Ernestas Šetkus

Moderatorius: Respublik

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Ernestas Šetkus

2016 Lie 21 16:34

Šetkaus karjerų stotelių nei su žiburiu neina atspėti, turbūt kai jam bus kokie 37 jis bus pusę pasaulio apkeliavęs, turi vyrukas paklausą, reiškia rimtas vartininkas

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2016 Rgp 07 00:55

„Sausas“ E.Šetkaus startas
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/bdqu ... us-startas" onclick="window.open(this.href);return false;

Po gero praėjusio sezono šią vasarą iš Turkijos „Sivvaspor“ į Olandijos „ADO Den Haag“ ekipą persikėlęs vartininkas Ernestas Šetkus šiandien sužaidė pirmas rungtynes Olandijos čempionate. 31 metų lietuvio debiutas naujoje komandoje buvo sėkmingas. 1 turo rungtynėse „ADO Den Haag“ savo aikštėje 3:0 (1:0) įveikė „Go Ahead Eagles“ ekipą ir iškovojo pirmą pergalę.

Visas rungtynes žaidęs E.Šetkus atrėmė 4 varžovų smūgius, dar 8 kartus „Go Ahead Eagles“ futbolininkų smūgiuotas kamuolys skriejo greta lietuvio saugomų vartų.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Ernestas Šetkus

2016 Rgp 09 15:57

E.Šetkaus debiutas "ADO Den Haag"
https://www.youtube.com/watch?v=LIfFPCVoj6U" onclick="window.open(this.href);return false;


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Ernestas Šetkus

2016 Rgp 11 13:21

E.Šetkus: „Komandos įspūdžiai apie Lietuvą: skanus alus, gražios merginos ir keistas stadionas“
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/eset ... ionasldquo" onclick="window.open(this.href);return false;

Prieš keletą savaičių Lietuvos futbolo gerbėjus pasiekė džiugi žinia. Nacionalinės vyrų futbolo rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus pasirašė dviejų metų trukmės sutartį su Olandijos „Eredivisie“ pirmenybėse rungtyniaujančiu „ADO Den Haag“ klubu, ir tapo tik trečiuoju lietuviu (po Andriaus Skerlos ir Vytauto Andriuškevičiaus), žengusiu į aikštę aukščiausioje Olandijos futbolo lygoje. Geros nuotaikos nestokojantis žaidėjas mielai sutiko pasidalinti pirmaisiais įspūdžiais iš naujosios darbovietės su portalo futbolas.lt skaitytojais.

Visų pirmiausia – sveikinimai su pirmąja pergale, iškovota „Eredivisie“ pirmenybėse, bei pirmaisiais „sausais vartais“ šiame sezone. Pergalė 3-0 savų žiūrovų akivaizdoje atidaromosiose sezono rungtynėse, ar galima šį rezultatą vadinti „svajonių debiutu“?

Dėkui už sveikinimus. Debiutas tikrai pasisekė: ir šventėme pergalę, ir įvarčio nepraleidau, ir keletą kartų pats išgelbėjau komandą nuo jų. „Svajonių debiutu” visgi to nepavadinčiau, nes aš esu labai reiklus sau, todėl, kad ir kaip gerai sužaisčiau, žinau, kad galėjau dar geriau.

Ar iš žaidimo Lietuvos rinktinėje puikiai pažįstamas namų aprangų spalvų derinys pridėjo jaukumo?

Kadangi esu vartininkas, mano apranga kitokios spalvos (šypsosi).

Paskutinį kartą tokią skambią pergalę pirmosiose sezono rungtynėse naujoje ekipoje pavyko iškovoti debiutuojant Plovdivo „Botev“ klube 2012-ais, tačiau pernykštis startas – lygiosios 2:2 namuose „Sivasspor“ ekipai žaidžiant prieš Wesley Sneijderio ir Lukašo Podolskio vedamą „Galatasaray“ – turėjo padovanoti ne ką menkesnių emocijų. Kuris iš šių trijų debiutų pačiam liko įsimintiniausiu?

Kiekvienos debiutinės rungtynės yra įsimintinos ir visada išlieka atmintyje. Atsiduri naujoje šalyje, naujame čempionate, nauji bendraklubiai, nauja patirtis, taigi pirmosios rungtynės visada yra svarbios ir ypač įsimintinos.

