Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Bir 01 18:07

Stadiono apžiūroje Matijošaitis vėl sulaukė klausimų dėl „Vičiūnų grupės“ Rusijoje ir žurnalistui grubiai atsikirto: „galvoji, „golą“ man įmuši?“
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... -man-imusi

„Kaip būtų gerai, kad galėčiau pagal kažkokius kriterijus atrinkti jus, tai biškį būtų sveikesni klausimai“, – baigiamame įrengti Dariaus ir Girėno stadione rėžė miesto meras.

Žurnalistų sąjunga smerkia Kauno mero kalbas su reporteriais
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... rovokaciju

V. Matijošaitis užsipuolė žurnalistus, o dabar teisinasi: esu pavargęs nuo provokacijų
https://www.alfa.lt/aktualijos/lietuva/ ... ju/256213/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Bir 05 16:48

Kaunui planuojant po mėnesio atidaryti stadioną, Vilniuje stringa griovimo darbai
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... imo-darbai

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje buvo girdimos kalbos, kad stringa tiek Kauno Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija, tiek Vilniaus nacionalinio stadiono griaučių griovimo darbai. Gandus apie Dariaus ir Girėno stadioną šią savaitę paneigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, tvirtinęs, kad iki stadiono atidarymo liko ne daugiau negu pusantro mėnesio, o Vilniaus vadovybė pripažįsta, jog ne viskas einasi pagal planą.

Tuo tarpu Kauno vicemeras Mantas Jurgutis patvirtino V. Matijošaičio teiginius, kad Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija vyksta numatytu laiku. Pasak jo, buvusios kalbos apie darbų strigimą yra perdėtos, o darbai vyksta intensyviai ir rezultatyviai.

„Jau daugiau kaip trečdalį futbolo aikštės dengia žalia veja ir jos plotas su kiekviena diena vis plečiasi, baigiama montuoti fasado apdaila. Vasarai įpusėjus, tikimės finišo – beliks formalumai, statybos darbų užbaigimo procedūros, vadinamasis objekto pridavimas“, – Eltai aiškino M. Jurgutis.

Kaune baigiama ne tik stadiono, bet ir viso Žaliakalnio sporto ir laisvalaikio komplekso statyba

Tuo tarpu Kauno vicemeras aiškina, kad iš pažiūros gali pasirodyti, jog statybų aikštelėje, apimančioje ne tik stadioną, bet ir visą Žaliakalnio sporto ir laisvalaikio kompleksą gali atrodyti pernelyg daug veiksmo, tačiau tai vyksta dėl kitų vykstančių darbų.

„Situacija labai paprasta, greta stadiono neseniai baigta legendinės Sporto halės rekonstrukcija, čia pat pradėtas statyti naujas lengvosios atletikos maniežas, taip pat įpusėjo Sporto gatvės aikštės su unikalia grindinio danga įrengimas bei netrukus bus baigti ir Ąžuolyno parko tvarkybos darbai“, – tvirtino M. Jurgutis. „Visame komplekse beliks paskutiniai akcentai – netoliese esančios Vytauto parko teritorijos atnaujinimas ir Dainų slėnio rekonstrukcija“, – pridūrė jis.

Po Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcijos stadionas atitiks ketvirtąją UEFA kategoriją. Daugiafunkciame sporto centre vyks ne tik aukščiausio lygio futbolo rungtynės, bet ir didieji koncertai bei kiti renginiai. Žalia veja turės automatinę laistymo sistemą, atitiks aukščiausius standartus. Varžybos čia galės vykti ištisus metus. Stadione suplanuota įrengti keturias atramas prožektoriams ir sumontuoti kelis šimtus šviestuvų virš tribūnų. Užbaigus greta vykstančias uždaro maniežo statybas, ateityje stadionas pretenduos ir į tarptautinius lengvosios atletikos čempionatus.

Kauno meras V. Matijošaitis šią savaitę tvirtino, kad Kauno Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija sėkmingai eina pabaigos link. Pasak jo, Kaunas pastaruosius dvejus trejus metus labai stipriai išsiplėtė sporto infrastruktūroje tiek atidarant ledo areną, tiek baseiną prie Žalgirio arenos, kuris yra vienas didžiausių tarp Baltijos šalių ir Lenkijos.

„Susirinkome pasidžiaugti, kad Kaunas ryškiai 1:0 laimi prieš Vilnių. Šiandien stovime stadione, kuriam iki atidarymo liko mėnuo ir maksimum dvi savaitės, sukabinsime tablo, žolę pasodinsim ir t.t.“, – trečiadienį žurnalistams Dariaus ir Girėno stadione teigė V. Matijošaitis.

