Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2020 Kov 12 07:18

kažkas FB įmetė lentelę, kaip šiais metais paskirstyti pinigai Alytaus sporto komandoms:
krepšininkams (VšĮ "Dzūkijos sportas") - 280 tūkst. eur.
rankinio klubui "Varsa" - 75 tūkst. eur.
Dainavai - 60 tūkst. eur.
tinklinio klubui "Jotvingiai" - 40 tūkst. eur.


Na ir kitiems dar po keletą tūkstančių nukrito. Iš viso kūno kultūros ir sporto programos projektų atrankoje dalyvavusiems klubams paskirstyta 490 tūkst. eur.

Pernai Dainavai buvo skirti berods 56 tūkst., taigi šiemet parama padidėjo keliais tūkstančiais. Infliaciją gal ir padengs :) Žodžiu Česiulis nemažai prišnekėjo kaip kels Alytaus futbolą, bet tos kalbos realiais veiksmais ženkliau didinant finansavimą "Dainavai" kol kas nevirto.

Rapolas255
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2018 Spa 22 21:52
Palaikoma komanda: Polonia Varšuva
Miestas: Varšuva

Re: DFK Dainava

2020 Kov 13 09:58

Rankinio klubas gavo daugiau nei futbolo? :? Esu truputį sumišęs.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: DFK Dainava

2020 Kov 13 10:14

It's Lithuania, baby.. Ir dabar suprask, kad esant tokiam bendram požiūriui mūsų klubai dar kartais sugeba praeiti kelis etapus Europoje.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2020 Kov 13 11:23

Bet rankinio klubas turbūt žaidžia aukščiausioje lygoje?

Tas tiesa, kad toks finansavimas rodo savivaldybės požiūrį į aukštesnio lygio futbolo perspektyvas mieste. Idealiu atveju turėtų būti elgiamasi pagal seną gerą amerikietišką taisyklę: "put your money where your mouth is" (jeigu kažką remi žodžiais, tai remk ir finansiškai). Šiuo atveju Alytaus miesto savivaldybės valdžia mielai kalba kaip Dainava eis į A lygą, bet daugiau lėšų skirti nelabai nori. Taigi - žodžiai sau, veiksmai sau :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: DFK Dainava

2020 Kov 13 16:00

Ar tai miesto problema, ar klubo? No money, no funny. Ankstesni klubeliai pasišiko, o shoodo kvapo nenusiplausi. Niekas negarantuos, kad pinigų neprashikios kur nors... ar rankininkai, ar kiti "spotsmenai".... :twisted:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Geg 21 23:06

L. Savastas: tikslas – sportiniu principu sugrįžti į A lygą
http://dfkdainava.com/2020/05/19/l-sava ... -i-a-lyga/

Alytaus DFK „Dainavos“ komandos kapitonas Linas Savastas, sušvelninus karantino sąlygas, džiaugiasi galimybe visiems komandos nariams treniruotis kartu. Pasak patyrusio futbolininko, karantinas šiek tiek išmušė iš vėžių, tačiau klubo tikslas lieka sportiniu principu sugrįžti į A lygą.

Karantino metu alytiškis treniravosi individualiai, tačiau pasigedo komandinių treniruočių – jis sako, kad karantinas kiek išmušė iš įprastų gyvenimo vėžių.

„Galbūt šiek tiek išmušė iš sportinės pusės, individualios treniruotės skiriasi nuo komandinių, tačiau karantinas turėjo ir savo pliusų. Gyvenimo tempas sulėtėjo, atsirado daugiau laiko šeimai, daugiau bendros veiklos namuose. Stengiausi visur rasti pozityvių dalykų“, – pasakojo labiausiai patyręs „Dainavos“ futbolininkas.

L. Savastas teigia, kad karantino metu treniravosi pagal individualią programą, sudarytą patyrusio trenerio.

„Viso karantino metu intensyviai treniravausi pagal programą, kurią sudarė vienas patyręs treneris, kuriam esu labai dėkingas už įdėtą darbą. Kiek žinau, visi komandos draugai kažkur sportavo, visi norėjo sugrįžti gerai fiziškai pasiruošę, kad nebūtų gėda prieš kitus“, – sako L. Savastas.