Per savo karjerą esate žaidęs Lietuvoje, Kipre, Bulgarijoje, Baltarusijoje, Graikijoje bei Turkijoje. Pastarųjų dviejų valstybių futbolo sirgaliai yra pagarsėję savo fanatišku komandų palaikymu. Kokį įspūdį pirmosiose rungtynėse paliko „ADO Den Haag“ ekipos aistruoliai?

Kiek teko girdėti, „ADO Den Haag” fanai yra vieni fanatiškiausių Olandijoje. Pirmose rungtynėse stadionas beveik pilnutėlis ir sirgaliai aktyviai palaikė mūsų komandą, tačiau jie santūresni nei Turkijoje ar Graikijoje. Tai turbūt lemia tautų kultūriniai skirtumai. Turkai ir graikai iš prigimties karštakraujiškesni žmonės.

Hagos sirgaliai Olandijoje turi reputaciją kaip vieni reikliausių futbolininkų atžvilgiu visoje šalyje, o Jūs ekipoje pakeitėte jų numylėtinį daną Martiną Hanseną, pastaruosius porą sezonų galėjusį didžiuotis tribūnose plevenusiomis jo veidu papuoštomis vėliavomis. Ar jaučiate papildomą spaudimą užpildyti Hanseno paliktas „dideles pirštines“?

Aš per savo karjerą jau sukaupiau didelį bagažą patirties, tad kažkokio spaudimo nejaučiu, tiesiog visose treniruotėse ir varžybose stengiuosi kuo geriau atlikti savo darbą. Laikas parodys, galbūt stadione netrukus suplazdės ir Lietuvos vėliavos (šypsosi).

„ADO“ šiuo metu išgyvena pokyčius – šią vasarą prie ekipos vairo stojo naujas vyriausiasis treneris, juodkalnietis Željko Petrovičius. Ar lengviau prisijungti prie kolektyvo, kai jame vyksta prisitaikymas prie naujos žaidimo sistemos?

Didelio skirtumo nejaučiu, nes man vienaip ar kitaip reikia laiko adaptuotis naujoje vietoje. Tačiau Ž.Petrovičius patyręs ir puikus specialistas: tiek ir aš, tiek ir komandos draugai labai greitai supratome ko iš mūsų reikalaujama, kaip turime žaisti.

Kokie komandos lūkesčiai šiam sezonui? Ar didesnis dėmesys planuojamas skirti „Eredivisie“, ar KNVB taurės turnyrui?

Dėmesys vienodas tiek čempionato varžyboms, tiek taurės varžyboms. Kiekvienas rungtynes stengiesi laimėti. Čempionate tikslas būti pirmoje lentelės pusėje, o taurėje nužygiuoti kiek galima toliau.

Tęsiant kalbą apie trenerius, jau šį šeštadienį laukia susitikimas su tarpsezoniu ekipą palikusiu ir naujuoju Arnhemo „Vitesse“ strategu tapusiu Henku Fraseriu, kurio debiutas naujajame klube taip pat susiklostė pakankamai įspūdingai – išvykoje iškovota daugiau nei solidi pergalė 4-1 prieš Tilburgo „Willem II“ ekipą. Kokios nuotaikos tvyro gandrų stovykloje? Ar ekipos senbuviai laukia galimybės dar kartą paspausti ranką buvusiam treneriui, ar tikisi įrodyti, jog šis priėmė klaidingą sprendimą palikdamas Kyocera stadioną?

Po pergalės pirmose rungtynėse nuotaikos mūsų komandoje geros, rimtai ruošiamės artėjančiai dvikovai su „Vitesse” ekipa. Be abejo, kai kuriems žaidėjams yra išlikę sentimentai buvusiam treneriui, tačiau asmeniškai man tai tik dar vienas mūšis dėl pergalės.

Teko skaityti, jog prieš atvykdamas į Olandiją apie šią šalį kalbėjotės su pernai Leuvardeno „Cambuur“ atstovavusiu Vytautu Andriuškevičiumi. Kokius patarimus dėl olandiškosios futbolo kultūros išgirdote iš Vyto? Ar visgi daugiau teko kalbėti apie drėgną ir šaltoką šios šalies klimatą?

