Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 11 17:16

Į Šiaulius sugrįžta aukščiausioje šalies lygoje pastarąjį sezoną rungtyniavęs vartininkas
https://www.siauliufa.lt/lt/naujienos/6/article/1430/

FA „Šiauliai" ekipos gretas papildė dar vienas naujokas 2022 metų sezonui. Į pastarąją sugrįžo profesionalaus futbolininko kelią joje pradėjęs bei praėjusį sezoną aukščiausioje šalies lygoje rungtyniavęs vartų sargas Lukas Paukštė. Tiesa, futbolininkas sugrįžta nuomos pagrindais.

Iš Utenos kilęs Lukas praėjusiame sezone rungtyniavo aukščiausioje šalies lygoje, kur gynė „Riterių" ekipos garbę. 2020 metų vasarą prie sostinės ekipos prisijungęs futbolininkas praėjusiame Optibet A lygos sezone iš viso sužaidė 11 rungtynių bei triskart sugebėjo išlaikyti savo vartus „sausus". Futbolininkas taip pat rungtyniavo ir LFF Pirmoje lygoje, kur gindamas „Riteriai B" ekipos garbę iš viso sužaidė 14 rungtynių bei penkiose iš jų nepraleido nei vieno įvarčio į savo ginamus vartus.

2016 metais A lygoje debiutavęs futbolininkas nuo mažens buvo kviečiamas į ne vieną skirtingų amžiaus grupių rinktinę. Lukas yra atstovavęs Lietuvos vaikinų iki 17 ir 21 metų rinktinėms bei buvo ne kartą sulaukęs kvietimo į nacionalinę Lietuvos vyrų rinktinę, tačiau dėl ligos bei patirtos traumos į pastarąją išvykti nepavyko.

Vartininkas savo profesionalaus futbolininko karjeroje taip pat yra rungtyniavęs Utenos „Utenio", Klaipėdos „Atlanto", Jonavos „Jonava" bei Bremneso „Bremnes IL" (Norvegija) ekipose.

„Džiugu sugrįžti į miestą, kuriame pradėjau savo profesionalaus futbolininko karjerą. Prie mano sugrįžimo svariai prisidėjo treneris Mindaugas Čepas, be to, čia yra viskas ko reikia norint futbolininkams tobulėti. Ši komanda turi gerą infrastruktūrą bei gali žaidėjams pasiūlyti tikrai geras sąlygas augti. Labai patiko šios organizacijos vizija - pasitikėti lietuviais bei jaunais žaidėjais. Žinoma, praėjusiame sezone rungtyniaudamas „Riterių" ekipoje nesulaukiau tiek žaidybinio laiko kiek norėjosi, todėl teko pagalvoti kur man jį pavyktų išsikovoti. FA „Šiauliai" buvo ta komanda, kuri man pasiūlė palankias sąlygas, todėl ilgai neabejojęs sutikau ir dabar jau stoviu prieš Jus kaip geltonai juodos šeimos narys.

Praleistas laikas sostinėje buvo tikrai įsimintinas. Jis man primena daug gerų emocijų, prisiminimų nei išgyvenimų. Rungtyniaudamas „Riterių" komandoje du kartus sulaukiau kvietimo į nacionalinę vyrų rinktinę, tačiau taip ir nepavyko į ją nuvykti. Viena kartą koją pakišo COVID-19, sekantį kartą - patirta trauma. Gal ir atrodo gaila, tačiau tai tik dar labiau skatina dirbti, jog tokių pakvietimų sulaukčiau ir ateityje.

Komandos kolektyvą pažįstu tikrai gana neblogai, su dauguma esame žaidę kituose Lietuvos klubuose bei įvairaus amžiaus rinktinėse, o su kai kuriais esame rungtyniavę šios akademijos jaunimo komandoje, kurios treneris tuo metu buvo Deivis Kančelskis. Visus mažiau, ar daugiau pažįstu, galbūt mažiau žinomi tik jauni vietiniai žaidėjai, bet nieko, susipažinsime (Šypsosi).

