Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 19 19:06

lyginant su Gašpuičiu atrodo biški downgrade.
Bet jei ir toliau žais dviem centro gynėjais, tai bus trys patyrę žaidėjai į dvi pozicijas. Tai pagrindiai turėtų būti Lekiatas ir Sadauskas, o jei Olberkis nukonkuruos dėl gero žaidimo tai puiku.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 20 10:07

įdomu ar dar Šiauliai stiprinsis?

Olberkis pakeitė Gašpuitį.
Vaitkūnas - Zabitą.
Kuklys kaip papildymas, nes niekas iš jo pozicijos komandos nepaliko.
Urbys irgi.

visi svarbiausi žaidėjai liko nuo praėjusio sezono.

duočiau tikrai aukštą balą jei dar Baravykas būtų atėjęs, nes dabar yra du krašto žaidėjai, abu vetaraninio amžiaus ir dar Šešplaukis iš bėdos. Tai tikriausiai šią poziciją reikėtų stiprinti.

____________________Ščebetunas(Urbys)

Jankauskas(Urbys)___Romanovskij___Šešplaukis(Micevičius)
________________Kuklys___Paulius(Gasiūnas/Kubilinskas)

Vaitkūnas(Šešplaukis)____________________Pilypas(Vaitkūnas)
_______________Lekiatas___Sadauskas(Olberkis)
_______________________Paukštė

kartu galima sakyti kad tai vidurio lentelės sudėtis.

norint kilti aukščiau vietinius žaidėjus reikia keisti legionieriais. bet gal nustebins ir atmosfera rūbinėje ir geresnis tarpusavio supratimas taps raktu.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 20 10:28

O tikrai Romanovskus liko?

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 20 10:48

draugiškose jau žaidė. tai manau kad jau aišku, kad lieka.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 30 22:51

Prie šiauliečių ekipos jungiasi Lietuvoje rungtyniavęs ukrainietis
https://siauliufa.lt/prie-siaulieciu-ek ... rainietis/

Pirmadienį, sausio 30-ąją FA „Šiauliai“ vadovybė sukirto rankomis su dar vienu naujoku. Juo šįkart tapo gerai Lietuvos futbolo entuziastams žinomas ukrainietis Yevgen Yefremov.

Donecko „Shakhtar“ akademijoje savo futbolininko kelią pradėjęs Yevgen į Lietuvą atvyko dar 2020 metais, kuomet papildė tuometinės šalies vicečempionės Marijampolės „Sūduvos“ gretas. Pastarojoje futbolininkas sužaidė 39 susitikimus ir pelnė 3 įvarčius. Po sėkmingo laikotarpio Marijampolėje, krašto gynėjas sugrįžo į gimtąją Ukrainą, kur tapo aukščiausioje šalies lygoje rungtyniaujančio „Minaj“ klubo dalimi.

Visgi, vasario mėnesį Rusijos parodyta agresija ir karo veiksmai prieš Ukrainą lėmė tai, kad buvo nutrauktas Ukrainos čempionatas, o futbolininkas buvo priverstas laikinai sustabdyti futbolininko karjerą. Po pusmečio, šiauliečių ekipą papildęs gynėjas vėl sugrįžo į „Sūduvą“, kurioje sužaidė 3 susitikimus.

Pastarąsias 3 savaites su Mindaugo Čepo kariauna plušantis gynėjas savo karjeroje taip pat yra rungtyniavęs Ukrainos „Mariupol“, „Obolon“, „Kolos Kovalivka“ ir Švedijos „Härnösands FF“ ekipose.