Prieš atvykdamas rungtyniauti į Olandiją buvau šioje šalyje lankęsis nemažai kartų, tad puikiai žinojau, kur vykstu. O su Vytu Andriuškevičiumi labiau kalbėjome apie pačią „ADO Den Haag” komandą.

Šią savaitę „ADO Den Haag“ vyriausiasis treneris Željko Petrovičius duodamas interviu Olandijos žiniasklaidai teigė, jog ekipą galbūt papildys dar vienas, o, cituojant jo žodžius, „jeigu aš verksiu ir labai gražiai paprašysiu“ – du futbolininkai. Jei klubo atstovai Jūsų paprašytų parekomenduoti kurį nors iš savo tėvynainių, kurį ir kodėl pasirinktumėte?

Būtų labai smagu rungtyniauti su lietuviu vienoje komandoje, tačiau visi pajėgiausi Lietuvos futbolininkai turi sutartis su kitais klubais.

Jūsų kolegos Robertas Zwinkelsas ir Tomas Beugelsdijkas 2011-ais metais su „ADO Den Haag“ svečiavosi Lietuvoje ir susitiko su Jūsų gimtosios Tauragės „Tauro“ futbolo klubu. Ar jau teko su jais pasikalbėti apie vizitą į Lietuvą?

Taip, teko. Jų, kaip ir visų, rungtyniavusių Lietuvoje, įspūdžiai tokie patys: skanus alus, gražios merginos ir keistas stadionas (juokiasi).

Su kuriais komandos draugais greičiausiai pavyko rasti bendrą kalbą atvykus į Hagą?

Komanda labai draugiška, jau po kelių dienų pasijaučiau visaverčiu komandos nariu. Su visais puikiai sutariame, ko pastaraisiais metais pasigesdavau savo komandose.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Jūsų buvusios ekipos, „Sivasspor“, sirgaliai jūsų aktyviai prašė naujajame klube pasirinkti 58-ąjį numerį, nors žaisdamas Turkijoje juo ir nevilkėjote. Gal galite atskleisti kokia šių prašymų priežastis?

Turkijoje kiekviena apskritis turi savo numerį. Skaičius 58 parodo, kad esi būtent iš Sivas apskrities. Juo prasideda mašinų registracijos numeriai, pašto kodas ir t.t. Fanai taip pat naudoja šį numerį kaip savo skiriamąjį ženklą ir norėjo, kad aš net būdamas kitoje komandoje priklausyčiau jų gretoms.

Ir pabaigai – po pergalės prieš „Go Ahead Eagles“ turėjote puikią galimybę apžiūrėti naująją namų aikštę kartu su komanda sukdamas pergalės ratą. Suktas klausimas: kuris stadionas atrodo didesnis, Kyocera Hagoje ar Rugsėjo 4-osios stadionas Sivase?

Sivase irgi yra tekę sukti ratą, tai jis ten tikrai didesnis, bet daug maloniau rungtyniauti “Kyocera” stadione.

---

Pasak oficialių šaltinių, dviem sėdimomis vietomis daugiau (15,000 prieš 14,998) už „Sivasspor“ stadioną talpinančioje „Kyoceroje“ Ernesto Šetkaus laukia dar ne vienos rungtynės ir, tikėkimės, dar ne viena skambi pergalė. Siunčiame šilčiausius linkėjimus iš Lietuvos ir nekantriai lauksime galimybių išvysti mūsiškį rungtyniaujantį trečiojo pagal dydį Olandijos miesto reprezentacinės ekipos gretose. Olandijos „Eredivisie“ pirmenybių susitikimų tiesioginės transliacijos Lietuvoje bus matomos nuo spalio mėnesio SPORT1 televizijos eteryje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2016 Rgs 25 12:33

Į Ernesto Šetkaus vartus krito trys įvarčiai
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-687889" onclick="window.open(this.href);return false;

Trečią pralaimėjimą Nyderlandų futbolo čempionato (Eredivisie) septintajame ture patyrė ir į devintą vietą smuktelėjo „Den Haag“ (10 tšk.) klubas, kurio vartus gynė Ernestas Šetkus.

Šeštadienį namuose Hagos futbolininkai 0:3 (0:1) turėjo pripažinti ketvirtą pergalę iškovojusių bei į antrąją poziciją pakilusių „SC Heerenveen“ (14 tšk.) futbolininkų pranašumą.