Trečią savaitę artėjančiam sezonui besiruošianti DFK „Dainava“ treniruojasi ne pilnos sudėties, laukiama iš užsienio sugrįžtančių klubo legionierių bei vyriausiojo trenerio. Šiuo metu sportuoja 19 futbolininkų, kurių pagrindas – alytiškiai, gynę raudonai mėlynas spalvas ir praėjusiais metais. Treniruotes veda puikiai Alytaus futbolo gerbėjams žinomi treneriai Nerijus Bartkevičius ir Povilas Baliukonis.

Alytaus „Dainava“ į pirmąjį mūšį šių metų Pirmos lygos sezone turėtų stoti birželio šeštą dieną namuose prieš Mažeikių „Atmosferos“ komandą. Rungtynės turėtų būti tiesiogiai transliuojamos internetu – DFK DAINAVOS feisbuko paskyroje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Geg 27 02:38

Dainava atsinaujino logotipą
https://www.facebook.com/dfkdainava/pos ... 4795014477
Alytaus „Dainava“ – 1975 metų Lietuvos čempionė!

1935 – 1975 – 2020

Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Geg 31 08:46

Kontrolinės rungtynės tuščiame Alytaus stadione prieš FC Hegelmann ekipą baigėsi taikiai - 0:0.

80 minutę DFK Dainava vartininkas Martynas Matijoška apgynė komandos vartus nuo 11 metrų baudinio.

Tai buvo generalinė repetacija prieš kitą savaitgalį prasidėsiantį Pirma lyga sezoną.

Rungtynių įrašas
https://www.youtube.com/watch?v=Mb8UGS_nDSA


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Bir 02 08:11

M. Vasiliauskas po pirmųjų rungtynių: trūko žiūrovų ir „Dzūkų tankų“
http://dfkdainava.com/2020/06/01/m-vasi ... uku-tanku/

Alytaus DFK „Dainava“ šeštadienį po kelių mėnesių pertraukos grįžo ant žaliosios vejos – draugiškose rungtynėse 0:0 sužaistas su ambicinga Kauno ekipa „Hegelmann Litauen“. Po šio mačo vienas pagrindinių „Dainavos“ futbolininkų Martynas Vasiliauskas sakė, kad labiausiai mače trūko žiūrovų ir „Dzūkų tankų“.

Saugas taip pat pabrėžė, kad karantiną išgyventi, kol nebuvo futbolo, padėjo mylima mergina ir „Playstation“.

– Grįžot po karantino, koks jausmas vėl rungtyniauti?
– Smagus jausmas, tik šiek tiek keistas. Keista namų stadione nematyti žiūrovų, negirdėti „Dzūkų tankų“. Gal šiek tiek dar nesam visiškai pasiruošę fiziškai, tad nebuvo labai lengva, bet viską susitvarkysim, tikim procesu. O iki pilnos laimės trūko žiūrovų bei minėtų „Dzūkų tankų“. Trūko atmosferos, palaikymo ir tos energijos iš fanų, kurią jausdavom per kiekvienas rungtynes namuose.

– Varžovas turbūt vienas ambicingiausių iš Pirmos lygos. Kaip vertinat rungtynes?
– Rungtynes pradžioje pradėjome geriau, pirmas dvidešimt minučių kontroliavome žaidimą, paskui iki kėlinio pabaigos kamuolį perėmė varžovai. Antrą kėlinį žaidėme geriau, nors realių progų turėjome vos vieną. Tiek mes, tiek varžovai norėjome išbandyti žaidėjus, padarėme daug keitimų, rungtynės buvo daugmaž apylygės.

– Ko dar trūksta komandai?
– Komandai trūksta vieno ar dviejų stipresnių legionierių, o šiaip viskas yra gan gerai.

– Grįžtant prie karantino, kaip sekėsi kentėti be futbolo? Kuo užsiėmėt?
– Man asmeniškai karantinas „praėjo“ gana greitai. Aišku, labai pasiilgau futbolo, nes treniruotės individualiai skiriasi nuo treniruočių su komanda. Treniravomės pagal sudarytas programas, daugiau laiko atsirado mokslams, o patį karantiną išgelbėjo panelė ir „Playstation“.

– Sezono startas – mažiau nei už savaitės, ko gali tikėtis gerbėjai iš mylimos komandos?
– Starte gerbėjai gali tikėtis kovos iki galo. Pažadame, kad suteiksime emocijų, kurių taip visiems trūko, ir aišku, visi norime pradėti sezoną su pergale.