„Pripažinsiu, šią komandą sekiau jau gana ilgai. Ši organizacija turi savo individualią filosofiją ir stilių, todėl sulaukus kvietimo prisijungti prie geltonai juodos šeimos net neabejojau ir greitai priėmiau šį sprendimą ir dėl jo esu labai laimingas. Komanda priėmė šiltai, matosi, jog komandoje vyrauja labai geras mikroklimatas ir pozityvi atmosfera. Praėjusieji metai buvo labai sunkūs visomis prasmėmis tiek man, tiek mano tėvynei Ukrainai, bet tikiuosi sugrįžti į turėtą formą ir būti kuo naudingesnis šiai komandai. Kalbant apie tikslus, tai asmeniškai jų neturiu, mano galvoje sukasi tik komandos tikslai, kuriuos sieksiu padėti įgyvendinti ateinančiame sezone. Tikiu, jog A tribūna ir kiti komandą palaikantys žiūrovai išvys gražų žaidimą, atsidavimą aikštėje ir svarbiausią – teigiamą rezultatą.“,- pozityvo nestokojo antrasis šiauliečių ekipos legionierius Y. Yefremov.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Vas 03 15:42

galvojau, ar dar planuoja Šiauliai pildytis ar jau baigė.
Tai per Įvarčio laidą sakė, kad jau viskas sukomplektuota.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Vas 03 17:30

Kad daugiau nebėra ką. Pozicijos užpildytos

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Kov 10 10:44

Apie karjeros pabaigą Šiauliuose ir meilę „Žalgiriui“ prakalbęs M. Kuklys turi vieną svajonę

https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... e-26363402

Che
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2019 Vas 07 17:41
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: FA Šiauliai

2023 Kov 20 00:29

Kodel A Lygos puslapyje Romanovskij nei vienas is dvieju asistu neuzrasytas? :(

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Kov 20 08:40

labiau skeptiškai žiūrėjau į Šiaulių pasipildymą Olberkiu.
Susidaręs įvaizdį, kad jis toks negalintis kokybiškai su kamuoliu žaist, daug kliurkų darys, kortelių rinksis dėl grubaus žaidimo. Ir realiais bus trečias centro gynėjas.

Tai kol kas tuos minusus labai su kaupu atsveria jo pliusai. Vokalus gynėjas, ir tikrai kietesnis tiek iž Lekiatą, tiek už Sadauską. kol atriezų nėra, tikrai matosi gynybos pastiprėjimas su juo.
bus matyt kaip toliau seksis išlaikyt

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Bal 22 18:56

Šiaulių puolimas po truputį grįžta prie įprasto Čepo futbolo. Daug noro, o puolime variacijų ne tiek ir daug.

Gal kai praretės rungtynių, vėl pasimatys gyvumas. Šiandiena jau bent keitimus darė.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FA Šiauliai

2023 Bal 23 08:53

Man FA primena LT rinktinę, kuri pateko į vieną krepšelį kartu su tokiais futbolo milžinais kaip Andora, Armėnija, Malta, San Marinas, Estija, Farerai... pradžia banguota, bet turnyrine prasme gera. :roll: O dabar antra fazė ir tikėtina, kad tokių aukštumų nebebus. Baigėsi up up, o dabar, tikėtina, kad bus down down. :roll: Nelabai tikiu, kad šiauliečiai ilgam įsitvirtins antroje lygoje. Vasarą Europos turnyrai bus, dar išbalansuos A lygą. :roll: Prognozuočiau, kad mažos ir neaštraus proto mergaitės, kurios į akis juokėsi Nagliui ir kitiems expert level žinovams, kad panevėžiokai ir šiauliečiai uždominavo A lygoje, netrukus pradės virkauti. Juk dabartiniame futbole laimi ne tas, kuris visas rungtynes sėdi gynyboje, o tas, kuris įmuša bent vienu įvarčiu daugiau negu varžovai.... trečioje zonoje gaisrai jau gražu, o bambatrynis prasidės sezono pabaigoje, kai pradės visi skaičiuoti taškus.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FA Šiauliai

2023 Geg 31 21:37

Šiauliuose – Lietuvos futbolui neįprastas reiškinys: rinktinės atgimimas prasidės Saulės mieste?
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... --27214120

Nors krepšinio tradicijomis garsėjantys Šiauliai šiemet oranžinio kamuolio planetoje nesužibėjo, Saulės miesto garbę sporto visatoje tvirtai gina futbolininkai. Ambicinga, alkana ir autoritetų nepaisanti FA „Šiauliai“ ekipa rikiuojasi tarp šalies futbolo A lygos lyderių.