Po įvartė į lietuvio ginamus vartus įmušė Wilfriedas Kanonas (26 min. į savo vartus), Arberas Zenelis (79 min.) bei Henkas Veermanas (88 min.).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2016 Spa 22 13:22

Ernestas Šetkus: „Nuolat ieškau naujų karjeros galimybių“
http://lzinios.lt/lzinios/Futbolas/erne ... iu-/231765" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilmantas Remeika

Kelią į Lietuvos futbolo rinktinę vartininkas Ernestas Šetkus skynėsi sunkiu darbu ir kantrybe, kol šiemet sulaukė pripažinimo – jis tapo pagrindiniu nacionalinės komandos vartų sargu.

Pelnyti rinktinės trenerio Edgaro Jankausko pasitikėjimą 31 metų tauragiškiui padėjo ir karjeros permainos. Vasarą jis iš Turkijos „Sivasspor“ komandos persikėlė į Olandijos klubą Hagos „ADO Den Haag“.

Nors „ADO Den Haag“ negali pasigirti įspūdingais rezultatais ir Olandijos aukščiausiojoje lygoje po 9 turų užima 10 vietą, lietuvis jau spėjo sulaukti pripažinimo ir rugpjūtį buvo išrinktas geriausiu turo varžybų žaidėju.

„Lietuvos žinių“ pokalbis su Ernestu Šetkumi – apie vingiuotą legionieriaus kelią, šeimos pagausėjimą ir atgimstančią Lietuvos rinktinę.

Keitė klubus

Ernestai, ką reiškia žaisti Olandijos lygoje kartu su tokiais klubais kaip Amsterdamo „Ajax“, „Eindhoven“ ar Roterdamo „Feyenoord“?
Rungtynės su šiais garsiais klubais kelia didžiulį ažiotažą, stadionai būna pilni, o rungtynes stebi visa šalis. Tuomet jautiesi ypatingai. Olandijos čempionatas Europoje sulaukia daug dėmesio, jį seka Anglijos, Vokietijos klubų žvalgai, nes čia rungtyniauja daug perspektyvių futbolininkų. Sėkmingai sužaidus Olandijoje, atsiveria didelės karjeros galimybės. Nors man jau 31 metai, tikiu, kad galiu pakilti į dar aukštesnį lygį.

Iki sutarties su „ADO Den Haag“ sudarymo jums teko nemažai pakeliauti. Žaidėte ne tik Lietuvoje, bet ir Kipre, Bulgarijoje, Baltarusijoje, Graikijoje, Turkijoje. Tačiau nė vienoje šalyje neužsibūdavote. Kodėl?
Sunkus klausimas... Galbūt kai kam atrodo, kad niekur nepritampu. Tačiau viskas kitaip – aš nė viename klube nesijaučiau savimi patenkintas ir vis ieškojau naujų karjeros galimybių. Niekada nebuvau perėjęs į silpnesnę komandą už tą, kurioje žaidžiau. Mano karjeros kreivė nuolat kilo. Žaisdamas Turkijoje sulaukiau kvietimo iš Olandijos. Jame įžvelgiau perspektyvą, tad kodėl nepabandžius? Ir atvykau į Hagą.

Dabar tikriausiai norisi pastovumo?
Būtent. Šis faktorius taip pat lėmė, kad atvažiavau į Olandiją. Čia gyvenimo sąlygos geresnės nei Turkijoje, o aš noriu, kad mano šeima visada jaustųsi gerai. Dabar esame viskuo patenkinti.

Prieš daugiau nei mėnesį su žmona Beatriče susilaukėte pirmagimės. Kaip sekasi derinti futbolą su tėčio pareigomis?
Tikėjausi, kad bus sunkiau. Bet Liepa yra rami, leidžia išsimiegoti. Tiesa, pagrindinis krūvis tenka Beatričei. Esu jai labai dėkingas, kad leidžia man pailsėti. Juk poilsis sportininkui yra labai svarbus. Vaiko gimimas yra ypatingas įvykis gyvenime, suteikia pakylėjimo jausmą ir papildomos motyvacijos. Tuomet stengiesi labiau, nes žinai, kad esi atsakingas už dar vieną šeimos narį.