Meras tvirtina, kad koncesininko šiuo metu stadionas neturi, dėl buvusios pandemijos bei neaiškumo, kokia bus darbų eiga. Anot jo, šiuo metu viskas darbų prasme vyksta pagal planą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Bir 08 14:27

Arūnas Karaliūnas. Stadiono pabaigtuvės Kaune kelia sunkiai atsakomų klausimų
https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/akt ... u-23561338

Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija užtruko, pabrango ir strigo dėl karo Ukrainoje, tačiau, nepaisant visų nesklandumų, iki paskutinio akordo liko vos kelios savaitės. Jau rugsėjį ošiančios tribūnos galės mėgautis futbolininkų įvarčiais. Kaunas ir visa šalis atsikratys tris dešimtmečius persekiojančios gėdos kaskart, kai žaisti futbolo rungtynių atvyksta Europos šalių rinktinės ar tarptautiniuose turnyruose dalyvaujantys klubai. Tiek jų vadovai, tiek patys sportininkai negali patikėti, kad XXI amžiuje gainioti kamuolį tenka ant dirbtinės dangos arba bulvių lauką primenančioje aikštėje.

Galima svarstyti, kad stadiono rekonstrukcijos projektas nebuvo itin sėkmingas, mat prieš ketverius metus Kauno meras V.Matijošaitis tikino, neva darbus gali sustabdyti tik karas, ir kvietė į atidarymo šventę, kuri buvo numatyta 2020-ųjų pavasarį.

Tokius pažadus V.Matijošaitis dalijo pasirašius sutartį su Turkijos įmone „Kayi“. Noras rekonstruoti stadioną buvo toks didelis, kad miesto vadovai 2018-ųjų rudenį tiesiog džiūgavo gavę žinią iš teismo, kad savivaldybės administracijai skirta 25 tūkst. eurų bauda už procedūrinius pažeidimus konkurso metu, tačiau sutarties su Turkijos įmone nereikia nutraukti. Karas 2018-aisiais neprasidėjo, tačiau finansinių sunkumų užklupta Turkijos įmonė jau po kelių mėnesių buvo priversta palikti Kauną atlikusi vos 20 proc. darbų.

Turkai žadėjo stadioną rekonstruoti už 35 mln. eurų, o paskelbus naują konkursą jį laimėjusi bendrovė „Autokausta“ sąmatą padidino iki 43 mln. eurų. Atidarymo šventę teko nukelti dvejiems metams. Kita vertus, toks vėlavimas visiškai nebaisus įvertinus aplinkybę, kad naujas nacionalinis stadionas Vilniuje statomas nuo pat nepriklausomybės atkūrimo. Tiksliau – žadama jį statyti, o darbų pabaigą dėl visuotinio brangymečio gaubia tiršta migla. Dėl papildomų išlaidų sielvartaujančius kauniečius galima paguosti, kad dabar skelbiant konkursą tokiems darbams Dariaus ir Girėno stadione turbūt neužtektų ir 100 mln. eurų.

Noro sutaupyti nepavyko išvengti, todėl iš pradžių numatytą fasado medienos apdailą nuspręsta pakeisti metalo lakštais. Projektą rengęs architektas T.Kuleša tikino, kad tokius pokyčius lėmė priešgaisriniai reikalavimai – medieną esą kasmet tektų padengti specialiomis medžiagomis ir tai kainuotų pernelyg brangiai. Turbūt specialisto skaičiavimai teisingi, tačiau visai neseniai atidaryto Birštono sporto ir sveikatingumo centro fasado apdailai naudotas būtent medis, nors šiame kurorte turbūt galioja tokie patys priešgaisriniai reikalavimai.

Galėjo paišlaidauti ir Kauno valdžia. Dariaus ir Girėno stadionas – tai ne eilinis daugiabutis ar prekybos centras, o vienas miesto simbolių. Nėra abejonių, kad medžio apdaila atnaujintą stadioną Ąžuolyno parko fone kilstelėtų į neregėtas aukštumas architektūros žinovų akyse. Ne ką mažiau svarbu, kaip naują kūrinį įvertins ir pagrindiniai jo lankytojai – kauniečiai. Statinio išvaizda jiems emocijų kels tik pirmaisiais mėnesiais, o vėliau akys apsipras su nauju miesto akcentu. Štai „Žalgirio“ arenos interjeras iš pradžių taip pat kėlė gausybę prieštaringų vertinimų, sklandė net anekdotai apie neva nebaigtą statybininkų darbą, o dabar niekas apie tai net neužsimena.

