Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2020 Lie 03 02:34

Druskininkai Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro stadionas 2020 06 01
https://youtu.be/7LLcFvkHSAk


Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2020 Rgp 28 13:21

Druskininkuose 12 metų kilo sporto kompleksas už 30 mln. eurų – vis dar stovi tuščias ir nenaudojamas
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/f ... 62-1368034

12 metų Druskininkuose miškų apsuptyje kilo naujutėlaitis sportininkų rengimo centras, kurį sudaro stadionas, sporto salės, viešbutis, restoranas, reabilitacijos kompleksas – valstybei tai kainavo apie 30 mln. eurų. Tik čia – vis dar nerengiami jokie sportininkai. Politikai pyksta, kad biudžeto lėšos iššvaistytos nesukuriant naudos, tačiau dabar objektą valdanti institucija žada, kad durys bus atvertos jau greitai.

Jau prieš dvejus metus šis objektas buvo pramintas antromis amžiaus statybomis po Nacionalinio stadiono Vilniuje. Tuomet čia dirbo direktorius, finansininkė, administratorė, ūkvedys, darbininkas, dvi valytojos, nors dešimtmetį čia nesportavo jokie sportininkai, rašė delfi.lt.

Šiuo metu situacija ne ką tepasikeitusi, nors žadama, kad dar šiemet kompleksas veiks.

„Druskininkuose yra pastatytas didžiausias sporto kompleksas, didžiausias regione. Investuota 30 mln. eurų, bet viskas pelija ir dulka, nes Lietuvos olimpinis sporto centras ir Švietimo ministerija du metus nesugeba priduoti ir paleisti naudojimui“, – tokią žinutę gavo 15min portalas iš skaitytojo.

Kompleksą sudaro viešbutis, restoranas, futbolo stadionas, kuris yra natūralios žolės su 1500 vietų tribūnomis, 25 metrų ilgio baseinas, o kambariuose sportininkams netgi galėtų būti reguliuojamas slėgis, kad jis atitiktų aukštikalnių orą – jei tik sportininkų būtų. Yra ir dar daugiau: sporto salių pastatas, valgykla su konferencijų centru, reabilitacijos centras, trinkelėmis iškloti takai. Teritoriją sudaro 10 hektarų, joje 7,5 ha užima miško plotas.

Registrų centro duomenimis, įregistruotas pastatų baigtumo procentas nuo 2008 m. iki šiol siekia 0 procentų, nors dar 2015 metais šis objektas buvo „atidarytas“ prieš pat savivaldybių rinkimus, pabaigus pirmąjį etapą.

Statytoja „Mitnija“ patikina, kad objektas jau pastatytas, beveik baigtas.

„Druskininkuose, viename gražiausių Lietuvos kurortų, „Mitnija“ pastatė 17 000 kv. m sportininkų rengimo centrą. Tai didžiausias pastaruoju metu pastatytas sporto objektas Lietuvoje“, – rašo „Mitnija“.

31,5 mln. eurų vertės komplekso statybos sutartis su „Mitnija“ buvo pasirašyta dar 2008 m. lapkričio 5 d.

Pinigai į šį objektą tebeplaukia: 2006-2016 m. projektui išleista 19,4 mln. eurų, 4 mln. eurų išleisti 2017 m., 2,7 mln. eurų – 2018 m., o pernai – 312 tūkst. eurų, rodo Finansų ministerijos apyskaitos.

„Projektui nustatyti vertinimo kriterijai – 30 proc. pagerinti sportininkų treniruočių sąlygas, 40 proc. pagerinti sportininkų reabilitacijos sąlygas, 20 proc. padidinti varžybų skaičių – pagal pateiktą ataskaitą įvykdyti, planuoti rezultatai pasiekti“, – buvo rašoma dar 2016 m. Finansų ministerijos ataskaitoje.

Dabar objektą administruoja Lietuvos sporto centras – žadama, kad gal jau spalį jis atvers duris.

