The Miz

Edvinas Gertmonas

2015 Sau 06 19:33

2018/2019 Rennes (Prancūzija) Ligue 1 - 9 sedėjimai ant suolo
2017/2018 Rennes (Prancūzija) Ligue 1 - 5 sedėjimai ant suolo;
2016/2017 Rennes (Prancūzija) Ligue 1 - 11 sedėjimų ant suolo;
2015/2016 Rennes (Prancūzija) Ligue 1 - 2 sedėjimai ant suolo;

Edvinas Gertmonas
1996 06 01
Vartininkas

_____________________________________________________________

E.Gertmonas pasirašė ilgalaikę sutartį su Prancūzijos „Stade Rennes“
2015-01-06

Dar vienas Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkas pradės legionieriaus karjerą. Vienas talentingiausių šalies jaunųjų vartininkų Edvinas Gertmonas sukirto rankomis su Prancūzijos aukščiausioje lygoje žaidžiančiu „Stade Rennes“. Tiesa, kol kas vartų sargas bus skolinamas tam pačiam uostamiesčio „Atlantui“.

Kaip skelbia oficiali Prancūzijos klubo svetainė, talentas iš Lietuvos pasirašė keturių su puse metų trukmės sutartį. E.Gertmonas klubo treneriams gerą įspūdį paliko dar rugpjūčio mėnesį, kuomet dalyvavo ekipos peržiūroje.

Praėjusio A lygos sezono pabaigoje E.Gertmonas puikiu žaidimu stipriai prisidėjo prie to, jog Klaipėdos „Atlantas“ iškovotų čempionato bronzą.

Paulius Jakelis, Futbolo.TV/

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 06 19:44

Stade Rennais rašosi.

Behemoth'c
Pranešimai: 812
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 06 20:50

manau, i sita tema avansu ikeltas.. sezona dar Atlante praleis, kazi ar is iki Stade Rennais datemps.. bet tikekimes

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 06 21:01

tikriausiai iki vasaros kol mokyklą baigs.

The Miz

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 07 11:36

Stade Rennais rašosi.
E.Gertmonas pasirašė ilgalaikę sutartį su Prancūzijos „Stade Rennes“

Stade Rennais F.C. http://en.wikipedia.org/wiki/Stade_Rennais_F.C" onclick="window.open(this.href);return false;.
Paveikslėlis

flashscore raso Rennes http://www.flashscore.com/team/rennes/d2nnj1IE/" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 07 11:37

jeigu jau ant logo uzrasyta rennais, taip ir rasosi, gi ne tokie buki, kad logo su klaida butu.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 07 12:32

Stade Rennais - klubas, o Rennes - taip prancūziškai rašomas miesto, kuriame tas klubas žaidžia, pavadinimas.

The Miz

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Sau 07 12:44

ren, beveik kaip reno, tik be o klaipedos didumo miestas http://en.wikipedia.org/wiki/Rennes" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Rennes.ogg" onclick="window.open(this.href);return false;

Behemoth'c
Pranešimai: 812
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Edvinas Gertmonas

2015 Bir 30 20:47

"Atlanto" vartininkas Edvinas Gertmonas - jau Prancūzijoje
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/atla ... e-1369490/" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos "Atlantas" UEFA Europos lygos rungtynių su Stara Zagoros "Beroe" klubu iš Bulgarijos išvakarėse neteko pagrindinio savo vartininko Edvino Gertmono.
Tiesa, jis uostamiesčio ekipai nepriklausė jau nuo šių metų sausio. Devyniolikametis futbolo talentas metų pradžioje pasirašė ilgalaikę sutartį su Prancūzijos "Rennes" klubu ir buvo paskolintas "Atlantui" iki antrojo rato pabaigos.
Pastarosiomis dienomis su prancūzais vyko derybos dėl leidimo E. Gertmonui pasilikti Klaipėdoje bent jau per Europos varžybas. Deja, Prancūzijos klubo atstovai buvo nesukalbami, ir E. Gertmonas savaitgalį išvyko į savo naująjį klubą. Vakar jis jau dalyvavo pirmojoje "Rennes" ekipos treniruotėje.
Vienerius metus "Atlantui" atstovavęs vartininkas prieš išvyką į Prancūziją "Vakarų ekspresui" papasakojo apie save ir laukiančius iššūkius naujame klube.

"Gimiau ir iki šiol gyvenau Šilalėje. Pirmieji mano treneriai buvo šilališkis Rimantas Simanavičius ir Jonas Stažys iš Tauragės. Tik prieš keletą dienų savo gimtajame mieste baigiau vidurinę mokyklą. Dėl varžybų brandos egzaminus teko laikyti pagal atskirą grafiką. Paskutinį - anglų kalbos - egzaminą laikiau praėjusį ketvirtadienį. Nebuvo sunku, išlaikiau. Jei ne mokslai, Prancūzijoje būčiau atsidūręs gerokai anksčiau. Nuo dvylikos metų treniruotes lankiau Tauragėje, o "Tauro" pagrindinėje komandoje debiutavau, kai man buvo šešiolika. Pernai mane pastebėjo "Atlanto" treneriai ir atsidūriau Klaipėdoje. Čia gavau daug žaisti ir pirmąkart iškovojau Lietuvos čempionato medalį. Žodžiu, išvykstu į Prancūziją lydimas gerų prisiminimų apie uostamiestį", - kalbėjo E. Gertmonas.

