Kalinauskas
Pranešimai: 3272
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FA Šiauliai

2024 Sau 30 10:27

Jeigu Eligijus taip patobulino klonavimo metatechniką, kad sugebės vienu metu žaisti Slovakijos, Turkijos ir Lietuvos aukščiausiose lygose, tai aš iš karto išreiškiu norą užsirašyti konsultacijai.
Sklando gandai, kad Turkijoje jis buvo ir atsitiko realus forte majeure. Bet niekas nesako koks. Bet šeimoje. Ir teko grįžt namo.
o gal kai jau reikėjo parašą dėt, sudrebėjo ranka? ką tada belieka sakyti - persigalvojau. bet šeimyninės aplinkybės solidžiau skamba.
Neatmesčiau tokio varianto. Ypač jei pažadėjo baltą, o gavo juodą:-)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2024 Vas 29 12:46

https://siauliufa.lt/lietuvos-jaunimo-r ... R4V8PI-rFo

Prieš ateinantį penktadienį startuosiantį „TOPsport A lygos“ sezoną FA „Šiauliai“ ekipa sulaukė dar vieno naujoko.

Iš komandos rikiuotės iškritus Vytui Gašpuičiui klubo vadovai ėmėsi veiksmų taisant susidariusią situaciją, todėl nusprendė ieškoti vidurio gynėjo pozicijoje galinčio rungtyniauti futbolininko. Juo tapo Lietuvos vaikinų iki 21 metų rinktinėje įsitvirtinęs gynėjas Kristupas Keršys.

20 metų gimtadienį rugsėjo mėnesį atšventęs lietuvis į Saulės miestą atvyksta iš Latvijos aukščiausiame divizione rungtyniaujančios FS „Metta“ ekipos. Tiesa, vidurio gynėjas geltonai juodiems atstovaus nuomos pagrindais.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2024 Vas 29 12:51

Pasiruošimo ciklas nepraėjo be nuostolių. Kontrolinių rungtynių su FK „Panevėžys” metu, mūsų ekipos žaidėjas Vytas Gašpuitis patyrė sunkią traumą čiurnos srityje. Po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad Vytas aikštėje nepasirodys mažiausiai du mėnesius.

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FA Šiauliai

2024 Kov 04 18:08

Šiaulių futbolo ir krepšinio klubuose – pokyčiai
https://www.skrastas.lt/aktualijos/siau ... e-pokyciai

Paskutinę vasario dieną įvyko pokyčių miesto futbolo ir krepšinio organizacijose. Krepšinio klube pasikeitė direktorius, futbolo akademijoje – sumažėjo dalininkų.

Sumažėjo viešosios įstaigos Šiaulių futbolo akademija dalininkų. Iš dalininkų pasitraukė IĮ „Adiada“, kuri savo teises perleido UAB „Bodesa“.

Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis paaiškino, kad „Adiada“ savo dalies futbolo akademijoje atsisakė savo iniciatyva.

Šios įmonės ir „Gustuko picerijos“ savininkas ir vadovas yra Mantas Zemeckas. Neoficialiai kalbama, kad dėl jo viešų anti ukrainietiškų pasisakymų socialiniuose tinkluose kai kurie verslininkai ėmė grasinti neberemti futbolo akademijos. A. Bartulis sakė negalįs šios informacijos nei patvirtinti, nei paneigti.

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FA Šiauliai

2024 Kov 04 18:29

Startavo 104-asis Lietuvos futbolo elitinės lygos čempionatas
https://www.skrastas.lt/sportas/startav ... empionatas

Praėjusį savaitgalį prasidėjo Lietuvos vyrų futbolo TOP Sport A lygos čempionatas. Futbolo akademijos "Šiauliai" ekipa pirmąsias rungtynes žaidė Marijampolėje su vietos "Sūduva" – 0:0.

Rungtyniavo be kelių traumuotų žaidėjų

Marijampolėje šiauliečiams teko verstis be kelių traumuotų žaidėjų, tačiau šiandieninėje komandoje jau yra daugiau lygiaverčių futbolininkų. "Pritrūko aštrumo priekyje...Nepraleidom įvarčio. Atakoje – šiek tiek skurdoki. Nebuvom tokie, kokiais norėtume būti...", – rezultatą vertino FA "Šiauliai" vyr. treneris Mindaugas Čepas.

Šiauliečių sudėtis: G. Baliutavičius, R. Baravykas (76 min. J. Jefremov), D. Šimkus, S. Olberkis, S. Urbys (67 min. D. Dovydaitis), E. Vaitkūnas, J. Petravičius (86 min. D. Ikaunieks), A. Klimavičius, M. Dapkus, S. Paulius (67 min. M. Kuklys), D. Kazlauskas (67 min. Gabr. Micevičius).

Naujasis futbolo sezonas prasidėjo vasario pabaigoje Vilniuje vykusiomis rungtynėmis dėl Supertaurės, kuriose paskutiniojo čempionato nugalėtojas "Panevėžys" po baudinių serijos įveikė taurės laimėtoją – Vilniaus raj. "Transinvest".

