Trigeris
Pranešimai: 160
Užsiregistravo: 2022 Vas 18 20:46
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2022 Lap 29 11:23

Visiškoje neviltyje ir desperacijoje dabartinė vyriausybė ir ją remiančios politinės jėgos, kai suvokia kiek objektų Kaune pastatyta ir dar statoma. Lietuvos futbolo bendruomenė galėtų padėkoti ir žemai nusilenkti Matjošaičiui už stadioną :)
ir tu, ir tavo matijošaitis eina paskui rusišką laivą nax
Galbūt kartais teko lankytis DG stadiono atidaryme, su vilniečių klubo fanais, čigonišku dūdų orkestrėliu ir jų atliekamu popso repertuaru. Jeigu taip, turėtų dabar užgraužti sąžinė tokius tiesos ir gėrio angelėlius. Žiauru dalyvauti renginyje organizuojamą batkos korešo ir Lietuvos nusikaltėlių autoriteto, dar pridėjus, kad stadiono statybą tiesiogiai inicijavo ir jai vadovavo su kacapais verslą darantis Kauno miesto meras.

Bent man tai buvo pati geriausia atmosfera per visą istoriją, kuomet tarpusavyje susitiko Lietuvos klubai. "Hegelmann" gerbėjai labai maloniai nustebino po islyginto rezultato, o apie Pietu 4 performance visu rungtynių metu turbūt net issiplest neverta...

Manau, kad reiktu pasidziaugti tokiu puikiu reginiu, sutalpinusiu 13,5k zmoniu, nes daugiau tiek žmonių per A lyga ar LFF taurę greiciausiai nebesulauksime.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Vas 03 13:46

Dariaus ir Girėno stadionui suteikta UEFA 4 kategorija
http://www.kaunas.lt/2023/02/naujienos/ ... ategorija/

Pernai spalį LFF taurės finalu su griausmingu koncertu atidarytas Dariaus ir Girėno stadionas sulaukė svarbaus įvertinimo: Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) oficialiai suteikė 4 kategoriją. Nuo šiol Kaune galės vykti aukščiausio lygio tarptautinės rungtynės. Analogiško įvertinimo siekiama ir lengvosios atletikos infrastruktūrai.

Nuo pamatų atstatytą sporto erdvę vertino ne kartą Kaune lankęsi UEFA inspektoriai. Dar vykstant darbams, 2021-ųjų spalį, čia viešėjo ir FIFA prezidentas Gianni Infantino. Apibendrindamas savo vizito įspūdžius, pasaulinės futbolo organizacijos vadovas neabejojo, jog Kaune „bus viskas, ko reikia pergalėms“.

Tarptautiniai ekspertai pozityviai atsiliepė apie patogumus negalios paliestiems žmonėms – specialiai įrengta apie 300 žiūrovų vietų ir 20 tualetų.

„Kaunas nuplovė ilgus metus trukusią visos šalies gėdą. Tikslas pasiektas – oficialiai patvirtinta, kad nuo šiol mūsų miestas turi vienintelį stadioną Lietuvoje, atitinkantį aukščiausio lygio futbolui keliamus standartus. Čia rungtyniaus tiek klubai, tiek nacionalinės rinktinės. Tegul ši atnaujinta erdvė mūsų futbolininkams suteiks papildomos motyvacijos siekti aukščiausių rezultatų, kad tos pergalės kuo greičiau sugrįžtų“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Artėja intriguojantis sezonas

Praėjusį rudenį iš pagrindų rekonstruotą stadioną pirmieji išbandė Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ klubai. Po pratęsimo pergalę iškovojo ir Lietuvos futbolo federacijos taurę į viršų kėlė sostinės ekipos futbolininkai. Paskutines trejas stipriausio šalies čempionato (A lygos) sezono namų rungtynes čia jau sužaidė ir „Kauno Žalgiris“.

Lapkritį Dariaus ir Girėno stadiono veją patikrino Lietuvos vyrų futbolo rinktinė, Baltijos taurės pusfinalyje tik po atkaklios kovos ir vienuolikos metrų baudinių serijos nusileidusi Islandijos nacionalinei ekipai.

15 tūkst. aistruolių talpinančios tribūnos šįmet sulauks oficialių Europos futbolo čempionato atrankos rungtynių. Birželio 17-ąją Lietuva namuose žais prieš Bulgariją, o rugsėjo 7 ir 10 dienomis lauks akistatos prieš Juodkalniją ir Serbiją. Spalio 17 d. numatytas susitikimas su Vengrija. Jau šių metų vasarą stadionas galės priimti ir UEFA klubinių turnyrų kovas.