Vos pernai stipriausiame šalies čempionate debiutavusi komanda po 15 turų už savo nugaros yra palikusi čempionų titulą ginantį Vilniaus „Žalgirį“. Lietuviškiausia A lygos futbolo komanda kartu su „Panevėžio“ klubu dalinasi 1–2 pozicijas turnyrinėje lentelėje.

„Nesinorėtų per daug džiaugtis, nes dar nenuėjome nė pusės kelio. Mūsų dar viskas laukia priešakyje“, – po sėkmingo starto padebesiais neskraido FA „Šiauliai“ direktorius Deivis Kančelskis.

Vos du legionierius savo komandoje turinti Saulės miesto ekipa užkariavo ne tik savų sirgalių, bet ir šalies futbolo bendruomenės širdis. Mindaugo Čepo treniruojama kariauna sulaukė ir naujojo Lietuvos vyrų futbolo rinktinės trenerio Edgaro Jankausko pagyrų. Praėjusiame rinktinių lange daugiausiai futbolininkų būtent ir buvo pakviesta iš šios A lygoje lyderiaujančios komandos.

„Mūsų vizija buvo įrodyti, kad su lietuviais galime kažką pasiekti Lietuvos futbole. Tas mūsų kelias buvo ilgesnis, sunkesnis, galbūt prireikė daugiau tikėjimo, kad nereikia nuvertinti Lietuvos futbolininkų. Norėjome, kad tas pavyzdys užkrėstų ir kitus futbolo klubus. Norime, kad ir Lietuvos rinktinė iš to pasiektų daugiau ir iš to sektų geresni rezultatai“, – portalui lrytas.lt pridūrė D.Kančelskis.

Šiaulių komanda spindi ir už aikštės ribų – geltonai-juodais marškinėliais pasidabinę sirgaliai kiekvienų rungtynių metu užpildo namų stadioną bei aktyviai palaiko mylimą komandą.

„Bandome suorganizuoti kuo daugiau bendruomenės renginių, eisenas, „fanų zonas“, bandome skirti dėmesį ne tik pagrindinei komandai, bet ir visai akademijos bendruomenei“, – akcentavo D.Kančelskis.

Jis naujienų portalui lrytas.lt plačiau papasakojo apie FA „Šiauliai“ sėkmės paslaptis, nemažai kantrybės pareikalavusios vizijos išpildymą bei Saulės mieste atgimstantį futbolą.

– Sezono pradžioje „Šiaulių“ komanda tapo bene didžiausia lietuviškojo futbolo staigmena. Kiek toks sėkmingas startas viršijo ir jūsų pačių lūkesčius?, – buvo paklausta FA „Šiauliai“ direktoriaus.

– Gali būti du požiūriai. Faktas, kad mus ir visą bendruomenę džiugina, kad šią dieną turime tokius rezultatus. Sunkus darbas, pasiruošimas, tikėjimas, trenerio ir jo štabo darbas – tai ir duoda rezultatą. Norėjome įrodyti visiems, kad galime ir su lietuviška komanda kažko tai siekti.

Iš kitos pusės – nesinorėtų per daug džiaugtis, nes dar nenuėjome nė pusės kelio. Mūsų dar viskas laukia priešakyje, dabar varžovai į mus žiūri kaip į stiprią komandą, favoritus, tad kol kas į visus dalykus žiūrime atsargiai, bet šią dieną tikrai mus džiugina tiek žaidimas, tiek ir esama vieta.

– Kaip paaiškinti tokią ekipos sėkmės paslaptį?