Dariaus ir Girėno stadiono patrauklumui didele kliūtimi turėtų tapti automobiliams skirtų vietų stoka. Jų rekonstrukcijos metu visiškai nepadaugėjo, o Ąžuolyno parke numatytos aikštelės projektas beveik nejuda į priekį. Miesto valdžios atstovai pataria į stadioną važiuoti viešuoju transportu arba eiti pėsčiomis – štai „Žalgirio“ arenoje kartais susirenka net 15 tūkst. žiūrovų ir nieko baisaus esą nenutinka. Lyginti stadioną su arena būtų ne visai teisinga, mat dalis žiūrovų įvažiuoja į Nemuno salą, automobilius galima statyti Karaliaus Mindaugo prospekte ir aplinkinėse miesto centro gatvėse. Dariaus ir Girėno stadiono prieigose tokios galimybės nėra, todėl kaimynystėje įsikūrę gyventojai turėtų būti pasiruošę automobilių apgulčiai, spūstims ir net konfliktams. Bent jau pirmaisiais mėnesiais. Ką gi, įkurtuvės siejasi ne tik su smagiais rūpesčiais, kartais prireikia laiko nusistovėti naujai tvarkai.

Nepavyko įdėti pirmiau, kol nepakeitė antraštės, bet atrodė kažkaip panašiai
Birštonas pasipuošė išskirtiniu pastatu – Kaune fasado planų atsisakyta, o mums pasisekė
https://www.lrytas.lt/bustas/nekilnojam ... s-23350278

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Lie 09 07:49

Dariaus ir Girėno stadiono aikštė jau pilnai žalia, kaip galime matyti šiame video :) Aukščiau įdėtame straipsnyje buvo parašyta "Dariaus ir Girėno stadiono patrauklumui didele kliūtimi turėtų tapti automobiliams skirtų vietų stoka." - nesutikčiau, nemanau kad tai kažkam sutrukdys.

Kaunas Darius & Girenas Stadium pitch installation
Paskelbta: 2022-06-20

https://youtu.be/ddumOQ3v7l8


Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Lie 14 23:07

Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija artėja prie finišo tiesiosios. Kauno savivaldybė pranešė, kad jau dėliojami finaliniai akcentai. „Dariaus ir Girėno stadione – finalinių akcentų metas. Vienas tokių – apšvietimas. Vakar, temstant, išbandytas šviesų galingumas aikštėje ir atskirose erdvėse. Maksimaliu režimu sužibo daugiau kaip 400 prožektorių bei šviestuvų. Žalia veja jau pilnai paklota, „susiūta“ ir prigijusi. Futbolo vartai – stovi. Belieka „subraižyti“ linijas. Kaip tik šiomis dienomis pradėti specialios stadiono dangos įrengimo darbai bėgimo takuose ir kitose lengvaatlečių zonose. O rudenį – su geru nusiteikimu – tiesiai į tribūnas!“ – feisbuke informavo Kauno savivaldybė.

Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... as-1086786

Paveikslėlis

Paveikslėlis



Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Lie 15 12:25

Vizitas Kauno Dariaus ir Girėno stadione
Paskelbta 2022-07-15

E.Stankevičiaus vertinimu, yra dar daug smulkių nepabaigtų dalykų ir klausimas ar rudenį jau bus galima žaisti oficialias rungtynes. LFF finalas spalio mėn. panašu kad tikrai DG stadione nevyks, dėl Baltijos taurės lapkričio mėnesį irgi abejotina.

https://youtu.be/BbIQaWWTYqY



Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Lie 20 15:18

Kauno valdžia neigia LFF kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos: nevengė kritikos „svečiams iš Vilniaus“
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... --24021521

Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius neigia Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus žodžius, kad Kauno stadiono atidarymas gali gerokai nusikelti. Pasak jo, yra sudėtinga komentuoti vertinimus tų, kurie nesusiję su Dariaus ir Girėno stadiono statybomis ir tiesiogiai nedalyvauja šio projekto įgyvendinime. Jis aiškina, kad stadioną iš pagrindų atstatantis Kaunas vadovaujasi kompetentingų specialistų konsultacijomis bei siūlymais.

„Per kelerius metus čia vykusius darbus svečiai iš Vilniaus gyvai yra matę vos keletą kartų, kai trumpam užsukdavo „parodomiesiems“ vizitams su aukšto rango svečiais iš tarptautinių organizacijų ir drauge įsiamžindavo fotografijose arba nusifilmuodavo vaizdo klipuose. Taigi, natūralu ir suprantama, kad pirmieji įspūdžiai ne visuomet būna gerai apgalvoti“, – Eltai teigė T. Jarusevičius.

T. Jarusevičius pabrėžia, kad Kauno miesto savivaldybė savarankiškai bendrauja su Europos futbolo federacija – UEFA, nes taip greičiau ir rezultatyviau aiškintis 4 kategorijos stadionui keliamus reikalavimus ir būtinus technologinius niuansus.