Geriausiu laiko kolegą

Šiemet tapote pagrindiniu Lietuvos rinktinės vartininku. Kas padėjo patekti į starto sudėtį?
Aš pusiau juokais, pusiau rimtai kartoju: tai lėmė, kad Žydrūnas Karčemarskas neatvažiuoja į rinktinę. Jis – vienas geriausių vartininkų per visą Lietuvos rinktinės egzistavimo istoriją. Ir dabar rinktinėje Žydrūnas būtų numeris vienas. Vis dėlto treneriai pasirinko mane. Gal dėl gero žaidimo Olandijoje. Nors Turkijos čempionatas netgi aukštesnio lygio, lietuviams gražiau skamba „Olandijos lyga“. (Juokiasi.)

Nemanote, kad taip kalbėdamas apie Ž. Karčemarską nuvertinate save?
Žydrūnas rinktinėje sužaidė beveik 70 rungtynių ir jo indėlis į visas pergales begalinis, jis visuomet traukdavo komandą. Aš galiu padėti komandai vienose ar kitose rungtynėse, bet ilgalaikėje perspektyvoje negaliu prilygti Ž. Karčemarskui. Na, bet galbūt ir man ims sektis.

O iki tol rinktinėje būdavote antras arba trečias vartininkas. Nuolatinis sėdėjimas ant suolo neslėgė?
Negaliu pasakyti „ne“ rinktinei ir Lietuvai. Treneriai kviesdavo – mielai atvažiuodavau. Nekviesdavo – sėdėdavau namie. Atvykęs į rinktinės stovyklą atiduodavau visas jėgas. Džiugu, kad treneriai pagaliau įvertino mano sunkų darbą.

Gelbėja futbolo prestižą

Pasaulio čempionato atrankos varžybas Lietuvos rinktinė pradėjo per trejas rungtynes surinkdama 5 taškus. Kaip vertinate pirmąjį varžybų ciklą?
Pradžia smagi, bet nereikia pulti į euforiją, nes viskas tik prieš akis. Galėjome surinkti ir devynis taškus, tačiau galėjome likti ir tik su trimis. Vis dėlto slovėnai ir škotai yra stipresni, bet mes stengėmės, kovėmės ir abejose rungtynėse iškovojome po tašką.

Pritariate kitų žaidėjų nuomonei, kad rungtynės prieš Maltos rinktinę psichologiškai buvo sunkiausios?
Taip, nes jei būtume neįveikę Maltos, visas nematomas juodas darbas, kurį atliekame treniruočių stovyklose, būtų nuėjęs šuniui ant uodegos. Prieš visas rungtynes juntama įtampa, bet prieš rungtynes su Malta ji buvo kiek kitokia. Buvome laikomi favoritais, reikėjo patvirtinti šį statusą, o mes juk nepratę dominuoti aikštėje prieš varžovus. Bet su užduotimi komanda susidorojo puikiai.

Interviu Škotijos spaudai sakėte, kad Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate nežais...
Šitaip kategoriškai nesakiau. Išimčių ir stebuklų būna, bet tada kalbėjau, kad situaciją turime vertinti realiai. Mūsų rinktinė dar tik formuojasi ir auga, todėl kol kas nesame pasirengę tokiems žygiams.

Futbolininkai pabrėžia gerą rinktinės dvasią. Kuo ji ypatinga?
Visų pirma tuo, kad komandoje neturime žvaigždžių. Todėl visi lygūs ir kiekvienas gali išreikšti savo nuomonę, pasidalyti pastebėjimais. Be to, visi supratome, kad būtina gerinti rezultatus, nes futbolas Lietuvoje buvo tapęs pajuokų objektu. Ilgiau tai tęstis negalėjo. Dabar pavyko pritildyti skeptikus. Darbo dar daug, bet šios komandos laukia šviesi ateitis.

