Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2021 Bal 03 10:05

Velykų proga galima atleisti šitą išsišokimą. Spėju Deiviui vienu alaus buvo per daug, tai ir nesusilaikė žmogus 8-) Teisingiau būtų buvę parašyti asmeninę žinutę ir ten išsikeikt, bet kas padaryta tas padaryta.

Zemaitiss
Pranešimai: 961
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: DFK Dainava

2021 Bal 03 11:16

Velykų proga galima atleisti šitą išsišokimą. Spėju Deiviui vienu alaus buvo per daug, tai ir nesusilaikė žmogus 8-) Teisingiau būtų buvę parašyti asmeninę žinutę ir ten išsikeikt, bet kas padaryta tas padaryta.
Nereik kreipt demesio,to krasto veikejam jau kaip suprantu tampa norma taip bendraut.. :D

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Bal 03 18:37

OG žinutę gal tik pratrinam.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Bal 06 03:01

DFK „Dainava“ dubleriai startavo pergale prieš buvusio dainaviškių trenerio auklėtinius
https://alytausgidas.lt/naujiena/dfk-da ... kletinius/

Alytaus DFK „Dainava“ dublerių komanda pradėjo sezoną LFF II lygoje. Kaip ir pagrindinei dainaviškių ekipai A lygoje, rezervinei komandai taip pat vadovauja specialistas iš Italijos Fabio Mazzone, o jam talkina futbolo akademijos „Dainava“ treneriai Povilas Baliukonis, Nerijus Bartkevičius ir Martynas Biržinis.

Pirmieji DFK „Dainava“ B komandos sezono II lygoje varžovai buvo Kėdainių „Nevėžio“ dubleriai. Buvusio DFK „Dainava“ trenerio Dariaus Gvildžio vadovaujami kėdainiškiai dėl savo stadiono remonto namų pirmas rungtynes žaidė Alytuje.

Be žvalgybos prasidėjęs susitikimas ir viena po kitos dainaviškių kuriamos progos jau 22 min. virto įvarčiu, kurį, po greito spurto nuo vidurio aikštės ir priešininkų baudos aikštelėje apžaisto vartininko, pelnė Alytaus komandos kamerūnietis Cyrille Tchayi Tchamba (1:0).

Po pertraukos „Nevėžis“ rezultatą išlygino. Kamuolį iš savo vartų Martynas Matijoška buvo priverstas traukti po Karolio Leonovičiaus atlikto smūgio 55 min. (1:1).

Su lygiosiomis II lygos sezono starte nesutiko C. T. Tchamba, jis pasižymėjo 66 min. ir DFK „Dainava” dubleriai iškovojo pergalę (2:1).

Be M. Matijoškos ir C. T. Tchambos startiniame dainaviškių dublerių vienuoliktuke žaidė legionierius iš Rusijos, Maskvos „Lokomotyvo“ auklėtinis Dzambolat Callagov, į Dzūkijos sostinę rungtyniauti grįžęs Nojus Jančiauskas, taip pat alytiškiai futbolo auklėtiniai Rytis Dusevičius, Mykolas Golekas, Vakaris Kalėda, Alanas Marčiukaitis, Lukas Šiaudvytis, Orestas Vyšniauskas ir Gustas Zabita.

Antrame kėlinyje savo jėgas aikštėje išmėgino dar daugiau alytiškių – Ignas Graževičius, Matas Klimentjevas, Arnas Mardosa, Danielius Valaitis ir Nojus Valukynas.

Dainaviškių dubleriai tęsia startą be pralaimėjimų
https://alytausgidas.lt/naujiena/dainav ... laimejimu/

9 – vos tiek minučių prireikė alytiškiui futbolininkui Tadui Slavinskui, kad įmuštų du įvarčius, o jo atstovaujama Alytaus DFK „Dainavos“ dublerių komanda įsirašytų dar vieną pergalę prieš varžovus Lietuvos futbolo II lygoje.

Dukart (81 ir 89 min.) pasižymėjęs T. Slavinskas į aikštelę įbėgo po keitimo 68 min., kai pakeitė 60 min. 11 metrų baudinį realizavusį Daniil Makeev, dar vieną įvartį įmušė kitas legionierius iš Rusijos Dzambolat Tsallagov, o DFK „Dainava“ dubleriai 4:0 nugalėjo Joniškio „Saned“ komandą. Tokį reultatą jau galėtume vadinti triuškinimum jeigu ne viena detalė –joniškiečiai žaidė turėdami vienu žaidėju mažiau nuo pirmojo kėlinio pabaigos, kai iš aikštės buvo išvarytas raudonos kortelės sulaukęs Robertas Visockas.