– Nėra kažkokios konkrečios paslapties. Žingsnis po žingsnio einame savo išsikelto tikslo link, šį tikslą buvome išsikėlę dar prieš septynerius metus, o dabar su miesto savivaldybės pagalba bandome tai įgyvendinti. Nėra paslaptis, kad pas mus rūbinėje yra tikrai gera atmosfera. Mūsų atidžiai surinktas kolektyvas sutaria gerai, labai gerai savo nematomą darbą atlieka ir trenerių štabas. Žinau, kad jie labai daug dirba, analizuoja, manau, kad viskas taip ir susideda. Vieno dalyko nėra. Išlaikėme praėjusio sezono branduolį, prisideda ir mūsų bendruomenės tikėjimas visa šia vizija.

– FA „Šiauliai“ yra bene simpatiškiausia A lygos komanda dėl savo itin lietuviškos sudėties. Kaip kilo mintis komplektuoti komandą pagal tokį modelį, juolab Lietuvoje klubai dažniau remiasi užsieniečiais žaidėjais...

– Ši mintis kilo prieš septynerius-aštuonerius metus. Tuo metu Šiauliuose futbolo aukščiausiame lygyje nebuvo. Kartu su savivaldybe nusprendėme, kad reikia kurti komandą nuo pradžių ir remtis savo akademijos auklėtiniais.

Vėliau paaugome iki Pirmosios lygos, kilome į viršų, tada reikėjo pasistiprinti pajėgesniais lietuviais. Mūsų vizija buvo įrodyti, kad su lietuviais galime kažką pasiekti Lietuvos futbole. Tas mūsų kelias buvo ilgesnis, sunkesnis, galbūt prireikė daugiau tikėjimo, kad nereikia nuvertinti Lietuvos futbolininkų. Norėjome, kad tas pavyzdys užkrėstų ir kitus futbolo klubus. Norime, kad ir Lietuvos rinktinė iš to pasiektų daugiau ir iš to sektų geresni rezultatai.

– Nepasigendate daugiau tokių pavyzdžių kitose Lietuvos komandose?

– Tai yra ilgalaikė vizija, ilgalaikis projektas. Visada paprasčiau yra atsivežti legionierius, bet manau, kad mūsų pavyzdys galėtų padėti ir kitiems klubams, kitoms organizacijoms sekti mūsų pavyzdžiu.

Mes tikrai nesame prieš legionierius – galbūt vienas kitas yra reikalingi, bet mūsų noras ir vizija yra, kad vietinis jaunimas matytų pavyzdį. Mūsų pavyzdys – mūsų jaunimo akademijos žaidėjai žino kiekvieno komandos žaidėjo pavardę, fotografuojasi su jais, bandome sukurti tokį bendruomeninį klubą, kuris padėtų tam jaunam žaidėjui matyti savo kelią iki profesionalaus futbolo.

Tada per eilę metų galėtume padaryti tai, kad į Lietuvos rinktinę ateitų geresni, pajėgesni žaidėjai, galbūt tada ir rinktinė pasiektų geresnių rezultatų, nuo to būtų geriau visam Lietuvos futbolui. Tikiuosi, kad mes būsime tas gerasis pavyzdys, ilgalaikėje perspektyvoje kiekvienas klubas su tokiu požiūriu gali kažką pasiekti.

– Ekipos treneris M.Čepas buvo pripažintas geriausiu pastarojo mėnesio A lygos strategu. Kuo išsiskiria šis futbolo specialistas?

