Ernestas Šetkus

Moderatorius: Respublik

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: įvairūs

2013 Lie 23 15:05

Ernestas Šetkus rungtyniaus Kipre
http://www.kurjeris.lt/Aktualijos/Sport ... iaus-Kipre" onclick="window.open(this.href);return false;
Paveikslėlis
Vartininkas Ernestas Šetkus iš Baltarusijos keliasi rungtyniauti į Kiprą. Praėjusią savaitę tauragiškis metams sukirto rankomis su aukščiausiosios šalies lygos vidutinioke, dar 1948 metais įkurta Larnakos „Nea Salamina“ ekipa.

Ne pirmi metai legionieriaus duoną kremtantis vaikinas yra ir anksčiau rungtyniavęs Kipre. Dvejus metus Ernestas praleido Nikosijos „Olympiakos“ gretose.

– Prieš grįždamas į Kiprą šiek tiek dvejojau. Šalies ekonomika išgyvena ne pačius geriausius laikus. Bet atvykęs į Larnaką įsitikinau, jog situacija geresnė nei įsivaizdavau. Komandos organizacija esu patenkintas. Šiek tiek pavėluotai, bet viską, ką žada, įgyvendina. Ekipa turi savo treniruočių centrą, kuriame – treniruoklių salė, trys aikštės, baseinas, pirtis. „Nea Salamina“ klubui priklauso ir nuosavas, tik futbolui žaisti skirtas jaukus stadionas, kuriame telpa. 5000 žiūrovų. Kipre tik kelios komandos gali tuo pasigirti, – klubo infrastruktūra pasidžiaugė tauragiškis.

Pasak Ernesto, komandoje rungtyniaus nemažai legionierių. Kipre kitaip ir nebūna. Didžiuojasi klubas, anot jo, ir savo fanais.

– Pietų šalyse egzistuoja tradicija rinktis sirgaliams į pirmąją ekipos sezono treniruotę. Mūsiškėje dalyvavo 800 stebėtojų. Kai rungtyniavau Bulgarijoje, pirmojo užsiėmimo metu į tribūnas sugužėjo 4000-5000 žiūrovų, – teigia Ernestas.

Tauragiškis sakė į Kiprą atvykęs rungtyniauti ir būti pagrindinis „Nea Salamina“ vartininkas.

– Visada reikia stengtis, sunkiai dirbti treniruotėse. Kiti ekipos vartininkai – vietiniai. Su jais gerai sutariu. Tarp mūsų – sveika konkurencija, – apie konkurentus klube užsiminė tauragiškis.

Kipro aukščiausiosios lygos sezonas prasidės rugsėjo 1 dieną, tad apie ekipai keliamus tikslus Ernestas teigia iš vadovybės dar nieko negirdėjęs.

– Turėtume pretenduoti į aštuonetuką, – pats savo komandai užduotį iškėlė tauragiškis.

...

Re: įvairūs

2013 Lie 23 16:41

Išskirtinis interviu su į Kiprą grįžusiu E.Šetkumi: „Buvo sunku išsiskirti su „Gomel“, tačiau Kipras man arčiau širdies“
2013-07-23 http://www.futbolo.tv/straipsniai/2013- ... au-sirdies" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vartininas Ernestas Šetkus pavasarį sukirto rankomis su puikiai šiame sezone rungtyniaujančiu „Gomel“ klubu, tačiau pasibaigus sutarčiai nusprendė grįžti į sau puikiai pažįstamą Kiprą. Naujoji lietuvio karjeros stotelė – Kipro aukščiausios lygos klubas „Nea Salamis Famagusta“.

Išskirtiniame interviu Futbolo.TV vartininkas atvirai papasakojo apie naująjį klubą, gyvenimo sąlygas, didelį kontrastą skirtinguose Baltarusijos miestuose, norą sulaukti dar vieno šanso Lietuvos rinktinėje ir gyvenimą už aikštės ribų.

- Ernestai, tik ką pasirašei sutartį su Kipro aukščiausios lygos „Nea Salamis Famagusta“ klubu. Kodėl nusprendei grįžti į šią šalį? - Futbolo.TV žurnalistas Paulius Jakelis pasiteiravo futbolininko.

- Buvo keletas pasiūlymų, bet Kipro komandą pasirinkau dėl kelių priežasčių - klubas ieškojo pagrindinio vartininko, gerai pažįstama šalis ir čempionatas, kuriama gerai sekėsi rungtyniauti

- Du sezonus atstovavai Nikosijos „Olympiakos“ klubui, papasakok, kuo skiriasi ši ekipa ir tavo naujasis klubas?

