Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dzūkų Tankai

2023 Bir 12 17:25

Vilniuje – sostinės sporto sirgalių kaktomuša: „B Tribūna“ stojo į kovą prieš „Pietų IV“
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... --27342020

Karštą birželio 11 dienos popietę futbolo sirgalių LFF stadione laukė ne ką mažiau karštas mūšis – sostinėje vietos „Žalgiris“ santykius aiškinosi su Alytaus „Dainavos“ futbolininkais, o šis mačas dar prieš jo pradžią šalies sporto padangėje sulaukė milžiniško ažiotažo.

„Žalgirio“ ir „Dainavos“ rungtynės nėra šiaip futbolo akistata – tai dviejų itin priešiškai nusiteikusių futbolo sirgalių bendruomenių kaktomuša: „Pietų IV“ (aktyvieji „Žalgirio“ aistruoliai) prieš „Dzūkų Tankus“ (aktyvieji „Dainavos“ sirgaliai).

Papildomo žibalo į ugnį šįkart įpylė ir kyšančios didžiausios šalies organizuotos sirgalių bendruomenės „B Tribūna“ (aktyvieji Vilniaus „Ryto“ aistruoliai) ausys. Nors „B Tribūna“ yra krepšinio klubo sirgaliai, bet jie palaiko gerus ryšius su „Dzūkų tankais“ ir konfliktuoja su kita sostinės sporto sirgalių grupe „Pietų IV“.

Šis sekmadienio mūšis tarp „Žalgirio“ ir „Dainavos“ tapo ir netiesioginiu Vilniaus sporto sirgalių derbiu, nes „B Tribūna“ suvienijo jėgas su „Dzūkų tankais“ ir kartu keliavo į LFF stadioną kovoti prieš „Pietų IV“ ir Vilniaus „Žalgirį“.

Likus pusvalandžiui iki rungtynių pradžios „B Tribūna“ ir „Dzūkų tankai“ surengė įspūdingą eiseną nuo Vilniaus „Rotušės“ link LFF stadiono.

Paveikslėlis
Tomo Gusto nuotrauka

Tuo metu šiai dvikovai Vilniaus „Žalgiris“ taip pat ruošėsi ypatingai – dar likus kiek daugiau nei mėnesiui iki akistatos prieš „Dainavą“ pradžios, šalies čempionai paskelbė akciją „Visas stadionas“ ir kvietė sklidinai užpildyti LFF stadiono tribūnas.

Į stadioną susirinko apie 2 tūkst. žiūrovų, abiejų grupuočių sirgaliai necenzūriniais žodžiais dergėsi vieni iš kitų, laimei didesnių neramumų išvengti pavyko.

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Dzūkų Tankai

2024 Bal 24 10:09

Balandžio 28 d. Alytuje organizuojama futbolo klubo „Dainava“ gerbėjų eisena. Todėl balandžio 28 d., nuo 17.40 iki 18.40 val., bus apribotas transporto priemonių eismas Pulko g. atkarpoje nuo Rotušės aikštės iki Birutės g. ir Birutės g. atkarpoje nuo Pulko g. iki Alytaus miesto stadiono (Birutės g. 5, Alytus).
https://dfkdainava.com/2024/04/23/dfk-d ... yniu-metu/

Grįžti į