Pasirengimo cikle sužaidė 7 rungtynes

Rengdamasi naujajam sezonui, kuriame be šalies čempionato FA "Šiauliai" dar dalyvaus ir Europos klubų turnyre, sužaidė septynias rungtynes. Pasiektos keturios pergalės, patirti du pralaimėjimai ir vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Šiauliečiai 2:0 (Dovydaitis, Olberkis) įveikė Tauragės "Taurą", 4:0 (Klimavičius, Urbys, Gabr. Micevičius ir vieną įvartį varžovai įsimušė patys) laimėjo prieš Alytaus "Dainavą", taip pat pranoko dvi Latvijos ekipas: 2:0 (Ikaunieks, Klimavičius) Liepojos "Grobinas SC–LFS" ir 1:0 (Klimavičius) – Rygos "Metta".

Su Talino (Estija) "Nomme United" sužaista lygiosiomis 1:1 (Ikaunieks). Du kartus patirti pralaimėjimai, kai 2:3 (Klimavičius, Petravičius) nusileista Estijos Narvos "Trans" ir 0:2 – "Panevėžiui".

Lietuviškos komandos vizija

Ir naujajame sezone komanda tęsia lietuviško klubo liniją, kai tiek ankstesnėse ekipose, tiek ir suburtoje dabar, yra tik keletas užsieniečių. Tokia yra ir miesto savivaldybės, ir komandos politika bei vizija: visų pirma, kad žaistų kuo daugiau čia užaugusių akademijos auklėtinių, po to – lietuviai iš kitur, ir tik į likusias pozicijas ieškoma legionierių. "Reiškia, kažką darome gerai", – apibendrintai apie praėjusį čempionato bronza "paskanintą" sezoną ir gan gausų šiauliečių atstovavimą nacionalinėms rinktinėms kalbėjo Šiaulių apskrities futbolo federacijos vadovas Gintautas Mirauskas.

Karjerą baigė Ernestas Pilypas, Danielius Romanovskis išvyko į Sakartvelą, Rokas Lekiatas žaidžia Rumunijoje. Po sezono išvykus ukrainiečiui Oleksijui Ščebetunui, jį pakeitė Latvijos nacionalinės rinktinės puolėjas Davis Ikaunieks. Nuomos pagrindais taip pat iš Latvijos atvyko Kristupas Keršys.

Tarp naujokų yra ne vienas žinomas Lietuvos futbolininkas. Vytas Gašpuitis į miesto ekipą sugrįžo iš Vietnamo, kiti persikėlė iš Lietuvos klubų: Donatas Kazlauskas (Vilniaus "Žalgiris"), Martynas Dapkus ("Kauno Žalgiris"), Nauris Petkevičius ir Augustinas Klimavičius (abu – Kauno raj. "Hegelmann").

Į gimtuosius Šiaulius sugrįžo ir rezultatyviausiai paskutiniajame čempionate tarp šiauliečių (14 įvarčių) žaidęs futbolininkas Eligijus Jankauskas. Komandoje liko ir jai atstovavęs ukrainietis – Jevgen Jefremov.

Elitinė lyga pradėjo antrąjį gyvavimo šimtmetį

Šalies vyrų futbolo elitinės lygos čempionatai vyksta nuo 1922 metų, o dabar startavusios pirmenybės – jau šimtas ketvirtos. Per visą organizavimo laikotarpį triskart (1940, 1941 ir 1944) čempionatai dėl okupacijų ir karo liko neužbaigti, o 1999 metais buvo du nugalėtojai – pavasario ir rudens. Daugiausiai čempionų titulų – 10 – yra iškovojęs Vilniaus "Žalgiris".

Pirmuosius (ir vienintelius tarpukariu) medalius Šiauliams pelnė LFLS (Lietuvos fizinio lavinimosi sąjunga) miesto skyriaus ekipa, 1925 metais finale lapkričio pabaigoje (prie minus 10!), 0:2 nusileidusi kauniečių "Kovui".

Dosniausias šiauliečiams buvo tarybinis laikotarpis, per kurį iškovota 10 čempionų titulų. 7 pergales (1948, 1949, 1953, 1957, 1958, 1960, 1961) šventė "Elnias". Du kartus (1969, 1977) nugalėjo "Statybininkas" ir kartą (1974) – "Tauras".

Atkurtos nepriklausomybės metais du titulus (1997, 1998) nuraškė "Kareda". Pastarosios 1999-aisiais iškovotą sidabrą po 24 metų pertraukos pernai papildė būtent FA "Šiauliai" ekipa, iškovojusi A lygos bronzą.

Daug kur specialistų pažymima, kad šiemet šiauliečiai jau nebėra, kaip anksčiau, tas "juodasis arkliukas" ir turi didesnių ambicijų.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2024 Bal 15 18:17

Atėjo vakaras, jokių žinių iš klubo. Tai tikriausiai su Banga dar Čepas bandys iškovoti pergalę.

šiaip
Pranešimai: 3829
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FA Šiauliai

2024 Bal 15 19:42

Atėjo vakaras, jokių žinių iš klubo. Tai tikriausiai su Banga dar Čepas bandys iškovoti pergalę.
O tai su Dainava artimiausiose užteks lygiųjų? :)

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2024 Bal 15 22:19

kažkaip sau įsikalbėjau, kad paskutinis turas bus su Banga ir pastoviai susimaišau

Grįžti į