Tai buvo antroji dainaviškių pergalė II lygos pirmenybėse, pirmame susitikime su Kėdainių „Nevėžiu“ pergalę taip pat lėmė du vieno futbolininko įvarčiai, o tąsyk tai buvo DFK „Dainavai“ priklausantis kamerūnietis Cyrille Tchayi Tchamba.

DFK „Dainava“ dubleriai su dviem pergalėm II lygos starte – tarp šešių per pirmus susitikimus nepralaimėjusių komandų ir šiuo metu tarp 20 ekipų užima ketvirtą vietą, atislikdami tik nuo Panevėžio „Ekrano“, Vilniaus „Panerio“ ir Kauno „Žalgirio“ C.

Alytaus dubleriai per balandį dar sužais tris susitikimus – svečiuose su Utenos „Uteniu“ ir Vilniaus „Ateitimi“ bei namuose su Vilniaus BFA dubleriais.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2021 Bal 12 15:32

Rašo fb, kad Dainavoje neliko trenerio


Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Bal 14 00:23

P. Golubickas – apie prisijungimą prie „Dainavos“, darbą su V. Dambrausku ir naujus treniruočių metodus
https://lff.lt/news/12047/p-golubickas- ... u-metodus/

Lietuvos rinktinės narys Paulius Golubickas pastaruoju metu išgyveno pokyčius karjeroje – jau prasidėjus naujam Lietuvos futbolo sezonui žaidėjas priėmė sprendimą grįžti rungtyniauti į gimtąją šalį ir prisijungė prie Alytaus „Dainavos“ ekipos.

Kroatijos aukščiausios lygos HNK „Gorica“ klubui priklausantis lietuvis pastaruoju metu negaudavo stabilaus žaidybinio laiko, todėl nusprendė grįžti į Lietuvą ir prisijungti prie jam gerai žinomos Alytaus ekipos, kuri šiemet varžosi aukščiausiame šalies divizione.

„Namuose būti smagu – šeima, draugai, sava kalba. Futbolo prasme lygis gal šiek tiek žemesnis, bet gausiu daugiau žaidybinio laiko, galėsiu save geriau parodyti, to čia ir atvažiavau. Sprendimą reikėjo priimti labai greitai, klubo vadovybė užsiminė, kad buvo dar vienas Lietuvos klubas, kuris domėjosi, bet su manimi niekas per daug nekalbėjo. Priėmiau tokį sprendimą, jis turėjo būti greitas. Komanda rungtyniauja aukščiausioje lygoje, man reikia žaidybinio laiko, būdavau net neregistruojamas rungtynėms, norėjau žaisti“, – apie savo sprendimą persikelti rungtyniauti į Alytų kalbėjo futbolininkas.

Tiesa, futbolininkas prie „Dainavos“ nuomos pagrindais prisijungė ne pilnam sezonui – nuomos sutartis tarp klubų baigiasi vasarą, tada paaiškės tolimesnis futbolininko karjeros etapas.

Būdamas Kroatijoje lietuvis kurį laiką darbavosi ir su gerai žinomu mūsų šalies specialistu Valdu Dambrausku, kurio vadovaujama „Gorica“ komanda įsitvirtino viršutinėje Kroatijos čempionato dalyje. Kaip tikino P. Golubickas, darbas su V. Dambrausku iš gerosios pusės įsiminė ir jam.

„Su treneriais niekada neturėjau problemų, bet Valdą išskirčiau, nuo pat pirmos dienos jautėsi treniruočių kokybė, tempas, komandos viduje pradėjome kalbėti, kad viskas bus gerai. Jis ir aikštėje, ir už aikštės ribų bendraujantis, duoda patarimų, tik pozityviai galiu atsiliepti apie šį trenerį ir džiugu matyti, kad šiuo metu jis vadovauja „Ludogorec“ komandai“, – apie darbą su V. Dambrausku kalbėjo žaidėjas.