– Kokius tikslus keliat sau individualiai ir komandai?
– Asmeniniai tikslai šiame sezone – pagerinti savo praeito sezono statistiką, o komandiniai tikslai išlieka tokie patys kaip visada – tapti čempionais ir kuo mažiau rungtynių pralaimėti.

– Komanda pasistiprino keliais žaidėjais, tačiau keli ir išvyko, kaip tai atsilieps rezultatams?
– Netekome lyderių iš Kolumbijos, tačiau komandą papildė patyrę lietuviai alytiškiai. Tikiu, kad nauji žaidėjai pasirodys dar geriau.

– Ir vis dėlto, kiek realu šiemet Dainavai iškovoti teisę žaisti A lygoje?
– Galimybės labai didelės, viskas yra mūsų pačių rankose. Jeigu visi kartu tikėsime ir sunkiai dirbsime, turbūt kitais metais grįšim į visų laukiamą A lygą. Svarbiausia, kad visi būtume vieningi ir sezonas būtų be traumų.

*

Pirmos lygos pirmenybės į Alytų sugrįžta jau šeštadienį – centriniame stadione DFK „Dainava“ priims Mažeikių „Atmosferos“ futbolininkus. Rungtynių pradžia – 16 valandą.

Į jas galės patekti ne daugiau 300 žiūrovų, taip pat bus privaloma laikytis vieno metro distancijos stebint rungtynes bei dėvėti apsaugines veido kaukes.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Bir 05 14:27

Stabili Telšių tvirtovė ir permainų vėjai Vilniuje bei Alytuje
https://pirmalyga.lt/stabili-telsiu-tvi ... i-alytuje/

Alytaus „Dainavos” klubo direktorius Žydrūnas Lukošiūnas

Tikslai
Kartais pajuokaujame, kad jei esi alytiškis, futbole tikslai visuomet turi būti tik patys aukščiausi. Ne išimtis ir šie metai. Turime „smagią“ komandą, sudarytą daugiausiai iš Alytaus futbolo auklėtinių, tad šį sezoną tikimės rimtai pakovoti dėl medalių. Kaip tas mums pasiseks – pamatysime.:

Potencialūs lyderiai
Kai kalba eina apie lyderius, dažniausiai gręžiamės į vyresnius futbolininkus, į kuriuos galėtų lygiuotis mūsų jauni žaidėjai, į tuos, kurie galėtų „patempti” komandą sunkesniais momentais. Turime tokių futbolininkų ne vieną – ilgametis komandos kapitonas Linas Savastas, komandą papildę aukšto futbolo lygio „paragavę” žaidėjai kaip Lukas Kochanauskas, Titas Vitukynas ir kiti. Pernai mums nemažai padėjo legionieriai, tad tikimės ,kad ir šiais metais su jais „neprašausime”.“

Ryškiausi naujokai
„Be jau minėtų Luko ir Tito, smagu, kad rimtai sustiprinome vartininkų pozicijas, prisijungė vienas geriausių praėjusių metų lygos vartininkų Martynas Matijoška. Prie komandos prisijungė Matas Radžiukynas, Titas Buzas, rimtos paspirties laukiame iš legionieriaus Ruslano iš Ukrainos. Visada smagu, kai atsiskleidžia ir jaunimas, tad lauksime ir jaunų alytiškių blykstelėjimų.“

Didžiausi praradimai
„Komandoje neturime abiejų pernai žaidusių kolumbiečių, kurie buvo rimta jėga, ypač atakuojant. Tikimės, kad šiais metais jų funkcijas sėkmingai atliks kiti žaidėjai. Renatas Banevičius ir Vakaris Kalėda šiuo metu yra paskolinti šalies čempionams – Marijampolės „Sūduvai”, bet kažkaip praradimu tai negalime pavadinti. Tiesiog žaidėjams tai – proga parodyti save aukštesniame lygyje. Džiaugiamės dėl jų ir tikimės, kad tai bus geras pavyzdys kitiems jauniems futbolininkams. Jų vietas „Dainavoje” užims kiti.“

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Bir 05 14:38

P. Baliukonis taps laikinuoju DFK „Dainavos“ vyr. treneriu
http://dfkdainava.com/2020/06/04/p-bali ... -treneriu/

Alytaus DFK „Dainavos“ futbolinkai kurį laiką turės klausyti naujo vyriausiojo trenerio nurodymų. Iš Lenkijos dar nesugrįžus strategui Lukasz Hass, jo vietai užimti parinktas asistentas – Povilas Baliukonis.

