bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: U-19

2010 Spa 07 11:30

Dar vienas futbolo akademijos auklėtinis pasuko į Italiją
2010-10-07 10:34
http://www.lff.lt/lt/article/dar_vienas ... _i_italija" onclick="window.open(this.href);return false;

Italijos mieste Padovoje gimė žinomas Milano “Inter” vartininkas Francesco Toldo, o savo karjerą miesto komandoje “Padova” pradėjo vienas žymiausių pastarojo dešimtmečio Europos futbolininkų Alessandro Del Piero. Dabar šiame mieste savo futbolo karjeros kelią pradės ir lietuvis Edvinas Girdvainis.

17 metų klaipėdietis į užsienį žengė kitų Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių pėdomis - į kitą italų klubą Romos „Lazio“ metų pradžioje persikėlė gynėjas Aurimas Vilkaitis, o vartininkas Lukas Lidakevičius papildė Anglijos antrojo pagal pajėgumą diviziono „Barnsley“ klubo gretas.

Akademijoje augo ir brendo kaip asmenybė

Į Italiją pasukusio E.Girdvainį futbolo pagrindų Klaipėdoje mokė jaunas Anatolijus Timofejevas, o vėliau jaunas žaidėjas pasuko į Kauną ir prisijungė prie 1993 metais gimusių Nacionalinės futbolo akademijos žaidėjų grupės.

„Jei ne akademija, tikriausiai nebūčiau atsidūręs Italijoje. Akademijoje aš augau ir brendau kaip asmenybė, tobulinau savo futbolininko įgūdžius. Ten kiekvieną iš mūsų “šlifavo” individualiai, gilino mūsų teorines ir taktines futbolo žinias bei labai gerai paruošė fiziškai“, - sakė E.Girdvainis.

Užsienio skautų pastebėtas futbolininkas kurį laiką keliavo po įvairių Italijos komandų peržiūras, kol sutartį jam pasiūlė „Padova“ klubas.

Stengiasi būti pastebėtas treniruotėse

Jaunajam E.Girdvainiui iš karto debiutuoti naujosios komandos dubleriuose neleidžia griežtos FIFA taisyklės, dėl kurių žaidėjo registracija gali užtrukti ir kelis mėnesius. Tačiau lietuvis jėgas antrojo Italijos diviziono klube jau išmėgino treniruotėse.

„Dabar laukiu kol sutvarkys mano dokumentus. Vėliau viskas jau priklausys nuo trenerių. Per treniruotes dažnai tenka rungtyniauti prieš pagrindinės komandos narius, kurie rungtyniauja Italijos „Serie B“ lygoje. Kovoti prieš labiau patyrusius futbolininkus ypač nelengva, tačiau visą laiką turi stengtis iš visų jėgų, juk treneriai tave stebi. Jeigu gerai sužaisi, gali būti pastebėtas“, - teigė E.Girdvainis.

Jis pasakojo, kad „Padova“ klube žaidėjams suteikiamos pačios geriausios sąlygos, o miestas paliko gerą įspūdį.

„Gyvenu klubo akademijoje, labai panašioje kaip mūsiškė Kaune. Akademijoje ir valgome, maisto porcijos nėra varžomos. Viską stengiamės daryti kartu - kaip viena komanda. Treniruotis tenka važiuoti į kitą klubo treniruočių aikštę. Padova - gražus, puikią istoriją ir kultūrą turintis miestas. Ypač čia gražūs pastatai ir visa architektūra. Gyvenu netoli centro, tad galiu bet kada išeiti pasigrožėti senamiesčiu“, - kalbėjo futbolininkas.