Sausio mėnesį atsinaujinus Kroatijos čempionatui P. Golubickas dar startavo pagrindinėje komandos sudėtyje, vėliau kildavo nuo atsarginių suolo, o palaipsniui treneriai nusprendė jo neįtraukti į paraiškas rungtynėms. Būtent žaidybinės praktikos stygius ir tapo faktoriumi, nulėmusiu sprendimą grįžti į Lietuvą.

„Viskas atrodė kaip ir neblogai, pirmas oficialias rungtynes po žiemos pertraukos pradėjau startinėje sudėtyje. Gal vėliau viską lėmė rezultatas, gal treneriams nepatiko mano žaidimas, bet akcentuočiau rezultatą – kai žaidi, komanda su tavimi turi laimėti. Komandos tikslai šiemet yra Europos lyga, rezultatai jiems yra labai svarbūs ir jie statys tuos žaidėjus, kurie duos rezultatus. Komandai gerai sekasi, o man reikėjo kažką daryti ir teko priimti tokius sprendimus“, – mintimis dalinosi iš Ignalinos kilęs saugas.

Nors pastaruoju metu Kroatijoje jam ir ne viskas sekėsi gerai, tačiau P. Golubickas tikina ten išmokęs ir itin vertingų pamokų bei pamatęs naujų darbo treniruotėse metodų.

„Sustiprėjau fiziškai, nes Kroatijoje žaidžiamas ne tik techniškas, bet ir fiziškas futbolas. Taip pat dirbau ir ties smūgiavimo techika, turėjome smūgiavimo trenerį, tai yra tikrai labai įdomi sritis, niekada neteko su tokia susidurti, jų (smūgiavimo trenerių – red.) pasaulyje yra mažai – su juo, kiek teko girdėti, pasaulyje yra vos 3, tad labai smagu susidurti, pajausti. Ir dabar po treniruočių atlieku baudos smūgius, kampinių pakėlimus, tad čia tikrai patobulėjau“, – pasakojo žaidėjas.


Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: DFK Dainava

2021 Bal 21 10:04

Turės naują vyr. trenerį. Dzūkų tankai rašo, kad jau pabendravo.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2021 Bal 21 10:14

Tai kas ten visgi nutiko su tuo senuoju - ar žino kas nors realią situaciją?

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: DFK Dainava

2021 Bal 21 16:04

Paskyrė Ražanauską.
Žinau tik tiek, kad Urbonas nroėjo jį pasiimti ir į Žalgirį, ir į rinktinę asistentu. Bet ir ten, ir ten buvo atsakyta.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: DFK Dainava

2021 Bal 21 16:23

žinau, tik tiek, kad dirbo

Rygos Dauguvoj, Granite ir Šiauliuose - visi buvo bausti už stafkinimą.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Geg 03 11:23

„Dainavos“ vairą perima T. Ražanauskas
https://dfkdainava.com/2021/04/21/daina ... zanauskas/

Alytaus DFK „Dainavos“ vyriausiojo trenerio pareigas nuo trečiadienio sezonui perima buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Tomas Ražanauskas.

45-erių strategas iki šiol yra vadovavęs „Šiaulių“ ir Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija) komandoms, taip pat dirbo pastarosios vyr. trenerio asistentu, šias pareigas jis yra ėjęs ir Vladivostoko „Luč“ (Rusija), Žodzinos „Torpedo-BelAZ“ (Baltarusija), Rygos „Daugava“ (Latvija), „Klaipėdos Granito“ ir Vilniaus „Vyčio“ komandose.

T. Ražanauskas yra sužaidęs 41 mačą Lietuvos rinktinėje ir pelnęs 7 įvarčius – vieną jų į legendinio vartininko Oliverio Kahno vartus per lygiosiomis (1:1) pasibaigusias rungtynes išvykoje su tuometine pasaulio vicečempione Vokietija.

Saugas yra rungtyniavęs Vilniaus „Panerio“, „Žalgirio“, „Vėtros“, REO komandose, Marijampolės „Sūduvoje“, taip pat žaidęs įvairiuose Rusijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, Graikijos, Azerbaidžano klubuose.

Praėjusią savaitę „Dainavos“ vyr. trenerio pareigas dėl asmeninių priežasčių paliko italas Fabio Mazzone. Laikinai pareigas turėjęs palikti strategas į jas nebegrįš.