- Abu klubai pajėgumu panašūs, tai čempionato vidutiniokai. Kol kas eilę metų sunku kažkam įsiterpti tarp pirmaujančių komandų, tačiau infrastruktūra kur kas geresnė mano naujo klubo. Ši ekipa turi nuosavą, jaukų, tik futbolui skirtą stadioną, taip pat, Kipro standartais, gerą treniruočių bazę, kurią ją sudaro trys futbolo aikštės, treniruoklių salė, baseinas ir pirtis. Taip pat sirgalių skaičius yra ženkliai didesnis nei “Olympiakos”.

- Kokios sudarytos gyvenimo sąlygos ir kuo apskritai tave taip sužavėjo Kipras?

- Kadangi Kipre praleidau dvejus metus, atvykęs labai greitai įsikūriau, buto paieškos neužtruko nei dviejų dienų. Man netgi pasisekė, nes po treniruotės galėsiu atsigaivinti kieme esančiame baseine. Klubas apmoka buto nuomą, duoda automobilį, tik dabar vėl reikes persiorentuoti į eismą kairiąja kelio puse. Kipras vilioja tikrai neblogu futbolo lygiu, puikios kokybės aikštėmis, aukštu pragyvenimo lygiu ir, beabejo, puikiu oru beveik ištisus metus.

- Pusę sezono praleidai Baltarusijos „Gomel“ ekipoje, kuri žaidžia puikų sezoną ir žengia trečioja turnyro lentelės vietoje. Kaip įvertintum šį laiką?

- Su “Gomel” ekipa pasirašiau kontraktą trims mėnesiams, iki liepos 1d. Deja, jau antros treniruotės metu patyriau traumą, kuri sujaukė visus planus. Plyšo galinis kojos raumuo ir iškritau beveik dviems mėnesiams iš rikiuotės. Po traumos dar teko pakovoti dėl vietos startinėje sudėtyje, kitas komandos vartininkas demonstravo puikią formą. Gegužės mėnesio pabaigoje spėjau sužaisti dvi čempionato rungtynes.

- Daugelis futbolininkų, pažaidusių vakarų Europos klubuose ir Baltarusijoje, dažnai sako, jog šioje šalyje futbolo lygis – labai neblogas, tačiau infrastruktūra ir kiti dalykai stipriai atsilieka nuo Europos ir kartais netgi dvelkia sovietų laikais. Kaip pats galėtum tai pakomentuoti?

- Pilnai su tuo sutikčiau, bet pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad pati šalis gerokai atsilieka nuo Europos, galbūt išskyrus Minską. Visuose kituose miestuose dar jaučiasi sovietų laikai, ypač žmonių kultūra. Kas liečia futbolą, tai Baltarusijos čempionato lygis tikrai neblogas, pernykščiai BATE komandos rezultatai Europos taurėse tai atspindi. Daugumos miestų savivaldybės remia futbolą, investuoja į infrastruktūrą, bet pamačiau keletą tokių stadionų, kad Lietuva dar turi prieš ką pasipuikuoti. „Gomel” ekipos stadionas pastatytas 2006 metais, skirtas tik futbolui ir šiuo metu yra geriausias šalyje. Tiesa, greitai teks užleisti šią poziciją. Rekonstruojamas „Dinamo“ stadionas, BATE taip pat statosi naują stadioną. Minsko „Dinamo”, Borisovo BATE, Soligorsko “Shakhter” - šios komandos daug investuoja į infrastruktūrą, turi nuosavas sportines bazes, nuo jų šiek tiek atsilieka Gomelio miesto ekipa.

- Kiek žinau, klubas norėjo ir toliau tave matyti savi gretose bei pratęsti kontraktą. Kodėl nusprendei pakeisti komandą, kuo netenkino „Gomel“?

- Taip, po sėkmingo mano pasirodymo „Gomel” siūlė pratęsti sutartį iki sezono pabaigos. Buvo nelengva priimti sprendimą ir ieškoti laimės kitur. Komanda užima trečiąją vietą čempionate, „Gomel“ tvyrojo puiki atmosfera, įsitvirtinau startinėje sudėtyje, tačiau nesijaučiau patenkintas gyvenimo sąlygomis, norėjosi žaisti Europoje.