„Kaip tik šiuo metu laukiame čia viešėjusio UEFA atstovo oficialios ataskaitos su profesionalo pastebėjimais ir įžvalgomis. Tuo metu LFF samprotavimai bei prognozės mums žinomi tik iš federacijos sukurto vaizdo klipo internete“, – sakė Kauno mero patarėjas. „Dar metų pradžioje supratome, kad laukdami tokios pagalbos iš federacijos, gerokai uždelstume. Nacionalinio masto stadiono Lietuva laukė ir tebelaukia visą nepriklausomybės laikotarpį – jau daugiau kaip tris dešimtmečius. Tai bus pirmas ir kol kas vienintelis toks objektas šalyje“, – tvirtino jis.

Kauno miesto mero patarėjas tikino, kad galėtų paantrinti daugumai interneto komentatorių, jog metas yra susiimti nacionalinei rinktinei su LFF priešakyje, o Kaunas su stadiono statybomis susitvarkys.

„Pats metas nacionalinei rinktinei su visa Lietuvos futbolo federacija priešakyje susiimti ir pradėti galvoti apie kokybiškesnį žaidimą bei visų sirgalių taip trokštamus laimėjimus. Kaunas savo ruožtu pasirūpins, kad Dariaus ir Girėno stadionas iki tol tikrai būtų atidarytas bei deramai paruoštas jų pergalingiems pasirodymams, kurių visi tikrai pasiilgome“, – teigė T. Jarusevičius.

„Dėl įžanginių rungtynių tariamės ir su klubinio futbolo atstovais, todėl galime užtikrinti, kad stadiono atidarymo renginio ilgai laukti neprireiks – jis planuojamas šį rudenį“, – pridūrė jis.

Rekonstruojamas Kauno Dariaus ir Girėno stadionas bus atidarytas vėliau nei planuota, atidarymas gali persikelti į kitus metus, šeštadienį pranešė portalas kasvykstakaune.lt. Vėlesnį nei planuota stadiono atidarymą prognozuoja jį praeitą savaitę apžiūrėję Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai, vertinę stadiono įrengimo darbus, skelbia portalas. „Pagal tai, kaip viskas vyksta ir kokia yra UEFA inspektoriaus išraiška šio vizito metu, stadiono atidarymas gali nusikelti į kitų metų pradžią“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tuo tarpu Kauno meras Visvaldas Matijošaitis birželio mėnesio pradžioje teigė, kad Kauno Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija sėkmingai eina pabaigos link. Pasak jo, Kaunas pastaruosius dvejus–trejus metus labai stipriai išsiplėtė sportinėje infrastruktūroje, tiek atidarant ledo areną, tiek baseiną prie Žalgirio arenos, kuris yra vienas didžiausių apimant Baltijos šalis ir Lenkija. „Susirinkome pasidžiaugti, kad Kaunas ryškiai 1:0 laimi prieš Vilnių. Šiai dienai stovime stadione, kuriam iki atidarymo liko mėnuo ir maksimum dvi savaitės, sukabinsime tablo, žolę pasodinsim ir t.t.“, – tada žurnalistams Dariaus ir Girėno stadione sakė V. Matijošaitis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Lie 20 15:39

Video: https://lnk.lt/video-embed/00f0ed5f-1f1 ... nio-zinios

Įvardijo, kada pamatysime pirmąsias futbolo rungtynes Dariaus ir Girėno stadione
https://www.kauno.diena.lt/naujienos/ka ... /d-1087752?

Po Lietuvos futbolo federacijos (LFF) apsilankymo Dariaus ir Girėno stadione aiškėja, kad pirmųjų futbolo varžybų dar teks palaukti, nors dar vasaros pirmą dieną Kauno meras Visvaldas Matijošaitis skelbė, kad Kaunas pirmauja prieš Vilnių 1:0. Kas netenkina LFF ir dėl kokių neatliktų darbų dar negalima atidaryti stadiono LNK aiškino LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Ačiū Dievui, kad pagaliau atsiranda stadionas, kuriame Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė po ilgo laiko galės žaisti ir varžytis UEFA atrankos turnyruose. Stadionas gražėja, bet praėjusią savaitę turėjome UEFA inspektoriaus vizitą, pamatėme taisytinus trūkumus, smulkmenas, kurios turėtų būti ištaisytos per artimiausius kelis mėnesius. Rugsėjo pabaigoje planuojame dar vieną vizitą, po kurio oficialiai galėsime gauti UEFA sertifikatą, kuris leis organizuoti tarptautinius renginius“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Dariaus ir Girėno stadionas dar kol kas neatitinka UEFA standartų, todėl čia negalėtų vykti tarptautinės rungtynės. LFF generalinis sekretorius įvardijo, ko stadionui vis dar trūksta.