Seimo narys liberalas Virgilijus Alekna stebisi valdininkų neveiklumu.

„Esmė ten, kad jau du metai objektas pabaigtas, baldai nupirkti, bet jie niekaip nepriduoda to objekto. Nežinau kas čia, ar apsileidimas, ar naujos ministerijos neveikimas. Sportininkai negali išvažiuoti, kai tokią bazę čia turime, kurioje būtų galima ruoštis“, – 15min kalbėjo V.Alekna ir pažadėjo daugiau informacijos atsiųsti raštu.

Atsiųstame komentare jis teigia, kad dešimtmetį šis projektas kursto ne aistras, o „tylą“.

Mitnija“ patikina, kad darbai beveik baigti

Statytojos „Mitnijos“ atstovas Audrius Valatkevičius 15min teigia, kad kompleksas yra praktiškai užbaigtas.

„Mes ten dar darome tokius paskutinius patepimus (…). Statybų procesas buvo užsitęsęs dėl finansavimo, bet pagrindiniai darbai iš mūsų pusės jau yra baigti“, – kalbėjo A.Valatkevičius.

Jis papildė, kad yra pradėtos objekto pridavimo valstybinei komisijai procedūros. Šiuo metu dar atliekami smulkūs defektų šalinimo ir įrangos derinimo darbai.

Tiesioginis objekto savininkas, įregistruotas Registrų centre – Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), kuris veiklos nebevykdo nuo 2019 m. spalio 1 dienos, sudaryta įstaigos likvidacinė komisija. Dar 2018 m. gruodį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Vyriausybei pasiūlė likviduoti Druskininkų sportininkų rengimo centrą, o baigiamas statyti jam skirtas patalpas perduoti kitai biudžetinei įstaigai – Lietuvos olimpiniam sporto centrui, jau valdančiam ne vieną sporto kompleksą.

Tikisi atidaryti spalį

15min susisiekė su Lietuvos sporto centro (LSC) direktoriumi Linu Tubeliu, jis patvirtino, kad šiuo metu objektas priklauso LSC, tik dar neperregistruotas. L.Tubelis patikina, kad objektas neveikia, nes dar nebuvo pabaigtas, kai pernai buvo perimtas.

„Ką reiškia pabaigtas – buvo nepabaigtas, tai dėl to ir neveikė. Objektas pradėtas įgyvendinti 2006 m., užsakovas buvo KKSD, statybos darbai prasidėjo 2008 m., komentuoti, kaip kas vyko, negaliu, nes KKSD jį statė. Kalbant apie mūsų laikus, likvidavus departamentą, nebaigta statyba, o ji iš tikrųjų buvo nepabaigta, buvo perduota 2019 m. spalio 1 d. Lietuvos sporto centrui. Ir Lietuvos sporto centras pabaigė statybos darbus“, – kalba L.Tubelis.

Anot jo, dar nebuvo įrengtas stadionas, nebuvo suformuota dirbtinė danga aikštėje, buvo „įvairių galų“, kurie nebuvo baigti pagal projektą – šie darbai pernai buvo pabaigti.

„Tačiau, kadangi statybos darbai prasidėjo 2008 m., dėl užsistovėjusios kai kurios įrangos – na, ji neveikė, atsirado defektų. Per 2020 m. I pusmetį buvo šalinami defektai, kurie neleido įgyvendinti kompleksinio bandymo, nekalbant jau apie bandymą priduoti“, – paaiškino L.Tubelis.

Pasak jo, pašalinus defektus, baigiama derinti dokumentacija ir tikimasi, kad sulaukus teigiamo valstybinės komisijos sprendimo, objektas galėtų atverti duris jau šiemet spalį.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2020 Rgp 28 14:13

jeigu šiemet priduos, gal kitąmet LFF taurės finalas vyks naujam Druskininkų stadione :)

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2020 Rgp 31 12:28

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Druskininkų sporto centro projektui skyrė finansavimą
https://druskininkusc.lt/uncategorized/ ... nansavima/

Druskininkų sporto centras vykdo projektą nr. SRF-SIĮ-2020-1-0271 „Dirbtinės vejos priežiūrios įrenginio įsigijimas“.