- Kurios rungtynės Baltarusijoje per šį pusmetį tau labiausiai įsiminė, o kurias pavadintum sau sėkmingiausiomis?

- Labiausiai įsiminė rungtynės svečiuose prieš BATE komandą. Nors aš jose nerungtyniavau, bet mano komanda jau per teisėjo pridėtą laiką pelnė pergalingą įvartį. Asmeniškai abejas savo sužaistas varžybas vertinčiau teigiamai, sulaukiau trenerių ir bendraklubių pagyrų.

- Kokių tikslų siekia „Nea Salamis Famagusta“ klubas, koks bus tavo vaidmuo komandoje?

- Kolkas apie tikslus niekas komandoje nekalbėjo, bet, manau, turėtume pretenduoti į pirmą šešetą, o kaip seksis - parodys tik laikas. „Nea Salamis” klubo treneriai mane mato kaip pagrindinį komandos vartininką, aišku, reikia sunkiai dirbti per treniruotes, atsipalaiduoti negalima, bet jaučiasi pasitikėjimas iš trenerių pusės. Tikiuosi, pavyks išvengti traumų ir puikiai pasirodyti artėjančiame sezone.

- Kaip vertini savo dabartinę sportinę formą?

- Dabartinė forma dar nėra ideali, bet tai tik savaitės ar dviejų klausimas. Esu labai patenkintas, kad „Nea Salamis” komandoje labai greitai suradome bendrą kalbą su vartininkų treneriu. Jis reiklus, puikiai veda treniruotes, o tai labai svarbu, norint pasiekti idealią formą.

- Artėja Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės su Liuksemburgu, tikiesi kvietimo į nacionalinę komandą?

- Po nesėkmingų rinktinės varžybų su Albanijos komanda, labai norėčiau, kad būtų suteiktas šansas įrodyti, kad esu vertas ginti Lietuvos garbę. Tam būčiau pasiruošęs visu šimtu procentų. Viską nuspręs rinktinės treneriai. Noras yra labai didelis, žodžiais tai sunku apsakyti.

Paulius Jakelis, Futbolo.TV

...

Ernestas Šetkus

2013 Lap 11 17:24

2020/2021 Hapoel Tel Aviv Fc (Izraelis) Ligat Ha'Al -
2019/2020 Hapoel Be'er Sheva (Izraelis) Ligat Ha'Al - 21 rungtynės;
2018/2019 Hapoel Haifa (Izraelis) Ligat Ha'Al - 30 rungtynių, 6 sausi vartai;
2017/2018 Hapoel Haifa (Izraelis) Ligat Ha'Al - 32 rungtynės;
2016/2017 ADO Den Haag (Olandija) Eredivisie - 22 rungtynės;
2015/2016 Sivasspor (Turkija) Super liga - 32 rungtynės;
2014/2015 Kerkyra (Graikija) Super league - 22 rungtynės;
2013/2014 Nea Salamis (Kipras) 1. division - 31 rungtynės, 1 raudona kortelė;
2013 Gomel (Baltarusija) Vysheyshaya Liga - 2 rungtynės;
2012/2013 Botev Plovdiv (Bulgarija) Parva Liga -11 rungtynės;
2011/2012 Olympiakos (Kipras) 1. division - 22 rungtynės;
2010/2011 Olympiakos (Kipras) 1. division - 18 rungtynės;

Ernestas Šetkus
1985 05 23
Vartininkas

______________________________________________________________________________
ŠETKUS iš FK NEA SALAMIS

Šeštadienį Kipre įvyko intriguojančios rungtynės.

Tauragiškio Ernesto Šetkaus komanda Nea Salamis namuose susitiko su Aris L. Nors Ernestas pirmasis praleido įvartį 49 min., lygiosios buvo greitai atstatytos. Nea Salamis rezultatą išlygino 55 min. Džiaugsmas truko neilgai. Po trijų minučių už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas vienas iš šeimininkų žaidėjų. Tačiau likę dešimtyje Nea Salamis ne tik atsilaikė, bet rungtynėms baigiantis netgi sugebėjo išplėšti pergalę. 90 min. Ernesto komanda įvartį pelnė nuo 11 metrų žymos. Sveikiname tauragiškį su aistrų kupina pergale!



...