Žaisdamas "Taure" ir "Atlante" į treniruotes bei varžybas kiekvieną dieną važiuodavai iš namų Šilalėje. Kaip paaiškintumei savo gimtojo miesto trauką?
Pirmiausia, Šilalėje ir niekur kitur aš norėjau baigti vidurinę mokyklą. Po treniruočių aš skubėdavau į pamokas - reikėjo viską suderinti. Nuo Šilalės iki Tauragės - tik apie 30 kilometrų, o iki Klaipėdos - šiek tiek toliau. Visuomet būdavo malonu sugrįžti pas mamą, kurią laikau didžiausia futbolo eksperte. Ji viską apie A lygos čempionatą žino ir yra geriausia mano žaidimo kritikė.

Ar jau žinai, kaip įsikursi Reno mieste?
Klubas surado man butą. Jį nuomosiuos. Žinau, kad reikės mokytis prancūzų kalbos, nes be jos ten yra nelengva pritapti. Teks lankyti prancūzų kalbos pamokas, kurias užsieniečiams veda klubo pasamdyti mokytojai. Gerai nors tiek, kad Reno miestas yra netoli Anglijos ir jame yra daug žmonių, kalbančių angliškai. Pernai po peržiūrų "Saint-Etienne" ir "Rennes" klubuose nedvejodamas pasirinkau Reno miestą. Man jis labiau patiko.

Nebijai atsidurti pagrindinio "Rennes" vartininko Benua Costilo, kuris Prancūzijos čempionate be keitimų sužaidė visas rungtynes, šešėlyje?
Pernai jau teko su juo pasitreniruoti. Tai aukštos klasės vartininkas ir man konkuruoti su 28-erių prancūzu vartuose dar anksti. Manau, kad "Rennes" klube man kol kas atiteks trečiojo vartininko vaidmuo. Treniruosiuos ir kantriai lauksiu, kada išmuš mano valanda.

Prieš mėnesį pasibaigusiame Prancūzijos čempionate "Rennes" klubas užėmė 9 vietą. Gal žinai, kokie Tavo naujai komandai keliami uždaviniai ateinantį sezoną?
Tikrai nieko negaliu pasakyti, nes paruošiamasis laikotarpis tik prasideda.

Prieš dešimt metų OGS "Nice" klube yra žaidęs Edgaras Jankauskas. Tu būsi tik antras lietuvis, runtyniausiantis Prancūzijos "Ligue 1" čempionate. Ar žinojai apie tai?
Ne, apie tai nebuvau girdėjęs. Aišku, malonu būti tarp pradininkų.

Šiemet debiutavai Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje per draugiškas rungtynes su Malta. Kaip vertini savo debiutą ir tuos du praleistus įvarčius?
Jeigu šias rungtynes būčiau baigęs "sausas", savo pasirodymą vertinčiau gerai. Dėl įvarčių... Nenoriu nei teisintis, nei girti į mano ginamus vartus smūgiavusių Maltos futbolininkų. Šiaip tai kiekvienam sportininkui yra malonu būti pakviestam į rinktinę. Lietuvoje yra daug gerų vartininkų ir aš matau, kiek jų stovi eilėje prie rinktinės vartų. Kelintas aš toje eilėje? Esu jaunas ir man viskas dar prieš akis.

Kaip vertini šiemet "Atlanto" galimybes A lygos čempionate ir Europoje?
Lietuvoje medalius turėtų iškovoti. Europoje - kalnų nenuversi. Aišku, norėčiau, kad atlantiečiai nugalėtų "Beroe" klubą ir patektų į kitą Europos lygos turnyro etapą. To jiems ir linkiu.

Anksčiau minėjai, kad ir Lietuvoje mokeisi prancūzų kalbos. Tai atsisveikinadanas galbūt prancūziškai gali pasakyti "Viso gero"?
Deja... Kitą kartą tikrai atsisveikinsime prancūziškai.

Algirdas AURUŠKEVIČIUS

Behemoth'c
Pranešimai: 812
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Edvinas Gertmonas