T. Ražanausko debiutą už DFK vairo sirgaliai išvys jau šį šeštadienį, kai dainaviečiai išvykoje stos į kovą prieš Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

T. Ražanauskas apie rungtynes su „Nevėžiu“: stengsimės pelnyti pirmuosius tris taškus
https://dfkdainava.com/2021/04/23/t-raz ... is-taskus/

Alytaus „Dainavos“ trenerių štabą papildė portugalas Matthew Silva
https://dfkdainava.com/2021/04/27/alyta ... hew-silva/

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ trenerių štabą papildė dar vienu nariu. Naujuoju Tomo Ražanausko asistentu ir DFK „Dainavos“ B ekipos treneriu tapo 29 metų strategas iš Portugalijos Matthew Moss Silva.

2019-aisiais dėl įvairių traumų profesionalaus futbolininko karjerą baigti turėjęs M. Silva – daugiausiai žinomas Portugalijos futbolo aistruoliams. Buvęs futbolininkas žaidybinę patirtį sukaupė atstovaudamas „Anagennisi Epanomi“ (Graikija), „Whitehawk FC“ (Anglija), „SV Elversberg“ (Vokietija) bei „S.C Farense“ (Portugalija) klubams.

Algarvės regione gimęs ir augęs M. Silva jau spėjo įgyti patirties ir trenerio rolėje. Priverstas baigti nesusiklosčiusią futbolininko karjerą, portugalas savo gimtojoje šalyje tapo vyriausiojo trenerio asistentu „Olhanense“ ekipoje, o vėliau stojo už „Almancilense“ bei „Armacenenses“ ekipų vairo.

Portugalo debiutas už B ekipos vairo įvyks jau šiandien – DFK „Dainavos“ dublerių ekipa sostinėje mes iššūkį FM „Ateities“ futbolininkams.

Tuo tarpu artimiausios pagrindinės komandos rungtynės įvyks jau šį penktadienį. 11-ajame „Optibet A lygos“ ture Tomo Ražanausko auklėtiniai išvykoje susitiks su Vilniaus „Žalgirio“ ekipa. Rungtynių LFF stadione pradžia – 18 valandą.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Geg 03 11:43

Dainaviškių trenerių štabą papildė portugalas, žadėjų sudėtį – NCAA rungtyniavęs lietuvis
https://alytausgidas.lt/naujiena/dainav ... -lietuvis/
2021-04-27

Prie DFK „Dainavos“ jaunimo prisijungė saugas Eimantas Lotužys. Šis dvidešimtmetis – buvęs Vilniaus „Žalgirio“ jaunimo sudėčių, taip pat „Vilniaus vytyje“, Baltijos futbolo akademijoje rungtyniavęs žaidėjas.

Pastaruoju metu JAV Nacionalinėje studentų lygoje NCAA E. Lotužys atstovavo Niujorko valstijoje veikiančio Iona koledžo „Gaels“ komandai.

Savo pirmose rungtynėse DFK „Dainavos“ naujokas žaidė iki 63 minutės. Po to jį pakeitė penkiolikmetis alytiškių talentas Nojus Valukynas.

ATNAUJINTA
Dzūkų įvartį į FM „Ateities“ vartus 59 min. pelnė Tadas Slavinskas, lėmęs pergalingą D. Marques Pereira da Silva debiutą.

Sausus DFK „Dainavos“ jaunimo komandos vartus Vilniuje išsaugojo septyniolikmetis vartininkas Danielis Kudarauskas.

Per pirmas penkerias rungtynes tai buvo jau ketvirtoji dainaviškių dublerių pergalė, leidžianti šiuo metu rikiuotis trečioje vietoje tarp dvidešimties II lygos komandų.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Bir 10 16:21

Golubickas: apie Lietuvos futbolą ir Europos čempionatą
https://www.youtube.com/watch?v=H8hoawCW1dc

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2021 Bir 23 23:15

Paulius Golubickas sužais paskutines rungtynes „Dainavoje“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1525630

Paulius Golubickas šeštadienį tars „sudiev“ Alytaus futbolo gerbėjams. 21-rių saugas grįš į „HNK Gorica“ klubą, iš kurio į Lietuvą buvo sugrįžęs nuomos pagrindais. „Dainava“ šeštadienį namuose priims Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkus.

A lygoje jaunas saugas sužaidė 14 rungtynių, per kurias įvarčių nepelnė, tačiau atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Taip pat P.Golubickas kartą priešais save išvydo geltoną kortelę.

Grįžti į