„Šiandien yra 16 metrų VAR (Video Assistant Referee) technologija, kuri naudojama tarp rinktinių. Tai yra skubaus vaizdo pakartojimo sistema. Taip pat apšvietimo sertifikatas nėra gautas. Kai bus pabaigti visi stadiono darbai, turėtų būti visi saugumo sertifikatai. Be šitų pagrindinių dalykų tikrai neįmanoma žaisti tarptautinių rungtynių. Kas liečia vietinį čempionatą, pavyzdžiui, „Kauno Žalgirį“, jie galės žaisti anksčiau, nes vietiniame lygmenyje yra mažesni reikalavimai nei juos kelia UEFA. Šiandien mes esame priklausomi nuo UEFA ir nuo jos inspektoriaus vizitų ir ataskaitų pateikimų“, – tvirtino E. Stankevičius.

Tiesa, šiuo metu stadionas dar netinkamas jokioms varžyboms, nes nėra pilnai įrengtas, tačiau, pasak LFF generalinio direktoriaus, vietinės „Hegelmann“ taurės finalo varžybos galėtų vykti Dariaus ir Girėno stadione.

„Vietinės [varžybos] įvykti tikrai dar negalėtų, nes nei rūbinės dar pilnai įrengtos, nei sutvarkytos stadiono prieigos, nei sutvarkyta atletinio bėgimo danga. Galbūt vietinis čempionatas galėtų vykti spalio mėnesį, jeigu bus pabaigti visi saugumo darbai ir priduotas objektas. Mes tarptautines rungtynes norėjome organizuoti rugsėjį, bet tikrai to nebus, nes tik rugsėjo pabaigoje turėsime dar vieną inspektavimo vizitą. Tikėtina, kad lapkritį Baltijos taurę galėtume žaisti Kaune, naujame stadione. Jeigu viskas gerai, spalio 15 d. planuotume „Hegelmann“ taurės finalą rengti Kaune. Tos rungtynės vyktų su žiūrovais“, – datas įvardijo E. Stankevičius.

Dariaus ir Girėno stadionas turės ketvirtos kategorijos sertifikatą. Anot pašnekovo, to pakaks nepatirti gėdos priimant užsienio sportininkus.

„Siekiamybė yra turėti ketvirtos kategorijos sertifikatą. Tarptautiniu mastu tai bus paprastas šiuolaikiškas stadionas, kitos mažos valstybės turi ir geresnius stadionus. Bet bent jau tokį turėsim ir nebus gėda priimti užsienio svečius, rinktines, atvykstančias varžytis su Lietuvos nacionaline rinktine. Tai nebus tas tikrasis futbolo stadionas – bus kartu su lengvosios atletikos takais, kurie šiek tiek iškreipia visą tą vaizdą, bet tikėkimės, kad visi sertifikatai bus paruošti laiku ir turėsime pirmą ketvirtos kategorijos stadioną Lietuvoje“, – teigė LFF generalinis direktorius.

Kauno stadione UEFA supertaurės rengti nepavyks, mat 15 tūkst. vietų nėra pakankamai.

„Prieš kelis mėnesius buvau Albanijoje, Tiranoje – ten apie 20 tūkst. vietų stadionas. Albanija yra arti mūsų valstybės dydžio, tad stadionas – toks, kokio reikėtų. Jeigu bėgimo takus išmetus, tai būtų ganėtinai jaukus stadionas. Aišku, norėtųsi turėti bent jau 20 tūkst. vietų stadioną, kuriame galėtume rengti didesnius tarptautinius renginius. Tą padarė Talinas prieš keletą metų organizuodamas UEFA supertaurę. Su 15 tūkst. vietų, deja, mes negalėsime aplikuoti į aukštesnio rango varžybas“, – dėstė E. Stankevičius.

Vilniaus Nacionalinio stadiono dar teks palaukti

„Šiandien dalyvaujame darbiniuose posėdžiuose, darbiniuose grupės susitikimuose, yra mūsų licencijavimo ekspertai, kurie pateikia savo įžvalgas. Manome, kad galbūt pavyks išplėsti ir turėti daugiau nei 15 tūkst. vietų. Tikimės, kad stadionas Vilniuje bus, bet ateinančius keturis metus rungtynes turėsime tik Kaune. 2027 metais galbūt realu, kad nacionalinė rinktinė žais ir Vilniuje“, – teigė E. Stankevičius.

Kiti stadionai Lietuvoje ketvirtojo lygio nesiekia, tačiau į futbolo infrastruktūrą didieji miestai investuoja.

„Marijampolės stadionas yra trečios kategorijos, atitinka minimalius keliamus reikalavimus. Alytus taip pat susitvarkė savo stadioną, Šiauliai investuoja ir t. t. Laukiame, kada Klaipėda tars savo žodį. „Neptūnas“ turbūt pateks į A lygą ir Klaipėdos ekipa rungtyniaus aukščiausiame divizione, todėl, manau, kad Klaipėda turėtų būti kitas miestas, kuris susitvarkys savo futbolo infrastruktūrą“, – prognozavo E. Stankevičius.