Dariaus ir Girėno stadionas po rekonstrukcijos tapo ne tik didžiausiu Lietuvoje, bet ir vienu moderniausių Baltijos šalyse. Per didžiuosius koncertus ši erdvė talpins dukart daugiau žiūrovų – iki 30 tūkstančių žmonių. Vykstant sporto renginiams aistruolius nuo atšiaurių oro sąlygų saugo tribūnas dengiantis stogas, o sportininkams bet kuriuo metų laiku reikiamas sąlygas aikštėje užtikrina automatiškai šildoma bei laistoma hibridinė žalia veja.

Erdvė lengvajai atletikai

Futbolo aikštę juosia bėgimo takams ir kitiems lengvosios atletikos sektoriams įrengta aukščiausios kokybės, Pasaulio lengvosios atletikos federacijos sertifikuota trisluoksnė granulių danga, maksimaliai mažinanti sportininkų traumų tikimybę bei kita infrastruktūra.

Nuo šiol kur kas patogesnės ir vidaus patalpos – naujai įrengti persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai ir kitos erdvės.

Greta stadiono jau įsibėgėjusios uždaro Lengvosios atletikos maniežo statybos. Jas užbaigus, naujoji erdvė pasitarnaus ne tik atletų treniruotėms, bet ir dalyvių apšilimui per aukšto rango varžybas. Taigi bendras sporto kompleksas pretenduos priimti tarptautines jaunųjų lengvaatlečių pirmenybes. Iki tol miestas sieks aukšto įvertinimo ir atitinkamos kategorijos iš Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF, World Athletics).

Sporto ir laisvalaikio kompleksą Žaliakalnyje papildė baigta rekonstruoti Sporto halė, sutvarkytas Ąžuolynas bei atnaujinta Sporto gatvės aikštė. Tęsdamas sporto infrastruktūros plėtrą mieste, Kaunas projektuoja dar vieną maniežą futbolui ir regbiui Aleksote.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Vas 06 07:42

Prie Kauno stadiono ruošiamasi įrengti sportininkų šlovės alėją
https://kaunas.kasvyksta.lt/2023/02/04/ ... ves-aleja/

Prie Kauno Dariaus ir Girėno stadiono rengiamasi įrengti Lietuvos sportui nusipelniusių asmenų Šlovės alėją.

„Siekiant įamžinti Lietuvos sporto pasiekimus Olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, adresu Perkūno al. 5, Kaune šalia Dariaus ir Girėno stadiono numatoma įrengti Lietuvos sportui nusipelniusių asmenų Šlovės alėja“, – rašoma savivaldybės tarybos sprendimo projekte.

Numatoma čia įamžinant pagerbti Lietuvos sportui nusipelniusius asmenis, kurie pasiekė aukštus sportinius laimėjimus Olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, trenerius ir sporto specialistus, svariai prisidėjusius prie Lietuvos ir Kauno sporto plėtros ir populiarinimo bei sportininkų, pasiekusių aukštų sportinių laimėjimų, rengimo.

Tarybai teikiamame tvarkos apraše siūloma, kad nusipelniusiu būtų laikomas 1-3 vietų olimpinių ir pirmosios vietos parolimpinių žaidynių laimėtojas. Taip pat čia galėtų būti įamžinti olimpinių sporto šakų ir rungčių, tarp jų ir neįgaliųjų, pasaulio ir Europos čempionatų pirmosios vietos laimėtojai.

Nusipelniusiais būtų laikomi ir asmenys, paskelbti Kauno garbės piliečiais už nuopelnus sporto srityje bei asmenys, prisidėję prie sporto Kaune ir Lietuvoje plėtros, populiarinimo, aukščiau išvardytus laimėjimus pasiekusių sportininkų rengimo. Prašymus įamžinti kriterijų atitinkantį asmenį teiktų sporto organizacijos, tuo rūpintųsi savivaldybė, kuri vertintų paraiškas ir, kandidatams atitikus reikalavimus, savo lėšomis įrengtų juos pagerbiančią lentą bei organizuotų jos atidengimo iškilmes.

Jeigu asmuo, kuriam įrengta lenta, savo veikla pažemintų Lietuvos sportui nusipelniusio asmens vardą, savivaldybės administracijos direktorius komisijos siūlymu galėtų priimti sprendimą dėl šio asmens pagerbimo lentos pašalinimo.