Padės U-19 rinktinei atrankos varžybose

Šiuo metu E.Girdvainis yra sugrįžęs atgal į gimtinę ir ruošiasi prisijungti prie Lietuvos U-19 rinktinės. Pirmą kartą kaip legionierius parkeliavęs žaidėjas teigė, jog grįžti namo – džiugu ir miela: „Manęs jau laukia šeima, laukia draugė. Pasilgau savo komandos draugų su kuriais kartu žaidėme Nacionalinėje futbolo akademijoje. Nekantrauju visus pamatyti.“

Lietuvoje saugo laukia rimtas darbas – nuo šio penktadienio jis su komanda pradeda pasiruošimą spalio 18 dieną Marijampolėje startuosiančiam UEFA U-19 čempionato atrankos pirmajam etapui.

Lietuvių varžovais šiame turnyre bus Ispanijos, Izraelio ir Armenijos komandos. Anot E.Girdvainio, būsimi varžovai - itin pavojingi: „Vien ko verta Ispanijos rinktinė, kuri pagal jaunimo komandų reitingą pasaulyje užema trečią vietą pasaulyje ir pirmą Europoje. Tačiau esame pajėgūs kautis ir dėl pirmosios vietos grupėje. Svarbiausia patikėti savo jėgomis ir su kiekvienu varžovu kovoti iki galutinio teisėjo švilpuko.“

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Edvinas Girdvainis

2014 Lie 29 20:38

2020/2021 KFC Uerdingen 05 (Vokietija) 3 Liga - 20 rungtynių, 2 raudonos kortelės;
2019/2020 KFC Uerdingen 05 (Vokietija) 3 Liga - 12 rungtynių, 1 įvartis;
2019 Rigas FS (Latvija) Virsliga - 14 rungtynių;
2018/2019 KEŞLƏ FK (Azerbaidžianas) Premyer liqa - 18 rungtynių, 1 įvartis, 1 raudona kortelė;
2018/2019 Hapoel Tel-avivi (Izraelis) Ligat Ha'Al - neprasidėjus sezonui atleistas
2017/2018 Tom Tomsk (Rusija) 1as Divizionas - 22 rungtynės;
2016/2017 Piast Gliwice (Lenkija) Ekstraklasa - 10 rungtynių;
2015/2016 Marbella (Ispanija) Segunda B - 31 rungtynės, 1 raudona kortelė;
2014/2015 Marbella (Ispanija) Segunda B - 28 rungtynės;

Edvinas Girdvainis
1993 01 17
Gynėjas

______________________________________________________________
Girdvainis žais trečioje Ispanų lygoje - Secunda B
http://www.marbella-fc.com/noticias/new ... tilla.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: įvairūs

2014 Lie 29 21:02

Neblogai

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Edvinas Girdvainis

2015 Spa 06 20:56

Buvęs Ekrano žaidėjas Edvinas Girdvainis visai neblogai įsitvirtino Ispanijos trečioje pagal pajėgumą lygoje, Marbelos klube. Šį sezoną jis žaidė visose rungtynėse, o jo komanda per šešias rungtynes praleido tik penkis įvarčius.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: įvairūs

2015 Gru 17 12:15

http://www.eurofootball.lt/naujienos/e- ... ejus/43034" onclick="window.open(this.href);return false;

E. Girdvainis: Ispanijoje teko žaisti ir prieš aukščiausios lygos žaidėjus
(2015-12-17 11:41:32)

Nors Lietuvos A lygos pirmenybės jau pasibaigė, bet daugumai užsienyje rungtyniaujančių tautiečių sezonas dar tik įpusėja. Vienas iš tokių žaidėjų - Ispanijoje, „Marbella“ klube rungtyniaujantis gynėjas Edvinas Girdvainis. Savo mintimis apie žaidimą Ispanijoje ir norą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius, jis pasidalino su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalu „Eurofootball.lt“.

- Į Ispaniją išvykote pernai vasarą. Galbūt galėtumėte papasakoti apie tai, kaip atsidūrėte „Marbella“ klube?

- Kai kalbėjausi su savo agentu Pauliumi Pakniu, jis papasakojo, jog Ispanijoje „Marbella“ klubas ieško vidurio gynėjo ir pasiūlė nuvažiuoti bei pabandyti ten patekti. Pakalbėję su „Ekranu“, taikiai išsiskyrėme ir aš išvykau į Ispaniją. Čia atvykęs pasitreniravau su komanda kelias dienas ir sužaidžiau varžybas. Viskas patiko, tad iš karto sukirtome rankomis.