Futbolo akademijos „Dainava“ techninis direktorius P. Baliukonis jau ne vieną sezoną talkina pagrindiniams DFK „Dainava“ treneriams ir puikiai išmano komandos sistemą.

35 metų alytiškio asistentu išliks Nerijus Bartkevičius. Dzūkų vedama komanda sezoną pradės jau šį šeštadienį, kai namuose priims Mažeikių „Atmosferos“ ekipą. Daugiau informacijos apie būsimas rungtynes – ČIA.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Bir 05 14:39

2020–ųjų metų sezoną komanda pradės atsinaujinusi
http://dfkdainava.com/2020/06/04/2020-u ... naujinusi/

Birželio 6 dieną pirmąsias oficialias 2020–ųjų metų rungtynes žaisianti DFK „Dainava“ sezoną pradės atsinaujinusi.

Į pergales komandą šiame sezone ves laikinasis vyr. treneris Povilas Baliukonis, kuriam talkins praeityje „Dainavoje“ rungtyniavęs, šiuo metu trenerio pareigas einantis, Nerijus Bartkevičius.

Po praėjusio sezono komandoje neliks ne tik vyr. trenerio Kim Ronningstad, bet ir kelių futbolininkų – vilkint raudonai mėlynus marškinėlius aikštėje neišvysime Andriaus Kazakevičiaus, kolumbiečių José Luis Balanta ir Vicente Mena Cuesta, į „BFA“ išvykusio Emanuelio Puzakino, japono Daiki Jahana. Taip pat nuomos pagrindais į Marijampolės „Sūduvą“ persikėlė saugas Renatas Banevičius ir gynėjas Vakaris Kalėda.

Šių futbolininkų netektį kompensuoti mėgins komandos senbūviai ir naujokai. Į Alytų sugrįžo vartininkai Martynas Matijoška ir Arijus Bražinskas, gynėjas Povilas Kalimavičius bei saugas Titas Vitukynas. Prie šių futbolininkų taip pat prisijungs ir alytiškis puolėjas Lukas Kochanauskas, akademijos auklėtiniai – gynyboje rungtyniaujantys Orestas Vyšniauskas ir Rytis Dusevičius, iš „Riterių“ į „Dainavą“ persikėlęs saugas Matas Radžiukynas bei 15-metis saugas, Lietuvos jaunimo rinktinių narys, Titas Buzas. Sezono starte „Dainava“ turės ir vieną legionierių – komandą sustiprins futbolininkas iš Ukrainos Ruslan Kisil. Šis futbolininkas praėjusį sezoną rungtyniavo Kaliningrado „Baltikos“ ekipoje. Tikėtina, jog klubą papildys ir daugiau legionierių.

DFK „Dainavos“ garbę ir toliau gins sirgaliam puikiai pažįstami, praėjusiame sezone rungtyniavę futbolininkai: vartininkai Airidas Mickevičius ir Danielis Kudarauskas, gynėjai Lukas Genevičius, Linas Savastas, Oskaras Lukošiūnas ir Ignas Baranauskas, saugai Nedas Labukas, Martynas Vasiliauskas, Gustas Zabita, Naglis Paliušis bei puolėjas Alanas Marčiukaitis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: DFK Dainava

2020 Bir 06 08:07

DFK „Dainava“ laukia Amerikoje, Anglijoje, Australijoje ir Ispanijoje žaidusio legionieriaus
https://alytausgidas.lt/naujiena/30628- ... ionieriaus

Penktam sezonui iš eilės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygoje besirengianti DFK „Dainava“ komanda, šiemet subūrusi itin gausų įvairių kartų Alytaus futbolo auklėtinių būrį, užregistravo ir, kaip tikimasi, pajėgių užsieniečių.

Nors šiemet dainaviškių gretose nėra pastaraisiais metais pasižymėjusių kolumbiečių, kaip jau skelbėme, šiemet legionierių – itin nedaug, o draugiją anksčiau jau pristatytam Donecko (Ukraina) „Šachtar“ auklėtiniui, saugui Ruslan Kisil (g. 1991 m.) draugiją palaikys dar vienas, regis, įdomus atradimas iš užsienio, jis – žinomų Anglijos futbolo akademijų ugdytinis Lorenzo Qerimi (g. 1997 m.).