Šį sprendimą posėdyje svarstys Kauno miesto savivaldybės taryba. Artimiausias posėdis numatytas vasario 7 dieną.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Vas 17 20:37

Iš Kauno stadioną stačiusių turkų priteisė 1 mln. Eur, bet viltys atgauti pinigus – miglotos
https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas ... --miglotos

„Nordec“ abejoja, ar atgaus priteistą 1 mln. eurų iš Kauno stadioną remontavusių turkų
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/n ... 71-2010248

Kauno apygardos teismas nusprendė, kad Kauno Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukciją pradėjusi Turkijos rangovė „Kayi Insaat“ skolinga beveik 1 mln. eurų subrangovei „Nordec“ dėl neatsiskaitymo už atliktus montavimo darbus ir pagamintas bei perduotas metalo konstrukcijas, penktadienį pranešė portalas vz.lt.

Byloje „Nordec“ atstovaujantis teisininkas Gediminas Gudeliauskas mano, kad priteistos sumos išieškojimo galimybės Turkijoje nėra didelės, nes „Kayi“ turi finansinių problemų ir Turkijoje, dėl ko bendrovei yra pradėtas nemokumo procesas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius yra sakęs, jog negali tiksliai pasakyti, kiek įmonių dėl šios situacijos šiandien yra nukentėjusios. Pernai skaičiuota, kad lėšų neatgavusių įmonių galėjo būti apie dvi dešimtis.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Bal 26 21:15

Selas apie koncertą Kaune: labai blaiviai žiūrime, kad neprasilenktume su realybe
https://kauno.diena.lt/naujienos/laisva ... be-1123056

Egidijaus Dragūno – Selo gerbėjai sukluso, kai atlikėjas savo instagramo istorijose pasidalino vaizdo įrašu su Dariaus ir Girėno stadiono vaizdu. Vaizdo įraše matyti Kauno stadiono vaizdas ir užrašas „Tik vienas pasirodymas Kaunas“.

Portalui kauno.diena.lt pavyko susiekti su E. Dragūnu.

„Buvome ketvirtadienį pas Kauno miesto valdžią, kalbėjomės apie stadioną. Šią minutę Dariaus ir Girėno stadiono sąmata mums atrodo kosminė. Viską susiskaičiavome, bandysime derėtis. Bet kokiu atveju tai – labai atsakingas renginys, nes reikia ne tik surinkti 35 tūkstančius žmonių, mums suteikta galimybė jame koncertuoti pirmiems. Bijome pasišikti. Tai net ne Kauno „Žalgirio“ arena, tai – Dariaus ir Girėno stadionas! Tai – daug daugiau. Kol kas šis klausimas – derybų stadijoje. Apie tai, ar Kaune rengsime koncertą, galime pasikalbėti antradienį. Vilties negesiname, tik labai blaiviai žiūrime, kad neprasilenktume su realybe“, – sakė Selas.

Mantas Raila, Dariaus ir Girėno stadiono operatorės sporto mokyklos „Startas“ direktorius, paklaustas, ar Dariaus ir Girėno stadione galima tikėtis E. Dragūno koncerto, atsakė:

„Kol ieškoma koncesininko, Dariaus ir Girėno stadioną valdyti ir rūpintis jo eksploatavimu paskirtas laikinas administratorius – Kauno sporto mokykla „Startas“. Šio objekto nuomos sąlygos aiškiai nustatytos taisyklėmis. Natūralu, kad vienintelė Lietuvoje tokio dydžio erdvė domina daugelį – ne tik sporto organizacijas, bet ir šou verslo atstovus, muzikos atlikėjus. Tiksliai juos įvardyti šią akimirką būtų neetiška, nes jokių raštiškų susitarimų dėl konkrečių datų ir renginių kol kas nėra sudaryta.

Nuo pat rekonstrukcijos pradžios Kaunas siekė pritaikyti stadioną ne tik sporto renginiams, bet ir didiesiems muzikos koncertams. Pernai spalį vykęs atidarymo šou patvirtino, kad šis tikslas įgyvendintas su kaupu. Jei per rungtynes tribūnose telpa iki 15 tūkst. žiūrovų, tai pramoginiuose renginiuose, specialia danga užklojus aikštę, jų gali būti kone dvigubai daugiau.“

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Bal 30 15:30

Kauno savivaldybė vėl ieško stadiono bei sporto halės koncesininko
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/b ... 63-2046004

Kauno miesto savivaldybė vėl ieško koncesininko pernai pastatytam Dariaus ir Girėno stadionui bei šalia esančiai rekonstruotai Sporto halei: paskelbtas antrasis atitinkamas viešojo pirkimo konkursas. Pasiūlymų šiame konkurse laukiama iki gegužės mėnesio pabaigos.