Projektas bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija projektui finansuoti skyrė 32562,00 eurus, Druskininkų sporto centras savo lėšomis prisideda 3618,00 eurais.

Projekto metu įsigysime dirbtinės vejos priežiūros įrenginį, kuriuo pagerinsime Druskininkų savivaldybės dirbtinės žolės stadionų būklę. Projekto metu prižiūrėsime ir tvarkysime Druskininkų savivaldybėje esančius dirbtinės vejos stadionų dangas.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2021 Kov 10 21:49

Pagaliau: net 12 metų statyta Druskininkų sporto bazė pasirengusi priimti sportininkus
https://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_sp ... ortininkus

Viena didžiausių sporto bazių Lietuvoje – Lietuvos sporto centro Druskininkų sporto bazė – pagaliau pasirengusi priimti aukšto meistriškumo sportininkus.

Šią savaitę baigta šio komplekso pridavimo Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai procedūra.

Analogiško objekto Lietuvoje nėra. Druskininkų sporto bazė pirmiausia skirta Lietuvos sportininkų rengimui. Bazėje galės vykti ir šalies, ir tarptautinės varžybos. Planuojama, jog komplekse bus vykdomos ir kai kurios Druskininkų savivaldybės socialinės programos, pvz., vaikai mokysis plaukti.

„Žinoma, nedovanotinai ilgai užsitęsė ši statyba. Tačiau šiandien galime džiaugtis, kad ji baigėsi ir pagaliau šioje bazėje galės treniruotis profesionalūs sportininkai, kurie turės puikias sąlygas ruoštis varžyboms“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgita Šiugždinienė.

Sporto bazėje įrengtas futbolo (natūralios vejos, pilnų išmatavimų) ir lengvosios atletikos (su visais sektoriais) stadionas su dengtomis tribūnomis ir 1500 sėdimųjų vietų žiūrovams. Stadionas turi potribūnines patalpas, kurios vienintelės kol kas liko nepriduotos – jų pridavimo procedūrą numatoma inicijuoti artimiausiu metu.

Taip pat Druskininkų sporto bazėje yra dirbtinos žolės-dangos futbolo stadionas (70x55 m), disko ir kūjo metimo treniruočių sektorius su natūralia veja, aštuonių takų 25 m ilgio baseinas, kuriame įrengta 100 stacionarių vietų žiūrovams, dvi krepšinio salės su 500 vietų žiūrovams, dvikovinių sporto šakų universali sporto salė, bokso salė su mini ringu ir bokso inventoriumi; treniruoklių salė, pritaikyta įvairioms sporto šakoms, 80 vietų apgyvendinimo patalpos.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas teigė, kad jau nuo penktadienio prasidės pokalbiai su federacijomis, kad jos pradėtų planuoti sportininkų treniruotes šiame centre.

Druskininkų sporto bazės statyba prasidėjo 2008 m. Kai 2019 m. spalio 1 d. likviduotas Kūno kultūros ir sporto departamentas, nebaigta centro statyba perduota Lietuvos sporto centrui.

Į sporto bazę investuota daugiau nei 30 mln. Eur. Statyba buvo finansuojama Valstybės investicijų programos lėšomis. Dėl lėšų trūkumo finansavimas užtruko daugiau nei 12 m., tačiau per šį laikotarpį objektas nepabrango.

Lietuvos sporto centras yra ŠMSM pavaldi biudžetinė įstaiga, kurios paskirtis – užtikrinti tinkamą valstybės sukurtos ir centrui valdyti perduotos sporto ir gyvenamosios paskirties infrastruktūros naudojimą sportininkų rengimo, aukšto meistriškumo sporto varžybų ir sporto renginių organizavimo bei kitos visuomenei naudingos veiklos tikslais.