Ateinančiame sezone tikiuosi gauti kuo daugiau žaidybinio laiko, žaisti stabiliai ir su komanda iškovoti kuo daugiau pergalių bei užimti kuo aukštesnę vietą turnyrinėje lentelėje.",- kalbėjo šiauliečių gretas papildęs L. Paukštė.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 12 15:51

Perspektyvus šiaulietis skolinamas garsiam Italijos futbolo klubui
https://www.siauliufa.lt/lt/naujienos/6/article/1431/

Kol FA „Šiauliai" vyrų komanda tęsia komandos komplektavimo darbus bei pradeda pasiruošimą naujajam 2022 metų sezonui, akademijoje augantis jaunimas taip pat nesnaudžia. Nuo mažens Šiauliuose tobulėjusio jaunuolio žvaigždė kaip reikiant nušvietė saulės miestą.

Akademijos auklėtinis Nojus Vytis Audinis keliasi į Italijos FC „Torino" akademiją. Vos 16-os vasario mėnesį sulauksiantis jaunuolis dar praėjusių metų pabaigoje viešėjo Italijoje, kur dalyvavo savaitę trukusioje peržiūroje. Perspektyvus šiaulietis įtikino „Torino" akademijos vadovus bei trenerius savo sugebėjimais futbolo aikštėje bei ilgai netrukus sulaukė kvietimo prisijungti prie gilias futbolo tradicijas puoselėjančios organizacijos.

Tiesa, futbolininkas į Italijos šiaurės vakaruose įsikūrusią akademiją išvyksta nuomos pagrindais, kuriame rungtyniaus mažiausiai pusmetį.

„Nojus lapkričio mėnesį įvykusioje peržiūroje paliko gerą įspūdį „Torino" klubo vadovams ir treneriams, todėl jie išreiškė norą matyti mūsų akademijos auklėtinį toliau tobulėjant Jų akademijoje. Mūsų tikslas - sudaryti savo auklėtiniams galimybes tobulėti geriausiose akademijose, todėl sutarėme su klubu dėl žaidėjo nuomos iki vasaros, o po to spręsime toliau dėl tolimesnio Nojaus likimo.",- teigė FA „Šiauliai" techninis direktorius D. Kančelskis

Priminsime, jog vidurio gynėjo bei saugo pozicijose rungtyniaujantis futbolininkas savo naujos komandos dėmesį patraukė kuomet su savo amžiaus rinktine praėjusių metų gegužę rungtyniavo Kroatijoje vykusiame turnyre.

Į Pjemonto regiono sostinę išvykstantis šiaulietis taip pat yra ragavęs ir vyrų futbolo Lietuvoje. Aukštas bei tvirtai sudėtas žaidėjas 2021 metų sezone spėjo sužaisti 2 rungtynes LFF II lygoje bei kontrolinėse rungtynėse žengė į aikštę prieš praėjusių metų LFF Supertaurės nugalėtojus FK „Panevėžys" futbolininkus.

„Jaučiuosi puikiai, tačiau neslėpsiu, jaudulys yra. Pereiti į tokio lygio organizaciją, manau, yra didelis žingsnis ir taip pat didelis šansas, nes tai yra didžiulis Italijos klubas, kuris turi labai daug gerų žaidėjų, o tarp jų vyrauja tikai nemaža konkurencija.

Už šį svarbų žingsnį mano karjeroje norėčiau padėkoti visam akademijos personalui už suteiktą pagalbą ir tikėjimą manimi. Taip pat treneriams, kurie iki šiol mane treniravo, nes prie mano tobulėjimo prisidėjo daug trenerių, kurie ne tik gyrė, bet ir davė labai vertingų pamokų. Negaliu nepaminėti ir fizinio pasirengimo personalo - ačiū. Dabar - naujas etapas, kuris pareikalaus daug kantrybes ir jėgų. Iš ateinančio pusmečio tikiuosi, jog pavyks gerai adaptuotis į komanda, žinau, kad bus blogų ir gerų dienų, tačiau tikiu, jog esu viskam pasiruošęs.", - kalbėjo į Turiną išvykstantis N. V. Audinis.

FA „Šiauliai" savo auklėtiniui linki visokeriopos sėkmės naujoje karjeros stotelėje.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 13 13:00

Lietuvos vaikinų iki 21 metų rinktinės vartininkas lieka Šiauliuose
https://www.siauliufa.lt/lt/naujienos/6/article/1433/

Dar visai neseniai pratęsus sutartis su E. Pilypu, R. Lekiatu bei į Šiaulius atvykus L. Paukštei ir R. Sadauskui, šiandien skelbiama, jog ateitį su savo gimtojo miesto komandą susiejo dar vienas nuo mažens Šiaulių futbolo sistemoje augęs futbolininkas - Gustas Baliutavičius.