„Jei konkurso procedūros vyktų sklandžiai, planuojama, kad koncesijos sutartis su laimėjusia konkursą įmone galėtų būti sudaryta lapkričio pabaigoje, o realiai veiklą pagal sutartį būtų galima pradėti vykdyti nuo 2024 metų sausio mėnesio“, – BNS atsiųstame komentare sakė Kauno savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė. „Tikimasi, kad konkursą laimės koncesininkas, kuris jau turi sėkmingos patirties valdant tokio masto objektus ir juose organizuojant renginius“, – pridūrė ji.

Savivaldybės atstovės teigimu, abiejų objektų koncesijos vertę sudarys tai, kiek pagal koncesininko prognozes vykdydamas sutartį jis planuoja gauti pajamų per 15 metų. Pagal savivaldybės užsakymu parengtą investicinį projektą 2021 metais prognozuota, kad koncesijos vertė, kurią sudarys gautos pajamos, viršytų 16 mln. eurų.

Pirmą kartą stadiono ir halės koncesijos konkursą Kauno savivaldybė skelbė praėjusių metų rudenį, tačiau tuomet du dalyviai iš trijų po paprašymo patikslinti ir paaiškinti savo pasiūlymus, pasak savivaldybės, pateikė „kitus, iš esmės pakeistus, pasiūlymus, dėl ko pasiūlymai privalėjo būti atmesti“.

Likus tik vienam tinkamam pasiūlymui komisija nusprendė nutraukti konkurso procedūras ir net nepradėti derybų etapo su vieninteliu dalyviu, nes tolesnės procedūros neužtikrintų konkurencijos, ir paskelbė konkursą iš naujo.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Geg 16 14:30

S. Dariaus ir S. Girėno stadionas iš arti - Būsto anatomija

https://youtu.be/Tp_sMHjJ29o


Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Geg 19 20:50

Nežinau kur konkrečiau geriau įkelti, bet kadangi politines nuomones paprastai ignoruojame.

V.Matijošaitis pakartotinai skaitys Šveiką
https://www.respublika.lt/lt/naujienos/ ... ys-sveika/
Danutė Šepetytė
- Kadaise teigėte, esą mero pareigos yra lengviausias darbas, kurį teko dirbti, - dabar, matau, taip nebegalvojate?

- Mero darbas nėra sunkus, nėra neįdomus, tik, be naujojo keisto mero ir savivaldybės tarybos modelio, vargina verslui neįprastos labai ilgos viešųjų pirkimų bei sprendimų derinimo procedūros. Dabar atrodys, guodžiuosi, bet iš šitos valdžios negavome nė vieno euro mūsų projektams, o ankstesnė Sauliaus Skvernelio vyriausybė, nors simboliškai, bet buvo parėmusi Dariaus ir Girėno stadiono statybą.

Niekada gyvenime nebuvome projektavę stadiono, manėm pastatysią jį už 25 milijonus, tačiau pastatėm jį už 44 mln. eurų, žiūrėsim, už kiek Vilnius pastatys, nes formatas yra analogiškas. Tai sakau ne dėl konkurencijos, bet dėl infliacijos: Kaunas laiku padarė darbus - ir stadioną pastatė, ir sporto halę renovavo, ir šalia stadiono baigia lengvosios atletikos maniežą, miestui atsiėjusį 20 mln. eurų, jį miestas stato už savo lėšas.

Tiesa, praėjusių metų pabaigoje Finansų ministerija pervedė lengvosios atletikos maniežui beveik milijoną eurų, kurių, matyt, nespėta kur nors kitur panaudoti<...> Bet yra ir geroji pusė: negaudami valstybės paramos mes išmokome taupyti. Pradėjome ir Dainų slėnio remontą: norėjom kaip pigiau, bet, deja, reikės daugiau lėšų, nes pabrango medžiagos. <...>Mokslo salos architektūros konkursą laimėjo užsieniečiai, o Koncertų centro - Nacionalinės premijos laureatas Rolandas Palekas. Gruodį ar kitų metų sausį jau turėtume gauti jo statybos leidimą, bet Kaunui jis bus per brangus, - teks laukti kitos respublikinės valdžios.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Geg 31 22:04

Prieš dvejus metus kauniečiai pasibaisėjo išgirdę politikų planą Ąžuolyne įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Ar ji bus, iki šiol neaišku, nes dėl sklypo, kuriame aikštelė planuota, dar vyksta teisminis ginčas.
https://www.lrytas.lt/auto/rinka/2023/0 ... e-26948013

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Bir 05 14:48

Kauno Dariaus ir Girėno stadionas vis dar neturi koncesininko: tikimasi rasti kaip įmanoma greičiau
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/ ... a-greiciau

Nors Kauno Dariaus ir Girėno stadionas po rekonstrukcijos buvo atidarytas dar praeitų metų spalio mėnesį, tačiau koncesininko statinys neturi ligi šiol.

Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas tvirtina, kad nėra termino, iki kada koncesininkas turėtų būti parinktas, tačiau tikimasi, jog procedūra bus atlikta kaip įmanoma greičiau.

„Šiuo metu vyksta Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės koncesijos procedūros, „deadline“ (angl. galutinis terminas) tokioms procedūroms nėra. Tikimės, kad koncesininko parinkimo procedūrą bus atlikta kaip įmanoma greičiau, bet tai nėra paprastas procesas“, – Eltai teigė T. Vasiliauskas.

Kauno savivaldybės atstovas tikino, kad šiuo metu, kol nėra atrinktas koncesininkas, stadiono operatoriumi yra sporto mokykla „Startas“.

„Laikinas Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės operatorius yra biudžetinė įstaiga sporto mokykla „Startas“, sporto mokykla paskirta operatoriumi iki kol bus atrinktas koncesininkas“, – sakė T. Vasiliauskas. „Visais procesais stadione rūpinasi sporto mokykla „Startas“, taip pat specifiniams darbams atlikti ar procesams prižiūrėti samdomi specialistai, sporto mokykla „Startas“ taip pat rūpinasi ir Kauno sporto hale, bei savo jau anksčiau turima sporto infrastruktūra ir žinoma sportininkų rengimu“, – aiškino Sporto skyriaus vedėjas.

Klausimas dėl stadiono valdytojo pastarąjį pusmetį vis iškyla visuomenėje, nes sporto renginių metu būna pastebimos tam tikros problemos, už kurių sprendimą turėtų būti atsakingas koncesininkas – kurio stadionas dar neturi.

Pastaruoju metu nepasitenkinimas yra kilęs dėl stadiono vejos šienavimo kokybės, praeitais metais vykusio LFF taurės finalo metu buvo priekaištaujama dėl tualetų, sunkaus praėjimo į stadioną, eilių prie baro ir nepritaikyto įėjimo į stadioną negalią turintiems asmenims.


Nukeliamas Kauno derbis: nuspręsta patausoti Dariaus ir Girėno stadiono veją
https://kaunas.kasvyksta.lt/2023/06/03/ ... iono-veja/

Birželio 11 dieną turėjusios vykti „Optibet A lygos“ rungtynės tarp „Kauno Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ komandų yra nukeliamos, o jų data paaiškės vėliau.

Rungtynės tarp turnyro lentelės kaimynų turėjo vykti Dariaus ir Girėno stadione, bet bendru klubų ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sutarimu buvo nuspręsta jas nukelti dėl siekio kiek įmanoma geriau paruošti stadiono veją artėjančiam rinktinių langui.

Birželio 17 dieną Kaune vyks atrankos į 2024-ųjų metų Europos futbolo čempionatą rungtynės tarp Lietuvos ir Bulgarijos rinktinių.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Bir 14 12:25

Pareigūnai Dariaus ir Girėno stadione mokėsi tramdyti įsisiautėjusius sirgalius – pripažįsta, kad pavyko ne viskas
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... -ne-viskas

Kauno gatvėmis lydimi policijos pareigūnų triukšmingai žygiuoja futbolo sirgalių vaidmenį atliekantys šauliai, policijos mokyklos kursantai. Pakeliui jiems stabdomas eismas. Imituojama eisena į Dariaus ir Girėno stadioną – dalis Kaune rengiamų pareigūnų pratybų.

Pagal pratybų scenarijų lenkų sirgaliams stadione sutikus Lietuvos futbolo aistruolius, kyla susipriešinimas. Išaugus įtampai, prasideda masinės riaušės. Pareigūnams treniruojantis, išbandomi įvairiausi scenarijai: įvedamas planas „Vėtra“, skelbiama evakuacija iš pastato, tenka malšinti ir šaudynes.