LFF planas – trys ketvirto lygio stadionai. Kol kas Lietuvoje yra tik vienas – Kauno stadionas – bet ir tas dar nebaigtas statyti.

„Laukiu tos dienos, kada LFF turės tokį malonumą rinktis, kuriame stadione žaisti. Lyginant stadionus žiūrėsime ekonominį pranašumą, prieš kokį varžovą žaidžiame. Pagal mūsų strategiją Lietuvoje norėtume turėti bent tris ketvirtos kategorijos stadionus, t. y. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tada Vilniuje žaistume pagrindines rungtynes, Kaunui atitektų vidutinio lygio oponentai, o Klaipėda turėtų mažesnį stadioną ir mažesnio rango varžovus. Šiandien kol kas turėsime tik Kauną, tai visas dėmesys jam, o kai atsiras Vilnius, tada ir spręsime, kuriame mieste tas rungtynes žaisti“, – ateities planus komentavo E. Stankevičius.

Futbolo stadione galima rengti ir koncertus. „Šiandieniniame technologijų amžiuje viskas yra įmanoma. Koncertai yra rengiami futbolo stadionuose, yra specialūs apdangalai vejai, kad jos nesugadintų. Apie tai bus pagalvota ir įsigytos platformos, kurios leis organizuoti tokius renginius“, – aiškino E. Stankevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Rgp 08 18:24

Savivaldybė: Kauno Dariaus ir Girėno stadioną komisijai priduoti tikimasi rugpjūtį
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... i-rugpjuti

Kauno Dariaus ir Girėno stadioną priduoti valstybinei statybos užbaigimo komisijai tikimasi dar šį mėnesį, BNS pirmadienį informavo savivaldybė.

„Dariaus ir Girėno stadione statybų darbai iš esmės baigti. Darbininkai šalina pastebėtus nežymius trūkumus, kad viskas būtų atlikta nepriekaištingai iki smulkmenų, – BNS atsiųstame komentare sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis. – Tikimasi per rugpjūčio mėnesį priduoti statinį valstybinei statybos užbaigimo komisijai.“

Vicemero duomenimis, šiuo metu statybos dokumentai teikiami Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, kuri ir formuos komisiją.

Pasak A. Palionio, kol kas anksti spėlioti, kada komisija pripažins stadioną tinkamu eksploatuoti.

„Tikime, kad tai įvyks artimiausiu metu ir stadionas pagaliau bus oficialiai atidarytas. Patys nekantriai laukiame šio momento drauge su kauniečiais ir visa Lietuva“, – teigė jis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Rgp 08 18:32

Kaunas paskelbė Dariaus ir Girėno stadiono, Sporto halės koncesijos konkursą
https://www.diena.lt/naujienos/kaunas/m ... sa-1090294

Kauno miesto savivaldybė paskelbė baigiamų rekonstruoti Dariaus ir Girėno stadiono bei Sporto halės koncesijos konkursą. Dokumentuose nurodoma, jog koncesijos sutartis būtų sudaroma 15-ai metų. Pradėti vykdyti objektuose numatytas veiklas koncesininkas turės pradėti per metus nuo sutarties pasirašymo.

Sutartyje taip pat numatyta išlyga, jog Sporto halėje penkerius metus ne mažiau kaip 76 proc. laiko turės būti skirta viešosioms paslaugoms ir negalės vykti profesionaliojo sporto veiklos. Šie reikalavimai yra susiję su projektui skirtu Europos Sąjungos finansavimu.

Paraiškas savivaldybė priims iki rugsėjo 27 dienos.

Anksčiau skelbta, jog darbai rekonstruojamame Dariaus ir Girėno stadione turėtų būti baigti vasaros viduryje, o pirmąsias rungtynes tikimasi surengti rudenį. Tai, kada stadione įvyks pirmas renginys, irgi priklausys nuo to, kaip sklandžiai savivaldybei seksis ieškoti koncesininko.

Galutinė jo kaina sieks apie 43 mln. eurų – tai apie 10 mln. eurų brangiau lyginant su pradiniu pasiūlymu. Vis dėlto savivaldybės atstovai šią kainą vertina kaip palyginti gerą ir teigia, jog pradėjus darbus vėliau, jie būtų dar labiau pabrangę dėl itin statybų sektoriuje išaugusių kainų.

Kauno sporto halės rekonstrukcija kainavo apie 9,7 mln. eurų.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Rgp 24 12:13

Kaunas paaiškino, kodėl vėluoja Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas
https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/kau ... s-n1185221

Liepą Kaune svečiavęsis Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) inspektorius oficialioje ataskaitoje teigiamai įvertino Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcijos eigą, praneša Kauno miesto savivaldybė.