Anksčiau to nebūdavo?
Mikroklimatas ir anksčiau buvo geras, bet mums stigdavo profesionalaus požiūrio. Galbūt patys nesuprasdavome, jog turime judėti į priekį, kad niekas to už mus nepadarys. Todėl būdavo juntamas atsipalaidavimas, nes nesulaukdavome didelių reikalavimų iš trenerių. To mums trūko. Dabar treneriai žino, ko nori, mes vykdome jų nurodymus. Tai yra gerai.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Ernestas Šetkus

2016 Spa 22 15:56

Labai jau kuklinasi Ernestas, Žydrūnas aišku yra tikrai geras vartininkas, daug atidavė rinktinei, bet kad ir žaisti Olandijos Eredivisie lygoje, tu turi būti labai geras, vidutiniokų ten nėra, jis šiuo metu žaidžia rinktinėje ir iš tų kas atvyksta ir nori atvykti būtent Ernestas yra numeris 1 vartininkas. Jei atvyktų Žydrūnas į rinktinę, tada jau galėtu aišku spręsti patys treneriai kas yra kas ir kam duoti šansą starto vienuoliktuke žaisti.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Ernestas Šetkus

2016 Spa 31 13:54

Ernestas Šetkus žaidė puikiai, bet savo komandos neišgelbėjo

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-704617" onclick="window.open(this.href);return false;

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2017 Vas 12 01:24

E.Šetkus gavo raudoną kortelę, o lietuvio klubas nusirito į lentelės dugną
http://www.futbolas.lt/naujiena/400191/ ... eles-dugna" onclick="window.open(this.href);return false;
Olandijos „Eredivisie“ 22-asis turas itin nesėkmingas buvo Ernestui Šetkui ir jo atstovaujamam Hagos ADO klubui. Trenerį pakeitęs ADO klubas svečiuose 1-3 nusileido „Go Ahead Eagles“ ekipai.

E.Šetkus šiame mače praleido tik du įvarčius, kadangi iki trečiojo lietuvio aikštėje jau nebuvo. E.Šetkus 73 minutę pargriovė varžovų puolėją prie pat baudos aikštelės ir už paskutinės vilties pražangą sulaukė raudonos kortelės.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2017 Vas 25 19:04

E.Šetkus Olandijoje liko ant atsarginių suolo
http://www.futbolas.lt/naujiena/400298/ ... el-nezaide" onclick="window.open(this.href);return false;
Penktadienį Olandijos „Eredivisie“ lygos 24-ajame ture tašką iškovojo Hagos ADO klubas, kuris namuose 1-1 sužaidė su Enschedės „Twente“ ekipa.

Prieš dvejus turus raudoną kortelę gavęs Ernestas Šetkus šiame mače jau galėjo padėti savo komandai, tačiau ADO treneris lietuvį paliko ant atsarginių suolo ir toliau leido žaisti 33-ejų metų vartininkui Robertui Zwinkelsui.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2017 Kov 06 17:35

„Den Haag“ nutraukė juodą seriją, bet Ernestas Šetkus nepakilo nuo suolo
http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-764110" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis strategas Edgaras Jankauskas turėtų sunerimti. Pagrindinis komandos vartininkas Ernestas Šetkus, panašu, jog gali būti praradęs savo vietą startinėje „Den Haag“ ekipos sudėtyje.

Sekmadienį Nyderlandų „Eredivisie“ pirmenybių 25-ojo turo mače su „Utrecht“ komandos vartus, kaip ir praėjusiame mače, gynė veteranas Robertas Zwinkelsas.

Tiesa, skirtingai nei praėjusio turo dvikovoje, E.Šetkus jau galėjo rungtyniauti, bet buvo paliktas ant suolo.

Dvikova svečiuose su ketvirtąją vietą užimančiu klubu pasibaigė taikiai 1:1, bet Hagos komanda nuo priešpaskutinę vietą užimančios Kerkradės „Roda“ dar atsilieka tašku.

Šiomis lygiosiomis Hagos komanda nutraukė šešių pralaimėjimų seriją.

Praėjusį turą E.Šetkus buvo priverstas praleisti dėl dar anksčiau gautos raudonos kortelės.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Ernestas Šetkus

2017 Lie 09 17:18

http://sports.walla.co.il/item/3079452" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeigu teisingai verčia iš hebrajų, tai susitarė dėl dviejų metų sutarties su Haifos Hapoeliu.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Ernestas Šetkus

2017 Lie 11 14:54

Netikėta: E.Šetkus lieka ADO klube
Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/401369/ ... -ado-klube" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Ernestas Šetkus

2017 Lie 12 14:52

:D

Atgal į Izraelį: E.Šetkus pasirašys sutartį su „Hapoel“ klubu
Visą straipsnį galite rasti http://www.futbolas.lt/naujiena/401376/ ... poel-klubu" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Ernestas Šetkus

