...

Re: Deividas Šemberas

2013 Spa 25 11:20


Rusijoje – masinės muštynės ir skraidantys akmenys „Alanijos“ su D. Šemberu rungtynių metu

lietuvis nenukentėjo, 6 video


http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/ru ... z2iigziRCV" onclick="window.open(this.href);return false;

ingušai ir ostetinai...
„Į tribūną, kurioje buvo mūsų sirgaliai, lėkė akmenys ir buteliai. Laimei, po kurio laiko pavyko aistruolius išvežti dviem šarvuotais automobiliais atgal į Vladikaukazą“, – pasakojo „Alanijos“ treneris Vladimiras Gazajevas.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Deividas Šemberas

2013 Lap 18 13:20

Deividas Šemberas baigia profesionalaus futbolininko karjerą?
Deividas Šemberas socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje sekmadienio vakarą paskelbė žinutę: „Paskutinės varžybos šiandien paskutinėj komandoj...“ Tai leidžia manyti, kad šiandienos rungtynės tarp Vladikaukazo „Alanijos“ ir „Krasnodar II“, kurios baigėsi 1:0 lietuvio klubo pergale, yra paskutinės sportininko karjeroje.
Tokios išvados peršasi ir po futbolininko dar spalį priimto sprendimo pasitraukti iš nacionalinės šalies komandos.
„Taip nusprendžiau ir persigalvoti neketinu. Mano tikslas yra važiuoti į rinktinę ir jai padėti. Žinoma, jei būtų kvietę, tikrai padėčiau. Kadangi nebesu kviečiamas, nusprendžiau trauktis. Supratau, kad esu nereikalingas.
Nėra prasmės įsižeisti. Turime jaunų futbolininkų. Palinkėsiu jiems sparčiai tobulėti ir skinti pergales“, – spalį „Lietuvos žinioms“ kalbėjo buvęs ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjasD.Šemberas.
Deivydui Šemberui 35–metai, sportininkas savo karjeroje yra laimėjęs Rusijos futbolo lygos čempionatą.
Karjerą pradėjo Vilniaus „Žalgirio“ dublerių komandoje, o 1997 m. debiutavo pagrindinėje komandoje. 1998 m. pasirašė kontraktą su Maskvos „Dinamo“ ir nuo to laiko žaidė Rusijoje. Didžiąją karjeros dalį D.Šemberas praleido Maskvos CSKA komandoje.
2012 m. liepos viduryje pasirašė dviejų metų sutartį su Vladikaukazo „Alanija“ klubu. Futbolininkas yra Rusijos čempionatų rekordininkas, kaip daugiausiai rungtynių sužaidęs legionierius. 2004 m. buvo išrinktas į geriausių Rusijoje žaidžiančių žaidėjų pirmą vienuolikę, 2003 ir 2006 m. į antrą vienuolikę.
2005 m. D.Šemberas išrinktas geriausiu Lietuvos metų futbolininku.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Deividas Šemberas

2013 Lap 18 19:27

Pusmetį algos negavęs D.Šemberas: „Klubas – ties bankroto riba“
Futbolininkui Deividui Šemberui atostogos prasidėjo anksčiau nei jis tikėjosi. Iki Rusijos pirmosios futbolo lygos sezono pabaigos likus vienam turui 35 metų gynėjas paliko Vladikaukazo „Alanija“ komandą ir išvyko į Maskvą. Netrukus tą turėtų padaryti ir kiti „Alanija“ futbolininkai.
Su rimtais finansiniais sunkumais susidūrusio „Alanija“ klubo vadovai nusprendė, kad į paskutiniojo turo rungtynes su Vladivostoko „Luč-Energija“ ekipa lapkričio 24 dieną komanda nevyks.

Sekmadienį sužaidęs priešpaskutines sezono rungtynes su Kaliningrado „Baltika“ komanda, kurias „Alanija“ laimėjo 1:0, D.Šemberas pirmadienį išvyko į Maskvą.

„Nežinau ar grįšiu ten. Viskas priklausys nuo klubo egzistavimo ir finansinės padėties. Situacija yra labai prasta. Klubas finansiškai yra ties bankroto riba“, - lrytas.lt sakė ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas.

Futbolininkas prisipažino, kad jau pusmetį negavo atlyginimo. Jo sutartis su „Alanija“ klubu galioja iki kitų metų gegužės.

„Kiek žinau, kiti žaidėjai taip pat kraunasi daiktus ir artimiausiomis dienomis išsivažinės. Bus kaip bus. Patys vadovai žiūri optimistiškai ir galvoja, kad viskas bus gerai. Bet aš nežinau. Reikia tikėti.