- Į „Marbella“ ekipą išvykote po poros sezonų žaidžiant už „Ekraną“ A lygoje. Kaip vertintumėte „Segunda B“ pirmenybių lygį, palyginus jį su Lietuvos čempionatu?

- Lygis skiriasi, nes vis dėl to, čia Ispanija – futbolo šalis. Bet nesinori nuvertinti ir pirmų A lygos komandų, kurios demonstruoja tikrai gero lygio futbolą. Kalbant apie „Segunda B“ – grupėje turime labai daug gerų komandų, o kiekvienos varžybos reikalauja atsidavimo visu šimtu procentų. Jau teko žaisti ir prieš ne vieną aukščiausios lygos žaidėją.

Patys matėte kaip komanda iš mūsų grupės – „Villanovense“, taurės varžybose sužaidė lygiosiomis su „Barcelona“.

- Šiuo metu „Segunda B“ ketvirtoje grupėje užimate devintąją vietą. Kokius tikslus kelia jūsų dabartinė ekipa šiam sezonui?

- Tikslas yra vienas - žaisti atkrintamosiose varžybose ir pakilti į aukštesnįjį divizioną.

- Šį sezoną esate tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas. Po pirmo sezono Ispanijoje, šiemet komandoje jums jau daug lengviau?

- Tikrai lengviau - jau pripratau prie ispaniško futbolo. Sunkiau sekėsi tada, kai dar nemokėjau ispanų kalbos.

- Jūsų komandos svetainėje ir twitter paskyroje, esate pristatomas kaip „Edi“. Kaip atsirado toks sutrumpinimas? Galbūt ispanams jūsų pavardė tiesiog pasirodė per sunki?

- Dar kai žaidžiau Italijoje, komandos draugai pradėjo mane vadinti Edi, nes jiems buvo per sunku ištarti mano vardą ar pavardę. Tad tik atvykęs į Ispaniją prisistačiau kaip Edi tam, kad jiems būtų dėl to paprasčiau.

- Pastaruoju metu į Lietuvos nacionalinę ekipą buvo kviečiama daug jaunų žaidėjų, tačiau jūs į rinktinės stovyklas pakviestas nebuvote. Ar dabar, kai rinktinė sulauks naujojo trenerio, tikitės sulaukti progos pademonstruoti save nacionalinės ekipos stovykloje?

- Žinoma, kad to tikiuosi. Visada yra malonu atstovauti savo šaliai.

Kaip vertintumėte besibaigiančius 2015 metus savo karjeroje ir kokius tikslus sau keliate 2016 metams?

- Metus vertinu tikrai gerai ir pozityviai. Kalbant apie 2016 metus, tai visų pirma su „Marbella FC“ norėtųsi kuo geriau užbaigti antrąją sezono pusę ir sužaisti atkrintamosiose varžybose. Būtų smagu pakilti į dar aukštesnį lygį ir debiutuoti nacionalinėje rinktinėje.

kai visokius ten sirgedus nepalošiančius kviečia, tai nematau priežasčių ko ir šitam neduoti pabandyti, na bet naujas treneris naujos taisyklės (o gal ir senos jei tautkus viską spręs)

...

Re: įvairūs

2015 Gru 17 12:39

kai visokius ten sirgedus nepalošiančius kviečia, tai nematau priežasčių ko ir šitam neduoti pabandyti, na bet naujas treneris naujos taisyklės (o gal ir senos jei tautkus viską spręs)
Chveduko, Sirgėdo ir kitų vietas atlaisvinus, Simoną St. palikus ramybėje nuo rinktinių, gal ir reiktų naujų žmonių, kurie bent jau nėra suolo šildytojai, o realiai grajina, turi žaidybinės patirties.. o svarbiausia, kad nori žaisti..