Būtent Šiauliuose pirmuosius profesionalaus futbolininko žingsnius žengusiam Gustui praėjęs 2021 metų sezonas tapo tikrai įsimintinu. Vartininkas sužaidė išties neblogą sezoną, jis nepraleido nei vienų Pirmos lygos sezono rungtynių - aikštėje pasirodė 27 kartus, 12-oje rungtynių išsaugojo savo vartus „sausus" bei sulaukė šanso debiutuoti Lietuvos vaikinų iki 21 metų rinktinėje.

Iš Šiaulių kilęs 21-erių vartų sargas vilkėdamas mūsų šalį reprezentuojančius marškinėlius šiemet, neskaitant kontrolinių rungtynių, dukart sužaidė Europos čempionato atrankoje. Futbolininkas į aikštelę žengė prieš tokias bendraamžių ekipas kaip Slovakija bei Šiaurės Airija.

„Apsispręsti, ar likti nebuvo sunku. Šiauliuose yra suteiktos tikrai puikios sąlygos futbolininkams tobulėti. Saulės miestas - mano namai. Pastarieji trys sezonai buvo labai nuoseklūs. Kiekvienas sezonas davė daug patirties, bet labiausiai norėčiau išskirti paskutinį sezoną. Būtent jame gavau kvietimą į Lietuvos vaikinų iki 21 metų rinktinės stovyklą, taip pat su „Šiauliais" iškovojome pirmąjį trofėjų bei tapome mažiausiai įvarčių praleidusia Pirmos lygos komanda. Išskirčiau ir tai, jog atvykus vartininkų treneriui Šarūnui Jurevičiui sezonas tapo labai darbingu. Sekančiame sezone turiu išsikėlęs keletą tikslų, bet manau, kad juos pasiliksiu sau (Šypsosi). Noriu paprašyti mūsų aistruolių nepamiršti palaikyti mus naujajame A lygos sezone. Pirmyn Šiauliečiai! ",- skambiai pokalbį baigė Šiauliuose likęs G. Baliutavičius.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 13 18:35

prikėlė storių iš treniruotės tai vienas lyg ir panašus į Gašpuitį. bet sunku nuspėt kai su kepure

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 13 21:47

prikėlė storių iš treniruotės tai vienas lyg ir panašus į Gašpuitį. bet sunku nuspėt kai su kepure
na tikrai Gašpuitis ir su ekipiruote. tai jei liks Šiauliuose manau tikrai žaist 3 centro gynėjais.

edit: treningas atrodo senas fc šiaulių, gal tik šiaip užsidėjo kad pasiderinti :)
https://instagram.com/stories/fasiaulia ... =copy_link

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 13 22:45

prikėlė storių iš treniruotės tai vienas lyg ir panašus į Gašpuitį. bet sunku nuspėt kai su kepure
na tikrai Gašpuitis ir su ekipiruote. tai jei liks Šiauliuose manau tikrai žaist 3 centro gynėjais.

edit: treningas atrodo senas fc šiaulių, gal tik šiaip užsidėjo kad pasiderinti :)
https://instagram.com/stories/fasiaulia ... =copy_link
Kad rašinėliuose medija rašo "Šiaulių" klubas... vis klubas, o kontora Šiaulių FA vadinasi. Gal iš stačiaus ištrauks FC Šiailiai popierius ir iki kovo mėn "pasikeis" pavadinimą į FC ŠIAULIAI? :roll:

Gašpuitis pas mamos grįžta, nieko nestebina.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 13 23:59

FC Šiauliai kiek pamenu net ne Football Club reiškė, o „Futbolo centrą“?

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 14 00:23

FC Šiauliai kiek pamenu net ne Football Club reiškė, o „Futbolo centrą“?
Kad NAPOLIS būdavo, o FK Šiauliai lyg tarp kitko.

Geras: pasirodo, kad jų svetainė gyva: https://fcsiauliai.lt/naujienos/

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 14 08:45


Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 14 23:04

Sorry, neskaičiau, ten prie tų dalykų postinta, kur retai žiūriu. :roll: Prieš rašant FK+šiauliai suvedžiau ir gūglinau, tai išmetė kažkokias nuorodas, spaudžiau ir veikė.