Viskas turėtų paaiškėti artimiausiu metu, dviejų – trijų savaičių bėgyje. Iki Naujųjų metų tai tikrai. Kažkokio konkretaus termino nėra, nes tai laiko užimantis pricesas“, - kalbėjo D.Šemberas.

Finansiniai sunkumai klubą užgriuvo prieš pusmetį. „Pradėjo nemokėti atlyginimų, prasidėjo pažadai, kad viską išmokės. Taip pažadais komanda gyveno, žaidė ir tiek“, - prisiminė lietuvis.

„Alanija“ klubui nepavyksta susitarti su rėmėjais. Šie reikalauja, kad būtų pakeistas klubo juridinis statusas. Turint skolų to nepavyksta padaryti.

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Deividas Šemberas

2013 Gru 02 15:23

Į Lietuvą grįžęs D. Šemberas prisiminė vaikystę
Vladikaukazo „Alania“ (Rusija) klubą dėl finansinės krizės palikęs Deividas Šemberas tėvynėje susipažino su augančia pamaina. Savaitgalį geriausias 2005 metų Lietuvos futbolininkas Vilniuje įteikė apdovanojimus tradicinio „Ateitis Cup“ turnyro, kuriame trijose amžiaus grupėse varžėsi 35 komandos iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos ir Ukrainos, nugalėtojams.
„Tokie tarptautiniai turnyrai turi ypatingą svarbą. Vaikai auga tiek kaip talentai, tiek socialine prasme. Tokie turnyrai vaikams yra didžiulė šventė, o žmonėms, kurie sukuria tokią šventę – didžiausia pagarba. Pamenu, kai pats buvau vaikas, tarptautinių turnyrų laukdavome kaip kažko ypatingo“, - pasakojo D. Šemberas.
http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/i- ... z2mK7Agldd" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu va Šemba jau Lietuvoje, daba sugers su Niko ir 2014 m sezonas Vilniuje jau kišenėje :D

Behemoth'c
Pranešimai: 813
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Deividas Šemberas

2014 Sau 15 13:41

http://m.15min.lt/id/sportas/futbolas/s ... -24-398816" onclick="window.open(this.href);return false;