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Edvinas Girdvainis

2016 Bir 28 19:46

E.Girdvainis papildė Lenkijos vicečempionus
http://www.sportas.lt/naujiena/208125/o ... ecempionus" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.piast-gliwice.eu/aktualnosci ... iwice.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos rinktinėje sužibėjęs vidurio gynėjas Edvinas Girdvainis paliko Ispaniją ir grįžo arčiau Lietuvos.

Futbolininkas sukirto rankomis su Lenkijos „Ekstraklasa“ klubu Glivicių „Piast“. 23-ejų metų klaipėdietis su nauja komanda pasirašė sutartį, kuri galios iki 2019 metų vasaros.

Lenkų ekipa praėjusį sezoną nacionalinėse pirmenybėse užėmė antrą vietą ir tapo šalies vicečempione. Ateinantį sezoną ji žais UEFA Europos lygos atrankoje, o savo pasirodymą pradės nuo antrojo etapo. Jame klubo laukia akistata su „Goteborg“ (Švedija) ir „Llandudno Town“ (Velsas) poros laimėtoju.

Pats E.Girdvainis praėjusį sezoną žaidė trečiame pagal pajėgumą Ispanijos futbolo čempionate, kur gynė „Marbella“ komandos garbę.

Futbolininkas savo vertę pakėlė po Lietuvos rinktinės kontrolių rungtynių. Ypač gerai gynėjas pasirodė paskutinėse rungtynėse Lenkijoje su vietos nacionaline ekipa, su kuria lietuviai sužaidė nulinėmis lygiosiomis.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Edvinas Girdvainis

2016 Bir 28 20:16

Smagu, bet kiek gaila, kad ne Ispanijos antra lyga.

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Edvinas Girdvainis

2016 Bir 28 20:39

Manau Piastas geriau, nei ispanų antros lygos autsaideriai, nes stipresnės komandos kaži ar būtų susidomėjusios. Net ir lenkai vargu ar būtų rizikavę, jei ne geras pasirodymas draugiškose.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Edvinas Girdvainis

2016 Bir 28 21:48

aš sutinku, kad geriau :)
bet čia šiaip dėl tobulėjimo aš būčiau norėjęs, kad liktų Ispanijoje, kad ir silpnesnėje komandoje nei Piastas. Kai Girdva buvo panevėžy nepaisant jauno amžiaus atrodo didelis, storas ir lėtas. Dabar kai atvarė po praleidęs kelis metus Ispanijoje tai pasirodė, aukštas, sportiškas ir +- greitas gynėjas. Vizualiai beveik kaip elitiniai ispanai.
Todėl man būtu buvę įdomu pamatyti, ką gali padaryti Ispanija ir medinio lietuvaičio.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Edvinas Girdvainis

2016 Lie 17 20:34

Girdvainis sezoną pradeda kaip startinis žaidėjas, klausimas tik ar ilgam?

Šiuo metu Piast išvykoje rungtyniauja su Carcovia ir gauna 0-4 75minutę.
Savaitės viduryje namie atsikrovė 0-3 nuo Goteborgo.

Primena Arlauskio debiutą.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Edvinas Girdvainis

2016 Lie 31 18:22

Pasodino Girdvainį ant suolo ir per dvi rungtynes praleido 1 įvartį.
Su Girdvainiu aikštėje per dvi rungtynes 8 praleisti.

Bus sunku atsikovoti prarastas pozicijas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Edvinas Girdvainis

2017 Vas 19 13:46

Girdvainis sužaidė 90min.
Komanda pralaimėjo 0-3 Lechui.
Piast pernai buvo vieni lyderių, šiemet kovos dėl išlikimo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Edvinas Girdvainis

2017 Kov 09 18:26

Girdvainis traumuotas ir tikrai nežais už rinktinę

Psichologas
Pranešimai: 1320
Užsiregistravo: 2015 Vas 02 18:02
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris
Miestas: Kaunas

Re: Edvinas Girdvainis

2017 Kov 10 19:43

eina nafik, kokia šlykšti trauma.

Grįžti į