Per savo karjerą „Fulham”, „Reading“ ir „Southhampton” akademijose, jaunių ir jaunimo elito komandose žaidęs saugas dėl karantino aplinkybių į Alytų kok kas negrįžo ir sezono starto rungtynėse su Mažeikių „Atmosfera“ Alytuje dar nežais, tačiau, kaip tikimasi, taps DFK „Dainava“ pastiprinimu artimiausioje ateityje.

L. Qerimi be minėtų akademijų Anglijoje ir „Pulse Academy“ JAV, per savo profesionalią karjerą rungtyniavo įvairių lygų komandose – nuo su FC „Chelsea“ bendradarbiaujančiu anglų ketvirtosios lygos Olderšoto FC „Aldershot Town” iki šeštosios lygos AFC „Mousehole” iš Kornvelio grafystės, pastaraisiais metais atstovavo Australijos pirmosios lygos „Heidelberg United” ir kitoms šio kontinento vienuolikėms, Ispanijos trečiosios lygos Alikantės CF „Hercules ir kt.

Itin spalvingos sportinės biografijos savininko silpniausia puse, kaip matome, galima būtų laikyti nepastovumą, o kas taip pat krenta į akis – negarantuota smūgiavimo technika. Tačiau L. Qerimi pasižymi geru driblingu, aikštės matymu ir ypatingu greičiu, kuris jaunystėje jam leido laimėti ne vieną ilgos distancijos bėgimą Anglijoje. Dar vienas Lorenzo pliusas, matyt, sudarysiantis sąlygas rasti geresnį ryšį su DFK „Dainava“ treneriais Povilu Baliukoniu ir Nerijumi Bartkevičiumi, yra tai, kad L. Qerimi, kaip ir dainaviškių strategai, turi vaikų ir jaunių treniravimo patirties.

Tiek Povilui, tiek Nerijui pagrindinis Alytaus reprezentacinės futbolo komandos vairas patikėtas po 5 metų pertraukos. 2015 m. jie tapo LFF I lygoje debiutavusios Alytaus FM „Auskos“ treneriais. Tuomet pagrindinę miesto vienuolikę sudarė daugiausia jauni, perspektyvūs, tačiau vyrų futbole „plunksnuotis“ vos pradedantys 16-mečiai ir jaunesni jų auklėtiniai iš futbolo akademijos „Dainava“, o FM „Auskai“ trenerių duetas vadovavo pusę sezono, kol vadžių neperėmė treneris Ričardas Grigaliūnas, buvęs „Alyčio“, taip pat „Atlanto“ ir „Mažeikių“ vyriausiasis treneris.

Mažeikiai – pirmasis Alytaus DFK „Dainavos“ varžovas LFF I lygoje, o jų atstovė „Atmosfera“, praėjusiame sezone buvusi viena iš pirmenybių „paspirtukių“, prieš šių metų startą pasipildžiusi patyrusiais žaidėjai – Algimantu Bačanskiu (buv. Gargždų „Banga“), Ryčiu Leliūga (buv. Vilniaus „Žalgiris“), Mariumi Papšiu (buv. Telšių „Džiugas“) – kol kas bene labiausiai nenuspėjama I lygos komanda.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2020 Bir 14 12:42

Įdomu kiek Dainavai nubyrės nuo Golubicko perėjimo. Laidoje "įvartis" Kvitkauskas su Vencevičium truputį užsiminė, bet ten labiau paspėliojimai

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: DFK Dainava

2020 Bir 14 13:12

Įdomu kiek Dainavai nubyrės nuo Golubicko perėjimo. Laidoje "įvartis" Kvitkauskas su Vencevičium truputį užsiminė, bet ten labiau paspėliojimai
Rašė, kad nedaug, nelabai įsivaizduoju tiesa kas tas nedaug, bet įtariu kad koks 100 k. (gal ir dar mažiau), kaip suprantu kiti siūlė daugiau, bet Dainava užtat išsiderėjo procentą nuo kito pardavimo (ten paprastai nuo 10 iki 20 būna)...

Grįžti į