Ties bankroto riba balansuojanti Rusijos pirmosios futbolo lygos Vladikaukazo „Alanija“ ekipa pirmadienį jau pažadėjo grąžinti skolas visiems šioje komandoje žaidusiems ir žaidžiantiems futbolininkams. Tarp jų ir vienam garsiausių mūsų šalies žaidėjų 35-erių Deividui Šemberui. Šnekama, kad ekipos skolos už šį sezoną siekia apie 20 mln. Rusijos rublių (apie 1,6 mln. litų ). „Tai tik pažadai. Jų girdėjau N kartų. Tad esu pasakęs klubo vadovams – negrįšiu“, – 15min.lt sakė D.Šemberas.
Antrąjį sezoną Vladikaukazo ekipai atstovavęs lietuvis sausio 13-ąją turėjo iš džiaugsmo pašokti, išgirdęs „Alanija“ klubo trenerio bei vadovo Vladimiro Gazajevo žodžius.
Pirmadienį ekipos vadovybė pasižadėjo sumokėti futbolininkams beveik 8 mėnesius nemokėtas algas. „Osetijos Respublikos vadovas pareiškė, kad bus padengtos visos skolos ekipai ir žaidėjams iki šio mėnesio pabaigos. Kitas klausimas – kaip išsaugoti „Alaniją“? Buvo priimtas sprendimas, kad su visais futbolininkais bus kalbama apie algų susimažinimą. Žaidėjai arba turės sutikti su šiuo sprendimu, arba ieškotis darbo kitose komandose“, – sakė V.Gazajevas.
Tačiau Lietuvos futbolininko D.Šembero šie „pažadų vagonai“ nesužavėjo.
„Aš tikrai negrįšiu į šią ekipą. Taip ir pasakiau komandos vadovams. Visa tai tik kalbos, o trūksta darbų. Aš pasielgiau paprasčiau – padaviau į reikiamas Rusijos institucijas dokumentus, jog komanda man skolinga. Jei jie neatsiskaitys, negalės toliau dalyvauti Rusijos futbolo varžybose. Koks tikslas man grįžti į „Alaniją“, jei ji ties bankroto riba? Mes neseniai kalbėjomės su ekipos vadovais, teisingiau, jie išklausė mano monologą ir nieko negalėjo pažadėti“, – teigė ryžtingai kovoti dėl savo algos pasiryžęs D.Šemberas.
– „Alanija“ ne kartą konstatavo, kad jūs esate vienas iš brangiausių komandos pirkinių. Ar skola jums stipriai voš vos kvėpuojančiai Vladikaukazo ekipai? – 15min.lt paklausė D.Šembero.
– Man sunku atsakyti, ar aš buvau brangiausias komandos žaidėjas – nesiaiškinau, kas kiek gauna komandoje. Aš nežinau, kiek kas gavo „Alanija“ ekipoje, tačiau apie mano pinigus galiu pasakyti taip: esu vertas tiek, kiek man moka, o moka man tiek, kokio lygio žaidėjas esu.
Nenoriu prarasti tų nemenkų pinigų, nes mano karjera eina į pabaigą ir reikia galvoti apie ateitį, pasitaupyti.
Man tie pinigai yra nemenki. Ir jie man labai svarbūs. Patikėkite, esu ne aštuoniolikmetis, kuris gali galvoti, jog dar užsidirbsiu, dar viskas prieš akis. Nenoriu prarasti tų nemenkų pinigų, nes mano karjera eina į pabaigą ir reikia galvoti apie ateitį, pasitaupyti.
– Praėjusiais metais nutarėte baigti savo pasirodymą Lietuvos futbolo rinktinėje. Kiek dar ilgai save matote žaidžiantį futbolą?
– Dar turiu noro ir jėgų. Galbūt, vieną sezoną dar žaisiu, gal du. Kol kas nėra minčių visiškai trauktis iš didžiojo futbolo.
– Kaip suprantu, dabar ieškositės naujos komandos? Gal turite pasiūlymų? Gal net iš Lietuvos ekipų?
– Taip. Dabar ieškau naujos komandos. Aš neturiu savo agento, tačiau bendrauju su daugeliu gerų pažįstamų ir net draugų iš futbolo pasaulio. Tad paprašiau surasti man ekipą, kuriai aš būčiau reikalingas. Tad laukiu... Bet tai nereiškia, kad sėdžiu rankas sudėjęs: treniruojuosi, palaikau sportinę formą, kad nuvykęs į vieną ar kitą klubą  neatrodyčiau nepasirengęs žaisti.
Rusijos čempionatų rekordininkas
D.Šemberui – 35 metai. Sportininkas savo karjeroje yra laimėjęs Rusijos aukščiausiosios futbolo lygos čempionatą.
Karjerą futbolininkas pradėjo Vilniaus „Žalgirio“ dublerių komandoje, o 1997 m. debiutavo pagrindinėje komandoje. 1998 m. pasirašė kontraktą su Maskvos „Dinamo“ ir nuo to laiko žaidė Rusijoje. Didžiąją karjeros dalį D.Šemberas praleido Maskvos CSKA komandoje – nuo 2002-ųjų iki 2012 metų.
2012 merų liepos viduryje jis pasirašė dviejų metų sutartį su Vladikaukazo „Alanija“ klubu. Futbolininkas yra Rusijos čempionatų rekordininkas, kaip daugiausiai rungtynių sužaidęs legionierius. 2004 m. buvo išrinktas į geriausių Rusijoje žaidžiančių žaidėjų pirmą vienuolikę, 2003 ir 2006 m. į antrą vienuolikę.
2005 m. D.Šemberas išrinktas geriausiu Lietuvos metų futbolininku.

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Deividas Šemberas

2014 Sau 15 14:08

Taip ir nesupratau - zais ar nezais Lietuvoj... :D Bet reik manyt i uzsieny saus.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Deividas Šemberas

2014 Sau 15 14:52

jei sumoketutiek kiek jis vertas tai zaistu :)

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Deividas Šemberas

2021 Bal 06 19:26

„Šembero efektas“: nešvarūs pinigai, karjera Rusijoje ir Lietuvos futbolo problemos
https://www.tv3.lt/naujiena/sportas/sem ... s-n1089554

Laidoje „Nematoma pusė“ su Tomu Langviniu – dar vienas žymus svečias. Šį kartą savo karjerą apžvelgė vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Deividas Šemberas.

https://www.youtube.com/watch?v=62shQyIh-JY


Šemberas po Superlygos idėjos žlugimo: ateityje finansavimo sąlygos gali būti labiau palankios didiesiems
https://youtu.be/41K5_zxk79g


Deividas Šemberas: apie sūnų, kuris metė futbolą, norą, kad dukra netaptų futbolininke ir žengimą į TV
https://aina.lt/deividas-semberas-apie- ... gima-i-tv/

Grįžti į