Svečias iš Serbijos išskyrė gerai išplanuotas erdves ir neabejojo, kad užbaigus visus darbus statinys atitiks 4 kategorijos reikalavimus. Tai bus kol kas vienintelis toks stadionas Lietuvoje, atversiantis duris aukščiausio lygio futbolo rungtynėms.

15min atkreipia dėmesį, kad geriausi Europos futbolo klubai – tokie kaip „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“, Amsterdamo „Ajax“ ir kiti – žaidžia dar aukštesnės 5 kategorijos stadionuose.

Pozityvūs vertinimai

Liepos 12-ąją Kaunas sulaukė jau antrojo UEFA inspektorių vizito šiais metais. Pirmą kartą stadiono rekonstrukcijos progresas vertintas kovo mėnesį.

Nors valstybinės reikšmės objekto atidarymo tikėtasi šių metų vasarą, planus pakoregavo vasarį Rusijos pradėtas karas Ukrainoje ir dėl jo sutrikusi logistika, pranešime spaudai aiškina Kauno miesto savivaldybė.

„Bendras įspūdis toks, kad užbaigus visus darbus stadionas atitiks ketvirtosios kategorijos standartus. Dėl šios priežasties artimiausiu metu reikės organizuoti dar vieną patikrinimą, įvertinant visą futbolui įrengtą infrastruktūrą“, – rašoma oficialioje UEFA ataskaitoje.

Antrajame vizite inspektorius itin palankiai įvertino patogumus negalios paliestiems asmenims. 15 tūkst. aistruolių talpinsiančiame stadione iš viso neįgaliesiems įrengta apie 300 vietų ir 20 tualetų. Svečias taip pat išskyrė žiniasklaidai paruoštas erdves tiek tribūnose, tiek patalpose.

Praėjusių metų pabaigoje Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcijos progresą įvertino ir Kaune lankęsis FIFA prezidentas Gianni Infantino. Garbingas svečias tąkart atvyko stebėti Pasaulio salės futbolo čempionato finalo „Žalgirio“ arenoje ir nutarė užsukti apžiūrėti pirmojo Lietuvoje tokio masto stadiono Kauno Ąžuolyne.

Atlieka paskutinius potėpius

„Liepą inspektorius dar negalėjo pilnai įvertinti stadiono, nes turėjome nebaigtų darbų. Tačiau dabar darbininkai šalina pastebėtus nežymius trūkumus, kad viskas būtų atlikta nepriekaištingai iki smulkmenų. Virš tribūnų jau pakabinti ir 2 didžiuliai ekranai rezultatams bei vaizdo pakartojimui.

Dariaus ir Girėno stadionas po rekonstrukcijos bus didžiausias Lietuvoje ir tarp moderniausių Baltijos šalyse. Per didžiuosius koncertus ši erdvė talpins dukart daugiau žiūrovų – iki 30 tūkstančių žmonių. Vykstant sporto renginiams aistruolius nuo atšiaurių oro sąlygų saugos tribūnas dengiantis stogas, o sportininkams bet kuriuo metų laiku reikiamas sąlygas aikštėje užtikrins automatiškai šildoma ir laistoma hibridinė žalioji veja. Futbolo aikštę juosia bėgimo takams ir kitiems lengvosios atletikos sektoriams įrengta aukščiausios kokybės, Pasaulio lengvosios atletikos federacijos sertifikuota trisluoksnė granulių danga, maksimaliai mažinanti sportininkų traumų tikimybę. Dabar patogesnės ir vidaus patalpos – iš pagrindų atnaujinti persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai ir kitos erdvės. Sporto ir laisvalaikio kompleksą Žaliakalnyje papildys baigiama rekonstruoti Sporto halė, sutvarkytas Ąžuolynas bei atnaujinama Sporto gatvės aikštė. Čia pat ir nauji lauko teniso aikštynai. Tikimasi per rugpjūčio mėnesį priduoti statinį valstybinei statybos užbaigimo komisijai. Patys nekantriai laukiame šio momento drauge su kauniečiais ir visa Lietuva“, – sako Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Ieškomas valdytojas

Stadione tvyrant pabaigtuvių nuotaikai ir ruošiant erdves naujiems šeimininkams, šį mėnesį Kauno savivaldybė paskelbė stadiono ir šalia esančios Sporto halės koncesijos konkursą. Norintieji dalyvauti konkurse kviečiami savo paraiškas teikti iki rugsėjo 27 d.