Kai pateikė sąrašą klubų, kur nori gauti moteriškas A lygos licencijas, tai buvo Šiauliai. Anskčiau buvo sporto gimnazija, bet pernai tapo Gintra B, nemanau, kad šiais metais bus atsisakyta Gintros B, juolab, kad įsteigta Gintros futbolo akademija. Taigi, kas per Šiauliai būtų A lygoje? Todėl ir kyla minčių, kad FC Šiauliai vėl atsiras. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 20 10:56

Rezultatyvų sezoną Pirmoje lygoje turėjęs saugas Ronaldas Misiūnas lieka Šiauliuose
https://www.siauliufa.lt/lt/naujienos/6/article/1434/

FA „Šiauliai" gretose lieka dar vienas solidų sezoną Pirmoje lygoje turėjęs futbolininkas. Šįsyk ateitį su saulės miestu susiejo vienas iš rezultatyviausių komandos žaidėjų tapęs Ronaldas Misiūnas.

Praėjusiame sezone futbolininkas tapo viena iš svarbiausių geltonai juodųjų figūrų puolime. Atakuojančio saugo pozicijoje rungtyniaujantis panevėžietis iš viso Pirmoje lygoje sužaidė 25 rungtynes, pelnė 10 įvarčių bei atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų savo komandos draugams.

23-erių vasario mėnesį sulauksiantis Ronaldas šiauliečių gretas papildė praėjusių metų pradžioje. Tuomet futbolininkas į FA „Šiauliai" ekipą persikėlė iš debiutui aukščiausioje šalies lygoje besiruošusio Žemaitijos sostinės klubo - FC „Džiugas".

Iš Panevėžio kilusio futbolininko kelionė profesionalaus futbolininko karjeros link prasidėjo Panevėžio futbolo akademijoje, po kurios Ronaldas papildė FK „Panevėžys" ekipos gretas. Vėliau žaidėjas nuomos pagrindais atstovavo tuo metu Pirmoje lygoje rungtyniavusioms „Pakruojo" bei „Džiugo" ekipoms, o su pastarąja 2019 metų sezone tapo šios lygos nugalėtoju.

„Praėjusiame sezone prisijungus prie FA „Šiauliai" ekipos nebuvo sunku į ją įsilieti, jaučiau trenerio pasitikėjimą, todėl, manau, jog dėl to ir to pavyko sužaisti neblogą sezoną. Žinoma, svarbiausia, kad komandai pavyko pasiekti išsikeltus tikslus bei iškelti į viršų Pirmos lygos nugalėtojų taurę. Na, tikslai - visų pirma debiutuoti A lygoje (šypsosi) ir su komanda iškovoti kuo aukštesnę poziciją, o asmeniniu tikslų neišduosiu (šypsosi), žinoma, visada yra smagu pelnyti įvartį, ar atlikti rezultatyvų perdavimą savo komandos draugui, bet man visada pirmoje vietoje išlieka komandos rezultatai.",- kalbėjo šiauliečių gretose likęs R. Misiūnas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 22 21:26

Pirmosiose šių metų rungtynėse iškovota užtikrinta pergalė namų stadione! Šiandien šiauliečiai kontrolinių rungtynių ciklo pradžią pažymėjo įtikinama pergale prieš svečius iš Latvijos - @jdfs_alberts futbolininkus! „Hetriku“ saulės miesto gretose pasižymėjo į savo gimtojo miesto komandą sugrįžęs Eligijus Jankauskas!

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 22 21:27

Kiek ten tų Jankauskų Šiauliuose??

Paveikslėlis

Atsargoje: G. Baliutavičius, R. Sadauskas, R. Lekiatas, E. Pilypas, D. Jansonas, D. Kubilinskas, K. Mantinis, D. Šešplaukis, S. Amirzian, D. Romanovskij, E. Jankauskas.

Makenzis
Pranešimai: 7341
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 23 10:55

Kiek ten tų Jankauskų Šiauliuose??
Darius, Algis, Eligijus ir dar kelis galima būtų rasti... Visų ir neprisiminsi. :lol: dar vienas už pulto Saulįė radijuje.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FA Šiauliai

2022 Sau 23 13:17

Darius vakar žaidė salės futbolą Vilniuje už Akmenę (dar ir įvartį įmušė). Beje, už tą Akmenės „Saulės kraštą“ grajina Igors Kozlovs, kažkada neblogai pasirodęs „Šiauliuose“ (vakar irgi įpirdolino).

Grįžti į