– Su Mindaugu esu pažįstamas dar nuo senų laikų. Dar Šiauliuose žaidėme kartu, kartu dirbome ir treneriais jaunimo rinktinėse. Man labai patinka šio specialisto požiūris į trenerio darbą. Jis yra labai atsakingas – vienas iš pirmųjų ateina į darbą ir vienas paskutiniųjų iš jo išeina. Daug domisi, daug analizuoja, mokosi iš kitų užsienio specialistų, užsienyje dirbančių Lietuvos specialistų. Tai labai savo specialybei pasišventęs žmogus, kuris tuo užkrečia ir kitus štabo narius, galvoju, kad tas tandemas bei charizma, kuri pritraukia žaidėjus, žaidėjai tiki treneriu, tai ir atneša rezultatų. Bet suprantame, kad tie rezultatai dar tik tarpiniai, nelabai dar norisi to dalyko akcentuoti, bet trenerio darbštumas, charizma, noras tobulėti – visi šitie dalykai jam ir duoda tuos vaisius.

– Jūsų ekipoje vos du legionieriai, abu iš Ukrainos. Kaip jie adaptavosi Šiauliuose?

– Esame lietuviška komanda, bet kai kuriose pozicijose trūksta rinkoje žaidėjų. Kaip jau ir minėjau – mes tikrai nesame nusiteikę prieš legionierius. Džiugu, kad pataikėme su abiem legionieriais.

Oleksijus (Ščebetunas) atvyko dar pernai. Jis labai darbštus žmogus, o labiausiai imponavo tai, kad jis iškart atvažiavęs pasakė, kad nori mokintis lietuvių kalbą. Praėjo vos pusmetis, o jis jau lietuviškai galėjo duoti interviu.

Jevhenui (Jefremovas) taip pat nebuvo problemų adaptuotis, nes jis jau žaidęs Lietuvoje. Viskas sueina į vieną, nėra kažkokio recepto, o tas atsispindi aikštėje.

– Sezonas jau įgavo pagreitį. Neplanuojate ieškoti papildymo?

– Galbūt atsiras papildymas, kalbame su tam tikrais žaidėjais, laukiame sprendimų, nes vis tiek žaidėjų prioritetas yra užsienio komandos. Viskas pasimatys artimiausio mėnesio metu.

– „Šiaulių“ komanda pasižymi sėkmingu darbu ne tik aikštėje, bet ir tribūnose. Kiek stadioną pildantys sirgaliai yra šios komandos sėkmės dalis?

– Tai yra vienas iš pagrindinių mūsų akademijos tikslų, kad kuo labiau būtų įtraukta bendruomenė, kad kuo labiau būtų įtraukti vaikai, jų tėveliai, artimieji, manome, labai svarbu, kad vaikas matytų pavyzdį, bendrautų su žaidėjais, iš arti stebėtų savo siekiamybę. Bandome suorganizuoti kuo daugiau bendruomenės renginių, eisenas, „fanų zonas“, bandome skirti dėmesį ne tik pagrindinei komandai, bet ir visai akademijos bendruomenei.

– Šiuo metu klubas rikiuojasi pozicijoje, kuri leistų komandai iškovoti vietą kito sezono tarptautinio turnyro atrankoje. Kiek svarbu į Šiaulių miestą sugrąžinti tarptautinį vyrų futbolą?

– Labai nenoriu atsakyti į šį klausimą (juokiasi). Daug kas apie tai šneka, bet mes su treneriais kalbame, kad dar nieko neįrodėme. Taip, smagu, taip, turbūt šiai dienai esame verti būti šioje vietoje, mūsų tikslas galbūt ir yra užimti europones pozicijas. Bet jei kažkas nepavyks, nenorėtume visko nubraukti ir keisti kryptį. Mes dirbame galvodami tik apie artimiausias rungtynes, o kaip bus rudenį – pamatysime. Jei pavyks, pasidžiaugsime. Šiandien viskas yra gerai, bet reikia tą darbą padaryti iki galo.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Bir 01 11:12

Baravykas ir Šimkus, kas dar galėtų būti per papildymai?

viva
Pranešimai: 756
Užsiregistravo: 2014 Sau 03 23:07
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FA Šiauliai

2023 Bir 02 11:03

Baravykas ir Šimkus, kas dar galėtų būti per papildymai?
Tas, kur tėvai pavydėdami kaimynams moderniu estu pavadino.

Grįžti į