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis


Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2021 Kov 11 10:09

Galima pasidžiaugti kad bent jau galų gale pridavė, nes čia buvo kažkoks aplaidumas... Aikštė kaip aikštė, o jeigu dar vartus pastatys ( :D ) tai ir futbolą bus galima žaisti. Pamenu Druskininkuose buvo kažkokia komanda, bet nežinau ar ji dar gyvuoja ir kažkur žaidžia. Aišku šitą aikštę rungtynėms gali panaudoti ir kitos komandos, pvz. DFK Dainava, jeigu dėl kažkokių priežasčių negalėtų Alytaus stadione žaisti. Šiltuoju laikotarpiu būtų galima rengti visokias stovyklas, draugiškas rungtynes - Druskininkuose tam labai geros sąlygos.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2021 Kov 11 13:34

Jeigu pažiūrėsi, vartai pastatyti yra.
Druskininkai Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro stadionas 2020 06 01
https://youtu.be/7LLcFvkHSAk

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2021 Rgp 07 14:51

https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2 ... -20353138/

– Po olimpinių žaidynių grįžus į Lietuvą lauks daug sveikinimų. Veikiausiai tradiciškai skambės ir pažadai. Laura jų girdėjo daug. Kaip manote, ar šįkart bus pokyčių?
– Lietuvos sportas – dugne. Jau laikas kilti ir atsispirti. Jeigu ne Lauros medalis, būtų labai skaudu ne tik sportui. Apie tai turi pagalvoti valdininkai ir visi atsakingi už sportą. Reikia rimtai galvoti apie bazes, baseinus ir sąlygas.

Prieš olimpiadą važiavome į Estiją, miestelį. Ten ruošiamės su jaunimo fechtavimo rinktine. Estė (Katrina Lehis, – red.) laimėjo olimpinę bronzą individualioje fechtavimo rungtyje, o auksą – komanda. Tai – neblogas ženklas. Šįkart mums nepavyko fechtavimas, bet buvo kaip buvo.

Mūsų Druskininkai šimtą kartų geresni už tą miestelį, bet jie turi bazę. Baseinas, stadionas, puiki fechtavimo salė – viska vienoje vietoje. O miestelis mažesnis nei visas šis Tokijo stadionas.

Kiek laiko Druskininkai stato? Nuo Pekino pradėjome? Tai jau trylika metų. Atsakymas visiems yra.

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2022 Rgp 22 14:38

Kokybiška futbolo stadiono veja Druskininkuose
https://lscentras.lt/lt/205-kokybiska-f ... kininkuose

LSC sporto kompleksas „Druskininkai“ vienintelis natūralios dangos futbolo stadionas Lietuvoje turintis profesionalią cilindrinę vejapjovę. Tikimės, kad įsigyta vejapjovė pagerins vejos kokybę, kuri dar labiau džiugins besitreniruojančius profesionalius sportininkus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2022 Rgs 11 14:29

Savaitgalį teko aplankyti Druskininkus, tai ta proga užsukau ir į dar gyvai nematytą DSRC. Kiek papleškinau telefonu, įmetu mažiau populiarius rakursus:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Gal žinot kas čia per divaisas? Disko metimo aikštėje pastatytas. Gal koks pilvo preso treniruoklis?
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2022 Rgs 12 22:07

Priminei tu su latviais, ką jis man primindavo ir neužsimindavau forume.

Valmieros stadionas su lengvosios atletikos maniežu:
Paveikslėlis
KristersHC


Vienas kainavo 21 milijoną pastatyti ir yra išnaudojamas aukščiausios lygos komandos ir dalinasi su olimpiečiais, kitas kainavo >30 milijonų ir sportuoja grynai olimpiečiai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Druskininkų sportininkų rengimo centro stadionas

2022 Rgs 13 09:39

kitas kainavo >30 milijonų
Druskininkuose be stadiko ir dirbtinės aikštelės (ne aikštės) dar yra disko metimo aikštė, baseinas, svečių namai, treniruoklių salės ir gal dar koks biesas.

Grįžti į