Re: Ernestas Šetkus

2014 Sau 14 11:43

Ledesma išplėšė komandai pergalę ir suerzino Ernestą Šetkų
https://www.youtube.com/watch?v=nlBaqUcbCPY#t=12" onclick="window.open(this.href);return false;


matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: įvairūs

2014 Kov 31 21:09

Štai ką tauragiškis Ernestas Šetkus nuveikė Kipre. 2013/2014 metų sezonas Nea Salamina komandoje buvo geras. Tai pripažino ir vartininką mėgstantys fanai.


Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Ernestas Šetkus

2014 Lie 02 12:34

Šetkum domisi Kielcų Korona.

...

Re: Ernestas Šetkus

2014 Lie 14 12:47

Ernestas Šetkus pasirašė sutartį su graikų Superlygos naujoku "Kerkyra".

Paveikslėlis

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Ernestas Šetkus

2014 Lie 15 19:58

Tauragiškis rungtyniaus Graikijos aukščiausioje futbolo lygoje
http://www.kurjeris.lt/Taurages-krastas ... olo-lygoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Praėjusį futbolo sezoną Kipro „Nea Salamina“ klube praleidęs bei puikių atsiliepimų sulaukęs Ernestas Šetkus keliasi į Graikijos aukščiausiąją lygą. Karjeros laipteliu aukščiau žengęs vartininkas nuo šiol atstovaus Korfu salos „Kerkyros“ ekipai.
„Kerkyra“ – Superlygos, kurioje kovoja 18 komandų, naujokė. Pernai žemesnėje lygoje ši vienuolikė užėmė antrąją vietą.

– Be manęs klube ir du vartininkai graikai. Tačiau turėčiau būti pagrindinis vartų sargas. Bent jau taip sutarta. Yra ir daugiau legionierių. Vis dar vyksta naujų futbolininkų paieška – ketinama stiprinti komandą, – pakalbintas apie savo padėtį Graikijos klube, kalbėjo Ernestas. – Esu patenkintas šiuo nauju karjeros posūkiu. Graikijoje tikiuosi aukštesnio lygio žaidimo.

Pirmosios varžybos numatytos rugpjūčio 23 dieną. Debiutinį sezoną aukščiausioje lygoje „Kerkyra“ pradės namuose, beveik 3200 sirgalių talpinančiame, 1961 m. pastatytame stadione.

– Šiuo metu su komanda stovyklaujame viename Graikijos žiemos kurortų. Vyksta intensyvus pasiruošimas. Šeštadienį turėtume pasitikrinti jėgas pirmosiose kontrolinėse rungtynėse, – teigė tauragiškis.

Futbolininko karjerą 2005 m. Ernestas pradėjo Vilniaus „Žalgiryje“. Sezoną rungtyniavo ir gimtajame Tauragės „Tauro“ klube. 2010 m. tauragiškis pradėjo krimsti legionieriaus duoną – išvyko į Kiprą, kur dvejus metus atstovavo Nikosijos „Olympiakos“ klubui. 2012–2013 m. jis praleido Bulgarijos Plovdivo „Batev“ klube, o po to persikėlė į Baltarusijos „Gomel“. Praėjusiais metais Ernestas sugrįžo į Kiprą, kur gynė Larnakos „Nea Salamina“ klubo spalvas.

...

Re: Ernestas Šetkus

2015 Sau 27 17:00

Kerkyros klube Graikijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujantis tauragiškis Ernestas Šetkus pratęsė kontraktą dviems metams!

plintusas
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2015 Kov 02 17:29
Palaikoma komanda: Utenis

Re: Ernestas Šetkus

2015 Lie 17 03:03

Šetkus keliasi į Turkijos aukščiausią lygą, Sivasspor komandą. Čia kontora rimta, nuo 2005 metų rungtyniauja Super Lig pimenybėse, pernai ją treniravo legendinis brazilas Roberto Carlosas, o dabar klubo spalvas gina keli visoje Europoje garsūs žaidėjai, iš kurių labiausiai paminėjimo vertas Cicinho, žaidęs Madrido Real'e.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Ernestas Šetkus

2015 Lie 17 10:58

Na Sivasspor apskritai rimta kontora yra skaitoma.Ernestui pastebėjau, kuo toliau, tuo gražiau karjera lipdosi.Geras agentas

Kleizikas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 2011 Bir 28 15:27

Re: Ernestas Šetkus

2015 Rgp 19 22:51

Setkus sestadieni debiutavo rungtynese su Galatasaray 2-2 zaide gerai.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Ernestas Šetkus

2016 Lie 21 16:08

Šetkus į Olandiją

http://adodenhaag.nl/nieuws/laatste-nie ... keeper-aan" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į