„Tikriname tiek individualų pareigūnų pasirengimą, tiek grupinę, tiek tarpinstitucinę sąveiką, tiek kitų pagalbos tarnybų kaip Priešgaisrinės pagalbos tarnybos, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos pasirengimą valdyti tokias situacijas, kuomet kyla masiniai neramumai“, – tikina Viešosios policijos valdybos viršininkas Mindaugas Akelaitis.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Bir 21 22:38

„Už grotų“ Kaune atsidūręs Bulgarijos rinktinės sirgalius savo patirtimi nenusivylė
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/u ... e-93702731

„Beveik nėra prie ko prikibti“, – besidalindamas įspūdžiais apie renovuotą Dariaus ir Girėno stadioną sako Bulgarijos rinktinės sirgalius Ivanas Milenovas, atvykęs iš Sofijos į Kauną stebėti Europos čempionato atrankos rungtynių, kuriose bulgarai su lietuviais sužaidė 1:1. Nors blankų savo komandos pasirodymą svečias iš užsienio turėjo stebėti „už grotų“, futbolo švente Kaune jis džiaugėsi ne mažiau nei lietuviai.

Bulgaras dar prieš vykdamas į Lietuvą įsigijo bilietą Dariaus ir Girėno stadiono C sektoriaus pirmo aukšto tribūnose. Nors vyras tikėjosi, kad vieta pirmajame aukšte suteiks galimybę būti arčiau aikštės, tokio pranašumo bilietas jam nesuteikė, be to, jį kiek nuvylė pirmojo aukšto tribūnose prieš žiūrovų vietas įrengta geležinė tvora.

„Geležinės grotos kiek erzina ir trukdo stebėti futbolą. Tiesa, už grotų neužtrukau – džiaugiuosi, kad stadione dar buvo likę šiek tiek laisvų vietų, todėl po pirmųjų minučių radau sau vietą antrajame aukšte ir galėjau mėgautis patirtimi puikiame stadione“, – sakė Ivanas, atskleidęs, kad atvykti į Lietuvą nusprendė sužinojęs būtent apie renovuotą Dariaus ir Girėno stadioną. „Bulgarijos žiniasklaida skelbė, kad rungtynės vyks geriausiame Lietuvos stadione, kurio neseniai įvykusi renovacija kainavo 43 milijonus eurų. Anksčiau jau lankiausi stadione Vilniuje, todėl norėjau įvertinti, kokį progresą lietuviai sugebėjo padaryti. Žingsnis į priekį išties didelis – stebėti futbolą Kaune yra daug maloniau negu Vilniuje.“

Ivanas, praeityje pats žaidęs antrajame Bulgarijos futbolo divizione, per savo gyvenimą yra aplankęs ne tik visus savo šalies stadionus, bet ir eilę įvairių stadionų užsienyje, daugiausiai Vokietijoje, kur vyras praeityje gyveno beveik dešimtmetį. Stadionas Kaune mintimis sugrąžino jį į Niurnbergą.

„Iš visų stadionų, kuriuos esu aplankęs, šis man labiausiai priminė „Nurnberg“ klubo stadioną. Stadionas Vokietijoje talpina triskart daugiau sirgalių, bet vaizdas stadione labai panašus, ten stadionas taip pat pritaikytas lengvosios atletikos reikmėms. Bulgarijoje tai yra retas reiškinys. Pavyzdžiui, mano palaikoma Sofijos „Levski“ komanda savo stadione netgi panaikino lengvosios atletikos infrastruktūrą tam, kad galėtų įrengti daugiau sėdimų vietų žiūrovams“, – pasakojo bulgaras.

„Nors dydžiu ir neprilygsta pagrindiniams Bulgarijos stadionams, Dariaus ir Girėno stadionas mane tikrai sužavėjo. Prie autentiškos sporto patirties prisideda tai, kad stadionas yra pačioje parko širdyje. Tai tikrai palieka didelį įspūdį. Dar mane nustebino ir šviesos – įdomu tai, kad prožektoriai įrengti ant stogo šonų. Tai atrodo tikrai gerai“, – kalbėjo Ivanas.

Atvykęs į Dariaus ir Girėno stadioną, bulgaras nustebo nesutikęs didesnės grupelės organizuotų savo šalies rinktinės fanų. Kaune rungtynes stebėjo keliolika pavienių bulgarų sirgalių, todėl stadione buvo vos kelios Bulgarijos vėliavos. Vis dėlto vienišas Ivanas nebuvo – draugiškai su juo sveikinosi ir ranką spaudė lietuviai.