Sudarius ilgalaikę 15 metų sutartį, istoriniai miesto objektai bus patikėti vienam operatoriui.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Rgs 08 09:52

Dariaus ir Girėno stadione komisija nustatė trūkumų, statybų užbaigimo procedūros sustabdytos
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... ustabdytos

Kaune esančio Dariaus ir Girėno stadiono statybos užbaigimo procedūros yra sustabdytos, nes nustatyta, kad jis neatitinka reikalavimų žmonių su negalia reikmėms. Apie tai LRT.lt informavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė. Kauno miesto savivaldybės atstovo teigimu, nustatyti trūkumai yra visiškai minimalūs ir veikiau kosmetiniai.

„Informuojame, kad patikrinimo metu nustatyti neatitikimai reikalavimams žmonių su negalia reikmėms pritaikyti. Statybos užbaigimo komisija rugsėjo 6 d. priėmė sprendimą sustabdyti užbaigimo procedūras, nustatydama naują statybos užbaigimo procedūrų terminą. Statybos užbaigimo procedūros bus tęsiamos statinio statybos rangovui pašalinus trūkumus“, – LRT.lt atsiųstame komentare teigė R. Kėkštienė.

Anot jos, remiantis statybos techniniu reglamentu, stadione žmonių su negalia judėjimo trasose turi būti įrengti įspėjamieji paviršiai, kurie rekomenduojami tokio reljefo: lygiagrečių juostelių 4–5 mm aukščio, 20–25 mm pločio, išdėstytų kas 40–60 mm, skirto judėjimo krypčiai ar krypties pasikeitimui pažymėti.

Taip pat ant žmonių su negalia judėjimo trasoje ar greta jos esančių stulpų, atramų, medžių kamienų ir kt. turi būti įrengiama perspėjanti ryškios spalvos juosta. Prieš tokias kliūtis turi būti įrengiami įspėjamieji paviršiai. Taip pat 200–1 600 mm aukštyje nuo grindų stiklinė durų plokštuma turi būti pažymėta ryškios spalvos juosta.

Tikisi sutvarkyti per kelias dienas

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis trečiadienį priešpiet dar neturėjo žinių dėl stadiono, tačiau teigė girdėjęs apie šias problemas. „Girdėjau, kad neįgalieji kažko nepasirašė, tai pasižiūrėsime, kas ten yra“, – žurnalistams sakė V. Matijošaitis.

Kauno meras tikisi, kad po kelių savaičių bus galima pakviesti kauniečius ir miesto svečius į stadiono atidarymą.

Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius LRT.lt perduotame komentare teigė, kad nustatyti trūkumai – visiškai minimalūs ir veikiau kosmetiniai.

„Rangovas nusiteikęs juos pašalinti vos per keletą dienų, tad Statybos užbaigimo komisija galės toliau sėkmingai tęsti objekto pridavimo procedūras. Neabejojame, kad tai nesujauks ligšiolinių planų ir jau artimiausiu metu pakviesime į stadiono atidarymą“, – teigė V. Abramavičius.

Rugpjūčio pabaigoje Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė R. Kėkštienė teigė, kad Statybos inspekcijos sudaryta komisija Dariaus ir Girėno stadioną turėtų tikrinti iki rugsėjo 6 d. Jei nebūtų rasta pažeidimų, ši diena būtų laikoma statybų užbaigimo diena.

Komisija, kuri tikrino Dariaus ir Girėno stadioną, privalėjo vizualiai patikrinti, kaip statinys atitinka statinio projekto sprendimus ir teisės aktų reikalavimus. Siekdami įsitikinti, kad inžinerinės sistemos ir tinklai veikia, komisijos nariai turėjo teisę reikalauti išbandyti (patikrinti) šias sistemas statybvietėje, dalyvaujant atitinkamų statinio statybos specialiųjų darbų vadovams, kai inžinerinių sistemų ar tinklų išbandymus įmanoma atlikti nestabdant statybos užbaigimo procedūrų.

Kaip anksčiau LRT.lt sakė V. Abaravičius, sulaukus komisijos patvirtinimo, toliau vyks stadiono sertifikavimo procedūros.

„Atliktus darbus vertins futbolo ir lengvosios atletikos komisijų nariai. Planuojame numatyti preliminarią atidarymo renginio datą, vos tik oficialiai bus baigta stadiono rekonstrukcija“, – rugpjūtį sakė V. Abramavičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Rgs 11 21:09

Vipai aplankė vipų ložę. Pratinasi, smagu :)

Kauno pramonininkai susirinkimą surengė Dariaus ir Girėno stadione
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ga-1094677

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Rgs 18 13:37

Pirmosios oficialios rungtynės turėtų būti surengtos spalio 16 d., LFF taurės finalas vyks... bent taip kalba Baba Jadzė. :roll: Laukiam ir viliamės, kad viską baigs blizginti ir net europinio lygio žvaigždutės nesiraukys D ir G stadione. Nebent koks apšvietimo stulpas virsdamas kam nors nutrauktų triūsikų gumą.... :roll:

Grįžti į