2017 Lie 27 17:14

E. Šetkus paaiškino, kodėl veržėsi iš lietuviams sunkiai pasiekiamos Olandijos
Mindaugas Augustis
2017 m. liepos 27 d. 15:08
http://www.delfi.lt/sportas/futbolas/e- ... d=75268451" onclick="window.open(this.href);return false;

Per visą istoriją tik trys lietuviai rungtyniavo Olandijos „Eredivisie“ pirmenybėse. Paskutinysis iš jų – vartininkas Ernestas Šetkus – su polderių, kanalų ir totalinio futbolo kraštu atsisveikino liepos viduryje. Interviu DELFI 32-ejų tauragiškis papasakojo, kas vos nesužlugdė perėjimo į Haifos „Hapoel“ klubą ir kodėl Izraelis jam pasirodė patrauklesnis karjeros tęsinys. Varžybų skonio pasiilgusiam E. Šetkui sprendimas pakeisti aplinką veikiai davė pirmųjų dividendų. Pusmetį „ADO Den Haag“ atsarginių suolą trynęs lietuvis nepraėjus nė savaitei po persikėlimo į naują ekipą debiutavo jos gretose. Tiesa, pats Lietuvos rinktinės vartininkas savo pasirodymo treniruočių pobūdžio susitikime su Donecko „Šachtar“ klubo jaunimo komanda debiutu nevadina. „Labai jau lengvos buvo rungtynės – darbo neturėjau“, – nusijuokė E. Šetkus. Treniruočių stovyklą Kijeve praėjusią savaitę surengęs „Hapoel“ Ukrainos čempionų pamainą pamokė rezultatu 3:0, o lietuvis žaidė pirmame kėlinyje.

Prieš išvykdamas į stovyklą su naujaisiais komandos draugais, E. Šetkus Haifoje praleido savaitę. Iš Olandijos į Izraelį jis skrido pasirašyti sutarties, bet po kelių dienų atrodė, kad grįš atgal nieko nepešęs. Abiejų šalių žiniasklaidoje sumirgėjo pranešimai apie atšaukiamą E. Šetkaus perėjimą. Kalbėdamas su DELFI, geriausio praėjusių metų Lietuvos futbolininko rinkimuose antrą vietą užėmęs žaidėjas neslėpė: situacija išties buvo įstrigusi, nors krautis daiktų atgal į lagaminą jis neskubėjo. Mat derybos, užkliuvusios ties tebegaliojančia lietuvio sutartimi su Olandijos klubu, nenutrūko. „Kai atvykau į Izraelį, esminės sutarties sąlygos jau buvo apkalbėtos. Bet spyriotis ėmė Hagos klubas, kuris užsiprašė perėjimo mokesčio, nors prieš tai buvo tartasi, kad leis man išvykti už dyką. Tada derybos prasidėjo iš naujo, žinojau, kad niekas dar nebaigta. Galų gale olandai nusileido – sutarta, kad jie gaus šiokį tokį procentą tuo atveju, jei „Hapoel“ mane parduotų kitai ekipai“, – pasakojo futbolininkas.

Palikti Hagą, kurioje praleido vienerius metus, pageidavo pats E. Šetkus. Praėjusio sezono pradžioje žaibiška reakcija ginant „ADO Den Haag“ vartus keliskart jam užtarnavo vietą simbolinėje „Eredivisie“ turo vienuolikėje. Bet viskas pasikeitė, kuomet vasarį lietuvis buvo išvytas iš aikštės už paskutinės vilties pražangą. Pasinaudojęs E. Šetkaus diskvalifikacija, komandos starto sudėtyje įsitvirtino Robertas Zwinkelsas. Olandas turėtų būti pagrindinis „ADO Den Haag“ vartininkas ir artėjančiame sezone. Tuo metu E. Šetkaus atsarginio vaidmuo netenkino – negaudamas žaidimo praktikos, jis užleido ir pernai išsikovotą vietą Lietuvos rinktinės vartuose Emilijui Zubui. Pastarasis yra vienas iš būrio lietuvių, kurių karjeros kelias vedė pro Izraelį. Kartu su E. Zubu praėjusį sezoną Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klube užbaigė Lietuvos nacionalinės komandos puolėjas Nerijus Valskis, skirtingu metu šios šalies aukščiausioje lygoje rungtyniavo Kęstutis Ivaškevičius, Mindaugas Panka, Ričardas Beniušis, Irmantas Zelmikas, Aurelijus Staponka, Rokas Stanulevičius. O E. Šetkaus naujojo klubo garbę yra gynę Tadas Kijanskas ir Mindaugas Kalonas. Kur kas mažiau Lietuvos futbolininkų gali pasigirti žaidę elitinėje Olandijos lygoje – be to paties E. Šetkaus, 1997-2000 metais Eindhoveno PSV atstovavo Andrius Skerla, Vytautas Andriuškevičius 2014-2016 metais vilkėjo „Cambuur“ marškinėlius. Vis dėlto dvejų metų trukmės sutartį pasirašęs vartininkas yra laimingas, kad 11-ą vietą „Eredivisie“ užėmusį klubą išmainė į 8-ą Izraelio pirmenybių komandą.