„Atvykęs į Kauną supratau, kad tikrai patekau į futbolo šventę. Jaučiau, kad žmonės džiaugiasi ir didžiuojasi šiuo atnaujintu stadionu. Lietuvių sirgaliai buvo draugiški, ne vienas man spaudė ranką tardamas „sveikas atvykęs“. Dėkoju lietuviams už šiltą priėmimą, linkiu jums šiame stadione pasiekti didelių pergalių tiek nacionaliniu, tiek klubiniu lygiu.“

„Europos futbolo mylėtojai nuo šiol privalo pasižymėti Lietuvą savo žemėlapiuose. Štai bulgarai, kurie svarstė atvykti, bet to nepadarė, turėtų gailėtis. Kai kurie žmonės sakė, kad atvykti į Lietuvą nepatogu. Vis dėlto kelionė iš Sofijos su persėdimu Varšuvoje truko vos kelias valandas, tikrai neužtruko. Iš Vilniaus į Kauną atvykti taip pat nesudėtinga. Kalbant trumpai, Lietuva futbolo fanams siūlo aukšto lygio patirtį. Neišsiplėsiu, bet man labai patiko ir tai, ką stadione galėjau įsigyti – pradedant nuo šaliko, baigiant nebrangiu alumi ir šauniu užkandžiu – kepta duona... turbūt su kažkokiomis žolelėmis ir sviestu? Labai skanu“, – šypsojosi svečias iš Bulgarijos.

Ivanas taip pat pasidalino įspūdžiais apie tai, ką šeštadienį 1:1 rezultatu pasibaigusių rungtynių metu pamatė aikštėje.

„Tikėjausi, kad mano šalies rinktinė turės iniciatyvą, ypač po Lasicko raudonos kortelės, tačiau savo dominavimo nesugebėjome materializuoti niekuo daugiau nei 20 kampinių ir daugybe perdavimų iš kraštų. Solidžiai žaidė jūsų vidurio gynėjai ir ypač vartininkas Gertmonas. Manau, kad lygiosios buvo teisingiausias rezultatas.

Jau daugiau nei dešimtmetį Bulgarijos futbolas smunka, o tą pridengia tik pavieniai laimėjimai klubiniu lygmeniu. Vis dėlto dabartinės rinktinės amžiaus vidurkis yra vos 23 metai, todėl tikiuosi, kad žaidėjai ir toliau profesionaliai bei asmeniškai tobulės ir netolimoje ateityje sugrąžins Bulgariją į Europos čempionatą pirmą kartą nuo 2004 metų.“

Nors vyko į Kauną, dvi naktis Ivanas spėjo praleisti Vilniuje, todėl interviu pabaigoje bulgaras šiltai atsiliepė ir apie sostinę.

„Vilnius išlieka toks pat gyvybingas ir žavus, kokį jį prisiminiau iš ankstesnio apsilankymo. Istorinis miesto senamiestis, šiuolaikinė architektūra ir meninė išraiška parkuose bei gatvėse palieka puikius įspūdžius. O svarbiausia – žmonės, lietuviai yra šaunūs. Siunčiu linkėjimus visiems sutiktiems lietuviams, ypač Ramūnui ir Eglei, kuriems dėkoju už puikų smiginio vakarą!“

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Rgp 09 14:18

Ožio piešinį Dariaus ir Girėno stadione paliko profesionalus piktavalis
https://kaunas.kasvyksta.lt/2023/08/08/ ... iktavalis/

Rugpjūčio 3-ąją Kauno Dariaus ir Girėno stadione vyko UEFA Europos konferencijų lygos atrankos rungtynės FK Kauno Žalgiris-Poznanės „Lech“, o dar dieną prieš rungtynes lenkų sirgaliai sugebėjo prasmukti į stadioną ir jame palikti „žymą“, jog čia pasisvečiavo. Ant stadiono sienų, kaip paaiškėjo, piešinį (ožį su „Lech“ komandos spalvų šaliku) paliko „dailininkas“ – profesionalus piktavalis.

„Lech Poznań“ fanai vakar prasmuko į naująjį Kauno stadioną ir dekoravo stadiono vidaus sienas“, – rugpjūčio 3-ąją buvo rašoma „Sveiks valio“ paskyros feisbuko įraše.

Į lenkų futbolo sirgalių paliktą meną dėmesį atkreipė ir Kauno miesto savivaldybė. Feisbuko įraše savivaldybė rašo, kad Poznanės „Lech“ komandos sirgaliai nutarė parodyti, jog nėra „pėsti“: po praėjusios nakties Dariaus ir Girėno stadione fanų tribūnas „paženklino“ Poznanės miesto simbolio atvaizdas.