2016 Sau 13 08:25

Daejo iki teismu ...
Pardavęs žaidėją "Atlantas" pinigais nesidalina
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/pard ... a-1426889/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pardavęs devyniolikmetį futbolo talentą Edviną Gertmoną Prancūzijos „Rennes“ klubui, Klaipėdos „Atlantas“ pasidalinti gautais pinigais su Tauragės „Tauro“ komanda, kurioje šis vartininkas pradėjo savo profesionalo karjerą, neskuba. Tauragiškiai iš klaipėdiečių daugiau nei 100 tūkst. eurų siekia gauti per teismą.
Vakar Klaipėdos apygardos teisme įvyko parengiamasis posėdis civilinėje byloje, kurioje ietis surėmė dvi su futbolu tiesiogiai susijusios Vakarų Lietuvos viešosios įstaigos. VšĮ „Tauragės futbolas“ į teismą kreipėsi prašydama įpareigoti VšĮ „Atlanto“ futbolo klubą tinkamai vykdyti sutartį, kuri tarp šių įstaigų pasirašyta 2014 m. birželį. Remiantis ja, „Tauragės futbolas“ perdavė „Atlanto“ futbolo klubui visas teises į Tauragės „Tauro“ komandos žaidėją E.Gertmoną. Gavę šį futbolininką, klaipėdiečiai minėtoje sutartyje įvardytų savo įsipareigojimų tauragiškiams nevykdo.
Tauragės futbolas prašo, kad teismas patenkintų ieškinį ir įpareigotų „Atlanto“ futbolo klubą sumokėti 50 proc. sumos, kurią ši įstaiga gavo perleidusi visas teises į E.Gertmoną aukščiausiojoje Prancūzijos futbolo lygoje rungtyniaujančiam „Rennes“ klubui, - 100 tūkst. eurų. Taip pat priteisti 4019 eurų dydžio palūkanas, kurios jau susikaupė dėl iki šiol negautų pinigų, bei 6 proc. metines palūkanas už laikotarpį, kol bus sumokėti pinigai.
Priėmęs nagrinėti patikslintą „Tauragės futbolo“ ieškinį, teismas patenkino prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti „Atlanto“ futbolo klubo turtą ieškinio tenkinimui užtikrinti. Taip pat klaipėdiečiams skyrė papildomo laiko į jį atsiliepti.
VšĮ „Tauragės futbolas“ direktorė Lina Šetkienė šiuos finansinius nesutarimus su kolegomis iš pajūrio komentuoti atsisakė. „Atlanto“ futbolo klubo vadovas Vaclovas Lekevičius šiuo metu atostogauja ir yra išvykęs iš šalies. Klaipėdos „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija „Vakaro žinioms“ sakė, kad tai abiejų klubų tarpusavio finansiniai reikalai.
„Sąžiningai pasakius, nelabai aš apie tai ką ir žinau. Lyg ir girdėjau, kad „Atlantas“ mokėjo „Taurui“. Gal dar liko kokią dalį skolingas“, - teigė K.Sarsanija.
Šilalėje gimęs ir augęs vienas talentingiausių šalies jaunųjų vartininkų E.Gertmonas ilgalaikę sutartį su „Rennes“ klubu pasirašė praėjusių metų pradžioje. Devyniolikmetis iš karto į Prancūziją neišvyko, nes iki Lietuvos futbolo čempionato antrojo rato pabaigos paskolintas Klaipėdos „Atlantui“, kuriame ir rungtyniavo. Uostamiesčio ekipa dar bandė susitarti, kad vartininkas galėtų padėti komandai UEFA Europos lygos rungtynėse su Stara Zagoros „Beroe“ klubu iš Bulgarijos, tačiau jų išvakarėse žaidėjas išvyko į naująjį klubą. E.Gertmonas „Atlanto“ vartus saugojo vienus metus. Nuo dvylikos metų šilališkis treniruotes lankė Tauragėje, o šešiolikos metų debiutavo „Tauro“ pagrindinėje komandoje ir joje žaidė, kol buvo pastebėtas „Atlanto“ atstovų.
Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Edvinas Gertmonas

2016 Sau 14 20:35

šiaip jei Atlantas nemokės pinigų, ir Kauno Spyris pašefuos Taurą, tai Atlanats gaus baną iš UEFA ir Europoje debiutuos FC-BC Kauno Žalgiris:-)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Edvinas Gertmonas

2016 Sau 14 20:45

šiaip jei Atlantas nemokės pinigų, ir Kauno Spyris pašefuos Taurą, tai Atlanats gaus baną iš UEFA ir Europoje debiutuos FC-BC Kauno Žalgiris:-)
Tuomet tikrai apsimoka sumokėti Taurui - kaip bežiūrėsi, 200k dvigubai daugiau nei 100k :)

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: Edvinas Gertmonas

2016 Sau 14 21:06

šiaip jei Atlantas nemokės pinigų, ir Kauno Spyris pašefuos Taurą, tai Atlanats gaus baną iš UEFA ir Europoje debiutuos FC-BC Kauno Žalgiris:-)
Tiktai jau ne šiam sezone. Teismas gali užsitempti tiek, kad visos europos seniai bus pasibaigusios.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Edvinas Gertmonas

2016 Sau 14 22:16

Teismas gali užsitempti, bet jei Spyris patars, kad reikia kreiptis į UEFA, tai Tauras labai greit atgaus tuos 50 000

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Edvinas Gertmonas

2016 Sau 14 23:00

Teismas gali užsitempti, bet jei Spyris patars, kad reikia kreiptis į UEFA, tai Tauras labai greit atgaus tuos 50 000
"Tauragiškiai iš klaipėdiečių daugiau nei 100 tūkst. eurų "

Grįžti į