– Pasinaudojote pirma pasitaikiusia proga palikti Olandiją? – DELFI paklausė E. Šetkaus
– Ne, įvairių pasiūlymų buvo ir daugiau. Bet man jau ne 20 metų, turiu finansinių įsipareigojimų. Nereikia apsimesti, kad mano karjera vis dar kyla aukštyn – taip nebėra. Todėl rinkausi klubą atsižvelgdamas į dvi pagrindines sąlygas. Pirma – turėti galimybę nuolat rungtyniauti. O antra – atlyginimo dydis. „Hapoel“ pasiūlymas abiem aspektais buvo priimtiniausias.

– Kas labiau apsimoka finansiškai – žaidimas Olandijos ar Izraelio vidutiniokų gretose?
– Sąlygos labai panašios. „Hapoel“ privalumas yra tai, kad čia tikiuosi būti pagrindinis vartininkas. Nors, žinoma, už gražias akis niekas manęs į starto sudėtį neleis, reikės įrodyti savo pajėgumą. Vis dėlto manau, kad persikėlęs į Izraelį nieko nepraradau, atvirkščiai, galiu tik laimėti.

– Tačiau Izraelyje jums nebeteks žaisti prieš tokius grandus kaip Amsterdamo „Ajax“ ar Eindhoveno PSV.
– Taip. Olandijoje yra trys išskirtinės komandos: „Ajax“, PSV ir Roterdamo „Feyenoord“. Dar trys ekipos – Alkmaro AZ, Arnhemo „Vitesse“ bei „Utrecht“ – irgi yra tikrai pajėgios. Bet visos kitos – labai panašaus lygio, turi daug jaunų žaidėjų. Finansiškai jos nėra itin galingos, labiau orientuojasi į jaunimo ugdymą ir pardavimą. Dėl to aš Olandijoje ir nesijaučiau visiškai patenkintas. Taip, „Olandija“ skamba gerai, viskas ten gražu, bet nemačiau prasmės laikytis jos įsikibus.

– Ko tikitės iš Izraelio?
– Svarbiausias dalykas žaidžiant Olandijoje yra taktinis pasirengimas, o Izraelyje futbolas kitoks – techniškesnis, labiau paremtas individualiais futbolininkų sugebėjimais. Kvalifikuotų žaidėjų čia daugiau. Bent jau toks vaizdas susidaro iš „Hapoel“ treniruočių – kitų Izraelio komandų kol kas neteko matyti. Atvirai pasakius, manau, kad „Hapoel“ nugalėtų „ADO Den Haag“, jei reikėtų žaisti tarpusavio rungtynes.

– Pasirašęs sutartį su „Hapoel“ gavote žinučių iš E. Zubo?
– Taip, su juo kalbėjausi dar prieš išvykdamas į Izraelį. Apie „Hapoel“ teiravausi ir T. Kijansko. Turėjau iš ko susirinkti informacijos, ir niekas nepasakė ko nors tokio, kas mane atbaidytų.

– Pakeitęs klubą tikitės, kad rugsėjo 1 d., kai Lietuvos rinktinė žais su Škotija, trinti suolo nereikės?
– Nežinau. Mes, žaidėjai, patys savęs negalime išleisti į aikštę. Stengsiuosi įsitvirtinti pagrindinio komandos vartininko pozicijoje Izraelyje, o rinktinės treneriai turės nuspręsti. Jei jie pasirinks mane, būsiu tam pasirengęs.

Grįžti į