„Lenkų futbolo aistruoliai puikiai žino, kad Kaunas garsėja savo turtinga gatvės meno galerija po atviru dangumi. Kauniečiai, pasitarkim: ar toks kūrinys vertas išlikti papildant mūsų miesto „Gyvų sienų“ galeriją?“ – miesto gyventojus diskusijai kvietė savivaldybė.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pavyko išsiaiškinti, jog piešinį Dariaus ir Girėno stadione išties paliko lenkų sirgaliai, o pats kūrinio autorius šį piešinį yra paviešinęs ir savo „Facebook“ paskyroje. Kaip naujienų portalui pakomentavo Kauno sporto mokyklos „Startas“ direktorius Mantas Raila, galima pastebėti, jog KAWU tai daro nebe pirmą kartą ir šiuo atveju yra profesionalas.

Kol kas nenuspręsta, koks likimas laukia šio piešinio – ar jis bus paliktas, o gal visgi bus nuspręsta jį pašalinti.

Kaip pavyko prasmukti į stadioną ir išeiti nepastebėtam?

M. Raila teigia, jog apsisaugoti nuo profesionalų piktavalių yra labai sunku, tačiau visos Dariaus ir Girėno stadiono vidinės patalpos yra specialiai apsaugotos.

„Stadionas užima 9 ha plotą. Didžioji dalis statinių – atviri, tereikia perlipti per tvorą ir tu jau esi teritorijoje. Nuo asmenų, kurie turi aiškių tikslų ir tai daro ne pirmą kartą (profesionalų piktavalių) apsisaugoti yra labai sunku. Visos Dariaus ir Girėno stadiono vidinės patalpos apsaugotos signalizacija, bei dūžio davikliais. Pastatus prižiūri saugos tarnyba, tad jeigu kas nors bandytų patekti į vidų – įsijungtų signalizacija ir saugos tarnyba iškarto reaguotų. Žinoma, visada yra tikimybė, kad žmonės turintys piktų kėslų gali bandyti patekti į statinius ir pridaryti žalos. Tikimės, kad gyventojai yra sąmoningi bei supratingi ir nebandys stadiono apsaugos sistemų“, – komentavo M. Raila.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Spa 29 18:13

Startas toliau nesugeba pasirūpinti stadionu?

Prieš rungtynes pasidalino vaizdais iš renovuoto Kauno stadiono: žaidėjai „tešlynų“ neišvengė
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... s-28927723

Sekmadienį Lietuvos futbolo A lygoje renovuotame Kauno Dariaus ir Girėno stadione ietis surėmė „Kauno Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai. Nors šis savaitgalis Lietuvoje blogu oru nepasižymi, tačiau pastaroji savaitė sugebėjo „palikti savų žymių“ geriausiame šalies stadione.

Buvęs futbolininkas Naglis Miknevičius prieš rungtynes pasidalino nuotraukomis iš renovuoto stadiono.

„Gera žinia – Kauno „derbis“ naujajame stadione. Bet pažiūrėjus į kai kurias vejos vietas, klausimų dėl jos kokybės kyla...“, – feisbuke rašė N.Miknevičius, kurio įrašo nuotraukose akis labiausiai badė vartininkų aikštelėje esantys purvynai.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dariaus ir Girėno stadionas

2023 Lap 24 13:36

Bilietų į Edo Sheerano koncertus Kaune pardavimai viršijo visus ankstesnius Baltijos šalių rekordus
https://ve.lt/gyvenimas/laisvalaikis/bi ... nkstesnius

2024-ųjų vasarą Kaune vyksiančių Edo Sheerano koncertų pardavimai sumušė visus ankstesnius Baltijos šalių rekordus: bilietai į pirmąjį britų muzikos žvaigždės koncertą buvo iššluoti vos per parą, į antrajį pasirodymą jau parduota daugiau nei pusė bilietų, nors iki renginio liko dar 9 mėnesiai.

Galimybę savo akimis išvysti unikalų vieno talentingiausių ir sėkmingausių šiandienos dainininkų pasirodymą turės virš 90 000 žmonių iš viso pasaulio, tarp kurių, žinoma, daugiausiai – Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų. Toks didžiulis susidomėjimas maloniai nustebino koncerto organizatorius, Kauno m. savivaldybę ir patį atlikėją.
Per 2 renginius 90,000 ?
„Edo Sheerano koncertus Baltijos šalyse organizuojame jau 3-ią kartą ir kaskart džiugina vis didėjanti publikos meilė jam. Kai 2019-aisiais Rygoje vykusiame E.Sheerano koncerte apsilankė apie 50 000 žmonių, tai buvo visų laikų užsienio atlikėjų koncertų lankomumo rekordas Latvijoje. O dabar štai – naujas rekordas, šįkart – jau visose Baltijos šalyse,“– sako Gints Putnins, britų superžvaigždės koncertus Kaune organizuojančios „L Tips Agency“ įkūrėjas.

Grįžti į