ir įgyti nemažai patirties, todėl noriu perduoti ją lietuvių treneriams. Po savęs noriu palikti ne tik rezultatus, bet ir savo patirtį - kad žmonės galėtų po manęs dirbti ta pačia kryptimi." Šią savaitę Cs. Laszlo planuoja aplankyti Palangoje stovyklaujančias U-18 ir U-17 jaunimo rinktines. Pastaroji pradeda ruoštis kovo pabaigoje Škotijoje vyksiančiam Europos U-19 čempionato atrankos „Elitiniam" etapui.

Grįžti į